|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
|
|
|
|
#2582 |
|
Rozeznanie
|
ja białą bąboladę hmm .. to ja też spać albo przynajmniej poleżakować
|
#2583 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() sliczne lozeczko Cytat:
ja tez mam wizyte w pon i jestem bardzo ciekawa co mi gin powie, w koncu juz coraz blizej porodu ![]() mi rowniez Cytat:
za to rusza sie nawet jak chodzeteraz tez ![]() ide obiad jesc... nie piszcie o slodkosciach bo mam ogromna ochote na czekolade ide zaraz kupic, a co
|
|
|
#2584 |
|
Wtajemniczenie
|
to i ja ide pobuszowac po kuchni moze znajde cos slodkiego i pozniej poodpoczywac
|
|
|
|
#2585 |
|
Rozeznanie
|
Jestem dumna z mojego męża, wymyślił że w tym roku 1 % podatku oddamy na
Fundacja Rodzić po Ludzku jest organizacją pożytku publicznego (nr KRS 0000150773). Każdy podatnik może przekazać na realizację jej statutowej działalności 1% swojego podatku. Namawiam niech te po nas mają lepiej
|
#2586 |
|
Zadomowienie
|
Hej Wam. Coś nie mam ostatnio weny na pisanie,ale podczytuje Was. Za oknem szaro i nic się nie chce, chociaż rano sprzątałam
Zaczęły do mnie przychodzić rzeczy zamówione na allegro, chociaż na moją dużą pakę za 500 zł czekam do pon Na razie doszły od innego użytkownika pieluchy pampers newborn, 2 prześcieradełka frotte, paklanki i Frida do nosa. Przyszedł też mój szlafrok Muzzy do szpitala- bardzo fajny jest. Wczoraj byliśmy w Ikea i kupiliśmy też te organizery do szuflad. W przyszłym tyg biorę się za pranie i prasowanie rzeczy Hani, a dzisiaj zaczęliśmy 34 tc!!!
|
|
|
|
#2587 |
|
Rozeznanie
|
mimbi jak możesz tak się nabijać z forumowych koleżanek, co?? Niegrzeczna mimbi!
daisy czwa mała, więc jak się postaramy, nie będzie najmniejszego problemu z potopem Szkoda, że nie zgarnęłaś męża do czwy, bo mogłybyśmy razem chodzić, mamy bardzo zblizony tp.agnieszka_pe25 świetny pomysł z pozostawieniem prasowania dla tatusia. Wczoraj położna zwracała uwagę na to, że faceci są dużo bardziej zainteresowani, ciążą, porodem, opieką nad dzieckiem niż miało to miejsce 20 lat temu. aguś dobrze, że ktg udane |
|
|
|
#2588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normzlnie to 120-160 |
|
|
|
|
#2589 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dużo nowych tyg. dzisiaj rozpoczętych ![]() a ja poodkurzałam, podlałam kwiatki, powycierałam kurze i kończę gotować zupkę ![]() jeszcze tylko podłogi przetrę i będę sie lenić ![]() a gdzie jest moria ???
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin; pogięło Cie z tą kuchenką
Przeciez to nie waży jak piorko !! Juz wiesz od czego Ci macica wariuje i twardnieje. NA dupkę siad i koniec szaleństw. Masz dziś tygodnice i niech TŻ obiad gotuje Ty sie relaksujesz i odpoczywasz !! Co najwyzej mozesz paluszkiem porozkazywac Siedz tu z nami i EOT !! Ty nas nie zarazisz niczym, to my zarazimy Ciebie dobrym humorem 24kasia86; no sytuacja taka sobie, małz sie tesciow nie boi - nie nie, na szczescie swoje zdanie umie powiedziec... on sie tylko kredytu boi !! Uwaza ze wziąć łatwo tylko potem moze roznie byc w zyciu... Ale kto sie nie boi Nasze TŻeciki jeszcze mają parę innych wspolnych cech ![]() Co dobrego gotujjesz Slonce gratuluje !! Juz 36 !!!!!!!!!????????? łooooo Siasiek; dobra muza - podrzucaj tu jakies rytmiczne, wesołe kawałki by nasze pograzone w wisielczym humorku kolezanki rozruszac mimbi; kolorowych snów atiz; sam na to wpadł ?? a ja rodzicom dałam konto na fundację opieki na zwierzątkami niedobra matka jestem..... ??? ale pomyslalam, ze jednak na dzieciątka więcej ludków daje niz na zwierzaczki a one tez są czesto biedne i pokrzywdzone... i jak im się nie pomoże to same na pewno nic nie wskórają Mango, no wlasnie- niegrzeczna mimbi ! Czewa mała, ale nie az tak mała w koncu jakies 250 tysi mieszkańcow tu jest Aby nie zaniżac tej wielkości, nie wymeldowywuje sie stad mimo od zamieszkiwania już od 15 msc w krk Bardzo załuje, ze małz nie zgodził sie na przeprowadzke do mnie, tylko ja musiałam do niego ale jak on krakus rodowity to pewnie ciezko by mu sie tu było odnaleźć ? Nie wiem.. ciagle sie łudze, ze moze kiedys tu wróceaguś brawka za KTG a teraz sesek od Dziewczonki, bo własnie do niej napisałam Czuje sie ogólnie dobrze, ale skurcze se nasiliły i są duzo boleśniejsze. Dzisiaj na obchodzie usłyszałam, że juz innych leków dostać nie mogę bo fenoterol zagraża mojemu życiu. Lekarz powiedział, ze malutka po stedydach ma już płuca wykształcone i już moge rodzic, ale są dobrej mysli ze posiedzi w brzuchu. Jeszcze chociaz troszkę, tak bym chciała zeby te 3 kg osiagneła Lapka zabrał wczoraj TŻ bo tu ścigają za niego, może w weekend mi przywiezie na parę godzin. Buziaczki dziewczynki Trzymajcie kciuki, nie chciałabym się pierwsza rozpakowac ![]()
|
#2591 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bardzo dziękuję. ![]() Widzę, że moje wczorajsze depresyjne samopoczucie dziś dopadło was. Ja dziś pod tym względem czuję się lepiej. Jadę dziś z bratem obejrzeć dwa autka, więc się okaże jakie są. Oby coś się udało kupić. |
|
|
|
|
#2592 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam ponownie
Cytat:
Cytat:
Ślicznie już waży ![]() mimbi ale dokładny opis porodu w wannie ![]() ![]() Cytat:
Jakie cudne, jak domek ![]() agus87 Dobrze, że dobrze |
|||
|
|
|
#2593 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki
Ddaaiissyy nie planuję jeszcze wakacji.. tak tylko sobie myślę. Juz nie raz rozmawiałyśmy tu o wyjazdach z maluszkami, a ja wczoraj jeszcze raz, tak niechcący temat wrzuciałam, bo chciałam Andziotka wypytać jakie ma zdanie jako specjalista ![]() Jestem w szoku z powodu twojej teściowej!! A rozmawialiście z nią na temat ewentualnego kupna własnego domu? Wie cos na temat tych planów? Bo jeśli takkk, a mimo to ekipę zamawia to niezła z niej absztifikantka A co na to mówi twój mąż?Tak sobie czytałam co napisałaś o postawie twojego meżą co do własnego domu i myślałam równoczesnie, że może twój TŻ ma jakiś plan, albo tworzy go w głowie i nie mówi po prostu na głos.. Mój tak ma.. ja nie raz się denerwuje na niego, bo wydaje mi się, że on bagatelizuje sytuacje, czy jakiś problem.. a później się okazuje, że jak mi strzeli rozwiązanie to jestem w szoku! Bo wydaje się, że ma zlewke na wszystko, a nagle tak mnie zaskakuje.. Może u was tak samo.. tylko ty naciskasz i chciałabys już, a mąż jeszcze czas potrzebuje na przemyślenia ![]() ![]() Aaa i oczywiście przyłączam sie do imprezki.. U mnie początek 31 Andziotku już miałam pisac, żebyś pozbyła się wszelkich wyrzutów sumienia z powodu odwołanej wizyty.. a teraz doczytuję, że na jutro już wszystko ustalone!! Super, że tak szybko Nie było co się denerwowoać ![]() Mazianka, Anulka za udane wizyty!Moniqac łożeczko bardzo ładne! Mi się podoba białe ![]() Mimbi piekne relacje w sprawie wanny! że Ci się chciało tyle pisać ![]() Musze "na spokojnie" poczytać jeszcze raz!Tyle co zapamiętałam i nadrobiłam od rana! Zaraz ciąg dalszy czytanka.. Poskarże się jeszcze na mojego synusia.. Baaardzo, baaardzo, baaardzo mało się dziś rusza ![]() To u niego nie spotykane! Zawsze szalał w brzuszku od rana.. a dzisiaj nic! Oczywiście wypiłam już tyle zimnej wody, żeby go pobudzić.. ale nadal spokojnie ![]() ![]() Nie chcę panikować i staram się nerwy trzymać na wodzy.. ale kurcze ostatni raz o 11 30 czułam wyraźne ruchy!!! Poczekam jeszcze chwilę.. jesli nic się nie zmieni, chyba będę musiała jechać do szpitala! |
|
|
|
#2594 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no pamietam ze wczesniej bylo wyzsze gdy rosnie odczuwasz to jakos szcegolnie?np.kopie cie mocniej?Cytat:
dzisiaj na pewno tego nie rob-bardzo wieje. Dzieki za brawa ![]() bylam w Zabce kupic czekolade hehe gdybyscie nie wspomnialy nawet bym nie pomyslala
|
|
|
#2595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
\ogolnie wierzga czesto, wiec nie wiem, czemu tak skacze ![]() to przez was mam takie mega zachcianki wlasnie wciglam 3 kosteczki czekoladki
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-03-25 o 15:28 |
|
|
|
|
#2596 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja na obiad mialam dzisiaj suroweczke (rzodkiewka, pomidorek, ogorek szklarniowy, kapusta pekinska zaprawione majonezem), ziemniaczki i jajko sadzone-tak na szybko a dziewczonka to ktory juz tydzien zaczyna?? ciekawe moze pierwsza bedzie... Cytat:
![]() ale skoro sie ruszal o 11.30 nie masz sie czym przejmowac-pewnie ma spokojniejszy dzien choc domyslam sie co mozesz czuc...zjadlam cala czekolade
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-03-25 o 15:23 |
||
|
|
|
#2597 |
|
Zadomowienie
|
Enchantress ale akrobatka z twoje córci
![]() Aga_Pe niezły pomysł z tym rozbudzaniem ojcostwa u TŻ prze prasowanie ![]() Dobry pomysł.. teshhh wykorzystam hahahJak Dominik się dziś czuje? Mam nadzieję, że znowu szaleje po domu ![]() ![]() Pauliziu jestem, jestem! Ale jajka z tą wanną u Ciebie w szpitalu.. Robią na zasadzie, kto pierwszy ten lepszy, tak? Wierzę, że tobie się uda być tą pierwszą.. bo najlepszą już od dawna jesteś ![]() ![]() Grazin ja też tak mam ciągle, że brzuch twardnieje jak kamień.. Zwłaszcza jak siedzę przy buirku Muszę zawsze przerwy robić, poleżeć w łóżku chwilę i wtedy przechodzi.. ale nie da długo.. i potem kolejna rudnak do łóżka i tak w kółko!!Cucciola79 to drugie łóżeczko strasznie śmieszne Kojarzy mi się z bajką "Jaś i Małgosia" ![]() Kasia86 za 9 miesiąć!! Też cieszę się razem z tobą Spice1985 coś tam nakupowała aż za pięć stówek u jednego sprzedawcy?? Domyślam się, że ładnie wielgachna paka do Ciebie przyjdzie ![]() ![]() Smutne wieści o Dziewczonce! Denerwuje się bidulka., Ale wierzę, że będzie dobrze i Alusia jeszcze pomieszka u mamusi!! Syneczek nadal cicho siedzi Jak go obudzić??
Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-03-25 o 15:28 |
|
|
|
#2598 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a nawet nie mam pojecia jakie ona ma tetno...tak samo ile wazy...juz tyle tyg minelo od ost usg-siedem, prawie 2miesiace.czyli norma do 160 tak? dobrze, ze masz taka opieke. A jak cisnienie twoje? ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
moze poloz sie na plecach, zjedz cos slodkiego ![]() mi sie wydaje, ze tak jak u morii44 wczesniej, twoj synus zmienil pozycje..
|
|
|
#2599 | |||
|
Rozeznanie
|
ale mam dziś apetyt
położyłam się na chwilkę i zaraz do kuchni poleciałam i siedzę i jem i końca nie widać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
może faktycznie jeśli nie poruszy się ani razu to przejedź się na IP.. przynajmniej będziesz spokojniejsza. A narazie nosek do góry, bo tak jak dziewczyny mówią, pewnie ma dziś swój spokojniejszy dzień ![]() Cytat:
smacznego Kochana
|
|
#2600 |
|
Zadomowienie
|
O widze dzisiaj same party
kazda zaczyna inny tydzien Ja z kasia dzis zaczynamy 36 tydzien Ja dzis cala noc sie turlalam nie moglam spac, mialam jechac do banku ale akumulator walnal i nie mam czym wiec pewnie z jutrzejszych zakupow nici. Mam ciagle jakas nie strawnosc kwas mi podhodzi do zoladka. Widze po wizytach u Was superancko ciesze sie
|
#2601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cisnienie ww normie ale mam brzuch coraz nizeuj i ogolnie ciezko mi chodzic, a jak leze to biodra bola ![]() a ktg nie bedziesz miala robione? robi sie obowiazkowo w 9 msc co tydzien minimum |
|
|
|
|
#2602 |
|
Zadomowienie
|
24kasia łóżeczko ok, przeciągnięte będzie lakierem bezwonnym, z atestem dla dzieci, w zamian dostaliśmy gratis termometr elektroniczny. Bo problemem było to że pewne elementy łóżeczka i komody nie zostały zalakierowane, więc jak się mokrym przetarło to bejca odchodziła, a tak to ok.
Lolka Ty wiesz, że sama się zdziwiłam jak mnie podliczyło Do tej pory jak patrze na to co kupiłam to nie wydaje mi się żeby to tyle kosztowało Ale kupiłam 2 staniki do karmienia, 2 pary majtek ciążowych (bo w swoich mi mega ciasno już), rogala do karmienia (170cm), gaziki, sól do noska, kosmetyki wszystkie do dzidzi, pieluchy flanelowe, podkłady poporodowe, podkłady pod materacyk, sukieneczki Hani z rajstopkami, nakładki na sutki dwa kocyki...i jeszcze trochę rzeczy...![]() Aha, jeszcze wczoraj wybraliśmy wózek w hurtowni. Firmy Bebetto, bo tego X'a jednak nie będziemy brali, bo całość z fotelikiem wyszłaby nas jakieś 2200 zł...A całośc Bebetto 1500, a prowadzi się fajnie i ogólnie podpasował nam. Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2011-03-25 o 15:37 |
|
|
|
#2603 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to trzymamy mocno kciuki żeby mała jeszcze posiedziała troszkę w brzuszku ![]() Cytat:
![]() Lolka1212 mój tez dzisiaj słabiutko sie rusza...nie wiem czemu....ale położyłam sie na chwile i go poczułam wyraźnie, więc jeszcze sie nie martwie...może śpią nasze dzidzie
|
|
#2604 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
także nie wiem
Gabrysia 04.06.2011 <3 Edytowane przez enchantresss Czas edycji: 2011-03-25 o 15:39 |
|
|
|
|
#2605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A miałam tylko 2500 g więc nie wiem co tak szybko wyszłam Mój Mąż przewiduje że Hania też coś koło końcówki kwietnia może się pojawić.
|
|
|
|
|
#2606 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczonka niech jeszcze nozki zaciska, biedna sie nastresuje, ja dzis mialam jeden silny skurcz, ale tylko jeden wiec nie panikuje, ale ten kwas co mi podchodzi z zoladka to juz mnie dobija nie dosc ,ze co chwila to to gorsze od zgagi, a uwazam co jem
![]() Daisy mam bardzo podobna sytuacje z tesciami, ja zalatwialam mieszakanie blisko domu ale nie udalo sie, mamy sznse na inne w rownoleglej miejscowosci ale dla tescia sie nie podoba bo jak to tak . Zamanil sobie,ze tez nam poddasze wyremontuje koszty wyliczyl jakies 25 tys ale mysli,ze rok czy dwa tam pomieszkamy i nas wydeleguje za granice, cale zycie juz nam zaplanowal , a ja ani sie nie wybieram za garnice z malym dzieckiem ani na gore by mieszkac nad nimi, we wszystko by sie wtracil, jak nikogo nie bylo potrafil sobie pozyczyc moj i tz samochod pojechac gdzies i wyjezdzic paliwo nie widzac problemu, no ale sory ja nie pracuje, tz ma szkole z kosmosu mamy paliwo wyczarowac, a on od tak sobie wziol i pojechal. A co dopiero z nim mieszkac, nie chce by pomagal finansowo i nie chce takich problemow.
|
#2607 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pytałam mojej mamy właśnie w którym tc mnie urodziła, to niestety nie pamięta hm, a to w końcu całkiem niedawno było przecież![]() a ile ważyłam też nie jest pewna , ale coś ok 3500 g ![]() Tylko, że Ona miała tak dość bezstresowo, rodziła w dużo lepszych warunkach niż np. ja będę pewnie rodzić, o nic nie musiała się martwić.. Rodziła mnie w Belgii, bo tato miał tam akurat kontrakt i zapewnił jej osobną salę, swoją położną, wszyscy koło niej latali jak koło królewny o znieczulenie nawet nie musiała prosić.. też tak chcę ![]() ![]()
|
|
#2608 |
|
Zadomowienie
|
spice a , ktory u Ciebie tydzien? Drobna bylas jak sie urodzilas , moj maly 2600 prawie wazyl rowno 3 tygodnie temu. To idziemy razem na wyciecie przelyku
jest jakis chirurg na watku?
|
#2609 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja ogolnie za duzo zjesc nie moge bo mi siedzi na zoladku czaekam az brzus opadnie![]() Cytat:
![]() oj tez mam problemy z zoladkiem ![]() Cytat:
![]() co do ktg to nie wiem nic o tym, zapytam gin w pon... Cytat:
|
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka, zaraz idę z synkiem karmić kaczki (brrr, a tak zimno jest), ale na chwilę wpadłam pochwalić się kolejną partią zakupów
. A jeszcze tylko odpowiem: Moniqac, nie pamiętam jakiej firmy jest łóżeczko, bo kupione prawie 7 lat temu; ale takie same ma Matall Mazianka, no Gabryś to pokaźnej wagi już Gratuluję! Dzięki za opinię nt. materacyka, bo tak się zastanawiałam czy przy tej powierzchni to wygodnie będzie; Adrian też miał gryka-kokos, ale materacyk był cieńszy i bardziej 'równy'Daisy, musisz koniecznie porozmawiać z Tż-tem , i teściową chyba też - być może chciała dobrze, a wyszło jak wyszło...Natomiast całkowicie rozumiem, że chciałabyś wyprowadzić się od rodziców Tż-ta - uważam, że nawet jeśli m-dzy młodymi a rodzicami są dobre relacje to młodzi powinni mieszkać sami (o ile oczywiście jest taka możliwość...) Resztę nadrobię wkrótce... No to lecę, do później
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

albo przynajmniej poleżakować

za wage malego

Zaczęły do mnie przychodzić rzeczy zamówione na allegro, chociaż na moją dużą pakę za 500 zł czekam do pon

na pewno sie wiatru przestraszyła, ale skad moglas wiedziec, ze bedzie sie bała. A teraz jak sie ma??
Przeciez to nie waży jak piorko !! Juz wiesz od czego Ci macica wariuje i twardnieje. NA dupkę siad i koniec szaleństw.
w koncu jakies 250 tysi mieszkańcow tu jest 

,a ja w szoku,bo od kilku tyg ta zgaga mnie meczy i sobie tłumacze,ze to małemu pewnie włoski rosną,ale sie usmialam.

położyłam się na chwilkę i zaraz do kuchni poleciałam i siedzę i jem i końca nie widać