|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)
Cytat:
będzie ok.Mogłybyśmy się teraz zamienić ochotą żeby się nie marnowała u ciebie Tż pewnie rozpacz co? Mój to by chyba po ścianach chodził gdyby się dowiedział że 5 miesięcy postu
|
|
|
|
|
#1562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze laska tym brzuchem to ty sie nie przejmuj , moja koleżanka w 5 miesiacu nie miała brzucha a w stroju kąpielowym wygladała jakby wcale ni ebyła w ciązy, wiec brzuch to nie oznaka co do krwawień, buli to nie zawsze jednak wystepują jak jest cos ni etak , ale u ciebie na pewno jest wszystko w porzadku wiec nawet nie mysl inaczej, zabraniam ci
|
|
|
|
|
#1563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przepraszam za określenie. Nie martw się będzie dobrzeDziewczyny zobaczyłam że zwolnienie mam od wczoraj niby dobrze ale mam wolne do wtorku tylko |
|
|
|
|
#1564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie jest to głupie pytanie |
|
|
|
|
#1565 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) tylko przy wysiłku jakoś bardziej "poszła"
|
|
|
|
|
#1567 |
|
kosmitka
|
Haaha jest to możliwe
.---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Aha jakby była infekcja, to chyba w poniedziałek u gina by było widać, a lekarz oglądał i mówił, że ok. To co w 2 dni by się nagle wyrodziła.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1568 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dopiero 31.03 .
Ciekawe co powie na puchnące palce, nogi ( ale to chyba bardziej od ucisku skarpetek) , mam nadzieję że to nie nerki, ale chyba badanie moczu obejmuje nerki ?
|
|
|
|
#1569 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Tż to ma nawet więcej postu bo najpierw jak mi mowił że mnie nie kocha i jest ze mna z obowiązku to było dla mnie oczywiste że nie ma przytulanka (ostatnie to było właśnie to po którym pojawiła się fasolka), potem miałam skurcze i sama sie balam, a teraz takie zalecenie, to w sumie do porodu będzie dokładnie 9 miesięcy Myslę że on tez to wie...A brzuszkiem się nie przejmuj! Dziewczyny dobrze piszą. Teraz to u mnie widać brzuszek, ale w tamtej ciąży to minął 4-5 miesiąc i nikt kto nie wiedzial nie mógl nawet podejrzewać ciąży
|
|
|
|
|
#1570 |
|
Zakorzenienie
|
I wiecie co
dzisiaj zjadłam na uczelni 2 porcje zupy, zapiekankę z makaronem i szpinakiem, jabłko, babeczki, kanapkę , po powrocie 2 kanapki, warzywa na patelnię, 2 nekatarynki i przysięgam jestem znowu głodna. I wcześniej też jadłam z głodu z burczącym brzuchem a nie dla zachcianki. Jak ja nie przkroczę 100kg to będzie cud. serio...
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-03-23 o 21:25 |
|
|
|
#1571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj czekaj czekaj jak cie wybije to bedziesz marudzić jeszcze, a my ci przypomnimy jak pisałas te posty |
|
|
|
|
#1573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Później znowu się nawróciło, jedna dała antybiotyk a druga... nic, zero. Więc jak widać może ginek nie dostrzec, olać albo może pojawiło się nagle. W sumie kiedyś musi mieć początek a może u Ciebie właśnie teraz ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- aa2, tak spytałam was raczej z głupiej ciekawości. Ostatnio mam podły nastrój, dużo płaczę przez tż i w tym całym smutku dopadają mnie takie dziwne przemyślenia. W sumie pytałam o to bardziej dla własnej wiedzy. Bo nigdy się nad tym nie zastanawiałam a jak by nie patrzeć to ważna kwestia dla panikar takich jak ja . |
|
|
|
|
#1574 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
.
|
|
|
#1575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w 16 tygodniu było widać ale dzieć był grzeczny i się ustawił chociaż dopóki nie potwierdzi się za miesiąc to jestem nie przekonana na 100% Mi ręce puchną tak na chwilkę a nogi to co wieczór lekko opuchnięte mam ale jak powiedziałam ginkowi to jakoś specjalnie się nie przejął ![]() Cytat:
Będziemy grubasyyyy
|
||
|
|
|
#1576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no najwazniejsze zebyś sie nie martwiła, a na twoje pytanie ni ema jednoznacznej odpowiedzi, ja i moje przyjaciółka i ja jak poroniłysmy to nie miałysmy plamień, bóli ani nic wiec to cie raczej by nie uspokioło, dlatego tak ważne sa wizyty u lekarza tak naprawde to tylko on nas moze uspokoić przy naszych nerwach i obawach, ja sie stresuje jak głupia ale ni episze o tym bo chce sie nastawić pozytywnie i staram sie was tez do tego zmotywowac bo wiem że to ważne![]() moge jedyni epowiedzieć ze wtedy ni emiałam zadnych objawów ciązowych wszystkie zanikły dlatego teraz jak mni enic nie łapie to zaczynam panikować na szczęście mam żyły na piersiach, są duże i pobolewają i mnie to cieszy do tego biały sluz no i czesto chce mi sie spać sa to małe objawy w porównaniu z niektórymi ale mnie cieszą![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- dziewczyny zastanawiam sie nad zakupem parowara używacie? przyda mi sie? może mozecie jakis polecic?
Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2011-03-23 o 21:40 |
|
|
|
|
#1577 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
, będzie nas więc duuużo. Dużo grubasów.Z ruchem mam być ostrożna, więc nie da się inaczej - a apetytu nie powstrzymam. Więc jem i ... rosnę.
|
|
|
#1578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Użyłam go kilka razy jak narazie i ogólnie efekt był niezły ale trzeba dawać dużo przypraw. Robiłam rybę i była pyszna, warzywa też niezłe, kurczak jak będzie dobrze zapeklowany też powinien być smaczny. Mam taki z Philipsa (chyba ) łatwy w użyciu, myciu i ogólnie całkiem trafiony prezent![]() anciaahk nic się nie przejmuj, po porodzie założymy nowy wątek i będziemy się mobilizować do odchudzania raźniej razem tyć to i zrzucać będzie lepiej
Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-03-23 o 22:06 |
|
|
|
|
#1579 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
apetyt amm straszny, po zjedzeniu czegoś dalej jestem głodna, piję litrami wodę z cytryną, ale wcale nie hamuje apetytu Cytat:
powiedziałam dziś mężowi że mogę przytyć nawet 20 kg, to odpowiedział "ILE!!! ???? " Trochę się przeraził, że będę ważyć więcej niż on ale mu powiedziałam że co ile waży a potem tłuszczyk jakoś się zrzuci to już był mniej przerażony Cytat:
a że mam gramy to już wogóle
|
|
|
#1580 | |
|
Zakorzenienie
|
Kumela ma parowar tefal w pracy- jest rewelka. Wcześniej miała problem z jedzeniem obiadów ,a teraz raz dwa i ma porządny obiadek
---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba sie skusze a co mi tam, kurcze tylko gdzie go bede chować
|
|
|
|
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
Bolące kiszki i żebra, swędzące i piekące cycki i mega zgaga - podsumowanie mojego dnia
|
|
#1583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1584 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chciałabym kupić coś sensownego, dobrego i nie przepłacić, ale przekopanie całego internetu jest dla mnie nierealne. Też nie wiem co to jest wózek 3 w1, rampersy itd I co gorsza, najchętniej poprosiłabym kogoś o opracowanie takiego zestawu zakupowego. Jak idę do sklepu to dalej ciągnie mnie do butów dla mnie a nie do ciuszków dla maluszka ![]() Natka i Ancia Witajcie w chłopaczkowym klubie, Dziękuję Chciałam dziewczynkę ale dzisiaj po cudnych scenach w poczekalni u mojego gina cieszę się bardzo z chłopca. Otóż na mamę, która była w gabinecie czekał mały chłopczyk (tak ok 3lat) z tatą, po chwili ten mały przytula się do taty i mówi "tato ty wiesz, że jesteś najsilniejszy na świecie?" lepsze niż reklama calzedonii Ja też chciałam Calzedonię, więc dziękuję za powyższe. Właśnie mi się zmieniło. Gigi158Fajna historia i niezły prezent urodzinowy. Gratulacje Na marginesie - to podobna sytuacja do Lausanne i mojej też- mnie też lekarz pytał czy nie miałam problemów z zajściem w ciążę (bo coś z nadżerką) a ja, ze nie - to błąd w druku. Lausanne ![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Dziewczyny z Wawy, planujecie szkołę rodzenia? Czy wszystkie chodzicie na ZMIJA przyszpitalnie? Ja chodzę do osiedlowej przychodni i zastanawiam się jak to ze szkołą? To jest w pakiecie ale czy jako osobna "usługa" czy kierują nas jak na badania w przypadku wyrazenia chęci? Jeśli osobno, to do przyszpitalnej pewnie trudno się załapać. Zapomniałam ginki zapytać
|
|
|
|
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
O rany. :/ Wyszarpało mi wszystko ze środka, czyli samą okropną żółć, rozbolały mnie wszystkie wnętrzności, a teraz przeszło na ból podbrzusza.
kiedy to się skończy...?
|
|
|
|
#1586 |
|
KWC
|
|
|
|
|
#1587 |
|
Zadomowienie
|
No air
napewno szybko sie skonczyco do wagi to ja przytyłam gdzies 1 kg i powoli mi apetyt wraca z czego sie bardzo ciesze brzuch niestety nie rosnie kiedy on urosnie mierze brzuch raz w tygodniu nic se nie zmienia19natka88 mysle ze watek odchudzajacy nie bedzie potrzebny stracimy wszystko ![]() ja mysle ze strace bo sie bede denerwowac jak bedzie płakac czy nic mu nie dolega i takie tam.... ech jakos sie tak obawiam czy podołam wszystkiemu
|
|
#1588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miejmy nadzieje że przejdzie już nie długo Mogę jeść i jeść, trzeba się hamować! OMG będę wielorybem
|
|
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosia nie ty sama. Założymy później jakiś wątek odchudzanie mam - ze wzajemnym wsparciem
Ale mi się nie chce na uczelnię |
|
|
|
#1590 |
|
Wtajemniczenie
|
ile kupy może naprodukować roczne dziecko?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:30.

ja mam ochotę ogromną ale przez to odklejajace się łożysko mam zakaz do końca ciąży
będzie ok.
przepraszam za określenie. Nie martw się będzie dobrze
) tylko przy wysiłku jakoś bardziej "poszła"
.

Myslę że on tez to wie...
dzisiaj zjadłam na uczelni 2 porcje zupy, zapiekankę z makaronem i szpinakiem, jabłko, babeczki, kanapkę , po powrocie 2 kanapki, warzywa na patelnię, 2 nekatarynki i przysięgam jestem znowu głodna. I wcześniej też jadłam z głodu z burczącym brzuchem a nie dla zachcianki. Jak ja nie przkroczę 100kg to będzie cud. serio... 
a że mam gramy to już wogóle

mierze brzuch raz w tygodniu nic se nie zmienia