Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. 1 1,61%
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. 2 3,23%
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. 1 1,61%
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. 0 0%
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. 0 0%
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. 0 0%
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 19 30,65%
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! 6 9,68%
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! 1 1,61%
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. 4 6,45%
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 28 45,16%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-23, 15:02   #1951
enchantresss
Rozeznanie

Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!

hej Właśnie Was czytam i zajadam truskawki, które wyglądają jak truskawki, ale smakują jak woda ..i dzwoniłam przed chwilą dowiedzieć się czy ten lekarz mnie jutro przyjmie czy nie to się okazało, że jednak nie, bo ma jakąś operację w szpitalu no i pytam kiedy i się dowiedziałam, że MOŻE w piątek, ale mam dzwonić i się dowiadywać, bo przez remont w szpitalu w ostatniej chwili im grafiki ustalają, a jak nie w piątek to we wtorek. Kurrrr.... ! nerwicy się można nabawić. Zapisałam się dodatkowo na środę do jakiejś babki tak awaryjnie, jakby mnie ten gościu w końcu nie przyjął.. Już siły nie mam na to wszystko.. Co to za polityka żeby się trzeba było nalatać za lekarzem i jeszcze się prosić żeby Cię przyjął, mimo,że się płaci ....... myślałam, że te truskawki mi humor poprawią, no ale jak już mówiłam - sama woda
Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzisiaj jest 13ty??????????

Nie mam siły już, oddajcie mi trochę swojej...
Nie dość, że się przewróciłam dzisiaj o swoje kapcie, to jak ścieliłam łóżko coś mi tak "pstryknęło" w miednicy, że się wystraszyłam...

to jeszcze wychodzę na przedpokój a tam wszystko pływa.....
zalało mi łazienkę, po 10 centów wody wszędzie, nawet do pokoju się wlewało. Oczywiście musiałam to ogarnąć bo sama w domu.
Z tym wielkim bolącym brzuchem na kolanach 40 minut wodę zbierałam.
ehh, biedna bo widzisz tak to jest, nieszczęścia chodzą parami :/ jak się wali to się wali :/ ale nosek do góry!
Cytat:
Napisane przez mora103 Pokaż wiadomość
Witajcie mamuśki zajrzałam do was bo chyba bardziej pasuje tu z terminem porodu ,jestem z dziewczynami na watku mam marcowo -kwietniowych termin mam na 30 kwietnia ,.czyli 35 tydz.
witamy , witamy
Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość

a do mnie własnie dotarło, że nas to tu niewiele zostanie jak się tyle mam w kwietniu i maju się rozpakuje....z kim czerwcóweczki będa piasać??
no niewiele Nas zostanie czerwcóweczek .. apelujemy do kwietniówek i majówek, żeby Nas odwiedzały po porodach swychhh

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Ja bym wolała sn, bo cc to jednak operacja, pocięte mięśnie i w ogóle.
Ale pracuję nad nastawieniem, że cc też jest ok
A na początku chciałam cc na żądanie
Jakbym siebie słyszała. Dokładnie to samo mam
ale no cóż - nieważne jak dzidzia się z brzucha wydostanie, ważne żeby zdrowiutka

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

wrzucam moj 35 tygodniowy domek Oleńki
śliczny brzunio czy mi się wydaje, czy też Ci tak słodko pępuszek wystaje?

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 15:04   #1952
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Wiesz, co człowiek, to opinia, a ona uważała, że porządna kobieta powinna rodzić sn i koniec. I bardzo się na to nastawiła i że bez znieczulenia i że da radę...

Ja bym wolała sn, bo cc to jednak operacja, pocięte mięśnie i w ogóle.
Ale pracuję nad nastawieniem, że cc też jest ok
A na początku chciałam cc na żądanie
czyli nasze założenia mogą się zmienić o 180 stopni Jednak podejście, że "porządna kobieta" powinna rodzić sn i koniec trochę mnie rozwala

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Apeluje, że atmosfera na wątku zaczyna być napięta jak baranie jajca zaczyna się o porodach i która ma już jakie skurcze!
Ja chyba zmienie wątek na listopadowo - grudniowe, może Misiek dłużej posiedzi
Aliczka, jesteś tutaj jedną z czołowych rozśmieszaczek
Mój ojciec często powtarza ten tekst

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
Aliczka ja sie razem z Tobą przenosze na listopadowo grudniowe:P hihi nie no żartuje
tak szczerze to dzisiaj obudziałam sie z taką myślą
że musze do porodu podejsc jak do zadania ktore mam do wykonania. i nie panikowac i nie słuchac okropnych opowieści porodowych. różne sa sytuacje, ale po co sie dodatkowo nakręcać co ma byc to będzie. nie mogę się stresować i powodowac stresu u maluszka. musze byc dzielna dla niego
brawo tak powinnyśmy wszystkie myśleć, choć czasami to jest bardzo trudne

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
ja nacięcia się nie bałam,
wolę żeby mnie nacieli niż mam sama pęknąć nie wiadomo gdzie i jak daleko, bo o wiele gorsze powikłania mogą być wtedy ...
zgadzam się
Ja jakoś tego nacinania się nie boję, może trochę zszywania najbardziej boję się parcia i tego, że nie będę umiała wypchnąć tego dziecka na świat

SiLee, nic się nie martw ja na ostatniej wizycie (też 29 t) również nie dowiedziałam się co w sobie noszę. Niby wygląda na chłopca ale nie na sto procent

Enchantress, a Ty się tak prywatnie użerasz z tymi lekarzami czy na nfz? Przecież jak prywatnie to idziesz, płacisz i wychodzisz

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-03-23 o 15:06
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 15:05   #1953
Paulizia
Wtajemniczenie

Agus87 fajny masz ten guziczek. Press the button i Olenka na swiecie
Stary 2011-03-23, 15:06   #1954
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Kasia24 alez prosze bardzo Bierz ile chcesz Sama sie sobie dziwie, ze nie panikuje i ze tak spokojnie do tego podchodze. Po prostu juz tak bardzo chce tulic mojego Antosia, ze nic innego sie nie liczy

SilLee za udana wizytke szkoda, ze plci nie znasz... moze nastepnym razem jakie masz przeczucia?

Andziot hemoglobinka tak Ci ladnie skoczyla? jaka mialas wczesniej?
ja juz tez chce przytulic moja corcie

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość

poza tym jak pisala agus 87kazda kobieta przechodzi inaczej tydzien temu rodzila moja kolezanka to po pol godzinie juz bylo po wszystkim i bez naciecia ,natomiast innej moje znajomej dzidzius ulozyl sie posladkowo no i mieli troszke problemow ale dala rade!!Ja to bardziej przejeta jestem ulozeniem mojej dzidzi bo jak narazie to nozkami do dolu i tak od okolo 3 msc
a agus87brzunio super
moze sie odwroci, badz dobrej mysli, ja wiem ze moja byla glowkowo w 29tc, ale dzisiaj czulam czkawke wysoko i juz nie wiem....

uciekam rybki, znowu mi prawa dlon spuchla, chyba siedzenie przy lapku mi nie sluzy. Ide wyprostowac kosci.

odezwe sie pozniej
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 15:07   #1955
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
hej Właśnie Was czytam i zajadam truskawki, które wyglądają jak truskawki, ale smakują jak woda ..i dzwoniłam przed chwilą dowiedzieć się czy ten lekarz mnie jutro przyjmie czy nie to się okazało, że jednak nie, bo ma jakąś operację w szpitalu no i pytam kiedy i się dowiedziałam, że MOŻE w piątek, ale mam dzwonić i się dowiadywać, bo przez remont w szpitalu w ostatniej chwili im grafiki ustalają, a jak nie w piątek to we wtorek. Kurrrr.... ! nerwicy się można nabawić. Zapisałam się dodatkowo na środę do jakiejś babki tak awaryjnie, jakby mnie ten gościu w końcu nie przyjął.. Już siły nie mam na to wszystko.. Co to za polityka żeby się trzeba było nalatać za lekarzem i jeszcze się prosić żeby Cię przyjął, mimo,że się płaci ....... myślałam, że te truskawki mi humor poprawią, no ale jak już mówiłam - sama woda

ehh, biedna bo widzisz tak to jest, nieszczęścia chodzą parami :/ jak się wali to się wali :/ ale nosek do góry!

witamy , witamy
no niewiele Nas zostanie czerwcóweczek .. apelujemy do kwietniówek i majówek, żeby Nas odwiedzały po porodach swychhh

Jakbym siebie słyszała. Dokładnie to samo mam
ale no cóż - nieważne jak dzidzia się z brzucha wydostanie, ważne żeby zdrowiutka

śliczny brzunio czy mi się wydaje, czy też Ci tak słodko pępuszek wystaje?

Cytat:
zabilas mnie
Stary 2011-03-23, 15:07   #1956
moria44
Wtajemniczenie

Cześć brzuchatki!!

Ale dziś piękna pogoda cuuudo!
Dziękuję za wszystkie kciuki, pomogły bo jestem zapisana na cesarkę Igusia musi siedzieć w brzuszku jeszcze 4 tygodnie, zgodnie z planem powitamy ją 22.04.11 czyli w Wielki Piątek.
Bardzo się cieszę i mam nadzieję, że bez żadnych problemów doczekamy terminu bo data bardzo mi się podoba.

Mała waży 2300g a dziś zaczynamy 35 tydzień podobnie jak eweska i Camomile

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
moria ty x-landera kupiłaś?
Tak

spice1985, SiLLee gratuluję udanych wizytek

Lecę nadrabiać, bo jeszcze mi kilka stron zostało.

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 15:08   #1957
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
mi jak twardnieje brzuch, zaczyna szybciej bic serce, brzuch jest twardy, a w okolicy pepka robi sie wklęsłość- tez tak macie???

jak skurcz jest dość silny, to też mi serducho szybciej bije i taki jakby niepokój się robi mimowolnie, ale za chwile przechodzi ...
wklęsłości nie mam , ale to zależy jak dzidzia leży bo wtedy macica się opina na dziecku i wodach

Cytat:

Andziot hemoglobinka tak Ci ladnie skoczyla? jaka mialas wczesniej?
11,5miałam chyba
od tygodnia gdzieś łykam Tardyferon raz dziennie

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 15:08   #1958
Paulizia
Wtajemniczenie

A i miod na nasze rozstepy kochane! Koniec z akceptowaniem ich!!!!!!!!:j upi:

https://wizaz.pl/Pielegnacja/Medycyn...rem-w-rozstepy

Enchantresss spokojnie... moze w piatek Cie przyjmie? Trzymam
Stary 2011-03-23, 15:09   #1959
cucciola79
Wtajemniczenie

Wlasnie co otrzymalam sms.ka od tej mojej kolezanki co urodzila tydzien temu pisze ,ze wyszly pierwszy raz na spacerek i malutka ciekawa swiata patrzy na wszystko wielkimi oczkamijeju jak one maja juz fajnieu mnie dzisiaj 20 stopni tak cieplo, a ja w chalupieide zaraz do lozka bo kregoslup mi siada przed kompem
cucciola79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 15:12   #1960
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Cześć brzuchatki!!

Dziękuję za wszystkie kciuki, pomogły bo jestem zapisana na cesarkę Igusia musi siedzieć w brzuszku jeszcze 4 tygodnie, zgodnie z planem powitamy ją 22.04.11 czyli w Wielki Piątek.
Bardzo się cieszę i mam nadzieję, że bez żadnych problemów doczekamy terminu bo data bardzo mi się podoba.

po 1. gratuluję 35 tygodnia
po 2. super, że się udało z tą cesarką i już wiesz kiedy Igunia będzie z Wami też chcę wiedzieć

Cytat:

szczerze mówiąc powoli tracę nadzieję ale no nic. Mam nadzieję, że się uda

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 15:13   #1961
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
ja juz tez chce przytulic moja corcie

moze sie odwroci, badz dobrej mysli, ja wiem ze moja byla glowkowo w 29tc, ale dzisiaj czulam czkawke wysoko i juz nie wiem....

uciekam rybki, znowu mi prawa dlon spuchla, chyba siedzenie przy lapku mi nie sluzy. Ide wyprostowac kosci.

odezwe sie pozniej
tez mam taka nadzieje
ja tez lece poodpoczywac
cucciola79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 15:16   #1962
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:

o jaki brzusio niziutko juz jest
Cytat:
to masz zaradnego meza, mojemu bym sie nie oddała ale nie gadalam z nim o tym, hmm moze to jest jakies wyjscie
powiem ci,że byłbardzo delikatny przy tym....jutro powtórka z rozrywki bo zarosłam
Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
Czesc brzuchatki!
Czytam i czytam o tym nacinaniu i normalnie mnie to przeraza,no ale cóż jak bedzie taka potrzeba to niech tną, aby tylko Igorek szybko wyszedl caly i zdrowy i zebym szybko doszla do siebie.
A w ogole dzis postanowilam kompletnie nic nie robic, bo cos wczoraj wieczorkiem jak wrocilam ze SR to mialam jakies dziwne bole brzucha, pierwszy raz sie zdarzylo i troche sie wystrachalam.No ale dzis jest juz dobrze,najpierw bylam na dlugim spacerku,az moj psiak zadyszki dostal (i ja tez), a teraz rozlozylam sobie leżaczek na tarasie i podczytuje Was pijac kawke
to odpoczywaj i delektuj sie słoneczkiem
Cytat:
Kasia24 kurcze chcialabym Ci pomoc, ale moze Andziot ma racje? Jestes 4 tygodnie do przodu z Mala ode mnie i mysle, ze takie objawy sa przede mna i moze faktycznie te objawy sa normalne

Dobra przyznam sie, ze obawiam sie jednej rzeczy przy porodzie, a raczej dwoch po pierwsze, ze bede straszne baki puszczac z wysilku i ze urodze nie tylko Antosia, ale i fu-fu
tez o tym myslałam
Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Ja miałam podobnie przy pierwszym porodzie. Na USG w szpitalu (8 rano)powiedzieli mi, że mała będzie miała 4300. Przeżyłam mały szok, ale jako niedoświadczona pierworódka grzecznie poszłam na porodówkę. Męża wpuścili o 14(bo taka jest u nas praktyka, że dopiero przy większym rozwarciu się męża wpuszcza na porodówkę) i powiedzieli, że już niedługo. O 17 miał mnie przyjść zbadać lekarz, ale się go nie doczekałam. Tylko położna mnie badała. Koło 19.00 zaczął się młyn - lekarka stwierdziła, że nie urodzę naturalnie, więc mają mnie wieźć na cięcie. Pół godziny później Anulka już była na świecie z wagą 4250 Ja ją zobaczyłam dopiero koło 22, jak już "wytrzeźwiałam" po narkozie Co mnie teraz czeka jeszcze nie wiem. Ale się nie boję - byle dziecko zdrowe było!

Ja jeszcze jeżdżę, ale mam taki brzuch, że jeszcze 3 cm i będzie mi o kierownicę zahaczał. A jak odsunę siedzenie to mogę do pedałów nie dosięgnąć, bo ja mała jestem
tez tak myslę

kochane uciekam na mały spacerek....szkoda ze słoneczka rezygnować
do później papa

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Cześć brzuchatki!!

Tak

czekamy na Iguskę to święta w szpitalu spędzisz z maleństwem
Stary 2011-03-23, 15:22   #1963
andziot
Zakorzenienie

moria
śliczna data

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 15:25   #1964
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
Wiecie co, ja tez sie nie nastawiam na konkretny porod.

Co ma byc to bedzie. I tak nie mam za bardzo wplywu na to czy bedzie SN czy CC.
Nastawiam sie, ze bedzie ciezko, bedzie bolalo (czy w trakcie, czy po), nie ma sie co oszukiwac , ale ten bol bedzie mial swoj kres.
No i najwazniejsze, ze zobacze moja kruszynke w koncu.

Dokladnie, tez bym juz maj chciala (ale zeby tez wszystkie przygotowania byly dopiete na ostatni guzik,bo na razie nie sa...)

Teraz generalnie jest moda na nie-nacinanie, w UK na pewno, w Polsce chyba tez...?

Ja sie zgadzam z andziotkiem, tez sie tego nie boje, czasem lepiej byc nacietym, niz peknac nie wiadomo jak....

Kasia, ja uzywam zwyklego plynu do higieny intymnej (aktualnie Perfecta Mama) i jestem zadowolona.

Ide dziewczyny do ogrodka, tak ladnie jest dzisiaj , a podobno jutro ma byc koszmarna pogoda, wiec trzeba korzystac .
ja tam jedynie musze ubranka wyprac i wyprasowac a tak wszystko gotowe, teraz moge odpoczywac, odpoczywac i raz jeszcze odpoczywac no ale dzidziunia niech siedzi tam tyle ile trzeba narazie stanowczo za szybko muszi jeszcze conajmniej 5 tygodni posiedziec w brzusiu..
Cytat:
Cześć brzuchatki!!

Tak

no i super ze juz masz pewna cesarke, wiesz na czym stoisz
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 15:28   #1965
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

pewnie swoje kosztuje

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
o jaki brzusio niziutko juz jest

powiem ci,że byłbardzo delikatny przy tym....jutro powtórka z rozrywki bo zarosłam

to odpoczywaj i delektuj sie słoneczkiem

tez o tym myslałam

tez tak myslę

kochane uciekam na mały spacerek....szkoda ze słoneczka rezygnować
do później papa

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

czekamy na Iguskę to święta w szpitalu spędzisz z maleństwem
mowisz?? hmmmm
Cytat:
Cześć brzuchatki!!

Tak

by iguska siedziala grzecznie do 22.04
Stary 2011-03-23, 15:28   #1966
SiLLee
Raczkowanie

moria44 to za niedlugo juz bedziesz trzymala malenka na raczkach jejku zazdroszcze i jeszcze cc tez zazdroszcze też bym wolala miec cesarke to mnie jeszcze najmniej przeraza

MoniaK to widze ze nie jestem sama. u mnie wlasnie wygladalo na ostatniej wizycie na dziewczynke 80% a teraz juz tez nie wiadomo
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 15:29   #1967
anula_81
Zakorzenienie

jejuuuu ale mam nadrabiania, nadrabiam po kolei, wiec nie krzyczcie jak odpisuje na nieaktualne posty
ja dzisiaj slaba jakas chodze jak kaczucha,ale pogoda ladna, wiec bylysmy z mamcia na spacerze a ona teraz sprzata zamiast odpoczac, zupka pomidorowa dochodzi a ja odpoczywam, bo ledwie zyje
Siasiek duuuzo cierpliwosci zycze w dniu dzisijszym, kazdemu takie dni sie czasem zdarzaja, biedactwo moje, mam nadzieje, ze nic sobie nei nadwyrezylas tym zbieraniem wody.
ja niestety jeszze do pracy 3 tygodnie prawie, dobrze ze na 50% to bedzie troche luzniej, ale do zrobienia neistety jest sporo, wiec nie ma to tamto. na szczescie do piatku wolne

kasiulka mnie brzuch twardnieje rano jak wstaje i w nocy ewidentnie oraz wieczorem najbardziej, ale na razie nie boli, bardziej mnie boli kopanie malej po zebrach albo po woreczku, iez sobie nei wyobrazalam chodzic do pracy ale jakos daje rade. musze

grazin masz racje teraz to ma juz nas prawo pobolewac co?
a co do twojego snu. mnei sie moj dziadzius kochany zawsze sni w trudnych momentach mojego zycia jakby chcial powiedziec, nie martw sie jestem z Toba, mysle, ze twoj tatus tez chcial tobie przekazac, ze bedzie z Toba
co do porodu tez obstawiam, ze pierwsza Kasia
moze zaklady bedziemy robic?!?!?!hihi

Agus a ja mam w pasie prawie 100!!!
Aga Pe super mieszkanko!
Eweska, moria Camomile!! 35 TYDZIEN??? WOWWWW!!

matall nic sie nie martw, moja Zosia tez prawdopodobnie zle przekrecona, albo dobrze ale juz siedzi w kanale rodnym wiec ja sie nastwaiam i na SN i na CC jest mi wszystko jedno, pomysl sobie ze najwazniejsze, zeby byl Edzik zdrowy.

dobra czytam dalej
tylko zupke ide dogladnac

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 15:34   #1968
MoniaK
Zakorzenienie

Moria, wow ustalona data to już nie przelewki i jakie realne to się teraz wydaje
Stary 2011-03-23, 15:40   #1969
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Paulizia muszę Ciebie za ten link wycałować Jejuuuu mam dziś cudowny dzień Zaraz będę szukać tego laseru w mojej okolicy

Dziewczynki, dziękuję za wszystkie Ja się strasznie cieszę i tak jak pisze MoniaK, kiedy znam już datę, to coraz bardziej dociera do mnie, że my naprawdę, naprawdę, naprawdę będziemy mieć dzidzię

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 15:46   #1970
Paulizia
Wtajemniczenie

Moria no prosze!!! niecaly miesiac zostal!!! fajnie chyba wiedziec kiedy ten dzien nadejdzie niz czekac i czekac i czekac do 42 tygodnia
Jak juz znajdziesz gdzie wykonuja te zabiegi to daj znac ile ta impreza mniej wiecej kosztuje
A jak tam wozek?

Agus szykuj skarbonke swinke i zbieramy
Stary 2011-03-23, 15:46   #1971
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
agnieszka_pe25 super mieszkanko !!!!

Grazin a tż na siku też wstaje w nocy ??

Siasiek współczuje powodzi w domu

matallewar a widziałaś te ćwiczenia może coś dadzą, spróbuj !!!

widzę że lista porodowa już zrobiona
a gdzie ja się mieszczę ????
spytam się Gabryśki zaraz

Paulizia ja myślę że te bóle po bokach to po prostu jelita które są strasznie uciśnięte, ja też tak czasem mam że aż iść nie mogę, zdrówka !!!!!

biedna Dziewczonka dobrze że się nie poddaje !

Witajcie dziewczyny !
dziś królują dywagacje porodowe widzę ....
wszystkie jakoś to przeżyjemy bo twardzielki jesteśmy
ja raczej SN będę rodzić, bo Gabryśka raczej chyba większa nie będzie od Zośki ...
(w pt się dowiem ile waży )

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

jeździcie jeszcze samochodem ??
bo ja dziś jechałam na badania i wsiadając tak się zastanawiałam co bym zorbiła jakby mnie mega skurcz złapał
ja jeszcze jeżdżę, bo jak chcę się gdzieś ruszyć to nie mam innego wyjścia

Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
zosia i jak to było na tej porodówce u siostry???
opowiadaj bo my ciekawe
moja siostra ogólnie jest zadowolona, położne były podobno super, dziewczyna obok leżąca też tak samo twierdziła i najważniejsze bez płacenia kasy , oczywiście lekarzy akurat było chyba z 5 ale właściwie jak by ich nie było,przyszedł jeden obejrzeć tylko czy trzeba szyć, ona nie była ani nacinana ani zszywana nie było takiej potrzeby, z tym że to jej 3 poród , nie wiem czy to ma jakiś wpływ. i rodziła niecałe 4 godzinki tak więc chyba nie tak źle, wogule ona dobę po porodzie i miałam wrażenie że porusza się sprawniej niż ja w 8 miesiącu , a ja przy okazji dowiedziałam się co muszę ze sobą zabrać itd. to mnie trochę uspokoiło

Cytat:
slonce
nie martw sie
kazda kobieta przechodzi porod inaczej
i to nie jest powiedziane, ze kazda nacinaja czy kazda peka
nie koniecznie mozesz to poczuc
bedzie dobrze
nie martw sie na zapas bo caly czas bedziesz sie niepotrzebnie denerwowac
staraj sie nie czytac o porodach w necie
bo naprawde kazda to przechodzi inaczej
mi osobiscie wiele pomogla SR
ale i przed nia nie balam sie w ogole porodu
do teraz tak mam
ja wiem, ze to moze byc hardcore a moze byc pikus
nikt z nas tego nie wie

ale grunt to pozytywne nastawienie

ale masz ładny pępuszek

moria zazdroszczę Ci trochę już tego konkretnego terminu

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 15:50   #1972
MoniaK
Zakorzenienie

Zosia, a powiedz mi gdzie rodziła Twoja siostra (może być na pw jeśli chcesz)

Dziś taki piękny dzień a ja znów jak ten ciołek w domu siedzę Samej mi się nie chce nigdzie iść jeśli nie mam nic do załatwienia. Ostatnio jak poszłam oddać książki do bibliotek (raptem pół godzinki w obie strony może ciut więcej) to tak się zasapałam i szłam jak żółw
Stary 2011-03-23, 15:54   #1973
anula_81
Zakorzenienie

No ponadrabialam
Mama uklada w lazience, nei do zdarcia jest!! masakra!
Moria gratuluje wizyty!! jeju ty juz bedziesz miala Igunie 22 kwietnia!! Boziu jak cudownieeee, juz sie nie moge tej twojej Iguski doczekac*
Paulizia ja tez sie nie boje porodu, wszystko mi jedno czy SN czy CC, jedyne co sie boje to zeby z Zosia wszystko bylo ok, reszta to mnie wszystko jedno i mam to samo co ty...bo tu nie robia lewatywy przed porodem...boje sie ze zrobie fu fu... hihi
a co do tych boli? moze to kolka tak jak ja mam po prawej stronie bo Zoska podobno siedzi na woreczku zolciowym. i tak ciagnie i dzis juz boli mnie mniej, ale dalej obolale to miejsce. moze masz to samo?
Sillee najwazniejsze, ze z malenstwem wszystko ok plci dowiesz sie i tak z pewnoscia przy porodzie

andziot ja mam uczulenie po tych kremach wszystkich zawsze
i tez mam czkawke wlasnie tam gdzie i ty mialas
a autem juz nie jezdze, bo my mamy sportsline i nisko auto bardzo i neiwygodnie mi sie prowadzi...
agus jaki masz fajny ten pepek) i rzeczyiwscie masz nisko brzuch, ale to zaden wyznacznik bo ja od dawna mam nisko, wiec juz powinnam rodzic kilka tygodni temu

NADROBILAMMM!!!!
w nagrode zjem pomidorowke i sie zdrzemne) hihih

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 15:54   #1974
principessina
Zakorzenienie

Dzien doby Dziewczynki My juz po obiadku, rano bylam na spacerku a za niedlugo ide po zakupy jedzeniowe i musze skoczyc do biura do meza cos mu tam pomoc

Kiara
ale zakupy wielkieeee

Agnieszka_pe25
sliczna chalupka
Stary 2011-03-23, 15:59   #1975
Paulizia
Wtajemniczenie

Anulka kochana jestes jutro zapytam polozna co to moga byc za bole.. zaczely sie wraz z choroba i jeszcze mam opcje, ze od nadmiernego lezenia zobaczymy nie panikuje. Ja bardzo spokojnie do mojej ciazy podchodze... kurcze moze poprosze kumpele by mi przywiozla zestaw do lewatywy kurde byloby straszne jakby Antos i Zosia wpadli w fufu
Jak sie Mama czuje?
Stary 2011-03-23, 16:01   #1976
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Ugotowałam kapuśniak i teraz dochodzi pod przykryciem
Jakis przepis bys tu dala, a nie sie tylko chwalisz, ze kapusniak i kapusniak
Cytat:

jeździcie jeszcze samochodem ??
bo ja dziś jechałam na badania i wsiadając tak się zastanawiałam co bym zorbiła jakby mnie mega skurcz złapał
Ja po miescie smigam, w sumie nawet sie nie zastanawialam co to bedzie jak mnie skurcz zlapie (bo mnie nie lapia), ale jak mam teraz sama jechac na wies 100km w jedna strone to sie gleboko zastanawiac, czy nie jechac pociagiem. Jakos tak cos mi nie gra z ta samotna wycieczka, nie wiem o co chodzi, jakies przeczucie glupie czy co?

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
poza tym zrobiłąm pierwszy w swoim życiu gulasz.
nie wiem co z tego wyjdzie. teraz sobie pyrka na gazie.
jakis dziwny przepis znalazłam i za słone to było wiec odlałam troche tegowywartu i zalałam czusta gorącą woda i moze nie bedzie takie słone
bo moj tż uczulony na słone nie chce jesc jak cos za słone ma.
Jak Ci nadal za slone, to wrzuc obranego ziemniaka - ziemniaki chlona sol i moga uratowac kazda przesolona potrawe.
Cytat:
czyli nikt mi nie doradzi jakiego plynu/zelu uzywa do golenia intymnego? bo tak na sucho to mi się krostki robią i maszynka szybko sie tępi
Ja sie golilam na zwykly zel do mycia albo na mydlo (kiedys sie cackalam z piankami do golenia dla kobiet itp.), a na YT widzialam, ze dziewczyny chwala taki zel https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ie.html&next=1
Jest jeszcze nowa wersja mianowicie zel do higieny intymnej Nivea Double Effect z pompka - widzialam w Rossie na 100% - o taki https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ej.html&next=1

Przerzucilam na krem do depilacji Veet Debiut. I tu uwaga - ciekawostka - sklepowy Sherlock Holmes w natarciu [Grazin to do Ciebie!] Otoz ten krem ma identyczny sklad jak Veet do skory wrazliwej, a wystepuje w mniejszym opakowaniu, ktore i tak oplaca sie bardziej kupic niz tego Veeta do skory wrazliwej, bo cena jest nieproporcjonalnie lepsza.
Andziot pisalas, ze sie niedokladnie ogolilas tym kremem, ja po wyskrobaniu ta skrobaczka do szyb zawsze jeszcze sobie "krece loki" palcami i wtedy wszystko ladnie schodzi.
Cytat:
ja nacięcia się nie bałam,
wolę żeby mnie nacieli niż mam sama pęknąć nie wiadomo gdzie i jak daleko, bo o wiele gorsze powikłania mogą być wtedy ...
Ja tez wole, zeby mnie nacieli. Czytalam kiedys o kobiecie, ktora sie upierala, ze sama peknie i tak pekla, ze poszedl jej zwieracz i do konca zycia bedzie miala stomie, tak mi sie to w pamiec wrylo, ze chyba bede blagac polozna, zeby mi tam wyciela jakis piekny wzor.

Cytat:
Andziot myslisz, ze jelita? Kurde ja od 3 dni nie kupkalam... a te bole sa glownie w nocy jak mocniej przycisne brzuch. Wczoraj ledwo wstalam z lozka, bo mnie tak ciagnelo po prawym boku. Teraz nie bola, ale jak przyciskam to czuje lekki bol. Jeszcze mi przyszlo do hlowy, ze moze mnie Maly skopal od srodka jak spalam i go przycisnelam ale nie wiem czy to mozliwe... ale wiesz co jak teraz naciskam te boki to albo mi sie wydaje albo mi sie coraz bardziej na toalete chce
To pomysl jak ja sie czulam jak nie korzystalam z kibelka 2 tygodnie...
I wiesz, faktycznie mi pomoglo jak sobie zrobilam lewatywe, wiec moze tez o tym pomysl? Albo czopek jakis sobie zaaplikuj czy cos takiego, otreby, maslanka czy co tam na Ciebie dziala?
Ej to Tobie sie snilo, ze mam brata Murzyna? A Ty widzialas, jaka ja mam cere, nie lapie sie nawet na fototyp zerowy Wiec jakbym miala takiego brata, to bym majatek zarabiala w cyrku, jak kiedys na przyklad kobieta z broda

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
Wiecie co, ja tez sie nie nastawiam na konkretny porod..
Spojrze na moja polozna oczami kota ze Shreka i bede ja blagac, zeby wszystko dobrze sie skonczylo. A jakimi metodami i srodkami, to niech juz decyduje ona i lekarz, w koncu maja za soba kilka porodow dziennie, a ja bede miala swoj pierwszy w zyciu.
Cytat:

Cytat:
to Twoja bedzie caly miesiac starsza od mojej, miesiac doswiadczenia wiecej, bedziesz sie uzewnetrzniac w odchowalni moja droga, a ja bede sie uczyc na Twoich bledach
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 16:02   #1977
principessina
Zakorzenienie

Paulizia jak tam lepiej sie czujesz? hehe tak myslalam o tym jakbym zrobila kupcie przy porodzie o matko ja w ogole nie wiem jak ja to wszystko przezyje
Stary 2011-03-23, 16:13   #1978
Kiara76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Kiara, świetne zakupy Te pajace to z Mothercare?
Niestety nie, to Disney i M&S
http://allegro.pl/ms-cudny-pajacyk-s...499567202.html
http://allegro.pl/disney-pajacyki-sp...493232829.html
ale mogę polecić, bo mają ładnie obszyte szwy wewnątrz stópek i materiał jest bardzo dobry gatunkowo. Ja się właśnie motałam między Mothercare a tymi i jakoś te mi się bardziej spodobały, ale teraz nie żałuję

listopadowa ja jestem przeciwniczką ochraniaczy , ale ten kupiłam tylko ze względu na bardzo zimną ścianę, przy której stanie łóżeczko i dam go maksymalnie na tę dłuższą część łóżeczka, która będzie stykała się ze ścianą, bo ściana pomalowana jest farbą lateksową Tikkurila i jak się jej dotknie np. plecami to masakra tak nieprzyjemny chłód od niej bije, a ja maluch zaśnie, a nóżka wyjdzie przez szczebelki, to może zmarznąć.
A jestem przeciwna ponieważ :
1. Wg mnie ochraniacz zabiera powietrze wokół główki malucha, ogranicza jego swobodny przepływ, robi się po prostu duszno, a jak jeszcze oslonimy baldachimem .....
2. Maluch po przekręceniu główki ma mnie widzieć, a nie tylko słyszeć głosy jak np. będę siedziła ponizej linii ochraniacza,
3. Ja leżąc w łóżku muszę dziecko ze swojego poziomu widzieć, a tak lipa....
Stary 2011-03-23, 16:14   #1979
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Paulizia jak tam lepiej sie czujesz? hehe tak myslalam o tym jakbym zrobila kupcie przy porodzie o matko ja w ogole nie wiem jak ja to wszystko przezyje
to zaaplikujesz sobie tą lewatywę i nie zrobisz

Kiara, dzięki za info o pajacach
Stary 2011-03-23, 16:14   #1980
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Moria no prosze!!! niecaly miesiac zostal!!! fajnie chyba wiedziec kiedy ten dzien nadejdzie niz czekac i czekac i czekac do 42 tygodnia
Jak juz znajdziesz gdzie wykonuja te zabiegi to daj znac ile ta impreza mniej wiecej kosztuje
A jak tam wozek?

Agus szykuj skarbonke swinke i zbieramy
ja juz odlozylam 2 stowki
ale chyba kupie kremy musteli na rozstepy bo sa na allegro 2 sztukipo 120 zl
i wezme
Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
ja jeszcze jeżdżę, bo jak chcę się gdzieś ruszyć to nie mam innego wyjścia

moja siostra ogólnie jest zadowolona, położne były podobno super, dziewczyna obok leżąca też tak samo twierdziła i najważniejsze bez płacenia kasy , oczywiście lekarzy akurat było chyba z 5 ale właściwie jak by ich nie było,przyszedł jeden obejrzeć tylko czy trzeba szyć, ona nie była ani nacinana ani zszywana nie było takiej potrzeby, z tym że to jej 3 poród , nie wiem czy to ma jakiś wpływ. i rodziła niecałe 4 godzinki tak więc chyba nie tak źle, wogule ona dobę po porodzie i miałam wrażenie że porusza się sprawniej niż ja w 8 miesiącu , a ja przy okazji dowiedziałam się co muszę ze sobą zabrać itd. to mnie trochę uspokoiło

ale masz ładny pępuszek

moria zazdroszczę Ci trochę już tego konkretnego terminu
Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
No ponadrabialam
Mama uklada w lazience, nei do zdarcia jest!! masakra!
Moria gratuluje wizyty!! jeju ty juz bedziesz miala Igunie 22 kwietnia!! Boziu jak cudownieeee, juz sie nie moge tej twojej Iguski doczekac*
Paulizia ja tez sie nie boje porodu, wszystko mi jedno czy SN czy CC, jedyne co sie boje to zeby z Zosia wszystko bylo ok, reszta to mnie wszystko jedno i mam to samo co ty...bo tu nie robia lewatywy przed porodem...boje sie ze zrobie fu fu... hihi
a co do tych boli? moze to kolka tak jak ja mam po prawej stronie bo Zoska podobno siedzi na woreczku zolciowym. i tak ciagnie i dzis juz boli mnie mniej, ale dalej obolale to miejsce. moze masz to samo?
Sillee najwazniejsze, ze z malenstwem wszystko ok plci dowiesz sie i tak z pewnoscia przy porodzie

andziot ja mam uczulenie po tych kremach wszystkich zawsze
i tez mam czkawke wlasnie tam gdzie i ty mialas
a autem juz nie jezdze, bo my mamy sportsline i nisko auto bardzo i neiwygodnie mi sie prowadzi...
agus jaki masz fajny ten pepek) i rzeczyiwscie masz nisko brzuch, ale to zaden wyznacznik bo ja od dawna mam nisko, wiec juz powinnam rodzic kilka tygodni temu

NADROBILAMMM!!!!
w nagrode zjem pomidorowke i sie zdrzemne) hihih
dziekuje

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości