Wszystko o Avonie - cz. 18 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-27, 14:36   #3991
kenio26
Rozeznanie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 18

Dziewczyny potrzebna mi Wasza pomocW katalogu 6/2011 jest wysuwany pędzelek do ust za bodajże 12,90 czy on jest dobry?Chciałam starą wersję tego pędzelka,ale chyba już go nie ma?

Odwyk kosmetyczny od jutra
kenio26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 14:37   #3992
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Napisane przez Meitsa Pokaż wiadomość
A teraz uciekam na karkówkę z grilla
Mniaaaam

Cytat:
Napisane przez kenio26 Pokaż wiadomość
Ja bym dorzuciła szampon.

Zwykle właśnie robię tak,że dorzucam coś co klientki nie zamawiają,np.jeśli dana klientka zamawia ciągle żele to nie dorzucam żelu,bo po co skoro sama sobie zamawia ciągle i lubi żele z avonu?A tak kupuję coś czego nie kupuje nigdy,dzięki temu wiele moich klientek pokochało produkty,które same mówią,że nigdy by nie zamówiły.
robię właśnie na odwrót,jak któraś kupuje kolorówkę to daje żel itd.
Ja też raczej odwrotnie,coś czego klientka nie zamawiała,żeby zobaczyła coś nowego
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 14:37   #3993
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
Napisane przez avonmaniaczka Pokaż wiadomość
Pomóżcie, wiem, że wiele razy pisałyście o tym, ale jak się liczy ile brakuje do torebki batycki ?
No jak to? A wiesz za jaką sumę musisz mieć zamówienia? Wtedy od tej sumy odejmij sobie zamówienia z katalogów, które wchodzą w ten program.
A jak nie wiesz jaka jest ta kwota na torebkę, to napisz na jaką kwotę miałaś zamówienie w kampanii z k.1? Wtedy przeliczymy
Stary 2011-03-27, 14:38   #3994
theMonique
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Immenseness Pokaż wiadomość
zazdroszcze chwal się co tam ciekawego masz
dla siebie krem na przebarwienia solutions i kuracja antycellulitowa, ale to przetestuje dopiero wieczorem lub jutro
mialam teraz bardzo slabe zamowienie od klientek, wiec duzo bralam do sprzedania - Just Play x 2, PB Blossom, TTA Diamond x 2, nowy zestaw lawendowy i kosmetyczke, ten zestaw na lato ze strefy no i ten nieszczesny zestaw Far Away ()

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
zazdroszczę- uwielbiam rozpakowywać paczki, nawet jak w niej dla mnie nic nie ma -ja dopiero jutro składam zamówienie bo być może rano jeszcze jedna klientka się odezwie
ja tez
zawsze sie na nia tak rzucam, ze juz 2 razy mialam pociete rece tym wieczkiem od pudelka - ale krew nie przeszkodzila mi w grzebaniu

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 14:39   #3995
mlodziudka85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniak85 Pokaż wiadomość
produkcji
dziekuje
mlodziudka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 14:40   #3996
theMonique
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
Ja też zawsze mam coś w zapasie Głównie są to produkty z ofert wiązanych lub jakiś promocji/programów motywacyjnych
ja takich produktow mam cala szafke
klientki ostatnio slabo zamawiaja wiec nie mam sie tego jak pozbyc

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 14:41   #3997
avonmaniaczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
No jak to? A wiesz za jaką sumę musisz mieć zamówienia? Wtedy od tej sumy odejmij sobie zamówienia z katalogów, które wchodzą w ten program.
A jak nie wiesz jaka jest ta kwota na torebkę, to napisz na jaką kwotę miałaś zamówienie w kampanii z k.1? Wtedy przeliczymy
Ooo dziękuję kwota na jaką muszę złożyć zamówienia jest koszmarna a ten program trwa od katalogu 3-6 tak ?
avonmaniaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 14:42   #3998
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
Dziewczyny potrzebna mi Wasza pomocW katalogu 6/2011 jest wysuwany pędzelek do ust za bodajże 12,90 czy on jest dobry?Chciałam starą wersję tego pędzelka,ale chyba już go nie ma?
I to tak krechami czerwonymi jest podzielone??
Może to i rzeczywiście ułatwia potem dzielenie paczki na zamówienia poszczególnych klientek Muszę tak spróbować następnym razem.

Tymczasem czekam na wiadomość od dokia, czy jak drukuję już zamówienia, to jest podzielone imiennie na klientkę z cenami katalogowymi Chyba, że zgodzi się pokazać tak przykładowo z wymazaniem nazwiska klientki
Stary 2011-03-27, 14:48   #3999
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Pomóżcie, wiem, że wiele razy pisałyście o tym, ale jak się liczy ile brakuje do torebki batycki ?
na ostatniej stronie faktury masz informacje :
kwota kwalifikacyjna do programu torebka Batycki : ile do zdobycia z rekomendacją lub bez xxx
sprzedaż w kat.3 xxx sprzedaż w kat.4 xxx sprzedaż w kat.5 xxx sprzedaż w kat.6 xxx

suma sprzedaży w kat.3, 4 ,5 i 6 powinna być w wysokości wymaganej kwoty lub większej

Edytowane przez patusia22
Czas edycji: 2011-03-27 o 15:21
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 14:49   #4000
mlodziudka85
Zadomowienie

Napisane przez kenio26

mam ten pędzelek jest całkiem poprawny. łatwo nakłada się pomadkę i jest sprężysty. Różni się od pędzelków, którem mam. Reszta jest sztywniejsza i ostro zakończona.
Stary 2011-03-27, 14:49   #4001
zalotnica83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Immenseness Pokaż wiadomość
zazdroszcze chwal się co tam ciekawego masz

a czy ta kredka jest miękka? daleko jej do żelowej? bo jest w drodze do mnie i ciekawa jestem
Jest miękka, bardzo blisko jej do żelowej...
zalotnica83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 14:50   #4002
_Lusiaczek_
Raczkowanie

Cytat:
Może to i rzeczywiście ułatwia potem dzielenie paczki na zamówienia poszczególnych klientek Muszę tak spróbować następnym razem.

Tymczasem czekam na wiadomość od dokia, czy jak drukuję już zamówienia, to jest podzielone imiennie na klientkę z cenami katalogowymi Chyba, że zgodzi się pokazać tak przykładowo z wymazaniem nazwiska klientki
krechy ja zrobiłam , sprawdziłam to drukowanie. Możemy wydrukować potwierdzenie złożenia zamówienie a potem pewnie to pokroić na paseczki i dać klientkom. tylko, że jeżeli produkt miał światło żółte czy szare jak u ANNY to też doliczają to do zamówienia co już takie pomocne nie jest (w sumie mogłam zauważyć,że mam szare światło i nie zamawiać) ale z żółtymi nigdy nic nie wiadomo, a wolę jak dziewczyny płacą w momencie otrzymania kosmetyku, a nie z góry.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg potw.jpg (95,6 KB, 117 załadowań)

Edytowane przez _Lusiaczek_
Czas edycji: 2011-03-27 o 14:53
_Lusiaczek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 14:51   #4003
kenio26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mlodziudka85 Pokaż wiadomość
mam ten pędzelek jest całkiem poprawny. łatwo nakłada się pomadkę i jest sprężysty. Różni się od pędzelków, którem mam. Reszta jest sztywniejsza i ostro zakończona.
Dziękuję za wypowiedź,a jaki jest wg Ciebie najlepszy?Jakiejś firmy?Pytam,bo nigdy nie używałam i nie wiem,a jest mi potrzebny do pomadki.

Stary 2011-03-27, 14:52   #4004
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa
Cytat:
Ooo dziękuję kwota na jaką muszę złożyć zamówienia jest koszmarna a ten program trwa od katalogu 3-6 tak ?
Na każdej fakturze masz wspomniane o programie batyckim z uwzględnieniem kwot za faktury, które się do niego wliczają...
Patrz załącznik i poszukaj tego na swojej fakturze

Cytat:
Napisane przez _Lusiaczek_ Pokaż wiadomość
krechy ja zrobiłam , sprawdziłam to drukowanie. Możemy wydrukować potwierdzenie złożenia zamówienie a potem pewnie to pokroić na paseczki i dać klientkom. tylko, że jeżeli produkt miał światło żółte czy szare jak u ANNY to też doliczają to do zamówienia co już takie pomocne nie jest (w sumie mogłam zauważyć,że mam szare światło i nie zamawiać) ale z żółtymi nigdy nic nie wiadomo, a wolę jak dziewczyny płacą w momencie otrzymania kosmetyku, a nie z góry.
Wow podoba mi się to
Fajnie to wygląda na tym zamówieniu i rzeczywiście można sobie pociąć i w ten sposób dodawać do zamówień zamiast wypisywać rachunek
Wygląda to bardziej wiarygodnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg batycki.jpg (42,8 KB, 69 załadowań)

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2011-03-28 o 11:11 Powód: post pod postem
cinusiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 14:56   #4005
_Lusiaczek_
Raczkowanie

Odnośnie jeszcze batyckiego to się zastanawiałam, bo ten program trwa w 3-6 lub 4-7, czyli jak np nie uda mi się w 3-6 bo moje zamówienie z 3 było mizerne, a uda mi się w 4-7 to też się załapię na torebeczkę?
_Lusiaczek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 15:01   #4006
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Błyszczyk z demo: anew Natural Glisten -> świetny Gęsty, dobrze kryje, ale nie lepi się Naprawdę super, polecam Dodam jeszcze, że nie zanotowałam ani zapachu, ani smaku... Może to przez to, że jestem jakaś przydżumiona
A czy ten blyszczyk ma do nakladania gabeczke czy pedzelek?
Ewlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 15:03   #4007
Gustek
Raczkowanie

GG do Gustek

Cytat:
Napisane przez karinka124 Pokaż wiadomość
a jakbyś opisała TTA Diamond ?
Wyraźne, orzeźwiające... Z klasą
Myślę, że po godzinie wczuwania się w zapach mogłabym to ładniej ubrać w słowa Jednak, to co już napisałam w jakiś sposób odzwierciedla zawartość flakonika
Stary 2011-03-27, 15:23   #4008
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Lusiaczek_ Pokaż wiadomość
Odnośnie jeszcze batyckiego to się zastanawiałam, bo ten program trwa w 3-6 lub 4-7, czyli jak np nie uda mi się w 3-6 bo moje zamówienie z 3 było mizerne, a uda mi się w 4-7 to też się załapię na torebeczkę?
wydaje mi się, że tak

aż odszukałam tą ulotkę bo myślałam, że od kat.4- 7 to w okręgach trendsetter obowiązuje
a to jednak w national

Edytowane przez patusia22
Czas edycji: 2011-03-27 o 15:24
Stary 2011-03-27, 15:35   #4009
Immenseness
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zalotnica83 Pokaż wiadomość
Jest miękka, bardzo blisko jej do żelowej...
ojjj bosko już się nie mogę doczekać
Bizarre has hardly any...'

Immenseness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 15:43   #4010
mlodziudka85
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję za wypowiedź,a jaki jest wg Ciebie najlepszy?Jakiejś firmy?Pytam,bo nigdy nie używałam i nie wiem,a jest mi potrzebny do pomadki.
Trudno mi powiedzieć. Jeszcze musze poeksperymetowac z reszta pomadek i blyszczykow. Niewątpliwym plusem jest to, że jest wysuwany. Niebrudzi przez to innym rzeczy. Można go schowac do torebki jesli używa sie pomadek/ blyszczykow w sloiczkach. dobry tez powinien byc do pomadek ochronnych, gdy w sloiczku widac dno. Latwiej będzie wydobyc resztki kosmetyku

Edytowane przez mlodziudka85
Czas edycji: 2011-03-27 o 15:47
Stary 2011-03-27, 15:49   #4011
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:

sorki, nie było mnie , bo obiad robiłam
ten formularz na strefie jest rzeczywiście orientacyjny, ja go drukuję aby pokazać klientce co wprowadzałam do zamówienia na jej nazwisko

osobiście korzystam z własnego arkusza w excel ktory liczy mi całą wartość zamówienia i to co na fakturze będę ja miała do zapłaty - podobnie jak w ostatnim kroku składania zamówienia gdzie mamy "wartość zamówienia"
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 15:55   #4012
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez martynka899 Pokaż wiadomość
Wielkie dzięki Tak jest bo sprawdzałam na liście, znajduje się na stacji paliw śmiesznie jakoś
w moim rejonie około 80% paczkomatów jest właśnie na stacjach
tu akurat lotos

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 16:17   #4013
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
w moim rejonie około 80% paczkomatów jest właśnie na stacjach
tu akurat lotos
Tak mi się teraz nasunęło po tym co napisałaś, że najbliższy paczkomat, który jest ode mnie jest 70 km i najpierw stał na stacji benzynowej, a teraz go przenieśli przy stadionie żużlowym. Ciekawe jak długo tam wytrzyma... pewnie do najbliższych derbów
Stary 2011-03-27, 16:21   #4014
kenio26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mlodziudka85 Pokaż wiadomość
Trudno mi powiedzieć. Jeszcze musze poeksperymetowac z reszta pomadek i blyszczykow. Niewątpliwym plusem jest to, że jest wysuwany. Niebrudzi przez to innym rzeczy. Można go schowac do torebki jesli używa sie pomadek/ blyszczykow w sloiczkach. dobry tez powinien byc do pomadek ochronnych, gdy w sloiczku widac dno. Latwiej będzie wydobyc resztki kosmetyku

Stary 2011-03-27, 16:30   #4015
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Cytat:
Smacznego!
Ja też zawsze mam coś w zapasie Głównie są to produkty z ofert wiązanych lub jakiś promocji/programów motywacyjnych Teraz mam fioletową kosmetyczkę, mini balsamy ze SPA, separatory lawendowe, mleczko do mycia buzi z AC, roletkę Perceive, jeszcze jakąś kosmetyczkę i oczywiście produkty z Torby, która ostatnio nie cieszy się powodzeniem
Kiedy brakuje mi kilkanaście złotych do jakiegoś następnego progu opustowego, to wtedy zamawiam kilka takich rzeczy na zapas dla klientek jako prezenty Albo jak np. jest jakiś zestaw trzech produktów, z których biorę tylko dwa, trzeci zostawiam na prezent.

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
sorki, nie było mnie , bo obiad robiłam
ten formularz na strefie jest rzeczywiście orientacyjny, ja go drukuję aby pokazać klientce co wprowadzałam do zamówienia na jej nazwisko

osobiście korzystam z własnego arkusza w excel ktory liczy mi całą wartość zamówienia i to co na fakturze będę ja miała do zapłaty - podobnie jak w ostatnim kroku składania zamówienia gdzie mamy "wartość zamówienia"
Założyłam sobie kiedyś zeszyt A4 na spisywanie zamówień i osobną teczkę na faktury Nie ufam mojemu komputerowi

Przeglądam właśnie K6, demo i netto i myślę, że chyba zbankrutuję

Btw. zostawiacie sobie stare katalogi na pamiątkę czy cuś? Bo zastanawiam się, czy nie odłożyć ich na półkę, bo generalnie wyrzucam stare egzemplarze...

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

keine_angst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 16:51   #4016
Kairra
Spiritus Movens

Witam Was Dziewczynki po szaleństwach imprezowo-zakupowo-pourodzinowych

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
Serio się Wam podoba biżu Dare to Dazle? bo mnie wcale...no chyba że na żywo piękniej wygląda niż w katalogu
Cytat:
Potwierdzam, widziałam na własne oczy sam pierścionek. Jest cudny więc domyślam się, że reszta biżuterii też. Ja biżu nie noszę ale ta zrobiła na mnie wrażenie
Na mnie ta biżuteria też zrobiła wrażenie, ale tylko pod względem ceny

Musso4 na katalogowym oglądam fotki biżuterii, tam gdzie jest Dare to Dazzle widzę kolczyki Rosa, składające się z 7 "kryształków". Czy one są plastikowe, czy szklane? I jakiego są koloru, przeźroczyste? Bo na Twojej fotce wpadają w błękit...
Czy te kolczyki są jeszcze dostępne, może w netto je widziałaś?
(Idealnie pasowałyby mi do koszuli, gdzie mam przyszyte identyczne kryształki )
Kairra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 16:52   #4017
avonmaniaczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez keine_angst Pokaż wiadomość
Btw. zostawiacie sobie stare katalogi na pamiątkę czy cuś? Bo zastanawiam się, czy nie odłożyć ich na półkę, bo generalnie wyrzucam stare egzemplarze...
Ja zostawiam sobie po jednym egzemplarzu katalogu oraz AM i ofertę netto, które wkładam do środka katalogu
avonmaniaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 16:53   #4018
mistress88
Zadomowienie

Cytat:

przynajmniej po jednej sztuce
ale nawet taka ilość zajmuje sporo miejsca :/

mistress88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 16:57   #4019
patusia22
Zakorzenienie

czuję, że skoro kat.5 jest taki słaby i nie uda mi się złożyć zamówień na 1000zł to w kat.6 będzie coś fajnego do zamówienia z "programu motywacyjnego"

ciekawe czy jutro ta wiosenna oferta będzie interesująca ??
Stary 2011-03-27, 17:26   #4020
wera2604
Zadomowienie

Cytat:

Co do tego, że Avon tłumaczy się niedostępnością produktów, bo nie wpisujemy ilości obsłużonych klientów, to może wpisujmy tę liczbę pomnożoną razy dwa lub trzy, co? Wtedy nadrobimy za te niewpisujące A nuż to coś da
niewiem czy to prawda, ale ja wpisuje a braki niestety sa;(
wera2604 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości