|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
Odebrałam zaproszenia, muszę jeszcze tylko na nich kokardki powiązać i bierzemy się za rozdawanie
Nie wiem, czy tylko ja taka lewa jestem, czy to ogólna tendencja, ale te kokardki wcale ładne mi nie wychodzą Podjęłam dobrą decyzję nie próbując zrobić zaproszeń w domu, prawdopodobnie wyglądałyby jak zrobione przez sześciolatkę i rodzina by pomyślała, że ukrywamy dziecko ![]() Miałam jutro jechać oglądać buty ślubne, ale się rozchorowałam i przełożyłam na przyszły tydzień :/ niech prawdziwa wiosna wreszcie nadciągnie! |
|
|
|
#3692 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pokaż zdjęcia jak wyglądają w rzeczywistości.My dziś skończyliśmy zaproszenia. Zostały 3-4 szt do zrobienia, ale to takie, gdzie albo znajomy nie zdecydował się, czy ma być w zaproszeniu np. Jan Nowak, czy ksywą, a pozostałe dwa dla rodziców, takie na pamiątkę. Zapakowane w koperty, z wkładkami w środku, czekają na rozniesienie. Podziękowania do ciast też już gotowe. Zostały tylko zawieszki na wódkę (na razie tylko wydrukowane i pocięte, trzeba posklejać), menu i listy gości (które powstaną jakiś tydzień przed weselem). Cytat:
wszystkim rusza do przodu powoli jak widzę ![]() Nam nikt nic nie mówił o jakimś dniu skupienia... To jakieś obowiązkowe jest, czy "tradycja" regionalna? Cytat:
Zdrowiej, bo wiosna tuż tuż podobno jeszcze tylko ten weekend, i ma być coraz cieplej Ja się udaję na wycieczkę do domku na poszukiwanie butów i pierwsze rozdawanie zaproszeń. W sumie im szybciej, tym lepiej
|
||||
|
|
|
#3693 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piliśmy już i uważamy, że będzie dobra ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Uciekam.... Jak znajdę chwile to zaglądnę rano... Potem jedziemy kupować wódkę :P:P Dobranoc
|
|
#3694 |
|
Zadomowienie
|
magratka, wracaj do zdrowia
To wina tej pogody, ja ciąglę kaszlę, mam katar, mam już dość. paula, super, że już prawie wszystkie papierkowe rzeczy macie z głowy Menu i listy gości to już szybko pójdą (u nas nie będzie ani tego ani tego). Ja też nic nie słyszałam o dniu skupienia, więc pewno u nas nie ma takiego zwyczaju, u Ciebie może też nie Wszystkim przygotowania idą do przodu, chyba tylko u nas stanęło w miejscu... Oprócz tych zaproszeń nie mamy nic nowego. Jesteśmy pochłonięci remontem, idzie super, pewno za tydzień skończymy wszystko w naszej sypialni A potem... salon Więc w kółko jedno i to samo. Ale ja lubię takie prace ![]() Tak sobie myślę, że już po jutrze zostanie u nas tylko 5 miesięcy! Dziś mi się śniło, że obudziłam się rano i był dzień naszego ślubu
|
#3695 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja powiedziałam, że jak dla mnie bez różnicy i tak wódki pić nie będę ![]() Cytat:
a co do dni skupienia to w archidiecezji przemyskiej tego nie ma a Ty jesteś z przemyskiej czy rzeszowskiej? ale w rzeszowskiej też z tego co wiem nie ma (parafia mojego TŻ już do rzeszowskiej należy) ale w lubelskiej jest ten własnie dziń skupienia jeszcze ![]() za zaproszenia ![]() i powodzenia jutro w wybieraniu bucików ![]() Cytat:
super co do snów... miałam dziś swój pierwszy ślubny koszmar:P śniło mi się, że jest godz 14 (ślub o 15) a ja bez fryzury, bez makijażu, bez sukni wybieram się pod prysznic i nagle mama mnie oświeca, że to już ta godzina i nawet czasu na mycie nie ma, tylko w kiecke trzeba wskakiwać, a całe to opóźnienie przez to, że od rana z babcią TŻ latalam gdzieś, bo koniecznie chciała nam sprezentować zastawę stołową i chciała żebym wybrała co mi się podoba, ale gusta nam się nie zgadzały i ja nie chciałam tego co jej się podobało, a ona nie chciała kupić tego co mnie:P |
|||
|
|
|
#3696 |
|
Zadomowienie
|
jusztyska, straszny ten Twój sen
Ja mam ślubne koszmary już od roku I to chyba gorsze. Ktoś mi kiedyś powiedział, że z własnego ślubu i wesela mało co się pamięta i tak mi się to zakodowało jakoś głupio w głowie, że już kilka razy powtórzył mi się ten sam sen: budzę się rano i wszyscy gdzieś biegają, nagle ktoś podchodzi i mówi mi, że fajnie, że już wstałam i że wczoraj było super. I dowiaduję się, że już po ślubie, a ja nic a nic nie pamiętam, ani minuty I w dodatku męża nigdzie nie ma. Straszne uczucie!
|
#3697 |
|
Zadomowienie
|
thea, Twój straszniejszy, okropne by było nic nie pamiętać!
mój to dość śmiechowy był, najlepsze jest to, że jak spałam i śniło mi się to, to wiedziałam w trakcie snu, że śni mi się to, zamotałam, wiem ale jak sobie przypomnę tę zastawę, co babcia chciała sprezentować to dziki śmiech mnie ogarnia w ogóle to nie oglądałyśmy tych zastaw w sklepach tylko w jakiejś szopie:P
|
|
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Ja nie mam koszmarów - jeszcze - na szczęście
![]() Pierwsze zaproszenia rozdane Co myślicie: 0,5 l wódki na osobę jedno wino na dwie osoby list napoju gazowanego na osobę, litr soku na osobę i litr wody na osobę...? |
|
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=blueberry88;2596863 4]Dzień dobry. Ja nie mam koszmarów - jeszcze - na szczęście
![]() Pierwsze zaproszenia rozdane Co myślicie: 1. 0,5 l wódki na osobę 2. jedno wino na dwie osoby 3. list napoju gazowanego na osobę, 4. litr soku na osobę 5. litr wody na osobę...?[/QUOTE] 1. Raczej za dużo ale Ty znasz swoich gości - u mnie było 0,75 na parę i zostało 50 butelek 0,5 l. 2. Zdecydowanie za dużo u mnie było 30 butelek(o,75 l) na 130 gości zostało 5 pełnych i kilka niedopitych. Po za tym albo goście piją wódkę albo wino a do obiadu to 15 butelek w zupełności wystarczy. 3, 4, 5 raczej będzie mało.
|
#3700 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Emir1994 - za pierwsze rozdane zaproszenia ![]() Może my damy nasze pierwsze w przyszłym tygodniu... Jak odbierzemy zaproszenia. Zobaczymy... Co do ilości napoi, to ja też nigdy nie wiem jak to się liczy... My wódkę liczymy tak jak Ty. Napoje to nie wiemy... Chcemy się dogadać z hurtownią, że to co zostanie, to oddamy im - więc ilość nie ma znaczenia, możemy wziąć dużo więcej. Poza tym sierpień może być gorący / a my mamy 2 dni wesela, więc to tez inaczej/. Najlepiej zapytaj się w restauracji ile tak mniej więcej schodzi napoi. Oni się będą orientować.
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówisz, że 3l na osobę napojów bezalkoholowych to za mało? |
|
|
|
|
#3702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do przygotowań to powoli też zaczynam rozglądać się bielizną, ale pewnie zostawię to na lipiec ![]() A teraz siadam do wypisywania zaproszeń, dzisiaj wolne, więc trzeba korzystać, a pogoda jakoś nie nastraja na łażenie po dworze
|
|
|
|
|
#3703 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was Dziewczyny!
Widzę, że wszystkie jesteśmy w wirze przygotowań ![]() Mam pytanie trochę z innej beczki... Do ślubu zostało niecałe 5 miesięcy, czy macie czasem chwile zwątpienia... że może ślub to nie jest właściwa decyzja? Nie wiem czy to może zwykłe obawy, stres przed TYM dniem. Właściwie nic się nie zmieniło w zachowaniu mojego TZta, wiadomo są dni lepsze i gorsze... tylko ostatnio coraz więcej jest tych gorszych... Martwi mnie to Nie chcę się tu wyżalać i psuć nastroju... Chodzi mi tylko czy Wy też czasem macie takie dni zwątpienia? Czy to u mnie dzieje się coś złego
|
|
|
|
#3704 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. My kupujemy gotowe zaproszenia, ale dla rodziców pewnie zrobimy sami, z takim tekstem "od siebie" i może naszymi fotkami- jeszcze nie mam koncepcji.Cytat:
Cytat:
. Ciekawe ci mi się będzie śnić tuż przed ślubem- pewnie w ogóle nie będę mogła spać . Cytat:
.[QUOTE=Emir1994;25969603] Cytat:
. Myślę, że spytamy właścicielki sali o zdanie- w końcu ona wie najlepiej ile czego schodzi (tak mniej więcej). Dziewczyny, a macie już pomysł na prezenty dla rodziców? Bo kosze z kwiatami jakoś mnie nie przekonują....
|
|
#3705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3706 |
|
Zadomowienie
|
Hejj
dopiero wróciłam z zajęć... trochę padnięta jestem a jeszcze zmiana czasu, a jutro muszę na 8 na zajęcia znowu lecieć:/widzę, że szalejecie z zaproszeniami, nasze jeszcze nawet nie stworzone, ciągle czekamy na właściwy papier ![]() miałam dziś okienko między zajęciami więc z przyjaciółką poleciałyśmy do galerii i oglądałam staniki, ale nie znalazłam nic co by mi odpowiadało, więc chyba faktycznie zostane przy wszyciu stanika do sukni ![]() a odnośnie wątpliwości, ja ich nie mam, mój TŻ też nie, a dziś spotkał się z kumplem, który jest w dość niekomfortowej sytuacji związkowej i wywiązała się rozmowa na temat skąd wiesz, że ta dziewczyna to właśnie ta:P K: i wiesz, że ona to właśnie ona? TŻ: tak K: a skąd? TŻ: widziałem jej dowód! cóż, poczucie humoru, mojego TŻ nie opuszcza :P na koniec stwierdził, że jakby nie wiedział to by się nie oświadczał ale kumpel minę zrobił niezłą jak usłyszał o dowodzie
|
|
|
|
#3707 |
|
Przyczajenie
|
Hej, hej
zgłaszam się również na wątku sierpniowym z datą 27.08.2011Widzę, że macie już całkiem sporo rzeczy pozałatwianych... U nas mizernie - sala, zespół, fotograf, zamówiona sukienka(welon), jutro kończymy nauki. Nawet na zaproszenia jeszcze nie możemy się zdecydować, bo albo nieładne albo drogo. Ktoś pisał wyżej o białej Żubrówce na wesele - znajomi ostatnio testowali i teraz bardzo żałują że mają już kupioną jakąś inną bo podobno ta rewelacyjna jest.Nynka87 - widzę, że ślubujemy w tym samym dniu i obie pochodzimy z okolic Siedlec. Ciekawe czy przypadkiem nie w tym samym kościele - ja w Grodzisku kościół p.w. Św Trójcy
|
#3708 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"oddziały" ledwie w tygodniu czynne, a co dopiero w niedziele...Ja też zaczynam miewać koszmary senne (dotychczas chyba tylko parę), ale Łoś to mnie przebija, i Ciebie też nie potrafię powtórzyć, ale to co się jemu śniło ostatnio to dopiero zakrawa na paranoję ![]() thea2 - to chyba jeden z tych upierdliwców. Bo mi tak powiedziało już parę osób, że w dniu wesela to będziemy się wszędzie śpieszyć. I potem mi się śniło, że biegamy po kościele i na salę na piechotę gonimy... ale też takie poronione (w stylu niby sukienka, ale taka jak spodnie... wałki na głowie a za chwilę kwiatki...) Cytat:
u nas też. Ten weekend w domu planujemy rozdać conajmniej 10. Dziś załatwiliśmy 3 ![]() 0,5 l wódki - u mnie jest tyle, ale z poprawinami + kupione mamy 200 butelek piwa wino - jak dla mnie dużo. Planujemy kupić jakieś max 15 butelek (na 150 osób), a resztę dostawiać z tych, które przyniosą goście w razie czego. Napije, soki i woda - u nas tym zajmuje się catering, ale wiem, że soku jest na pewno więcej, a woda bez ograniczeń. A trzeba się liczyć z tym, że ostatnio picie wody zrobiło się "modne" i coraz więcej osób ją pija. Cytat:
a chwile zwątpienia, szczególnie kiedy macie gorsze dni, zawsze mogą się zdarzyć. Ale popatrz wtedy na swojego wybranka, i pomyśl w drugą stronę - jak by Ci było smutno i pusto bez niego. Ja sobie nie potrafię wyobrazić dnia bez słowa, bez głupiego smsa, bez podszczypywania, podpuszczania. A co dopiero życia. A drugiego takiego już nie znajdę ![]() Cytat:
hej ![]() Byłam dziś na przeglądzie sklepów z butami i melduję iż: - buty w sklepach ślubnych jak były, tak nadal są drogie (i brzydkie) - w normalnych sklepach nie ma jeszcze kolekcji wiosenno - letnich (takich, żeby coś białego było), a jak już są, to pojedyncze sztuki - brzydkie (albo drogie). - znalazłam jedną parę butów z gatunku "tanie na przebranie" - 36 zł para (Jusztyska powinnaś wiedzieć w jakich sklepach w Krośnie - przy starym cmentarzu, byłe CCC i w domu handlowym), ale niestety rozmiar 36 był na mnie o pół rozmiaru za duży, - patrzyłam też za sukienkami - znalazłam fason dla świadkowej (jak już była ze mną, to ją wciskałam w każdą sukienkę, jaką znalazłam ładną), i utwierdziłam się w przekonaniu, że satynowe ołówkowe sukienki to nie jest to w czym dobrze wyglądam, natomiast świadkowa jak najbardziej, Jak na razie to wszystko. Po niedzieli ruszamy na poszukiwanie garnituru, butów i sukienek c.d., no i może w końcu kupię sobie adidasy, bo dziś się nie mogłam zdecydować, czy wolę ten sam model przed kostkę czy za kostkę... Łoś zdecyduje, zawsze tak robię - pytam jego i najwyżej na niego będzie, jak się okażą niewygodne ![]() Dobranoc! |
||||
|
|
|
#3709 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ślubujemy w tym samym dniu ![]() z zaproszeniami to mamy tak samo, więc my w koncu zdecydowaliśmy, że sami je zrobimy ![]() Cytat:
![]() dobrze, że mój TŻ nie ma jeszcze koszmarów, bo to z pewnością jak u Twojego Łosia byłaby pełna paranoja... strach się bać ![]() wiem, wiem o których sklepach mówisz, jak będę po wielkanocy w krosnie to pewnie też tam zajrzę, choć jak mówisz, 36 duże na Ciebie, to na mnie z pewnością też, ale spróbować trzeba ![]() powodzenia dalszych podbojach sklepowych i rozdawaniu zaproszeń ![]() Nie znoszę zmiany czas, zwłaszcza kiedy muszę rano wstać:/ musiałam rano włączyć kompa, żeby sprawdzić która godzina, bo każdy zegarek mówił co innego:P a dziś równiutkie
|
||
|
|
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Czytałam Was,ale z nawału obowiązków nie pisałam. Dalej czekam na próbki zaproszeń więc tak jak u Jusztyski-nawet jeszcze nie drukują się te właściwe ![]() Wczoraj byliśmy u Księdza załatwiać to pozwolenie,ale zdzikł jak mu powiedziałam z czym przyszliśmy i zaczął czytać jakiś podręcznik,po czym stwierdził,że tam nie ma o przypadku,kiedy chcemy ślub w KEA i on pójdzie się dowiedzieć do Kurii co ma z nami zrobić Wiedziałam,że łatwo nie będzie![]() A tak poza tym to dzisiaj 5 miesięcy do ślubu i Nasza 5 rocznica ![]() ![]()
|
#3711 |
|
Zadomowienie
|
urwałam się z zajęć:P
Butterfly, do czego tak odliczasz ?
|
|
|
|
#3712 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3713 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
bardzo fajne. Lokal też robi wrażenie ![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
zupełnie w moim stylu ![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
a nie możemy zaliczyć poradni.. Ja okolice Lublina, mój narzeczony Warszawa. Byliśmy na naukach weekendowych w Św. Annie w Warszawie i zaliczyli nam 1 poradnię a teraz nigdzie nie chcą nas przyjąć na dodatkowe. Poza tym kłopot bo mieszkamy w różnych miejscach. Wiecie może coś o poradniach, które są czynne w weekend?? Można to jakoś załatwić> Albo ksiądz przymyka oko? No i to skupienie jeszcze ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
Jak spytałam o te nauki księdza w swojej parafii - jestem ze Świdnika, to omal mnie nie wyklął, że to nie ma nic wspólnego z kościołem, że to tylko wydarcie kasy.. Hmm może warto spytać.. |
|||||
|
|
|
#3714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a o której macie ślub ?? ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- gratulacje! ![]() |
|
|
|
|
#3715 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3716 | |
|
Zadomowienie
|
Kinga, gratuluję zakupów!!
Super ![]() aniak_1988, powiem Ci, że ja nie pamiętam, abym miała takie chwile zwątpienia. Zdarza się, że mnie narzeczony czymś zdenerwuje, że chwilowo jestem zła na niego, ale w sumie nie pomyślałam nigdy, że podjęłam złą decyzję. Nie wiem, co Ci poradzić ewell86 Witaj My ślubujemy w tym samym dniu Myślę, że te podstawowe rzeczy, na które teraz byłoby za późno już macie, a resztą się pewno już staracie zająć, więc głowa do góry ![]() paula, biedny ten Twój Łoś Mojemu się śniło dwa razy, że nikt nie przyszedł na nasz ślub A co do prezentów to my też właśnie nie wiemy, co kupić rodzicom, ale "kurzozbieracze"odpad ają. Ja nie znoszę, kiedy stoją mi jakieś niepotrzebne rzeczy na półkach, a wszelkie bibeloty do tego należą Toleruję jedynie świeczki. Moi rodzice też nie lubią takich rzeczy, więc grawerowane statuetki, księgi i tego typu rzeczy odpadają. Moi znajomi kupili rodzicom roboty kuchenne- na pewno potrzebne, ale mi jakoś nie pasują na prezent z okazji ślubu. My jeszcze nic nie wymyśliliśmy Oj, z butami ciężka sprawa, ja się za buty jakoś zabrać nie mogę. Szczególnie, że wiem, że na pewno moje buty ślubne będą brzydkie ![]() Cytat:
![]() Jak przyjdą próbki zaproszeń, to pochwal się co wybrałaś ![]() Dziewczyny, byłam dziś w galerii krakowskiej i po raz setny szukałam ślubnych majtek I wyobraźcie sobie, że nie mogę nic znaleźć a ja koniecznie chcę mieć ecru. I niby wybór duży, a nic mi nie pasuje. Ale pochwalę się , że zamknęliśmy sprawę zaproszeń, zaakceptowaliśmy projekt, więc to już z głowy A jutro po raz pierwszy od dwóch miesięcy zjawię się na uczelni (nie chodziłam tak długo, bo miałam ferie a potem praktyki), odzwyczaiłam się już To tak jakby wrócić po wakacjach Nie chce mi się strasznie. Tak mi ciężko było się pożegnać z moją klasą, w której miałam praktyki, popłakaliśmy się prawie z dziećmi na końcu, dostałam masę laurek i ciepłych słów No i tyle chyba chciałam powiedzieć
|
|
#3717 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() hehe... a u nas jutro 6 oficjalna rocznica ![]() Cytat:
Dziś poszła kolejna porcja zaproszeń. A ja przy okazji spaliłam buraka roku. Ale przynajmniej już wiem, że w naszych stronach jest taka tradycja, że przy zapraszaniu daje się młodym pieniądze. Szkoda, że wcześniej nie wiedziałam... Co do zakupów to jutro podejście drugie. Już z Łosiem. Zobaczymy jak długo wytrzyma Cytat:
Buty buty - moja miłość i zmora ostatnimi czasy. Chyba tylko gorsze obawy ma moja mama jeśli chodzi o garsonkę/sukienkę itp. Tak nawiasem mówiąc - wasze mamy jak się mają zamiar ubierać (jakieś przebieranie, garsonki, bolerka...). Co do ślubnych majtek - jak w Krakowskiej nie ma to może poszukaj gdzieś, gdzie będą majteczki nie z najnowszych kolekcji. Np. czasem można coś fajnego na Kleparzu znaleźć, może w Kazimierzu? Tam dużo jest takich małych butików z bielizną. Co do zaproszeń - gratuluję. Najtrudniej się zebrać i zabrać. A potem to już z górki. Ja mam tylko cały czas paranoję, że damy komuś zaproszenie adresowane nie na niego (tzn. koperta podpisana jego nazwiskiem, ale w środku dla kogoś innego). Chociaż niby wszystkie sprawdzałam już 2 razy, to przed wręczeniem jeszcze zaglądam czy aby na pewno jest ok. Spokojnego powrotu na uczelnię fajnie, że trafiłaś na takie kochane dzieciaki. Że Ci nie dawały w kość, tylko Cię tak lubią
Edytowane przez paula54 Czas edycji: 2011-03-27 o 22:56 |
||
|
|
|
#3718 |
|
Zadomowienie
|
paula, bardzo ciekawy pomysł z tą wycieczką
Tylko trzeba przeanalizować, czy rodzice będą w stanie wyrwać się z pracy w danym czasie itd. Ale tak sobie pomyślałam, że weekend w górach w jakimś ładnym hotelu byłby super Co do bielizny, to Kazimierz przeszłam wzdłuż i wszerz i też nic W realach, krokusach, carrefourach i innych minigaleriach też nic nie znalazłam Ale coś mi się wydaje, że na Długiej widziałam jakiś sklep ze ślubną bielizną to pewno tam zajrzę A jak nie to faktycznie- jakieś małe sklepiki, może Kleparz
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiliśmy garnitur (dwa miesiące temu), ciemny garnitur. Okazuje się, że ON jednak chciał jasny...
![]() Macie doświadczenie w zakupach w Selgrosie? Dostałam kartę, by móc wejść - można tam normalnie wziąć paragon? ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- aniak_1988, mnie to akurat nie dopadło. Powiem Ci, że moją koleżanka brała w zeszłym roku ślub i mimo, że bardzo chciała być ze swoim narzeczonym, to miała wątpliwości... że już nigdy pierwszej randki itd. Mówiła, że do ostatniego momentu przed przysięga miała poczucie, że może się jeszcze rozmyślić. Dziś są razem. Są bardzo szczęśliwi. W tym wirze stresu i ważnych decyzji muszą być chwile zwątpienia. Wg mnie warto się zastanowić które są faktycznie uzasadnione. |
|
|
|
#3720 |
|
Zadomowienie
|
W Selgrosie z tego co pamiętam dają normalnie paragony. Ale jest dziwna sprawa ze sposobem płacenia przy kasie- możesz zapłacić jedynie gotówką lub ich specjalną kartą
Taką normalną kartą zapłacić się nie da I zwróć uwagę na ceny, bo czasem robią coś dziwnego. Chciałam kupić kiedyś pucharki do lodów, były zapakowane po 3 sztuki w pudełka, ofoliowane. Było dla mnie jasne, że cena dotyczy tego pudełka, zawierającego 3 pucharki. A przy kasie okazało się, że to była cena za jeden A sprawa z kartami, żeby w ogóle wejść to dla mnie paranoja. Nie wiem, czy we wszystkich selgrosach takie cuda, ale w krakowskim na pewno.
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-03-28 o 09:16 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

Podjęłam dobrą decyzję nie próbując zrobić zaproszeń w domu, prawdopodobnie wyglądałyby jak zrobione przez sześciolatkę i rodzina by pomyślała, że ukrywamy dziecko 

Pokaż zdjęcia jak wyglądają w rzeczywistości.
To wina tej pogody, ja ciąglę kaszlę, mam katar, mam już dość.

Nie chcę się tu wyżalać i psuć nastroju... Chodzi mi tylko czy Wy też czasem macie takie dni zwątpienia? Czy to u mnie dzieje się coś złego

Biały musznik i kamizelka, także nie dobieram kwiatów pod kolor.