|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Cytat:
pozostaje ci szczera rozmowa z mezem.. bo to nie fer... |
|
|
|
|
#2492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to zależy też dużo ile masz wzrostu przy danej wadze bo jak masz 170cm to te 80 kg nie jest tak strasznie dużo wg mnie
|
|
#2493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie w kadrach dziewczyny tez powiedziały, ze nie widac iz 20 wiec widocznie róznie sie te kg rozkładają ![]() A mnie strona Haczewskiego powiedziała, ze dzis 7 miesięcy, 1 tydzien (to ciagle jest jako 7 msc prawda? Nie juz 8? )antropia nie jestem weterynarzem, ale bardzo prawdopodobne, ze piesek bał sie i tylko dlatego posikiwał. Miałam podobna przygodę z kotkiem moim Miodzikiem, bo dostałam (gdy juz Miodzia mielismy) na urodziny cudnego syjama, tylko małpiszon był i ciagle bił i gryzł Miodzia, futerko Miodka po całym domu fruwało ! Nawet raz spadli z ok 3m z antresoli, gdy Maciek zaatakował Miodzia.. i ten biedny kociaczek potem juz na widok Macka sikał natychmiast pod siebie... Oczyiwiscie mimo, ze Maciek by cuuuuuuuudny, miał zabójczo błękitne oczka, to poszedł na wydanie po ok 4 tygodniach.. Miodzio był u nas pierwszy i nie moglismy sie go pozbyc, tlyko dlatego, ze nie jest rasowy (ale za to ma cudne rude futerko jak Garfield i chodzi z nami i z pieskiem na dłuuugie spacery przy nodze, chyba mysli, ze jest psem) Ile ma Twoj piesek? A np strzałow w sylwestra sie nie boi ?
|
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
antropia biedna psinka
Jak się teraz czuje? Rozumiem, że masz poczucie winy ale chciałaś dobrzedaisy Tak to jest z tymi chłopami czasem Mój się bardzo zmienił w czasie ciąży. Mam nadzieję, że tak już zostanie. A Ty Kochana spróbuj na spokojnie ze swoim porozmawiać, to przecież taki ważny temat. Tymczasem mocno przytulam
|
|
|
|
#2495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() antropia No mały właśnie kupiłam, ale to bardzo nieekonomiczne Chyba zamówię na all dwa opakowania i tyle ![]() W ogóle nastrój mam do d... Nic mi się nie chce, nie pojechałam ani wczoraj, ani dziś do biblioteki, olałam dziś seminarium, nie chce mi się pracować. Mam ochotę wrócić do łóżka (jeszcze nie pościelone ) i iść spać.Pogoda beznadziejna, Edzik się rozpycha, ehh...
|
|
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
Agusiu
![]() ![]() tylko moj małz zmienia zdanie jak chorągiewka.. szkoda gadac Zobaczcie, fajny blog Kasi Tusk. Osobiscie podoba mi sie jej styl ubierania i fajnie opisuje gdzie co i za ile kupiła. Widac, sodówka jej nie odwaliła http://www.makelifeeasier.pl/
|
#2497 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Cytat:
.Cytat:
.ja też jestem ogromnie ciekawa jak mi pensja wyjdzie - przecież w maju zmieniłam pracę, nie wiem jak to liczą. mam cichą nadzieje, na premię za ten projekt - chciałabym coś dostać bo to zawsze więcej do średniej . już w styczniu jedną dostałam, więc co nieco podniesie.u nas to teraz mega ważne - mój TZ ma stracić pracę a taki burak mu może umowy nie przedłużyć. nerwy mnie biorą tak samo jak mnie biorą jak czytam o Twojej teściowej - Kochana, współczuję Ci strasznie!!!! nie wytrzymałabym czegoś takiego i postawa TZ który nie widzi problemu jest jeszcze gorsza. . trzymam kciuki żeby jednak się wszystko wyprostowało i żebyś jednak się stamtąd z TZtem i Gabrychą wyprowadziła jak najszybciej!listopadowa - widziałam łóżeczko Twoje ale to ta sama firma? daj znać pleaaaaaase .dziewczyny, zasypiam nad biurkiem - coś okropnego. |
|||
|
|
|
#2498 |
|
Wtajemniczenie
|
Zacytowałam i co...Wielkie G
połowę mi wycięło...wrrrr.... napisze to co pamiętam kochane... Eweska gratuluje udanej wizyty no i zdjęcia jak zwykle rewelacja...uwielbiam ten Twoj brzuszek ![]() Andziotku Zosia Aga_pe równiez gratuluje wizytki cieszymy sie razem z Tobą ![]() Agus trzymam kciuki za dzisiejsze KTG ja widziała u znajomej brzuch pomalowany jak kinder niespodzianka Anula super wizyta Zytus ale śliczny maluszek mam 4 kwietnia matallewar myślałam, że tych małych tez nie mogłaś znaleźć....ja kupiłam dwie buteleczki na razie...myslę, że na razie wystarczy a później się zobaczy ddaaiissyy ja 30 tydz. od niedzieli zaczynam...jestem dwa dni do tyłu Ciebie GRATULUJĘ kolejnego tygodnia i miło,że o mnie pamietasz Porozmawiaj ze swoim tz bo mi się wydaje, że mu chyba tam dobrze u rodziców i nie w głowie mu przeprowadzka.. my jestesmy przekonani, że to ze strachu...wiesz, ona nie wiadomo u kogo była te 3 lata...wiemy tyle ile wynika z naszych obserwacji...musiał byc bita i straszona...nawet weterynarz powiedział, że cos musiało byc na rzeczy bo widać, że była źle traktowana....my jej nigdy nie uderzyliśmy....a czasami jak przez przypadek się nad nią ręka machnie to się kuli i chowa...bez powodu potrafi się ze strachu kulić...nie szczeka na nikogo jak nas w domu nie ma...tylko jak jesteśmy to czasem szczeknie...ale nie często... poza tym ma duża bliznę na jednej nodze.. ale ludziom ufa jak nikomu innemu...nawet obcy jest dla niej przyjacielem... przy nas troszke sie pewniej poczuła i czasem jak jej sie jakis zwierz nie spodoba to potrafi na spacerze obszczekać...ale boi się nawet kotów... ![]() gusiagatko juz dzisiaj jak nowo narodzona...spokojna i zadowolona...wczoraj jeszcze ją zabralismy wieczorem na długi spacer do lasu...wybiegała sie i szczęśliwa padał ze zmęczenia wieczorem
|
#2499 |
|
Rozeznanie
|
Jestem dziewczynki!!! Dziękuje Wam za kciuki
Ale znowu poszalałyscie z postami,ale nic nadrobie pozniej. Wczoraj jak wrocilismy to jak na złosc pradu ie było i nie mogłam napisac ![]() Otóz po wizycie w sumie za duzo nie wiem. Ale najwazniejsze mały wazy ponad 2900g Na 8 kwietnia mam skierowanie na oddzial na sciagniecie,bo lekarz stwierdził,ze główka juz w kanale i mocno uciska i jak mi za tydzien sciągna to jeszcze troche za wczesnie zeby rodzic ![]() no wiec 8 mi zdejmą ,a pzrez te 2 tyg mam lezec( juz to widze )bo mały sie cisnie mocno w dół i jakbym nie miala krazka,to bym juz urodzila ![]() No i tyle w sumie,aaa i nogi mi puchną od chodzenia( dostałam reprymende)wyniki super,cisnienie tez,na wadze 2 wiecej a maly az 1kg ma wiecej niz 3 tyg temu,wiec nie jest zle. aaa i jeszcze w trakcie usg lekarz stwierdzil,ze aidac,ze mały sie włosków ładnych juz dorobił ,a ja w szoku,bo od kilku tyg ta zgaga mnie meczy i sobie tłumacze,ze to małemu pewnie włoski rosną,ale sie usmialam.no i jeszcze sie dowiedziałam,ze jakbym 3 raz chciala zajsc,to nie znaczy,ze tez bede miala jakies problemy z szyjka,to mnie pocieszył no i to wsio chyba,wiec czekamy teraz do 8go i moge rodzic hihi. a teraz co pamietam Listopadowa ta faktura na materacyku jest rewelacyjna,bo nie odkształca sie pod ciezarem dzidzi,Julka 2 lata spała i bykla jak nowy ( miałam dla niej identyczny,tylko zbutwiał w piwncy kładłam tylko pzrescieradełko i mala spała ze hej.
|
#2500 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A dla kobiet karmiacych jest mini pigulka Cerazette. Cytat:
Kopernik tez byla kobieta!!!Podbijam - nie wyobrazam sobie, zeby ktos za mnie decydowal o tym, gdzie bede mieszkac. A juz tym bardziej, jak chlop jest w to niezaangazowany Koniecznie musicie o tym porozmawiac, przeciez nie bedziesz sie meczyc z tesciowa w imie jakis niezrozumialych idei...moj pies dostawal zastrzyki uspokajajace przed sylwestrem, a jak byla burza w nocy to caly dom nie spal, bo on byl bardzo zdenerwowany, dyszal bardzo glosno i wchodzil do lozka (czego nigdy nie robil, a byl dosc duzy i strasznie sie chcial przytulic wtedy), dawalismy mu czasami relanium, zeby sie wyciszyl. No a potem z tych nerwow dostal wylewu i ostatnie 3 lata swojego zycia chodzil nacpany psychotropami Ale dozyl do 18 lat i umarl szczesliwy, wiec chyba mu bylo dobrze na tej psychotropowej fazie.
|
||||
|
|
|
#2501 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja się zastanawiałam kto miał jeszcze wizytę...czułam, że któras mi umknęła... wybacz mi moje niedopatrzenie...![]() to może Ty będziesz pierwsza?? w sumie do 8 już nie daleko ja tez kupiłam taki materacyk...wygląda dość porządnie, i jak mówisz, że się już sprawdził przy Twojej malutkiej to bardzo się cieszę ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- daisunia w sylwestra jej nie zostawiamy samej....i przy nas się nie bała...znaczy podnosiła głowę do góry zaciekawiona jak słychać było...ale nie było jakoś bardzo strasznie... myśleliśmy, że będzie gorzej...ona ma ok 3,5 roku...dokładnie nie wiemy a ja dzisiaj gotuje zupkę szczawiową ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-03-25 o 12:11 |
||
|
|
|
#2502 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2503 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Kochane,
W moim przypadku nadążenie za Wami jest awykonalne. moria super, że pozałatwiałaś rzeczy związane z porodem i że znasz termin porodu. Igusia będzie z Wami za niecały miesiąc Zytus Igorek wygląda przesłodko! Nie mogę doczekać się takiego zdjęcia mojego Synusia! Agnieszka_Pe fajnie, że wizyta uda anula cieszę się, że z sytuacja z tatą stabilizuje się. Wiem co to znaczy jak jedna z najbliższych osób walczy z ciężką chorobą aguś za ktg
|
|
|
|
#2504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i porod 8? oj nie nie:Pdaisy jestem zszokowana podejsciem Twojej teściowej!!!! co to w ogole ma znaczyc! jak mogla wam umowic ekipe?? no chyba ze sama chce sfinansowac remont. no ale kurde sory! skąd ona wie ze wy w ogole macie ocho0te remontowac, mieszkac z nimi i skad wie ze chcecie to robic teraz i z tą własnie ekipa!!! no oczy z orbit mi wyjdą za chwile!!!! moniqac najpierw gratki z okazji ostatniego dnia w prascy ale nie ciekawa sprawa z męża pracą mam nadzieje ze jednak przedłuzy umowe... kurde pracodawcy są czasem bezduszni...
|
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
thx, wszystko ok
![]() Na 11.04 zapisałam się na badania genetyczne. Następną wizytę mam dopiero za miesiąc. Z Laurą częstsze wizyty miałam, bo wciąż jakieś kwiatki wyskakiwały, tu się cieszę że nie mam żadnych zakazów. Cerę mam po stokroć lepszą niż w 1 ciąży. Sama po ciuchu stawiam na syna ![]() Mimbi rzuciło mi się w oczy że robiłaś sobie lewatywe.Napiszesz z jakiego powodu? masz problemy z wypróżnianiem, czy chciałaś wiedzieć jak to jest? i jakie będzie uczucie przed porodem? sorx za głupie pytanie Jak nie chcesz to nie odpowiadaj.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
moniqac, Kiedy zmieniłas prace ???? Ja bym sobie rece dała uciac, ze parę lat juz tam pracujesz
![]() Wiesz co, dziewczyny w kadrach mi powiedziały, ze aby wyliczyć srednią za ostatnie 12 msc nie mozna być w ciagu ostatnich 3 msc na L-4. Tzn mozna być tylko wówczas tą srednią licza Ci do ostatniego dnia przed L-4/ Ja miałam dobrą premię za luty i niestety ona już mi nie wpłynie na średnią z ostatnich 12 msc z uwagi na fakt, ze w styczniu byłam na L-4 (załóżmy, ze od 16.01 było L-4 to licza mi srednią za ostatnie 12 msc od 15.01.2011-15.01.2010) ale nie dam sobie uciąć ręki czy czegoś nie przekreciłam no własnie a jak jestesmy przy tematach ksiegowo-kadrowych kto wie co z Anulinka? Daaawno jej nie widziałam !! wracając do TŻetów naszych... cholera, czyli syutacja u Twojego małża coraz bardziej nieciekawa... a co ma byc przyczyną nieprzedłużenia umowy? Kwestie ekonomiczne w firmie? Naprawde nie ma już żadnej szansy na cud... ??? Co do moich tesciow to generalnie są ok, bo ich własciwie na oczy nie widze i do niczego sie nie wtrącaja, na góre do nas nie przyłaza ani ja nie chodzę do nich... ale teraz przegięcie, choć z drugiej strony władowalismy 20 tysi w samą kuchnię i pewnie mysla, ze to juz sie wiaże z tym, ze na pewno tam na wieki wieków sie osiedlimy... a przeciez kuchnie mozna zawsze przenieść antropia, no wiem, ze my tez tak bliziusio siebie jestesmy ![]() moj pierwszy piesek byl przybłędą i była identyczna sytuacja jak u Ciebie.. na początku gdy chciałam ją pogłaskac, tuliło się biedactwo, ze strachu, że chcę ją uderzyć... Zabiłabym takich ludzi, ktorzy znęcają sie nad zwierzętami !!! Musicie jej wykazac duuuzo miłosci i zainteresowania (choc jestem pewna, ze to własnie robicie ) i będzie dobrze. Moja śp. Sabunia, też potem już sie zmieniła, była pewnym siebie pieskiem a nas jako właścicieli kochała ponad życie.. tak samo jak my ją Będzie dobrze. Długo jest u Was? Nie mozesz miec do siebie pretensji za ten przeciag.. skąd mogłas wiedziec ![]() mimbi, moja wyzej wspomniana psinka, tez pod koniec swego zycia dostawała relanium własnie przed sylwestrem, znam temat. Ale co sie nie robi aby piesek był szczesliwy. mazianka81 całe szczęscie, ze miałas to cudo zamontowane !! Dobrze lekarz Cię prowadzi, a syneczek już okazałych wymiarów się dorobił no i włosków o jak Ci zazdroszcze Rozczulają mnie kudłate niemowlaczki !!! Coś pieknego tak bardzo mi sie podobają maleństwa z włoskami u mnie raczej nie ma co liczyc, bo zgagę miałam moze ze 3 x i tyle... zreszta ja miałam aż do 3 roku zycia, włosków tyle co by w gów....no zapałek nawtykac wiec pewnie podobnie bedzie z Gabi. Fajnie, ze wszystko w porzo andziotka, masz nowy termin ?? katarzynka, nowy avatar ![]() ![]() Fajnie, ze z nami jestes ![]() nadal zero dokuczliwych dolegliwosci, mdłosci itp ?
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-03-25 o 12:22 |
|
|
|
#2507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2508 |
|
Zakorzenienie
|
Mango, coraz więcej nas na wolnym i coraz więcej ma siłe na cokolwiek innego anizeli wizaz
Ciagle pracujesz.... ??? W czewie chodzisz do SR ? Grazin, ekipa ma przyjśc do tesciowki wyburzyc jej tylko jakąś jedną mala scianke a potem do nas! Otwarcie powiedziałam, ze najpierw kosztorys (jesli juz, a nie tak w ciemno) To samo powiezdiałam małzowi, że rozumiem, ze to ona finansuje wtedy powiedzmy, ze ma cos do gadania... Wiesz ,tescie uwazaja ze nieodwołalny jest remont poddasza, no bo de facto, wprawdzie mieszkamy na ok 60 czy 70m2 ale jest to duza kuchnia i duzy pokoj (oczyiwscie toaleta tez jest ) no ale wiadomo ze należy powiekszyc metraż, jak bedzie Gabi... tak wiec dla nich to naturalna kolej rzeczy.. jednak mimo wszystko ! Moze my bysmy chcieli kogos sobie sami np znaleźć Przez to całe zamieszanie spac nie mogłam wczoraj... Dodzwoniłas sie do TZ ??? haha violisia, coś jednak jest na rzeczy Jak mój małz (wtedy jeszce nie małz) poleciał na miesieczna delegacje to tesciowa stwierdziła, ze przyda mu sie do pokoju komplet wypoczynkowy i zamówiła z "pieknego czerwonego skaju" kanape i 2 fotele plus szklany stolik... oczywiscie za zakupy musiał on zapłacić jak wrócił do PL Podobna akcja była gdy siedział w Hong Kongu pół roku.... to wymalowali mu bez pytania caaała góre na kolor jarzębinowy (taki a`la cegła) który zreszta jest do dziś
|
#2509 |
|
Zakorzenienie
|
I teraz jak juz Was pocytowalam, to moge dodac cos od siebie. Dziekuje za dobre fluidy
![]() W kazdym razie chcialam teraz o Szkole Rodzenia i przeczytajcie uwaznie, jesli myslalyscie o rodzeniu w wannie!!! Otoz to wyglada w ten sposob, ze do wanny wchodzi sie w chwili, kiedy rozwarcie wynosi ok.5 cm i nie ma jakis przeciwwskazan lekarskich np. wysokie cisnienie, problemy z sercem etc. Lekarz Wam na pewno powie, czy mozecie rodzic w wannie. To jest wanna z hydromasazem, sa dodatkowe dysze do polewania kregoslupa etc. U nas w szpitalu wyglada to tak, ze jesli mama chce, to polozna zostawia ja sama z TZ i wtedy on sie zajmuje robieniem jej spa i maja troche intymnosci. Oczywiscie polozna jest w pokoju obok caly czas. [opowiadala, ze ostatnio jakis tatus porozstawial swieczki i kadzidelka zapalil Do wanny wchodzi sie na 30-40 minut. Standardowo rozwarcie wzrasta 1 cm/godzine, podczas gdy w wodzie wzrasta 3 cm w ciagu 40 minut!!! Przyspiesza wiec pierwsza faze porodu znacznie. Skurcze sa mniej odczuwalne, a to dlatego, ze woda rozluznia miesnie i zwieksza cisnienie krwi, przez co miesnie lzej pracuja. Pozniej wychodzi sie z wanny i czeka na powrot skurczy, a kiedy znowu sa mocne - wchodzi sie do wanny znowu na 30-40 minut. Nie wiem czemu tak sie chodzi w te i we wte, ale zakladam, ze to ma rowniez jakis glebszy cel. Jesli sie chce mozna wejsc do wanny 3ci raz i wtedy w trakcie skurczy partych dziecko rodzi sie w wodzie. Polozna je przytrzymuje w wodzie, ono nie czuje zmiany srodowiska, bo czuje sie jak w brzuszku, tylko ze moze swobodnie ruszac raczkami i nozkami i po chwili polozna szybkim gestem wyjmuje dziecko. Poniewaz jest to lagodne przyjscie na swiat - dzieci rodzone w wannie nie krzycza, bo nie maja tego szoku zwiazanego z wyjsciem na powietrze. W trakcie porodu w wodzie bardzo rzadko zdarza sie pekniecie krocza, bo miesnie krocza sa zrelaksowane i nie trzeba ich takze nacinac. Oczywiscie nie mozna wziac w wannie ZZO, bo miejsca wklucia nie mozna zamaczac (czyli odpada nawet prysznic), ale mozna brac leki przeciwbolowe podane przez lekarza. Polozna ostrzegala, ze porod czesto wyglada jak scena ze "Szczęk" bo wystarczy pekniecie malej zylki, a juz jest pelno krwi, ale woda jest filtrowana i oczyszczana na biezaco, wiec po chwili to mija.Aha - trzeba miec ze soba dodatkowy duzy recznik kapielowy, zeby sie wytrzec (ale polozna mowila tez, ze sa kobiety,ktore na poczatku nie chca rodzic w wodzie, a potem sie decyduja, wiec oczywiscie nie stoja potem takie mokre, tylko dostaja recznik ze szpitala). Po urodzeniu dziecka jest ono odpepniane i matka kladzie sie z nim na lozku, w tym czasie na lozku rodzi lozysko i jest zaszywana, o ile jest taka potrzeba. Tutaj rowniez wystepuja obowiazkowe 2 godziny kontaktu "skora do skory" - naga mama, nagie dziecko i kocyk czy kolderka. Jeszcze opowiadala, jak sprawdzic, czy naprawde zaczely sie skurcze porodowe - "Poproscie TZ, zeby przygotowal sobie kilka pytan o rozne rzeczy i kiedy zaczna sie skurcze niech wam je zadaje. Jak jestescie w stanie odpowiadac, to nie sa jeszcze skurcze porodowe" A jak zapytalam co to maja byc za pytania to ona mowi "Co bedzie jutro na obiad? Co nowego u cioci Krysi? Jaki bys chciala bukiet kwiatow?", mowi ze moga byc o wszystko i z roznej bajki ![]() Potem poszlismy obejrzec oddzial, musze przyznac, ze czulam sie bardzo nieswojo i jakos do mnie nadal nie dociera, ze bede sie tam wydzierac w nieboglosy juz za 2 miesiace... Oddzial nowiutki, bardzo dobrze wyposazony, sale porodowe 1osobowe, poporodowe od 1 do 3, za NIC sie nie placi. Ogladalismy tez wanne (jakas pani sie szykowala do wejscia i zostala poproszona o opuszczenie sali na chwile - TZ ma wiec przykazanie, zeby odganiac wycieczki jak ja bede rodzic - na miejscu tej babki bym sie ostro wkurzyla, ale pewnie jej bylo wszystko jedno), fajnie to wyglada i chyba jestem przekonana, ze bede rodzic w wannie, przynajmniej w I czesci porodu. Jak mi sie jeszcze cos przypomni, to Wam napisze. Upewnilam sie, ze do torby potrzebuje tylko i wylacznie:
Aha - oczywiscie nie namawiam Was do wanny, tylko przedstawiam argumenty poloznej. Mysle, ze jednak nie sponsoruje jej zadna firma robiaca wanny
|
|
|
|
#2510 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no już minął rok odkąd ją mamy...ale to i tak nie ten sam pies co na początku...bałą się w ogóle wyjśc z klatki w schronisku...masakra była...jak sobie przypomne tomi się wyć chce...a jest taka kochana i wdzięczna
|
|
#2511 |
|
Zadomowienie
|
Grazin
obijam się jak mogę a myślałam, że będę miała parcie żeby coś robić .mam nadzieje że go straszą tylko - swoją drogą- takie strasznei ma motywowac? du.pki jedne. daisy - tak... ale u mnie taka sytuacja, że ja w tej firmie pracuje od 2003, w biurze PR od 2007, potem w połowie 2008 odeszłam (też do PRu, ale naszej spółki, bo robiła się chora sytuacja u mnie), ale zaproponowano mi powrót do biura PR na szefa w 2010 w maju i się zgodziłam . prezesa znam 5 lat - był na innych stanowiskach przed obecnym), mojego bezpośredniego szefa też od 5 lat, a kolegów i koleżanki z biura 3 lata, więc jakbym tu była zawsze .co Ty mówisz z tym wyliczeniem?!!!!!!!!! właśnie sobie uświadomiłam, że gdzieś to też słyszałam. cholerkaaaaaaaaaa a moj TZ jest handlowcem, na rynku jest załamanie - wszyscy w jego grupie mają kiepskie wyniki (ale że moj tz robił jako JEDYNY plany to się nie liczy już w oczach szefa, bo to było 3 miesiace temu... .w sumie dobrze że się teściowie nie wtrącają, ale ja Cie doskonale rozumiem, że mieszkanie w swoim własnym M jest bezcenne. mimbi - ja myślałam o porodzie w wannie - gdyby u mnie w klinice robili i gdyby nie czekala mnie cc to pewnie bym tak właśnie chciała rodzić. ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- dziewczyny - czy butelki 260 ml to nie za duże jak na początek? lepiej te 150ml kupić? wiem wiem - wiele już z Was kupiło, ja dopiero zaczynam .
|
|
|
|
#2512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no prawda byla taka, ze ja zawsze mialam problemy z wyproznianiem, ale w ciazy to prawie ostatnie 2 tygodnie bez, mialam duze bole brzucha i Andziot wydedukowala, ze to moze byc od tego, ze mi cos zalega w jelitach. Nie dzialaly zadne specyfiki typu kapusta kiszona, kefir, migdaly, otreby, wiec bylam zdesperowana, bo czulam sie juz strasznie ciezko. Strach mialam okrutny, nawet w aptece to mi nogi drzaly, ale pani byla bardzo dyskretna i mila i kupilam taki gotowy zestaw - buteleczka z dziobkiem i w srodku byl ten roztwor. Dziobek taki jak do gruszki mniej wiecej. A jak zrobilam lewatywe to jak reka odjal i teraz od dwoch dni wszystko we mnie dziala, moze sie cos zastopowalo wtedy albo dziecko jakos uciskalo i zrobilo korek? W kazdym razie taka bylam z siebie dumna, a potem sie okazalo, ze na forum sa lewatywowe weteranki, dla ktorych to zadne novum i juz mnie ta radosc opuscila
|
|
|
|
|
#2513 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o matko... nie mogę... przepraszam Cie kochana bo wiem, że to może zabawne nie jest...ja bym z takimi teściami to się non stop kłóciła... Cytat:
ja bym może i chiała w wannie, ale nie wiem czy u nas w ogóle jest w spzitalu...a nawet jesli to pewnie trzeba zapłacić ale nie zastanawiałam się nad tym jakoś intensywnie
|
|
#2514 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Te krążki są z firmy NuvaRing i aplikuje się je samodzielnie. To są takie silikonowe krążki, łatwo się je aplikuje, ale ja mogę do tego tak podchodzić, bo ja od zawsze używam tamponów, nigdy nie miałam w domu nawet jednej paczki podpasek ![]() Cytat:
![]() Moja mama przed aplikacją zastrzyku ma łykać 2 apapy i następnego dnia rano też, przez jakieś pół dnia jest osłabiona, a jak kiedyś nie wzięła apapu, bo stwierdziła, że chyba lekarz przesadza i po co tyle tego łykać, to przeszła coś w stylu mocnego przeziębienie/lekkiej grypy. Ale tak to czuje się dobrze. |
||
|
|
|
#2515 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
Poza tym zważyłam się dziś i zmierzyłam i na wadze mam 70kg, a w pępku 95cm .. Ciekawe ile jeszcze urosnę do czerwca.. Cytat:
gratuluję udanej wizytki, super, że u synków wszystko dobrze! Jak wszystkie dziewczyny jestem pod wrażeniem, że nie dość, że ciąża bliźniacza to przebiega tak dobrze i najprawdopodobniej zostanie rozwiązana w terminie Jesteśmy z Ciebie dumne gratulacje Cytat:
super, widzę, że same dobre wieści dziś oby tak dalej, niech sobie rośnie malutka i grzecznie czeka w brzuszku do swojego terminu ![]() Cytat:
i narobiła mi smaka na naleśniki, kurde noo.Cytat:
|
|
#2516 | ||||||
|
Moderatoreska
|
Rano tylko zajrzałam i musiałam uciekać na miasto, a to do banku, a to do księgowej i skarbówki, normalnie nie dla mnie już takie latanie, nogi to mnie do d... chcą wejść, napuchły znowu jak nie wiem co, chodzę jak kaczka bo i pośladki bolą i pachwiny, a stopy to masakra, nawet przy cukrzycy w pierwszej ciąży i nadcisnieniu nie miałam takich obrzeków jak teraz.
Dziękuję za miłe słowa odnośnie wizyty. Cytat:
Cytat:
a czy donoszę ją do końca to się jeszcze okaże, chciałabym jak najdłużej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytki
|
||||||
|
|
|
#2517 |
|
Zakorzenienie
|
mimbasku zazdroszcze tego porodu w wodzie. Gdyby w moim szpitalu była taka opcja nawet bym sie minutki nie zastanawiała . Ogladałam na TVN style własnie program o powodzie w wodzie i bardzo pozytywnie sie kobiety o nim wypowiadały.
Nawet salę jedynkę masz za friko ?? Czyli jak kobieta nie jest w stanie odpowiedziec na banalne pytania, tzn ze juz poród tuz tuz i skurcze ogromne ? moniqac, hmm czyli faktycznie migracje w ramach tej samej spółki ale umowy mimo wszyzstko z róznymi podmiotami, rozumiem, spółki córki ? No to faktycznie chyba te wczesniejsze nie beda sie zarobki liczyły? Kurde nie wiem nie znam sie... zamotana sytuacja? moze jak masz chwilke to spytaj w HR jak jestes jeszcze w pracy?? Tez mnie ta wieść o tym braku L-4 zmartwiła aha, ale premie sie wliczają do sredniej ![]() Kiedy Twoj małż ostatecznie wiedział na czym stoi ? To jest jakas prywatna firma gdzie pracuje?
|
#2518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
remonty poddaszy, takie od podstaw sa baaardzo drogie, wogole naprawy dachow czy wymiany to tyyyle kasy ze szok i tesciowa nie powinna robic takich numerow! kurcze no, ja to bym moja udusila chyba ![]() anulka super ze z malutka wszystko ok, masz jakies foty? mimbi alez mi sie czytalo ten opis rodzenia w wodzie! ja o tym marzylam w pierwszej ciazy, wybralam szpital gdzie bylo mozna i du.pa cisnienie pokrzyzowalo plany. super ze tak dokladnie dziewczynom to opisalas ![]() i zapomnialam co i komu jeszcze chcialam nasapic, jezu co za zbudynienie aaa juz wiem katarzynko super ze ta ciaza przebiega jak na razie tak lagodnie, trzymam kciuki zeby bylo tak dalej mazianka, ale duuuzy juz twoj maluszek! bedzie dobrze! |
|
|
|
|
#2519 |
|
Rozeznanie
|
Daisy nadal pracuję, z własnej nieprzymuszonej woli, godziny pracy mam nie normowane itp., ale czasami mam dosyć. Do tego ostatnio włączyła mi się ostro faza, że wyglądam jak wieloryb, więc ogólnie byłam wycieńczona. Do szkoły chodzimy w czewie do family center, w programie jest 7 spotkań raz w tygodniu po 2 godziny. Niestety na kurs który idealnie by nam pasował terminowo nie uzbierała się wystarczająca liczba osób. Dlatego zaproponowano abyśmy w tym tyg. odbyli dwa spotkania, a następnie rozpoczęli zajęcia z grupą z 6 kwietnia, w ten sposób skończymy miesiąc przed planowanym terminem narodzin, więc nawet jakby Maluszek chciał zawitać wcześniej to spokojnie się wyrobimy.
Co do teściów to podziwiam za lightowe podejście, ja nie wiem co bym zrobiła jakby teściowa zdecydowała o remoncie, tym samym naszym docelowym miejscu zamieszkania, załatwiła ekipę i jeszcze ja miałabym za to zapłacić, normalnie Daisy musicie z TŻtem podjąć w końcu jakąś decyzję, bo szkoda ładować dużą kasę w miejsce, gdzie nie chcecie mieszkać. Co innego gdybyście remontowali Wasze mieszkanie, które zawsze możecie sprzedać i odzyskać część środków. Piszę tak bo znam małżeństwo, które zainwestowało ogrom kasy w mieszkanie u teściów, łącznie z osobną klatką, ogrzewaniem, wodą itp. i po 3 latach mieszkania rozpoczynają budowę, bo nie mogą tam wytrzymać. Wiadomo, że nie zawsze tak się kończy, wszystko zależy od ludzi, a ich teściowie są niestety kiepscy do współżycia.
|
|
|
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
katarzynka00
anula_81 anulka dla Zosieńki, piękna waga już, a 3500 to wcale nie tak mało ![]() cieszę się że wszystko dobrze antropia w życiu bym nie pomyślała że pies może tak się bać wiatru ale dobrze że doszliście do tego i wystraczyło pozamykać okna i psina zdrowa ![]() ddaaiissyy teściówka niczego sobie ![]() matallewar ma WIELKIEGO LENIA !!!!!!! (ja dziś też mam taki dzień do d... )moniqac mi się to drugie łóżeczko bardziej podoba i nie ze względu na cenę takie bardziej oryginalne jest ....no i za Tżta, wiem coś o tym ... mój mężu aktualnie pracuję 15h/dobę i ciągle chodzi zestresowany .... martwię się o niego ....mazianka81 jaka SŁUSZNA waga bardzo mnie ciekawi jak szybko urodzisz po zdjęciu tego krążka bo to czasem wcale nie takie oczywiste że zaraz się zacznie ![]() mimbi super relacja, myślę że z tej wanny trzeba wyjść żeby akcja porodowa całkiem nie zanikła, bo skoro w wannie skurcze słabną i są mniej odczuwalne więc trzeb trochę na zimno wyjść żeby znowu skurcze wróciły ... kusząca ta wanna ![]() udało mi się umówić do lekarza na JUTRO idę obiadek pichcić |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

szkoda ze nie ma kompika, to byłaby z nami w kontakcie.
Postawie Ci drina
(bez %)
nawet nie musisz udawac, ze pracujesz, odpowiednio dużo już zrobiłas, teraz odpoczywaj i spijaj piankę ze swoich osiągnięc
Wiesz, ja nawet L-4 nie zawoziłam, bo mi sie nie chciało, tylko wysłałam wczoraj priorytetowo poleconym i niech sie gryzna. Oczywisice wczesniej powiadomiłam kadry, ze od 24.03 jestem na L-4/
myslalam, ze 20 

Mój się bardzo zmienił w czasie ciąży. Mam nadzieję, że tak już zostanie. A Ty Kochana spróbuj na spokojnie ze swoim porozmawiać, to przecież taki ważny temat. Tymczasem mocno przytulam

.
.

za ktg
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Jak nie chcesz to nie odpowiadaj.