Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. 1 1,61%
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. 2 3,23%
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. 1 1,61%
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. 0 0%
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. 0 0%
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. 0 0%
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 19 30,65%
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! 6 9,68%
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! 1 1,61%
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. 4 6,45%
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 28 45,16%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-25, 14:31   #2581
mimbi
Zakorzenienie

Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
ja zjadłam całą.
Ja takze. Wedel z toffi. A teraz ide w kimonko. Be back soon!
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 14:34   #2582
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Ja takze. Wedel z toffi. A teraz ide w kimonko. Be back soon!

ja białą bąboladę
hmm ..

to ja też spać albo przynajmniej poleżakować

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 14:34   #2583
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
Gratulacje!!!!!

sliczne lozeczko

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

za wage malego
no to bedziesz pierwsza
bedzie dobrze

ja jutro
9 i ostatniiiii i coraz blizej do tulenia naszych skarbow

na ktg okej, tetno w miare przyzwoite, podchodzilo do 160, ale okej jest

w poniedzialek mam wizyte
to tetno to w normie??
ja tez mam wizyte w pon i jestem bardzo ciekawa co mi gin powie, w koncu juz coraz blizej porodu

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość

ja tez ja tez jestem kwietniówka i bardzo mi sie ten mies podoba
mi rowniez

Cytat:

zazwyczaj właśnie nie było żadnych górek na moim brzuchu, nawet jak leżałam, a teraz tak śmiesznie to wyglądało,że aż zdjęcie musiałam zrobić mi się póki co na plecach całkiem wygodnie leży i lubię tak leżeć, bo wtedy mała najlepsze cyrki odstawia i mogę sobie popatrzeć jak brzuszek faluje ale jak układam się do snu to zawsze na boczek. Najczęściej właśnie na lewy
Gratuluję 9 miesiąca ! Jejuuu, ale to poważnie brzmi! Już tak malunio zostało. Za dwa tygodnie dzidzia donoszona !

: love:
ja tez tak miałam jakiś miesiac-dwa temu ze mnie nic nie cislo i jak lezałam na plecach to wtedy szczegolnie mała wojowała. A teraz mi uciska juz przepone, ciezko sie oddycha za to rusza sie nawet jak chodze

teraz tez

ide obiad jesc...

nie piszcie o slodkosciach bo mam ogromna ochote na czekolade
ide zaraz kupic, a co
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 14:39   #2584
cucciola79
Wtajemniczenie

to i ja ide pobuszowac po kuchni moze znajde cos slodkiego i pozniej poodpoczywac
cucciola79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 14:44   #2585
atiz
Rozeznanie

Jestem dumna z mojego męża, wymyślił że w tym roku 1 % podatku oddamy na

Fundacja Rodzić po Ludzku jest organizacją pożytku publicznego (nr KRS 0000150773). Każdy podatnik może przekazać na realizację jej statutowej działalności 1% swojego podatku.

Namawiam niech te po nas mają lepiej

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 14:48   #2586
spice1985
Zadomowienie

Hej Wam. Coś nie mam ostatnio weny na pisanie,ale podczytuje Was. Za oknem szaro i nic się nie chce, chociaż rano sprzątałam Zaczęły do mnie przychodzić rzeczy zamówione na allegro, chociaż na moją dużą pakę za 500 zł czekam do pon Na razie doszły od innego użytkownika pieluchy pampers newborn, 2 prześcieradełka frotte, paklanki i Frida do nosa. Przyszedł też mój szlafrok Muzzy do szpitala- bardzo fajny jest. Wczoraj byliśmy w Ikea i kupiliśmy też te organizery do szuflad. W przyszłym tyg biorę się za pranie i prasowanie rzeczy Hani, a dzisiaj zaczęliśmy 34 tc!!!

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 14:49   #2587
Mango08
Rozeznanie

mimbi jak możesz tak się nabijać z forumowych koleżanek, co?? Niegrzeczna mimbi!

daisy czwa mała, więc jak się postaramy, nie będzie najmniejszego problemu z potopem Co do zajęć byliśmy tylko na 2, z pierwszej pomocy i opieki nad dzieciątkiem. Ogólnie podoba nam się, ale jakiś mega rewelacji nie dowiedziałam się Szkoda, że nie zgarnęłaś męża do czwy, bo mogłybyśmy razem chodzić, mamy bardzo zblizony tp.

agnieszka_pe25 świetny pomysł z pozostawieniem prasowania dla tatusia. Wczoraj położna zwracała uwagę na to, że faceci są dużo bardziej zainteresowani, ciążą, porodem, opieką nad dzieckiem niż miało to miejsce 20 lat temu.

aguś dobrze, że ktg udane Ja również mam wizytę w pn.

Filip 21/06/2011
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 14:49   #2588
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość

sliczne lozeczko

to tetno to w normie??
ja tez mam wizyte w pon i jestem bardzo ciekawa co mi gin powie, w koncu juz coraz blizej porodu

mi rowniez

ja tez tak miałam jakiś miesiac-dwa temu ze mnie nic nie cislo i jak lezałam na plecach to wtedy szczegolnie mała wojowała. A teraz mi uciska juz przepone, ciezko sie oddycha za to rusza sie nawet jak chodze

teraz tez

ide obiad jesc...

nie piszcie o slodkosciach bo mam ogromna ochote na czekolade
ide zaraz kupic, a co
jakby porownac poprzednie, to okej
normzlnie to 120-160
Stary 2011-03-25, 14:53   #2589
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:

antropia ale miałaś przeboje z psinką na pewno sie wiatru przestraszyła, ale skad moglas wiedziec, ze bedzie sie bała. A teraz jak sie ma??
juz dzisiaj ok...wróciła do formy wczoraj juz było dobrze jak okna pozamykałam

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
chyba mam depresje

Cytat:
A i razem w innymi mamusiami zaczynam dzisiaj 36 tydzień ciązy, czyli wg mnie 9 miesiąc ciąży

sorka za przekleństwo - za✂✂✂iś*** się ciesze!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Hej Wam. Coś nie mam ostatnio weny na pisanie,ale podczytuje Was. Za oknem szaro i nic się nie chce, chociaż rano sprzątałam Zaczęły do mnie przychodzić rzeczy zamówione na allegro, chociaż na moją dużą pakę za 500 zł czekam do pon Na razie doszły od innego użytkownika pieluchy pampers newborn, 2 prześcieradełka frotte, paklanki i Frida do nosa. Przyszedł też mój szlafrok Muzzy do szpitala- bardzo fajny jest. Wczoraj byliśmy w Ikea i kupiliśmy też te organizery do szuflad. W przyszłym tyg biorę się za pranie i prasowanie rzeczy Hani, a dzisiaj zaczęliśmy 34 tc!!!
dużo nowych tyg. dzisiaj rozpoczętych

a ja poodkurzałam, podlałam kwiatki, powycierałam kurze i kończę gotować zupkę

jeszcze tylko podłogi przetrę i będę sie lenić

a gdzie jest moria ???
Stary 2011-03-25, 15:07   #2590
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Grazin; pogięło Cie z tą kuchenką Przeciez to nie waży jak piorko !! Juz wiesz od czego Ci macica wariuje i twardnieje. NA dupkę siad i koniec szaleństw.
Masz dziś tygodnice i niech TŻ obiad gotuje Ty sie relaksujesz i odpoczywasz !! Co najwyzej mozesz paluszkiem porozkazywac
Siedz tu z nami i EOT !! Ty nas nie zarazisz niczym, to my zarazimy Ciebie dobrym humorem

24kasia86; no sytuacja taka sobie, małz sie tesciow nie boi - nie nie, na szczescie swoje zdanie umie powiedziec... on sie tylko kredytu boi !! Uwaza ze wziąć łatwo tylko potem moze roznie byc w zyciu... Ale kto sie nie boi
Nasze TŻeciki jeszcze mają parę innych wspolnych cech
Co dobrego gotujjesz
Slonce gratuluje !! Juz 36 !!!!!!!!!????????? łooooo

Siasiek; dobra muza - podrzucaj tu jakies rytmiczne, wesołe kawałki by nasze pograzone w wisielczym humorku kolezanki rozruszac

mimbi; kolorowych snów

atiz; sam na to wpadł ??
a ja rodzicom dałam konto na fundację opieki na zwierzątkami
niedobra matka jestem..... ???
ale pomyslalam, ze jednak na dzieciątka więcej ludków daje niz na zwierzaczki a one tez są czesto biedne i pokrzywdzone... i jak im się nie pomoże to same na pewno nic nie wskórają

Mango, no wlasnie- niegrzeczna mimbi ! Czewa mała, ale nie az tak mała w koncu jakies 250 tysi mieszkańcow tu jest Aby nie zaniżac tej wielkości, nie wymeldowywuje sie stad mimo od zamieszkiwania już od 15 msc w krk
Bardzo załuje, ze małz nie zgodził sie na przeprowadzke do mnie, tylko ja musiałam do niego ale jak on krakus rodowity to pewnie ciezko by mu sie tu było odnaleźć ? Nie wiem.. ciagle sie łudze, ze moze kiedys tu wróce

aguś brawka za KTG

a teraz sesek od Dziewczonki, bo własnie do niej napisałam

Czuje sie ogólnie dobrze, ale skurcze se nasiliły i są duzo boleśniejsze. Dzisiaj na obchodzie usłyszałam, że juz innych leków dostać nie mogę bo fenoterol zagraża mojemu życiu. Lekarz powiedział, ze malutka po stedydach ma już płuca wykształcone i już moge rodzic, ale są dobrej mysli ze posiedzi w brzuchu. Jeszcze chociaz troszkę, tak bym chciała zeby te 3 kg osiagneła Lapka zabrał wczoraj TŻ bo tu ścigają za niego, może w weekend mi przywiezie na parę godzin. Buziaczki dziewczynki Trzymajcie kciuki, nie chciałabym się pierwsza rozpakowac

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 15:08   #2591
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

Ja zaczynam dzis 30 !!
a razem z nami jeszcze Lolusia swietuje (chyba 31) DorkaB (zreszta ona tez 30!) chyba Dziewczonka, antropia ?? Kogo jeszcze pominełam ?
Mamusie wiec dzis :par ty:
Ja też świętuję. Zaczynam 31 tydzień

Cytat:
gusiagatko dzieki

atiz
monika21121984
Zytus
Weredka

priv

Bardzo dziękuję.

Widzę, że moje wczorajsze depresyjne samopoczucie dziś dopadło was. Ja dziś pod tym względem czuję się lepiej. Jadę dziś z bratem obejrzeć dwa autka, więc się okaże jakie są. Oby coś się udało kupić.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 15:09   #2592
gusiagatko
Zakorzenienie

Witam ponownie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość

gusiagatko juz dzisiaj jak nowo narodzona...spokojna i zadowolona...wczoraj jeszcze ją zabralismy wieczorem na długi spacer do lasu...wybiegała sie i szczęśliwa padał ze zmęczenia wieczorem

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
Jestem dziewczynki!!! Dziękuje Wam za kciuki

Ale znowu poszalałyscie z postami,ale nic nadrobie pozniej.
Wczoraj jak wrocilismy to jak na złosc pradu ie było i nie mogłam napisac

Otóz po wizycie w sumie za duzo nie wiem.
Ale najwazniejsze mały wazy ponad 2900g
Na 8 kwietnia mam skierowanie na oddzial na sciagniecie,bo lekarz stwierdził,ze główka juz w kanale i mocno uciska i jak mi za tydzien sciągna to jeszcze troche za wczesnie zeby rodzic-czujecie?? za tdzien rodzic-o nie nie nie
no wiec 8 mi zdejmą ,a pzrez te 2 tyg mam lezec( juz to widze)
bo mały sie cisnie mocno w dół i jakbym nie miala krazka,to bym juz urodzila

No i tyle w sumie,aaa i nogi mi puchną od chodzenia( dostałam reprymende)wyniki super,cisnienie tez,na wadze 2 wiecej a maly az 1kg ma wiecej niz 3 tyg temu,wiec nie jest zle.

aaa i jeszcze w trakcie usg lekarz stwierdzil,ze aidac,ze mały sie włosków ładnych juz dorobił,a ja w szoku,bo od kilku tyg ta zgaga mnie meczy i sobie tłumacze,ze to małemu pewnie włoski rosną,ale sie usmialam.

no i jeszcze sie dowiedziałam,ze jakbym 3 raz chciala zajsc,to nie znaczy,ze tez bede miala jakies problemy z szyjka,to mnie pocieszył

no i to wsio chyba,wiec czekamy teraz do 8go i moge rodzic hihi.
To Kochana chyba pierwsza będziesz tulić swoje dzieciątko Ślicznie już waży

mimbi ale dokładny opis porodu w wannie Brzmi zachęcająco

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
udało mi się umówić do lekarza na JUTRO

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
patrzcie jakie to lozeczko z okienkami
http://www.culladelbimbo.it/dettaglio.asp?art=4761

Jakie cudne, jak domek

agus87 Dobrze, że dobrze

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 15:10   #2593
Lolka1212
Zadomowienie

Hej Dziewczynki

Ddaaiissyy
nie planuję jeszcze wakacji.. tak tylko sobie myślę. Juz nie raz rozmawiałyśmy tu o wyjazdach z maluszkami, a ja wczoraj jeszcze raz, tak niechcący temat wrzuciałam, bo chciałam Andziotka wypytać jakie ma zdanie jako specjalista

Jestem w szoku z powodu twojej teściowej!! A rozmawialiście z nią na temat ewentualnego kupna własnego domu? Wie cos na temat tych planów? Bo jeśli takkk, a mimo to ekipę zamawia to niezła z niej absztifikantka A co na to mówi twój mąż?

Tak sobie czytałam co napisałaś o postawie twojego meżą co do własnego domu i myślałam równoczesnie, że może twój TŻ ma jakiś plan, albo tworzy go w głowie i nie mówi po prostu na głos..
Mój tak ma.. ja nie raz się denerwuje na niego, bo wydaje mi się, że on bagatelizuje sytuacje, czy jakiś problem.. a później się okazuje, że jak mi strzeli rozwiązanie to jestem w szoku! Bo wydaje się, że ma zlewke na wszystko, a nagle tak mnie zaskakuje..
Może u was tak samo.. tylko ty naciskasz i chciałabys już, a mąż jeszcze czas potrzebuje na przemyślenia

Aaa i oczywiście przyłączam sie do imprezki..
U mnie początek 31

Andziotku
już miałam pisac, żebyś pozbyła się wszelkich wyrzutów sumienia z powodu odwołanej wizyty.. a teraz doczytuję, że na jutro już wszystko ustalone!! Super, że tak szybko Nie było co się denerwowoać

Mazianka, Anulka za udane wizyty!

Moniqac
łożeczko bardzo ładne! Mi się podoba białe nawet zdecyodwanie więcej mi sie podoba, niz ten drugi kolor.. a jeszcze do tych mebelków z Ikeii to juz w ogóle będzie slicznie

Mimbi
piekne relacje w sprawie wanny! że Ci się chciało tyle pisać Musze "na spokojnie" poczytać jeszcze raz!

Tyle co zapamiętałam i nadrobiłam od rana! Zaraz ciąg dalszy czytanka..

Poskarże się jeszcze na mojego synusia.. Baaardzo, baaardzo, baaardzo mało się dziś rusza To u niego nie spotykane! Zawsze szalał w brzuszku od rana.. a dzisiaj nic! Oczywiście wypiłam już tyle zimnej wody, żeby go pobudzić.. ale nadal spokojnie

Nie chcę panikować i staram się nerwy trzymać na wodzy.. ale kurcze ostatni raz o 11 30 czułam wyraźne ruchy!!!

Poczekam jeszcze chwilę.. jesli nic się nie zmieni, chyba będę musiała jechać do szpitala!
Stary 2011-03-25, 15:11   #2594
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
ale fajne wiesci a jak lozeczko? my czekamy na swoje takie same, mam nadzieje ze nie bedzie problemu.

Cytat:
jakby porownac poprzednie, to okej
normzlnie to 120-160
no pamietam ze wczesniej bylo wyzsze gdy rosnie odczuwasz to jakos szcegolnie?np.kopie cie mocniej?

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
juz dzisiaj ok...wróciła do formy wczoraj juz było dobrze jak okna pozamykałam

dużo nowych tyg. dzisiaj rozpoczętych

a ja poodkurzałam, podlałam kwiatki, powycierałam kurze i kończę gotować zupkę

jeszcze tylko podłogi przetrę i będę sie lenić

a gdzie jest moria ???
mam nadzieje ze latem pozwoli ci okna pootwierać
dzisiaj na pewno tego nie rob-bardzo wieje.
Dzieki za brawa

bylam w Zabce kupic czekolade hehe gdybyscie nie wspomnialy nawet bym nie pomyslala
Nikosia

Stary 2011-03-25, 15:18   #2595
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
ale fajne wiesci a jak lozeczko? my czekamy na swoje takie same, mam nadzieje ze nie bedzie problemu.

no pamietam ze wczesniej bylo wyzsze gdy rosnie odczuwasz to jakos szcegolnie?np.kopie cie mocniej?

Dzieki za brawa

bylam w Zabce kupic czekolade hehe gdybyscie nie wspomnialy nawet bym nie pomyslala
no wlasnie nie\
ogolnie wierzga czesto, wiec nie wiem, czemu tak skacze

to przez was mam takie mega zachcianki
wlasnie wciglam 3 kosteczki czekoladki

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-03-25 o 15:28
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 15:22   #2596
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:

24kasia86; no sytuacja taka sobie, małz sie tesciow nie boi - nie nie, na szczescie swoje zdanie umie powiedziec... on sie tylko kredytu boi !! Uwaza ze wziąć łatwo tylko potem moze roznie byc w zyciu... Ale kto sie nie boi
Nasze TŻeciki jeszcze mają parę innych wspolnych cech
Co dobrego gotujjesz
Slonce gratuluje !! Juz 36 !!!!!!!!!????????? łooooo

Czuje sie ogólnie dobrze, ale skurcze se nasiliły i są duzo boleśniejsze. Dzisiaj na obchodzie usłyszałam, że juz innych leków dostać nie mogę bo fenoterol zagraża mojemu życiu. Lekarz powiedział, ze malutka po stedydach ma już płuca wykształcone i już moge rodzic, ale są dobrej mysli ze posiedzi w brzuchu. Jeszcze chociaz troszkę, tak bym chciała zeby te 3 kg osiagneła Lapka zabrał wczoraj TŻ bo tu ścigają za niego, może w weekend mi przywiezie na parę godzin. Buziaczki dziewczynki Trzymajcie kciuki, nie chciałabym się pierwsza rozpakowac
no kredyt powazna sprawa, ale tyle mlodych ludzi ryzykuje, a sa duze plusy z mieszkania bez tesciow przylaczam sie do pytan Lolki, co na to Tż??
ja na obiad mialam dzisiaj suroweczke (rzodkiewka, pomidorek, ogorek szklarniowy, kapusta pekinska zaprawione majonezem), ziemniaczki i jajko sadzone-tak na szybko
a dziewczonka to ktory juz tydzien zaczyna?? ciekawe moze pierwsza bedzie...

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość

Poskarże się jeszcze na mojego synusia.. Baaardzo, baaardzo, baaardzo mało się dziś rusza To u niego nie spotykane! Zawsze szalał w brzuszku od rana.. a dzisiaj nic! Oczywiście wypiłam już tyle zimnej wody, żeby go pobudzić.. ale nadal spokojnie

Nie chcę panikować i staram się nerwy trzymać na wodzy.. ale kurcze ostatni raz o 11 30 czułam wyraźne ruchy!!!

Poczekam jeszcze chwilę.. jesli nic się nie zmieni, chyba będę musiała jechać do szpitala!
moze zmienil pozycje
ale skoro sie ruszal o 11.30 nie masz sie czym przejmowac-pewnie ma spokojniejszy dzien choc domyslam sie co mozesz czuc...

zjadlam cala czekolade
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-03-25 o 15:23
Stary 2011-03-25, 15:26   #2597
Lolka1212
Zadomowienie

Enchantress ale akrobatka z twoje córci

Aga_Pe
niezły pomysł z tym rozbudzaniem ojcostwa u TŻ prze prasowanie Dobry pomysł.. teshhh wykorzystam hahah
Jak Dominik się dziś czuje? Mam nadzieję, że znowu szaleje po domu

Pauliziu jestem, jestem!
Ale jajka z tą wanną u Ciebie w szpitalu.. Robią na zasadzie, kto pierwszy ten lepszy, tak?
Wierzę, że tobie się uda być tą pierwszą.. bo najlepszą już od dawna jesteś

Grazin ja też tak mam ciągle, że brzuch twardnieje jak kamień.. Zwłaszcza jak siedzę przy buirku Muszę zawsze przerwy robić, poleżeć w łóżku chwilę i wtedy przechodzi.. ale nie da długo.. i potem kolejna rudnak do łóżka i tak w kółko!!

Cucciola79 to drugie łóżeczko strasznie śmieszne Kojarzy mi się z bajką "Jaś i Małgosia"

Kasia86
za 9 miesiąć!! Też cieszę się razem z tobą

Spice1985 coś tam nakupowała aż za pięć stówek u jednego sprzedawcy??
Domyślam się, że ładnie wielgachna paka do Ciebie przyjdzie

Smutne wieści o Dziewczonce! Denerwuje się bidulka., Ale wierzę, że będzie dobrze i Alusia jeszcze pomieszka u mamusi!!

Syneczek nadal cicho siedzi Jak go obudzić??

Edytowane przez Lolka1212
Czas edycji: 2011-03-25 o 15:28
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 15:29   #2598
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
no wlasnie nie\
ogolnie wierzga czesto, wiec nie wiem, czemu tak skacze
tak sie zastanawiam, moja tez bardzo aktywna, ale gdy sie zdenerwuje to bardzo wierzga a nawet nie mam pojecia jakie ona ma tetno...tak samo ile wazy...juz tyle tyg minelo od ost usg-siedem, prawie 2miesiace.
czyli norma do 160 tak? dobrze, ze masz taka opieke. A jak cisnienie twoje?

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:

Kasia86
za 9 miesiąć!! Też cieszę się razem z tobą

Syneczek nadal cicho siedzi Jak go obudzić??

moze poloz sie na plecach, zjedz cos slodkiego

mi sie wydaje, ze tak jak u morii44 wczesniej, twoj synus zmienil pozycje..
Nikosia

Stary 2011-03-25, 15:30   #2599
enchantresss
Rozeznanie

ale mam dziś apetyt położyłam się na chwilkę i zaraz do kuchni poleciałam i siedzę i jem i końca nie widać

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
Jestem dumna z mojego męża, wymyślił że w tym roku 1 % podatku oddamy na

Fundacja Rodzić po Ludzku jest organizacją pożytku publicznego (nr KRS 0000150773). Każdy podatnik może przekazać na realizację jej statutowej działalności 1% swojego podatku.

Cytat:

kurczę może faktycznie jeśli nie poruszy się ani razu to przejedź się na IP.. przynajmniej będziesz spokojniejsza. A narazie nosek do góry, bo tak jak dziewczyny mówią, pewnie ma dziś swój spokojniejszy dzień

Cytat:
i bardzo dobrze smacznego Kochana

Gabrysia

04.06.2011
<3

Stary 2011-03-25, 15:31   #2600
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

O widze dzisiaj same party kazda zaczyna inny tydzien Ja z kasia dzis zaczynamy 36 tydzien listopadowa chyba tez ?

Ja dzis cala noc sie turlalam nie moglam spac, mialam jechac do banku ale akumulator walnal i nie mam czym wiec pewnie z jutrzejszych zakupow nici. Mam ciagle jakas nie strawnosc kwas mi podhodzi do zoladka.

Widze po wizytach u Was superancko ciesze sie
Stary 2011-03-25, 15:35   #2601
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
tak sie zastanawiam, moja tez bardzo aktywna, ale gdy sie zdenerwuje to bardzo wierzga a nawet nie mam pojecia jakie ona ma tetno...tak samo ile wazy...juz tyle tyg minelo od ost usg-siedem, prawie 2miesiace.
czyli norma do 160 tak? dobrze, ze masz taka opieke. A jak cisnienie twoje?

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

moze poloz sie na plecach, zjedz cos slodkiego

mi sie wydaje, ze tak jak u morii44 wczesniej, twoj synus zmienil pozycje..
no wiesz, leiej zeby tych 160 nawet nie mialo

cisnienie ww normie

ale mam brzuch coraz nizeuj i ogolnie ciezko mi chodzic, a jak leze to biodra bola

a ktg nie bedziesz miala robione?
robi sie obowiazkowo w 9 msc co tydzien minimum
Stary 2011-03-25, 15:35   #2602
spice1985
Zadomowienie

24kasia łóżeczko ok, przeciągnięte będzie lakierem bezwonnym, z atestem dla dzieci, w zamian dostaliśmy gratis termometr elektroniczny. Bo problemem było to że pewne elementy łóżeczka i komody nie zostały zalakierowane, więc jak się mokrym przetarło to bejca odchodziła, a tak to ok.

Lolka Ty wiesz, że sama się zdziwiłam jak mnie podliczyło Do tej pory jak patrze na to co kupiłam to nie wydaje mi się żeby to tyle kosztowało Ale kupiłam 2 staniki do karmienia, 2 pary majtek ciążowych (bo w swoich mi mega ciasno już), rogala do karmienia (170cm), gaziki, sól do noska, kosmetyki wszystkie do dzidzi, pieluchy flanelowe, podkłady poporodowe, podkłady pod materacyk, sukieneczki Hani z rajstopkami, nakładki na sutki dwa kocyki...i jeszcze trochę rzeczy...

Aha, jeszcze wczoraj wybraliśmy wózek w hurtowni. Firmy Bebetto, bo tego X'a jednak nie będziemy brali, bo całość z fotelikiem wyszłaby nas jakieś 2200 zł...A całośc Bebetto 1500, a prowadzi się fajnie i ogólnie podpasował nam.

Zęby Hanusi

Edytowane przez spice1985
Czas edycji: 2011-03-25 o 15:37
Stary 2011-03-25, 15:35   #2603
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:

to trzymamy mocno kciuki żeby mała jeszcze posiedziała troszkę w brzuszku
Cytat:

Dzieki za brawa

>
no dzisiaj nie otwieram bo rzeczywiście wietrznie

Lolka1212 mój tez dzisiaj słabiutko sie rusza...nie wiem czemu....ale położyłam sie na chwile i go poczułam wyraźnie, więc jeszcze sie nie martwie...może śpią nasze dzidzie
Stary 2011-03-25, 15:38   #2604
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:

chyba nie obowiązkowo co tydzień minimum.. bo słyszałam od wielu dziewczyn, które całkiem niedawno rodziły , że miały albo dopiero na porodówce robione, albo tydzień przed terminem porodu..
także nie wiem

Gabrysia

04.06.2011
<3

Edytowane przez enchantresss
Czas edycji: 2011-03-25 o 15:39
Stary 2011-03-25, 15:39   #2605
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
O widze dzisiaj same party kazda zaczyna inny tydzien Ja z kasia dzis zaczynamy 36 tydzien listopadowa chyba tez ?

Ja dzis cala noc sie turlalam nie moglam spac, mialam jechac do banku ale akumulator walnal i nie mam czym wiec pewnie z jutrzejszych zakupow nici. Mam ciagle jakas nie strawnosc kwas mi podhodzi do zoladka.

Co do zgagi to ja też mam już jej dość...Wczoraj rozmawiałam z Mamą na skypie i mówię Jej,że chyba sobie przełyk wytnę;p Ale jakoś wytrzymam chyba jeszcze trochę. Pytałam Mamy w którym tc mnie urodziła i mówi że w 38...yyyyyyyyyy A miałam tylko 2500 g więc nie wiem co tak szybko wyszłam Mój Mąż przewiduje że Hania też coś koło końcówki kwietnia może się pojawić.

Zęby Hanusi
Stary 2011-03-25, 15:43   #2606
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Dziewczonka niech jeszcze nozki zaciska, biedna sie nastresuje, ja dzis mialam jeden silny skurcz, ale tylko jeden wiec nie panikuje, ale ten kwas co mi podchodzi z zoladka to juz mnie dobija nie dosc ,ze co chwila to to gorsze od zgagi, a uwazam co jem
Daisy mam bardzo podobna sytuacje z tesciami, ja zalatwialam mieszakanie blisko domu ale nie udalo sie, mamy sznse na inne w rownoleglej miejscowosci ale dla tescia sie nie podoba bo jak to tak . Zamanil sobie,ze tez nam poddasze wyremontuje koszty wyliczyl jakies 25 tys ale mysli,ze rok czy dwa tam pomieszkamy i nas wydeleguje za granice, cale zycie juz nam zaplanowal , a ja ani sie nie wybieram za garnice z malym dzieckiem ani na gore by mieszkac nad nimi, we wszystko by sie wtracil, jak nikogo nie bylo potrafil sobie pozyczyc moj i tz samochod pojechac gdzies i wyjezdzic paliwo nie widzac problemu, no ale sory ja nie pracuje, tz ma szkole z kosmosu mamy paliwo wyczarowac, a on od tak sobie wziol i pojechal. A co dopiero z nim mieszkac, nie chce by pomagal finansowo i nie chce takich problemow.
Stary 2011-03-25, 15:46   #2607
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:
Co do zgagi to ja też mam już jej dość...Wczoraj rozmawiałam z Mamą na skypie i mówię Jej,że chyba sobie przełyk wytnę;p Ale jakoś wytrzymam chyba jeszcze trochę. Pytałam Mamy w którym tc mnie urodziła i mówi że w 38...yyyyyyyyyy A miałam tylko 2500 g więc nie wiem co tak szybko wyszłam Mój Mąż przewiduje że Hania też coś koło końcówki kwietnia może się pojawić.

pytałam mojej mamy właśnie w którym tc mnie urodziła, to niestety nie pamięta hm, a to w końcu całkiem niedawno było przecież
a ile ważyłam też nie jest pewna , ale coś ok 3500 g
Tylko, że Ona miała tak dość bezstresowo, rodziła w dużo lepszych warunkach niż np. ja będę pewnie rodzić, o nic nie musiała się martwić..
Rodziła mnie w Belgii, bo tato miał tam akurat kontrakt i zapewnił jej osobną salę, swoją położną, wszyscy koło niej latali jak koło królewny o znieczulenie nawet nie musiała prosić.. też tak chcę

Gabrysia

04.06.2011
<3

Stary 2011-03-25, 15:48   #2608
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

spice a , ktory u Ciebie tydzien? Drobna bylas jak sie urodzilas , moj maly 2600 prawie wazyl rowno 3 tygodnie temu. To idziemy razem na wyciecie przelyku jest jakis chirurg na watku?
Stary 2011-03-25, 15:48   #2609
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
ale mam dziś apetyt położyłam się na chwilkę i zaraz do kuchni poleciałam i siedzę i jem i końca nie widać

i bardzo dobrze smacznego Kochana
ty tez sobie nie zaluj
ja ogolnie za duzo zjesc nie moge bo mi siedzi na zoladku czaekam az brzus opadnie

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość

a ja na odwrot-spioch sie ze mnie zrobil
oj tez mam problemy z zoladkiem

Cytat:
no wiesz, leiej zeby tych 160 nawet nie mialo

cisnienie ww normie

ale mam brzuch coraz nizeuj i ogolnie ciezko mi chodzic, a jak leze to biodra bola

biodra tez mnie bola, ale brzuch chyba mi sie jeszcze nie opuscil
co do ktg to nie wiem nic o tym, zapytam gin w pon...

Cytat:
24kasia łóżeczko ok, przeciągnięte będzie lakierem bezwonnym, z atestem dla dzieci, w zamian dostaliśmy gratis termometr elektroniczny. Bo problemem było to że pewne elementy łóżeczka i komody nie zostały zalakierowane, więc jak się mokrym przetarło to bejca odchodziła, a tak to ok.
acha czyli szczescie w nieszczesciu... dziwne ze tego nie polakierowali, no ale dobrze ze to tylko bejca. tez masz dl.120?
Nikosia

Stary 2011-03-25, 15:56   #2610
listopadowa80
Zakorzenienie

Hejka, zaraz idę z synkiem karmić kaczki (brrr, a tak zimno jest), ale na chwilę wpadłam pochwalić się kolejną partią zakupów.

A jeszcze tylko odpowiem:
Moniqac, nie pamiętam jakiej firmy jest łóżeczko, bo kupione prawie 7 lat temu; ale takie same ma Matall

Mazianka, no Gabryś to pokaźnej wagi jużGratuluję! Dzięki za opinię nt. materacyka, bo tak się zastanawiałam czy przy tej powierzchni to wygodnie będzie; Adrian też miał gryka-kokos, ale materacyk był cieńszy i bardziej 'równy'

Daisy, musisz koniecznie porozmawiać z Tż-tem, i teściową chyba też - być może chciała dobrze, a wyszło jak wyszło...
Natomiast całkowicie rozumiem, że chciałabyś wyprowadzić się od rodziców Tż-ta - uważam, że nawet jeśli m-dzy młodymi a rodzicami są dobre relacje to młodzi powinni mieszkać sami (o ile oczywiście jest taka możliwość...)

Resztę nadrobię wkrótce...
No to lecę, do później
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0227.jpg (42,7 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0225.jpg (31,0 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0229.jpg (28,2 KB, 50 załadowań)
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości