|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Pooglądałam debatę Tuska z artystami
Ale snieg u mnie padał Na szczescie juz przestał Lolus, mimbi - z rodzicami moimi gadałam ale oni są z kolei zdania, ze nie beda sie w ogóle wtrącac i nic nam sugerować. Mamy zrobić jak uważamy za słuszne i przede wszystkim musimy podjąć wspólną decyzję. Własnie z TŻ przed chwilką rozmawiałam i powiedziałam, aby uświadomił rodziców, ze nie wiem czy bedziemy robić ten remont bo rozważamy inne opcje a poza tym nikogo nie prosiliśmy o załatwianie ekipy remontowo-budowalnej więc jest to troche poza naszymi plecami - odpowiedział mi krótko "dobrze myszko, tak też powiem" I koniec rozmowy Czuje, ze jemu jest po prostu kredyt nie na rękę, myśli o zmianie auta, wie że ja tez bym chciała w bliższej czy dalszej przyszłości to zrobić, wie że byle czym jesli chodzi o remont się nie zadowolę, że na wakacje do koziej wólki też sie nie wybiore i pewnie przeraża go myśl, czy ze wszystkim naraz podołamy. Oczywiscie małz tez ma zachcianki tylko z innej bajki jak np rózne gadzety... Chwilowo mam dość i straciłam zapał do wszystkiego. Czekam do 01 o4. Pewnie skończy sie na tym, ze zostaniemy w tym miejscu gdzie jestesmy-bez remontu poddasza i bez kupna domu a mnie będzie wstyd kogolowiek do domu zaprosić (tak jak to jest do tej pory, nikt z moich znajomych jeszcze u "mnie" nie był) atiz; kiara - świetne wnętrza !! z duszą i pomysłem. Gratuluję inwencji twórczej agus87; GRATULACJE !! 9 msc......... mimbi; zależy ile kto w kuchni robi.. jakieś weny twórczej niestety nie posiadam do wymyslania posiłkow i ten sprzęt byłby u mnie dla "miecia" choć czasem lubię własnie z tego powodu cosik kupować... ale jednak w tym przypadku sobie odpuszcze no nastepna będzie rodzic w szpitalu full wypas ![]() ja nawet nie wiem gdzie mój dokładnie zlokalizowany nie wspominając, ze pojęcia nie mam jak jest w srodku Musze iść na otwarte drzwi koniecznie. cucciola, ja też wczoraj zaczełam 30 tydzień Wcinaj, musisz mieć siłe na poród i późniejsze wychowywnie dzidziusia Cięzko będzie znaleźć potem czas dla siebie Szukaj ziomali !!! moria44; rewelacyjna torba, bardzo mi się podoba, tylko boję sie, ze za mała by mogła byc dla mnie... ale poza tym nie mam do niej zadnych zastrzeżeń ! Miłego weekendu Tobie także ![]() Paulizia, własnie ogladałam na youtubie filmy instruktażowe o wyrywaniu nitką i fajnie to wygląda ale sama osobiście nie potrafię ![]() całkiem już wyzdrowiałas ?? gusiagatko, podziw i szacunek dla Twojego TŻ ![]() antropia, moze lodem posmaruj wcześniej brwi przed skubaniem - wtedy mniej boli Ale sama wstajesz o 9 czy z budzikiem ? Jak ja bym chciala spac do 9
|
#2792 |
|
Raczkowanie
|
listopadowa80,
enchantresss dziękuję ![]() SiLLee, nie nie bede tam rodziła, bo mieszkam teraz w Niemczech.. wiesz, opinie jak opinie.. pisałam wyżej co przeżyłam jak wyszłam z tamtad ze szpitala.. miałam problemy z nerka, a oni ze kolka nerkowa i tabletki na podtrzymanie mi dali i d u p a .. :/ całkiem nie potrzebnie te tabletki i wgl z nerka mi nic nie zrobili.. po przyjezdzie tutaj do DE po tygodniu dostalam sie do szpitala.. ( poczytaj sobie, bo za duzo pisania ;/ ) każdy ma inna opinie.. Paulizia, no.. najadłam się, bo nie wiedziałam co mi jest a oni też jeszcze nie wiedzieli i jeszcze ta wiadomość, że jak to zakażenie od łożyska albo od dziecka i bd musieli mi przerwać ciąże to się załamałam ;( anulinka2009,antropia, musiałam dać radę dla naszego maleństwa, choć łatwo nie było.. tydź temu byłam u lekarza i Maja ważyła 1355g i 40cm miała.. lekarz pow ze wszystko wporządku jak pytalam o wymiary itd. ale jak dla mnie to troche mało waży.. mam nadzieje, że bd ważyła 3 kg |
|
|
|
#2793 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2794 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ide robic drozdzoweczki
|
||||
|
|
|
#2795 |
|
Rozeznanie
|
Paulizia, nie płakuniaj
Nie chciałam żeby komuś było smutno ![]() Ja też zawsze się wzruszam, a taka sytuacja, gdy takie maleństwo okazuje się takie silne i daje radę przeżyć to jest naprawdę cud i wyciska łzy.. A co muszą czuć tacy rodzice to nawet sobie nie potrafię wyobrazić i nawet nie zamierzam wyobrażać, bo też się zapłaczę zaraz ![]() Najważniejsze, że nasze dzidzie już coraz większe i nie ma aż takiego ryzyka , ja też dziękuję Bogu za każdy dzień, który Gabi spędza w brzuszku oby jak najdłużej..a teraz z pozytywnych rzeczy : wcinam pyszną, cieplutką szarlotkę i za 20min zaczynam śledzić relację online z meczu tż-ta ![]() gusiagatko, śliczny komplement Ci TŻ sypnął ![]() ![]()
|
#2796 |
|
Wtajemniczenie
|
Mimbi biedny jez. na szczescie nic mu sie nie stalo????
![]() Daisunia i co? Zjedli tego Tuska? Mialam ogladac, ale nie moge pilota znalezc i olalam Wlasnie kupilam malutkiemu kocyk celularny i reczniczek z Elli & Raff. Matall pokochalabym ta serie Elli & Raff to slonik i zyrafka ![]() Reczniczek http://cgi.ebay.co.uk/BABY-HOODED-TO...item1e60679ac0 I kocyk ZIELONY ![]() http://cgi.ebay.co.uk/MINT-PRAM-CRIB...item4aa29ea684 Ostatni kocyk, niebieski kupie jak Antos sie urodzi. Bedzie mial osobisty z personalizacja i data narodzin
|
#2797 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() z budzikiem jeszcze takiej wprawy nie mam ![]() za to muszę wcześniej spać chodzić....23 już w łóżeczku leżę
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
Co za beznadziejny depresyjny dzień
Ciemno, śnieg pada i na dodatek siedzę sama w domu
|
#2799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2800 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tż spisał się na medal ddaaiissyy masz świętych rodziców, tak powinno być że nikt nie powinien sie wtrącać, a teście troszkę wam chcieli wetknąć swoją pomoc i to chyba tak przesadnie troszkę, a co do dalszych planów to chyba kwestia dogadania z tż.
|
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia; Tusk sie nie dał
taki reczniczek to pamiatka na całe zycie supero MoniaK; u mnie to samo o 17.00 umówiłam sie z kolezankami a tak mi sie nie chce nic mi sie nie chce, dobija mnie pogoda i w ogole wsio.. chyba Cie nie pocieszyłam ![]() zosiaaa, nie moge sie z Tobą nie zgodzic, co do moich rodziców. nigdy do niczego mi sie nie wtrącali i tak też jestem wychowana... antropia robisz juz postepy Jestem z Ciebie dumna andziotka, gdzie Ty? Bo wizyta zdaje się dziś miała byc ??
|
#2802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a andziotka chyba jeszcze buty Zosi kupuje
|
|
#2803 |
|
Raczkowanie
|
sandrunia1511 o jej to nie zaciekawie w tym szpitalu ;/ ech w Rybniku zle Raciborzu tez i nie wiadomo co wybrac ;/
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
#2804 |
|
Rozeznanie
|
Daisy tak sobie myślę o tych Twoich teściach i o całej tej sytuacji... Wiadomo, że najfajniej jest mieszkać na swoim i nie musieć się z nikim użerać i czuć się skrępowanym... wcześniej pisałaś, że Twoi teściowie są w sumie spoko i za bardzo się nie wtrącają, więc może jednak jest jakaś szansa, że się dogadacie... może Twoi teściowie wspominali coś o tym remoncie Twojemu TŻ tylko nie zarejestrował, a co za tym idzie nie powtórzył Ci, a Ty żyłaś w błogiej nieświadomości
i potem się wywiązała taka nieciekawa sytuacja... dobra, bo przynudzam generalnie chciałam Ci powiedzieć, że ja doskonale rozumiem Twojego TŻ i jego podejście do kredytu, bo sama jak sobie myślę, że jest się przez 30 lat krótko mówiąc udupionym z kasą, bo wszystko w kredyt i że w zasadzie ciężko jest przewidzieć, co przyniesie przyszłość, to aż mnie ciary przechodzą, gdyby miała w coś takiego się wpakować, gdybym nie musiała... trzeba też brać pod uwagę ile kasy więcej trzeba temu bankowi oddać... bo przy 30 latach kredytowania to jest prawie drugie tyle... takie złodziejstwo Może da się jakoś dogadać z Twoimi teściami i może mieszkanie z nimi wcale nie jest takim bardzo głupim pomysłem, tym bardziej że nie są bardzo wtrącalscy... najważniejsze to w zasadzie, żeby mieć wszystko oddzielnie wejście, łazienkę, kuchnię itp... tzn tak jakby zupełnie oddzielne mieszkanie, tyle że w tym samym budynku... ja bym to na Twoim miejscu rozważyła, bo przecież kredyt na 50 tyś na remont to nie to samo, co kredyt na 800 tyś na dom Sama przyznajesz, że lubisz mieć poczucie komfortu, do koziej wólki na wakacje nie pojedziesz Mam nadzieję, że mnie nie ukatrupicie za tego posta Nie chodzi mi też o to, że kredyty są złe i że w ogóle nie należy ich brać i każdy powinien mieszkać z rodzicami... mam nadzieję, że nikt nie poczuł się urażony... chodzi mi o to, że jeśli nie ma takiej bezwzględnej potrzeby, by brać ogromny kredyt na dom, mieszkanie itp, to może warto zastanowić się nad opcją, którą się ma i rozważyć ja tak do końca uwzględniając wszelkie argumenty za i przeciw... Skoro Twoi teściowie są w miarę spoko i się nie wtrącają, to może jednak przy rozmowie z mężem, która na pewno po powrocie do krk Cię czeka rozważycie jednak też możliwość pozostania tam, gdzie jesteście Przedstawiłam tylko druga część medalu, bo wziąć kredyt łatwo ale spłacać go potem, to już inna bajka... Oczywiście to Wy ostatecznie podejmiecie decyzję, co chcecie zrobić, ale warto rozważyć wszystkie za i przeciw, wszystkich opcji, które macie... W każdym razie ja za owocne rozmowy
|
|
|
|
#2805 |
|
Zadomowienie
|
Ddaaiissyy urwanie głowy z tymi problemami.. Rozumiem Cię, że nie chcesz rezygnować z dotychczasowego standartu życia, ale z drugiej strony wiadomo też że kredyt, zwłaszcza taki ogromniasty, wymagać będzie niejednych wyrzeczeń.. Teraz wydaje mi się, że twój TŹ też nie ma łatwej sytuacji, jeśli chodzi o podjęcie decyzji
![]() Paulizia ale piękne zakupki poczyniłaś ![]() A propo kocyków ile macie? albo ile wedłiug was potrzeba?? |
|
|
|
#2806 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jak będzie potrzeba do dokupię po urodzeniu
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam 2 kocyki
a co temperatury w maju mowia, ze ma byc baaardzo upalny maj
|
|
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam 3 kocyki, jeden welurowy, drugi taki puchaty chyba z mikrofazy i jeden dziurkowany z all (jeszcze go nie mam ale w piątek został wysłany)
. Jeden będzie do łóżeczka, jeden do kołyski i jeden do wózka jak będzie trzeba
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2813 |
|
Zakorzenienie
|
bry grazin
|
|
|
|
#2814 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tez tak bym chciała, ale dziś nie mój dzieńCytat:
Cytat:
Moria torba extra ale na pewno bym się w nia nie spakowała Andziot jak tam? Jakieś wieści? Gdzie jesteś?
|
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
bry agus
i reszta ferajny![]() nie mam weny dziś ale podglądam Was popijając kawkę
|
#2816 | |
|
Wtajemniczenie
|
---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
szukam kocyka na all.
który polecicie?? ![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- antropia no wlasnie widze ze cichutko ![]() kazda pielęgnuje rodzinne gniazdko
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja kocyki kupiłam u nas w sklepie to nie pomogę
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
co myslicie o takkim?
http://allegro.pl/puszysty-kocyk-mik...519318575.html ma któras?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.

Na szczescie juz przestał
nie wspominając, ze pojęcia nie mam jak jest w srodku Musze iść na otwarte drzwi koniecznie. 
ale sama osobiście nie potrafię 

klask i:
jutro w ciągu dnia będzie trzeba to nadrobić
i dodatkowo
za robienie mi ochoty na słodkie
gratuluję
Nie chciałam żeby komuś było smutno 

chyba Cie nie pocieszyłam 
Sama przyznajesz, że lubisz mieć poczucie komfortu, do koziej wólki na wakacje nie pojedziesz