|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)
Dziewczyny czy na badanie krwi trzeba być naczczo? Bo ostatnio byłam, ale wydaje mi się, ze to nie jest koniecznie?
pójde dopiero na pobranie tak ok 11 więc moge nie wytrzymać do tego czasu bez jedzenie zmykam Was narabiać
|
|
|
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
Zależy na jakie badania krwi , np na toxo czy ft4 nie trzeba być na czczo
|
|
#1593 | |
|
Wtajemniczenie
|
a tak w ogóle to witam z rana
![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
reszta badań z pełnym brzuchem
|
|
|
|
|
#1594 |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() Dziewczyny nie przejmujcie się, że nie widać brzuszka jeszcze. Ja w pierwszej ciąży jeszcze końcem 4 miesiąca nie miałam WOGÓLE a do końca ciąży tak poleciało, że finiszowałam z 19+ W drugiej ciąży szybciej widać - przynajmniej u mnie. Teraz 13 tydz i nawet rano juz widać że jest zaookrąglony a wieczorem nieraz wielgachny ![]() No air współczuję dolegliwości! Ale Cie męczy.. |
|
|
|
#1595 |
|
Przyczajenie
|
badanie
Dziewczyny mam pytanie. Zapisałam się w przyszłym tygodniu na wizytę u gina. Wychodzi, że to początek 10 tygodnia będzie. Czy będzie mógł już wtedy zrobić badanie przezierności karkowej? Bo jeżeli nie, to może lepiej zaczekać. Mój lekarz nie jest najtańszym lekarzem, więc nie chciałaby go odwiedzać co tydzień, jeżeli nie ma takiej potrzeby.
|
|
|
|
#1596 |
|
Raczkowanie
|
Rogaczanka z tego co wiem to badanie to wykonuje sie między 11 a 14 tc.
Wikipedia: Pomiar NT jest najbardziej miarodajny między 11. a 14. tygodniem ciąży Edytowane przez beti801 Czas edycji: 2011-03-24 o 09:09 |
|
|
|
#1597 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: badanie
Cytat:
|
|
|
#1598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: badanie
Cytat:
|
|
|
|
|
#1599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mocz i morfologię też na czczo. U mnie tak wymagali. |
|
|
|
|
#1600 | ||
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaa
no to jeszcze raz ![]() Cytat:
![]() u nas też Paulinka jest głowną kandydatką do imienia dla dziewczynki strasznie mnie kusi Zuzia, ale normalnie się boję dziękuję masz absolutną racje, i teraz też to wiem no ale miałam wieczór słabości, to musiałam to gdzieś z siebie wyrzucić ![]() Cytat:
co do niani, no to ja na początku miałam bardzo niską stawke - 5 zł. Myślałam, że zaczne a potem będziemy dyskutowac o podwyżce. Ale potem tak sie do małego przyzwyczaiłam, pokochałam ze nawet o podwyżce nie myślałam no i nawet teraz, gdy mam inną prace kiedy tylko moge chodzę do Wojtaska, teraz dostaje troche więcej pieniążków, nawet nie wiem ile to wyjdzie za godzine bo Gośka mi pisze na przelewach że za dni te i te plus dowóz Wojtka do babci, jak sobie kiedyś podliczyłam wg tej pierwszej stawki, to wyszło że za dowóz miałam plus 70 zł, a dowoziłam go 4 razy do babci - 1 km ![]() Myśle ze taka stawka ok 7-8 zł teraz jest normą. Chyba że mieszkasz w dużym mieście no to 10 minimum. I zalezy tez co niania miałaby robić czy tylko zajmować się synciem czy też sprzątać, gotowć itd najpierw poszukajcie wśród znajomych, kogoś z polecenia najlepiej ![]() ale się rozpisałam ![]() ślub, zaręczyny eh jak sie zaręczyliśmy, to mimo, że już mieszkaliśmy razem to moja mama była w cięęęężkim szoku, pierwsze co to pomyślała że jestem w ciąży no ale potem wszyscy stwierdzili, że nawet dobrze ![]() w dniuślubu w ogóle nie byliśmy zestresowani tylko właśnie banany na twarzy, i wszyscy się dziwili, nawet u fryzjera mi mówili, że to niemożliwe że tak wyluzowana pani młoda ![]() Caltea jakie łożeczko? Drewniane czy turystyczne? Właśnie kobity a Wy jakie wybieracie? ![]() Dziewczyny ciesze sie ze wszystkich udanych wizyt dzieciaczki nam rosną ze hoho ![]() niezły czad z tym trollem był, ludzie to mają pomysły ale narobił opini dziewczynom z tamtego wątku, nic tylko i dorwac takie osobnika :/Dzięki za odp. w sprawie badań To jest najzwyklejsze badanie krwi wiec idę robić sniadanko ![]() cotynato, a mnie ostatnio babki nawet nie spytały czy jestem naczczo. Nie będe się głodzić pół dnia
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-03-24 o 09:24 |
||
|
|
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
Cholera, a takie dobre miałam śniadanie...
|
|
|
|
#1602 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny dzisiaj
czuję się lepiej psychicznie tylko ciekawe znowu jak długo ![]() acelinka pytałaś się które łóżeczko wybierzemy drewniane czy turystyczne. Te drugie jest lekkie można szybko złożyć i wszędzie zabrać a drewniane już nie ale znowu drewniane mi się o wiele bardziej podoba estetycznie. Chociaż ja będe musiała kupić obydwa w domu będę miała drewniane a jak będę w Polsce w czerwcu to kupię turystyczne i zostawię tam żeby było jak przyjedziemy. Ja na przykład sobie nie wyobrażam spania z dzieckiem zawsze bym się bała że go przydusimy jakoś
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-03-24 o 09:45 |
|
|
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
no air
trzymam kciągle kciuki oby Ci dobre samopoczucie wróciło ![]() dziewczyny ale ja miałam z rana pojechane sny obudziłam się o 6 jak tż wychodził do pracy i chciało mi sie siku, ale nie chciało mi sie z wyrka zwlec no i zasnęłam i mi się śniło ze chce mi się siku, poszłam gdzieś tam siku, za chwile znowu mi sie chciało i latałam jak oszalała po mieście i szukałam miejsca gdzie znajde toalete i zebrałam w sobie moc by wstać do tej toalety.ania21_21 ja pytałam o łóżeczka właśnie mam ten sam dylemat, bo podobają mi się bardzo drewniane a z drugiej strony wiem, ze turystyczne są bardziej funkcjonalne. Oglądałam ostatnio mnóstwo łóżeczek turystycznych na all i można wybrać takie solidne i ładne, nie z milionem kolorów pstrokatych a w ogóle na początek bede miała kołyske drewnianą po bratanku, wiec myśle że mój zmysł estetyczny ładnego drewnianego mebelka zostanie zaspokojony i chyba najpierw będzie tylko kołyska a łóżeczko dokupimy troszke później ![]() też mi się wydaje, że przygniote dziecko w łóżku, albo tż. Ale podono jak już się z dzidziusiem śpi to się instynktownie to czuje i nic złego się nie stanie. Ja nie chce maleństwa zbytnio przyzwyczajać do spania z nami, nad ranem cyz coś moge ej zabrać do nas ale tak to chyba nie będe praktykowac wspólnego spania. Kołyska czy łóżeczko będa zaraz obok naszego łóżka, więc nie ma opcji żeby poczuło się samotne czy coś
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-03-24 o 09:51 |
|
|
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
Acelinko badania krwi te podstawowe powinny być robione na czczo. Od zawsze jak miałam je robić, lekarz czy potem pielęgniarka pobierająca zwracała mi na to uwagę.
|
#1605 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gdzieś tu na wątkach mamusiowych widziałam takie listy z wyprawką co trzeba mieć i może w którymś wątku np w czerwcu też wkleimy taką listę? Cytat:
Chyba każda z nas tego się boiCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1606 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Acelinko mi zawsze mówili zeby badania robić na czczo ![]() co do łóżeczka to u mnie zdecydowanie drewniane, wydaje mi sie ze na dłużej starczy i jakies takie stabilniejsze mam wrazenie a takie turystyczne to bym moze i tez chciała ale to sie zobaczy jak z funduszami![]() No Air współczuej dolegliwości a ja sie zaraz zabieram za jakieś śniadanko potem kapiel i na 15 jadę do lekarza poproszę o kciukasy he he
|
|
|
|
#1609 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam lekki problem właśnie z łóżeczkiem bo niby podjęliśmy decyzję o drewnianym ale mamy małą sypialnię a w salonie to nie ma nawet szans zmieścić także nam zostaje miejsce w nogach łóżka koło drzwi no chyba że obrócimy łóżko odwrotnie i wtedy będzie więcej miejsca dla łóżeczka ale wtedy nie dostanę się do dwóch szafek w segmencie
też się zastanawialiśmy nad kołyską bo są śliczne nie wiem jeszcze co robićEdytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-03-24 o 10:01 |
|
|
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
jak widze zdania są podzielone co do tych badań
siusiu w słoiczku oczywiscie jets naczczo, a reszta to już "po ptokach" bo zjadłam śniadanie ![]() natka, jeżeli tak to możecie kupić do teściów takie najtańsze łóżeczko turystyczne myśle ze już tak za 90 można znaleć, zawsze mogą jest sobie złożyć rozłożyć, a Wy np. jak bedziecie gdzieś wyjeżdżać to możecie je zabrać z sobą bez problemu gerda, pocieszyłaś mnie z tą Zuzią to może jednak ... ![]() aa2, trzymam kciuki ![]() ania21_21 kołyski są śliczne, ale gdybym miała ją kupić to na pewno bym zrezygnowała. Jak dla mnie to zbędny wydatek bo starcza tylko do czasu, gdy dziecko zaczyna się podnosić, siadać - potem jest niebezpieczna. Myśle że w waszym przypadku jednak lepsze wbyłoby turystyczne łóżeczko w DDtvn jest nowy cykl o mamach. Właśnie sprawdzają jak się podróżuje komunikacją miejską z wózkiem
|
|
|
|
#1611 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1612 |
|
Zadomowienie
|
co do łózeczka to u mnie bedzie drewniane
ale czy kupie to jeszcze zobaczymy bo juz znajoma jak sie dowiedziała ze jestem w ciazy to od razu zapytała czy nie chce łózeczka bo u niej stoi dzieci juz wyrosły i teraz jej jest niepotrzebne![]() aa2 daj znac co i jak![]() No Air biedna
|
|
#1613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybyśmy nie dostali kołyski to na pewno bym nie kupowała, cenowo podobnie jak za łóżeczko a bardzo krótko się je używa. Oglądam to właśnie ![]() aa2
Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-03-24 o 10:25 |
|
|
|
|
#1614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się zastanawiałam czy nie zgłosić się do nich z kobiecym biznesem ale brak mi chyba odwagi żeby publicznie wystąpić Cytat:
My też chcemy drewniane , fajnie jakby było jakiś ciemny orzech do sypialni
|
|
|
#1615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- co do łóżeczka ja zawsze chciałam turystyczne i takie kupilismy Konradkowi i powiem Wam że jestem mega zadowolna. Tyle że my często z TŻ się ruszamy gdzieś, nieraz do rodziców na noc, do znajomych czy to w Lublinie czy do innego miasta i takie łózeczko jest niesamowicie wygodne. Składa się je w 5 minut (tylko uwaga jest ciężkie) i wszędzie mogę je zabrać. Dziecko śpi w łózeczku w innym pokoju a my balowaliśmy Poza tym synek przyjaciół miał drewniane i wkładał rączki między szczebelki przez sen a że się rzucał w nocy to się bardzo bali i musieli go pilnować. A jeszcze dodam że nasze łóżeczko jest bardzo stabilne ale tez nie było takie najtańsze.
|
|
|
|
|
#1616 |
|
Zadomowienie
|
kusi mnie takie łozeczko http://allegro.pl/klups-lozeczko-mis...502053917.html pasowało by do mojego wymyslonego pokoju dla dzieci i jest śliczne
zwrot z podatku dostane![]() musze dorwac jakis sklep moze beda je mieli zeby mozna było zobaczyc i pomacac
|
|
#1617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aa2, to tylko takie wrażenie że te turystyczne są mniej stabilne, tez tak myślałam. Ale tak jak pisze lausanne, one są bardzo stabilne jeżeli się dobrze wybierze ![]() tusia872, bardzo ładne łóżeczko właśnie dostałam cynka od bratowej tż'ta, że w nowym lumpku są super rzeczy dla dzieci i ciążowych mnóstwo spodni i spódnic chyba się dzisiaj po pracy wybiore a teraz sie zbieram oddać tą krew i na busa do pracy, aż się boje jechać busem około południa, pewnie będzie pełny
|
|
|
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słuchałyście w DDtvn o naturalnych metodach znieczulenia poprzez samohipnozę? Któraś się pisze?![]() Fatalnie się czuję, mam tętno prawie 100 i tak mi serducho wali, ze nie mogę się na niczym skupić |
|
|
|
|
#1620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osobiście bólu się nie boję jak narazie, całego porodu też, bardziej mam obawy że nie będę mogła karmić piersią, że sutki mi popękają tego typu rzeczy Co do zgłoszenia Acelinko kiedyś miałam mnóstwo odwagi w sobie, teraz trochę zamknęłam się w sobie, to siedzenie w domu mnie dobija, straciłam kontakt z klientem a raczej z klientkami, hm zmieniły mi się priorytety odkąd wiem że jestem w ciąży
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

pójde dopiero na pobranie tak ok 11 więc moge nie wytrzymać do tego czasu bez jedzenie

W drugiej ciąży szybciej widać - przynajmniej u mnie. Teraz 13 tydz i nawet rano juz widać że jest zaookrąglony a wieczorem nieraz wielgachny 

no to jeszcze raz
. Zawsze myślałam, że przybieralam w ciąży za dużo, a tu taka niespodzianka
masz absolutną racje, i teraz też to wiem 
i dorwac takie osobnika :/

dzisiaj zjadłam na uczelni 2 porcje zupy, zapiekankę z makaronem i szpinakiem, jabłko, babeczki, kanapkę , po powrocie 2 kanapki, warzywa na patelnię, 2 nekatarynki i przysięgam jestem znowu głodna. I wcześniej też jadłam z głodu z burczącym brzuchem a nie dla zachcianki. Jak ja nie przkroczę 100kg to będzie cud. serio...