Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :) - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-25, 10:50   #1861
lausanne
Wtajemniczenie

Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Z tymi imionami to jakaś masakra, matka mnie wczoraj za imiona objechała, aż mnie wkurzyła. No kurcze, komu to ma się podobać?? Chyba naprawdę już więcej nikomu nie powiem, jakie imiona wybieramy
oj tam,olej! u mnie jest podobnie. Kiedyś wszyscy kręcili nosem na imię Konrad(oprócz męża i siostry), a mnie się podobało od wielu wielu lat, zwłaszcza że mi się dobrze kojarzyło i to az z trzema naprawdę fantastycznymi mężczyznami i miałam wszystkich w duszy. Rodzice próbowali inne imiona przemycać, przekonywali, a ja kiwałam głową i robiłam swoje. A teraz nikt sobie nie wyobraża że Konradek mógłby być na przykład Jasiem Teraz też wiem na 100000000% że dziewczynka będzie Małgosia, a chłopczyk nie mam pojęcia. Może Miłosz, może Adam, może Tymoteusz? I nikomu nic do tego. Każdy może powiedziec że mu sie nie podoba, ale przekonywac mnie do zmiany decyzji to już przesada
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 10:50   #1862
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
A może zadzwoń i dopytaj?
ja się pytałam lekarza jak dostałam wypis, ze on mówił co innego a co innego pisze, to on powiedział ze jak tak pisze to tak jest a na pewno na usg mówił ze krwiaka nie ma, ze nie wie z czego to plamienie tyle że z ciąży
co do imion to my mamy trochę trudniej razem mamy bardzo liczną rodzinę i znajomych dużo a chcemy żeby było takie imię jakiego tu nie ma i żeby nam się podobało i nie było jakieś dziwne. chyba za duże wymagania ( dla dziewczynki podobała mi się Lilianka ale tż się nie zgadza, a dla chłopca Wojtuś to wszyscy są na nie, tż powiedział że to przemyśli) a wogóle to jest to bardzo poważna sprawa! to jest na całe życie naszego dziecka i dla mnie to jest przerażające! w każdym razie napewno nie będzie Ania ani Karolina- nie lubię wszystkich osób jakie znam o tym imieniu łącznie z moją mamą, ani Ewa i w ogóle długa ta lista
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 10:52   #1863
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Kochana ja też nie czułam nic wczoraj, a niby powinnam czuć szybciej, a tu dziś (świtem bladym bo o 4 rano) proszę! Poczujesz na pewno i Ty i to lada chwila
Dokładnie, lada chwilka i wy też będziecie czuć

Cytat:
Napisane przez FERBY Pokaż wiadomość
Cześć kochane mamuśki
jest -bagatela_ 10.30 a ja dopiero podniosłam sie z łóżka .
Mam tak od początku ciąży a teraz jestem w 8 tygodniu, doszło do tego ,że wzięłam zwolnienie z pracy
dzień się rozkręca a ja stoje w miejscu-a gdzie jeszcze wyjście z psem,ugotowanie obiadu i ogólne "ogarnięcie" mieszkania?
Kochane Wy moje macie jakieś sposoby na radzenie sobie z meeeeeega zmęczeniem?
POMOCY!!!!!!:mu r:
Ja tak miałam 4 tyg nawet nie pamietam zabardzo co w lutym robiłam bez jaj, przespałam, wegetowałam

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Kobiety w ciąży powinny unikać raczej moczenia siebie w gorącej wodzie a tym bardziej właśnie tych okolic więc ja na twoim miejscu i przy twoich przebojach bym nie ryzykowała.

oby
Ja biorę dalej kąpiele, ale moje ciało już tak dobrze nie reaguje na gorącą wodę, więc mimowolnie woda jest ciepła, ale nie letnia, takiej nie zniesę sprawdzam wcześniej temperaturę czy jest odpowiednia

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 10:54   #1864
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Wydaje mi się że prysznic nie jest tak samo groźny jak gorąca kąpiel ponieważ w wodzie jednak się trochę siedzi , namacza...

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Ja też się kąpię bo uwielbiam się pomoczyć, ale ciepła woda styka

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 10:55   #1865
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Już mnie doopa boli
mnie też dupa i kręgosłup bo ciągle jestem skręcona w stronę komputera
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 10:57   #1866
Caltea
Zadomowienie

Dzień dobry!
Dziękuję wszystkim za ciepłe słowa
A teraz nadrabiam
Cytat:
Czy któraś z Was też tak miała, że miała tyłozgięcie i już go nie ma? Bo ja nie mam, a pytałam specjalnie lekarza. Czy to od ciąży się zmienia?
Ja zawsze miałam i nadal mam pomimo ciąż, więc u mnie się nie zmieniło. A ostatnio na genetycznym to lekarz narzekał na moją macicę, że przez nią ma utrudniony dostęp do Dzidziusia i problemy z pomiarami

Cytat:
Super brzunio, mój chyba podobny. Mój stary zabrał aparat do pracy, jak wróci to już go przymuszę do zdjęć!

W temacie łóżeczek - chyba kupię 2, bo mam 2-poziomowe mieszkanie i na gorze będzie tradycyjne drewniane, a na dole jakieś turystyczne na dzień, żeby nie latać po schodach.
Podobają mi się takie mebelki, co o nich myślicie:
http://www.meble.vox.pl/kolekcje-meb...-ivory-mapple/
Anciaahk, dawaj to zdjęcie
O jak mi się podobają mebelki z Voxa. Ale w moim przypadku to marzenie ściętej głowy
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
hej
no i byłam na wizycie u tego innego lekarza no i zbadał mnie ginekologiczne, zmierzył ciśnienie zalecił badania no i tyle-nie zrobił usg, powiedział żebym sobie zrobiła te badania prenatalne bo mnie tzn dziecko dobrze pomierzą itd, z jednej strony ok bo rzeczowy itd a z drugiej zła jestem ze nie zrobił usg , no ale potem jak sie zapytałam czy będzie robił to powiedział ze tak-no cóż zobaczymy, jeszcze 30 marca mam jednego i zobacze jaki bedzie i bede musiała z tej trójcy jakiegos wybrac
Aa2, sprawdzaj, sprawdzaj tych ginów, co by na konowała nie natrafić

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
my teraz rozmawiamy o imionach
dla synka prawdopodobnie Michał a teraz tż wpadł na pomysł dla dziewczynki Michalina ale chyba żartował dla dziewczynki coś wcześniej mówił o Kasi a mi się podoba Wiktoria
U nas też prawdopodobnie będzie Michaś

Cytat:
Mamy też nowe porcje imion, teraz już do wyboru jest pomiędzy poniższymi:
Antek
Franek
Staś
Witek
Marcel
Kornel.
I jak ?
Antek to mój tata, Franek - teść (obydwa mi się podobają), Staś - wujek, Witek - nazwisko najbliższego sąsiada . Kornel fajne, Marcel nie.

Cytat:
a mi dziś małż mów- to co - w te wakacje tylko morze. I po chwili dodaje- żeby tylko Green Peace nie chcieli wrzucić Cie do morza... że niby wieloryb będę na wakacje

A małż znalazł taki filmik: ŻYCIE PRZED ŻYCIEM
Jak się wzruszał jak były ujęcia dziecka w brzuchu- jakiego banana miał przylepionego
O ten niedobry !!!
A filmik u mnie nie chce iść oczywiście

Cytat:
O tym kefirze znalazłam tu:
http://www.poradnikmamy.pl/Ciaza-i-p...sie-ciazy.html
Trzeba zdecydowanie ograniczać. Ale jak czytam, to nic nie powinnam jeść.

A jak się zapatrujecie na podgrzewanie czegoś w mikrofali? podgrzewacie w ciąży?
Kefir bardzo lubię i na pewno nie zrezygnuję, bo ogólnie na myśl o nabiale dostaję ślinotoku.
A z mikrofali muszę korzystać, ale staram się odsuwać jak najdalej (najlepiej do drugiego pomieszczenia), co by mi się Fasolek nie ugotował

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
a tak z innej beczki usg prenatalne mialyscie normalnie czy dopochwowo robione?? bo ide w poniedziałek i jakos tak juz sie stresuje
Ja miałam przez brzuch. Nic się nie martw, my tu będziemy 3mać

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Mam problem, w pozycji siedzącej, drętwieją mi nogi! Do tego stopnia że nie mogę na nich ustać dobrą chwilę, muszę się czegoś przytrzymać, rozruszać, wczoraj mnie złapało tak kilka razy, dziś już raz...
A do tego czuję lekkie mrowienie w barku prawym , jak np piszę teraz , albo trzymam kubek z herbatą.
Czy to jest tak że teraz dziecko wyciąga ode mnie co jest mu potrzebne i np teraz jest to wapń ?
Wg mnie Małgosiu to niedobór magnezu (ale chyba poniżej sama na to wpadłaś). Natomiast kurcze mogą świadczyć o zużyciu zapasów wapnia.

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
hello Dziewczynki

ja z takim pytankiem pojawiła się już u Was ta ciemna linia od spojenia do pępka???

U mnie już jest około miesiąca. Mój mężuś zadał pytanko dlaczego ona się pojawia, a ja niby ciągle na necie siedzę, a o tym nie czytałam
Ja jeszcze nie mam, to jest tzw. linea nigra. Za to ściemniały mi brodawki

Kurczę, gratuluję wszystkim motylków, rybek, a nawet lekkich wybrzuszeń. Mój łobuziak na Usg szalał jak najęty a teraz spokój. Śpię głównie na plecach, wsłuchuję się w swój brzusio jak mogę, ale ciągle wielkie NIC. Czasem coś tam niby wydaje mi się, że czuję, ale potem spokój, więc to raczej kiszki
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 11:03   #1867
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Mnie nadgarstki bolą ostatnio
No nie da się brać zimnego prysznica Można zwariować od tego czego nie wolno a co wolno Bo co np ma zrobić ktoś kto ma tylko wannę? Cała ciążę się nie myć czy co, żeby się nie nagrzewać?
Te bóle może na zmianę pogody, jak minie to cholerne przesilenie, to i samopoczucie będzie inne. Tak się łudzę.
Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
oj tam,olej! u mnie jest podobnie. Kiedyś wszyscy kręcili nosem na imię Konrad(oprócz męża i siostry), a mnie się podobało od wielu wielu lat, zwłaszcza że mi się dobrze kojarzyło i to az z trzema naprawdę fantastycznymi mężczyznami i miałam wszystkich w duszy. Rodzice próbowali inne imiona przemycać, przekonywali, a ja kiwałam głową i robiłam swoje. A teraz nikt sobie nie wyobraża że Konradek mógłby być na przykład Jasiem Teraz też wiem na 100000000% że dziewczynka będzie Małgosia, a chłopczyk nie mam pojęcia. Może Miłosz, może Adam, może Tymoteusz? I nikomu nic do tego. Każdy może powiedziec że mu sie nie podoba, ale przekonywac mnie do zmiany decyzji to już przesada
Dzięki dziewczyny, takiego wsparcia właśnie mi trzeba!
Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
w każdym razie napewno nie będzie Ania ani Karolina- nie lubię wszystkich osób jakie znam o tym imieniu łącznie z moją mamą, ani Ewa i w ogóle długa ta lista
Dziękuję <foch>.
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

Ja też się kąpię bo uwielbiam się pomoczyć, ale ciepła woda styka
A ja nie mam wanny !
Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Anciaahk, dawaj to zdjęcie
O jak mi się podobają mebelki z Voxa. Ale w moim przypadku to marzenie ściętej głowy
Stary mi zabrał! Nie oddał! Jak odda łobuz, to wkleję. Ale tak patrzę, że chyba mam podobny, a 2 tygodnie starszy. Większy jest zwykle wieczorem.
Cytat:
U nas też prawdopodobnie będzie Michaś

Antek to mój tata, Franek - teść (obydwa mi się podobają), Staś - wujek, Witek - nazwisko najbliższego sąsiada . Kornel fajne, Marcel nie.
Michaś też ładnie! Mi się wersja damska imienia podoba.
Fajne masz imiona dziadków . U nas po dziadkach byłby albo Krzyś, albo Paweł. Paweł mi się podoba, ale mąż ma brata Pawła i trochę to byłoby za dużo.
Cytat:
Kefir bardzo lubię i na pewno nie zrezygnuję, bo ogólnie na myśl o nabiale dostaję ślinotoku.
A z mikrofali muszę korzystać, ale staram się odsuwać jak najdalej (najlepiej do drugiego pomieszczenia), co by mi się Fasolek nie ugotował
No właśnie ja się nie odsuwam, nie wiedziałam,że trzeba. Podgrzewam dla psa jedzenie i stoję blisko. Ale mikrofalę mam na wysokości głowy (wysoko), więc może do brzucha nie dolatuje.
Oszaleć można.

A czy nam się golgie po wizycie meldowala??

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 11:05   #1868
mucka21
Rozeznanie

Cytat:

A filmik u mnie nie chce iść oczywiście

u mnie też marzenie ściętej głowy, teściowa nie pozwoli wyrzucić starych mebli mimo że mają ze 20 lat bo są dobre (praktycznie nie używane ale mi się nie podobają)
Filmik może nie chce iść bo trzeba mieć taki program zainstalowany tam pod filmikiem z boku po prawej pisze czy spełniasz wymagania i co trzeba zrobić. ogólnie lubię vod

co do mikrofal czytałam w gazecie że kobiety w ciąży w czasie pracy mikrofali nie powinny przebywać w tym samym pomieszczeniu, a jeść można byle nie dużo takich rzeczy tylko od czasu do czasu
Izunia jest już z nami
Kochamy Cię

Stary 2011-03-25, 11:07   #1869
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Dziewczyny jadę na zakupy, nie piszcie dużo co bym mogła nadrobić

Ps założyłam swoje pierwsze dżinsowe spodnie ciążowe, zaje***ście wygodne są, chyba będą od dziś moje ulubione

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 11:08   #1870
mucka21
Rozeznanie

Cytat:

Dziękuję <foch>.
te osoby które znam osobiście i przebywałam trochę czasu z nimi
Izunia jest już z nami
Kochamy Cię

Stary 2011-03-25, 11:09   #1871
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Ps założyłam swoje pierwsze dżinsowe spodnie ciążowe, zaje***ście wygodne są, chyba będą od dziś moje ulubione
udanych zakupów.
Moje mi już obrzydły, więc zakupiłam ciążowe leginsy, rajstopy i 2 nowe piżamki , allegro to mój przyjaciel!

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
te osoby które znam osobiście i przebywałam trochę czasu z nimi
Żartowałam. Anie to fajne dziewczyny . Podoba mi się jeszcze imię Hania.

Stary 2011-03-25, 11:11   #1872
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Te bóle może na zmianę pogody, jak minie to cholerne przesilenie, to i samopoczucie będzie inne. Tak się łudzę.
Za młode jesteśmy na reagowanie na pogodę U mnie tak na 99% to jest od komputera, teraz cały tydzień po kilka godzin przepisywałam mamie pracę + wizaż

Też wczoraj przez 2h chodziłam w swoich nowych gatkach i jestem baardzo zadowolona Nic nie gniecie, brzusio ma miejsca ze hoho

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 11:13   #1873
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
udanych zakupów.
Moje mi już obrzydły, więc zakupiłam ciążowe leginsy, rajstopy i 2 nowe piżamki , allegro to mój przyjaciel!

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Żartowałam. Anie to fajne dziewczyny . Podoba mi się jeszcze imię Hania.
moja mama ma na imię Ania a długo wołali na nią Hania i jak byłam mała to nie wiedziałam w końcu jak ma na imię
Wszystkie Anie nie lubię szczególnie ani jedną jaką znam
Izunia jest już z nami
Kochamy Cię

Stary 2011-03-25, 11:20   #1874
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
nawet dobrze, chociaż czasem podbrzusze mnie boli i sie boje, jak bylam w szpitalu to w sobotę tak mnie bolał brzuch i dół pleców że myślałam że zacznę po ścianach chodzić!! żadne leki nie pomagały i się męczyłam od 8.30 do 13.30!! ale usg nie zrobili i się trochę boję wtedy była inna dziewczyna też ją bolał brzuch też w ciąży i tego samego dnia poroniła w łazience i teraz bóle brzucha sprawiają że jestem w strachu. a tak to chciałabym się ruszać wychodzić z domu ale dzidziuś jest najważniejszy tylko do jedzenia bardzo kapryśny
Mucka

Cytat:
Mi lekarz zakazał, ale dzisiaj nie dałam rady i zrobiłam pół filiżanki słabiutkiej ricore. Nie wiem, czy coś pomoże, ale czuję się jakby lepiej. Ciśnienie mam 80/40 lub niższe, ale wysoki puls, zwykle powyżej 90.
A dlaczego lekarz Ci zakazał, skoro masz takie dołujące ciśnienie? Przez ten puls?

Cytat:
Napisane przez FERBY Pokaż wiadomość
Cześć kochane mamuśki
jest -bagatela_ 10.30 a ja dopiero podniosłam sie z łóżka .
Mam tak od początku ciąży a teraz jestem w 8 tygodniu, doszło do tego ,że wzięłam zwolnienie z pracy
dzień się rozkręca a ja stoje w miejscu-a gdzie jeszcze wyjście z psem,ugotowanie obiadu i ogólne "ogarnięcie" mieszkania?
Kochane Wy moje macie jakieś sposoby na radzenie sobie z meeeeeega zmęczeniem?
POMOCY!!!!!!:mu r:
Sen, polegiwanie, zwolnienie obrotów, a w wyjątkowych sytuacjach, kiedy nie ma łóżka pod ręką - mała czarna

Cytat:
Tak 12 z kawałkiem.
Od początku miałam mega mdłości przerywane wymiotami
Ostatni tydz. był jakby lepszy pod tym względem, więc myślałam,że już wychodzę na prostą
Nie wiem jak to jest z ta linią- nie znam sie za bardzo na ludzkiej med. , a zwierzaki mają sierści i naturalnie często ciemną pigmaentację
Ale pod koniec ciąży wydaje mi sie,że chyba wszystkim się zaznacza- tak samo jak taki wypchnięty pępek.
Oj biedaku, ale Cię męczy! Ale teraz to już na pewno z górki
Ja nie jestem pod koniec ciąży, a pępek zamienił się w guziczek

Cytat:
Stary mi zabrał! Nie oddał! Jak odda łobuz, to wkleję. Ale tak patrzę, że chyba mam podobny, a 2 tygodnie starszy. Większy jest zwykle wieczorem.
To czekamy na fotkę. To zdjęcie było robione pod wieczór, rano jest faktycznie mniejszy.

Ale nie ma śmiacia. Płaszczy nie dopinam (przy mojej przedciążowej figurze wszystkie ubrania mam mocno taliowane i bardzo dopasowane) i wczoraj tak mnie wywiało, że dziś mnie boli gardło i czuję bliski katar. Ratuję się mega dawką wapna, rutinoscorbinem, tantum verde i czosnkiem. Ale czuję się raczej słabo
Stary 2011-03-25, 11:26   #1875
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Za młode jesteśmy na reagowanie na pogodę U mnie tak na 99% to jest od komputera, teraz cały tydzień po kilka godzin przepisywałam mamie pracę + wizaż
Ja na pogodę reaguję od dawna, więc akurat siebie jestem pewna. Do tego odwyk od kawy, ktorej piłam po kilka dziennie, od 10 lat lub dłużej.
Cytat:
A dlaczego lekarz Ci zakazał, skoro masz takie dołujące ciśnienie? Przez ten puls?
Nie, przez wpływ na dziecko, jest przeciwnikiem picia kawy w ciązy.

Stary 2011-03-25, 11:30   #1876
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Ja na pogodę reaguję od dawna, więc akurat siebie jestem pewna. Do tego odwyk od kawy, ktorej piłam po kilka dziennie, od 10 lat lub dłużej.

O.K.

Mucka, nawet moje córki reagują na pogodę, a są młode

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Anciaahk i faktycznie nie pijesz kawy w ciąży?
Stary 2011-03-25, 11:31   #1877
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba, że tak
Nie orientujecie się czy jest kawa bezkofeinowa ale rozpuszczalna? Bo jak narazie znalazłam tylko zwykłą

Dominik

Martynka
Stary 2011-03-25, 11:32   #1878
anciaahk
kosmitka

Cytat:

Anciaahk i faktycznie nie pijesz kawy w ciąży?
Nie piję. Najgorsze były pierwsze 2 tygodnie. Teraz kupiłam ricore, wypiłam słabiuśką ze 3 razy i za każdym razem bolał mnie brzuch więc odstawiłam.
Dzisiaj nie wytrzymałam i wypiłam z pół łyżeczki, z połową mleka tak ok. pół filiżanki. Czuję się o niebo lepiej.

I zjadłam 3 śniadanie . A co.

Stary 2011-03-25, 11:33   #1879
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:
Chyba, że tak
Nie orientujecie się czy jest kawa bezkofeinowa ale rozpuszczalna? Bo jak narazie znalazłam tylko zwykłą

Ja kupiłam sobie kawe Inkę - nawet dobra no i rozpuszczalna przede wszystkim
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 11:37   #1880
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Będę musiała spróbować bo lubię sobie po południu z czymś słodkim kawkę strzelić

Dominik

Martynka
Stary 2011-03-25, 11:38   #1881
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Nie piję. Najgorsze były pierwsze 2 tygodnie. Teraz kupiłam ricore, wypiłam słabiuśką ze 3 razy i za każdym razem bolał mnie brzuch więc odstawiłam.
Dzisiaj nie wytrzymałam i wypiłam z pół łyżeczki, z połową mleka tak ok. pół filiżanki. Czuję się o niebo lepiej.

I zjadłam 3 śniadanie . A co.
Wow! Ale szalejesz!
Zrobiłyście mi ochotę na kawę. Idę włączyć ekspres, niech się zagrzeje.

Cytat:
Inkę uwielbiam, ale do śniadania
Stary 2011-03-25, 11:41   #1882
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
Mucka, nawet moje córki reagują na pogodę, a są młode
to chyba było do natki
coś mi się chyba z wizażem dzieje nie widzę niektórych postów, o ich istnieniu się dowiaduję jak ktoś zacytuje
Izunia jest już z nami
Kochamy Cię

Stary 2011-03-25, 11:47   #1883
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Chyba, że tak
Jest na pewno z jacobsa i nescafe. Jacobs to night and day (bladoniebieska), a z nescafe czerwona nakrętka.

Stary 2011-03-25, 11:47   #1884
beti801
Raczkowanie

hej
kurcze .. nie jestem w stanie nadążyć .. z czytaniem spoko, ale nim coś napisze to już nieaktualne hehe Zwłaszcza, ze w pracy siedze a po pracy same wiecie jak to w domu z dzieckiem

Ja też nie piję kawy, bo mnie trzęsie nawet po małej filiżnce. A przed ciążą po 3 dziennie piłam. Kupiłam inkę i czasem piję
beti801 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 11:47   #1885
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Mi jakoś inka nie podchodzi. Pijesz z mlekiem?

Stary 2011-03-25, 11:49   #1886
beti801
Raczkowanie

Cytat:
Witek - nazwisko najbliższego sąsiada .
to może koło mnie mieszkasz
beti801 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 11:49   #1887
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Jest na pewno z jacobsa i nescafe. Jacobs to night and day (bladoniebieska), a z nescafe czerwona nakrętka.
Będę dzisiaj na zakupach to poszukam Dzięki

Dominik

Martynka
Stary 2011-03-25, 11:50   #1888
Sharifa
Rozeznanie

Witam Podgladam was od kilku dni i w koncu postanowilam dolaczyc, bo fajnie tak sobie pogadac w gronie ciezarnych i w dodatku na podobnym etapie

To moze cos o mnie, zeby nie byc tak calkiem anonimowa - jestem w 15 tygodniu, jak na razie wszystko w porzadku poza tym ze pierwsze badanie krwi wskazalo lekka anemie, wiec biore dodatkowo witaminki. No i mam nisko polozone lozysko, co mnie troche niepokoi, bo niedlugo czeka mnie podroz samolotem. Mam wizyte kontrolna przed samym wyjazdem - 12 kwietnia i mam nadzieje, ze bedzie wszystko w porzadku i ginekolozka powie mi ze moge jechac bez obaw.

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
witam Kochane
Niestety ale dopadło mnie przeziębienie Cały dzień siedze w domu. Kupiłam ten syrop Prenalen, piję lipę z cytryną, herbatke malinową, ssam Propolki ale narazie nie czuję się lepiej... Lecę was nadrabiać i pewnie nie prędko sie odezwę bo zanim przeczytam to wszytsko...
Ja przeziebienie wyleczylam dosc szybko (jakies 3-4 dni) czosnkiem. Nie jest to zbyt przyjemna kuracja, ale za to bardzo skuteczna - czosnek na kanapki, syropek z czosnku, soku z cytryny i przegotowanej chlodnej wody + na noc mleko z czosnkiem i miodem. Do tego herbatki malinowe z cytryna i miodem i 2 dni w lozku i minelo raz dwa.

Cytat:
Wiem, ze nescafe ma bezkofeinowa rozpuszczalna i cappuccino tez bezkofeinowe, ale niestety nie wiem czy sa tez dostepne w Polsce
Stary 2011-03-25, 11:50   #1889
minio1984
Zadomowienie

Hej!

Jakoś kiepsko zaczął mi się dzionek, chciałam wziąć kąpiel w wannie, (jak naczytałam się o waszych rybkach, to też chciałam poczuć), bo od początku ciąży brałam tylko prysznic, tekarz zabronił w wannie. Ale okazało się że wanna się zapchała, zalewałam już pare razy Kretem i nic, woda stoi już od 9 rano i nic nie spływa,wcześniej też się zapychała, wystarczyło raz Kretem zalać i się odtykała. Mieszkanie jest dość stare, wynajmujemy je i pewnie rury są stare ale żeby aż tak? Dobrze że jest osobny prysznic, bo nie mielibyśmy się gdzie wykąpać

Co do imion to też mamy liczą rodzinę i chciałabym dać dzidziusiowi takie imię żeby się nie powtarzało, dla dziewczynki wybraliśmy już, a dla chłopca mamy problem, Franek fajnie ale małża chrześniak tak ma, Michał to tz siostry, Tomek to znowu mój chrześniak, a po dziadkach to albo Heniek albo Wojtek ale mi się nie podobają, ostatnio zaczęły mi się podobać Maksymilian i Aleksander, ale pewnie by wszyscy wołali jak bym chciała Aleks czy Alek tylko Olek co mi się już nie podoba, A co do Maksymiliana to małż stwierdził, że dużo psów się wabi Maksiu Tak źle i tak niedobrze

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 11:50   #1890
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
to chyba było do natki
O Mucka, faktycznie. Przepraszam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości