|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )
Cytat:
|
|
|
#392 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, wiem i niby tak łatwo wytrwać, tak dużo mamy możliwoście do ugotowania. Ale ja sama nie wiem już co jeść jeśli mój dzień nieraz trwa około 16h, więc nie wiem co mam jeść przez te 5 posiłków.
Nie mam już pomysłu co by tu sobie zrobić, tym bardziej że na kolacje trzeba lekkie, do 18 najlepiej zjeść już otręby i mięsko. Rano na śniadanie również najlepiej podobno czyste proteiny. I codziennie mój jadłospis wygląda tak samo. A no i te otręby można jeść tylko raz dziennie, a większość przepisów jest z otrębami. Nalezy się, należy ![]() Chyba nigdy nie schudne, tym bardziej, że mi na dukanie tak wolno waga leci ;/
|
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesli chodzi o Twoje delicje to jak ich nie chcesz to ja mage cale wszamac ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Dobra dzisiaj mialo byc wiecej , ale ......5 km treningu jest - jakas dzisiaj leniwa bylam mialo byc przynajmniej 7km ....ale dzisiaj mam jeszcze aero-box wieczorkiem wiec nie ma co szalec![]() Teraz prysznic za chwile mala ze szkoly wraca , wiec musimy zadanko zrobic pozniej jedzie do znajomych a ja na 15 do 20.30 do pracy
|
|
#394 | |||
|
Wtajemniczenie
|
HEJ LALUNIE!
Cytat:
Cytat:
Musimy się połączyć (i podzielić na 2) bo ja zawsze przeginam pałę z żelatyną jakby ze strachu, że będzie mi pływać... Cytat:
Nie chcę Cię smucić... ale spodnie już nie nadają się do chodzenia... Kurdele... taka piękna pogoda a ja w pracy. Szefa nie ma to troszkę oszukuję. Tak a propos mojej pracy... jest któraś z Was z Tarnowa/ Wojnicza? Projektuję właśnie (próbuję się zabrać) śliczny most w tamtej okolicy
|
|
|
#395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aktualnie mam jedne, które nie spadają (bo te mogę bez rozpinania zdejmować...) ale niedługo powinnam się zmieścić w takie sprzed 1,5 roku dopinam się, ale w udach nie wchodzę, więc są tak nisko, że widać mi pół pupy:P
|
|
|
#396 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja myślę, że za 3-4 kg dam radę:P a wtedy te które teraz noszę będą już za duże, już wyglądam w nich jak w worku, ale ważne, że nie spadają jak inne;P
|
|
|
#398 |
|
Szara Eminencja
|
|
|
|
|
#399 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gratulki ogromne!!!! Patrząc na takie zdjęcia można być z siebie baaaaaardzo dumną ba nawet trzeba być bardzo dumną ![]() Mam taką malutką przerwę w zajęciach. aaaaaaaaaaaaa musze Wam coś napisać bo okropnie się zbulwersowałam. Wyobraźcie sobie, że szłam na przystanek i nagle patrzę- zbiegowisko ludzi stoi nad jakąś starszą Panią, która leży na ziemi. Kiedy obok nich przechodziłam usłyszałam słowo "cukrzyca" i już zapaliło mi się czerwone światełko w głowie. Nie miałam przy sobie nic słodkiego, więc bez chwili namysłu podbiegłam do najbliższego kiosku i kupiłam "Kubusia". Podeszłam szybko do tej leżącej kobiety, była jeszcze na szczęście przytomna. Zapytałam czy ma cukrzycę, ona potwierdziła no i mówię do niej: "Niech się Pani napije, bo zapewne spadł Pani cukier więc trzeba go szybciutko podnieść a płynny napój najszybciej to zrobi. Mam siostrę chorą na cukrzycę i wiem, co należy robić w razie takich wypadków". A ona stwierdziła, że tylko zasłabła i że nie trzeba. W ogóle była bardzo nieufna. Dłonie jej się trzęsły i miała wszystkie objawy hipoglikemii, a mimo to nie chciała przyjąć niczyjej pomocy. Ludzie w okół zaczęli panikować, ktoś wezwał karetkę, która po niedługim czasie przyjechała. Zabrali tą starszą Panią do karetki a ja wsiadłam do autobusu, cała roztrzęsiona. Bo okropnie wkurzyło mnie to, że Ci ludzie w okół zamiast starać się jakoś uspokoić (bo wiadomo, że ta Pani też w szoku była) to tylko jeszcze bardziej podkręcali atmosferę swoją paniką. No i też zmartwiło, że ludzie, którzy potrzebują pomocy, często nie chcą jej przyjąć bo wszędzie węszą jakiś podstęp. ehhhh
|
|
#400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- a ja dziś do 18 w pracy...
|
|
#401 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak sama zauwazylas malo ludzi jest zainteresowanych niesieniem pomocy raczej interesuje samo zbiegowisko.....starszej Pani sie nie dziw...ten typ tak ma..pewnie w szoku byla albo skrepowana ze pieniadze bedziesz chciala...Gratuluje Ci charakteru i zachowania u mnie waga wciaz stoi do czwartku trzymam P i przechodze na PW ale martwia mnie juz te zastoje.....tzn. widac ze chudne naprawde ....ze spodni 44 wchodze w 38 wiec widac ze chudne ale dlaczego to nie ma odzwierciedlenia w wadze??? a z milszych rzeczy na obiad zjadlam tak pyszna watrobke ze hej tylko mi zal ze jabluszka do niej nie moglam udusic....
w drodze do idealnej wagi z Dukanem po raz pierwszy.... 89.3kg .....78,4kg.............. .........> 65kg do dzisiaj P The best way to loose weight is to close your mouth...or.....WATCH your food - just watch it, DON'T EAT it ! |
|
|
|
|
#402 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#403 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w drodze do idealnej wagi z Dukanem po raz pierwszy.... 89.3kg .....78,4kg.............. .........> 65kg do dzisiaj P The best way to loose weight is to close your mouth...or.....WATCH your food - just watch it, DON'T EAT it ! |
|
|
|
|
#404 |
|
Wtajemniczenie
|
to mierz się! bo waga nie zawsze odzwierciedla faktyczny stan rzeczy
|
|
#405 |
|
Raczkowanie
|
zrobilyscie mi smaka ta delicja
no i ciasto juz sie piecze :P jak wyjme to pedze do sklepu bo pustki w lodowce ;]ja tez sie musze zmierzyc bo ostatnio zapomnialam ;p
|
#406 | |
|
BAN stały
|
Przychodze sie Wam pochwalić że dostałam prace w lidlu
Cytat:
![]() ![]() klask i: sporo Ci zeszło |
|
|
|
|
#407 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
głowa do góry ! Ja też zaliczyłam grzech (byłam na studniówce-piłam alkohol i zjadłam normalną kolację) a waga leci dalej Nie wolno się załamywać. Zrób sobie jakieś dodatkowe ćwiczenia za kare Cytat:
![]() Cholercia,ja nie mam takiego porównania-spodnie legginsy/getry,a górę zawsze nosiłam luźną...Jedyne,co to zmieniła się zawartość stanika i druty mi się wbijają pod pachami ![]() Wiecie co...Dukan mnie troszkę oszukał,kiedy robiłam na początku test Bo miałam do 25 marca schudnąć :P A tutaj jeszcze praktycznie połowa przede mną Patrząc dzisiaj na kalendarz uznałam,że maksymalnie odchudzać się będę do 1 czerwca (równe 140 dni odchudzania),jeżeli nie schudnę do tego czasu tyle ile chce to nic Chociaż to jeszcze szmat czasu... W maju jeszcze matury to stres mi pomoże Chodzi mi po głowie spacer,dopóki słonko świeci,ale kurczę...Dzisiaj jestem taka zmęczona,że położyłabym się spać
|
||
|
|
|
#408 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#409 |
|
Raczkowanie
|
gratuluje
oby Ci sie tam dobrze pracowalo
|
#410 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#411 | |
|
BAN stały
|
dziękuje tez mam nadzieje że będzie ok, jak na razie strasznie podoba mi sie ich oferta dostępu do specjalistów za ok 4zł miesięcznie ![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
Gratuluję wszystkim spadków no a przede wszystkim Pandzi za super efekt dukania. Oby tak dalej. Ja od jutra przechodzą na IIIfazę. Od kilku tygodni waga mi stoi w miejscu co staje sie frustrujące. Zobaczę jak będzie na kolejnym etapie. Jak kg wrócą to wskoczę znowu na II. JUż marzę o tym że jutro zjem swoje pierwsze jabłuszko od 2,5miesiąca. Podsumowując: 73dni -6kg
|
#413 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A może chociaż cm spadały? ![]() No,ale pewnie dobrze przemyślałaś decyzje ![]() Napisz potem,jak to jest na III fazie,czy co wraca itp. Bo ciekawa jestem ![]() Powodzenia
|
|
|
|
|
#414 |
|
Raczkowanie
|
witam kochane
![]() ale mnie dawno nie było urodziny, pogrzeb, uczelnia, praca :/ i jestem trochę podłamana, dukam grzecznie a waga stoi odkąd przeszłam na 3/3 ![]() ponadto kupiłam sobie potas, wapń, magnez i łykam sobie, żeby było wszystko ok
|
#415 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o ja Cie krece pieknie Kochana hmmmm teraz szybko po spodenki nowe co by podniesc motywacje![]() ja dzis zmierzylam rozmiar 32 jeansow i cooo brakuje troszke na ostatni guzik ale to kwestia czasu
|
|
#416 |
|
Rozeznanie
|
Cześć kochane
trochę Was ponadrabiać zaczęłam i co ? Pandzia ! ! ! pełen szacun, całkiem nowa dziewczyna jesteś ![]() ![]() klask i:głowa mnie boli od wczoraj.. idę na spacer z Tż
|
|
|
|
#417 |
|
Raczkowanie
|
PANDZIU gratuluję wyniku super
![]() ![]() ![]() w ogóle wszystkim gratuluję ![]() tylko mnie coś ostatnio stoi
|
#418 |
|
Raczkowanie
|
popolka gratuluję!!
![]() W którym Lidlu?? ja dziś się muszę w końcu zmierzyć i zobaczyć, bo widzę,że znowu mi ubyło;] A zważę się jutro. Robiłam wczoraj 8 minute abs,legs i bounce i powiem Wam,że dla mnie to za mało, czułam mięśnie przy ćwiczeniach,ale niestety to było jak lekka rozgrzewka, tak to jest jak całe życie intensywnie się sport uprawiało;p;p No i mam już sporo ciuchów za dużych, zastanawiam się nad założeniem wątku z wymianą rzeczy,ale nie wiem, któraś z Was ma z takimi wymianami doświadczenia? |
|
|
|
#419 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieje, że przez kolejne dni lepiej mi pójdzie ![]() Dziewczyny co wy jecie na P ? Bo ja juz sama nie wiem ;/
|
|
|
#420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zeszczuplały mi ręce i brzuch znikł (no może jeszcze troche zostało) w dupce troszeczkę ubyło no i boczki zdecydowanie mniejsze. Co najbardziej mi zjechało to biust Ćwicze codziennie 20-30minut na twisterze i raz w tygodniu porządna rozgrzewka i rowerek/siłownia. Oczywiscie bede składać relacje jak to jest na III fazie w sumie zawsZe mogę wrocić na II. Niby czasem po takim przeskoku szybciej sie chudnie. Mi dukan wyliczył 62,5kg wiec dużo nie odbiegam od celu. Dobre i te -6kg. Przyjdzie lato i powinno jeszcze coś zlecieć. Kupiłam sobie dziś kaszę jaglaną i mąke razową żytnią na chlebek. W przyszłym tygodniu bedę włączać węgle a do niedzieli na białku i warzywkach. Oczywioscie słodycze odstawiam do czerwca i z owocami nie bede szaleć tylko jabłka, ananas może pomarańczka od czasu do czasu. A i powiedzcie jak to jest z otrębami żytnimi bo dziś takowe kupiłam z ciekawości. 100g 205kcl b 64,7 w 15,9 t 4,3
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

az dziwne,ze te spodnie kiedys byly obcisle :P

klask i: sporo Ci zeszło