Wszystko o Avonie - cz. 18 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-22, 17:36   #2821
ankoro
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 18

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość
Szanowna Konsultantko,

W nawiązaniu do Pana e-maila informujemy, że pierścionek Beatrice rozmiar 8
będzie dostępny od 06.03.2011 roku. Po tym czasie będzie dołączany do zamówień
Konsultantów. Wcześniej jest niedostępny.

Oni nawet nie wiedzą jaki miesiąc mamy. Przecież od 6 marca, to już dawno powinny być.

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Resscue21 Pokaż wiadomość
nie , jak mi sie nie podoba odsprzedaje i nie ma problemu .
Odsprzedajesz używane kosmetyki? Nigdy bym tak nie zrobiła.
Stary 2011-03-22, 17:42   #2822
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dagusiac Pokaż wiadomość
Dasz znać jak się spisuje? Czaję się na niego, ale nie mam zbyt wielkiej wprawy w nakładaniu i nie chcę potem być "łaciata"

Dziewczyny kosmetyków z DEMO nie można zwracać?
dam znać, bo mam zamiar go testować zaraz jak przyjdzie póki nóg się nie wystawia, bo jak coś nie wyjdzie to nie będzie widać
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 17:51   #2823
ewula91
Rozeznanie

Cytat:
nie , jak mi sie nie podoba odsprzedaje i nie ma problemu .
kurcze nieźle, ja bym miała pewnie problem z odsprzedaniem więc tylko kupuję próbki nowych perfumów lub takie, które są tańsze akurat
Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
a ona te próbki od Ciebie kupuje, czy gratis dajesz?? bo ja też taką kiedyś miałam i ona sobie zażyczyła do zamówienia 4x pur blanki pakiet i 4x Celebre.. a że zamówienie dostałam na karteczce to dzwonię do waćpanny informując, że ja za próbki płace i że owszem mogę je zamówić jeśli życzy sobie za nie zapłacić.. i chciała.. zapłaciła 5zł za blister czyli 40zł za próbki ... a niech ma jak chce ale niech płaci
dobrze, niech płaci ja pisałam kiedyś na katalogach z czego sa dostępne próbki to potem kumpela przy składaniu zamówienia dopisała dwie próbki szminki, gdyby to było dzień wcześniej to bym do niej z nimi skoczyła pokazać, ale że w sumie zamówienia często robiła i nie aż takie małe to jej kupiłam
a jednej sie perfum podobał, czekała aż będzie taniej w końcu zapytała jak to z próbkami jest i czy może jedną kupić

Cytat:
Napisane przez angie_910108 Pokaż wiadomość
ja swoim klientką dorzucam często jakieś próbki ale jeszcze nie miałam sytuacji, aby ktoś coś ode mnie "żądał" na szczęście, a wy ciągle dorzucacie jakieś próbeczki czy tylko przy dużych zamówieniach?
u mnie też żądać nikt nie żądał, jedynie jak ktoś wiedział, że mam próbki to prosił do pooglądania to czy tamto(ale to chyba jedna czy dwie osoby). A że już się dorobiłam całego worka próbek a nikt ich nie chce to przy dostawie przekazuję ten worek klientce i mówię, że szminki i podkłady gdyby była naprawdę zainteresowana jakimś to może już sobie zabrać ale perfumy wolałabym mieć z powrotem i potem przy kolejnym zamówieniu worek odbieram i daję następnej osobie.
Jak któras zrobi duże zamówienie (czyli w moim przypadku to już około 50 zł) to dorzucam jakieś próbki, ale też nie zawsze.

Cytat:
Napisane przez keine_angst Pokaż wiadomość
Mam zamówienie na K5 na ok. 250zł. W K6 chcę na serio wziąć się za interes i zamawiam 5 katalogów, a nie jak do tej pory, że zawsze jechałam na jednym Aż wstyd się przyznać
Ładnie, ja póki co to chyba nawet 50 zł nie mam :| zawsze się zastanawiam czy te 200 chociaż będzie, teraz to byleby to 150 było ;p a jeszcze w sumie przyjaciółka ze mną współpracuje- większe szanse na wyższy opust, ale nawet razem często mamy około 300 zł.

Cytat:
ja to muszę brać 30 katalogów maks
ja kiedyś brałam 10 i nawet udało mi się je rozprowadzić, czasem może 2 zostały a teraz częściej biorę 5 i mam tak akurat. Zawsze patrzę na to ile osób zamawiało i dla każdej jest katalog na własność. A że u mnie max 5 osób zamawia...
Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
Ja nie podzielam zachwytów Slip Into,brałam 5 flaszek dla klientek i są zachwycone,a dla mnie one są takie typowe ogólnie te wszystkie różowe wody,Slip Into,Secret Fantasy,Simply Because,Pur Blanca Blush są dla mnie jednakowe
Mojej mamie się spodobał, kupiła dla cioci w prezencie ale w końcu potem zamówiła cały zestaw dla siebie. Mi tez tak jakoś średnio się podoba.

Cytat:
Dla mnie AvonClub to rzecz nieosiągalna jak narazie. Aczkolwiek popracuję nad tym
Oj, dla mnie nigdy nie było i chyba nie będzie osiągalne. Chciałabym ale wiem, że musiałabym się nieźle napracować :p a ja już nie mam pomysłów skąd brać klientki

Cytat:
musze się pochwalić, że ostatnio postanowiłam zaryzykować i zrobiłam kilka ulotek, które rozdałam np. zostawiłam w ośrodku zdrowia i kilka potencjalnych klientek już się ze mną skontaktowało, zobaczymy co z tego wyjdzie

ja mam różne ulotki z Avonu ale póki co odważyłam sie tylko zostawić na dworcu oraz na uczelni :p nikt się nie odezwał jeszcze

Cytat:
ja wrzucam ludzią stare katalogi do skrzynek oraz zostawiam kat gdzie się da , wiesz wciepne w krzaki czy na smietnik

patrząc na to jak wielkie masz zamówienia chyba też zacznę je rzucać w krzaki!
ale z tymi starymi to dobry pomysł tylko ktoś sobie może pomyśleć, że nie mam gdzie wyrzucać i zaśmiecam ludziom skrzynki :P

Cytat:
Ostatnio myślałam, że może mogłabym zostawić w bibliotece szkolnej?
ja też, w sumie babeczka mnie zna od lat i może akurat mi pozwoli, zawsze warto spróbować
ewula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 17:52   #2824
Dufin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patrycja11 Pokaż wiadomość
Nie musisz mieć określonej kwoty. Jedynie przy zamówieniu poniżej 150zł przez internet płacisz 10zł(opłata za male zamówienie) ale przy zakupach w COK nie masz takiej opłaty.

[/COLOR]
No własnie o co chodzi z tymi zakupami w COK? ;> Powiem tak, jestem z Krk i głownie zamawiam produkty tylko dla siebie, więc czasami mi nie wychodzi te 150 zl a nie uśmiecha mi się dopłacać jeszcze 10 zł za mała paczke. Na poczatku myślałam, ze jak odbiorę osobiscie z COK paczkę to opłata nie będzie mi naliczona ale się nie sprawdziło Więc co zrobić? W COK widziałam sklep avon ale szczerze nie wiem na jakiej zasadzie można tam robić zakupy, czy kazdy z ulicy może przyjśc po jedną, dwie rzeczy, czy własnie tylko konsultantki? Czy wówczas też będe mieć naliczony rabat na każdy produkt jak w katalogu a będe zwolniona z opłaty 10 zl? Bardzo prosze o porade
Dufin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 17:57   #2825
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
Napisane przez ewula91 Pokaż wiadomość
kurcze nieźle, ja bym miała pewnie problem z odsprzedaniem więc tylko kupuję próbki nowych perfumów lub takie, które są tańsze akurat

u mnie też żądać nikt nie żądał, jedynie jak ktoś wiedział, że mam próbki to prosił do pooglądania to czy tamto(ale to chyba jedna czy dwie osoby). A że już się dorobiłam całego worka próbek a nikt ich nie chce to przy dostawie przekazuję ten worek klientce i mówię, że szminki i podkłady gdyby była naprawdę zainteresowana jakimś to może już sobie zabrać ale perfumy wolałabym mieć z powrotem i potem przy kolejnym zamówieniu worek odbieram i daję następnej osobie.
Jak któras zrobi duże zamówienie (czyli w moim przypadku to już około 50 zł) to dorzucam jakieś próbki, ale też nie zawsze.

Ładnie, ja póki co to chyba nawet 50 zł nie mam :| zawsze się zastanawiam czy te 200 chociaż będzie, teraz to byleby to 150 było ;p a jeszcze w sumie przyjaciółka ze mną współpracuje- większe szanse na wyższy opust, ale nawet razem często mamy około 300 zł.

ja kiedyś brałam 10 i nawet udało mi się je rozprowadzić, czasem może 2 zostały a teraz częściej biorę 5 i mam tak akurat. Zawsze patrzę na to ile osób zamawiało i dla każdej jest katalog na własność. A że u mnie max 5 osób zamawia...

Mojej mamie się spodobał, kupiła dla cioci w prezencie ale w końcu potem zamówiła cały zestaw dla siebie. Mi tez tak jakoś średnio się podoba.

Oj, dla mnie nigdy nie było i chyba nie będzie osiągalne. Chciałabym ale wiem, że musiałabym się nieźle napracować :p a ja już nie mam pomysłów skąd brać klientki

ja mam różne ulotki z Avonu ale póki co odważyłam sie tylko zostawić na dworcu oraz na uczelni :p nikt się nie odezwał jeszcze

patrząc na to jak wielkie masz zamówienia chyba też zacznę je rzucać w krzaki!
ale z tymi starymi to dobry pomysł tylko ktoś sobie może pomyśleć, że nie mam gdzie wyrzucać i zaśmiecam ludziom skrzynki :P

ja też, w sumie babeczka mnie zna od lat i może akurat mi pozwoli, zawsze warto spróbować
wiesz co jedni se pomyslą ze zaśmiecam a drudzy zamawiają , ja ide do swojego biura biore cały karton starych katalogów i jak mam dzien wolny to idę sobie w miasto

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Oni nawet nie wiedzą jaki miesiąc mamy. Przecież od 6 marca, to już dawno powinny być.

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Odsprzedajesz używane kosmetyki? Nigdy bym tak nie zrobiła.
naprawde masakrycznie używane , jedno malutkie psiknięcie .
poza tym moi znajomi o tym wiedzą . wiec w czym problem ?

Maleństwo moje
Resscue21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 17:59   #2826
angie_910108
Raczkowanie

Cytat:
wiesz co jedni se pomyslą ze zaśmiecam a drudzy zamawiają , ja ide do swojego biura biore cały karton starych katalogów i jak mam dzien wolny to idę sobie w miasto

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

piszesz na katalogu swoje dane czy dodajesz do tego ulotkę?
angie_910108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 18:00   #2827
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
piszesz na katalogu swoje dane czy dodajesz do tego ulotkę?
mam swoje wizytówki .

Maleństwo moje
Stary 2011-03-22, 18:01   #2828
ewula91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jagoda352 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się dziewczyny skąd wytrzasnęłyście klientki, które robią zamówienia za 200-300 zł? Ja mam jakieś biedne. Wezmą po 2 kosmetyki i koniec A z pozyskiwaneim nowych jest problem, bo drogerie są pełne kosmetyków i każda znajdzie coś dla siebie....
ech u mnie to samo, max 50 zł na osobę ale to wtedy wiadomo, że w kolejnym katalogu nie zamówią nic

Cytat:
Napisane przez in bloom Pokaż wiadomość
ja nie mam bogatych klientek tylko takie ktore biora katalogi (bo daje im po kilka szt) do pracy rozdaja po rodzince itd i tylko takie przynosza mi zamowienia na 200-300zl i dodam ze mam ze 4 takie kolezanki wiec zawsze to mi duzo daje a reszta klientek to tak jak mowisz wezma po pare rzeczy za srednio 20-30zl i tak to sie wszystko ''kula''
widzisz a u mnie nawet jak mame poproszę to weźmie katalog i schowa a potem udaje że zapomniała :p i za bardzo nie mam nawet kogo prosić, żeby wzięli katalogi bo gdzies tam już są inne konsultantki.
Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
O, to ja mam odwrotnie, jeśli chodzi o te dwie wody. Treselle wydaje mi się wyjątkowe i nic podobnego nie widzę na rynku, natomiast do Herve Leger i owszem. np. Chanel Allure.
Ja z tych dwóch wolę Treselle.
Moja mama ją kocha ale kupuje tylko jak jest jakaś wielka okazja (czyli zazwyczaj nie taniej niż 39,90) chociaż w międzyczasie kupiła pur blancę, rare gold i teraz ma slip into. rarkę też lubi (tak jak i ja )

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Jeszcze raz dzięki, a takiego sposobu na buty nie znałam, nawet ja chyba na syna tenisówkach wypróbuję.Lece do sklepu po cytryny.

Nie tylko nie ma tych próbek, brakuje także Męskich Avon Essence. Pisałam do nich dla czego tych próbek nie ma, bo u mnie klientki o te wody właśnie pytają.Taką dostałam wyczerpującą odpowiedź:
Szanowna Konsultantko,

W odpowiedzi na zapytanie informujemy, że w aktualnej Ofercie nie są dostępne wymienione przez Panią próbki.
jak kupiłam buty i śmierdziały "nowością" to chłopak powiedział, że mam sobie tam ryż wrzucić :P
a na maila to Ci dali inteligentną odpowiedź tak jakbyś akurat nie wiedziała, że ich nie ma

Sorry, że tak w częściach odpisuje ale nacytowałam tego pełno i gdzies mi sie te początkowe cytaty straciły jest jakiś limit ile można naraz zacytować?
Stary 2011-03-22, 18:01   #2829
malutka84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dufin Pokaż wiadomość
No własnie o co chodzi z tymi zakupami w COK? ;> Powiem tak, jestem z Krk i głownie zamawiam produkty tylko dla siebie, więc czasami mi nie wychodzi te 150 zl a nie uśmiecha mi się dopłacać jeszcze 10 zł za mała paczke. Na poczatku myślałam, ze jak odbiorę osobiscie z COK paczkę to opłata nie będzie mi naliczona ale się nie sprawdziło Więc co zrobić? W COK widziałam sklep avon ale szczerze nie wiem na jakiej zasadzie można tam robić zakupy, czy kazdy z ulicy może przyjśc po jedną, dwie rzeczy, czy własnie tylko konsultantki? Czy wówczas też będe mieć naliczony rabat na każdy produkt jak w katalogu a będe zwolniona z opłaty 10 zl? Bardzo prosze o porade
W Coku kupują tylko konsultantki. Na początku podajesz swój numer personalny, potem mówisz co byś chciała, nie masz dodatkowych opłat. Choćbyś kupiła tylko krem do rąk zapłacisz cenę kremu minus opust. (jeśli do 150 zł to 15%, do 500zł to 25% itd)
Stary 2011-03-22, 18:07   #2830
karinka124
Wtajemniczenie

Cytat:
ja wrzucam ludzią stare katalogi do skrzynek oraz zostawiam kat gdzie się da , wiesz wciepne w krzaki czy na smietnik

jakiś czas temu szłam sobie by zapłacić rachunki a tam patrzę że ktoś nawet katalog z Avonu wyrzucił na środek ulicy czasem też widziałam je na trawnikach

i jak katalogi leżą/czy walają się byle gdzie to co można sobie wtedy pomyśleć o Konsultantce? takie zostawianie katalogów byle gdzie , na siłę jest wg mnie dziwne
karinka124 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 18:08   #2831
Dufin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malutka84 Pokaż wiadomość
W Coku kupują tylko konsultantki. Na początku podajesz swój numer personalny, potem mówisz co byś chciała, nie masz dodatkowych opłat. Choćbyś kupiła tylko krem do rąk zapłacisz cenę kremu minus opust. (jeśli do 150 zł to 15%, do 500zł to 25% itd)
Dziękuję bardzo super sprawa a jeśli zamawiam z konta siostry to rozumiem, ze musiałaby mnie najpierw osobiscie upowaznić? :/ niestety jest to mało możliwe ze względu na ograniczony czas wolny, dkatego też paczek nie odbieram osobiscie a za pomoca paczkomatów, tam nikt nie sprawdza czy ja to ja ;P A propo paczkomatów, mówicie, ze czeka się 48h, zamówienie złożyłam 20 - go a przewidywany termin odbioru pokazuje mi na 29-go :/ Czy ma na to wpływ fakt iż jest to pierwsze zamówienie z nowego katalogu czyli5? Gubię się w tym troche :/ Co prawda ostatnio też miałam odbiór jakos po tygodniu a kod przyszedł w polowie tygodnia, więc czekam na to, ze i tym razem tak będzie
Dufin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 18:09   #2832
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
Napisane przez karinka124 Pokaż wiadomość
jakiś czas temu szłam sobie by zapłacić rachunki a tam patrzę że ktoś nawet katalog z Avonu wyrzucił na środek ulicy czasem też widziałam je na trawnikach

i jak katalogi leżą/czy walają się byle gdzie to co można sobie wtedy pomyśleć o Konsultantce? takie zostawianie katalogów byle gdzie , na siłę jest wg mnie dziwne
a niech se każdy myśli jak chce , ważne że mam z tego chajs .
sory ale metoda " przez znajomych " jest mało dochodowa , jakbym miała sie tylko tego trzymać to co kat bym miała z 40 zł dla siebie
Pozatym raczej nie jestem osobą co przejmuje się tym co inni myślą czy mówią

Maleństwo moje

Edytowane przez Resscue21
Czas edycji: 2011-03-22 o 18:11
Stary 2011-03-22, 18:11   #2833
karinka124
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
nom, ale trzeba być bardzo zorganizowanym, aby nic nie zapomnieć.. ja raz na zakupy wybrałam się z inną torebką, bo mi pasowała.. nie zapomniałam portfela ale dokumentów auta już tak
więc może nie tylko mi to się zdarza
często jak się spieszę biorę pierwszą lepszą torebkę i wkładam to co mi potrzebne , ale z pośpiechu i tak zawsze o czymś zapomnę

chyba muszę trochę wcześniej przed wyjściem pakować rzeczy do torebki by nie zapomnieć niczego
Stary 2011-03-22, 18:11   #2834
malutka84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dufin Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo super sprawa a jeśli zamawiam z konta siostry to rozumiem, ze musiałaby mnie najpierw osobiscie upowaznić? :/ niestety jest to mało możliwe ze względu na ograniczony czas wolny, dkatego też paczek nie odbieram osobiscie a za pomoca paczkomatów, tam nikt nie sprawdza czy ja to ja ;P A propo paczkomatów, mówicie, ze czeka się 48h, zamówienie złożyłam 20 - go a przewidywany termin odbioru pokazuje mi na 29-go :/ Czy ma na to wpływ fakt iż jest to pierwsze zamówienie z nowego katalogu czyli5? Gubię się w tym troche :/ Co prawda ostatnio też miałam odbiór jakos po tygodniu a kod przyszedł w polowie tygodnia, więc czekam na to, ze i tym razem tak będzie
Wiesz, jeśli podasz w Coku nr personalny siostry i jej imię i nazwisko to nikt nie sprawdzi że Ty to nie Ty...
Widzialam wiele razy jak mąż czy chłopak podawał nr swojej kobiety i kartkę z zamówieniem a widać było że nie ma na imię Aneta
Ja upoważniłam swojego Tż tylko do odbioru paczek w Coku bo wtedy trzeba wylegitymować się dowodem.
Stary 2011-03-22, 18:17   #2835
ewula91
Rozeznanie

Cytat:
Potwierdzam, co katalog zamawiają u mnie po ok 10 szt
To muszę zaznaczyć w katalogu, że polecana może akurat ktoś na to pójdzie

Cytat:
Napisane przez Joanna2705 Pokaż wiadomość
Właśnietez zastanawiam sie, jak to robią. Ja czasami mam butelki nie do konca zużytych wod, to wtedy psikam tymi resztkami.
Właśnie tez szukałam próbek Reare Gold i BLACK SUEDE, dla klientki, bo najpierw chciała przetestować. Patrze na formularz i tez ich nie widzę....

Powiem, Wam też, że czasami ten nasz kochany Wizaż, nie wychodzi nam konsultantkom na dobre, chodzi mi o wątek katalogowy. Do czego pije? Otóż, właśnie przed chwila dzwoniłam do klientki powiedzieć jej właśnie, ze nie ma próbek Golda, a ona na to, że nie szkodzi... To ona będzie chciała całą wode za 4,90zł, którą bede miała w ofercie. Ja jej tłumacze, że to oferta tylko dla konsultantek i to po spełnieniu kilku wymogów (o czym dobrze wiedziała), a ona mi na to, że wie, ale przecież ja mam tyle wód, ze po co mi jeszcze jedna?! A poza tym, bedzie jeszcze przecież biżu... Bo ona własnie sprawdzała na necie . Ja jej na to, że oczywiscie, i że JA skorzystam z tej oferty, ale czułam sie taka zarzenowana, normalnie mi koparka opadła. Do tej pory czuje niesmak....

Mam jeszcze pytanie do trenujących, chce zamówić nowy podkład mineralny z demo 05, czy któraś z Was go ma? I jak się sprawuje?
nie mam takich klientek na szczęście ale większość z nich tez mysli, że próbki i katalogi to mamy darmowe a zarabiamy kokosy. Tylko żadna z nic nie zmusza mnie do dawania próbek itd
a co do próbek Rare szkoda, że nie ma bo wg mnie super zapach i jestem przekonana, że więcej klientek by go chciało.

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
udało mi się zredukować moje zamówienie z prawie tysiaka do niecałych 2 stówek wykreśliłam z listy rzeczy, które mogę zamówić później lub wcale
to gratuluje

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
ja dziś rano otworzyłam tusz magnifity, czy jakoś tak - kuźwa nie mogłam się nim pomalować musiałam się nieźle namachać, żeby cokolwiek na rzęsach było widać ....
nie robi mnie efekt czarnych rzęs - ja lubię mieć mocno wytuszowane, a przy tej maskarze, jest to nielada wyzwaniem
a jak na złość nie mam w zapasie żadnego tuszu innego będę się musiała tydzień/półtora przemęczyć się z tym badziewiem
a mi sie podoba ma malutką szczoteczkę więc fajnie mi się nim maluje i przynajmniej jestem czysta no i sam efekt też wg mnie fajny, chociaż dla dziewczyn, które chcą mieć bardzo widoczny makijaż i mocno wytuszowane rzęsy to rzeczywiście się nie nadaje.
Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
no właśnie .... moja mama się ostatnio zapytała ile płace za de duże papierowe reklamówki, jak jej powiedziałam, ze 1szt. wychodzi po 50gr, to od tego czasu mi oddaje, jak już wszystko rozpakuje
no żeby nie było - wszystko pięknie ładnie w oryginalnej reklamówce dostaje
mamie daję bez reklamówek i teraz nawet kumpelom jak zamówią jedną czy dwie rzeczy(a tak jest najczęściej) to też bez niczego zanoszę. Nikt mi reklamówek nie zwraca więc nie będę tyle w nie inwestować :P

Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
Niektóre myślą, że mamy kosmetyki za połowę ceny, jeśli nie za 1/3 Już nie wspominając o giga składzikach w szafie, że kosmetyk jest na zawołanie Mnie jeszcze żadna nie prosiła wprost o zniżkę - i całe szczęście Zdarzyła się jedna sugestia, pisałam Wam, klientka była zainteresowana Outspoken za 20 lub 30zł:haha ha:
Moje czasem mają pretensje, że nie dostały katalogu na własność, ale skoro robiły ostatnie zamówienie w 16, to nie będę i za każdym razem dawać nowego katalogu za darmo Było zamówienie, jest osobisty katalog
moje dostają na własność a jeśli nie zrobiły zamówienia to pytam czy chcą następny, mam ich mało więc się cieszę jak któraś powie, że chce i kupuję jej

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
Napisane przez jolkag78 Pokaż wiadomość
Warto, dla samej frajdy rozpakowywania paczki... Bo z kokkosami to róznie bywa
dokładnie! chociaz ja mało dla siebie zamawiam to jak już złożę zamówienie to nie mogę się doczekać paczki. :p dobrze, że piątki na uczelni mam wolne i miły Pan przyjeżdża ok 8 rano potem około 2h zajmuje mi całe rozpakowanie pooglądanie, podzielenie i zachwycanie się katalogami itd xD

Cytat:
Napisane przez in bloom Pokaż wiadomość
wiesz wlasnie ci odpowiedzialam na twoje pytanie na forum ori i tu to samo pytanie pada..... jestem konsultantka tu i tu i tylko napisze ci to ze zeby miec darmowa przesylke w avonie musisz miec zamowienie na 150zl a w ori na min300 do 350zl a jesli nie nazbierasz tego to w avonie placisz 10zl za przesylke w ori 10 plus 5 za cos tam jeszcze czyli 15 i przeczytaj jeszcze to co ci tam napisalam bo nie bede dublowac
jesteś konsultantką dwóch firm? można tak? bo kiedyś myślałam chyba też o ori i w regulaminie wyczytałam, że nie można należeć do konkurencji, więc jak Ty tam działasz?
Cytat:
Napisane przez patrycja11 Pokaż wiadomość
Nie masz się nad czym zastanawiac I z własnego doświadczenia wiem że Avon ma dużo ciekawsze oferty dla konsultantek niż inne firmy tego typu;P
przede wszystkim ładniejsze katalogi! taaaakie kolorowe ;d
Cytat:
Jak zaczniesz przeglądać katalog w pracy czy szkole, to zaraz się ktoś zainteresuje. O kilka klientek nie trudno, później coraz trudniej. Zawsze masz rodzinkę czy przyjaciółki i znajomych
u mnie to nie działa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-22, 18:20   #2836
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:

jesteś konsultantką dwóch firm? można tak? bo kiedyś myślałam chyba też o ori i w regulaminie wyczytałam, że nie można należeć do konkurencji, więc jak Ty tam działasz?

przede wszystkim ładniejsze katalogi! taaaakie kolorowe ;d

u mnie to nie działa
jasne że można kochana , sama jestem tego przykładam , aczkolwiek ori... zajmuje się sporadycznie .

Maleństwo moje
Stary 2011-03-22, 18:20   #2837
ewula91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patrysina Pokaż wiadomość
to mini katalogi są do katalogu 5 czy dopiero przychodzą z zamówieniem z katalogu 5 pytam bo ja nie dostałam na razie żadnych minikatalogów, a teraz będę składać za moment zam z katalogu 5?
przy paczce z katalogu 4 dostałam to sa mini wersje katalogu 5. Ale jak już pisałam może liderzy tylko takie dostają, bo to dla pozyskania nowych KK (na pierwszej stronie nawet jest napisane "Chcesz zostać KK" no coś w tym stylu :P) i mają ankietkę z tyłu i poziomy upustów itd.
Stary 2011-03-22, 18:22   #2838
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

Cytat:
często jak się spieszę biorę pierwszą lepszą torebkę i wkładam to co mi potrzebne , ale z pośpiechu i tak zawsze o czymś zapomnę

chyba muszę trochę wcześniej przed wyjściem pakować rzeczy do torebki by nie zapomnieć niczego
ja zawsze wszystko przekładam, nawet małe papierki...
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 18:25   #2839
karinka124
Wtajemniczenie

Cytat:
sory ale metoda " przez znajomych " jest mało dochodowa , jakbym miała sie tylko tego trzymać to co kat bym miała z 40 zł dla siebie
spoko mniejsza z tym
ja tylko napisałam co myslę o takim "rzucaniu katalogów" np. u mnie w mieście na ulicę

no nie wiem czy przez znajomych to jest aż taka zła metoda u mnie ostatnio m.in. dzięki temu miałam łącznie zamówienia na ponad tysiąc , a tak było 500-700

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-22, 18:26   #2840
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
A ja dziś mam święto paczki Czekam na kuriera i bardzo szybko będę musiała rozpakować paczuszkę, bo dziś nie mam czasu
Wiecie co do mnie jedzie, bo kiedyś wypisałam dokładnie, co zamówiłam, więc nie będę Wam dziś relacjonować
Napiszę tylko jakiego cudaka dostałam na przeprosiny
ja też dziś odebrałam paczkę z paczkomatu

Cytat:
u mnie w strefie podczas skladania zamowienia w WYBRANYCH OFERTACH pojawia się komunikat : "próbki clearskin prof.. gratis przy zakupie podkładu rozświetlająco-antystresowego za 24,90 "

nie tylko w strefie jest ta informacja, w katalogu na stronie 64 też

Cytat:
a myślicie że jak nie zdążą zafakturowac wpłaty to uwzglądnią mojego maila z potwierdzeniem zapłaty z banku?

kiedyś faxem wysyłało się potwierdzenie, teraz podobno tego nie praktykują- nie ma pieniędzy na koncie w czasie gdy powinny być -blokują paczkę

Edytowane przez patusia22
Czas edycji: 2011-03-22 o 18:30
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 18:28   #2841
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
spoko mniejsza z tym
ja tylko napisałam co myslę o takim "rzucaniu katalogów" np. u mnie w mieście na ulicę

no nie wiem czy przez znajomych to jest aż taka zła metoda u mnie ostatnio m.in. dzięki temu miałam łącznie zamówienia na ponad tysiąc , a tak było 500-700
no u mnie ta metoda jest mało dochodwa , a żartem było to że rzucam kat na smietnik czy w krzaki tylko jestem w sklepie to zostawiam na siłowni zostawiam na basenie zostawiam w pracy zostawiam u lekarza zostawiam etc . przeglądam często w busie kat jak widze że ktos mi kuka to zagaduje . i tak się biznes kręci

Maleństwo moje
Stary 2011-03-22, 18:29   #2842
an92dzia
Raczkowanie

dziewczyny czy te matowe lakiery sa nie dostepne tylko w k4 czy wogole juz ich nie bedzie? pewnie gdzies juz o tym bylo ale nie moge znalezc..
an92dzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 18:32   #2843
karinka124
Wtajemniczenie

Cytat:

a co do próbek Rare szkoda, że nie ma bo wg mnie super zapach i jestem przekonana, że więcej klientek by go chciało.

przecież są próbki do rare gold ja zamawiałam jakiś czas temu ale aktualnie nie widzę ich w formularzu może trzeba napisać do Avonu czy je jeszcze mają
Stary 2011-03-22, 18:35   #2844
ewula91
Rozeznanie

Cytat:

o widzisz.. to chyba sama też się przejdę do biura i zapytam o stare katalogi... choćby do klatek w blokach powrzucać czy coś. może akurat. A dni wolnych mam sporo, teraz wiosna, to rowerek i wio kurcze zgapie sobie od Ciebie a co!

i fajnie, że masz komu potem odsprzedac kosmetyki, gdybym ja miała to też chętniej bym kupowała różne, bo zazwyczaj mi sie coś podoba a mam tego pełno (np balsamów), więc gdybym się zdecydowała na zakup to pewne że użyje raz i będzie stało.

Cytat:
mam swoje wizytówki .
a to masz jakieś profesjonalne?
i podajesz np swój nr tel? bo tego bym się troszkę bała, chociaż niby zawsze można zmienić. Ja ostatnio założyłam nowe gg i maila i na niektórych ulotkach właśnie je wpisałam.

Cytat:

no może na środek ulicy to bym nie rzucała, ale wiesz. położysz na ławce a ktoś inny go zrzuci... różnie bywa. więc to nie do końca może świadczyć o konsultantce

Cytat:
yhy! przez znajomych to nie ma coo... ja sama nie wiem komu dac katalog a co dopiero znów znajomi, może gdyby sami sie tym avonem jakos bardzo zachwycali i interesowali ale tak raczej nie jest.
dobrze, że masz własne pomysły i co najważniejsze, że się sprawdzają !

Cytat:
jasne że można kochana , sama jestem tego przykładam , aczkolwiek ori... zajmuje się sporadycznie .
aha.. a mi się zawsze avon bardziej podobał i go wybrałam ale jak jeszcze sie zastanawiałam gdzie sie wpisać to myślałam, żeby tu i tu ;p (jaka ona pazerna xD) tylko nie wiem czy bym sobie dała z tym radę, tzn jak z avonu nie mam dużych zamówień to pewnie z ori by mi szło podobnie.

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
przecież są próbki do rare gold ja zamawiałam jakiś czas temu ale aktualnie nie widzę ich w formularzu może trzeba napisać do Avonu czy je jeszcze mają
tak? a to muszę sprawdzić ślepa jestem więc to wszystko tłumaczy
przepraszam bardzo w takim razie
Stary 2011-03-22, 18:36   #2845
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
no u mnie ta metoda jest mało dochodwa , a żartem było to że rzucam kat na smietnik czy w krzaki tylko jestem w sklepie to zostawiam na siłowni zostawiam na basenie zostawiam w pracy zostawiam u lekarza zostawiam etc . przeglądam często w busie kat jak widze że ktos mi kuka to zagaduje . i tak się biznes kręci

Każda metoda jest dobra , jeśli się interes kręci.

Edytowane przez despa
Czas edycji: 2011-03-22 o 18:37
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 18:37   #2846
karinka124
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez an92dzia Pokaż wiadomość
dziewczyny czy te matowe lakiery sa nie dostepne tylko w k4 czy wogole juz ich nie bedzie? pewnie gdzies juz o tym bylo ale nie moge znalezc..

nie ma i nie będzie przynajmniej narazie
Stary 2011-03-22, 18:39   #2847
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
o widzisz.. to chyba sama też się przejdę do biura i zapytam o stare katalogi... choćby do klatek w blokach powrzucać czy coś. może akurat. A dni wolnych mam sporo, teraz wiosna, to rowerek i wio kurcze zgapie sobie od Ciebie a co!

i fajnie, że masz komu potem odsprzedac kosmetyki, gdybym ja miała to też chętniej bym kupowała różne, bo zazwyczaj mi sie coś podoba a mam tego pełno (np balsamów), więc gdybym się zdecydowała na zakup to pewne że użyje raz i będzie stało.

a to masz jakieś profesjonalne?
i podajesz np swój nr tel? bo tego bym się troszkę bała, chociaż niby zawsze można zmienić. Ja ostatnio założyłam nowe gg i maila i na niektórych ulotkach właśnie je wpisałam.

no może na środek ulicy to bym nie rzucała, ale wiesz. położysz na ławce a ktoś inny go zrzuci... różnie bywa. więc to nie do końca może świadczyć o konsultantce

yhy! przez znajomych to nie ma coo... ja sama nie wiem komu dac katalog a co dopiero znów znajomi, może gdyby sami sie tym avonem jakos bardzo zachwycali i interesowali ale tak raczej nie jest.
dobrze, że masz własne pomysły i co najważniejsze, że się sprawdzają !

aha.. a mi się zawsze avon bardziej podobał i go wybrałam ale jak jeszcze sie zastanawiałam gdzie sie wpisać to myślałam, żeby tu i tu ;p (jaka ona pazerna xD) tylko nie wiem czy bym sobie dała z tym radę, tzn jak z avonu nie mam dużych zamówień to pewnie z ori by mi szło podobnie.

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

tak? a to muszę sprawdzić ślepa jestem więc to wszystko tłumaczy
przepraszam bardzo w takim razie

powinni ci dać stare kat zazwyczaj mają tego pełno
co do wizytówek to poszłąm sobie do drukarni i mi zrobili podałam imie nazwisko oraz maila , tel nie podawałam.
Jak daje kat z avonu do zamówienia to tez daje kat z ori , czasem cos tam ludzie zamówią , ale nie są to kokosy

Maleństwo moje
Stary 2011-03-22, 18:40   #2848
an92dzia
Raczkowanie

dzieki za odpowiedz bo dostalam zamowienie na 2 lakiery a klientka nie chce innych...
an92dzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 18:40   #2849
Immenseness
Zadomowienie

Cytat:
jednym słowem jesteś śmiałą i obrotową dziewczyną chciałabym tak umieć
Bizarre has hardly any...'

Immenseness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 18:41   #2850
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joanna2705 Pokaż wiadomość
Właśnietez zastanawiam sie, jak to robią. Ja czasami mam butelki nie do konca zużytych wod, to wtedy psikam tymi resztkami.
Właśnie tez szukałam próbek Reare Gold i BLACK SUEDE, dla klientki, bo najpierw chciała przetestować. Patrze na formularz i tez ich nie widzę....

Powiem, Wam też, że czasami ten nasz kochany Wizaż, nie wychodzi nam konsultantkom na dobre, chodzi mi o wątek katalogowy. Do czego pije? Otóż, właśnie przed chwila dzwoniłam do klientki powiedzieć jej właśnie, ze nie ma próbek Golda, a ona na to, że nie szkodzi... To ona będzie chciała całą wode za 4,90zł, którą bede miała w ofercie. Ja jej tłumacze, że to oferta tylko dla konsultantek i to po spełnieniu kilku wymogów (o czym dobrze wiedziała), a ona mi na to, że wie, ale przecież ja mam tyle wód, ze po co mi jeszcze jedna?! A poza tym, bedzie jeszcze przecież biżu... Bo ona własnie sprawdzała na necie . Ja jej na to, że oczywiscie, i że JA skorzystam z tej oferty, ale czułam sie taka zarzenowana, normalnie mi koparka opadła. Do tej pory czuje niesmak....

Mam jeszcze pytanie do trenujących, chce zamówić nowy podkład mineralny z demo 05, czy któraś z Was go ma? I jak się sprawuje?
co za tupet!
Ja na całe szczęście nie miałam jeszcze takiej klientki.

Niektóre klientki są strasznie uszczypliwe, myślą, że nie wiadomo jakie kokosy na tym zarabiamy

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości