|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
witam
![]() jacieeee, olej teściów, szkoda się przejmować Jeśli uważacie że tyjecie za mało - na pewno jest wszystko dobrze. Najważniejsze co lekarz mówi, skoro w takim tyciu nie widzi nic niepokojącego to nie ma się czym przejmować. A już zwłaszcza opiniami towarzystwa - ja ostatnio od koleżanki usłyszałam że jak na ten tydzień to stanowczo za chuda jestem TŻ pojechał o 4 rano do pracy...wstawałam z nim to mały się obudził i rozrabiał solidnie A w ogóle lubi się bawić - jak nacisnę i biorę rękę to w to miejsce zaraz kopie Byle mu po urodzeniu taka pora do zabawy nie została ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze badania! ![]() No i pochwalę się że zaczynamy dziś 27 tydzień i 7 miesiąc
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-03-28 o 07:58 |
|
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1683 |
|
Wtajemniczenie
|
witamy się poweekendowo
aż się pozytywnie zaskoczyłam, że tak mało do nadrobienia ![]() za wszystkie dzisiejsze wizyty trzymamy kciuki ![]() nerola mam nadzieje, że nadal lezysz i odpoczywasz!!! miłego dnia zyczę i zabieram się do pracy |
|
|
|
#1684 |
|
Raczkowanie
|
Witam również poniedziałkowo!!!
dzisiaj miałam straszny sen, że włamali się nam do mieszkania, jak się obudziłam, to aż mi serce waliło, i wtedy dzidziuś zaczął kopać. kiedyś tak nie przezywałam, a teraz taka wrażliwa jestem. jestem dzisiaj sama w pracy, dyrektora przez dwa tygodnie nie będzie, także będzie pewnie dzisiaj luzik. Troche mnie dzisiaj brzuszek boli, ale to pewnie przez ta noc, że się tak zdenerwowałam. Ogólnie to nie mam humoru dzisiaj. Chciałabym żeby ten dzień szybko minął, bo jutro NASZ WIELKI DZIEŃ - POŁÓWKOWE No i oczywiście ![]() ![]() za wszystkie dzisiejsze wizyty.
|
#1685 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
kurde kompleksów się można przy Was nabawic ja jestem 6+ a t dopiero 20tc![]() w każdym bądź razie to połowa,gdybym przytyła następne 6 do końca to byłabym wniebwzięta to pikuś przy 30kg z pierwszej ciążyJacieeeee- teściowie-brak kultury... przepraszam za wyrażenie,ale guwno ich to obchodzi!!!!!!!!!!!!!!! a tż nie karc tak strasznie,w końcu to jego rodzice i jemu też pewnie było przykro... Sweet-lepiej mniej przytyc niż więcej ,uwierz ![]() Dziubek-ja też mam siare z jednego cycusia, nie martw się Aania- ja znów z katarem,a tu na jodze Czesiu ciągle mówi o oddychaniu nosem ehhhh ,zadzwonię potem![]() życzę miłego dnia ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- oczywiście też trzymam za wszystkie wizyty
|
|
|
|
#1686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-03-28 o 09:16 |
|
|
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
![]() ja sama zmykam zaraz do lekarza, na razie wyciągnąć kartotekę, bo muszę osobiście dziś, a później do lekarza już no i w międzyczasie do mamy muszę zajrzeć, przebrać, nakarmić już mam taki bęben, że z trudem się ogoliłam a co będzie później... ![]() miłego dnia pa
|
|
#1688 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() wstalam jakas taka... hmm tepo mam w glowie jakby, no zmeczona wstalam ![]() polezalabym troche ale na 12:40 jade na usg polowkowe, ale zamiast sie cieszyc ze dzidzia zobacze, to jakies takie glupie mysli mnie naszly, ze to nie jest dobre ze usg robi inny lekarz niz prowadzacy, ze moze inaczej do tego podchodzi, ze prowadzacy cos by dluzej i dokladniej sprawdzil, a tak to bedzie szybkei usg, szast prast i do domu a z wydrukami i opisem jutro po 16 mam konsultacje u prowadzacego trzymajcie kciuki ![]() jacieeeee, nie denerwuj sie, pomysl ze to wy i tylko wy macie wplyw na imie i kazda inna decyzje ktora dotyczy was i dzidziusia nie da sie podejmowac takich decyzji ktore beda pasowaly kazdemu i zawsze znajdzie sie ktos zyczliwy czy mniej.. ktory to skrytykuje i was w niepewnosc wpedzi ja jeszcze nie mowie o imieniu bo po prostu nie umiemy sie zdecydowac - ale juz wiem ze nie obejdzie sie bez komentarzy BABONIK, nie stresuj sie nie ukrywam ze sama o tym czesto mysle, jak to bedzie po porodzie, ile mi zostanie itp nigdy wczesniej nie rodzilam i nie wiem jak sie moj organizm zachowa, ale zaraz potem dochodzi inna mysl, ze nie moge sie teraz tym przejmowac, w sensie - mam sie zdrowo odzywiac ale nie przejadac sie ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- i kciuki za dzisiejsze wizyty trzymam
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Dzisiaj zostały tylko drzwi, grzejnik, wnętrze okna do pomalowania W końcu do Was wrócę na stałe i na bieżąco ![]() ![]() Ta moja koleżanka co rodziła, wybudziła się sama, w depresji jest, dziecka nie widziała na oczy, jeść nie chce, wypisać się sama chcę. I w sumie się nie dziwię..Dziecko zabrali do Lublina do szpitala bo dostało drgawek, nie wiadomo czy przeżyje, obrzęk mózgu, niedotlenienie, 2 punkty tylko dostało :/, a jeśli przeżyje to będzie upośledzone i nie wiadomo nawet w jakim stopniu. MASAKRA. Mój Dzidziol chyba rozumiał, że w remont ma być grzeczny i dlatego się rzadko odzywał, a teraz daje mamusi popalić za wszystkie te dni :P Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() ![]() No i zaczynamy dzisiaj 26 tydzień ![]()
|
#1690 | ||||
|
Rozeznanie
|
racja
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tez tyle samo a jestem w 26 tyg Cytat:
za polowkowe !!!Ja tez jutro mam wizyte ale o 13:00, mam nadzieje ze z moja szyjka nadal wszystko wporzadku - dluga i zamknieta - ale te skurcze mnie martwia dalej, nom oby do jutra rowniez bede prosic o zaciskanie kciukow
|
|
#1691 |
|
Zadomowienie
|
Witam w poniedzialek
Trzymam kciuki za wizyty ![]() Zaraz jade do dentysty . Wczoraj jak mówiłam szwagierce że ide do dentysty to była zdziwiona Kolina mnie usg nigdy nie robił moj gin i zawsze byłam dokładnie zbadana |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1692 |
|
Zadomowienie
|
Witam poniedziałkowo
![]() Ja dziś już zdążyłam oddać krew do badania. Zarejestrowałam się do dentysty na... 9 maja ![]() A tak w ogóle to dziś równe 20 tygodni, więc mamy PÓŁMETEK Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! My jeszcze imion nie wybieraliśmy (chociaż jakąś tam listę mąż sporządził), bo płci nie znamy. Teściowa jest przekonana, że będzie chłopak i kiedyś już mi mówiła, jakie się jej imiona podobają. Chyba chciała mi coś zasugerować |
|
|
|
#1693 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ~~*~~ Nie było mnie 2 dni i pewnie te rzeczy o które pytałyście już są wyjaśnione... Ja weekend spędziłam spokojnie dosyć Mój D znalazł pracę i dzisiaj poszedł pierwszy razMa komfort, że jak się nadarzy coś lepszego to zawsze może zrezygnować. Poszyłam sobie trochę na maszynie, co raz lepiej mi to wychodzi ![]() aż mam wene! Powiedzcie mi kochane, dostałam jakiś lek panaceum czy coś takiego czy panacitf ( nie umiem przeczytać ) jakiś czopek do pochwowy , na zapalenie które u mnie wyczaiła i nie wiem co to za nazwa
|
|||
|
|
|
#1694 | |
|
Zadomowienie
|
Zmalowana, wspolczuje kolezance, przezyla i nadal przezywa koszmar, oby jakos wszystko sie ulozylo
Cytat:
bede dobrej mysli
|
|
#1695 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie od rana
![]() Za oknem pięknie świeci słońce, ale temperatura to nie wiem jaka jest ![]() Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
|
|
#1696 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() no to ja też poniedziałkowo się przywitam, śniadanko z mężusiem zaliczone, mąż do pracy wyprawiony , pranie się pierze i teraz relaksik potem robię nalot na dwa lumpeksy i wieczorem kurs do rodziców po wałówkę czyli michę pierogów ruskich za wszystkie wizyty
|
||||
|
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
Witam poweekendowo
![]() Zmalowana synuś mojej znajomej dostał 1 punkt, kazali sie przygotować na najgorsze, a że juz na pewno będzie uposledzoną roslinką - dokładne słowa lekarza, a teraz jest biegającym, wrzeszczącym i mega radosnym zdrowym 3-latkiem ![]() My też bylismy u teściów, ale na szczęście był tylko teśc, normalnie uwielbiam tego człowieka, jest jaki jest ale go uwielbiam, mojej zolzowatej teściowej na szczęscie nie było, moczyła d... na basenach ![]() Odwieźlismy babcię tż do szpitala do tarnowa, ma mieć dziś operacje na serce.... jak zawsze panikowała przed operacja do mi powiedziała, że ma byc prababcia i musi byc dzielna - kobieta ma 59 lat i będzie prababcią czaicie?! A jej mąż, meeega alkoholik, wiecznie na bombie wczoraj stwierdził, że musi ograniczyć to picie bo w końcu będzie pradziadkiem - to juz nie byle co hehe ![]() Leże w łózku, mąż przyniósł kawe, robi śniadanko, ale zaraz wyskakuje, trzeba odpalić kosiarkę, wypucować się i o 12.40 prosimy skromnie o kciuki!!! juz się nie mogę doczekać![]() Odezwe się po wizycie buuuuziaki
|
|
|
|
#1698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1699 |
|
Zadomowienie
|
czesc
ja juz wstalam jakis czas temu zjadlam sniadano i objadlam sie nutella wogole teraz w ciazy moge jesc ja lyzeczkami wiecie wczoraj bylismy w gosciach u przyjaciol i z przyjaciolka nie widzialysmy sie tydzien i ona mowi ze mi slicznie brzuszek urusl i wczoraj jak kladlismy sie to mezulek mowi ze juz mam piekny brzusio i sobie porozmawial z Bartusiem mowi do niego po imieniu stuka w brzusio ale to zabawne trzymam kiuki za dzisiejsze wizyty![]()
|
|
#1700 |
|
Zadomowienie
|
To ja chwilowo będę znikać i idę połazić po mieście
Mam parę spraw do załatwienia a pogoda nastraja do wyjścia, tylko muszę zobaczyć jak temperatura wygląda...
|
#1701 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I też nie wszystkim się Marcel podoba, ale ja ktos coś zaczyna komentować to szybko ucinam dyskusje i mówie że "Wy już mieliscie/ będziecie mieli dzieci to nadawaliście / nadacie im takie imiona jakie będziecie chcieli. Teraz My spodziewamy się dziecka i będzie On miał naimię Marcel." Ucina to wszystkie niepotrzebne dyskusjei komentarze, które i tak wcześniej czy później będą. Bo to ze się powie jakie imię przed samym porodem nie powstrzyma ludzie od głupiego gadania.Za dzisiejszye wizyty mocno zaciskam kciuki ![]() ![]() Co do tycia to ja przytyłam juz sporo ![]() Cytat:
![]() Mi się dzisiaj śniło ze urodziłam Tzn nie sam poród tylko ze już miałam Marcela w domku Ale w ogóle nie byłam przygotowana bo miałam tylko kilka ubranek a reszta lezała u teściowej w kartonie i ciagle się martwiłam i mówiłam D ze musi tam pójśc i przynieśc ten karton ze śpioszkami, bodziakami itd. I śniło mi się ze go przewijałam I wołalam mamę żeby mi pomogła bo się sama balam Dziewczyny na jaki fotelik się decydujecie ?? Wiem ze najlepsze są Maxi Cosi, ale cena za nowy to w granicach 400/500zł . I to sam fotelik bez bazy Bo za taki to trzeba z 1000zł dać ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|||
|
|
|
#1702 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Melduję się po połówkowym Z maleństwem wszystko ok, waży 468g ![]() Będziemy mieli synka
|
#1703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() p.s. no i zostałam jako jedyna nieznająca płci swojego dziecka wśród lipcowych mamusiek ;-( Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2011-03-28 o 10:36 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1704 |
|
Zadomowienie
|
Zapomnialam sie pochwalic ze my dzis zaczynamy 23 tydzien tylko zglupialam calkiem i nie eiem czy to jeszcze 5 miesiac czy juz 6 jak to jest? a co do tycia to ja mam 1,5 kg na plusie
|
#1705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje siusiak
|
|
|
|
|
#1706 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
ja od rana na nogach bo miałam pierwsze kłucie w tym tygodniu - badania na tarczycę...Nie było za dużo moherów więc szybko poszło na szczęście![]() Cytat:
To jest nasze dziecko i bedzie nosil takie imie, jakie nam sie podoba! Na szczescie u nas z rodzicami i tesciami nie ma takiego problemu. A Ty po prostu ich lej, choć rozumie, że było ci przykro...Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1707 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
witaj w klubie mamusiek synusiow
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1709 |
|
BAN stały
|
Dzień dobry mam njadzieję
![]() Od razu na wstępie poinformuję Was,że nadal lezę i odpoczywam \Nie mam innego wyjścia. Wiecie co?Wpadłam w depresję przedporodowa.Wszystko nam się wali,do tego to łóżku,Wy piszecie,ze gdzieś idziecie a ja ciagl w leginsach i tunice w łóżku.Nigdzie nie chodzę,nikt mnie nie widzi. Jakoś brakuje mi powodów do radosci,no chyba,ze dzieci przyjdą i mnie tulą,całują albo T. kupoi mi jakąś drobnostkę do jedzenia typu banan np.(niedawno to norma a teraz 1 banana jem ja,Iza,Szymon i Krystian). Dobra,już się nie żalę. Współczuję Wam tych komentarzy od teściów.Ależ to musi wkurzać,choć i mojej mamie się Szymon nie podobał,i Iza też nie. Aloe to moje dzieci i już. Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i czekam na wieści!!!!!!!!!!! ![]() W nocy nie spałam od 2 bo bolał mnie ten zatruty ząb a moja dentystka na urlopie Do tego Iza przeginała pałę w nocy.Ponad dwie godziny non stop waliła,przewracała sie i czuć ją od pochwy,po boki do żeber. Macicę mam pod samymi cyckami. No ale u mnie dziś się skończył 28 tydz. i wchodzimy w 29 ![]() Co do łona,to ja na pamięć się golę i to na leżąco.A dziś mam zamiar zrobić pazury u stóp. Zmalowana tu Ci odpiszę bo dopiero odczytałam smsa-wiem,bo Ci futryny zostały do pomalowania Wczoraj bnył u nas szwagier z rodzinką-rodzice 4 dzieci-i szwagierka w zniebowzięta ubrankami Izy a ja mam lęk przed myciem małej cipki. Gratuluję i ja syneczka!!!!! Moze ten tydzień będzie pod znakiem małego mężczyzny?Jak już tak zaczełyśmy nowy tydzień? 23 tydzień musi być skończony by wejść w 6 miesiąc. To tak jak ja tydzień temu skończyłam 27 tydz. a zaczęłam 7 miesiąc. Dziś jest dopiero zaczęty 2 tydz. siódmego miesiąca. Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-03-28 o 10:47 |
|
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
My sobie jak zwykle leżymy,i odpoczywamy. Męża wyslałam do miasta powiatowego,by pozałatwiał trochę rzeczy. Agula moje babcię mają 62 i 61 lat,i będą prabaciami. Ale co-żyje jeszcze moja prababcia-czyli dla moich dziewczyn praprababcia.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

ja jestem 6+ a t dopiero 20tc

Zakończone: 2
To jest nasze dziecko i bedzie nosil takie imie, jakie nam sie podoba! Na szczescie u nas z rodzicami i tesciami nie ma takiego problemu. A Ty po prostu ich lej, choć rozumie, że było ci przykro...