|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
![]() Cytat:
Tym bardziej, że na wieszaku one często smętnie wyglądają, za to na modelkach w katalogu wszystko super lezy. A tak w całości, na mnie, z fryzurą itd będzie też inaczej, zresztą wtedy to już nie będzie miał wyboru, będzie musiała mu się podobać ![]() Cytat:
ale one nie były takie drastyczne jak to co opisujesz Niektóre były nawet zabawne
|
|
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Heej
Poczytałam Was z leksza. Kurka miałam jechać dzisiaj na uczelnię i se wagary zrobiłam. I to na tych zajęciach na których powinnam być, ale wolę się jutro do prowadzenia zajęć przygotować. Teraz idę dalej się edukować, więc miłej soboty Kochane!!!!
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga! Normalnie od kilku dni się motywowałam do sprzątania i w końcu się za to zabrałam
zostało mi tylko odkurzyć ;p
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
hej wszystkim! U mnie za oknem dzisiaj tez brzydka pogoda. Aż z wyrka ruszać mi się nie chce
![]() MAM NADZIEJE ŻE ŻADNA Z WAS NIE OPUŚCI TEGO WĄTKU PRZED 31.GRUDNIEM. 2012 !!! Bo ja we wrześniu nie chce zostać na tym wątku sama ![]() Jeden za wszystkich, wszyscy za jednego ! A jak! Dzisiaj jedziemy zaklepać fotografa około 18:00. W końcu będę miała go z głowy ![]() Gosza_m- Wiesz że na razie jesteś pierwsza do zdania nam relacji weselnej ??
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2011-03-26 o 10:47 |
|
|
|
#4145 |
|
Raczkowanie
|
Melody i na kogo się zdecydowaliście w końcu??
Edytowane przez biedroneczek Czas edycji: 2011-03-26 o 11:03 |
|
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
halo
![]() obudziłam się rano a tu śnieg za oknem lecę teraz odebrać siostrę z dworca i pędzimy na jakieś małe zakupy, a później imprezka ze znajomymi ![]() odezwę się jutro, wszystko przeczytam i napisze coś więcej (jak dojdę do siebie ) miłego dzionka i wieczorku |
|
|
|
#4147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pierwsza jest Seagirl - już w lutym
|
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4150 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To nie jest do końca tak, że przed ślubem lubią a po ślubie nie. Chodzi raczej o takie praktyczne sprawy, dzięki którym ludzie lubią ze sobą mieszkać albo nie lubią. Nie wiem czy kiedyś dzieliłaś z obcą lub prawie obcą osobą mieszkanie czy pokój, ale to jest coś podobnego. Po prostu wszystko zależy od tego, jak wam się układa współmieszkanie każdego, pojedynczego dnia, godzina po godzinie. Jeśli np. masz zwyczaj zsypywania do zlewu okruszków po chlebie z deski do krojenia, a u nich w domu był zawsze zwyczaj zsypywania do kosza na śmieci, to będą się wściekać że zasyfiasz zlew. Najprostszy sposób to rozmawiać o takich rzeczach otwarcie, ale niestety nie z każdym się da. Dlatego jedne osoby dogadują się z teściami, a inne nie. Nie należy na siłę próbować, bo z niektórymi osobami po prostu jest to niemożliwe, za skarby świata ci nie powiedzą, że coś je w tobie wkurza, choćbyś ich błagała na kolanach. Stąd wynika dużo konfliktów, bo zamiast od razu powiedzieć "nie trzaskaj drzwiczkami od piekarnika, bo boję się że się stłuką" to w ludziach przez lata kumuluje się pretensja o taką pierdołę, i przez to będą się na Ciebie boczyć, a Ty nie będziesz wiedziała o co kaman ![]() Oprócz tego mogą występować konflikty na tle finansowym. Np. mogą uważać, że zużywasz za dużo wody albo prądu. Trudno jest te koszty sprawiedliwie podzielić, jeśli macie wspólny licznik, no ale jakoś trzeba będzie to tak rozegrać, żeby nie mieli poczucia, że narażasz ich na jakieś kosmiczne koszty. Szczególnie dotyczy to włączonego komputera, włączonego światła, długich kąpieli. Wtedy warto np. pokazać im, że komputer to laptop z włączoną opcją oszczędzania energii, że żarówki macie energooszczędne, a prysznic trwa tak długo bo masz długie włosy. Do tego dochodzi kwestia własności mieszkania i tego kto tam "rządzi". Teściowie prawie na pewno będą Cię traktować jak osobę, która nie ma w domu nic do powiedzenia, no bo w końcu to ich dom. Będą Cię ignorować gdy poprosisz o więcej miejsca w szafie, bo "przecież muszę gdzieś trzymać pamiątki rodzinne", i nie dadzą Ci miejsca żeby postawić rowerek stacjonarny, bo "kłóci się z wystrojem pokoju". Nie będą mili dla Twoich gości. I tu niestety nie ma dobrej rady. Bo to rzeczywiście ich dom. Idealny scenariusz byłby taki, że macie wydzielone piętro czy część mieszkania, i jak ktoś chce wejść do nie swojej części, to puka i pyta czy może. Czyli ogólnie tak, że oni oddają Wam część mieszkania i już uważają to za Wasze, i muszą szanować Wasze decyzje w tym zakresie. No i jeszcze jedno: kwestia związków TŻ z rodzicami. Niedobrze byłoby, gdyby po kłótni z Tobą szedł się wyżalić do rodziców, albo żeby decyzje związane z Waszym życiem omawiał z nimi za twoimi plecami. Uważam że na początku małżeństwa nie da się tego uniknąć, ale z czasem, jeśli będziecie o tym rozmawiać, to na pewno zrozumie, że teraz to Wy jesteście, że tak powiem, podstawową jednostką organizacyjną a nie on+rodzice.Nie napisałam tego ogromniastego posta, żeby Cię zniechęcić, wręcz przeciwnie, moim zdaniem warto wiedzieć co nas czeka, żeby na bieżąco reagować. A wtedy wszystko jakoś się ułoży. ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Aha, to co napisałam to jest z doświadczenia paru znajomych osób, z których jedna jest właśnie żoną rolnika i mieszka z jego matką. Teraz już dobudowali sobie własną część do domu mamy, z osobnym wejściem, i relacje bardzo się poprawiły. Wy też moglibyście tak zrobić jak zbierzecie trochę pieniędzy. |
|
|
|
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyjęłaś mi to z ust... ja naprzykład też się boję mieszkania z teściami głupi przykład:posiłki. U mnie w domu inaczej się gotuje mniej rozrzutnie a u nich też inaczej. I np. poproszą zrób obiad ja zrobię po swojemu a oni że nie dobry albo że zbyt kaloryczny. Moja teściowa jest bezpośrednia nie owija w bawełnę.Nawet jak jesteśmy w restauracji na obiadku to potrafi odkroić kawałek mojego kotleta (bo zazwyczaj każdy zamawia co innego) czy tam czego z mojego talerza żeby spróbować jak smakuje, zero krępacji.Także od razu zapowiadam TŻtowi że wolę wynająć pokój czy tam mieszkanko nawet na 1 czy 2 przed wyjazdem żeby problemów nie było.
|
|
#4152 |
|
Przyczajenie
|
Najbardziej się boję tego że po kłótni będzie siężąlił rodzicom... bo jeśli chodzi o resztę-jestem bardzo ugodową osobą (nie to, że dam sobą pomiatać tylko nie zabiegam żeby było coś po mojemu
). Ogólnie jestem na razie dobrej myśli... ciekawe jak długo
|
|
|
|
#4154 |
|
Raczkowanie
|
Według mnie lepiej układa się też, gdy mieszka się u rodziców kobiety. Zawsze lepiej dogadać się z matką niż obcą kobietą. Zazwyczaj konflikty występują w związku z gotowaniem i sprzataniem, a tu mimo wszystkoprym wiodą kobiety. Mój Tż nie odcina się od prac domowych, ale wszystko co robi to według pewnego schematu, który kiedyś mu nakreśliłam.
Teściowa jest przemiłą kobietą ale ma zupełnie inny styl życia niż ja i pewnie miesiaca bym tam nie wytrzymała. Prosta sytuacja: po obiedzie ja rzucam się do sprzątania, jak wszystko błyszczy wtedy mogę odpoczywać. U niej w domu najpierw się odpoczywa później pracuje. Pewnie początkowo robiłabym wszystko sama, czułabym się wykorzystywana, nieszczęśliwa, aż w końcu wybuchłaby straszna kłótnia. ![]() My zamierzamy mieszkać z moimi rodzicami, ale mieszkaniem do końca nazwać tego nie można. Po ślubie wyjeżdżamy za granicę, więc będziemy tam trzymać tylko rzeczy i pomieszkiwać gdy zjedziemy na urlop. Melody no chwal się tym fotografem, bo z tego co pamiętam to jesteśmy z jednego regionu. Ciekawa jestem kogo wybrałaś, odnośnie zespołu tez możemy porozmawiać jeśli Cię to interesuje
|
|
|
|
#4155 |
|
Podróżniczka
|
Dzień dobry. U mnie też pogoda za oknem do kitu. Śnieg z deszczem pada, nawet mi się nie chce z psem na dwór wyjść, a TŻ śpi po nocce więc będę musiała wskoczyć w kalosze
Co do pokazywania się TŻtowi w sukni, ja nie widzę przeciwskazań, chociaż mój powiedział, że wolałby mieć niespodziankę i zobaczyć mnie dopiero w dniu ślubu, więc proszę bardzo Po suknie będę jeździć z mamą ona mi świetnie doradzi, zresztą ma podobny gust i podoba jej się mniej więcej to samo. Może zabierze się z nami świadkowa, ale ma 1,5 roczne dziecko i nie ma go z kim zostawiać więc raczej odpada. Zamierzam za to TŻtowi suknie pokazywać w katalogach. Jak już wybiorę kilka chciałabym mu pokazać, żeby doradził która jemu bardziej się podoba i wtedy zobaczymy ... ![]() Dzisiaj jakiś ciężki ten dzień. Mieliśmy robić pierwszego grilla a tu dupa. Także wszystko będzie musiało się robić w piekarniku, a to nie to samo ... Na szczęście znajomi wymagający nie są, a jak impreza nam się rokręci to wszystkim i tak będzie wszystko jedno ![]() Aha, ciągle jestem na etapie szukania nowego fotografa i natrafiłam na stronę takiego pana http://bartekwyrobek.pl/v2/#/pl/Phot...eroweulubione/ Jakby robił zdjęcia na wyjazdach to chyba się zdecydujemy - chociaż nawet nie wiem ile bierze Ale strasznie spodobały mi się zdjęcia z kościoła, więc zobaczymy.
|
|
|
|
#4156 |
|
Rozeznanie
|
Wkońcu nadrobiłam zaległości
![]() Co do mieszkania z tesciami....my napewno narazie nie będziemy mieszkać sami.....brak finansow. To czy bedziemy mieszkać z moją mamą czy z rodzicami TŻ zalezy gdzie ja znade prace. TŻ ma zarówno odemnie jak i od siebie podobną odległosc. Nie ukrywam wole z moja mamą w mieszkaniu niż z tesciami TŻ. No ale trudno będzie trzeba się dostosowac. Najbardziej nie mrtwi mnie fakt, że u TŻ wszyscy pala papierosy wiec jak będziemy tam mieszkać na wstępnie będę musiala sobie zastrzec, że na pietrze domu ( tam gdzie byśmy mieli mieszkac) się nie pali inaczej się wyrowadzam o czym już wie TŻ. |
|
|
|
#4157 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ależ mam dzis kaca
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
nena a Ty Ty pijaczynko
ja dzisiaj z TŻ sobie urządzamy taki relaksujący wiczorek winko świece jakiś film ![]() a zauważyłyście że dawno sztuczki nie było na wątku?? ciekawe co się u niej dzieje
|
#4159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także buziaczki kochaniutkie moje
|
|
#4160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja Mama tez otwarcie mówi, ze ona nam nie pozwala z nia i moim tata mieszkac, bo najgorsze co moze sie przydazyc młodemu małżeństwu to mieszkanie z rodzicami/teściami. Ciesze sie, ze mamy podobne zdanie w tym temacie Krótko mówiąc, mieszkaniu z rodzicami po ślubie mówię NIE!ps. która dziś ogląda Adasia? Chyba będę płakać
|
|
|
|
|
#4161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Sztuczka jakiś czas temu pisała że bardzo zajęta jest ostatnio ![]() To chyba koniec pewnej epoki
|
|
|
|
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam do TŻ. Miłego popołudnia
|
#4163 | |
|
Raczkowanie
|
niuto i jagodzia133:
dzięki za miłe słowaCytat:
|
|
|
|
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a orkiestra- Eden z Limanowej, babiorze, Orkiestra to największy kłopot. Bo TZ nie chce aby kobieta śpiewała i chce saksofon. No i ciężko jest nam znaleźć. Szukałam tych Grześków co ich wszyscy polecają a nikt nie widział (z okolic nawojowej ) Ale niestety nie doszukałam się żadnej ich piosenki ![]() A Ty pisałaś jaką masz orkiestre? Bo o fotografie wspominałeś(bajeczny skansen i bociany chyba )
|
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
melod_y póki co druga będę i nie cieszy mnie to wcale
ale za pewne do 2012 jeszcze się parę "zimowych" kobitek nazbiera![]() Bahari w 1000% podzielam Twoje zdanie. Każdy ma swoje przyzwyczajenia, nawyki, z tym trudno walczyć. My mieszkać będziemy u mnie, wstępnie do 5 lat, ale i tak kuchnię sobie muszę swoją zrobić i do swojej lodówki będę zaglądała. I sama nie wiem jak kosztami się podzielimy Dotk4 ja bankowo będę ryczeć dzisiaj!!!!!!!! I komu będę dmuchać w telewizor??? Ale jestem mu mega wdzięczna za wszystkie emocje, za promowanie Polski i za to, że zawsze był i jest skromnym kolesiem z Wisły ![]() Najwyższy czas, żeby odpoczął. Skończyłam opracowywać zagadnienia na jutro
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam Marysi tort z pampersów
Jutro wraca do domkuNa samym czubku ma świeczkę "0" tak symbolicznie.
|
#4167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4168 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu nie cieszysz się że będziesz druga
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.

Więc spoko- sprawa jasna, bo ja wcale nie chcę się Mu w niej pokazywać

18.08.2010 - zaręczyny
19.05.2012 - ślub

a nie on+rodzice.