Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz. III. - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-25, 21:19   #4111
__Paulinka__
Zakorzenienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość

wow biało??

ma już nie być zimy
u Was pewnie nie.. ale ja w Norwegii jestem:P a tutaj to nawet w zeszłym roku w maju spadl snieg

Cytat:
Napisane przez tusia_m Pokaż wiadomość
ja też się nie mogę doczekać! Najpierw zakupy, nasze obawy i przemyślenia, dzielenie się emocjami i przedślubnym stresem....a potem relacje ze ślubów i..... myślę, że na tym nasz kontakt się nie urwie i będziemy dalej ze sobą pisać już jako mężatki

Spowiedź - ś.p. brat mojego dziadka jak zawsze chodził do spowiedzi to mówił "nikogo nie zabiłem, nikogo nie okradłem, więcej grzechów nie pamiętam".
A ostatnio babcia mi opowiadała, że byli z dziadkiem w kościele i słyszą, że ksiądz już dwa razy odpukał takiej babie, a ona dalej w spowiadalnicy siedzi i nadaje "bo wie ksiądz, ta moja sąsiadka to....." i tam w kółko to powtarzała! Ksiądz się wkurzył, wyszedł, zamknął drzwiczki i poszedł do zakrystii a ona dalej tam siedziała
Babcie są the best moja to np, jak idzie do sklepu oddalonego o 300m, to wraca do domu 3 godziny pozniej:
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 21:19   #4112
evoonia86
Zakorzenienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
poza tym mysle, ze wszyscy narzeczeni powinni ze soba mieszkac przez jakis czas przed slubem, bo przeciez dopiero wtedy tak naprawde poznaje sie tą drugą połówke do konca i byloby zdecydowanie mniej rozwodow:P a to ze jak sie mieszka to sie rowna z tym ze sie ze soba sypia to chyba normalne:P i tak malo kto czeka z "tym" do slubu:P no chyba bym musiala co roku na pielgrzymke do czestochowy zasuwac

A najwieksza beka z tego, ze jak ktos sie bzyka, ale nie mieszka ze sobą to jest ok, ciekawe w czym są lepsi od tych co ze sobą mieszkają. Poprostu jak ktoś chce "to" zrobic to nic nie pomoze
AAaa olać ich wszystkich
mam takie same przemyślenia na ten temat. moja koleżanka poszła do spowiedzi i powiedziała, że mieszka z chłopakiem (nic o intymnym pożyciu nie wspominała) i rozgrzeszenia nie dostała. u innego księdza wspomniała tylko o pożyciu z narzeczonym (nie wspomniała o wspólnym mieszkaniu) i rozgrzeszenie dostała. za kapłanami nie nadążysz jeden powie ta, drugi inaczej.

Cytat:
Napisane przez Seagirl Pokaż wiadomość
Do mnie to chyba jeszcze nie dociera, a ogólnie jestem strasznie lękliwą i nerwową osobą, chyba melisę zacznę łykać na tydzień przed hihi
już się nie mogę doczekać pierwszego opisu z TEGO dnia

Cytat:
Napisane przez bahari Pokaż wiadomość
Oczywiście, odczuwam dyskomfort z powodu tego, że wg Kościoła żyję w grzechu ciężkim, szczególnie że sama wcale tak nie uważam, no dobra, nie to że nie popełniam grzechów, ale akurat sypianie z własnym narzeczonym to taki mały grzeszek, jak powiedzmy obżeranie się ciastem czekoladowym
Ogólnie to przecież księdzu przed ślubem zależy żebyście ten ślub w końcu wzięli i już żyli po bożemu, a odmawiając rozgrzeszenia sprawia że dalej będziecie grzeszyć. Więc byłby nienormalny gdyby przed samym ślubem odmówił rozgrzeszenia.[COLOR=Silver]
ja mam świadomość tego, że wg kościoła żyje w grzechu, ale skoro planujemy ślub to znaczy, że chcemy to zmienić i ksiądz nie powinien nam robić problemów przy spowiedzi. a poza tym my po spowiedzi przed ślubem ani nie będziemy przez te pare dni mieszkać razem (ten tydzien przed weselem każde z nas będzie spało u swoich rodziców) ani uprawiać miłości- pożyjemy trochę w czystości , więc chyba rozgrzeszenie powinniśmy dostać.

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Buuu ... No i sie nie udało! Mimo moich bardzo rozwinietych umiejetnosci persfazji proboszcz był nieugiety ;/ Kalendarza na przyszły rok nie ma. Skoro ja rzadko tu jestem, to date moze przyjsc zaklepac rodzic.
to raz na początku przyszłego roku musisz kogoś wyslać do księdza, żeby zaklepał dogodną dla Was godzinkę
Stary 2011-03-25, 21:20   #4113
__Paulinka__
Zakorzenienie

zeby pozniej bylo co księdzu opowiadac
Stary 2011-03-25, 21:23   #4114
evoonia86
Zakorzenienie

mnie zawsze śmieszyło jak u nas na wsi msza była na 12 a babcie już o 10 rowerem jechały i pod kosciołem albo na cmentarzu pół parafii obgadały
Stary 2011-03-25, 21:28   #4115
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
u Was pewnie nie.. ale ja w Norwegii jestem:P a tutaj to nawet w zeszłym roku w maju spadl snieg

ups spojrzałam na lokalizację a tam pomorskie

tusia no a potem dziwota skąd księża wiedzą o niektórych rzeczach. Ach te przemiłe sąsiadeczki
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 21:41   #4116
ibyza
Wtajemniczenie

hahaha rozbawił mnie temat o babciach i spowiedziach dobre dobre, ale to sama prawda w sumie a spowiedź, hm my razem nie mieszkamy ale nie wyobrażam sobie mówić księdzu o uprawianiu miłości
ibyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 21:45   #4117
(kicia)
Zakorzenienie

a ja straciłam smak i węch jakiś katar mnie złapał dziś buu

Stary 2011-03-25, 21:45   #4118
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
Ale wam powiem że mój TŻ stwierdził że przed ślubem zrobimy sobie długaśną przerwę żeby była większa frajda z nocy poślubnej. No zobaczymy czy wytrzyma
W naszym przypadku to raczej ja zaproponuję coś takiego. Ale za to jak później pięknie będzie

Co do spowiedzi. Nie lubię chodzić i już nie pamiętam kiedy byłam ostatni raz. Jak mam iść i spowiadać się ze swoich osobistych spraw typu sex przedmałżeński czy mieszkanie razem przed ślubem jakiemuś obcemu facetowi to mnie trafia już na samym początku i nie ważne jest dla mnie że to ksiądz. Nam wypominają a sami lepsi nie są. U mnie jest ksiądz który ma dziecko a z kapłaństwa nie zrezygnował. Uważam że dlatego też jest wporządku. Właśnie do jego parafii mamy zamiar iść na nauki. Człowiek jest naprawdę szanowany. Otworzył stołówkę dla bezdomnych. Zawsze zagada, uśmiechnie się. Jak tak na to wszystko patrzę to według mnie księża mogliby mieć rodziny, może wtedy byliby normalniejsi. Gdyby nie upór mojej mamy to ślub bym brała właśnie u tego księdza co ma to dziecko
Swoją drogą to można przed samym ślubem wyspowiadać się w innej parafii?? bo wiem że u mnie w parafii to ja temu księdzu mogę jeszcze wtedy kilka słów od siebie dodać(takie gbury są), bo niestety ale jak mnie ktoś wkurzy to ja się ledwo powstrzymuję...

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 21:46   #4119
evoonia86
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=JAcEv...eature=related

strasznie spodobał mi się ten filmik. powoli skłaniamy się z Tż, żeby wziąc takie piosenki na swoim. jakoś tak fajnie się komponują razem.
Stary 2011-03-25, 21:47   #4120
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
W naszym przypadku to raczej ja zaproponuję coś takiego. Ale za to jak później pięknie będzie
tym bardziej jestem dumna z TŻ choć sama kiedyś mu o tym wspominałam ale teraz on wyszedł z tą inicjatywą. Ale zobaczymy ile z tego wyjdzie

Stary 2011-03-25, 21:48   #4121
tusia_m
Zakorzenienie

Cytat:

Babcie są the best moja to np, jak idzie do sklepu oddalonego o 300m, to wraca do domu 3 godziny pozniej:
aa takie buty a ja już myślałam, że gdzieś w Polsce są takie anomalia atmosferyczne

hehe. Mój TŻ wprost "uwielbia" jeździć ze swoją babcią na zakupy. Zawsze mi mówi, że przed wypadem do sklepu z nią zażywa relanium i podwójną dawkę debiloscorbinu Przykład. Babcia TŻ pyta się go "M. kochany złoty, ile kosztuje ta kawa?" TŻ jej odpowiada, że 8 zł. To ona z tą kawą leci do kobiety(klientki), która też przyszła na zakupi i za nią ryczy "Paniiii Paniiii! Po ile jest ta kawa?". TŻ wtedy wpada w szał i ledwo co z nerwów stoi na nogach, bo tak jest z każdym produktem, który ona weźmie do ręki

kicia - no tak, niektóre życzliwe sąsiadeczki powinny mieć ststus "Radio Wolna Europa"

Dziś się dowiedziałam, że TŻ został zaproszony na wesele..... ma iść z delegacji i..... bardzo mi się ten pomysł nie spodobał Spróbuję mu wybić to z głowy A co wy na ten temat sądzicie? Wiem, że to tylko delegacja, ale nie chciałabym, żeby TŻ tam szedł.....

Can you feel the love tonight?
It is where we are...
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 21:49   #4122
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=JAcEv...eature=related

strasznie spodobał mi się ten filmik. powoli skłaniamy się z Tż, żeby wziąc takie piosenki na swoim. jakoś tak fajnie się komponują razem.
oni mają moje obrączki

tusia ja też bym nie puściła TŻ za bardzo zaborcza ze mnie kobieta

Stary 2011-03-25, 21:51   #4123
tusia_m
Zakorzenienie

Cytat:
oni mają moje obrączki

tusia ja też bym nie puściła TŻ za bardzo zaborcza ze mnie kobieta
to dobrze, bo już myślałam, że dziwna jestem, że go nie chcę puścić

Can you feel the love tonight?
It is where we are...
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 21:54   #4124
evoonia86
Zakorzenienie

tusia_m ja też bym swojego namawiała, żeby został w domu jakoś nie widzę tego, że na wesela i inne tego typu imprezy któreś ma iść samo. zresztą mój TŻ raczej by sam powiedział, ze nie idzie. wszędzie w sumie chodzimy razem na komunie, chrzciny i wesela. a jeśli miałby iść z delegacji to tylko na ślub
Stary 2011-03-25, 21:54   #4125
(kicia)
Zakorzenienie

tylko mi się w tak rzuciło w tym filmie w oczy że PM pieniążka do buta i podwiązkę wkładała starsza chyba to jest rola pana młodego no nie?

Stary 2011-03-25, 21:57   #4126
evoonia86
Zakorzenienie

z tym to jest różnie na tych filmikach: na jednym widziałam jak pieniążka władał Pm-ce ojciec a podwiązki to przeważnie zakładały same
Stary 2011-03-25, 21:58   #4127
(kicia)
Zakorzenienie

a ta druga piosenka kojarzy mi się tylko z tym:

http://www.youtube.com/watch?v=mxcAI...eature=related

Stary 2011-03-25, 22:27   #4128
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
kurcze przedemną jest 18 dziewczyn, ale zazdroszczę tym z pażdziernika lub z września wy się dziewczyny najpierw naoglądacie i wysłuchacie sprawozdań od nas. Kurczę

Umawiamy się tak:
- my oczywiście w dzień ślubu składamy życzonka to oczywiste
-PMki po ślubie oczywiście wtedy kiedy będą miały czas za 2dni,2tyg, obojętne piszą jak ten dzień minął od wstania (uczucia,stres,myśli itd.) przygotowania,błogosławie ństwo ślub i wesele ;p
-oczywiście wszystkiego się opisać nie da ale to co akurat najbardziej utkwiło wam w pamięci

Będzie co poczytać a i oczywiście wiadomo że my ciekawskie jesteśmy więc nam ulży ;p
Uwielbiam takie relacje czytać
a swojego czasu podczytywałam relacje z porodu na wizażu

Cytat:
No to ja będę chyba pierwsza;-) 18 luty;-)
O to szybko pierwszą relacje będziemy miały, już za niecały rok
Stary 2011-03-25, 22:29   #4129
__Paulinka__
Zakorzenienie

nie no na pomorzu chyba zimy nie ma..:P chociaz dawno z nikim nie rozmawialam:P musze zadzwonic:P ja ide spac, dzisiaj wyjątkowo szybko do jutra* buziaki*
Stary 2011-03-25, 22:49   #4130
nena1984
Zakorzenienie

hej,,,upilam się ale zanim poszłam spać to stwierdziłam, że jedak przed snem musze tu zajrzeć i wam powiedziec, ze mamy juz zaklepana godzine w kościele na 16!!!! Dzis tak na farta poszlismy do naszego małego kościółka a tu zonk! bo w koncu księdza zastaliśmy, kalendarza nadal nie miał ale nas na karteczke wpsisał i ogólni jest dosyc stary ale meeeega sympatyczny. Miłej nocki i karaluchy pod poduchy

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 23:03   #4131
(kicia)
Zakorzenienie

no to ja też już się z wami pożegnam lecę do wyrka branoc

Stary 2011-03-25, 23:20   #4132
czwartkowa
Raczkowanie

ale jestem zła, normalnie tak mnie wk***** mój TŻ że normalnie bym mu przywaliła nie mam czasu na nic ostatnio, zbliża się weekend myślałam że spędzimy go miło tu zawsze coś obraził się na mnie o taką pierdołę że aż głowa boli i nie odzywa się już 2 dni bo fochy strzela, nie krzyczałam na niego byłam miła ale przegiął z tym unoszeniem się, nie mam zamiaru go przepraszać bo nie mam za co, nienawidzę jak tak robi, najlepsze jest to że on czeka aż ja go przeproszę i przyjadę do niego a ja nie mam zamiaru jak się nie odezwie i będzie dodatkowo zły że przezemnie się nie widzieliśmy w weekend, staram się być spokojna bo nie wiem jak będzie z tym weekendem ale jak się okarze że się nie odezwię to go z******
czwartkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 23:23   #4133
Lubcia
Zadomowienie

Dobranoc dziewuszki
Miłej sobotki życzę Wam wszystkim ja jutro będę się męczyć cały dzień na zajęciach jak ja to zniosę jeszcze nie wiem do usłyszenia wieczorkiem
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 23:24   #4134
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
U mnie też nie mieli kalendarza ale za to zapisują w zeszycie nawet na długo przed terminem. Ja bym się ostro wkurzyła, i jak tu salę rezerwować i na którą godzinę jesli do końca nie wiesz kiedy i o której ślub? Oby Cię nikt nie ubiegł, u mnie w jeden dzień to chyba max 4 śluby są/. Żeby nie było tak że ksiądz powie że nie ma juz miejsca.
Tak jak pisałam, moja parafia jest stosunkowo mała, wiec watpie, żeby było dużo par tego dnia Poza tym, wszystko juz mamy zarezerwowane (sale, zespol itp), bo nie wyobrazam sobie czekania z tym, az do uzgodnienia wszysstkiego z ksiedzem. Mysle, ze nie bedzie problemu z zaklepaniem odpowiedniej godziny w grudniu, tylko chciałam miec juz to po prostu z głowy, no ale cóż ..

Zadzwoniła do mnie przed godziną przyjaciółka, z którą się wczoraj widziałam. No i fakt, ni eukładało im sie ostatnimi czasu, ale dzis ja rzucił (przez telefon!!!!). Co za ch**!
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 01:49   #4135
joanna1133
Przyczajenie

hej dziewczyny!

Nie wiem czy był poruszany taki temat, ale chciałabym poznać wasze opinie na temat mieszkania razem z teściami.. wiem napewno duża większość z Was nie wyobrażą sobie tego. Lecz nie mam innego wyjścia... wychodzę za rolnika, który nie może zmienić miejsca zamieszkania. Lubię moich pszyszłych teściów, Są mili, chyba mnie lubią. Wiem z doświadczenia (moja mama i jej synowa), że to się zmienia po ślubie.
No i włąśnie nie wiem co mam o tym myśleć. LUbie moich przyszłych teściów, ale boje się, że to się szybko zmieni... W sumie nie mam innego wyjśćia będę musiała się nauczyć z nimi żyć.

Chciałabym poznać Wasze zdanie
Pozdrawiam
Stary 2011-03-26, 04:09   #4136
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Ufff nadrobiłam

23:30 wróciłam z pracy i tak jakoś już nie mogłam dłużej przekładać tego nadrabienia wątków, no i tak mi zeszło, proszę... Ale już tylko szybciutko napiszę Wam kilka słów i znikam nynać

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Nie, nie mogłabym się pokazać TŻtowi w sukni przed dniem ślubu. Owszem, samą sukienkę Mu pewnie pokażę - niech sobie mnie w niej wyobraża - ale siebie pokażę Mu dopiero w pełnym rynsztunku - suknia, fryzura, makijaż, welon... Padnie biedaczyna Bo ja się prawie nie maluję i rzadko udaje mi się ułożyć sensowną fryzurę. A jeszcze, żeby było zabawniej, On mnie uwielbia w bieli najbardziej Go podobno wtedy kręcę
A ja myślałam, że mój TŻ to taki WYJĄTEK, że Mu się tak w tej bieli podobam A tu proszę
Co do pokazywania (się w) sukni...Hmmm mój TŻ Sam, wcale o nic nie pytany, zaznaczył kiedyś, że On mnie nie chce widzieć w sukni przed ślubem Więc spoko- sprawa jasna, bo ja wcale nie chcę się Mu w niej pokazywać Ale co innego wiedzieć, czy dana suknia, sama w sobie, się Mu spodoba.......i mam mieszane uczucia związane z pokazywaniem Mu jej choćby na zdjęciu....Mówisz, że pokażesz TŻtowi suknię w katalogu? A nie wolisz żeby od początku do końca była ona niespodzianką?

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość

dzięki a ja tak sobie myślę... odchudzam się żeby fajnie wyglądać w sukni... i tak chciała bym pójść teraz przymierzyć z kilka żeby spr czy naprawdę było by tak źle jak myślę a jeśli by tak było to miała bym namacalną motywację do tego żeby schudnąć.
No, a co/kto Ci broni, Kochana? Masz ochotę przymierzać? No to nie zwlekaj Suknie i tak nie będą na Tobie idealnie leżały, bez względu na to czy jesteś grubsza czy chudsza, bo przecież rozmiary sukien ślubnych są specjalnie dużo za duże Jeśli wyczaisz jakieś cudeńko, może rzeczywiście motywacja w dążeniu do wymarzonej wagi będzie większa A przecież ile frajdy przy takim mierzeniu Ja tam nie widzę żadnych przeciwwskazań
NightButterflyVIP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 04:46   #4137
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Uwielbiam takie relacje czytać
a swojego czasu podczytywałam relacje z porodu na wizażu
PORODU???????? Ostrrrooooo..........
Ja ostatnio w radio słuchałam dyskusji na temat zapraszania znajomych do siebie na tzw. seans, z tym, że film, który ma się oglądać, to nie żaden inny jak ten, z porodu gospodarzy "imprezy"!!!!!! Jak to było jak ona rodziła, a on był przy niej...........i na świat przyszła mała X/mały Y....
Masakra, co?

Cytat:
Yyyyy......ja tak mam i bez potrzeby bycia babcią

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Buuu ... No i sie nie udało! Mimo moich bardzo rozwinietych umiejetnosci persfazji proboszcz był nieugiety ;/ Kalendarza na przyszły rok nie ma. Skoro ja rzadko tu jestem, to date moze przyjsc zaklepac rodzic. Tak mi powiedział.
No, ale Kochana, przecież to wcale nie jest zła wiadomość!!!! Super, że dał możliwość Twoim Rodzicom załatwienia tej sprawy za Ciebie, jeśli Ty akurat nie będziesz w Polsce. Super Mama na pewno to dla Was załatwi z przyjemnością

Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość
A z kolei wujek od mojego TŻa raz poszedł do spowiedzi i powiedział "zgrzeszyłem mową, myślą i uczynkiem" i tyle . Ksiądz był w ładnym szoku i ale dał rozgrzeszenie bez dodatkowych pytań.
Ja zdecydowanie muszę sobie ten tekst zapamiętać!!!! Może się przydać

Cytat:
Spowiedź - ś.p. brat mojego dziadka jak zawsze chodził do spowiedzi to mówił "nikogo nie zabiłem, nikogo nie okradłem, więcej grzechów nie pamiętam".
A ostatnio babcia mi opowiadała, że byli z dziadkiem w kościele i słyszą, że ksiądz już dwa razy odpukał takiej babie, a ona dalej w spowiadalnicy siedzi i nadaje "bo wie ksiądz, ta moja sąsiadka to....." i tam w kółko to powtarzała! Ksiądz się wkurzył, wyszedł, zamknął drzwiczki i poszedł do zakrystii a ona dalej tam siedziała
Mistrzostwo

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Przepraszam dziewczynki, że nie na temat będę pisała, ale męczy mnie to ciągle, a na tym wątku z wami się już zżyłam.
Mianowicie idę dzisiaj do gina. Chodziłam do niego, ale bardzo bardzo rzadko. Na pierwszej wizycie nie badał mnie w ogóle żeby nie stresować i przepisał tabletki, no i ja głupia uradowana, że bez badań się obyło, kupowałam kolejne opakowania na recepty, które wypisywała mi lekarka. Ostatnio poszłam po receptę do gina. Ochrzanił mnie, że od 3 lat nie byłam na żadnej wizycie. Dzisiaj sie przemogłam. Idę się zarejestrować i po południu idę do niego. Stresuję się jak nie wiem. Badaniem, tym co może mi lekarz powiedzieć (może jest coś nie tak ze mną, a ja jestem nieświadoma tego). Kurde, czemu to musi tak człowieka stresować, taka niewiadoma, nowośc, coś czego się jeszcze nie doświadczyło (badanie)?
Jakie wy macie wrażenia po pierwszej wizycie jeżeli pamiętacie?
Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Moje pierwsze badanie ginekologiczne było z zaskoczenia. Miałam wtedy 16 lat i byłam w szpitalu, bo bardzo którejś nocy zaczął mnie boleć brzuch. Poszłam do przychodni, a tam, że jechać do szpitala. Pierwszy raz musiałam zostać na noc w szpitalu, pamiętam, że cały dzień pierwszy przeryczałam I mnie, taką starą kopę na oddziale dziecięcym pocieszały... kilkulatki. Wstyd mi wtedy było, jak nie wiem, a nie potrafiłam powstrzymać histerycznych łez
Natomiast 3go dnia, kiedy już byłam całkiem zaznajomiona z otoczeniem, przyszła pielęgniarka i wzięła mnie i koleżankę obok "na badanie" i dopiero jak weszłam do gabinetu, dowiedziałam się, że to badanie ginekologiczne! Pani była tak miła, że nawet nie zdążyłam się bardzo bać. I właściwie nic nie bolało.
Potem jak już chciałam zacząć współżyć, to pierwsze co poszłam do poleconej ginekolog, zrobiła mi wszystkie badania i przepisała tabsy. I co pół roku, ew. co rok miałam robioną cytologię, a dodatkowo raz na 2 lata usg piersi. Nie wyobrażam sobie inaczej, przecież tu chodzi o zdrowie moje i moich przyszłych dzieci!
Hmmm....czegoś tu nie kumam chyba.... Chatka Jak to "właściwie nic nie bolało"? Miałaś 16 lat, byłaś dziewicą, to było pierwsze badanie gin., to nie rozumiem co miałoby boleć??? Chyba, że mowa o badaniu przez odbyt? Przecież w takiej sytuacji, gdy jeszcze nie współżyłaś, nie mogła Cię kobita badać dopochwowo....

A Ty, Magdzia, uciekaj czym prędzej do tego lekarza i rób te badania!!! Ja sama mam zamiar iść do gina w maju, jak już wreszcie będę w Polsce. Badania się nie bój, ostatnio pisałam o tym mojej Psiapsióle, bo niedawno zaczęła współżyć i też się bała pójść przebadać A serio nie ma czego się bać Ważne jest żebyś się w miarę jak najbardziej wyluzowała. O nic nie martw, wziernik jest wkladany tylko odrobinę i doslownie na jedyne 3-4 sekundy- poczujesz tylko jego chlod, bo to stal, więc wiadomo, zimna, ale nic więcej nie poczujesz, TO ABSOLUTNIE NIE BOLI. Więc się odpręz. To jak zaglądanie do nosa czy ucha, serio. Pobiera się wymaz, by podczas pozniejszej analizy sprawdzic czy nie ma jakichs stanow zapalnych, czy zmian komorkowych, czy nie grozi rak szyjki macicy. To badanie jest bardzo wazne, a jednoczesnie tak podstawowe, ze naprawdę warto do niego się nastawic jak to najzwyklejszego badania gardla A jesli chodzi o drugie badanie- badanie palpacyjne-, nie wiem nawet czy to byl jeden czy dwa palce, lekarz zrobil to na tyle delikatnie, ze obstawialabym, ze jeden delikatnie wklada palec/palce do srodka, badając scianki pochwy,szyjkę macicy i przeponę miednicy, wtedy jednoczesnie drugą ręką
lekko uciska podbrzusze- okolice jajnikow, macicy-i pyta czy Cię to w jakis szczegolny sposob nie boli, tym samym sprawdzając czy w organizmie nie zachodzą jakies zmiany chorobotworcze; odpornosc na bol podpowiada lekarzowi o obecnosci guzkow czy niepokojących stwardnien. To badanie tez trwa tylko chwilkę I tez nie jest bolesne Wyluzuj się, Magdzia, naprawdę. Bo nie ma w ogole powodu do stresu, ani tyci tyci. I szkoda tylko tego czasu 3 lat.... Pisz mi jak poszło

Edytowane przez NightButterflyVIP
Czas edycji: 2011-03-26 o 04:49
NightButterflyVIP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 09:13   #4138
(kicia)
Zakorzenienie

Dziewczyny ja się zaraz załamie. U mnie pada śnieg a zaznaczam że jestem w Polsce.
Masakra. Zamiast iść na wiosenny spacer jak to mieliśmy w planach pójdziemy rzucać się śnieżkami.

Stary 2011-03-26, 09:30   #4139
jagodzia133
Zakorzenienie

Dzień dobry albo i zły ;( ;( ;( u mnie biało za oknem sypie jak nie wiem buuuuuuuuuuuuu ;(
Cytat:
ja też się nie mogę doczekać! Najpierw zakupy, nasze obawy i przemyślenia, dzielenie się emocjami i przedślubnym stresem....a potem relacje ze ślubów i..... myślę, że na tym nasz kontakt się nie urwie i będziemy dalej ze sobą pisać już jako mężatki

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
mnie zawsze śmieszyło jak u nas na wsi msza była na 12 a babcie już o 10 rowerem jechały i pod kosciołem albo na cmentarzu pół parafii obgadały
i to mnie dziwi takie mohery zawsze dostaną rozgrzeszenie... porażka że im tak nie wstyd, postanowienie poprawy dobre haha wyjdą po mszy i dalej jezda z obgadywaniem zgroza
Cytat:
tym bardziej jestem dumna z TŻ choć sama kiedyś mu o tym wspominałam ale teraz on wyszedł z tą inicjatywą. Ale zobaczymy ile z tego wyjdzie
my zaczynamy od teraz z tą przerwą ;p
Cytat:
Napisane przez czwartkowa Pokaż wiadomość
ale jestem zła, normalnie tak mnie wk***** mój TŻ że normalnie bym mu przywaliła nie mam czasu na nic ostatnio, zbliża się weekend myślałam że spędzimy go miło tu zawsze coś obraził się na mnie o taką pierdołę że aż głowa boli i nie odzywa się już 2 dni bo fochy strzela, nie krzyczałam na niego byłam miła ale przegiął z tym unoszeniem się, nie mam zamiaru go przepraszać bo nie mam za co, nienawidzę jak tak robi, najlepsze jest to że on czeka aż ja go przeproszę i przyjadę do niego a ja nie mam zamiaru jak się nie odezwie i będzie dodatkowo zły że przezemnie się nie widzieliśmy w weekend, staram się być spokojna bo nie wiem jak będzie z tym weekendem ale jak się okarze że się nie odezwię to go z******
dziewczyno ja też się pokłóciłam wczoraj ostro z TŻtem. On zawsze sobie coś w głowie uroi. Coś powiem on sobie dopisze swoją hisorię i wojna, albo on myśli że ja coś tam myślę i też wojna. I Kur....a tyle razy mu mówiłam weź ty się lecz człowieku coś sobie w tej głowie upier.....isz a ja potem cierpię i sam się nakręcasz. Co adrenaliny ci brak?? A moze masz ze mną za dobrze?? Może wolał bys być dalej z Patrycją albo Olą (jego ex) chodziły gdzie chciały bez ciebie robiły co chciały a ty za nimi latałeś ja pies. A teraz ja przez te szmaty muszę cierpieć. I powiedziałam że albo się zmieni albo..... A poszło o to że ja go proszę (według niego zmuszam) do zaczęcia pisania magisteri. Kurcze kończy się marzec a on nic! I proszę go proszę a on nic brak mu motywacji nie chce mu się itd. Wiem że on jest ambitny studiuje marketing i zarządzanie chodził na dodatkowe kursy z uni jara go ten temat a on twierdzi że nie da rady. I się wścieka że na jego uczelni wymyśli że magisterska praca musi mieć min.100stron. I jęczy że na innych trzeba 20,50 a nie sto. I tak chce dobrze a ten mi wojnę robi. eh....
Ale nie jest tak źle już go przytemperowałam na swój sposób tylko jeszcze to zostało zmienić.
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 09:55   #4140
(kicia)
Zakorzenienie

U mnie też najczęściej kłutnie wynikają z lenistwa TŻ ew z tego iż ma takie swoje pokręcone zdanie na jakiś temat które wiem że nie jest prawdziwe i wmawia mi pewne rzeczy a mnie to wkurza.

A tamten kolo od mebli obraził się na amen. Wkońcu mamy spokój i ciszę nikt nam nie przeszkadza

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości