|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV
|
|
|
|
#4502 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kurcze, nie wiem czy się na coś pokusić czy nie, kasy nie mam
|
|
|
|
|
#4503 |
|
Zadomowienie
|
http://balkonetka.pl/forum/glebsze-i...-rozstawiony/1 to właśnie a propos "szeroko rozstawionych piersi" ale coś mi się wydaje, że na blogu gdzieś też o tym czytałam.
A teraz coś zabawnego: śniło mi się dzisiaj, że uświadamiałam stanikowo koleżankę z pracy. Nie mam pojęcia czemu akurat ją, bo nigdy o stanikach nie rozmawiałyśmy i nawet nie wiem czy trzeba ją uświadamiać Rano się z tego pośmiałam po czym zapomniałam kompletnie o owym śnie. Wracam po pracy do domu, a tam zamówiony z balkonetki stanik - po przymiarce okazało się, że sporo za mały. Ale tak sobie myślę, że na ową koleżankę mógłby pasować Będę się z nią widziała w poniedziałek, więc przekonam się czy miewam prorocze sny brafitterskie
|
|
|
|
#4504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plus za wyjmowane wkładki - dzięki temu mniejsza pierś nie wygląda na mniejszą. Nie wydałam na nie majątku, a dają radę. Jak będę bogatsza to kupię sobie Effuniaka, Freyę czy Panache.
|
|
#4505 |
|
Zakorzenienie
|
a ja tak z glupia frant zapytam, czy Lepel to to samo co Panache?
I czy La senza ma jakies wieksze miseczki niz "normalnie" czy co? (mam 2 staniki z La Senza - jedna balkonetka i jedna... nie wiem co.... z takimi... eee... fiszbinami przechodzacymi wzdloz piersi? - i odstaja... niewiele, jakies 2-5 mm odstaje krawedz miseczki od piersi, no ale odstaje...)
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
|
|
|
#4506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4507 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4508 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny !
Ja rowniez mam problem z dobraniem stanika... Za 2 miesiace skoncze 17 lat i nosze rozne rozmiary (75A, 70B, 75B). Moj obwod pod biustem zmierzony ciasno na wydechu wynosi 70cm, zmierzony luzno 75cm, odwod w biuscie wynosi 86cm. I powiem Wam ze nie jestem zadowolona ze swojego biustu, jest trojkatny taki bardziej szpiczasty Jaki stanik i rozmiar powinnam nosic? Wiem ze mi jeszcze powinny urosnac ale od jakiegos czasu jest STOP, dodam ze u mnie w rodzinie nikt nie ma malych piersi.
|
|
|
|
#4509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem powinnaś szukać rozciągliwe 65 i ściślejsze 70
|
|
|
|
|
#4510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4511 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja się przyznam, że mam mieszane uczucia... Z jednej strony wygląda to jak kolejna reklama cud produktu (szczególnie motyw z migracją tłuszczu z okolic brzucha i tyłka do biustu). Z drugiej - wiemy, że dzięki odpowiedniemu stanikowi i masażowi migracja komórek tłuszczowych jest możliwa. No i wypada tu wspomnieć o gorsetach, które przez stulecia nosiły nasze pra, pra, prababki - noszone codziennie powodowały nie tylko migrację tłuszczu (wąziuteńka talia + pokaźny biust i spory tyłeczek), ale nawet przemieszczenie narządów wewnętrznych i zmianę położenia żeber. Może jednak taki ścisły gorset noszony codziennie powoduje zmiany?
![]() Mam jeszcze jedną zagwozdkę. Chętnie usłyszę Wasze zdanie na ten temat. Byłam dziś u chirurga plastycznego, pytałam o lipolizę iniekcyjną - jestem szczupła, ale mam miękki, niefajny brzuch. Przez parę miesięcy schudłam ok. 2-3kg, w rezultacie ubyło mi ok. 1,5 cm w udzie, 2 cm w talii i 4 (!) cm w biuście. Nie chcę tracić biustu, ale chętnie poprawiłabym brzuch, stąd myśl o lipolizie. Chirurg zabił mnie stwierdzeniem, że możemy zrobić zabieg, ale na jego oko połowę winy za górną oponkę (tuż pod stanikiem, z przodu) ponosi biustonosz. Zapytał mnie, czy naprawdę muszę nosić takie ciasne staniki (a poszłam w moim najlepszym, najukochańszym dopasowanym biustonoszu - Dalia Ariella, obw. 70 przy moich 74 ciasno pod.). ![]() :conf used:
|
#4512 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo mi sie wydaje ze on moze byc za duzy... Skoro teraz nosze A no i B Musze namowic mame na nowy zakup stanikow :P A widzisz poprawe jak w tym rozmiarze chodzisz?
|
|
|
|
|
#4513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla przykładu - ja też nosiłam 75B (w porywach 75C jak znalazłam), a teraz noszę 60f/ff. I uwierz mi - ani trochę to przerażające ff nie jest na mnie za duże. |
|
|
|
|
#4514 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I mam 2 staniki w rozmiarach B (napisalam wyzej jakie nosze). Sama nie wiem jakie by byly dla mnie idealne, bo jak do tej pory to kupowalam takie, aby je optycznie powiekszyc bo mam straszne kompleksy z ich powodu
|
|
|
|
|
#4515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://balkonetka.pl/katalog/bra/nie...he-cleo-george Zeby zobaczyć zdjęcia musisz się zarejestrować. |
|
|
|
|
#4516 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do migracji to ciężko w tej chwili mi powiedzieć bo mam tylko 2 dobrze dobrane staniki, w tym jeden nie grzeszy jakością niestety, dopiero planuję większe zakupy w najbliższym czasie.Cytat:
Jakikolwiek dobrze dobrany stanik sprawia, że biust wygląda o niebo lepiej niż w niedobranym. |
||
|
|
|
#4517 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziekuje za rady Musze sie tylko wybrac do sklepu i wytestowac pare stanikow ^^
|
|
|
|
|
#4518 |
|
Rozeznanie
|
co do oponki u góry brzucha- ja nie miałam do momentu poznania dobrze dopasowanych staników. cóż... :|
|
#4519 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny z Poznania i okolic
byłam dzisiaj w Luboniu w Factory Outlet w sklepie "Szósty zmysł". Mają całkiem sporo strojów kąpielowych i duży wybór bielizny - także w mniejszych rozmiarach. Dużo Freyi i jakieś firmy których nie kojarzyłam. Ceny za staniki - ok 120 zł, doły 70 zł, więc niezbyt przyjazne, ale przynajmniej poprzymierzać można Plus jest taki, że wiadomo - outlet, więc są modele niedostępne aktualnie w sklepach.
|
|
|
|
#4520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ponawiam zapytanie
|
|
|
#4521 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ostatnio oglądalam Sexy mame i tam brafiterka mówiła, że przy asymetrii piersi dobra jest balkonetka. Jakie macie doświadczenie z tego typu stanikiem? Czy jest fajny?
|
#4522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Balkonetka balkonetce nierówna, jedna może leżeć fajnie, inna nie. Ogólnie balkonetki nadają się raczej do bardziej zabudowanych ubrań. Ja z racji tego, że noszę dekolty to z balkonetek mam tylko Cleo George, dokładnie taki: http://www.bradea.pl/biustonosze/biu...o_george_zolty i jest świetny. Poza tym w mojej szafie królują plunge i halfy. |
|
|
|
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
Cay, czekam na Twoją relację! Jak Motyl? Który rozmiar lepiej pasuje?
|
#4524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Balkonetki jednak nie dla każdego biustu się nadają i często przysparzają problemów, krawędź miski się wbija, a czubek miski pozostaje pusty. Dla mnie balkonetki mają też za wysokie mostki, ale georga też mam i muszę przyznać, że kształt robi naprawdę super, bardzo go lubię. |
|
|
|
|
#4525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałam, że balkonetka to nazwa modelu o określonym kroju...
|
|
#4526 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
65E jest na granicy bułkowania, boję się, że za chwile zrobi się za mały (ale jaki dekolt ). Z kolei w 65F bez ubrania odstaje koronka, tak z 0,5cm i nie wygląda to zbyt estetycznie. Po ubraniem co prawda nie widać, no ale... Co chwilę tylko mierzę je na zmianę i nie mogę się zdecydować...---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
dottoressa - czy Ty wrzucałaś ostatnio na balko zdjęcie w Motylku?
|
||
|
|
|
#4527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4528 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak właśnie sobie myślałam, że to pewnie Ty
Tym bardziej, że wrzuciłaś też mamę w Tofiku. I jak weszłam w Twoj profil to w szoku byłam, że masz <20, bo byłam przekonana, że jesteś starsza Ale muszę przyznać, że bosko ten Motyl na Tobie leży.. Na mnie zresztą też
|
|
|
|
#4529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4530 |
|
Rozeznanie
|
gdzie sie najlepiej wybrac w Krakowie na jakies polowanie na staniki?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

Będę się z nią widziała w poniedziałek, więc przekonam się czy miewam prorocze sny brafitterskie 
Plus za wyjmowane wkładki - dzięki temu mniejsza pierś nie wygląda na mniejszą.

Jaki stanik i rozmiar powinnam nosic? Wiem ze mi jeszcze powinny urosnac ale od jakiegos czasu jest STOP, dodam ze u mnie w rodzinie nikt nie ma malych piersi.