Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. 1 1,61%
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. 2 3,23%
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. 1 1,61%
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. 0 0%
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. 0 0%
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. 0 0%
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 19 30,65%
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! 6 9,68%
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! 1 1,61%
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. 4 6,45%
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 28 45,16%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-23, 14:04   #1921
Camomile
Zadomowienie

Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!

Wiecie co, ja tez sie nie nastawiam na konkretny porod.

Co ma byc to bedzie. I tak nie mam za bardzo wplywu na to czy bedzie SN czy CC.
Nastawiam sie, ze bedzie ciezko, bedzie bolalo (czy w trakcie, czy po), nie ma sie co oszukiwac , ale ten bol bedzie mial swoj kres.
No i najwazniejsze, ze zobacze moja kruszynke w koncu.

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
dokładnie

dokładnie, wkoncu kazda z nas byla w ciazy nosila malenstwa i opiekowala sie nim przez 9 miesiecy, dbala by wszysto bylo ok, a jak porod sn i cc to kazdy ma w sobie wyzyko itp. jedna moze sie meczyc przez 10 godzin, inna zrobi tylko chlup w 2 godziny i tez bedzie gadal ze nei rozumi tej co 10 godz sie meczyla, a przy cc tez jedna moze chciec na zyczenie, inna bedzie sie bronila,

wszystkie kochamy nasze dzieci wydajemy je na swiat i to jest najwazniejsze, by zdrowo i bezpiecznie dac naszym maluszkom dobry poczatek

a ja na poczatku tylko sn chialam potem zrozumialam ze jak to bezpieczniejsze to wole miec cc, dzidzia najwazniejsza, a teraz..??

teraz marze tylko o tym by juz byl maj i bym mial juz swoja niunie przy sobie, niewazne czy przez cc czy sn
Dokladnie, tez bym juz maj chciala (ale zeby tez wszystkie przygotowania byly dopiete na ostatni guzik,bo na razie nie sa...)

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
Hej kochane
Bylam wczoraj u mojego lekarza rodzinnego z tymi moimi problemami ze wzrokiem powiedzial mi ze byc moze sa to skoki cisnienia,teraz musze skontrolowac jak nastepnym razem zrobi mi sie slabo i bede widziala za mgla zmierze cisnienie i zobaczymy,a jak nie to do okulisty na zbadanie dna okamam cicha nadzieje,ze to bylo chwilowe i juz sie nie powtorzy!!!!W piatek mam wizyte u gine zobaczymy co on na to??!!
siasiekmatko jak Ty bidna tak sama dalas rade ogarnac to wszystko??!!
Grazin ja gulasz mialam wczorajz czym robisz z ziemniaczkami?
mattenie wiem jak w Polsce ale tutaj we Wloszech to jak nie chcesz naciecia krocza to Ci nie nacinaja przed porodem masz tak jakby kontrakt do podpisania na co ewentualnie sie zgadzasz a na co nie ,w ostatecznosci jak jest zagrozenie to nacinaja ale ze znieczuleniem
Teraz generalnie jest moda na nie-nacinanie, w UK na pewno, w Polsce chyba tez...?

Ja sie zgadzam z andziotkiem, tez sie tego nie boje, czasem lepiej byc nacietym, niz peknac nie wiadomo jak....

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
czyli nikt mi nie doradzi jakiego plynu/zelu uzywa do golenia intymnego? bo tak na sucho to mi się krostki robią i maszynka szybko sie tępi
Kasia, ja uzywam zwyklego plynu do higieny intymnej (aktualnie Perfecta Mama) i jestem zadowolona.

Ide dziewczyny do ogrodka, tak ladnie jest dzisiaj , a podobno jutro ma byc koszmarna pogoda, wiec trzeba korzystac .

Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 14:04   #1922
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
no ty rodzisz za 2tyg, nie wiedzialas
jestes ierwsza na liscie '

ja uzywalm normalnej pianki do golenia
zgadzam sie w 100%

mojapolozna opowiadala, jak miesiac tremu przyszla dziewczyna do porodu z kartką, że nie wyraza zgody na naciecie
i co ??
jak nie to nie
tak pekla, prawie do odbytu, ze ponoc masakra

polozna mowi, ze wiele kobiet nie chce nacinania
i krzycza, ze nie ze nie
ale jak ona widzi, ze kobieta zaraz peknie ( bo ma 30 lat doswiadczenia i wie, kiedy sie to moze stac i czy w ogole) to i tak bezpytania nacina
no chyba, ze sie taka cudaczna znajdzie co z kartka przylezie

takze ja uwazam, ze jak beda musieli to mnie natna
kiedys cieli rutynowo
teraz nie
nie wszystkich nacinaja

wszystko wychodzi podczas porodu
no jestem, ale to jeszcze nic nie znaczy choc nie powiem ze chcialabym miec corcie przed swietami w domku- nigdy bym tych swiat nie zapomniala

ja tez juz wole zeby mnie nacieli niz zebym mialam peknąć do odbytu jak ty napisalas-szok.

a tak w ogole od czego to naciecie zalezy? od rozwarcia? a moze od kosci miednicowej?
szkoda ze nie mam cm bo bym wam podala swoje wymiary
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 14:06   #1923
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
ja robię z kaszą do tego ogóreczki kiszone
juz kasza jakis czas za mną chodzi
a ziemniaków od kilku dni w domu nie mam a ja po nie nie pójde. mojego ciężarnego tż też nie wyśle:P wiec musze kombinowac
hihi
oja pychota a u mnie tutaj nawet kaszy nie maja z ziemniakami robilam a do tego mialam papryke w zalewie slodko- kwasnejdzisiaj paluszki rybne z fasolka w bulce i na masle i jak tu nie przytyc
a teraz wciagnelam paczke chipsow serowych nie krzyczcie na mnie wiem,ze to paskudztwoale juz nie moglam sie oprzec
cucciola79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 14:07   #1924
matallewar
Zakorzenienie

cucciola U nas można podpisać, że się nie zgadzam na nacięcie, ale wtedy nawet jeśli jest zagrożenie pęknięciem, to nie natną. A pęknięcie wiadomo - gorsze, gorzej się szyje, gorzej się goi.
To już wolę podpisać zgodę na nacięcie.

24kasia86 Ja Ci nie doradzę, obecnie chodzę zarośnięta , bo nic tam nie widzę i boję się, że cała się pozacinam. A tż prosić nie zamierzam... Może kosmetyczka?

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 14:09   #1925
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
no jestem, ale to jeszcze nic nie znaczy choc nie powiem ze chcialabym miec corcie przed swietami w domku- nigdy bym tych swiat nie zapomniala

ja tez juz wole zeby mnie nacieli niz zebym mialam peknąć do odbytu jak ty napisalas-szok.

a tak w ogole od czego to naciecie zalezy? od rozwarcia? a moze od kosci miednicowej?
od kosci miednicowej niee

wszystko zalezy od elastyczosci pochwy
dlatego sa zalecane masaze z olejkow roznego rodzaju
ja dzisiaj wlasnie dopytam polozna, jakie te olejki sie nadawaja bo juz nie pamietam
juz mozesz sobie masowac okolice pochwy
podczas kapieli np
Stary 2011-03-23, 14:10   #1926
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:

znalazlam cos tutaj o nacinaniu krocza:
Nacinanie krocza
To szeroki temat, o którym wiele się pisze i mówi – często w sposób wzajemnie sobie zaprzeczający. Pierworódki boją się nacinania bardziej niż skurczów i trzeba tu od razu powiedzieć, że nacinanie nie jest zabiegiem bolesnym. Lekarz wykonuje ten zabieg, kiedy mięśnie są maksymalnie napięte pod wpływem wychodzącej główki dziecka. Zazwyczaj kobieta nawet tego nie czuje. Bolesne natomiast może być zszywanie, zwłaszcza jeśli nieprawidłowo się kobietę znieczuli.
W jakim celu należy naciąć krocze? Przede wszystkim wtedy, gdy główka dziecka jest duża i pacjentce grozi pęknięcie III lub IV stopnia, co może prowadzić do uszkodzeń zwieracza odbytu i narządów moczowo-płciowych. Pęknięcia, które goją się dłużej, mogą też rodzić w przyszłości problemy ze współżyciem, z trzymaniem moczu – choć niektóre badanie zdecydowanie temu zaprzeczają. Nacięcie krocza ma też ułatwić dziecku drogę na świat w sytuacji, gdy rodzi się ono pośladkami, jego barki się zaklinują lub tętno się waha.
Problem w Polsce polega na tym, że lekarze często nie biorą pod uwagę czynników obiektywnych jako wskazania do nacinania. Raczej wpadli w pewną rutynę, a nacięcie zdecydowanie chroni ich przed odpowiedzialnością za ewentualne komplikacje związane z samoistnym pęknięciem.
Stary 2011-03-23, 14:11   #1927
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
Kasia, ja uzywam zwyklego plynu do higieny intymnej (aktualnie Perfecta Mama) i jestem zadowolona.
ja uzywałam intima z ziaji a teraz mam simply delicate z avonu- oby dwa dobre do mycia, ale do golenia nie bardzo...
juz myslałam zeby zel męzulkowi podkraść ale chyba to nie byl by najlepszy pomysl
Nikosia

Stary 2011-03-23, 14:14   #1928
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
cucciola U nas można podpisać, że się nie zgadzam na nacięcie, ale wtedy nawet jeśli jest zagrożenie pęknięciem, to nie natną. A pęknięcie wiadomo - gorsze, gorzej się szyje, gorzej się goi.
To już wolę podpisać zgodę na nacięcie.

24kasia86 Ja Ci nie doradzę, obecnie chodzę zarośnięta , bo nic tam nie widzę i boję się, że cała się pozacinam. A tż prosić nie zamierzam... Może kosmetyczka?
ja chyba tez,mowia,ze szycie moze byc bolesne??!!ale nie wiem
Stary 2011-03-23, 14:14   #1929
Camomile
Zadomowienie

Cytat:

Juz widze,jak wszystkie lecimy do lazienki z miarkami i wklejamy swoje wymiary, zeby sprawdzic czy bedzie nacinanie czy nie .

Kasia, cwiczenia Kegla to raz.
A masaz przygotowujacy to dwa (mam zamiar robic od poczatku 9 miesiaca, tylko musze jeszcze kupic olejek).
Tak mi mowila kuzynka, ktora niedawno rodzila.
Ale wydaje mi sie, ze na 100% nie da sie nacieciu/peknieciu zapobiec (duzo zalezy tez od wielkosci dziecka, miednicy, tempa ostatniej fazy porodu...).

Cytat:
oja pychota a u mnie tutaj nawet kaszy nie maja z ziemniakami robilam a do tego mialam papryke w zalewie slodko- kwasnejdzisiaj paluszki rybne z fasolka w bulce i na masle i jak tu nie przytyc
a teraz wciagnelam paczke chipsow serowych nie krzyczcie na mnie wiem,ze to paskudztwoale juz nie moglam sie oprzec
No jaaak, przeciez juz dawno ustalilysmy ze chipsy sa zdrowe . Ziemniaki to skrobia, a olej to tluszcze tez organizmowi bardzo potrzebne przeciez .

Edytowane przez Camomile
Czas edycji: 2011-03-23 o 14:19
Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 14:14   #1930
Paulizia
Wtajemniczenie

A ja sie porodu nie boje. I naciecia i w ogole... mysle pozytywne. Jak beda musieli mnie naciac to prosze bardzo, droga wolna. Byle moj Maly urodzil sie zdrowy, nie owiniety pepowina i bez komplikacji. Ja jakos przezyje! A urodzic musze. Nikt tego za mnie nie zrobi. Nie ja pierwsza, nie ostatnia. I nie nakrecam sie...
Stary 2011-03-23, 14:17   #1931
SiLLee
Raczkowanie

Witam.
Ja po wizycie u gin. Z malenstwem wszystko bardzo dobrze. Zapytalam dlaczego nie czuje ruchow znaczy czuje ale tak malutko i leciutko i wogole i okazalo sie ze dzidzia lezy posladkowo czyli kopie nie w ta strone
Ech i przez to dalej nie wiem na 100% plci ale coz byle ze wszytsko ok
na łydki przepisal mi magnez bo nie bralam i wapn..
Dzisiaj zaczelam 29tydz waga dzidzi to 1,5kg
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske

Edytowane przez SiLLee
Czas edycji: 2011-03-23 o 14:19
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 14:18   #1932
andziot
Zakorzenienie

jest krem do depilacji bikini z Veet, tyle że ja raz użyłam i jakoś tak nie umiem chyba nałożyć tego dokładnie żeby wszystkie włoski złapało

mam czkawkę na odbytnicy

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 14:19   #1933
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
od kosci miednicowej niee

wszystko zalezy od elastyczosci pochwy
dlatego sa zalecane masaze z olejkow roznego rodzaju
ja dzisiaj wlasnie dopytam polozna, jakie te olejki sie nadawaja bo juz nie pamietam
juz mozesz sobie masowac okolice pochwy
podczas kapieli np
masować okolice pochwy?? musze z Tż pogadac
ale tak na powaznie- wiesz na czym to polega mniej wiecej?tzn. w srodku czy na zewnatrz?

daj znac pozniej co z tymi olejkami.

Cytat:
znalazlam cos tutaj o nacinaniu krocza:
Nacinanie krocza
To szeroki temat, o którym wiele się pisze i mówi – często w sposób wzajemnie sobie zaprzeczający. Pierworódki boją się nacinania bardziej niż skurczów i trzeba tu od razu powiedzieć, że nacinanie nie jest zabiegiem bolesnym. Lekarz wykonuje ten zabieg, kiedy mięśnie są maksymalnie napięte pod wpływem wychodzącej główki dziecka. Zazwyczaj kobieta nawet tego nie czuje. Bolesne natomiast może być zszywanie, zwłaszcza jeśli nieprawidłowo się kobietę znieczuli.
W jakim celu należy naciąć krocze? Przede wszystkim wtedy, gdy główka dziecka jest duża i pacjentce grozi pęknięcie III lub IV stopnia, co może prowadzić do uszkodzeń zwieracza odbytu i narządów moczowo-płciowych. Pęknięcia, które goją się dłużej, mogą też rodzić w przyszłości problemy ze współżyciem, z trzymaniem moczu – choć niektóre badanie zdecydowanie temu zaprzeczają. Nacięcie krocza ma też ułatwić dziecku drogę na świat w sytuacji, gdy rodzi się ono pośladkami, jego barki się zaklinują lub tętno się waha.
Problem w Polsce polega na tym, że lekarze często nie biorą pod uwagę czynników obiektywnych jako wskazania do nacinania. Raczej wpadli w pewną rutynę, a nacięcie zdecydowanie chroni ich przed odpowiedzialnością za ewentualne komplikacje związane z samoistnym pęknięciem.
no wlasnie rutyna... jestem wiecej niz pewna ze mnie to raczej nie ominie.
Przupuszczam ze to tez zalezy od cwiczen a ja na zadna SR nie chodze... wspolzyje (ale nie czesto raz w tyg.) moze to cos da? ale watpie. No coz zobaczymy. Juz nie jedna moja kolezanka byla nacinana, i kazda mowi, ze to nie boli, tylko samo szycie- oj

dobra nie stresujmy sie, jak zobaczymy dzidzie to juz nic nie bedzie mialo takiego znaczenia
Nikosia

Stary 2011-03-23, 14:20   #1934
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
ja chyba tez,mowia,ze szycie moze byc bolesne??!!ale nie wiem
mnie nie bolało,
miałam znieczulane miejscowo,
poza tym endorfiny takie że HOHO
jak już Zośkę wypchnęłam to mi wszystko jedno było co ze mną robią

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 14:23   #1935
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
ale tak na powaznie- wiesz na czym to polega mniej wiecej?tzn. w srodku czy na zewnatrz?

Przupuszczam ze to tez zalezy od cwiczen a ja na zadna SR nie chodze... wspolzyje (ale nie czesto raz w tyg.) moze to cos da? ale watpie. No coz zobaczymy. Juz nie jedna moja kolezanka byla nacinana, i kazda mowi, ze to nie boli, tylko samo szycie- oj

dobra nie stresujmy sie, jak zobaczymy dzidzie to juz nic nie bedzie mialo takiego znaczenia
na zewnatrz oczywiscie

natluszczasz czyms reke
mowila nawet o zwyklym olejku bambino ale ja bym nie chciala
albo np zel do hig intyn77mnej
i masujesz, w koleczko okolice pochwy
palcami u dloni np
mozesz probowac tez rozciagac raz w lewo raz w prawo
kurka nie umiem wytlumaczyc :P

ale mam dzisiaj skurcze
z bolami jak na @

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-03-23 o 14:26
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 14:28   #1936
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:

co fakt to fakt tyle kobiet rodzi i rodzilo moja mama jak mi opowiadala to kiedys kobiety rodzily bez zadnych znieczulen i bylo dobrzena jednej sali po 10 razem tylko slychac bylo jak krzyczaly :juz Ci nie dam wiecej Ty ....taki i owakiwyzywaly mezow z bolu teraz to ona sie z tego smieje
andziotno wlasnie jak juz malenstwo sie urodzi to pewnie nie mysli sie o niczym innym
SiLLeeto chyba dzidzia chce Wam zrobic niespodzianke??!!najwazni ejsze,ze ma sie dobrzeMy tez dzisiaj zeczelysmy 29 tydz.a wizyte mamy w piatek
Stary 2011-03-23, 14:29   #1937
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

czyli mamy ten sam problem kosmetyczka???? jakos sobie nie wyobrazam. Moze polozna mnie oskrobie do 26ego kwietnia- bedzie miala co robic

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
Juz widze,jak wszystkie lecimy do lazienki z miarkami i wklejamy swoje wymiary, zeby sprawdzic czy bedzie nacinanie czy nie .

Kasia, cwiczenia Kegla to raz.
A masaz przygotowujacy to dwa (mam zamiar robic od poczatku 9 miesiaca, tylko musze jeszcze kupic olejek).
Tak mi mowila kuzynka, ktora niedawno rodzila.
Ale wydaje mi sie, ze na 100% nie da sie nacieciu/peknieciu zapobiec (duzo zalezy tez od wielkosci dziecka, miednicy, tempa ostatniej fazy porodu...).
no to ja zaraz zaczynam 9miesiac, wiec musze sie wziac i zaczac masowac ( dzisiaj ledwo nasiusiałam do kubeczka bo nie mogłam reki wlozyc miedzy udami a brzuchem oczywiscie przy max rozkroku )

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
A ja sie porodu nie boje. I naciecia i w ogole... mysle pozytywne. Jak beda musieli mnie naciac to prosze bardzo, droga wolna. Byle moj Maly urodzil sie zdrowy, nie owiniety pepowina i bez komplikacji. Ja jakos przezyje! A urodzic musze. Nikt tego za mnie nie zrobi. Nie ja pierwsza, nie ostatnia. I nie nakrecam sie...
za nastawienie! daj troszku

Cytat:
Napisane przez SiLLee Pokaż wiadomość
Witam.
Ja po wizycie u gin. Z malenstwem wszystko bardzo dobrze. Zapytalam dlaczego nie czuje ruchow znaczy czuje ale tak malutko i leciutko i wogole i okazalo sie ze dzidzia lezy posladkowo czyli kopie nie w ta strone
moja mała tez tyle wazyla w 29tc
bedziesz miala niespodzianka przy porodzie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
jest krem do depilacji bikini z Veet, tyle że ja raz użyłam i jakoś tak nie umiem chyba nałożyć tego dokładnie żeby wszystkie włoski złapało

mam czkawkę na odbytnicy
mi to juz nawet lusterko nie pomaga

moja mała ma wlasnie czkawke, i jest problem bo czuje to po cycem
czyzby sie odwrocila???????????????? ?????????????????????????

zrobiłam sobie kawki z malej lyzeczki, ciekawe jak sie poczuje, dawno nie pilam, ale mam straszna ochote no i cos dzisiaj nie wyraznie wygladam
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-03-23 o 14:30
Stary 2011-03-23, 14:33   #1938
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
ja nacięcia się nie bałam,
wolę żeby mnie nacieli niż mam sama pęknąć nie wiadomo gdzie i jak daleko, bo o wiele gorsze powikłania mogą być wtedy ...

przy Zośce na pewno bym pękła sama ...

to trochę zależy też od predyspozycji skóry, bo niektóre kobiety unikają nacięcia i nic im się nie dzieje ...

ja też wole być nacięta...bez dwóch zdań...nie wyobrażam sobie jeszcze bardziej obszerniejszych ran, do odbytu itp. to dopiero masakra nie do pomyślenia....wole żeby mnie nawet rutynowo nacięli niż czekali aż sama pęknę nie wiadomo jak

Cytat:
Witam.
gratuluje wizytki, szkoda ze się maleństwo nie pokazało ostatecznie może będziesz miała niespodziankę dopiero przy porodzie

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
czyli mamy ten sam problem kosmetyczka???? jakos sobie nie wyobrazam. Moze polozna mnie oskrobie do 26ego kwietnia- bedzie miala co robic
mnie ostatnio tz ogolił calutką....tak dokładnie to ja chyba nigdy sama się nie ogoliłam
Stary 2011-03-23, 14:39   #1939
SiLLee
Raczkowanie

No chyba ze sie odwroci do nastepnej wizyty za 3 tyg, albo faktyczne chce zrobic nam niespodzianke

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Wy tak piszecie o tym nacinaniu itp. a mnie to wszystko przeraza i strasznie sie boje porodu ... ja to taki "bojaczek" jestem

Moje Maleństwo ♥
Stary 2011-03-23, 14:41   #1940
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Andziot myslisz, ze jelita? Kurde ja od 3 dni nie kupkalam... a te bole sa glownie w nocy jak mocniej przycisne brzuch. Wczoraj ledwo wstalam z lozka, bo mnie tak ciagnelo po prawym boku. Teraz nie bola, ale jak przyciskam to czuje lekki bol. Jeszcze mi przyszlo do hlowy, ze moze mnie Maly skopal od srodka jak spalam i go przycisnelam ale nie wiem czy to mozliwe... ale wiesz co jak teraz naciskam te boki to albo mi sie wydaje albo mi sie coraz bardziej na toalete chce

W konsu umylam wlosy!!! czuje sie od razu lepiej Zmobilizowalam sie troche i wlasnie krupnik gotuje. Jest ciezko, ale coraz lepiej. Z domu jeszcze dzisaj nie wychodze. dopiero jutro, bo mam spotkanie z polozna, ale pojade i wroce taksowka chyba. Mimo, ze u nas cieplutko i piekna pogoda to wole dmuchac na zimne. Grypa w III trymestrze ciazy to nic przyjemnego bez kitu! Nie zycze nikomu!
ja mam problem (albo i nie problem w druga strone)- od paru dni chodze na kibelek min.2x dziennie i robie na rzadko (przepraszam za doslownosc). kiedyś andziot pisała ze orgaznim sie oczyszcza przed porodem i troszke panikuje...ale troszke...
kochana pewnie ze grypa to nic przyjemnego, a sie wychorowałam jakos miesiac temu-masakra to byla. Takze bierz taxi i nie patrz na nic
pogoda ci nie ucieknie, a zdrowie twoje i dziecka najwazniejsze!

Cytat:
mnie nie bolało,
miałam znieczulane miejscowo,
poza tym endorfiny takie że HOHO
jak już Zośkę wypchnęłam to mi wszystko jedno było co ze mną robią
tez mi sie wydaje, ze jak zobacze corke to bedzie mi juz wsio jedno

Cytat:
na zewnatrz oczywiscie

natluszczasz czyms reke
mowila nawet o zwyklym olejku bambino ale ja bym nie chciala
albo np zel do hig intyn77mnej
i masujesz, w koleczko okolice pochwy
palcami u dloni np
mozesz probowac tez rozciagac raz w lewo raz w prawo
kurka nie umiem wytlumaczyc :P

ale mam dzisiaj skurcze
z bolami jak na @
a moglabys dokladniej?? zartuje daj znac co z tymi olejkami to masazu.
mnie na szczescie nic dzisiaj nie lapie, ale wieczorem pewnie znowu bede miec skurcze i twardawy brzuch.

Mam pytanko do was:

mi jak twardnieje brzuch, zaczyna szybciej bic serce, brzuch jest twardy, a w okolicy pepka robi sie wklęsłość- tez tak macie???

Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-03-23 o 14:47
Stary 2011-03-23, 14:45   #1941
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
No chyba ze sie odwroci do nastepnej wizyty za 3 tyg, albo faktyczne chce zrobic nam niespodzianke

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Wy tak piszecie o tym nacinaniu itp. a mnie to wszystko przeraza i strasznie sie boje porodu ... ja to taki "bojaczek" jestem
slonce
nie martw sie
kazda kobieta przechodzi porod inaczej
i to nie jest powiedziane, ze kazda nacinaja czy kazda peka
nie koniecznie mozesz to poczuc
bedzie dobrze
nie martw sie na zapas bo caly czas bedziesz sie niepotrzebnie denerwowac
staraj sie nie czytac o porodach w necie
bo naprawde kazda to przechodzi inaczej
mi osobiscie wiele pomogla SR
ale i przed nia nie balam sie w ogole porodu
do teraz tak mam
ja wiem, ze to moze byc hardcore a moze byc pikus
nikt z nas tego nie wie

ale grunt to pozytywne nastawienie

wrzucam moj 35 tygodniowy domek Oleńki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Beznazwy-1.jpg (68,5 KB, 49 załadowań)
Stary 2011-03-23, 14:49   #1942
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
ja też wole być nacięta...bez dwóch zdań...nie wyobrażam sobie jeszcze bardziej obszerniejszych ran, do odbytu itp. to dopiero masakra nie do pomyślenia....wole żeby mnie nawet rutynowo nacięli niż czekali aż sama pęknę nie wiadomo jak

gratuluje wizytki, szkoda ze się maleństwo nie pokazało ostatecznie może będziesz miała niespodziankę dopiero przy porodzie

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

mnie ostatnio tz ogolił calutką....tak dokładnie to ja chyba nigdy sama się nie ogoliłam
to masz zaradnego meza, mojemu bym sie nie oddała ale nie gadalam z nim o tym, hmm moze to jest jakies wyjscie

Cytat:
co fakt to fakt tyle kobiet rodzi i rodzilo moja mama jak mi opowiadala to kiedys kobiety rodzily bez zadnych znieczulen i bylo dobrzena jednej sali po 10 razem tylko slychac bylo jak krzyczaly :juz Ci nie dam wiecej Ty ....taki i owakiwyzywaly mezow z bolu teraz to ona sie z tego smieje
andziotno wlasnie jak juz malenstwo sie urodzi to pewnie nie mysli sie o niczym innym
SiLLeeto chyba dzidzia chce Wam zrobic niespodzianke??!!najwazni ejsze,ze ma sie dobrzeMy tez dzisiaj zeczelysmy 29 tydz.a wizyte mamy w piatek
to jak w filmie " cos ty mi najlepszego zrobil!?"

kiedys bylo inczej, nawet tylu badan co teraz sa nie bylo, a kobiety normalnie w domu rodzily.

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:

sliczniutki
pisalas kiedys ze masz duzo roztepow, ja ich w ogole nie widze
Nikosia

Stary 2011-03-23, 14:50   #1943
Zytus
Rozeznanie

Czesc brzuchatki!
Czytam i czytam o tym nacinaniu i normalnie mnie to przeraza,no ale cóż jak bedzie taka potrzeba to niech tną, aby tylko Igorek szybko wyszedl caly i zdrowy i zebym szybko doszla do siebie.
A w ogole dzis postanowilam kompletnie nic nie robic, bo cos wczoraj wieczorkiem jak wrocilam ze SR to mialam jakies dziwne bole brzucha, pierwszy raz sie zdarzylo i troche sie wystrachalam.No ale dzis jest juz dobrze,najpierw bylam na dlugim spacerku,az moj psiak zadyszki dostal (i ja tez), a teraz rozlozylam sobie leżaczek na tarasie i podczytuje Was pijac kawke
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 14:51   #1944
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o cc to ja wam powiem tak....
wczoraj rozmawiałam z kuzynką, która rodziła 4 lata temu (przeraziłam sie, bo pamiętam jakby to było wczoraj )....
6 godz. męczyła się naturalnie, ale niestety mały wyjść nie chciał...ważył 4200 a ona bardo malutka jest...po 6 godz. zdecydowali, że jednak nie urodzi sama...zrobili jej cesarkę...i wiecie co powiedziała, że tak to ona by mogła rodzic codziennie...pomimo,ze miał poród praktycznie 2w1...i piersią tez nie karmiła...bo nie potrafiła...mały się krztusił a ona nie miała cierpliwości...i ominęła ja depresja poporodowa, powiedział, że najważniejsze jest to, żeby dziecko bezpiecznie na świat przyszło...nie ważne jak i żeby później ułożyć sobie to wszystko tak by było wygodnie i matce i dziecku...bo ona sobie nie wyobraża tej męczarni np. z karmieniem...jak by to miało wyglądać...ona się męczyła i dziecko...więc ja osobiście uważam,że nie ważne jak nasze dzieciaczki na świat przyjdą, ważne żeby odbyło się to bezpiecznie i żeby maleństwa były zdrowe...
Ja miałam podobnie przy pierwszym porodzie. Na USG w szpitalu (8 rano)powiedzieli mi, że mała będzie miała 4300. Przeżyłam mały szok, ale jako niedoświadczona pierworódka grzecznie poszłam na porodówkę. Męża wpuścili o 14(bo taka jest u nas praktyka, że dopiero przy większym rozwarciu się męża wpuszcza na porodówkę) i powiedzieli, że już niedługo. O 17 miał mnie przyjść zbadać lekarz, ale się go nie doczekałam. Tylko położna mnie badała. Koło 19.00 zaczął się młyn - lekarka stwierdziła, że nie urodzę naturalnie, więc mają mnie wieźć na cięcie. Pół godziny później Anulka już była na świecie z wagą 4250 Ja ją zobaczyłam dopiero koło 22, jak już "wytrzeźwiałam" po narkozie Co mnie teraz czeka jeszcze nie wiem. Ale się nie boję - byle dziecko zdrowe było!
Cytat:

Witajcie dziewczyny !

jeździcie jeszcze samochodem ??
bo ja dziś jechałam na badania i wsiadając tak się zastanawiałam co bym zorbiła jakby mnie mega skurcz złapał
Ja jeszcze jeżdżę, ale mam taki brzuch, że jeszcze 3 cm i będzie mi o kierownicę zahaczał. A jak odsunę siedzenie to mogę do pedałów nie dosięgnąć, bo ja mała jestem
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 14:53   #1945
Paulizia
Wtajemniczenie

Kasia24 alez prosze bardzo Bierz ile chcesz Sama sie sobie dziwie, ze nie panikuje i ze tak spokojnie do tego podchodze. Po prostu juz tak bardzo chce tulic mojego Antosia, ze nic innego sie nie liczy

SilLee za udana wizytke szkoda, ze plci nie znasz... moze nastepnym razem jakie masz przeczucia?

Andziot hemoglobinka tak Ci ladnie skoczyla? jaka mialas wczesniej?
Stary 2011-03-23, 14:54   #1946
SiLLee
Raczkowanie

Cytat:
slonce
nie martw sie
kazda kobieta przechodzi porod inaczej
i to nie jest powiedziane, ze kazda nacinaja czy kazda peka
nie koniecznie mozesz to poczuc
bedzie dobrze
nie martw sie na zapas bo caly czas bedziesz sie niepotrzebnie denerwowac
staraj sie nie czytac o porodach w necie
bo naprawde kazda to przechodzi inaczej
mi osobiscie wiele pomogla SR
ale i przed nia nie balam sie w ogole porodu
do teraz tak mam
ja wiem, ze to moze byc hardcore a moze byc pikus
nikt z nas tego nie wie

ale grunt to pozytywne nastawienie

Może nie bedzie aż tak zle ... ale faktycznie lepiej nie myslec i wyobrazac sobie Bog wie co.
Sliczny brzucholek rozstępy?? gdzie?? bo ja nic nie widze a slepa nie jestem ;p

Moje Maleństwo ♥
Stary 2011-03-23, 14:57   #1947
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
to masz zaradnego meza, mojemu bym sie nie oddała ale nie gadalam z nim o tym, hmm moze to jest jakies wyjscie

kiedys bylo inczej, nawet tylu badan co teraz sa nie bylo, a kobiety normalnie w domu rodzily.

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

sliczniutki

poza tym jak pisala agus 87kazda kobieta przechodzi inaczej tydzien temu rodzila moja kolezanka to po pol godzinie juz bylo po wszystkim i bez naciecia ,natomiast innej moje znajomej dzidzius ulozyl sie posladkowo no i mieli troszke problemow ale dala rade!!Ja to bardziej przejeta jestem ulozeniem mojej dzidzi bo jak narazie to nozkami do dolu i tak od okolo 3 msc
a agus87brzunio super

Edytowane przez cucciola79
Czas edycji: 2011-03-23 o 14:58
Stary 2011-03-23, 14:58   #1948
SiLLee
Raczkowanie

Paulizia no własnie nie mam zadnych przeczuc. chce dziewczynke i sobie wkrecam ze bedzie dziewczynka ale jak bedzie chlopczyk to tez ok Tylko 1 chcialam coreczke

Moje Maleństwo ♥
Stary 2011-03-23, 15:00   #1949
Paulizia
Wtajemniczenie

Kasia24 kurcze chcialabym Ci pomoc, ale moze Andziot ma racje? Jestes 4 tygodnie do przodu z Mala ode mnie i mysle, ze takie objawy sa przede mna i moze faktycznie te objawy sa normalne

Dobra przyznam sie, ze obawiam sie jednej rzeczy przy porodzie, a raczej dwoch po pierwsze, ze bede straszne baki puszczac z wysilku i ze urodze nie tylko Antosia, ale i fu-fu
Stary 2011-03-23, 15:00   #1950
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

sliczniutki
Cytat:
Może nie bedzie aż tak zle ... ale faktycznie lepiej nie myslec i wyobrazac sobie Bog wie co.
Sliczny brzucholek rozstępy?? gdzie?? bo ja nic nie widze a slepa nie jestem ;p
Cytat:

poza tym jak pisala agus 87kazda kobieta przechodzi inaczej tydzien temu rodzila moja kolezanka to po pol godzinie juz bylo po wszystkim i bez naciecia ,natomiast innej moje znajomej dzidzius ulozyl sie posladkowo no i mieli troszke problemow ale dala rade!!Ja to bardziej przejeta jestem ulozeniem mojej dzidzi bo jak narazie to nozkami do dolu i tak od okolo 3 msc
a agus87brzunio super

mam rozstepy mam
z drugiej strony hehe
nie ten profil
a na brzuchu wyszly mi jakies 2-3 tyg temu dopiero

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości