|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
hej
Właśnie Was czytam i zajadam truskawki, które wyglądają jak truskawki, ale smakują jak woda ..i dzwoniłam przed chwilą dowiedzieć się czy ten lekarz mnie jutro przyjmie czy nie to się okazało, że jednak nie, bo ma jakąś operację w szpitalu no i pytam kiedy i się dowiedziałam, że MOŻE w piątek, ale mam dzwonić i się dowiadywać, bo przez remont w szpitalu w ostatniej chwili im grafiki ustalają, a jak nie w piątek to we wtorek. Kurrrr.... ! nerwicy się można nabawić. Zapisałam się dodatkowo na środę do jakiejś babki tak awaryjnie, jakby mnie ten gościu w końcu nie przyjął.. Już siły nie mam na to wszystko.. Co to za polityka żeby się trzeba było nalatać za lekarzem i jeszcze się prosić żeby Cię przyjął, mimo,że się płaci ....... myślałam, że te truskawki mi humor poprawią, no ale jak już mówiłam - sama woda Cytat:
bo widzisz tak to jest, nieszczęścia chodzą parami :/ jak się wali to się wali :/ ale nosek do góry! ![]() Cytat:
Cytat:
apelujemy do kwietniówek i majówek, żeby Nas odwiedzały po porodach swychhh Cytat:
![]() ale no cóż - nieważne jak dzidzia się z brzucha wydostanie, ważne żeby zdrowiutka śliczny brzunio
|
|
#1952 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak podejście, że "porządna kobieta" powinna rodzić sn i koniec trochę mnie rozwala ![]() Cytat:
Mój ojciec często powtarza ten tekst ![]() Cytat:
tak powinnyśmy wszystkie myśleć, choć czasami to jest bardzo trudneCytat:
Ja jakoś tego nacinania się nie boję, może trochę zszywania najbardziej boję się parcia i tego, że nie będę umiała wypchnąć tego dziecka na świat ![]() SiLee, nic się nie martw ja na ostatniej wizycie (też 29 t) również nie dowiedziałam się co w sobie noszę. Niby wygląda na chłopca ale nie na sto procent ![]() Enchantress, a Ty się tak prywatnie użerasz z tymi lekarzami czy na nfz? Przecież jak prywatnie to idziesz, płacisz i wychodzisz
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-03-23 o 15:06 |
||||
|
|
|
#1953 |
|
Wtajemniczenie
|
Agus87 fajny masz ten guziczek. Press the button i Olenka na swiecie
|
#1954 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
uciekam rybki, znowu mi prawa dlon spuchla, chyba siedzenie przy lapku mi nie sluzy. Ide wyprostowac kosci. odezwe sie pozniej
|
|
|
#1955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
|
#1956 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć brzuchatki!!
Ale dziś piękna pogoda Dziękuję za wszystkie kciuki, pomogły bo jestem zapisana na cesarkę 22.04.11 czyli w Wielki Piątek.Bardzo się cieszę i mam nadzieję, że bez żadnych problemów doczekamy terminu bo data bardzo mi się podoba. Mała waży 2300g a dziś zaczynamy 35 tydzień Tak spice1985, SiLLee gratuluję udanych wizytek ![]() Lecę nadrabiać, bo jeszcze mi kilka stron zostało.
|
#1957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wklęsłości nie mam , ale to zależy jak dzidzia leży bo wtedy macica się opina na dziecku i wodach 11,5miałam chyba od tygodnia gdzieś łykam Tardyferon raz dziennie |
|
|
|
|
#1958 |
|
Wtajemniczenie
|
A i miod na nasze rozstepy kochane! Koniec z akceptowaniem ich!!!!!!!!
https://wizaz.pl/Pielegnacja/Medycyn...rem-w-rozstepy Enchantresss
|
#1959 |
|
Wtajemniczenie
|
Wlasnie co otrzymalam sms.ka od tej mojej kolezanki co urodzila tydzien temu pisze ,ze wyszly pierwszy raz na spacerek i malutka ciekawa swiata patrzy na wszystko wielkimi oczkami
jeju jak one maja juz fajnie u mnie dzisiaj 20 stopni tak cieplo, a ja w chalupie ide zaraz do lozka bo kregoslup mi siada przed kompem
|
|
|
|
#1960 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
po 2. super, że się udało z tą cesarką i już wiesz kiedy Igunia będzie z Wami też chcę wiedzieć ![]() szczerze mówiąc powoli tracę nadzieję
|
|
#1961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja tez lece poodpoczywac |
|
|
|
|
#1962 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
o jaki brzusio
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
kochane uciekam na mały spacerek....szkoda ze słoneczka rezygnować do później ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
czekamy na Iguskę
|
|
#1964 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ale dzidziunia niech siedzi tam tyle ile trzeba narazie stanowczo za szybko muszi jeszcze conajmniej 5 tygodni posiedziec w brzusiu..![]() Cytat:
ze juz masz pewna cesarke, wiesz na czym stoisz
|
||
|
|
|
#1965 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
by iguska siedziala grzecznie do 22.04
|
|||
|
|
|
#1966 |
|
Raczkowanie
|
moria44
to za niedlugo juz bedziesz trzymala malenka na raczkach też bym wolala miec cesarke to mnie jeszcze najmniej przeraza ![]() MoniaK to widze ze nie jestem sama. u mnie wlasnie wygladalo na ostatniej wizycie na dziewczynke 80% a teraz juz tez nie wiadomo
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
jejuuuu ale mam nadrabiania, nadrabiam po kolei, wiec nie krzyczcie jak odpisuje na nieaktualne posty
![]() ja dzisiaj slaba jakas chodze jak kaczucha,ale pogoda ladna, wiec bylysmy z mamcia na spacerze a ona teraz sprzata zamiast odpoczac, zupka pomidorowa dochodzi a ja odpoczywam, bo ledwie zyje ![]() Siasiek duuuzo cierpliwosci zycze w dniu dzisijszym, kazdemu takie dni sie czasem zdarzaja, biedactwo moje, mam nadzieje, ze nic sobie nei nadwyrezylas tym zbieraniem wody. ja niestety jeszze do pracy 3 tygodnie prawie, dobrze ze na 50% to bedzie troche luzniej, ale do zrobienia neistety jest sporo, wiec nie ma to tamto. na szczescie do piatku wolne ![]() kasiulka mnie brzuch twardnieje rano jak wstaje i w nocy ewidentnie oraz wieczorem najbardziej, ale na razie nie boli, bardziej mnie boli kopanie malej po zebrach albo po woreczku, iez sobie nei wyobrazalam chodzic do pracy ale jakos daje rade. musze ![]() grazin masz racje teraz to ma juz nas prawo pobolewac co? a co do twojego snu. mnei sie moj dziadzius kochany zawsze sni w trudnych momentach mojego zycia jakby chcial powiedziec, nie martw sie jestem z Toba, mysle, ze twoj tatus tez chcial tobie przekazac, ze bedzie z Toba ![]() co do porodu tez obstawiam, ze pierwsza Kasia moze zaklady bedziemy robic?!?!?!hihi Agus a ja mam w pasie prawie 100!!! Aga Pe super mieszkanko! Eweska, moria Camomile!! 35 TYDZIEN??? WOWWWW!! matall nic sie nie martw, moja Zosia tez prawdopodobnie zle przekrecona, albo dobrze ale juz siedzi w kanale rodnym wiec ja sie nastwaiam i na SN i na CC jest mi wszystko jedno, pomysl sobie ze najwazniejsze, zeby byl Edzik zdrowy. dobra czytam dalej tylko zupke ide dogladnac
|
|
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
Moria, wow ustalona data to już nie przelewki
i jakie realne to się teraz wydaje
|
#1969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczynki, dziękuję za wszystkie Ja się strasznie cieszę i tak jak pisze MoniaK, kiedy znam już datę, to coraz bardziej dociera do mnie, że my naprawdę, naprawdę, naprawdę będziemy mieć dzidzię
|
|
#1970 |
|
Wtajemniczenie
|
Moria no prosze!!! niecaly miesiac zostal!!!
Jak juz znajdziesz gdzie wykonuja te zabiegi to daj znac ile ta impreza mniej wiecej kosztuje ![]() A jak tam wozek? Agus szykuj skarbonke swinke i zbieramy
|
#1971 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
, oczywiście lekarzy akurat było chyba z 5 ale właściwie jak by ich nie było,przyszedł jeden obejrzeć tylko czy trzeba szyć, ona nie była ani nacinana ani zszywana nie było takiej potrzeby, z tym że to jej 3 poród , nie wiem czy to ma jakiś wpływ . i rodziła niecałe 4 godzinki tak więc chyba nie tak źle, wogule ona dobę po porodzie i miałam wrażenie że porusza się sprawniej niż ja w 8 miesiącu , a ja przy okazji dowiedziałam się co muszę ze sobą zabrać itd. to mnie trochę uspokoiło ![]() Cytat:
![]() moria zazdroszczę Ci trochę już tego konkretnego terminu
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
Zosia, a powiedz mi gdzie rodziła Twoja siostra (może być na pw jeśli chcesz)
![]() Dziś taki piękny dzień a ja znów jak ten ciołek w domu siedzę Samej mi się nie chce nigdzie iść jeśli nie mam nic do załatwienia. Ostatnio jak poszłam oddać książki do bibliotek (raptem pół godzinki w obie strony może ciut więcej) to tak się zasapałam i szłam jak żółw
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
No ponadrabialam
![]() Mama uklada w lazience, nei do zdarcia jest!! masakra! Moria gratuluje wizyty!! jeju ty juz bedziesz miala Igunie 22 kwietnia!! Boziu jak cudownieeee, juz sie nie moge tej twojej Iguski doczekac *Paulizia ja tez sie nie boje porodu, wszystko mi jedno czy SN czy CC, jedyne co sie boje to zeby z Zosia wszystko bylo ok, reszta to mnie wszystko jedno i mam to samo co ty...bo tu nie robia lewatywy przed porodem...boje sie ze zrobie fu fu... hihia co do tych boli? moze to kolka tak jak ja mam po prawej stronie bo Zoska podobno siedzi na woreczku zolciowym. i tak ciagnie i dzis juz boli mnie mniej, ale dalej obolale to miejsce. moze masz to samo? Sillee najwazniejsze, ze z malenstwem wszystko ok plci dowiesz sie i tak z pewnoscia przy porodzie![]() andziot ja mam uczulenie po tych kremach wszystkich zawsze ![]() i tez mam czkawke wlasnie tam gdzie i ty mialas ![]() a autem juz nie jezdze, bo my mamy sportsline i nisko auto bardzo i neiwygodnie mi sie prowadzi... agus jaki masz fajny ten pepek ) i rzeczyiwscie masz nisko brzuch, ale to zaden wyznacznik bo ja od dawna mam nisko, wiec juz powinnam rodzic kilka tygodni temu![]() NADROBILAMMM!!!! w nagrode zjem pomidorowke i sie zdrzemne ) hihih
|
|
|
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doby Dziewczynki
![]() Kiara ale zakupy wielkieeee Agnieszka_pe25 sliczna chalupka
|
#1975 |
|
Wtajemniczenie
|
Anulka kochana jestes
zobaczymy nie panikuje. Ja bardzo spokojnie do mojej ciazy podchodze... kurcze moze poprosze kumpele by mi przywiozla zestaw do lewatywy kurde byloby straszne jakby Antos i Zosia wpadli w fufu Jak sie Mama czuje?
|
#1976 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Jakis przepis bys tu dala, a nie sie tylko chwalisz, ze kapusniak i kapusniak
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jest jeszcze nowa wersja mianowicie zel do higieny intymnej Nivea Double Effect z pompka - widzialam w Rossie na 100% - o taki https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ej.html&next=1 Przerzucilam na krem do depilacji Veet Debiut. I tu uwaga - ciekawostka - sklepowy Sherlock Holmes w natarciu [Grazin to do Ciebie!] Otoz ten krem ma identyczny sklad jak Veet do skory wrazliwej, a wystepuje w mniejszym opakowaniu, ktore i tak oplaca sie bardziej kupic niz tego Veeta do skory wrazliwej, bo cena jest nieproporcjonalnie lepsza. Andziot pisalas, ze sie niedokladnie ogolilas tym kremem, ja po wyskrobaniu ta skrobaczka do szyb zawsze jeszcze sobie "krece loki" palcami i wtedy wszystko ladnie schodzi. Cytat:
Cytat:
I wiesz, faktycznie mi pomoglo jak sobie zrobilam lewatywe, wiec moze tez o tym pomysl? Albo czopek jakis sobie zaaplikuj czy cos takiego, otreby, maslanka czy co tam na Ciebie dziala? Ej to Tobie sie snilo, ze mam brata Murzyna? A Ty widzialas, jaka ja mam cere, nie lapie sie nawet na fototyp zerowy Wiec jakbym miala takiego brata, to bym majatek zarabiala w cyrku, jak kiedys na przyklad kobieta z broda ![]() Spojrze na moja polozna oczami kota ze Shreka i bede ja blagac, zeby wszystko dobrze sie skonczylo. A jakimi metodami i srodkami, to niech juz decyduje ona i lekarz, w koncu maja za soba kilka porodow dziennie, a ja bede miala swoj pierwszy w zyciu. ![]() Cytat:
to Twoja bedzie caly miesiac starsza od mojej, miesiac doswiadczenia wiecej, bedziesz sie uzewnetrzniac w odchowalni moja droga, a ja bede sie uczyc na Twoich bledach
|
||||||
|
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia jak tam lepiej sie czujesz?
|
#1978 |
|
Raczkowanie
|
Niestety nie, to Disney i M&S
http://allegro.pl/ms-cudny-pajacyk-s...499567202.html http://allegro.pl/disney-pajacyki-sp...493232829.html ale mogę polecić, bo mają ładnie obszyte szwy wewnątrz stópek i materiał jest bardzo dobry gatunkowo. Ja się właśnie motałam między Mothercare a tymi i jakoś te mi się bardziej spodobały, ale teraz nie żałuję ![]() listopadowa ja jestem przeciwniczką ochraniaczy A jestem przeciwna ponieważ : 1. Wg mnie ochraniacz zabiera powietrze wokół główki malucha, ogranicza jego swobodny przepływ, robi się po prostu duszno, a jak jeszcze oslonimy baldachimem ..... 2. Maluch po przekręceniu główki ma mnie widzieć, a nie tylko słyszeć głosy jak np. będę siedziła ponizej linii ochraniacza, 3. Ja leżąc w łóżku muszę dziecko ze swojego poziomu widzieć, a tak lipa....
|
#1979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiara, dzięki za info o pajacach
|
|
#1980 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale chyba kupie kremy musteli na rozstepy bo sa na allegro 2 sztukipo 120 zl i wezme Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.

Właśnie Was czytam i zajadam truskawki, które wyglądają jak truskawki, ale smakują jak woda ..i dzwoniłam przed chwilą dowiedzieć się czy ten lekarz mnie jutro przyjmie czy nie to się okazało, że jednak nie, bo ma jakąś operację w szpitalu
no i pytam kiedy i się dowiedziałam, że MOŻE w piątek, ale mam dzwonić i się dowiadywać, bo przez remont w szpitalu w ostatniej chwili im grafiki ustalają, a jak nie w piątek to we wtorek. Kurrrr.... !
....... myślałam, że te truskawki mi humor poprawią, no ale jak już mówiłam - sama woda

bo widzisz tak to jest, nieszczęścia chodzą parami :/ jak się wali to się wali :/ ale nosek do góry!
.z kim czerwcóweczki będa piasać??

zaczyna się o porodach i która ma już jakie skurcze!
tak powinnyśmy wszystkie myśleć, choć czasami to jest bardzo trudne

i ze urodze nie tylko Antosia, ale i fu-fu 

, oczywiście lekarzy akurat było chyba z 5 ale właściwie jak by ich nie było,przyszedł jeden obejrzeć tylko czy trzeba szyć, ona nie była ani nacinana ani zszywana nie było takiej potrzeby, z tym że to jej 3 poród