Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz. III. - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-28, 10:52   #4291
melod_y
Zakorzenienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez vesna84 Pokaż wiadomość
Witam! mozna sie przyłączyć?
od lutego tego roku jestem szczęśliwą narzeczona (czekajacą 8 lat ) a w przyszlym roku, bede żoną

Witamy
W końcu ktoś nie z okolic LUBLINA!
Ja jestem z okolic NS, ale nalot na sukienki ślubne na pewno zrobię w Krakowie
Faktycznie czasem po 8 latach trudno zaskoczyć więc brawa dla Twojego Tż-ta !

Piszesz że macie na razie sale, to Kochana rozkręcaj się rozkręcaj, bo czerwiec chwytliwy miesiąc jest

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Seagirl Pokaż wiadomość
Witaj vesna84, dzień dobry wszystkim;-)

Dziewczyny ja już za parę dni chyba zamówię suknię;-))
Przez prawie dwa tygodnie jedna była moją faworytką ale w sobotę obleciałam sklepy z mamą i na razie inna zwyciężyła;-)

Pochwal się sukienką

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 10:57   #4292
vesna84
Zakorzenienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Witamy

Piszesz że macie na razie sale, to Kochana rozkręcaj się rozkręcaj, bo czerwiec chwytliwy miesiąc jest

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Pochwal się sukienką
wiem właśnie, narazie nie wiem w co ręce wsadzić
idziemy do Kościoła we środę lub piatek, wstepnie termin tez zarezerwowalismy, i tu moje pytanie, jak to jest, bo bierzemy slub w nie swojej parafii, czy na takim pierwszym spotkaniu, trzeba w kancelarii cos zaplacic, jaka zaliczke czy coś??
ostatnio nic tylko zaliczki wpłacamy
aha no i mamy juz dj'a
szukamy obecnie fotografa
co do sukienki to jestem narazie na etapie poszukiwania swojego fasonu
jest tyle pieknych sukien...
vesna84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 11:02   #4293
melod_y
Zakorzenienie

Oj jak z tymi parafiami jest to nie wiem. Ale dziewczyny na pewno wiedzą bo nawet nena chyba załatwiała sobie termin w innym kościele.

Stary 2011-03-28, 11:06   #4294
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
a zauważyłyście że dawno sztuczki nie było na wątku?? ciekawe co się u niej dzieje
Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
a Sztuczka jakiś czas temu pisała że bardzo zajęta jest ostatnio
Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
jakoś całkiem niedawno też o niej pomyślałam.
Kochane jesteście dziewczynki Tak o mnie myślicie a ja jestem taka niedobra i nie mam dla Was czasu Przepraszam Was wszystkie bardzo, że się nie udzielam - znów 2 tygodnie minęły nawet nie wiem kiedy... Od teraz naprawdę postaram się być na bierząco

Troszkę ostatnio byłam zajęta, to fakt... Jestem na 1 roku studiów II stopnia a mimo to nasza promotorka każe nam już za 3 tygodnie przynieść pierwszą wersję planu pracy oraz wtęp - nie wiem czy u wszystkich jest takie tempo, ale co najmniej osoby ode mnie z grupy które mają innego promotora jeszcze o tym nawet nie myślą XD
A tak poza tym? Niom, dalej jestem na stażu i mimo iż ściągnęłam sobie koleżankę z byłej pracy i jesteśmy teraz 2 to niby obowiązkami się dzielimy, ale też dużo sobie gadamy w "międzyczasie" - no wiecie jak to jest Cieszę się, bo juz od tego weekendu zamierzamy kupić sobie karnet do klubu fitness, w którym ja 2 lata temu pracowałam jako instruktor a ta właśnie koleżanka siedziała na recepcji Także i zadbamy o nasze pośladki na wiosnę/lato i spędzimy miło czas w swoim towarzystwie
Mój TŻ znów ma pracę - od wiosny do późnej jesieni nie ma problemu z akcjami w castoramie, jest dużo roboty (całe szczęście) więc trochę pieniążków mam nadzieję uda nam się odłożyć na wszystkim znany i oczywisty cel Trochę mieliśmy ostatnio z TŻem spięć, aż głupio mi się przyznać, ale głównym powodem był brak kasy i słaba organizacja (zarówno moja jak i TŻa, zajmowaliśmy się głupotami zamiast spiąć się, załatwić obowiązki i mieć czas już tylko dla siebie). Oczywiście jest już lepiej - nie tylko ze względu na lepszą sytuację materialną, ale też podziwiam TŻa bo od tygodnia sobie rekreacyjnie biega o 6 (!) - jutro idę biegać razem z nim On chodzi 4 razy w tygodniu, ja ze względu na weekendowy karnet w fitnessie będę chodziła raczej 2 razy w tygodniu, także miło
W sprawie ślubu na razie cicho Ale już nie mogę się doczekać wakacji, bo wtedy zaczną się moje poszukiwania sukni ))

Witam wszystkie nowe PMki!

Ucałowania dla "starych" PMek
sztuczka_magiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 11:14   #4295
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:
Witamy

Pochwal się sukienką
Kurczę nie mogę skopiować zdjęcia z netu, ale ona i tak na żywo wygląda ładniej, więc jeśli ją już zaklepię co myślę będzie w tym tygodniu, najdalej w sobotę to zrobię sobie w niej zdjęcie w salonie i dopiero pokażę.
Mam jeszcze możliwosć zmiany zdobienia na gorsecie z takiego haftu na rzędy cyrkonii. Ale pani chce za to dodatkowo 400zł więc trochę drogo. Co prawda ja bym wolała te cyrkonie ale za taką kasę to chyba się nie opłaca. Jak wkleje zdjęcie to proszę o radę czy zmieniać to zdobienie czy zostawić.
Seagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 11:18   #4296
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość

Co do tematu zaręczyn to u nas najpierw były nieoficjalne moje i tż-a a jakiś czas później zaprosiliśmy rodziców Tż-a do mnie Tż oczywiście przyszedł z flaszeczką i kwiatami i zapytał moich rodziców czy się zgadzają abym została jego żoną
Było wesoło
u mnie było tak samo tzn TŻ po jakimś miesiącu przyszedł z kwiatami do mojego domu i tak na luzie i na wesoło zapytał o moją rękę bez żadnych pompatycznych scen i zakładania pierścionka jeszcze raz przy rodzicach to nie w naszym stylu (a i moi rodzice by się pewnie czuli dziwnie więc po co)
Cytat:
od lutego tego roku jestem szczęśliwą narzeczona (czekajacą 8 lat ) a w przyszlym roku, bede żoną
witaj
Cytat:
Ale jak myślicie czy coś sie może stać z materiałem do czasu ślubu? Kurcze chyba nie, mam nadzieję.
Przecież jak szyją na zamówienie to też z materiału który jakiś czas leży.
Co o tym myślicie?
na pewno nic się nie stanie często PMki kupują suknie kilka miesięcy wcześniej np moja kuzynka kupiła suknię we wrześniu a ślub ma teraz w sierpniu, więc prawie rok minie po prostu suknia sobie leży w salonie cały czas, dobrze przechowywana a ona wpada tylko na przymiarki
Pochwal się co to za model
Cytat:
Napisane przez sztuczka_magiczka Pokaż wiadomość

Ucałowania dla "starych" PMek
witaj ponownie

Piękna pogoda znów idę pranie zrobić

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 11:21   #4297
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość
Hmmm....ja też się jakoś nie zainteresowałam niczym tutaj, choć widziałam kiedyś pokaz sukien ślubnych w jednym z hoteli, ale porażka totalna, jak dla mnie.... Jeśli chodzi o Wyspy, to nic w sumie stąd nie przyda Ci się w Polsce- ani sala, czy catering...ani kamerzysta czy kapela.... Można by jedynie ewentualnie za sukniami czy dodatkami popatrzeć, no nie?
Ale w POLSCE targi ślubne Ojjjj to MUS!!!! Obowiązkowo muszę się wybrać
Ahhhh super, że tak Wam się fajnie to zapoznanie udało Jeju, mam nadzieję, że u Nas będzie choć podobnie Nie mogę już normalnie.... muszę coś wymyślić, żeby do maja dożyć!!!!
No oczywiscie, ani catering, ani sala prezentowane na brytyjskich targach by mi sie nie przydalo, ale chodzi bardziej o inspiracje Moze na jakies fajne pomysly wpadlabym widzac co oni proponuja Nastepny raz w Polsce bede w wakacje, wiec mam nadzieje sie zalapac na jakies Targi

A do maja już własciwie tylko miesiąc, wiec raz dwa zleci Wiec na pewno dozyjesz

Cytat:
Przez prawie dwa tygodnie jedna była moją faworytką ale w sobotę obleciałam sklepy z mamą i na razie inna zwyciężyła;-)

Cena w porównaniu z innymi w Warszawie bardzo niska bo to jest ostatnia i już mi nowej nie uszyją tylko miałabym tą. Oczywiście pani mi ją pięknie wyszykuje i dopasuje.

Ale jak myślicie czy coś sie może stać z materiałem do czasu ślubu? Kurcze chyba nie, mam nadzieję.
Co o tym myślicie?
Nie no, sukni na pewno nic sie nie stanie! Przeciez jest wiele PMek, ktore suknie odkupuja juz od innych dziewczyn, ktore bawily sie w nich na swoich weselach i nic im sie nie dzieje, wiec nie sadze, zeby i z Twoja mialoby sie cos zlego wydarzyc Ja jednak uwazam, ze rok do przodu to troche za wczesnie na wybor sukni .. Balabym sie, ze cos mi sie jeszcze zmieni i co wtedy? Ale jesli jestes pewna swojej decyzji, to zamawiaj

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pamiętacie jak wam pisałam że schudłam w ciągu 10 dni 6kg to okazała się nieprawda. Mam wagę elektryczną a ona powinna stać całkowicie na płaskim a u mnie w bloku są krzywe podłogi mój TŻ to obcykał. Więc wtedy schudłam 4,5kg. Dzisiaj się znowu zważyłam i w sumie już poleciało mi 7kg Wczoraj byłam u psiapsiółki a wcześniej jej nic nie mówiłam o tym że się odchudzam ;p i wiecie co odrazu zauważyła że schudłam mówi że widać po twarzy udach brzuchu nawet po rękach.... Aj jaka jestem z siebie dumna a dzisiaj jest 18 dzień diety ;p do tej pory nie ćwiczyłam bo byłam na 1 fazie a tam warzywa i mięso zero cukrów(węglowodanów) teraz jestem w 2 fazie i dodałam trochę węglowodanów. Dopiero teraz zacznę ćwiczyć bo wiedziałam że 1 fazie waga będzie leciała a jak dodam węglowodany to może być ciężej dlatego wstrzymywałam się tyle z ćwiczeniami. Przepraszam za mój wywód ale jestem taka dumna
Gratki! 7 kg w 18 dni, to baaaaardzo duzo! Zastaanwiam sie czy nie za duzo i czy Twoj organizm sie w koncu nie zbuntuje .. Ale jesli dobrze sie czujesz, to super Wiem jak to milo uslyszec, ze sie dobrze wyglada Ja w ostatnich dniach ciag;e wyskuchuje od znajomych moich i moich rodzicow, ze tak schudlam i taka chudzina ze mnie hihi Super! A jestes na Dunkanie?

Cytat:
dziękuję, za ciepłe przyjęcie
no więc tak....
mieszkam w Krakowie, parą jestesmy od 8 lat znamy sie prawie 10
oświadczyn doczekałam sie w Walentynki tego roku, odbyło sie to tak jak chciałam ja +on dajemysobie prezenty walentynkowe i jak z prekonaniem, ze pewnie dostane kolejny flakonik perfum...a tu taki suprise
myslalam, że po tylu latach razem mnie nie zaskoczy niczm a jednak!!
oboje pracujemy i teraz ostro oszczedzamy na wesele,.
Termin mamy- to 2.06.2012, sale juz zarezerwowalismy, teraz wszystko po kolei planujemy...ehh..sporo tego, co do foty pierścionka jak wróce do domku, to wrzuce
Witam
No osiem lat, to juz najwyzsza pora na kolejny krok Super, ze Twoj TZ Cie tak zaskoczyl i sprawil, ze zareczyny byly tak piekne Gratulacje!
Slub planujecie w Krk?
ps. też jestem z małopolski

Cytat:
Witamy
Okolice NS?! Jak to sie stalo, ze dopiero teraz o tym słyszę? :P Ja też
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 11:24   #4298
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę nie mogę skopiować zdjęcia z netu, ale ona i tak na żywo wygląda ładniej, więc jeśli ją już zaklepię co myślę będzie w tym tygodniu, najdalej w sobotę to zrobię sobie w niej zdjęcie w salonie i dopiero pokażę.
Mam jeszcze możliwosć zmiany zdobienia na gorsecie z takiego haftu na rzędy cyrkonii. Ale pani chce za to dodatkowo 400zł więc trochę drogo. Co prawda ja bym wolała te cyrkonie ale za taką kasę to chyba się nie opłaca. Jak wkleje zdjęcie to proszę o radę czy zmieniać to zdobienie czy zostawić.

Seagirl

No to czekam
Za zdobienie faktycznie sobie dużo liczy... Chociaż zależy tez ile tego by było.. bo moze to jednak czasochłonne jest

SZTUCZKA -
No to ćwicz pośladki na tym fitnesie
Powiem Ci że niewiele trzeba, aby pokłócić się kiedy budżet jest nie taki jaki byśmy chcieli. I czasem u mnie też tak jest.. Ale chyba musimy to jakoś ogarnąć zaakceptować, że nie zawsze się przelewa.
A z tym promotorem z jednej strony masz fajnie, bo jak widzę jak moja siostra teraz pisze po 20 stron na dzień przed oddaniem rozdziału na V roku to nie dowierzam :P A tak to będziesz miała spokój później, a inni będą się męczyć

Stary 2011-03-28, 11:24   #4299
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
u mnie było tak samo tzn TŻ po jakimś miesiącu przyszedł z kwiatami do mojego domu i tak na luzie i na wesoło zapytał o moją rękę bez żadnych pompatycznych scen i zakładania pierścionka jeszcze raz przy rodzicach to nie w naszym stylu (a i moi rodzice by się pewnie czuli dziwnie więc po co)

witaj

na pewno nic się nie stanie często PMki kupują suknie kilka miesięcy wcześniej np moja kuzynka kupiła suknię we wrześniu a ślub ma teraz w sierpniu, więc prawie rok minie po prostu suknia sobie leży w salonie cały czas, dobrze przechowywana a ona wpada tylko na przymiarki
Pochwal się co to za model

witaj ponownie

Piękna pogoda znów idę pranie zrobić
No juz wklejam, udało mi się.
Wiem że nie wszystkim moze się podobać ale to jest mój styl, zawsze marzyłam o trenie;-) Ważę 49-50kg i w takich wąskich sukniach się nie widzę. Na początku myslałam o ecru ale w tej bieli jest taki śliczny kontrast a do tego ślub zimą wiec wezmę biel.

Aha, ten haft jest oczywiscie ładniejszy na żywo i połyskuje.

Dołączam zdjęcie przodu, trochę małe ale moze znajdę gdzieś większe.
Opłaca się zmieniać ten haft za 400zł??/

Edytowane przez Seagirl
Czas edycji: 2011-03-29 o 13:00
Stary 2011-03-28, 11:27   #4300
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość

Okolice NS?! Jak to sie stalo, ze dopiero teraz o tym słyszę? :P Ja też
Ano widzisz Wspominałam nawet kiedyś że byłam na targach ślubnych w Sączu i nazbierałam tone ulotek

Stary 2011-03-28, 11:27   #4301
bahari
Raczkowanie

Cytat:
Witaj
Cytat:

Cena w porównaniu z innymi w Warszawie bardzo niska bo to jest ostatnia i już mi nowej nie uszyją tylko miałabym tą. Oczywiście pani mi ją pięknie wyszykuje i dopasuje.

Co o tym myślicie?
Wg mnie spokojnie możesz ją kupować, trzymaj ją w nieprześwitującym pokrowcu i na pewno nic się nie stanie.
Cytat:
Dziewczyny pamiętacie jak wam pisałam że schudłam w ciągu 10 dni 6kg to okazała się nieprawda. Mam wagę elektryczną a ona powinna stać całkowicie na płaskim a u mnie w bloku są krzywe podłogi mój TŻ to obcykał. Więc wtedy schudłam 4,5kg. Dzisiaj się znowu zważyłam i w sumie już poleciało mi 7kg Wczoraj byłam u psiapsiółki a wcześniej jej nic nie mówiłam o tym że się odchudzam ;p i wiecie co odrazu zauważyła że schudłam mówi że widać po twarzy udach brzuchu nawet po rękach.... Aj jaka jestem z siebie dumna a dzisiaj jest 18 dzień diety ;p do tej pory nie ćwiczyłam bo byłam na 1 fazie a tam warzywa i mięso zero cukrów(węglowodanów) teraz jestem w 2 fazie i dodałam trochę węglowodanów. Dopiero teraz zacznę ćwiczyć bo wiedziałam że 1 fazie waga będzie leciała a jak dodam węglowodany to może być ciężej dlatego wstrzymywałam się tyle z ćwiczeniami. Przepraszam za mój wywód ale jestem taka dumna
Gratulacje i życzę wytrwałości
Cytat:
dziękuję, za ciepłe przyjęcie
no więc tak....
mieszkam w Krakowie, parą jestesmy od 8 lat znamy sie prawie 10
oświadczyn doczekałam sie w Walentynki tego roku, odbyło sie to tak jak chciałam ja +on dajemysobie prezenty walentynkowe i jak z prekonaniem, ze pewnie dostane kolejny flakonik perfum...a tu taki suprise
myslalam, że po tylu latach razem mnie nie zaskoczy niczm a jednak!!
oboje pracujemy i teraz ostro oszczedzamy na wesele,.
Termin mamy- to 2.06.2012, sale juz zarezerwowalismy, teraz wszystko po kolei planujemy...ehh..sporo tego, co do foty pierścionka jak wróce do domku, to wrzuce
Cytat:
idziemy do Kościoła we środę lub piatek, wstepnie termin tez zarezerwowalismy, i tu moje pytanie, jak to jest, bo bierzemy slub w nie swojej parafii, czy na takim pierwszym spotkaniu, trzeba w kancelarii cos zaplacic, jaka zaliczke czy coś??
aha no i mamy juz dj'a
W kościele raczej nie ma zwyczaju płacenia zaliczek Przecież oni żadnych kosztów nie ponoszą...
Wstaw zdjęcia sukien które Ci się podobają!!!

Kurczę dziewczyny, zazdroszczę Wam że wszystkie miałyście takie romantyczne zaręczyny. Ale chyba już się powoli przyzwyczajam, że mój TŻ już taki jest. Jakbym mu powiedziała wprost że chcę żeby mnie poprosił o rękę to by to zrobił. A ja głupia gadałam tylko że chcę pierścionek zaręczynowy. No i kupił mi pierścionek, a o przyklęku i pytaniu zapomniał Teraz widzę że to moja wina, bo On po prostu potrzebuje mieć czarno na białym powiedziane. To samo jest z prezentami. Jak powiem odpowiednio wcześnie że coś konkretnego bym chciała mieć to mi kupi, a jak zapomnę coś zasugerować, to On nie ma zielonego pojęcia co mi kupić. Muszę o tym pamiętać przed następnymi urodzinami, to może się uda.... powiem Wam po cichu że marzę o złotych kolczykach, takich dużych kołach. Trzeba będzie przygotować grunt
bahari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 11:29   #4302
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem że nie wszystkim moze się podobać ale to jest mój styl, zawsze marzyłam o trenie;-) Ważę 49-50kg i w takich wąskich sukniach się nie widzę. Na początku myslałam o ecru ale w tej bieli jest taki śliczny kontrast a do tego ślub zimą wiec wezmę biel.

ej ej., uważaj Bo ja też chudzina i myślę o zwiewnej empire
A sukienka bardzo ładna. I właśnie myśle nad tym haftem i ładnie wygląda.. Nie wiem czy dodałabym te cekinie, chociaz trudno powiedziec bo nie widze jak z przodu wygląda

o juz widze- mi się podoba taka jaka jest

Stary 2011-03-28, 11:30   #4303
baskaeta
Zadomowienie

Witajcie dziewczyny

Seagirl suknia fajna uroku dodaje jej ten tren - taka pierzasta na sesji będzie super sprawa - a z sprzodu jakieś zdjęcie?

Ja ostatnio coraz częściej zaglądam na strony z sukniami choć planuję kupić dopiero pod koniec roku i tak się zastanawiam co będzie na mnie dobrze leżało

Jagodzia133 moje gratulacje

Zaczynam od 06.04 dietę więc jak coś mozemy się wspierać
Stary 2011-03-28, 11:33   #4304
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:

Dołączam zdjęcie przodu, trochę małe ale moze znajdę gdzieś większe.
Opłaca się zmieniać ten haft za 400zł??/
A tu jest inny model ale bardzo podobny do tamtego.

Edytowane przez Seagirl
Czas edycji: 2011-03-29 o 13:01
Stary 2011-03-28, 11:35   #4305
bluesky89
Zakorzenienie

Witam Was kochane!
Dawno mnie tu nie było! Jakos mało się udzielam ostatnio, ale nie mam nastroju.. ;/

Witaj vesna84 Gratuluje zaręczyn i przygotowań do wesela

U nas po staremu, przygotowania na razie stoja w miejscu. Czekamy na kwiecień. No jedynie zarezerwowałam dekoratorkę i przy okazji dowiedziałam się, że tą samą dekoratorkę będzie miała znajoma z mojej miejscowości (ślub na w lipcu tego roku) i chcą w tych samych kolorach co my, więc będę mogła zobaczyć zdjecia i się przekonać jak będzie wyglądała dekoracja
Wczoraj rozmawiałam z siostrą TŻ i się domyśla, że planujemy slub, ale starałam się nie wygadać Powiemy im w kwietniu Choć nie wiem, czy ona myśli o slubie, czy ciąży, bo powiedziała mi tak : A wy planujecie jakąś niespodziankę dla nas? Bo K (brat TŻ, powiedział im telefonicznie, bo też jest w UK, że zostanie tatusiem) powiedział nam o wszystkim przez telefon, a Wy m0że chcecie tak osobiście? i cisza w słuchawce ale zaśmiałam się tylko i zmieniłam temat
Stary 2011-03-28, 11:37   #4306
Seagirl
Zadomowienie

Jak zrobię zdjecie na sobie to wam pokażę, ona jest o wiele ładniejsza w rzeczywistości.
Z tą zmianą zdobienia chodzi o to że wszystko jest odpruwane, i na górze mam doszyte dwa rzędy takiego paska z cyrkonii oraz to samo na dole. Nie trzy a dwie linie zdobienia na gorsecie.
Pytanie czy opłaca się to robić za 400zł więcej?

Dodam że suknia kosztowała 3700 a teraz mogę ją mieć za 2500 gdyż już jej nie uszyją bo ten salon nie współpracuję już z tamtą firmą.
Stary 2011-03-28, 11:39   #4307
bluesky89
Zakorzenienie

Seagirl - suknia nie w moim typie, ale już bym jej nie ozdabiala zanymi cekinami. Wydaje mi się, ze tren i sam fason dodaje jej uroku i będzie się fajnie prezentować. Żebyś z tymi cekinami nie wyglądala pózniej jak choinka. Ale to tylko moja opinia.
Stary 2011-03-28, 11:41   #4308
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:
ej ej., uważaj Bo ja też chudzina i myślę o zwiewnej empire
A sukienka bardzo ładna. I właśnie myśle nad tym haftem i ładnie wygląda.. Nie wiem czy dodałabym te cekinie, chociaz trudno powiedziec bo nie widze jak z przodu wygląda

o juz widze- mi się podoba taka jaka jest
Miałam na myśli to że na ślub widze się w szerokiej bo chciałabym żeby było większe wrażenie, nie mam nic do tego że jestem szczupła, na wesela do koleżanek chodzę tylko w wąskich;-)
Stary 2011-03-28, 11:42   #4309
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Jak zrobię zdjecie na sobie to wam pokażę, ona jest o wiele ładniejsza w rzeczywistości.
Z tą zmianą zdobienia chodzi o to że wszystko jest odpruwane, i na górze mam doszyte dwa rzędy takiego paska z cyrkonii oraz to samo na dole. Nie trzy a dwie linie zdobienia na gorsecie.
Pytanie czy opłaca się to robić za 400zł więcej?

Dodam że suknia kosztowała 3700 a teraz mogę ją mieć za 2500 gdyż już jej nie uszyją bo ten salon nie współpracuję już z tamtą firmą.
a to super okazja ostatnio na grouponie widziałam kupon na suknię za 100 zł w sumie uprawniał na zakup na 50% zniżki jeśli chciało się kupic inny model - i to był kupon na śląsk Także warto dziewczyny obserwować co i jak tam się szykuje

Edytowane przez baskaeta
Czas edycji: 2011-03-28 o 11:44
baskaeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 11:44   #4310
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Seagirl - suknia nie w moim typie, ale już bym jej nie ozdabiala zanymi cekinami. Wydaje mi się, ze tren i sam fason dodaje jej uroku i będzie się fajnie prezentować. Żebyś z tymi cekinami nie wyglądala pózniej jak choinka. Ale to tylko moja opinia.
Nie nie, to byłyby cyrkonie ale zamiast tego wszystkiego co jest teraz na gorsecie.
Więc nie byłabym obwieszona, ten haft co jest teraz też lekko połyskuje wiec nie wiem czy go nie zostawić bo w sumie podobają mi się bardziej tamte cyrkonie ale za 400zł to zmieniać? Trochę mi szkoda kasy;-(
A jeszcze muszę dokupić coś na górę , futerka to ok 300zł kosztują chociaż ja nie wiem czy chcę futerko.

Edytowane przez Seagirl
Czas edycji: 2011-03-28 o 11:46
Stary 2011-03-28, 11:48   #4311
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Nie nie, to byłyby cyrkonie ale zamiast tego wszystkiego co jest teraz na gorsecie.
Więc nie byłabym obwieszona, ten haft co jest teraz też lekko połyskuje wiec nie wiem czy go nei zostawić bo w sumie podobają mi się bardziej tamte cyrkonie ale za 400zł to zmieniać? Trochę mi szkoda kasy;-(
a Ponieważ będziesz ślubować w lutym powiedz co założysz na "wierzch" jakieś bolerko - płaszczyk? Opowiesz nam o swojej wizji? Jestem bardzo ciekawa Twojej stylizacji
Stary 2011-03-28, 11:49   #4312
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
Więc nie byłabym obwieszona, ten haft co jest teraz też lekko połyskuje wiec nie wiem czy go nie zostawić bo w sumie podobają mi się bardziej tamte cyrkonie ale za 400zł to zmieniać? Trochę mi szkoda kasy;-(
A jeszcze muszę dokupić coś na górę , futerka to ok 300zł kosztują chociaż ja nie wiem czy chcę futerko.
A to troszkę źle Cię zrozumiałam, wybacz
No to wszystko zalezy od Ciebie, 400 zł w prawdzie to dużo jeśli za suknie placisz ponad 2000.. Ja bym zostawiła tak jak jest, bez zbędnych kosztów, za tą kasę możesz mieć coś jeszcze
Stary 2011-03-28, 11:54   #4313
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
a to super okazja ostatnio na grouponie widziałam kupon na suknię za 100 zł w sumie uprawniał na zakup na 50% zniżki jeśli chciało się kupic inny model - i to był kupon na śląsk Także warto dziewczyny obserwować co i jak tam się szykuje
JA mam kupon uprawniający do zniżki 1700zł w salonie Wedding room na jana pawła, nie skorzystam z niego bo nie było tam takich falbaniastych ale poza tym były piękne suknie, więc będę chciała go odstąpić.
Stary 2011-03-28, 12:00   #4314
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
JA mam kupon uprawniający do zniżki 1700zł w salonie Wedding room na jana pawła, nie skorzystam z niego bo nie było tam takich falbaniastych ale poza tym były piękne suknie, więc będę chciała go odstąpić.
to Twoj kupon przebija wszystko napisałam o nim bo tak jakoś przypomnialam sobie że w weekend na mnie to zrobiło wrażenie he he jak przegladałam oferty

Ja mam swój upatrzony salon z dużym wyborem sukien a że jest obok mnie praktycznie to nie zamierzam kupować gdzieś indziej na mieście sukienki - generalnie mozna nazwac to lenistwem he he na przymiarki będę miała blisko biegać

SEAGIRL OPOWIEDZ O WIZJI SIEBIE CIEKAWOŚĆ MNIE ZJE ZARAZ

Edytowane przez baskaeta
Czas edycji: 2011-03-28 o 12:01
baskaeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 12:01   #4315
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
a Ponieważ będziesz ślubować w lutym powiedz co założysz na "wierzch" jakieś bolerko - płaszczyk? Opowiesz nam o swojej wizji? Jestem bardzo ciekawa Twojej stylizacji
Piękne są te plaszczyki , ale jak bym miała gładką suknię to bym się zdecydowała ale jak mam falbaniastą to nie chcę dołu zasłaniać. Ewentualnie coś takiego jak ten pierwszy tylko taką krótką marynareczkę bym sobie z tego zrobiła.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brud_4040_snowdrop_front_stor[1].jpg (35,8 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg brud10_front_stor.jpg (23,6 KB, 26 załadowań)
Stary 2011-03-28, 12:05   #4316
Chatka
Wtajemniczenie

Hej Dziewczynki! Od razu powiem, że przeczytałam w trakcie weekendu wszystko, ale chyba nie wszystko udało mi się pozaznaczać, wiec mój post może być chaotyczny... Ale, no nic, zaczynamy

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
Ależ mam dzis kaca ...ale tak to jest jak się popija trójniaka dwójniakiem
O to widzę było balowanie, i to w najlepszym stylu Kocham i dwójniaki i trójniaki

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Zrobiłam Marysi tort z pampersów Jutro wraca do domku
Na samym czubku ma świeczkę "0" tak symbolicznie.
CUUUUUUUUUUUUDO

Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość
BOOOOOOZIUUUUUU jak ja się już nie mogę doczekać maja!!!!!!!!!
W maju moja siostrzenica ma komunię, więc lecimy z TŻ do Polski na kilka dniAle to nie dla tej komunii tak mnie rozrrrrywa już i skręca Jesteśmy z TŻ zaręczeni już 2,5 roku....To byly bardzo wczesne, jak dla mnie, zaręczyny, bo byliśmy ze sobą zaledwie kilka miesięcy...., dlatego nie byłam jeszcze wtedy gotowa na żadne planowanie ślubu. Sytuacja zaręczyn dla moich Rodziców też była kosmiczna, bo nawet jeszcze nie zdążyli poznać TŻ A ja Im tu dzwonię i mówię, że właśnie mi się oświadczył.........A Rodzice, biedni, nawet nie wiedzieli KOMU powiedziałam "TAK" No i Mama była jednak niepocieszona dodatkowo, że zaręczyny były takie nieoficjalne, że bez Rodziców, bez pytania Taty o zgodę.....jak to było w przypadku mojej Siostry..... Dla mnie jednak były ogromnym przeżyciem i magiczną chwilą TŻ poprosił mnie o rękę w moje urodziny, podczas Naszego weekendowego pobytu w Paryżu -mojego urodzinowego prezentu

W ciągu tych ostatnich dwóch lat jednak, ja zdążyłam się dobrze poznać z Rodzinką TŻa a TŻ z moj ...Na szczęście wszyscy się bardzo polubiliśmy.
Decyzja o ślubie przyszła spontanicznie, z miesiąc temu... to postanowiliśmy sobie, że wykorzystamy Nasz majowy pobyt w Polsce i dzień przed komunią, zaprosimy moich Rodziców i Rodziców TŻ do restauracji w moim rodzinnym mieście. Wtedy to dojdzie do zapoznania się Naszych Rodziców Brrr Stresik jest
I wtedy to oficjalnie mój TŻ ma poprosić mojego Tatę o moją rękę......Robimy to głównie dla Nich, dla Rodziców. Najlepsze, że póki co, nikt nic o tym nie wie Trzymamy to w wielkiej tajemnicy, żeby powiedzieć Im dopiero jak będziemy już w Polsce, że planujemy zapoznanie się Rodziców, o zaręczynach nadal ani bzzz bzzzciiiiiii Jeśli Rodzice się sami domyślą, to spoko, luz, z błędu Ich wyprowadzać nie zamierzam. Ale nie chcę też Ich tak zupełnie nastawiać, że mają to być oficjalne zaręczyny, bo podjęliśmy właśnie decyzję, że to już czas.... Póki co, żeby Rodzice nic nie planowali sobie na majową sobotę, to już powiedziałam, że mamy zamiar z TŻ Ich gdzieś porwać na jakiś obiadek czy coś, do jakiejś fajnej knajpki..... No więc myślą sobie, że to będzie taki wypad we czwórkę -ja, TŻ i Rodzice A w maju, osobiście, przekażę Im wiadomość, że jednak będzie Nas szóstka Co Wy na to????
No i po tej kolacji/obiedzie/czy cokolwiek to będzie, możemy zacząć Nasze poszukiwania sali Czyli sobota-zapoznanie się Rodziców i oficjalne zaręczyny, niedziela-komunia siostrzenicy, poniedziałek- wyruszamy na łowy sali.........
Póki co, Nasze plany to jedna wielka tajemnica i tylko z Wami, dziewczyny, mogę sobie swobodnie nareszcie o tym wszystkim pogadać Bo to przecież ogromne emocje, euforia wręcz i nie da się tak do końca zupełnie utrzymać takiej wiadomości w tajemnic najgorsze to jest to, że nawet mojej Przyjaciółce nie mogę narazie nic o tym powiedzieć, bo mam zamiar prosić ją na świadka, a chcę to też zrobić osobiście.....ehhhhh Ojjjjj ciężko jest 3mać jęzor za zębami...ojjj ciężkoooooo
Fiuuuu i może wtedy, po majowym pobycie w Polsce, wreszcie będę mogła podzielać Wasze pogaduszki i radości mniejsze i większe W PEŁNI, dotyczące załatwiania coraz to nowszych zdobyczy typu kamerzysta, fotograf, zespół.....itp. itd......

....Bo narazie to nawet w podpisie daty nie mogę sobie wpisać....
Tak czytam, czytam i sobie myślę, że ja bym nie potrafiła czegoś takiego 3mać w tajemnicy Szczególnie przed Przyjaciółką
My od razu jak tylko się zaręczyliśmy, to TŻ zadzwonił do swoich Rodziców, a następnego dnia polecieliśmy do moich, żeby osobiście pokazać pierściunka Żadnych oficjalnych zaręczyn nie było, bo my już dawno mieszkaliśmy razem, to gdzie tu jakieś oddawanie córki No i zaraz potem info obiegło cąły świat
3mam kciuki, żeby Wam się wszystko udało na tip top, żeby było dużo emocji, wzruszeń i w ogóle...

Nas spotkanie Rodziców jeszcze czeka, ale to dlatego, że daleko od siebie mieszkają. No, ale w te wakacje już na pewno zorganizujemy spotkanie, więc wtedy ja się będę stresować

Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość
Witajcie
Wpadłam się tylko przywitać, cały dzień byłam w szkole, jestem mega wykończona i chyba za chwilę zasnę :/
A i chciałam Wam powiedzieć, że jutro idę pierwszy dzień do pracy. I strasznie się denerwuję z tego powodu ;(. Ehh, mogło by już być po
Także do jutra dziewczyny
Będzie super, na pewno!

Cytat:
Witaj i pokaż salę
A ja zapisuję do kalendarza.

Cytat:
Gratuluję wytrwałości, fajnie, że widać efekty I że przychodzi Ci tak dieta już naturalnie, brawo

Cytat:
aha no i mamy juz dj'a
Żeby wziąć ślub w innej parafii teraz musicie jedynie do niej pojechać i zaklepać sobie termin i godzinę. Żadnych zaliczek nie ma Natomiast parę miesięcy przed ślubem będziecie musieli z którejś z Waszych parafii wziąć tzw. licencję, czyli pozwolenie na wzięcie ślubu w innej parafii.

Cytat:

Piękna Ja co prawda ciechnęłabym ten tren Poza tym cudeńko, ja bym do niej już nic nie dodawała no, ale to Twój gust, więc i Twój wybór
I nie, nic się nie stanie z suknią, jak trochę powisi w szafie Ja chętnie też już teraz bym sobie kupiła suknię, bo wiem dokładnie, jaką chcę i mi się to już raczej nie zmieni Ale raczej będzie trzeba ją uszyć...

Hm, hm, pamiętam, że coś o spowiedzi było. Znalazłam taki wątek na wizażu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=47964
Jak widać jest to różnie. Albo traktują dorosłych ludzi jak dzieci, albo jak przestępców niemal na karę śmierci, albo zdarzają się tacy, co powiedzą: jesteście dorośli, spowiedź to kwestia Waszego sumienia, ja żadnych kartek nie chcę. Wszystko zależy od konkretnego człowieka.
Ja wam powiem szczerze, że sobie naszej spowiedzi nie wyobrażam. Przestałam się spowiadać, kiedy zaczęłam myśleć samodzielnie, nie przez pryzmat religii (bo kiedyś, jako żarliwa katoliczka nie wiedziałam, że może być inny pryzmat), tylko siebie samej jako człowieka i uświadomiłam sobie, jak bardzo upokarzające mojej ludzkiej godności jest opowiadanie komuś obcemu swoich osobistych spraw, które ktoś kiedyś uznał za zły uczynek, tzw. grzech. A wg mnie Bóg nie po to dał nam wolną wolę, żeby nas z niej rozliczać i karać za to, że z niej korzystamy. Każdy rozlicza się sam ze sobą i wie, co mógłby zrobić lepiej. Cała koncepcja grzechu i spowiedzi jest więc dla mnie i dla mojego TŻta po prostu nie do przyjęcia.
Wobec czego na chwilę obecną mam nadzieję, że uda nam się to jakoś obejść. Bo inaczej nie wiem, czy będziemy w stanie wziąć ten kościelny ślub. Bo wg mojego sumienia spowiedzi nie potrzebuję - wszystko, co robię w życiu robię w zgodzie ze sobą nie krzywdząc nikogo, sama też wiem, co muszę poprawić i nie potrzebuję do tego niczyjego osądu.

Poza tym Laseczki jutro będziemy mieć w mieszkaniu niezłą rozróbę - w całym bloku wymieniają nam instalację gazową i jutro zrobią rozpierduchę w naszej kuchni... Normalnie już się boję, ile będzie potem sprzątania... a póki co już tydzień nie mamy gazu, ale radzimy sobie, mamy taką małą elektryczną maszynkę i czajnik elektryczny. Ale uciążliwe to jest bardzo. Najgorsze jest to ciągłe wiercenie na całej klatce. Dziś będę wyciągać rzeczy z szafek, żeby je można było poodsuwać... eh, Sodoma i Gomora się szykuje, naprawdę....

Eh, musiałam pokasować grafikę z Waszych postów..

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 12:05   #4317
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Piękne są te plaszczyki , ale jak bym miała gładką suknię to bym się zdecydowała ale jak mam falbaniastą to nie chcę dołu zasłaniać. Ewentualnie coś takiego jak ten pierwszy tylko taką krótką marynareczkę bym sobie z tego zrobiła.
moja sąsiadka miała właśnie taki płaszczyk króciutki. jak marynarka Tylko taki fufaty cały.

Stary 2011-03-28, 12:06   #4318
ewika19
Zadomowienie

Cytat:
Witaj

Seagirl- suknie które wstawiłaś są przecudne!! To jest mój typ (na dzień dzisiejszy ;P) I z materiałem na pewno nic się nie stanie, przecież to nie jest 10 lat .

A ja wróciłam z tej pracy. I powiem Wam, że było beznadziejnie. Ta firma to jakaś wielka ściema. Na rozmowie kwalifikacyjnej zupełnie o innych warunkach mówili niż dzisiaj. Mam niby pracować z dziewczyną o 2 lata starszą odemnie która na wstępie mi powiedziała, że mam do niej mówić przez "pani" ale ja mam od niej tego nie wymagać. I cały czas mi na ręce patrzyła, powiedziała mi, że mam o nią nic nie pytać bo była zajęta (siedziała na nk). Muszę się dobrze zastanowić czy chcę pracować w takiej atmosferze... TŻ mi odradza, ale ja nie wiem co robić...
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 12:06   #4319
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:

Kocham takie okrycia i płaszcze strasznie mi się podobają dlatego tak niecierpliwe czekałam na to, co zaprezentujesz Są boskie
jak będzie krótki to fajnie będzie wyglądało

Nie pamiętam gdzie juz widziałam - ale na jakiejś stronce fotografa - na plenerze zimowym parę młodą - i wiecie co dziewczyna do pięknej sukni założyła na górę zwykły bez rękawów puchowy kaftan wyglądało to strasznie
Stary 2011-03-28, 12:09   #4320
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:

ja tez jestem strasznie ciekawa całej stylizacji gratuluję zdecydowania zdradzisz, gdzie upolowałaś tę piękność??

sztuczko kochana witaj po tak długiej nieobecności

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości