|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Mimbi no mi sie snilo tak
az wstyd wiem... ale to pewnie przez to oslabienie chorobowe jeszcze siotre murzynke mialas i siostrzenca a co do kupkania to problemow nie mam... tylko przez ta chorobe troszke mi sie zawiesilo, ale dzis nadrobilam i pewnie juz wszystko wrocilo do normy Princi
|
#1982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zbudynienie ??? ![]() oświeć mnie kochana ! |
|
|
|
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
Czy jest tu jakaś chętna do zrobienia mi kawy? Nie chce mi się wstać z kanapy...
Ławę złożyłam w 5 min, nawet klucz odpowiedni znalazłam ![]() A poza tym... SPAKOWAŁAM TORBĘ. Tzn. większość rzeczy, reszta za jakiś czas. Poukładałam w komodach, bo taki trochę nieład był. W sypialni będą ciuchy, pościel, a w łazience wszystko co związane z przewijaniem, kąpaniem, pielęgnacją. Powoli zabieram się też za pranie i prasowanie. Zmotywowałyście mnie, bo widzę, że Wy już gotowe ![]() Co do nacinania, to wczoraj się dowiedziałam, że będę nacinana, ale mam się nie bać i tego się trzymam ![]() Moria, fajnie, że znasz termin, w sumie chyba wolałabym znać dokładną datę, niż tak czekać na rewolucję ![]() Andziot, Ribo, ja ciągle jeżdżę i nie wyobrażam sobie nie. Uwielbiam jeździć, ale najgorsze jest to, że ja teraz jakoś agresywniej jeżdżę [pewien współpasażer nazywa mnie "damskim Kubicą"i średnio komfortowo się czuje na miejscu pasażera ]. Chociaż pewnie z fotelikiem z tyłu trochę się ogarnę Jeśli chwyci mnie skurcz, to się zatrzymam w jakimś miejscu i przeczekam, czy coś
|
|
|
|
#1984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kreci loki palcami
|
|
|
|
|
#1985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1986 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
aga_pe śliczne mieszkanko teraz macie
agus brzuszek jak marzenie ![]() mora witamy Cytat:
![]() Cytat:
Łojejku, Siaśku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Niestety nie znalazłam nigdzie tego laseru, jedyne linki kierują do artykułu o nim ale żadnego gabinetu, który by go posiadał nie znalazłam Ale nie poddam się, muszę nim być naświetlona, po prostu muszę.Co do wózka, to pewnie jutro przyjedzie po niego kurier. Już jest spakowany i czeka w przedpokoju ![]() Cytat:
No ja też się nie mogę doczekać małego wyjca ![]() Cytat:
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia, jaki sen
---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Moria, racja, to nie wina Dino w sumie, ale wiesz, jakiś uraz mam
|
|
|
|
#1988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wpadnij do nas na kawke, my wlasnie konczymy i jedziemy do SR |
|
|
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
O! Zytus się pojawiła
mnie jeszcze było zimno z poranną kawą na huśtaweczce, ale w końcu nadejdzie ta chwila!---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Aguś, tam było osiem narętek[ takie z dziurą w środku] na śruby tylko, także żadna filozofia ![]() Oj, wpadłabym!
|
|
|
|
#1990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak dokładnie mi to opisałaś że filmik już nie potrzebny ![]() i mówisz że wtedy idą ??? ja zawsze już po "oskrobaniu" dawałam spokój .... może masz rację i muszę też "kręcić sobie palcami"
|
|
|
|
|
#1991 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co, nie wiem czy to z wrażenia czy co ale mam jakieś takie mini skurczyki albo nie wiem co to jest...
Zupełnie bezbolesne napięcie brzucha ale nie aż tak, że brzuch jest jak kamień. Bardziej odczuwam to jak gęsią skórkę, która biegnie od dołu do góry brzucha aż czuję jak mi się pas ciążowy na skórze przesuwa. Trwa to w sumie 4-5 sekund więc chyba to nic groźnego
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze dodam, najważniejszy dla mnie powód na nie, ryzyko przyduszenia... Ale wizualnie tak przystrojone łóżeczka bardzo mnie się podobają ![]() Moria, gratuluję terminu . Piękna dataAguś, obniżył Ci się brzuch! Kasia, ja do depilacji używam żelu do hig. intymnej (ostatnio miałam intimę właśnie). Mało już widzę, więc korzystam z lusterka A co do porodów sn czy cc - ja najchętniej sn ale z zzo. Jeśli bez zzo to zdecydowanie cc. Każdy z tych porodów ma + i -. Aha - rana po nacięciu krocza bolała mnie jak diabli - jeszcze ze 2 lata po porodzie. A ból przy siadaniu odczuwałam przez dobre 3 m-ce . Mam też kilka znajomych, które rodziły przez cc i wszystkie bez wyjątku sobie chwalą, żadna też nie miała depresji (depresja zresztą może 'dopaść' kobietę po cc jak i sn). Andziot, ja jeszcze prowadzę auto i pewnie tak będzie do końca ciąży. Ale się nasprzątałam - nawet okna pomyłam, taka piękna pogoda. |
|
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
zjadlam i nei mam sily, bedzie drzemka...
Paulizia musimy nie myslec o tym fufu bo naprawde jak si ena tym skupimy podczas porodu, to pewnie sie zdarzy hihi, doczytalam, ze czujesz sie juz lepiej ![]() moja mama czuje sie lepiej choc dalej krwawi i plami troche i slaba jest ale jak to moja niezniszczalna rodzicielka, sprzata wlasnie cala lazienke. bez komentarza... Mary ja tez juz w duzej czesci mam spakowana torbe, troche mnie to przeraza szczerze powiedziawszy, bo to taki namacalny znak, ze to juz tuz...tuz.... Moria moze nie bedzie wyjcem tylko slodka, grzeczna krolewna spiaca calymi dniami i usmiechajaca sie po przebudzeniu zdarzaja sie takie dzieci czytalam w Jezyku Niemowlat![]() tez bede wyla przy kazdym porodzie forumowym, jeju jak fajnie, ze to juz tak niedlugooo!!! ide drzemac ![]() bede wieczorkiem pewnie
|
|
|
|
#1995 |
|
Wtajemniczenie
|
hej kobietki
dzieki dzieki za komplementy, chcialam tylko napisac ze mlody znowu ma 38.8 i jade do rodzicow, i byc moze nie bedzie mnie caly jurzejszy dzien, bo musze jeszcze badania porobic i wieczorem wizyta, takze trzymajcie sie |
|
|
|
#1996 |
|
Wtajemniczenie
|
melduje się spowrotem
![]() spacerek zaliczony, lody kręcone z automatu wsiąknięte....i rossman zwiedzony ![]() ogladałam te mini kosmetyki...pasty do zębów, żele pod prysznic itd. Fajna sprawa....mało miejca zajmują i starczą akurat na kilka dni ![]() a i jakas dziwna promocja dzisiaj w rossmanie...nie wiem od kiedy i do kiedy, ale warto wspomnieć... jak się przyniesie stara zużytą baterie to dostaje się rabat na wszystkie produkty 10% ![]() mama sobie kupowała nowa baterie i wzięła stara na wzór, dla pewności...i ochroniarz jej powiedział, ze jak ja zostawi to dostanie 10 % rabatu i rzeczywiście odliczony został rabat 10% od rachunku ![]() przy wiekszych zakupach to sie opłaca ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- https://wizaz.pl/akcje/rossmann/rossmanniaczki/ ja z nowinkami a na wizazu reklama się aż świeci
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-03-23 o 16:52 |
|
|
|
#1997 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, mam pytanko. Czy to dobry pomysł żebym jutro z rana poszła do laboratorium zrobić sobie badania krew, mocz i obciążenie glukozą? Jutro zaczynam już 30sty tydzień i boję się, żeby przez to zamieszanie z lekarzem nie przegapić obowiązkowego badania.. I nie wiem co robić..
|
#1998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na początek możesz zrobić z 50 g glukozy - ale jeśli wynik po godz. będzie powyżej 140 mg/dl to będziesz musiała powtórzyć test z 75 g. Możesz też od razu zrobić z 75 g. Zorientuj się czy w twoim labku trzeba mieć swoją glukozę czy dają. No i bezwzględnie na czczo musisz być. ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Zaleca się m-dzy 24 a 28 t.c. |
|
|
|
|
#2001 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może z glukozą się wstrzymaj bo nie wiadomo czy lekarz będzie chciał wynik po 50g czy po 75g...po co masz sie dwa razy słodzić ale to załatwisz w jeden dzień... od razu będą wyniki
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2003 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
przy 50gr nie trzeba być na czczo
|
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2006 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie tak jest w zaleceniach, tylko mało kto o tym wie i przestrzega,
tak jak z tym nie chodzeniem między pomiarami ... t0 50gr specjalnie dla ciężarnych jest zrobione, normalnie każdemu robi się od razu 75gr |
|
|
|
#2008 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a ja mam problem...
22 maja mam komunie w rodzinie... podejrzewam, że rozpakowana to ja jeszcze nie będę... i nie mam zupełnie pomysłu w co mogłabym się ubrać... bo na komunie to raczej elegancko się powinno... a szkoda mi kasy na eleganckie ciążowe ciuchy....na jeden raz.... i zupełnie nie wiem co wypada włożyć... macie jakieś pomysły??
|
#2009 | |
|
Zakorzenienie
|
W pierwszej ciąży robiłam właśnie z 50 g i ginekolog kazała mi być na czczo.
Tutaj jakiś gin też sugeruje jednak bycie na czczo: https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_zd...ykul,4480.html A tutaj z kolei napisane, że niekoniecznie http://parenting.pl/portal/teksty/te...azenia-glukoza Ja osobiście poszłabym jednak na czczo ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
Ja przez godzinę po wypiciu miałam bezwzględnie siedzieć, a potem mogłam sobie wstać |
|
|
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.

az wstyd wiem... ale to pewnie przez to oslabienie chorobowe
jeszcze siotre murzynke mialas i siostrzenca
a co do kupkania to problemow nie mam... tylko przez ta chorobe troszke mi sie zawiesilo, ale dzis nadrobilam i pewnie juz wszystko wrocilo do normy

Ale nie poddam się, muszę nim być naświetlona, po prostu muszę.