|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Cytat:
Witamy W końcu ktoś nie z okolic LUBLINA! ![]() Ja jestem z okolic NS, ale nalot na sukienki ślubne na pewno zrobię w Krakowie ![]() Faktycznie czasem po 8 latach trudno zaskoczyć więc brawa dla Twojego Tż-ta ! ![]() Piszesz że macie na razie sale, to Kochana rozkręcaj się rozkręcaj, bo czerwiec chwytliwy miesiąc jest ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
Pochwal się sukienką
|
|
#4292 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Cytat:
![]() idziemy do Kościoła we środę lub piatek, wstepnie termin tez zarezerwowalismy, i tu moje pytanie, jak to jest, bo bierzemy slub w nie swojej parafii, czy na takim pierwszym spotkaniu, trzeba w kancelarii cos zaplacic, jaka zaliczke czy coś?? ostatnio nic tylko zaliczki wpłacamy ![]() aha no i mamy juz dj'a szukamy obecnie fotografa co do sukienki to jestem narazie na etapie poszukiwania swojego fasonu ![]() jest tyle pieknych sukien... |
|
|
|
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
Oj jak z tymi parafiami jest to nie wiem. Ale dziewczyny na pewno wiedzą bo nawet nena chyba załatwiała sobie termin w innym kościele.
|
#4294 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak o mnie myślicie a ja jestem taka niedobra i nie mam dla Was czasu Przepraszam Was wszystkie bardzo, że się nie udzielam - znów 2 tygodnie minęły nawet nie wiem kiedy... Od teraz naprawdę postaram się być na bierząco ![]() Troszkę ostatnio byłam zajęta, to fakt... Jestem na 1 roku studiów II stopnia a mimo to nasza promotorka każe nam już za 3 tygodnie przynieść pierwszą wersję planu pracy oraz wtęp - nie wiem czy u wszystkich jest takie tempo, ale co najmniej osoby ode mnie z grupy które mają innego promotora jeszcze o tym nawet nie myślą XD A tak poza tym? Niom, dalej jestem na stażu i mimo iż ściągnęłam sobie koleżankę z byłej pracy i jesteśmy teraz 2 to niby obowiązkami się dzielimy, ale też dużo sobie gadamy w "międzyczasie" - no wiecie jak to jest Cieszę się, bo juz od tego weekendu zamierzamy kupić sobie karnet do klubu fitness, w którym ja 2 lata temu pracowałam jako instruktor a ta właśnie koleżanka siedziała na recepcji Także i zadbamy o nasze pośladki na wiosnę/lato i spędzimy miło czas w swoim towarzystwie ![]() Mój TŻ znów ma pracę - od wiosny do późnej jesieni nie ma problemu z akcjami w castoramie, jest dużo roboty (całe szczęście) więc trochę pieniążków mam nadzieję uda nam się odłożyć na wszystkim znany i oczywisty cel Trochę mieliśmy ostatnio z TŻem spięć, aż głupio mi się przyznać, ale głównym powodem był brak kasy i słaba organizacja (zarówno moja jak i TŻa, zajmowaliśmy się głupotami zamiast spiąć się, załatwić obowiązki i mieć czas już tylko dla siebie). Oczywiście jest już lepiej - nie tylko ze względu na lepszą sytuację materialną, ale też podziwiam TŻa bo od tygodnia sobie rekreacyjnie biega o 6 (!) - jutro idę biegać razem z nim On chodzi 4 razy w tygodniu, ja ze względu na weekendowy karnet w fitnessie będę chodziła raczej 2 razy w tygodniu, także miło ![]() W sprawie ślubu na razie cicho Ale już nie mogę się doczekać wakacji, bo wtedy zaczną się moje poszukiwania sukni ))Witam wszystkie nowe PMki! Ucałowania dla "starych" PMek
|
|
#4295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam jeszcze możliwosć zmiany zdobienia na gorsecie z takiego haftu na rzędy cyrkonii. Ale pani chce za to dodatkowo 400zł więc trochę drogo. Co prawda ja bym wolała te cyrkonie ale za taką kasę to chyba się nie opłaca. Jak wkleje zdjęcie to proszę o radę czy zmieniać to zdobienie czy zostawić. |
|
|
|
|
#4296 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn TŻ po jakimś miesiącu przyszedł z kwiatami do mojego domu i tak na luzie i na wesoło zapytał o moją rękę bez żadnych pompatycznych scen i zakładania pierścionka jeszcze raz przy rodzicach to nie w naszym stylu (a i moi rodzice by się pewnie czuli dziwnie więc po co) Cytat:
Cytat:
często PMki kupują suknie kilka miesięcy wcześniej np moja kuzynka kupiła suknię we wrześniu a ślub ma teraz w sierpniu, więc prawie rok minie po prostu suknia sobie leży w salonie cały czas, dobrze przechowywana a ona wpada tylko na przymiarki Pochwal się co to za model witaj ponownie Piękna pogoda znów idę pranie zrobić
|
|||
|
|
|
#4297 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze na jakies fajne pomysly wpadlabym widzac co oni proponuja Nastepny raz w Polsce bede w wakacje, wiec mam nadzieje sie zalapac na jakies Targi ![]() A do maja już własciwie tylko miesiąc, wiec raz dwa zleci Wiec na pewno dozyjesz ![]() Cytat:
Ja jednak uwazam, ze rok do przodu to troche za wczesnie na wybor sukni .. Balabym sie, ze cos mi sie jeszcze zmieni i co wtedy? Ale jesli jestes pewna swojej decyzji, to zamawiaj ![]() Cytat:
Wiem jak to milo uslyszec, ze sie dobrze wyglada Ja w ostatnich dniach ciag;e wyskuchuje od znajomych moich i moich rodzicow, ze tak schudlam i taka chudzina ze mnie hihi Super! A jestes na Dunkanie?Cytat:
No osiem lat, to juz najwyzsza pora na kolejny krok Super, ze Twoj TZ Cie tak zaskoczyl i sprawil, ze zareczyny byly tak piekne Gratulacje! ![]() Slub planujecie w Krk? ps. też jestem z małopolski ![]() Cytat:
![]()
|
|||||
|
|
|
#4298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Seagirl No to czekam ![]() Za zdobienie faktycznie sobie dużo liczy... Chociaż zależy tez ile tego by było.. bo moze to jednak czasochłonne jest ![]() SZTUCZKA - No to ćwicz pośladki na tym fitnesie ![]() Powiem Ci że niewiele trzeba, aby pokłócić się kiedy budżet jest nie taki jaki byśmy chcieli. I czasem u mnie też tak jest.. Ale chyba musimy to jakoś ogarnąć zaakceptować, że nie zawsze się przelewa. A z tym promotorem z jednej strony masz fajnie, bo jak widzę jak moja siostra teraz pisze po 20 stron na dzień przed oddaniem rozdziału na V roku to nie dowierzam :P A tak to będziesz miała spokój później, a inni będą się męczyć
|
|
#4299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem że nie wszystkim moze się podobać ale to jest mój styl, zawsze marzyłam o trenie;-) Ważę 49-50kg i w takich wąskich sukniach się nie widzę. Na początku myslałam o ecru ale w tej bieli jest taki śliczny kontrast a do tego ślub zimą wiec wezmę biel. Aha, ten haft jest oczywiscie ładniejszy na żywo i połyskuje. Dołączam zdjęcie przodu, trochę małe ale moze znajdę gdzieś większe. Opłaca się zmieniać ten haft za 400zł??/ Edytowane przez Seagirl Czas edycji: 2011-03-29 o 13:00 |
|
|
|
|
#4300 |
|
Zakorzenienie
|
Ano widzisz
Wspominałam nawet kiedyś że byłam na targach ślubnych w Sączu i nazbierałam tone ulotek
|
#4301 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Przecież oni żadnych kosztów nie ponoszą...Wstaw zdjęcia sukien które Ci się podobają!!! Kurczę dziewczyny, zazdroszczę Wam że wszystkie miałyście takie romantyczne zaręczyny. Ale chyba już się powoli przyzwyczajam, że mój TŻ już taki jest. Jakbym mu powiedziała wprost że chcę żeby mnie poprosił o rękę to by to zrobił. A ja głupia gadałam tylko że chcę pierścionek zaręczynowy. No i kupił mi pierścionek, a o przyklęku i pytaniu zapomniał Teraz widzę że to moja wina, bo On po prostu potrzebuje mieć czarno na białym powiedziane. To samo jest z prezentami. Jak powiem odpowiednio wcześnie że coś konkretnego bym chciała mieć to mi kupi, a jak zapomnę coś zasugerować, to On nie ma zielonego pojęcia co mi kupić. Muszę o tym pamiętać przed następnymi urodzinami, to może się uda.... powiem Wam po cichu że marzę o złotych kolczykach, takich dużych kołach. Trzeba będzie przygotować grunt
|
|||||
|
|
|
#4302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja też chudzina i myślę o zwiewnej empire A sukienka bardzo ładna. I właśnie myśle nad tym haftem i ładnie wygląda.. Nie wiem czy dodałabym te cekinie, chociaz trudno powiedziec bo nie widze jak z przodu wygląda ![]() o juz widze- mi się podoba taka jaka jest
|
|
#4303 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny
Seagirl suknia fajna uroku dodaje jej ten tren - taka pierzasta na sesji będzie super sprawa - a z sprzodu jakieś zdjęcie? Ja ostatnio coraz częściej zaglądam na strony z sukniami choć planuję kupić dopiero pod koniec roku i tak się zastanawiam co będzie na mnie dobrze leżało Jagodzia133 moje gratulacje Zaczynam od 06.04 dietę więc jak coś mozemy się wspierać
|
#4304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Seagirl Czas edycji: 2011-03-29 o 13:01 |
|
|
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was kochane!
Dawno mnie tu nie było! Jakos mało się udzielam ostatnio, ale nie mam nastroju.. ;/ Witaj vesna84 U nas po staremu, przygotowania na razie stoja w miejscu. Czekamy na kwiecień. No jedynie zarezerwowałam dekoratorkę i przy okazji dowiedziałam się, że tą samą dekoratorkę będzie miała znajoma z mojej miejscowości (ślub na w lipcu tego roku) i chcą w tych samych kolorach co my, więc będę mogła zobaczyć zdjecia i się przekonać jak będzie wyglądała dekoracja Wczoraj rozmawiałam z siostrą TŻ i się domyśla, że planujemy slub, ale starałam się nie wygadać Powiemy im w kwietniu Choć nie wiem, czy ona myśli o slubie, czy ciąży, bo powiedziała mi tak : A wy planujecie jakąś niespodziankę dla nas? Bo K (brat TŻ, powiedział im telefonicznie, bo też jest w UK, że zostanie tatusiem) powiedział nam o wszystkim przez telefon, a Wy m0że chcecie tak osobiście? i cisza w słuchawce ale zaśmiałam się tylko i zmieniłam temat
|
|
|
|
#4306 |
|
Zadomowienie
|
Jak zrobię zdjecie na sobie to wam pokażę, ona jest o wiele ładniejsza w rzeczywistości.
Z tą zmianą zdobienia chodzi o to że wszystko jest odpruwane, i na górze mam doszyte dwa rzędy takiego paska z cyrkonii oraz to samo na dole. Nie trzy a dwie linie zdobienia na gorsecie. Pytanie czy opłaca się to robić za 400zł więcej? Dodam że suknia kosztowała 3700 a teraz mogę ją mieć za 2500 gdyż już jej nie uszyją bo ten salon nie współpracuję już z tamtą firmą. |
|
|
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
Seagirl - suknia nie w moim typie, ale już bym jej nie ozdabiala zanymi cekinami. Wydaje mi się, ze tren i sam fason dodaje jej uroku i będzie się fajnie prezentować. Żebyś z tymi cekinami nie wyglądala pózniej jak choinka. Ale to tylko moja opinia.
|
|
|
|
#4308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ostatnio na grouponie widziałam kupon na suknię za 100 zł w sumie uprawniał na zakup na 50% zniżki jeśli chciało się kupic inny model - i to był kupon na śląsk Także warto dziewczyny obserwować co i jak tam się szykuje
Gotowanie z przyjemności Edytowane przez baskaeta Czas edycji: 2011-03-28 o 11:44 |
|
|
|
|
#4310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc nie byłabym obwieszona, ten haft co jest teraz też lekko połyskuje wiec nie wiem czy go nie zostawić bo w sumie podobają mi się bardziej tamte cyrkonie ale za 400zł to zmieniać? Trochę mi szkoda kasy;-( A jeszcze muszę dokupić coś na górę , futerka to ok 300zł kosztują chociaż ja nie wiem czy chcę futerko. Edytowane przez Seagirl Czas edycji: 2011-03-28 o 11:46 |
|
|
|
|
#4311 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem bardzo ciekawa Twojej stylizacji
|
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to wszystko zalezy od Ciebie, 400 zł w prawdzie to dużo jeśli za suknie placisz ponad 2000.. Ja bym zostawiła tak jak jest, bez zbędnych kosztów, za tą kasę możesz mieć coś jeszcze
|
|
|
|
|
#4313 |
|
Zadomowienie
|
JA mam kupon uprawniający do zniżki 1700zł w salonie Wedding room na jana pawła, nie skorzystam z niego bo nie było tam takich falbaniastych ale poza tym były piękne suknie, więc będę chciała go odstąpić.
|
|
|
|
#4314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
napisałam o nim bo tak jakoś przypomnialam sobie że w weekend na mnie to zrobiło wrażenie he he jak przegladałam oferty Ja mam swój upatrzony salon z dużym wyborem sukien a że jest obok mnie praktycznie to nie zamierzam kupować gdzieś indziej na mieście sukienki - generalnie mozna nazwac to lenistwem he he na przymiarki będę miała blisko biegać SEAGIRL OPOWIEDZ O WIZJI SIEBIE CIEKAWOŚĆ MNIE ZJE ZARAZ
Gotowanie z przyjemności Edytowane przez baskaeta Czas edycji: 2011-03-28 o 12:01 |
|
|
|
|
#4315 |
|
Zadomowienie
|
Piękne są te plaszczyki , ale jak bym miała gładką suknię to bym się zdecydowała ale jak mam falbaniastą to nie chcę dołu zasłaniać. Ewentualnie coś takiego jak ten pierwszy tylko taką krótką marynareczkę bym sobie z tego zrobiła.
|
|
|
|
#4316 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczynki! Od razu powiem, że przeczytałam w trakcie weekendu wszystko, ale chyba nie wszystko udało mi się pozaznaczać, wiec mój post może być chaotyczny... Ale, no nic, zaczynamy
![]() Cytat:
Kocham i dwójniaki i trójniaki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Szczególnie przed Przyjaciółką My od razu jak tylko się zaręczyliśmy, to TŻ zadzwonił do swoich Rodziców, a następnego dnia polecieliśmy do moich, żeby osobiście pokazać pierściunka Żadnych oficjalnych zaręczyn nie było, bo my już dawno mieszkaliśmy razem, to gdzie tu jakieś oddawanie córki No i zaraz potem info obiegło cąły świat ![]() 3mam kciuki, żeby Wam się wszystko udało na tip top, żeby było dużo emocji, wzruszeń i w ogóle... ![]() Nas spotkanie Rodziców jeszcze czeka, ale to dlatego, że daleko od siebie mieszkają. No, ale w te wakacje już na pewno zorganizujemy spotkanie, więc wtedy ja się będę stresować ![]() Cytat:
Będzie super, na pewno!Cytat:
![]() A ja zapisuję do kalendarza. Cytat:
I że przychodzi Ci tak dieta już naturalnie, brawo ![]() Cytat:
Natomiast parę miesięcy przed ślubem będziecie musieli z którejś z Waszych parafii wziąć tzw. licencję, czyli pozwolenie na wzięcie ślubu w innej parafii.Cytat:
Poza tym cudeńko, ja bym do niej już nic nie dodawała no, ale to Twój gust, więc i Twój wybór ![]() I nie, nic się nie stanie z suknią, jak trochę powisi w szafie Ja chętnie też już teraz bym sobie kupiła suknię, bo wiem dokładnie, jaką chcę i mi się to już raczej nie zmieni Ale raczej będzie trzeba ją uszyć...Hm, hm, pamiętam, że coś o spowiedzi było. Znalazłam taki wątek na wizażu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=47964 Jak widać jest to różnie. Albo traktują dorosłych ludzi jak dzieci, albo jak przestępców niemal na karę śmierci, albo zdarzają się tacy, co powiedzą: jesteście dorośli, spowiedź to kwestia Waszego sumienia, ja żadnych kartek nie chcę. Wszystko zależy od konkretnego człowieka. Ja wam powiem szczerze, że sobie naszej spowiedzi nie wyobrażam. Przestałam się spowiadać, kiedy zaczęłam myśleć samodzielnie, nie przez pryzmat religii (bo kiedyś, jako żarliwa katoliczka nie wiedziałam, że może być inny pryzmat), tylko siebie samej jako człowieka i uświadomiłam sobie, jak bardzo upokarzające mojej ludzkiej godności jest opowiadanie komuś obcemu swoich osobistych spraw, które ktoś kiedyś uznał za zły uczynek, tzw. grzech. A wg mnie Bóg nie po to dał nam wolną wolę, żeby nas z niej rozliczać i karać za to, że z niej korzystamy. Każdy rozlicza się sam ze sobą i wie, co mógłby zrobić lepiej. Cała koncepcja grzechu i spowiedzi jest więc dla mnie i dla mojego TŻta po prostu nie do przyjęcia. Wobec czego na chwilę obecną mam nadzieję, że uda nam się to jakoś obejść. Bo inaczej nie wiem, czy będziemy w stanie wziąć ten kościelny ślub. Bo wg mojego sumienia spowiedzi nie potrzebuję - wszystko, co robię w życiu robię w zgodzie ze sobą nie krzywdząc nikogo, sama też wiem, co muszę poprawić i nie potrzebuję do tego niczyjego osądu. Poza tym Laseczki jutro będziemy mieć w mieszkaniu niezłą rozróbę - w całym bloku wymieniają nam instalację gazową i jutro zrobią rozpierduchę w naszej kuchni... Normalnie już się boję, ile będzie potem sprzątania... a póki co już tydzień nie mamy gazu, ale radzimy sobie, mamy taką małą elektryczną maszynkę i czajnik elektryczny. Ale uciążliwe to jest bardzo. Najgorsze jest to ciągłe wiercenie na całej klatce. Dziś będę wyciągać rzeczy z szafek, żeby je można było poodsuwać... eh, Sodoma i Gomora się szykuje, naprawdę.... Eh, musiałam pokasować grafikę z Waszych postów..
|
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko taki fufaty cały.
|
|
#4318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Seagirl- suknie które wstawiłaś są przecudne!! To jest mój typ (na dzień dzisiejszy ;P) I z materiałem na pewno nic się nie stanie, przecież to nie jest 10 lat .A ja wróciłam z tej pracy. I powiem Wam, że było beznadziejnie. Ta firma to jakaś wielka ściema. Na rozmowie kwalifikacyjnej zupełnie o innych warunkach mówili niż dzisiaj. Mam niby pracować z dziewczyną o 2 lata starszą odemnie która na wstępie mi powiedziała, że mam do niej mówić przez "pani" ale ja mam od niej tego nie wymagać. I cały czas mi na ręce patrzyła, powiedziała mi, że mam o nią nic nie pytać bo była zajęta (siedziała na nk). Muszę się dobrze zastanowić czy chcę pracować w takiej atmosferze... TŻ mi odradza, ale ja nie wiem co robić...
|
|
|
#4319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kocham takie okrycia i płaszcze strasznie mi się podobają dlatego tak niecierpliwe czekałam na to, co zaprezentujesz Są boskie jak będzie krótki to fajnie będzie wyglądało Nie pamiętam gdzie juz widziałam - ale na jakiejś stronce fotografa - na plenerze zimowym parę młodą - i wiecie co dziewczyna do pięknej sukni założyła na górę zwykły bez rękawów puchowy kaftan
|
|
#4320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję zdecydowania zdradzisz, gdzie upolowałaś tę piękność?? sztuczko kochana witaj po tak długiej nieobecności |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

Tak o mnie myślicie a ja jestem taka niedobra i nie mam dla Was czasu
Przepraszam Was wszystkie bardzo, że się nie udzielam - znów 2 tygodnie minęły nawet nie wiem kiedy... Od teraz naprawdę postaram się być na bierząco
Nie mogę już normalnie.... muszę coś wymyślić, żeby do maja dożyć!!!! 

Będzie super, na pewno!