Wszystkie chodzimy dumnym krokiem, bo 2011 jest naszym rokiem - PM 2011, cz.32 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-23, 20:30   #3061
Tanitka
Rozeznanie

Dot.: Wszystkie chodzimy dumnym krokiem, bo 2011 jest naszym rokiem - PM 2011, cz.32

Cytat:
Napisane przez HerbADKA Pokaż wiadomość
Ale ja chyba chcę się wkońcu wygadać mamie i tacie. Sama nie wiem, co ze ślubem... czy to ma wogóle sens.

Dobra dziewczynki, nie męczę Was więcej. Zmykam

P.S. Passion piękna suknia

od tego tutaj jesteśmy, żebyś miała się komu wygadać. Prawda jest taka, że co byś nie zrobiła to będzie to z myślą ratowania waszego związku, więc już będziesz wygraną. Liczę, że jednak wszystko wróci do normy i będziecie mogli się dalej cieszyć przygotowaniami ślubnymi

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Dokładnie Ochotnicza Straż Pożarna
sukienka w załączniku, byla za mala no i ważylam te 3kg więcej niż teraz i moja będzie biala jak ją zalozylam, to bylo TO
Herbadka, jestem tu nowa, więc nie wiem czy moge sie wtrącać ja jakbym nie byla pewna, aż takie są różnice między Wami to bym sie poważnie zastanowila.
Co do naziwska, też na początku chcialam dwuczlonowe ale mina TŻ bezcenna i będe mieć Jego, aż tak bardzo mi nie zalezalo a facetom chyba zalezy
my na sczęscie sie dogadujemy praktycznie w kązdej sprawie, mamy podobny gust, podobnie patrzymy na świat po prostu czuje że to TEN Jego wadą jest napewno Jego rodzina
fajna
Stary 2011-03-23, 20:32   #3062
HerbADKA
Raczkowanie

Dot.: Wszystkie chodzimy dumnym krokiem, bo 2011 jest naszym rokiem - PM 2011, cz.32

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
a on byl jak sie pakowalas? jak tak to czy jakos zaragował??
Nie ma go, jest na piwie z kolegami. Zanim wyszedł znów się pokłóciliśmy, już się nie odzywał. I tak pojadę dopiero w weekend.

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Tanitka Pokaż wiadomość
od tego tutaj jesteśmy, żebyś miała się komu wygadać. Prawda jest taka, że co byś nie zrobiła to będzie to z myślą ratowania waszego związku, więc już będziesz wygraną. Liczę, że jednak wszystko wróci do normy i będziecie mogli się dalej cieszyć przygotowaniami ślubnymi
Dziękuję. Siedzę i ryczę do monitora...
HerbADKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 20:34   #3063
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 20:34   #3064
passion80
Zakorzenienie

Herbadka, myslę, że przyda Wam sie przerwa. Jesli masz dobry kontakt z rodzicami to pogadaj
płacz, płacz, czasem trzeba

Welon będe miala dlugi prosty, bez żadnych zdobień no i na wesele krotki
Stary 2011-03-23, 20:36   #3065
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:

eh... jesteśmy z Tobą!
Stary 2011-03-23, 20:37   #3066
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Nie ma go, jest na piwie z kolegami. Zanim wyszedł znów się pokłóciliśmy, już się nie odzywał. I tak pojadę dopiero w weekend.

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

hmmm to jak zauwazy ze jestes spakowana i chcesz sie wyprowadzic, to zaraguje i sie pogodzicie.... ja raz z moim D nie odzywalam sie tydzien i powiedzialam ze pierwsza reki nie podam!! on sie odezal i pierwszy raz mialam tak ze mowilam mu co mi lezy na sercu to przez łzy i nie umialam ich opanowac...
trzymaj sie, ułozy sie
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 20:40   #3067
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Herbatko trzymaj się kochana

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

pomarańczko tez tak miałam
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 20:56   #3068
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tanitka Pokaż wiadomość
eh... jesteśmy z Tobą!

Jasne ze jestesmy z Tobą, jak pojedziesz do rodziców to napewno sie wszystko jakos ułozy emocje pewnike opadną i zatęsknicie za sobą trzymam
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 20:59   #3069
MiciaKicia
Zakorzenienie

Herbadka .... Trzymam kciuki !!!!!

cześć laski .. ja tylko na chwilkę głowa mnie cały dzień boli, spadam do łóżka ehhh

Jenny jeszcze raz dzięki dogadamy się co do odbioru tego

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 21:01   #3070
Mediona
Zadomowienie

OSP ochotnicza straż pożarna
Stary 2011-03-23, 21:07   #3071
happy2gether
Wtajemniczenie

Cytat:
Wstyd się przyznać, ale podczytuję Was od wątku "Ale szoka zaczął sie nasz slubny rok"
można dołączyć?
i dopiero teraz się odzywasz?
Nieładnie!
Witamy wśród nas

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

Co do mieszkania przed ślubem, to już byśmy oboje chcieli, ale dla mnie mieszkanie przed ślubem jest nie teges
No i wszystko zaczyna się od końca - wspólne zamieszkanie powinno być zakończeniem, a nie rozpoczęciem wspólnego życia

Wiem, że czasy się zmieniają itp. a w związku z tym wiele rzeczy np. mieszkanie razem przed ślubem tłumaczy się, że takie czasy itp. A to jest wg mnie tylko usprawiedliwienie

Cytat:
Napisane przez margolka1986 Pokaż wiadomość

kiedys myslałam że chce koniecznie mieszkać razem przed ślubem - teraz jak teoretycznie niedługo bysmy mogli to jednak chciałabym zeby ślub ogólnie był początkiem nowego etapu- właśnie razme z zamieszkaniem i stworzeniem odrębnej rodziny

dobrze powiedziane- ile nas tu jest tyle może byc opinii. kazdy robi jak uważa
Miałam i właściwie nadal mam takie samo myślenie jak Ty, ale u nas wszystko wyszło tak spontanicznie. W ogóle nie planowaliśmy, że zamieszkamy razem przed ślubem. Jeszcze niedawno "płakałam" tu na watku, że w ogóle nie wiem gdzie będziemy mieszkać i niedługo po tym trafiła się taka okazja, że nie mogliśmy jej nie wykorzystać.
Teraz jak patrzę na nasze plany z perspektywy, to żałuję, że nie weźmiemy ślubu w naszej pierwotnej dacie 16 lipca, bo już nie możemy się tego 13 sierpnia doczekać

Cytat:
A ja się przyszłam pożalić. Coraz bliżej do ślubu, a u nas coraz gorzej. Kłótnia goni kłótnię. TŻ w nic się nie angażuje ale do wszystkiego ma ale... Jak powiedziałam mu, że chcę mieć podwójne nazwisko, to ze złością oświadczył, że w takim razie żadnego ślubu nie będzie.

Mam tak dość tłumaczenia, próbowania rozmawiać. ech. Może rzeczywiście najlepiej będzie dać sobie spokój????

Kurcze!
Pogadajcie jeszcze raz na spokojnie.
Czemu on się nie chce zgodzić na podwójne nazwisko?

Muszę się pochwalić
Byłyśmy z mamą i babcią u krawcowej. Dziewczyny zamówiły sobie szycie sukman na moje wesele
W piątek do tej babeczki wybiera się moja starsza

A mój TŻ właśnie zamawia papier na zaproszenia

happy2gether jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 21:16   #3072
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez happy2gether Pokaż wiadomość
i dopiero teraz się odzywasz?
Nieładnie!
Witamy wśród nas

trochę tego nie rozumiem. Dlaczego zakończeniem wspólnego zycia?

Miałam i właściwie nadal mam takie samo myślenie jak Ty, ale u nas wszystko wyszło tak spontanicznie. W ogóle nie planowaliśmy, że zamieszkamy razem przed ślubem. Jeszcze niedawno "płakałam" tu na watku, że w ogóle nie wiem gdzie będziemy mieszkać i niedługo po tym trafiła się taka okazja, że nie mogliśmy jej nie wykorzystać.
Teraz jak patrzę na nasze plany z perspektywy, to żałuję, że nie weźmiemy ślubu w naszej pierwotnej dacie 16 lipca, bo już nie możemy się tego 13 sierpnia doczekać

Kurcze!
Pogadajcie jeszcze raz na spokojnie.
Czemu on się nie chce zgodzić na podwójne nazwisko?

Muszę się pochwalić
Byłyśmy z mamą i babcią u krawcowej. Dziewczyny zamówiły sobie szycie sukman na moje wesele
W piątek do tej babeczki wybiera się moja starsza

A mój TŻ właśnie zamawia papier na zaproszenia

Wreście się doczekałas papieru

A dla mnie zamieszkanie razem było czyms normalnym a teraz zwieńczeniem naczej drogi i nagrodą po slubie bedzie mały bobasek

Edytowane przez Mediona
Czas edycji: 2011-03-23 o 21:19
Stary 2011-03-23, 21:16   #3073
pomarancza24
Zadomowienie

ide cos zrobic koło siebie miłego wieczoru wam zycze papa
Stary 2011-03-23, 21:18   #3074
happy2gether
Wtajemniczenie

nowe szpile z Menbur http://www.lukamo.pl/wieczorowe/904-menbur-4096-66.html
Stary 2011-03-23, 21:34   #3075
zaraza3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

Też mam zamiar robić pomiary temp. chociażby dla własnej świadomości
Nie uznaję antykoncepcji, więc zawsze jest to jakieś wyjście, mimo, że wiem, że średnio pewne

Już raz mierzyłam temp. - zalecienie gina - i jakoś nie było tragedii

Śliczny komplet a z wkrętkami, to już wogóle rewelacja będzie

Hi

Co do mieszkania przed ślubem, to już byśmy oboje chcieli, ale dla mnie mieszkanie przed ślubem jest nie teges
No i wszystko zaczyna się od końca - wspólne zamieszkanie powinno być zakończeniem, a nie rozpoczęciem wspólnego życia

Wiem, że czasy się zmieniają itp. a w związku z tym wiele rzeczy np. mieszkanie razem przed ślubem tłumaczy się, że takie czasy itp. A to jest wg mnie tylko usprawiedliwienie

Mogę zapytać co to znaczy, że nie uznajesz antykoncepcji?

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Wstyd się przyznać, ale podczytuję Was od wątku "Ale szoka zaczął sie nasz slubny rok"
można dołączyć?
Cześć

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Niesforna_88 Pokaż wiadomość
u nas też 6 sztuk i miski dwie i do przypraw pojemniki

zgadzam się z Tobą w 100%

wracaj do zdrowia i zgadzam się z Tobą co do mieszkania ze sobą

no właśnie to jest bardzo irytujące

Nawet ilość się zgadza

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Ale ja chyba chcę się wkońcu wygadać mamie i tacie. Sama nie wiem, co ze ślubem... czy to ma wogóle sens.

Dobra dziewczynki, nie męczę Was więcej. Zmykam

P.S. Passion piękna suknia

Nie męczysz, czasem pomaga takie wygadanie/wypisanie się.
Stary 2011-03-23, 21:37   #3076
morenica
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny
Nadrobiłąm tylko troszkę w końcu mam swój net i kablówkę
Widzę, że był poruszany temat mieszkania przed ślubem. My od niedawna mieszkamy ze sobą, od miesiąca. Moi rodzice już rok temu planowali mi kupić mieszkanie, ale jeszcze studiowałam więc nie było jak, i jakoś tak wyszło teraz, ze odkąd jestem z G to i mieszkanie się znalazło... Nigdy wcześniej nie myślałam o zamieszkaniu przed ślubem, owszem brałam to pod uwagę, ale to było w planach... Ale kiedy rodzice kupili to dla całej najbliżej rodziny normalne było, że G będzie mieszkał ze mną. Szczerze, to nawet byłam troszkę zaskoczona, bo dziadek, który dla mojej siostry u której w weekendy nocował Jej chłopak prawił takie kazania, ze szkoda gadać, tutaj ani słowa negatywnego nie powiedział tak jakby to, że G mieszka ze mną było naturalne.
Tylko babcia druga nic nie wie, bo Ona mieszka na wsi, a tam wiadomo, bardziej konserwatywne poglądy...
I musze powiedzieć, że po miesiącu mieszkania razem jest super i dobrze, że jeszcze przed ślubem zgaramy się ze sobą Zdarzają się pierwsze kłótnie, sprzeczki ale o pierdołki

Z pracą niestety nic nie wyszło Nie przeszłam do kolejnego etapu Wypiłam piwko, TZ ogląda TV a ja chyba idę spać, bo przez to wszystko doła złapałam...
morenica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 21:53   #3077
Roougee
Zadomowienie

Hejka Wam. Czytałam to co napisałyście, ale nie mam co odpisać
Witam nowe PMki
za załatwione sprawy
Passion śliczna suknia, bardzo mi się podoba
Herbadka uważam, że krótkie rozstanie dobrze Wam zrobi, Ty sobie przemyślisz kilka spraw, a może i TŻ też pomyśli, jak Ciebie nie będzie. Mój TŻ na początku też nie interesował się przygotowaniami, ale kilka miesięcy przed zaczął. Co do nazwiska to miałam wrażenie, że jest mu obojętne czy zostanę przy swoim czy wezmę jego.
Moni_ka.g biżu wyszła Ci piękna ale kolczyki faktycznie zmień na wkrętki

Edytowane przez Roougee
Czas edycji: 2011-03-23 o 21:55
Roougee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 21:53   #3078
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
Szczerze dziewczyny, to nie wierzę, że będzie dobrze. Postanowiłam, że w weekend przeprowadzę się na jakiś czas do rodziców. Nie chcę zmieniać nazwiska, a on nie może mnie tak szantażować. Nie może byc też tak, że ja poświęcam swój czas na organizację a jemu nic nie pasuje i jeszcze pozwala swoim rodzicom się w to wtrącać. Własnie TZ przestał sie starać o mnie, nawet nie próbuje. Ze wszystkim tylko na łatwiznę idzie.

Dobrze, że wynajmujemy 2 pokoje, bo przez najbliższe dni napewno nie będę z nim spać w jednym łóżku. Kurde no...
trzymaj się kochana i przemyśl sobie wszystko dokładnie
Cytat:
u mnie jest tak samo wszytkie sprawy zwiazane ze slubem jakos ustalamy razem mimo ze sie czasem pokłocimy ale jak byla mowa o nazwisku dwuczłonowym to on nawet nie chciał ze mna rozmawiac i od razu atakował i pomyslalam sobie ze wsumie bede miec za długie i postanowiłam wziasc jego. ale oni chyba tak maja ze nie chca o tym rozmawiac
też mi się tak wydaje, ja kiedyś swojemu zaproponowałam, że zostane przy swoim to chłopak prawie zemdlał z wrażenia Tyle, że dla mnie to żaden problem bo ja zawsze wiedziałam, że przyjmę nazwisko męża
Cytat:
az tak zle ze chcesz sie przeprowadzic?? Z jedenj strony moze i dobrze bo twoj TŻ sie troche obudzi w tych organizacjach do slubu i zacznie cos robic i zaczniecie wszytko razem zalatwiac no i przede wszytkim zeby ustawil swoich rodzicow bo tego to ja bym nie wytrzymala i moj D trzyma moja strone w sprawach slubu niz swoich rodzicow. Jakby tak nie było to bym go i to tak porzadnie

aha
u mnie jest tak samo i zrobiłabym mu to samo jakby było inaczej

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Niesforna_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 22:28   #3079
happy2gether
Wtajemniczenie

Ale tu dziś cisza.
Jestem padnięta.
Zamykam spać. Dobrej nocy
Stary 2011-03-23, 22:58   #3080
JennyAniolek
Zakorzenienie

dobranoc

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 23:58   #3081
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Ja piszę pracę, bo jutro muszę oddać rozdział, a jeszcze trochę mi brakuje Ostatnio zamiast pisać to biżu plotłam i teraz będę siedzieć po nocy. I jeszcze gotuję obiad na jutro.

Dodatkowo właśnie rozlałam colę na biurko i ciut materiałów z których korzystam Tyle dobrego, że tym razem klawiatura nie ucierpiała, choć ona już nie jedno ze mną jadła i piła
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 00:44   #3082
Africa_Sun
Raczkowanie

Cytat:
Africa może chciałabyś margaretki? Załącznik 3838836
Nie pamiętam kiedy masz ślub, ale jeśli w lecie to może słoneczniki? Załącznik 3838837
HerbADKA ślub w sierpniu, dzięki za fotki, oba bukiety śliczne o coś takiego mi chodziło, tylko myszę teraz poszukać florystki, która mi coś takiego zrobi.

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Ja nie mam takich bukietow w swoich zbiorach, ale ten ktory Herbadka wstawila jest super Mysle, ze jeszcze tulipany moglyby pasowac, np. biale
Tulipany są śliczne tylko bardzo delikatne, zastanawiam się czy by wytrzymały cały dzień.

ardillka nie załączył mi się Twój cytat, śliczny ten pierwszy bukiet, myślę, że słoneczniki będą w moim na pewno

Cytat:
Napisane przez gitmartusia Pokaż wiadomość
Wiem, że się dziwicie, że tyle chcę nadrabiać, ale ja czuję taką potrzebę. Chcę wiedzieć co się u Was działo przez czas mojej nieobecności To chyba jakiś rodzaj uzależnienia

Jeśli chodzi o to jak się trzymamy to teraz jest już naprawdę w porządku. Najgorzej było z mamą TŻ, ale wszyscy doszliśmy do wniosku, że nie ma sensu się umartwiać, bo życie toczy się dalej a to co się stało już się nie odstanie. Oczywiście każdemu z Nas trafiają się nadal chwilę słabości i nie raz uronimy łzę, ale przecież to chyba normalne.

Mam już kawkę więc nadrabiam dalej
gitmartusiu, macie rację, mimo bolesnych chwil trzeba iść do przodu, jesteście bardzo dzielni

Cytat:
Napisane przez gitmartusia Pokaż wiadomość
Też mierzyłam tą suknię i uważam, że jest świetna. Jednak moja mam powiedziała, że trochę za skromnie w niej wglądam. Gdyby była tańsza to kupiłabym ją np w liliowym kolorze na poprawiny
Ja będę miała ecru, już nie mogę się jej doczekać

Cytat:
Dzieki za miłe przyjęcie troche sie obawialam tego. Uprzedzając pytanie, nie jesteście takie straszne tylko bardzo zżyte

o nas:
zaręczylismy sie w kwietniu 2009 bo 4 miesiącach mieszkalismy już razem po 2, no cóż, miłość życia poznalismy sie banalnie w pracy.
Jeszcze parę szczegółow nam zostało do załatwienia. TŻ ma tylko garnitur ja tylko sukienkę(zamówioną) szczegóły takie jak wiązanka, biżu w toku no i jeszcze zakupy żywnościowe(mamy salę OSP). Jesteśmy w trakcie rozdawania zaproszeń
Jestem z Polski centralnej
Czyli romans biurowy sporo takich małżeństw jest w mojej firmie
Witaj passion80

Cytat:
A ja się przyszłam pożalić. Coraz bliżej do ślubu, a u nas coraz gorzej. Kłótnia goni kłótnię. TŻ w nic się nie angażuje ale do wszystkiego ma ale... Jak powiedziałam mu, że chcę mieć podwójne nazwisko, to ze złością oświadczył, że w takim razie żadnego ślubu nie będzie.

Mam tak dość tłumaczenia, próbowania rozmawiać. ech. Może rzeczywiście najlepiej będzie dać sobie spokój????

Cytat:
Szczerze dziewczyny, to nie wierzę, że będzie dobrze. Postanowiłam, że w weekend przeprowadzę się na jakiś czas do rodziców. Nie chcę zmieniać nazwiska, a on nie może mnie tak szantażować. Nie może byc też tak, że ja poświęcam swój czas na organizację a jemu nic nie pasuje i jeszcze pozwala swoim rodzicom się w to wtrącać. Własnie TZ przestał sie starać o mnie, nawet nie próbuje. Ze wszystkim tylko na łatwiznę idzie.

Dobrze, że wynajmujemy 2 pokoje, bo przez najbliższe dni napewno nie będę z nim spać w jednym łóżku. Kurde no...
HerbADKA będzie dobrze, napięcia przed ślubem są nieuniknione, dacie radę. Ja długo się uczyłam, że mój Tż nie angażuje się w ważne dla nas sprawy nie dlatego, że mu nie zależy tylko dlatego, że zupełnie inaczej te sprawy postrzega. Nieraz się pakowałam albo pakowałam jego. Teraz liczę do dziesięciu a potem tłumacze dlaczego to czy tamto jest dla mnie takie ważne. Czasami pomaga Co do podwójnego nazwiska Tż twierdzi, że noszą je tylko schizofreniczki i córunie tatunia, ustąpiłam mu bo uznałam, że skoro to dla niego takie ważne bym nosiła jego nazwisko to znaczy, że mu bardzo na mnie zależy.
Dogadacie się Kochana, rozmowa z rodzicami to dobry pomysł, pocieszą Cie, może coś podpowiedzą.

Cytat:
Napisane przez morenica Pokaż wiadomość
I musze powiedzieć, że po miesiącu mieszkania razem jest super i dobrze, że jeszcze przed ślubem zgaramy się ze sobą Zdarzają się pierwsze kłótnie, sprzeczki ale o pierdołki

Z pracą niestety nic nie wyszło Nie przeszłam do kolejnego etapu Wypiłam piwko, TZ ogląda TV a ja chyba idę spać, bo przez to wszystko doła złapałam...
morenica fajnie, że tak Wam dobrze razem życzę ci, żebyś szybko znalazła wymarzona pracę

A ja miała ciężkie dwa dni Wczoraj w pracy miałam audyt, nie wypadł najlepiej, wykłócałam się o każdy absurdalny wpis ale oni są chyba szkoleni z nękania psychicznego. O 20tej podpisałam protokół byle tylko sobie poszli. Myślałam, że jestem silna a tym czasem dzisiaj przeryczałam cały dzień w swoim biurze, moje dziewczyny oczywiście to zauważyły i donosiły mi tylko herbatke i chusteczki.
Ech muszę się jakoś zebrać, do weekendu jeszcze kawał czasu.
Africa_Sun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 07:36   #3083
booziaczek
Zadomowienie

dzien dobry spiochy
u mnie dzis pieknie

HERBADKA bedzie dobrze kłótnie sa nieuniknione ale dzieki nimi lepiej sie poznajemy i od poczatk zakładalismy ze kiedys pierwsze kłótnie nastapią i nastapiły i to po 3 miesiacach bycia razem teraz jest w miare ok choc bez kłótni slubnych sie nie obeszło u nas poszło o jezdzenie z zaproszeniami bo ja jezdziłam do jego dalszej rodziny której strasznie nie trawie i starałam sie nie narzekac a jak przyszła kolej na moja to on wapdł na pomysł zebym sama to załatwiła bo on ich niezna i co bedzie u nich siedzial ech... na szczescie szybko wróciło do normy ale tez był z tym duzy problem problem i szantaże o odwołanie slubu

mnie było troszke inaczej ze zmiana nazwiska ja chciałm wziasc łobuza ale tata mnie bardzo prosił zebym miała dwu członowe i takie mam miałam z tym wielki dylemat do dnia w którym poszłam do usc i pan zaproponował jak dla mnie idealne rozwiazanie mam dwuczłonowe ale pierwsze jest łobuza drugie moje nawet nie wiedziałm ze tak mozna hehe

miłego dnia dziewczynki ja musze zmykac na uczelnie ale wczesniej pociwcze łapki stwierdzam ze miesiac moge sie za siebie zabrac zawsze to cos
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 08:05   #3084
cobra115
Zakorzenienie

Ale mnie tu dawno nie było nawet nie próbuję nadrabiać
Stary 2011-03-24, 08:12   #3085
notatki85
Raczkowanie

Cytat:

Nie przejmuj się Kochana, na pewno dojdziecie w końcu do porozumienia. Nie wyjeżdżaj tylko do rodziców jak jesteście pokłóceni, bo Wy się w końcu pogodzicie, a Twoi rodzice już inaczej będą patrzeć na Twojego TŻ.... Nie będą mu już tak ufać, bo będą wiedzieli, że on sprawia Ci przykrość.... Postarajcie się porozmawiać, dojść do kompromisu.
Stary 2011-03-24, 08:13   #3086
magbes
Zadomowienie

czesc z rana!
witam nowe PMki bo doczytłam, że są takowe
Herbadka zobaczysz ułoży sie wszystko. U nas tez są różnego typu sprzeczki o organizację ślubu...
faceci chyba tak mają, że dla nich jeszcze czas.... to jezcze zdązymy, ... zaproszenia obojetnie jakie, kolor obojetnie jaki itp... ostatnio TZ sie tylko udzielał w karteczkach do zaproszen bo ja chcialam wino zamiast kwiatow a on wina nie lubi i chcial totolotka.... no i poszlismy na kompromis jak ktoras z dziewczyn wizażowych napisala wierszyk lączący wino i totka
ja mysle, że w tym wszytskich trzeba troszke isc na kompromis....
Zobaczysz, minie troche czasu, nabierzecie oboje dystansu do tego,,, porozmawiasz z rodzicami, ktorzy przeważnie mają wieksze doswiadczenie od nas i potrafia dobrze doradzic. Na pewno bedzie dobrze a nam sie wygaduj ile tylko potrzebujesz..po to jestesmy tu,

pisalyscie o wspolnym mieszkaniu... my z TZ mieszkamy juz ponad rok razem...tylko, że z moimi rodzicami. ciesze sie, ze mam go na codzien, ze mozemy jesc wspolne sniadanka itp... wiadomo, są rzeczy ktore mnie denrwowaly...są ktore jego denerwowaly...ale to wiadomo, ze teo sie nie uniknie....

A co do organizacji...czekam i czekam na zaproszenia i juz mnie trafia bo tak dlugo :P Choc na stronie bylo napiane ze realizacja 15 dni roboczych to ja juz sie wnerwiam, ze dlugo :P

A jutro lecimy do Liverpoolu
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 08:18   #3087
efonka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
nooo
niestety ci nie pomoge moj TŻ wyrzucil te wykresy przy przeprowadzce przykro mi

a szukałas na internecie? powinny byc takie przykładowe wykresy

Cytat:

moze pogadajcie na spokojnie o wszytkim, postarajcie sie jakos dogadac. strasznie mi przykro i mpocno wierze ze wszytko sobie wyjasnicie i bedzie dobrze

wytajcie
Stary 2011-03-24, 08:21   #3088
notatki85
Raczkowanie

moni_ka.g -komplet cudny
Stary 2011-03-24, 08:37   #3089
karolinusienka
Zakorzenienie

dzien dobry

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
Dzieki za miłe przyjęcie troche sie obawialam tego. Uprzedzając pytanie, nie jesteście takie straszne tylko bardzo zżyte

o nas:
zaręczylismy sie w kwietniu 2009 bo 4 miesiącach mieszkalismy już razem po 2, no cóż, miłość życia poznalismy sie banalnie w pracy.
Jeszcze parę szczegółow nam zostało do załatwienia. TŻ ma tylko garnitur ja tylko sukienkę(zamówioną) szczegóły takie jak wiązanka, biżu w toku no i jeszcze zakupy żywnościowe(mamy salę OSP). Jesteśmy w trakcie rozdawania zaproszeń
Jestem z Polski centralnej
łodzianka

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

a tak w ogole to
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 08:46   #3090
pomarancza24
Zadomowienie

czesc wszytkim, wcinam sniadanko i nadrabiam

Cytat:
Napisane przez happy2gether Pokaż wiadomość
śliczne, dobrze e nie ma 35

Cytat:
Napisane przez morenica Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
Nadrobiłąm tylko troszkę w końcu mam swój net i kablówkę
Widzę, że był poruszany temat mieszkania przed ślubem. My od niedawna mieszkamy ze sobą, od miesiąca. Moi rodzice już rok temu planowali mi kupić mieszkanie, ale jeszcze studiowałam więc nie było jak, i jakoś tak wyszło teraz, ze odkąd jestem z G to i mieszkanie się znalazło... Nigdy wcześniej nie myślałam o zamieszkaniu przed ślubem, owszem brałam to pod uwagę, ale to było w planach... Ale kiedy rodzice kupili to dla całej najbliżej rodziny normalne było, że G będzie mieszkał ze mną. Szczerze, to nawet byłam troszkę zaskoczona, bo dziadek, który dla mojej siostry u której w weekendy nocował Jej chłopak prawił takie kazania, ze szkoda gadać, tutaj ani słowa negatywnego nie powiedział tak jakby to, że G mieszka ze mną było naturalne.
Tylko babcia druga nic nie wie, bo Ona mieszka na wsi, a tam wiadomo, bardziej konserwatywne poglądy...

super ze masz juz neta i kablowke, szkoda ze z praca nie wyszlo ale pewnie nie byla przenaczona dla ciebie i znajdziesz lepsza, gdzi ebeda wiecej płacic

Cytat:
Napisane przez Niesforna_88 Pokaż wiadomość
też mi się tak wydaje, ja kiedyś swojemu zaproponowałam, że zostane przy swoim to chłopak prawie zemdlał z wrażenia Tyle, że dla mnie to żaden problem bo ja zawsze wiedziałam, że przyjmę nazwisko męża

u mnie jest tak samo i zrobiłabym mu to samo jakby było inaczej
no to zgodne jestesmy
Cytat:
Napisane przez Africa_Sun Pokaż wiadomość
HerbADKA ślub w sierpniu, dzięki za fotki, oba bukiety śliczne o coś takiego mi chodziło, tylko myszę teraz poszukać florystki, która mi coś takiego zrobi.

A ja miała ciężkie dwa dni Wczoraj w pracy miałam audyt, nie wypadł najlepiej, wykłócałam się o każdy absurdalny wpis ale oni są chyba szkoleni z nękania psychicznego. O 20tej podpisałam protokół byle tylko sobie poszli. Myślałam, że jestem silna a tym czasem dzisiaj przeryczałam cały dzień w swoim biurze, moje dziewczyny oczywiście to zauważyły i donosiły mi tylko herbatke i chusteczki.
Ech muszę się jakoś zebrać, do weekendu jeszcze kawał czasu.

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
dzien dobry spiochy
u mnie dzis pieknie

mnie było troszke inaczej ze zmiana nazwiska ja chciałm wziasc łobuza ale tata mnie bardzo prosił zebym miała dwu członowe i takie mam miałam z tym wielki dylemat do dnia w którym poszłam do usc i pan zaproponował jak dla mnie idealne rozwiazanie mam dwuczłonowe ale pierwsze jest łobuza drugie moje nawet nie wiedziałm ze tak mozna hehe

miłego dnia dziewczynki ja musze zmykac na uczelnie ale wczesniej pociwcze łapki stwierdzam ze miesiac moge sie za siebie zabrac zawsze to cos
tez tego nie wiedzialam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości