Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :) - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-24, 08:46   #1591
acelinka
Zakorzenienie

Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)

Dziewczyny czy na badanie krwi trzeba być naczczo? Bo ostatnio byłam, ale wydaje mi się, ze to nie jest koniecznie? pójde dopiero na pobranie tak ok 11 więc moge nie wytrzymać do tego czasu bez jedzenie

zmykam Was narabiać
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 08:48   #1592
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy na badanie krwi trzeba być naczczo? Bo ostatnio byłam, ale wydaje mi się, ze to nie jest koniecznie? pójde dopiero na pobranie tak ok 11 więc moge nie wytrzymać do tego czasu bez jedzenie

zmykam Was narabiać
Zależy na jakie badania krwi , np na toxo czy ft4 nie trzeba być na czczo

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 08:52   #1593
lausanne
Wtajemniczenie

a tak w ogóle to witam z rana

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:

zmykam Was narabiać
z tego co pamiętam na czczo to bylam tylko na glukozie reszta badań z pełnym brzuchem
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 09:01   #1594
beti801
Raczkowanie

hej

Dziewczyny nie przejmujcie się, że nie widać brzuszka jeszcze. Ja w pierwszej ciąży jeszcze końcem 4 miesiąca nie miałam WOGÓLE a do końca ciąży tak poleciało, że finiszowałam z 19+ W drugiej ciąży szybciej widać - przynajmniej u mnie. Teraz 13 tydz i nawet rano juz widać że jest zaookrąglony a wieczorem nieraz wielgachny

No air współczuję dolegliwości! Ale Cie męczy..
beti801 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 09:03   #1595
Rogaczanka
Przyczajenie

badanie

Dziewczyny mam pytanie. Zapisałam się w przyszłym tygodniu na wizytę u gina. Wychodzi, że to początek 10 tygodnia będzie. Czy będzie mógł już wtedy zrobić badanie przezierności karkowej? Bo jeżeli nie, to może lepiej zaczekać. Mój lekarz nie jest najtańszym lekarzem, więc nie chciałaby go odwiedzać co tydzień, jeżeli nie ma takiej potrzeby.
Rogaczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 09:07   #1596
beti801
Raczkowanie

Rogaczanka z tego co wiem to badanie to wykonuje sie między 11 a 14 tc.

Wikipedia:
Pomiar NT jest najbardziej miarodajny między 11. a 14. tygodniem ciąży

Edytowane przez beti801
Czas edycji: 2011-03-24 o 09:09
beti801 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 09:10   #1597
tusia872
Zadomowienie

Dot.: badanie

Cytat:
Napisane przez Rogaczanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie. Zapisałam się w przyszłym tygodniu na wizytę u gina. Wychodzi, że to początek 10 tygodnia będzie. Czy będzie mógł już wtedy zrobić badanie przezierności karkowej? Bo jeżeli nie, to może lepiej zaczekać. Mój lekarz nie jest najtańszym lekarzem, więc nie chciałaby go odwiedzać co tydzień, jeżeli nie ma takiej potrzeby.
z tego co wiem to robi sie te badania miedzy 11 a 14 tygodniem

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 09:15   #1598
lausanne
Wtajemniczenie

Dot.: badanie

Cytat:
Napisane przez Rogaczanka Pokaż wiadomość
wydaje mi się że przezierność się robi około 12-13tc, przynajmniej mój gin mi tak zlecil i w tej ciąży i w poprzedniej. Moze lepiej poczekać?
Stary 2011-03-24, 09:18   #1599
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:

zmykam Was narabiać
ja toxo robiłam na czczo ponieważ tak mi powiedziała Pani z laboratorium.
Mocz i morfologię też na czczo. U mnie tak wymagali.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 09:20   #1600
acelinka
Zakorzenienie

aaaaaaa odpisałam już na kilka postów i mi je skasowało no to jeszcze raz

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
jestem w szoku. Zawsze myślałam, że przybieralam w ciąży za dużo, a tu taka niespodzianka. Wygląda na to, że te 20 kg to prawie w normie
wczoraj mama Wojtaska którym sie opiekuje mi powiedziała, że właśnie w obu ciążach przytyła po 20 kg, a teraz po niej w ogóle nie widać, szcuzplutka jest, brzuch płaski, ma się fajnie kobita że tak łatwo jej to zeszło

Cytat:
Napisane przez Tenaya24 Pokaż wiadomość
U nas też będzie Paulinka
u nas też Paulinka jest głowną kandydatką do imienia dla dziewczynki strasznie mnie kusi Zuzia, ale normalnie się boję wszystie Zuzki w przedszkolach które znam są łobuziarami i nie wiem czy to zbieg okoliczności, czy rzeczywiście magia imienia

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

Z najfajniejszym dzidziolkeim pod sercem nie możesz być beznadziejna
dziękuję masz absolutną racje, i teraz też to wiem no ale miałam wieczór słabości, to musiałam to gdzieś z siebie wyrzucić

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
słuchajcie a ile tak około trzeba by zapłacić takiej niani ktora miałaby przyjść na jakies 5-6h i w dodatku ja bym była w domu?bo ja się zupełnie nie orientuję w cenach...
Kochana cieszę się bardzo bardzo że rodzinka tak Wam pomaga co do niani, no to ja na początku miałam bardzo niską stawke - 5 zł. Myślałam, że zaczne a potem będziemy dyskutowac o podwyżce. Ale potem tak sie do małego przyzwyczaiłam, pokochałam ze nawet o podwyżce nie myślałam no i nawet teraz, gdy mam inną prace kiedy tylko moge chodzę do Wojtaska, teraz dostaje troche więcej pieniążków, nawet nie wiem ile to wyjdzie za godzine bo Gośka mi pisze na przelewach że za dni te i te plus dowóz Wojtka do babci, jak sobie kiedyś podliczyłam wg tej pierwszej stawki, to wyszło że za dowóz miałam plus 70 zł, a dowoziłam go 4 razy do babci - 1 km
Myśle ze taka stawka ok 7-8 zł teraz jest normą. Chyba że mieszkasz w dużym mieście no to 10 minimum. I zalezy tez co niania miałaby robić czy tylko zajmować się synciem czy też sprzątać, gotowć itd najpierw poszukajcie wśród znajomych, kogoś z polecenia najlepiej
ale się rozpisałam

ślub, zaręczyny eh jak sie zaręczyliśmy, to mimo, że już mieszkaliśmy razem to moja mama była w cięęęężkim szoku, pierwsze co to pomyślała że jestem w ciąży potem w następnym szoku była jak wybraliśmy date ślubu - to jej mówie ze od zawsze mowa była, ze po studiach ślub, a ona mówi że myślała że po magisterce rodzinka tez była najpierw niezadowolona bo mieliśmy już mnóstwo ślubów w rodzince na ten okres i dwie rocznie ślubu 25 i 50 no ale potem wszyscy stwierdzili, że nawet dobrze
w dniuślubu w ogóle nie byliśmy zestresowani tylko właśnie banany na twarzy, i wszyscy się dziwili, nawet u fryzjera mi mówili, że to niemożliwe że tak wyluzowana pani młoda a w kościele to dopiero było

Caltea jakie łożeczko? Drewniane czy turystyczne? Właśnie kobity a Wy jakie wybieracie?

Dziewczyny ciesze sie ze wszystkich udanych wizyt dzieciaczki nam rosną ze hoho

niezły czad z tym trollem był, ludzie to mają pomysły ale narobił opini dziewczynom z tamtego wątku, nic tylko i dorwac takie osobnika :/

Dzięki za odp. w sprawie badań To jest najzwyklejsze badanie krwi wiec idę robić sniadanko
cotynato, a mnie ostatnio babki nawet nie spytały czy jestem naczczo. Nie będe się głodzić pół dnia

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-03-24 o 09:24
Stary 2011-03-24, 09:25   #1601
No air
Zakorzenienie

Cholera, a takie dobre miałam śniadanie...

MOJA WYMIANKA!
No air jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 09:43   #1602
ania21_21
Zadomowienie

Witajcie dziewczyny dzisiaj
czuję się lepiej psychicznie tylko ciekawe znowu jak długo
acelinka pytałaś się które łóżeczko wybierzemy drewniane czy turystyczne.
Te drugie jest lekkie można szybko złożyć i wszędzie zabrać a drewniane już nie ale znowu drewniane mi się o wiele bardziej podoba estetycznie.
Chociaż ja będe musiała kupić obydwa w domu będę miała drewniane a jak będę w Polsce w czerwcu to kupię turystyczne i zostawię tam żeby było jak przyjedziemy. Ja na przykład sobie nie wyobrażam spania z dzieckiem zawsze bym się bała że go przydusimy jakoś

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-03-24 o 09:45
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 09:45   #1603
acelinka
Zakorzenienie

no air biedactwo nieźle się męczysz trzymam kciągle kciuki oby Ci dobre samopoczucie wróciło

dziewczyny ale ja miałam z rana pojechane sny obudziłam się o 6 jak tż wychodził do pracy i chciało mi sie siku, ale nie chciało mi sie z wyrka zwlec no i zasnęłam i mi się śniło ze chce mi się siku, poszłam gdzieś tam siku, za chwile znowu mi sie chciało i latałam jak oszalała po mieście i szukałam miejsca gdzie znajde toalete i ciagle po każdym siku nadal mi sie chciało. W końcu sie obudziłam i aż popatrzałam czy łóżka nie oblałam jak tyle razu sikałam w śnie i zebrałam w sobie moc by wstać do tej toalety.

ania21_21 ja pytałam o łóżeczka właśnie mam ten sam dylemat, bo podobają mi się bardzo drewniane a z drugiej strony wiem, ze turystyczne są bardziej funkcjonalne. Oglądałam ostatnio mnóstwo łóżeczek turystycznych na all i można wybrać takie solidne i ładne, nie z milionem kolorów pstrokatych a w ogóle na początek bede miała kołyske drewnianą po bratanku, wiec myśle że mój zmysł estetyczny ładnego drewnianego mebelka zostanie zaspokojony i chyba najpierw będzie tylko kołyska a łóżeczko dokupimy troszke później
też mi się wydaje, że przygniote dziecko w łóżku, albo tż. Ale podono jak już się z dzidziusiem śpi to się instynktownie to czuje i nic złego się nie stanie. Ja nie chce maleństwa zbytnio przyzwyczajać do spania z nami, nad ranem cyz coś moge ej zabrać do nas ale tak to chyba nie będe praktykowac wspólnego spania. Kołyska czy łóżeczko będa zaraz obok naszego łóżka, więc nie ma opcji żeby poczuło się samotne czy coś

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-03-24 o 09:51
Stary 2011-03-24, 09:47   #1604
mooonik
Zakorzenienie

Acelinko badania krwi te podstawowe powinny być robione na czczo. Od zawsze jak miałam je robić, lekarz czy potem pielęgniarka pobierająca zwracała mi na to uwagę.

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 09:52   #1605
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

Oj będziemy powiedziałam dziś mężowi że mogę przytyć nawet 20 kg, to odpowiedział "ILE!!! ???? " Trochę się przeraził, że będę ważyć więcej niż on ale mu powiedziałam że co ile waży a potem tłuszczyk jakoś się zrzuci to już był mniej przerażony mówił też żebym się nie przejmowała jak rozstępy będę bo to nie ma dla niego znaczenia.
Mój na szczęście świadomy ile może przytyć kobieta w ciąży i non stop mi coś podtyka do jedzenia, będzie na kogo zrzucić, że jestem gruba

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Współczuję szefowej, gratuluję rybki .... podpisuję się pod resztą.

Chciałabym kupić coś sensownego, dobrego i nie przepłacić, ale przekopanie całego internetu jest dla mnie nierealne.
Też nie wiem co to jest wózek 3 w1, rampersy itd
I co gorsza, najchętniej poprosiłabym kogoś o opracowanie takiego zestawu zakupowego.
Jak idę do sklepu to dalej ciągnie mnie do butów dla mnie a nie do ciuszków dla maluszka

Natka i Ancia Witajcie w chłopaczkowym klubie,

Dziękuję Chciałam dziewczynkę ale dzisiaj po cudnych scenach w poczekalni u mojego gina cieszę się bardzo z chłopca. Otóż na mamę, która była w gabinecie czekał mały chłopczyk (tak ok 3lat) z tatą, po chwili ten mały przytula się do taty i mówi "tato ty wiesz, że jesteś najsilniejszy na świecie?" lepsze niż reklama calzedonii

Ja też chciałam Calzedonię, więc dziękuję za powyższe. Właśnie mi się zmieniło.
Dziękuje Gdzieś tu na wątkach mamusiowych widziałam takie listy z wyprawką co trzeba mieć i może w którymś wątku np w czerwcu też wkleimy taką listę?

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
19natka88 mysle ze watek odchudzajacy nie bedzie potrzebny stracimy wszystko maluszki szybko zaczna biegac i trening gotowy
ja mysle ze strace bo sie bede denerwowac jak bedzie płakac czy nic mu nie dolega i takie tam.... ech jakos sie tak obawiam czy podołam wszystkiemu
Podobno bardzo szybko schodzi się z kg, ale wsparcie może być potrzebne Chyba każda z nas tego się boi

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
ile kupy może naprodukować roczne dziecko? i gdzie to się niby mieści?
Dowiemy się za jakieś półtorej roku

Cytat:

zmykam Was narabiać
U mnie zawsze wymagają na czczo bo inaczej wynik może być trochę zafałszowany, ja mam to szczęście, że mi mama pobiera rano krew, potem śniadanko i zawożę to do laboratorium

Cytat:

Caltea jakie łożeczko? Drewniane czy turystyczne? Właśnie kobity a Wy jakie wybieracie?

Dziewczyny ciesze sie ze wszystkich udanych wizyt dzieciaczki nam rosną ze hoho

niezły czad z tym trollem był, ludzie to mają pomysły ale narobił opini dziewczynom z tamtego wątku, nic tylko i dorwac takie osobnika :/

Dzięki za odp. w sprawie badań To jest najzwyklejsze badanie krwi wiec idę robić sniadanko
cotynato, a mnie ostatnio babki nawet nie spytały czy jestem naczczo. Nie będe się głodzić pół dnia
U nas będzie drewniana kołyska a potem drewniane łóżeczko, tylko muszę coś u teściów wymyślić bo oni nie posiadają nic z tych rzeczy a jak przyjdzie nam małego tam zostawić to może być problem

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 09:52   #1606
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
I wiecie co dzisiaj zjadłam na uczelni 2 porcje zupy, zapiekankę z makaronem i szpinakiem, jabłko, babeczki, kanapkę , po powrocie 2 kanapki, warzywa na patelnię, 2 nekatarynki i przysięgam jestem znowu głodna. I wcześniej też jadłam z głodu z burczącym brzuchem a nie dla zachcianki. Jak ja nie przkroczę 100kg to będzie cud. serio...
no to masz dziewczyno apetyt, ale jakby nie było wszytko dla dzidzi

Cytat:

zmykam Was narabiać
ja zawsze chodzę na czczo. A co do Zuzi t koleżanka ma i bardzo grzeczna i poukładana dziewczynka z niej (ma 4 lata)

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 09:53   #1607
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:

zmykam Was narabiać
Do większości badań ciążowych nie trzeba być na czczo - nawet do zwykłej morfologii (http://laboratoriumluxmed.pl/catalog/read/offer/88345 ) możesz być po śniadaniu Poczytaj tu o badaniach, jest opis dokładny i właśnie jak się przygotować http://laboratoriumluxmed.pl/catalog

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 09:54   #1608
aa2
Zakorzenienie

dzień dobry
Acelinko mi zawsze mówili zeby badania robić na czczo

co do łóżeczka to u mnie zdecydowanie drewniane, wydaje mi sie ze na dłużej starczy i jakies takie stabilniejsze mam wrazenie a takie turystyczne to bym moze i tez chciała ale to sie zobaczy jak z funduszami

No Air współczuej dolegliwości

a ja sie zaraz zabieram za jakieś śniadanko potem kapiel i na 15 jadę do lekarza poproszę o kciukasy he he
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 09:59   #1609
ania21_21
Zadomowienie

Ja mam lekki problem właśnie z łóżeczkiem bo niby podjęliśmy decyzję o drewnianym ale mamy małą sypialnię a w salonie to nie ma nawet szans zmieścić także nam zostaje miejsce w nogach łóżka koło drzwi no chyba że obrócimy łóżko odwrotnie i wtedy będzie więcej miejsca dla łóżeczka ale wtedy nie dostanę się do dwóch szafek w segmencie też się zastanawialiśmy nad kołyską bo są śliczne nie wiem jeszcze co robić

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-03-24 o 10:01
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 10:09   #1610
acelinka
Zakorzenienie

jak widze zdania są podzielone co do tych badań siusiu w słoiczku oczywiscie jets naczczo, a reszta to już "po ptokach" bo zjadłam śniadanie

natka, jeżeli tak to możecie kupić do teściów takie najtańsze łóżeczko turystyczne myśle ze już tak za 90 można znaleć, zawsze mogą jest sobie złożyć rozłożyć, a Wy np. jak bedziecie gdzieś wyjeżdżać to możecie je zabrać z sobą bez problemu

gerda, pocieszyłaś mnie z tą Zuzią to może jednak ...

aa2, trzymam kciuki

ania21_21 kołyski są śliczne, ale gdybym miała ją kupić to na pewno bym zrezygnowała. Jak dla mnie to zbędny wydatek bo starcza tylko do czasu, gdy dziecko zaczyna się podnosić, siadać - potem jest niebezpieczna.
Myśle że w waszym przypadku jednak lepsze wbyłoby turystyczne łóżeczko

w DDtvn jest nowy cykl o mamach. Właśnie sprawdzają jak się podróżuje komunikacją miejską z wózkiem
Stary 2011-03-24, 10:11   #1611
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
dzień dobry

a ja sie zaraz zabieram za jakieś śniadanko potem kapiel i na 15 jadę do lekarza poproszę o kciukasy he he
mówisz i masz

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 10:12   #1612
tusia872
Zadomowienie

co do łózeczka to u mnie bedzie drewniane ale czy kupie to jeszcze zobaczymy bo juz znajoma jak sie dowiedziała ze jestem w ciazy to od razu zapytała czy nie chce łózeczka bo u niej stoi dzieci juz wyrosły i teraz jej jest niepotrzebne

aa2 daj znac co i jak

No Air biedna trzymam kciuki zeby szybko przeszły ci dolegliwosci

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
Stary 2011-03-24, 10:13   #1613
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
jak widze zdania są podzielone co do tych badań siusiu w słoiczku oczywiscie jets naczczo, a reszta to już "po ptokach" bo zjadłam śniadanie

natka, jeżeli tak to możecie kupić do teściów takie najtańsze łóżeczko turystyczne myśle ze już tak za 90 można znaleć, zawsze mogą jest sobie złożyć rozłożyć, a Wy np. jak bedziecie gdzieś wyjeżdżać to możecie je zabrać z sobą bez problemu

gerda, pocieszyłaś mnie z tą Zuzią to może jednak ...

aa2, trzymam kciuki

ania21_21 kołyski są śliczne, ale gdybym miała ją kupić to na pewno bym zrezygnowała. Jak dla mnie to zbędny wydatek bo starcza tylko do czasu, gdy dziecko zaczyna się podnosić, siadać - potem jest niebezpieczna.
Myśle że w waszym przypadku jednak lepsze wbyłoby turystyczne łóżeczko

w DDtvn jest nowy cykl o mamach. Właśnie sprawdzają jak się podróżuje komunikacją miejską z wózkiem
To by nie był zły pomysł, nawet gdyby używane kupić
Gdybyśmy nie dostali kołyski to na pewno bym nie kupowała, cenowo podobnie jak za łóżeczko a bardzo krótko się je używa.

Oglądam to właśnie
aa2

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2011-03-24 o 10:25
Stary 2011-03-24, 10:21   #1614
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Codziennie ogladam DDtvn i ostatnio codziennie jakiś reportaż dla mamuś jest

Ja się zastanawiałam czy nie zgłosić się do nich z kobiecym biznesem ale brak mi chyba odwagi żeby publicznie wystąpić

Cytat:
co do łózeczka to u mnie bedzie drewniane ale czy kupie to jeszcze zobaczymy bo juz znajoma jak sie dowiedziała ze jestem w ciazy to od razu zapytała czy nie chce łózeczka bo u niej stoi dzieci juz wyrosły i teraz jej jest niepotrzebne
O to super zawsze to jeden wydatek mniej
My też chcemy drewniane , fajnie jakby było jakiś ciemny orzech do sypialni a pościel jasna/biała w misie

25.08.2011

Stary 2011-03-24, 10:35   #1615
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Acelinko badania krwi te podstawowe powinny być robione na czczo. Od zawsze jak miałam je robić, lekarz czy potem pielęgniarka pobierająca zwracała mi na to uwagę.
mooonik a ja nieraz pytałam pielęgniarek w Luxmedzie i u mnie w przychodni i wszystkie mi mówiły ze morfologia, toxo itd to może byc po sniadaniu, nie ma to w ogóle znaczenia. Tylko glukoza na czczo bo wychodzi poziom cukru Zawsze tak robilam (już prawie dwa lata) i zawsze bylo dobrze. Ciekawe skąd takie rozbiezności w przychodniach

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

co do łóżeczka ja zawsze chciałam turystyczne i takie kupilismy Konradkowi i powiem Wam że jestem mega zadowolna. Tyle że my często z TŻ się ruszamy gdzieś, nieraz do rodziców na noc, do znajomych czy to w Lublinie czy do innego miasta i takie łózeczko jest niesamowicie wygodne. Składa się je w 5 minut (tylko uwaga jest ciężkie) i wszędzie mogę je zabrać. Dziecko śpi w łózeczku w innym pokoju a my balowaliśmy Poza tym synek przyjaciół miał drewniane i wkładał rączki między szczebelki przez sen a że się rzucał w nocy to się bardzo bali i musieli go pilnować. A jeszcze dodam że nasze łóżeczko jest bardzo stabilne ale tez nie było takie najtańsze.
Stary 2011-03-24, 10:37   #1616
tusia872
Zadomowienie

kusi mnie takie łozeczko http://allegro.pl/klups-lozeczko-mis...502053917.html pasowało by do mojego wymyslonego pokoju dla dzieci i jest śliczne nawet nie takie drogie wiec kto wie kto wie moze sie skusze zwrot z podatku dostane
musze dorwac jakis sklep moze beda je mieli zeby mozna było zobaczyc i pomacac

Stary 2011-03-24, 10:46   #1617
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
kusi mnie takie łozeczko http://allegro.pl/klups-lozeczko-mis...502053917.html pasowało by do mojego wymyslonego pokoju dla dzieci i jest śliczne nawet nie takie drogie wiec kto wie kto wie moze sie skusze zwrot z podatku dostane
Piękne naprawde materacyk w zestawie,dla mnie brak tylko szyflady pod spodem a by sie przydała

25.08.2011

Stary 2011-03-24, 10:47   #1618
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Codziennie ogladam DDtvn i ostatnio codziennie jakiś reportaż dla mamuś jest

Ja się zastanawiałam czy nie zgłosić się do nich z kobiecym biznesem ale brak mi chyba odwagi żeby publicznie wystąpić
zgloś się, raz się zyje

aa2, to tylko takie wrażenie że te turystyczne są mniej stabilne, tez tak myślałam. Ale tak jak pisze lausanne, one są bardzo stabilne jeżeli się dobrze wybierze

tusia872, bardzo ładne łóżeczko

właśnie dostałam cynka od bratowej tż'ta, że w nowym lumpku są super rzeczy dla dzieci i ciążowych mnóstwo spodni i spódnic chyba się dzisiaj po pracy wybiore a teraz sie zbieram oddać tą krew i na busa do pracy, aż się boje jechać busem około południa, pewnie będzie pełny
Stary 2011-03-24, 10:48   #1619
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ładne
Słuchałyście w DDtvn o naturalnych metodach znieczulenia poprzez samohipnozę? Któraś się pisze?

Fatalnie się czuję, mam tętno prawie 100 i tak mi serducho wali, ze nie mogę się na niczym skupić

Dominik

Martynka
Stary 2011-03-24, 10:54   #1620
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Bardzo ładne
Słuchałyście w DDtvn o naturalnych metodach znieczulenia poprzez samohipnozę? Któraś się pisze?

Fatalnie się czuję, mam tętno prawie 100 i tak mi serducho wali, ze nie mogę się na niczym skupić
Tak samohipnoza, fajnie fajnie ale weś się tego naucz, niby Pani mówiła żeby nie bać się bólu, żeby zmienić myślenie, nie myśleć o bólu ale o dziecku które za chwilkę będzie z nami. Niby ma sens, ale zawsze ten ból jednak przeraża, nie wiadomo czego się spodziewać, każda z nas ma jakieś obawy, których ciężko się wyzbyć.
Osobiście bólu się nie boję jak narazie, całego porodu też, bardziej mam obawy że nie będę mogła karmić piersią, że sutki mi popękają tego typu rzeczy

Co do zgłoszenia Acelinko kiedyś miałam mnóstwo odwagi w sobie, teraz trochę zamknęłam się w sobie, to siedzenie w domu mnie dobija, straciłam kontakt z klientem a raczej z klientkami, hm zmieniły mi się priorytety odkąd wiem że jestem w ciąży

25.08.2011

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości