Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz. III. - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-28, 12:12   #4321
Seagirl
Zadomowienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
to Twoj kupon przebija wszystko napisałam o nim bo tak jakoś przypomnialam sobie że w weekend na mnie to zrobiło wrażenie he he jak przegladałam oferty

Ja mam swój upatrzony salon z dużym wyborem sukien a że jest obok mnie praktycznie to nie zamierzam kupować gdzieś indziej na mieście sukienki - generalnie mozna nazwac to lenistwem he he na przymiarki będę miała blisko biegać

SEAGIRL OPOWIEDZ O WIZJI SIEBIE CIEKAWOŚĆ MNIE ZJE ZARAZ
No ja jeszcze nie mam upatrzonej góry tj, jakiejś kurteczki, raczej napewno będę miała fryzurę z rozpuszczonych włosów i krótkie białe rękawiczki które będą tylko do kościoła. W ręku jakiś kwiat ale nie bukiet tylko coś takiego jak w załączeniu no i nie wiem czy do kościoła pójdę w kozaczkach czy już od razu w pantofelkach.
na plener będę miała taką białą puchatą czapę;-)

Edytowane przez Seagirl
Czas edycji: 2011-03-29 o 12:58
Seagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 12:15   #4322
vesna84
Zakorzenienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Seagirl- bardzo ładna sukienka,
bahami- mój tż tez mial podobnie z tymi prezentami, zawsze musiałam mu powiedziedziec co chcę, a jak mu kiedys nie powiedziałam to mi dał kase żebym sobie cos kupiła
vesna84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 12:15   #4323
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
SZTUCZKA -
No to ćwicz pośladki na tym fitnesie
Powiem Ci że niewiele trzeba, aby pokłócić się kiedy budżet jest nie taki jaki byśmy chcieli. I czasem u mnie też tak jest.. Ale chyba musimy to jakoś ogarnąć zaakceptować, że nie zawsze się przelewa.
A z tym promotorem z jednej strony masz fajnie, bo jak widzę jak moja siostra teraz pisze po 20 stron na dzień przed oddaniem rozdziału na V roku to nie dowierzam :P A tak to będziesz miała spokój później, a inni będą się męczyć
Oj dobrze wiedzieć, że nie tylko ja się złoszczę kiedy kasy nie ma zbyt wiele I tu nie chodzi o materializm, ale o samo poczucie bezpieczeństwa Wkońcu "mężczyzna jest jak bank - musi zarabiać" jak to wiemy z jednej reklamy
Ach no właśnie... z pośladkami jest taka sprawa, że troszeczkę sobie przybrały zimą Oczywiście mnie nie jest to na rękę, ale TŻ nie może oderwać od nich oczu i co chwilę ochoczo wymierza im soczyste klapsy Postanowiłam więc, że odchudzać się nie będę (tak ogólnie to jestem szczupła - idzie mi tylko trochę w pupę i nogi) a jedynie postaram się przywrócić im nieziemską jędrność ]:->

Tak przy okazji ja też jestem po wrażeniem Waszych dietowo-odchudzonych wyników dziewczynki Gratuluję i życzę dalszych sukcesów bez efektów jo-jo!

Seagirl - Suknia jest przepiękna! Haft również mi się podoba - przynajmniej wg mnie w takim małym powiększeniu wygląda jakby cały lśnił Jestem na tak!
sztuczka_magiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 12:18   #4324
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
moja sąsiadka miała właśnie taki płaszczyk króciutki. jak marynarka Tylko taki fufaty cały.
Tzn cały futrzany czy nie?
Stary 2011-03-28, 12:20   #4325
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość
Witaj
A ja wróciłam z tej pracy. I powiem Wam, że było beznadziejnie. Ta firma to jakaś wielka ściema. Na rozmowie kwalifikacyjnej zupełnie o innych warunkach mówili niż dzisiaj. Mam niby pracować z dziewczyną o 2 lata starszą odemnie która na wstępie mi powiedziała, że mam do niej mówić przez "pani" ale ja mam od niej tego nie wymagać. I cały czas mi na ręce patrzyła, powiedziała mi, że mam o nią nic nie pytać bo była zajęta (siedziała na nk). Muszę się dobrze zastanowić czy chcę pracować w takiej atmosferze... TŻ mi odradza, ale ja nie wiem co robić...
szczerze-w takiej sytuacji ja bym podziękowała za pracę. widzę, że wielka pani dyrektor się znalazła. jesli była taka "miła i pomocna" pierwszego dnia, to nie liczyłabym na to, że będzie inaczej. obawiam się, że ona widzi w Tobie swojego pracownika, który będzie tyrał, żeby sama mogła siedzieć sobie na necie. a jeśli oszukali Cie z warunkami pracy to już w ogóle nie ma o czym mówić. ale to tylko moje zdanie. życzę,żebys podjęła najlepszą dla samej siebie decyzję

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Poza tym Laseczki jutro będziemy mieć w mieszkaniu niezłą rozróbę - w całym bloku wymieniają nam instalację gazową i jutro zrobią rozpierduchę w naszej kuchni... Normalnie już się boję, ile będzie potem sprzątania... a póki co już tydzień nie mamy gazu, ale radzimy sobie, mamy taką małą elektryczną maszynkę i czajnik elektryczny. Ale uciążliwe to jest bardzo. Najgorsze jest to ciągłe wiercenie na całej klatce. Dziś będę wyciągać rzeczy z szafek, żeby je można było poodsuwać... eh, Sodoma i Gomora się szykuje, naprawdę...
o matko, współczuję sprzątania po tym sajgonie. ale przynajmniej będziecie mieli nową instalkę, bo moja koleżanka wymieniała ostatnio z mężem wszystkie instalacje i ogólny koszt remontu wyniósł ich tyle, że mało nie zemdlała. niestety na jakąś wymianę ze strony spółdzielni nie mogli liczyć- w ogóle to ta ich spółdzielnia ma takie pozytywne opinie, że ręce opadają.

Cytat:
Napisane przez Seagirl Pokaż wiadomość
Piękne są te plaszczyki , ale jak bym miała gładką suknię to bym się zdecydowała ale jak mam falbaniastą to nie chcę dołu zasłaniać. Ewentualnie coś takiego jak ten pierwszy tylko taką krótką marynareczkę bym sobie z tego zrobiła.
płaszczyk super- ślicznie będziesz wyglądać: taka królowa śniegu
Stary 2011-03-28, 12:24   #4326
Seagirl
Zadomowienie

Miło mi ze wam się podoba, najdalej za tydzień wkleję ją na sobie.
Bo wydaje mi się że jednak ją kupię, jeszcze tylko świadkowej musze pokazać bo jak na razie to jedyna sukienka która podobała się zarówno mi i mojej mamie. Moja wcześniej upatrzona suknia nie zrobiła takiego wrażenia na mojej mamie jak właśnie ta.
W Warszawie ceny takich falbaniastych sukien to ponad 3000 i 4000 tyś więc wydaje mi się że to okazja za 2500.
Zdjęcia za parę dni skasuję...rozumiecie nie chcę żeby TŻ przyuważył;-)

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
szczerze-w takiej sytuacji ja bym podziękowała za pracę. widzę, że wielka pani dyrektor się znalazła. jesli była taka "miła i pomocna" pierwszego dnia, to nie liczyłabym na to, że będzie inaczej. obawiam się, że ona widzi w Tobie swojego pracownika, który będzie tyrał, żeby sama mogła siedzieć sobie na necie. a jeśli oszukali Cie z warunkami pracy to już w ogóle nie ma o czym mówić. ale to tylko moje zdanie. życzę,żebys podjęła najlepszą dla samej siebie decyzję

o matko, współczuję sprzątania po tym sajgonie. ale przynajmniej będziecie mieli nową instalkę, bo moja koleżanka wymieniała ostatnio z mężem wszystkie instalacje i ogólny koszt remontu wyniósł ich tyle, że mało nie zemdlała. niestety na jakąś wymianę ze strony spółdzielni nie mogli liczyć- w ogóle to ta ich spółdzielnia ma takie pozytywne opinie, że ręce opadają.

płaszczyk super- ślicznie będziesz wyglądać: taka królowa śniegu
Tak jest super, tylko że to tylko zdjęcie i nie wiem skąd:-( W salonach takich nie ma;-( Może sobie uszyję na wzór albo nie wiem jeszcze...
Stary 2011-03-28, 12:30   #4327
ewika19
Zadomowienie

Cytat:
Skłaniam się w stronę odrzucenia tej oferty, bo ja mam słabe nerwy na takie babsko, a przecież w końcu coś znajdę . No i umowy też bym nie dostała bo ona musi dobrze swoich pracowników przetestować... Totalny niewypał, a na rozmowie kwalifikacyjnej było tak miło
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 12:30   #4328
vesna84
Zakorzenienie

Seagirl, ale do tego lutego 2012 szybko zleci
ja juz niemoge sie czerwca doczekać i najchetniej kupilabym juz wszystko buty, kiecke..!!!
no cóz malo cierpliwa jestem..
Stary 2011-03-28, 12:40   #4329
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
No ja jeszcze nie mam upatrzonej góry tj, jakiejś kurteczki, raczej napewno będę miała fryzurę z rozpuszczonych włosów i krótkie białe rękawiczki które będą tylko do kościoła. W ręku jakiś kwiat ale nie bukiet tylko coś takiego jak w załączeniu no i nie wiem czy do kościoła pójdę w kozaczkach czy już od razu w pantofelkach.
na plener będę miała taką białą puchatą czapę;-)
już widzę przed oczami piękne portretowe zdjęcie w takiej czapie

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Seagirl chyba szycie to będzie najlepsze rozwiązanie, bo wtedy dopasujesz sobie idealnie na swoją figurę. a z kupowaniem to jest taka loteria. tu pasuje, to znowu gdzieś się ciągnie albo odstaje itd. a tym bardziej, że takie białe jest ciężko spotkać
Stary 2011-03-28, 12:42   #4330
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:
ja tez jestem strasznie ciekawa całej stylizacji gratuluję zdecydowania zdradzisz, gdzie upolowałaś tę piękność??

sztuczko kochana witaj po tak długiej nieobecności
Mój pierwszy typ znalazłam w Dianie na targowej. Wklejam fotkę.
W rzeczywistosci wygląda trochę inaczej niż na zdjęciu. (ma inne zdobienie na gorsecie)
Ale mojej mamie średnio się podobała bo miała takie zwinięte ruloniki, które schodząc do dołu rozszerzały się, (mi się osobiście bardzo podobały) no i miała króciutki tren.
A tą drugą suknie znalazłam kawałek dalej tez na Targowej i ona ma tak piękny długi tren i gorset chyba ładniejszy że chyba wybiorę tą z trenem co wkleiłam wcześniej.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12.jpg (29,8 KB, 34 załadowań)

Edytowane przez Seagirl
Czas edycji: 2011-03-28 o 12:44
Stary 2011-03-28, 12:50   #4331
jagodzia133
Zakorzenienie

O mamo jak pędzicie nie było mnie raptem 2h i tyle postów
Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość

Gratki! 7 kg w 18 dni, to baaaaardzo duzo! Zastaanwiam sie czy nie za duzo i czy Twoj organizm sie w koncu nie zbuntuje .. Ale jesli dobrze sie czujesz, to super Wiem jak to milo uslyszec, ze sie dobrze wyglada Ja w ostatnich dniach ciag;e wyskuchuje od znajomych moich i moich rodzicow, ze tak schudlam i taka chudzina ze mnie hihi Super! A jestes na Dunkanie?
Dziękuję Nie jestem na diecie South Beach
Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny

Jagodzia133 moje gratulacje

Zaczynam od 06.04 dietę więc jak coś mozemy się wspierać
dziekuję możesz na mnie liczyć ja już daję sobie radę przyzwyczaiłam się do moich posiłków
Cytat:
Dodam że suknia kosztowała 3700 a teraz mogę ją mieć za 2500 gdyż już jej nie uszyją bo ten salon nie współpracuję już z tamtą firmą.
no to jak dla mnie jest okazja naprawdę warto kupić suknia piękna też bym taką chciała ale nie na moją figurę

Cytat:
Hej Dziewczynki! Od razu powiem, że przeczytałam w trakcie weekendu wszystko, ale chyba nie wszystko udało mi się pozaznaczać, wiec mój post może być chaotyczny... Ale, no nic, zaczynamy

Gratuluję wytrwałości, fajnie, że widać efekty I że przychodzi Ci tak dieta już naturalnie, brawo
zebuję do tego niczyjego osądu.

Poza tym Laseczki jutro będziemy mieć w mieszkaniu niezłą rozróbę - w całym bloku wymieniają nam instalację gazową i jutro zrobią rozpierduchę w naszej kuchni... Normalnie już się boję, ile będzie potem sprzątania... a póki co już tydzień nie mamy gazu, ale radzimy sobie, mamy taką małą elektryczną maszynkę i czajnik elektryczny. Ale uciążliwe to jest bardzo. Najgorsze jest to ciągłe wiercenie na całej klatce. Dziś będę wyciągać rzeczy z szafek, żeby je można było poodsuwać... eh, Sodoma i Gomora się szykuje, naprawdę....

Eh, musiałam pokasować grafikę z Waszych postów..
dzięki nom współczuję tego sprzątania ja ostatnio sprzątałam z mamą po remontach to mi się odechciało wszystkiego
Cytat:
Napisane przez sztuczka_magiczka Pokaż wiadomość

Tak przy okazji ja też jestem po wrażeniem Waszych dietowo-odchudzonych wyników dziewczynki Gratuluję i życzę dalszych sukcesów bez efektów jo-jo!
dzięki moim celem właśnie będzie to żeby nie wrócić do poprzedniej wagi :P nie po to się katuję żeby wszytko poszło na marne. Bo jeśli tak to lepiej by było wcale się nie odchudzać i nie odmawiać sobie przyjemności ;p

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
W rzeczywistosci wygląda trochę inaczej niż na zdjęciu. (ma inne zdobienie na gorsecie)
Ale mojej mamie średnio się podobała bo miała takie zwinięte ruloniki, które schodząc do dołu rozszerzały się, (mi się osobiście bardzo podobały) no i miała króciutki tren.
A tą drugą suknie znalazłam kawałek dalej tez na Targowej i ona ma tak piękny długi tren i gorset chyba ładniejszy że chyba wybiorę tą z trenem co wkleiłam wcześniej.
A czy tren w twojej sukni będzie podpinany?? Bo jeśli nie to jak ty tańczyć będziesz?? Bardzo mnie to interesuje ;p
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 12:52   #4332
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
O mamo jak pędzicie nie było mnie raptem 2h i tyle postów

Dziękuję Nie jestem na diecie South Beach

dziekuję możesz na mnie liczyć ja już daję sobie radę przyzwyczaiłam się do moich posiłków

no to jak dla mnie jest okazja naprawdę warto kupić suknia piękna też bym taką chciała ale nie na moją figurę

dzięki nom współczuję tego sprzątania ja ostatnio sprzątałam z mamą po remontach to mi się odechciało wszystkiego

dzięki moim celem właśnie będzie to żeby nie wrócić do poprzedniej wagi :P nie po to się katuję żeby wszytko poszło na marne. Bo jeśli tak to lepiej by było wcale się nie odchudzać i nie odmawiać sobie przyjemności ;p

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

A czy tren w twojej sukni będzie podpinany?? Bo jeśli nie to jak ty tańczyć będziesz?? Bardzo mnie to interesuje ;p
Tak, będzie można go podpiąć.
Stary 2011-03-28, 12:52   #4333
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Piękna eh, podobają mi się właśnie tego typu falbanki, takie delikatne, zwiewne i nie każda identyczna ja na Targowej nie widziałam takiej, widać, jak byłam, to jeszcze jej nie było. Fajnie, że już coraz więcej robią falbaniastych, będę miała co przymierzać

ewika, chyba faktycznie jeśli tak ma to wyglądać, to lepiej zrezygnować... No bo dawać sobą pomiatać to żaden interes. Ale musisz to przemyśleć. 3mam kciuki za dobrą decyzję

vesna, ja też tak mam Już bym najchętniej chciała mieć wszystko skompletowane i się tym cieszyć Na razie powstaje jednak tylko w wyobraźni, ale im bliżej wakacji, tym szybciej to już będzie możliwe

sztuczka, witaj Kochana, fajnie, że wpadłaś Powodzenia życzę Twym pośladkom na fitnesie, ja już lada dzień zacznę śmigać na roleczkach
http://www.tvn24.pl/28115,1697264,0,...wiadomosc.html

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-03-28 o 12:54
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 12:57   #4334
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Bardzo długo mnie nie było, ale na nic nie mam czasu, do tego tyle i dobrych i złych rzeczy się dzieje, że zwyczajnie nie wyrabiam... Nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego- dopiero czytałam 112 stronę, a muszę się zbierać do pracy... Masakra
Mój kryzys z TŻem minął, ale było na prawdę ciężko i nawet nie wiem, kiedy mi minęła magiczna granica 500 dni do ślubu- zostało 487.
Nie mam zespołu- nie mogę się dogadać z tym, który sobie upatrzyłam (chodzi o termin przesłuchania, bo ja nie mam czasu w inny dzień, poza niedzielą...), no i czekam na odpowiedź od kamerzysty- napisałam do niego kilka dni temu i nie odezwał się jeszcze :/
A i mignęło mi, że któraś z Was, Kochane, zmaga się z policystycznym zespołem jajników. W ramach pocieszenia przykład znajomej- ma tą samą chorobę i DWOJE wspaniałych dzieci!!
Pozdrawiam, zostawiam wiosenne kwiatuszki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg krokus.jpg (25,7 KB, 1 załadowań)
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 12:58   #4335
Seagirl
Zadomowienie

Ja tą znalazłam w centrum targowa w salonie który został tam niedawno przeniesiony z Alej Jerozolimskich. Tą sukienkę pani niedawno znowu wystawiła bo miała ją gdzies schowaną, to ostania która jej została z tej firmy z którą już nie współpracuje, dlatego jest cena obniżona.
Stary 2011-03-28, 13:06   #4336
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tą znalazłam w centrum targowa w salonie który został tam niedawno przeniesiony z Alej Jerozolimskich. Tą sukienkę pani niedawno znowu wystawiła bo miała ją gdzies schowaną, to ostania która jej została z tej firmy z którą już nie współpracuje, dlatego jest cena obniżona.
Dziewczynki no właśnie powiedzcie mi czy warto podjechać do warszawy zobaczyć sukienki jakie są ceny tak mniej więcej?? Bo mój TŻ ma rodzinkę w Wawie i mamy się do nich wybrać i nie wiem czy by od razu po salonach nie połazić??
Lili & Gabryś

Stary 2011-03-28, 13:16   #4337
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
No juz wklejam, udało mi się.
Wiem że nie wszystkim moze się podobać ale to jest mój styl, zawsze marzyłam o trenie;-) Ważę 49-50kg i w takich wąskich sukniach się nie widzę. Na początku myslałam o ecru ale w tej bieli jest taki śliczny kontrast a do tego ślub zimą wiec wezmę biel.

Aha, ten haft jest oczywiscie ładniejszy na żywo i połyskuje.

Dołączam zdjęcie przodu, trochę małe ale moze znajdę gdzieś większe.
Opłaca się zmieniać ten haft za 400zł??/
bardzo ładna nie w moim typie zupełnie ale ogólnie podobają mi się takie delikatne falbany (tylko siebie sobie nie wyobrażam w takich )

ja bym juz nic nie zmieniała w niej
Cytat:
Piękne są te plaszczyki , ale jak bym miała gładką suknię to bym się zdecydowała ale jak mam falbaniastą to nie chcę dołu zasłaniać. Ewentualnie coś takiego jak ten pierwszy tylko taką krótką marynareczkę bym sobie z tego zrobiła.
fajne te płaszczyki właśnie takie mi się podobają - nie całe futrzane
dobry pomysł z marynarką w tym stylu (sama bym sobie taką sprawiła - bo w sumie nie wiem w maju chyba zimno jeszcze może być a bolerek nie znoszę wolałabym marynarkę)
Cytat:

Poza tym Laseczki jutro będziemy mieć w mieszkaniu niezłą rozróbę - w całym bloku wymieniają nam instalację gazową i jutro zrobią rozpierduchę w naszej kuchni... Normalnie już się boję, ile będzie potem sprzątania... a póki co już tydzień nie mamy gazu, ale radzimy sobie, mamy taką małą elektryczną maszynkę i czajnik elektryczny. Ale uciążliwe to jest bardzo. Najgorsze jest to ciągłe wiercenie na całej klatce. Dziś będę wyciągać rzeczy z szafek, żeby je można było poodsuwać... eh, Sodoma i Gomora się szykuje, naprawdę....
współczuję trzymam kciuki żeby poszło szybko i bezproblemowo
Cytat:

A ja wróciłam z tej pracy. I powiem Wam, że było beznadziejnie. Ta firma to jakaś wielka ściema. Na rozmowie kwalifikacyjnej zupełnie o innych warunkach mówili niż dzisiaj. Mam niby pracować z dziewczyną o 2 lata starszą odemnie która na wstępie mi powiedziała, że mam do niej mówić przez "pani" ale ja mam od niej tego nie wymagać. I cały czas mi na ręce patrzyła, powiedziała mi, że mam o nią nic nie pytać bo była zajęta (siedziała na nk). Muszę się dobrze zastanowić czy chcę pracować w takiej atmosferze... TŻ mi odradza, ale ja nie wiem co robić...
kurcze to faktycznie nieciekawie... tzn ja bym sie nie poddawała od razu (to zupełnie nie w moim stylu, jestem typem walczącym ), ale sprawdziła jak będzie jeszcze w następnych dniach... zwłaszcza że o pracę ciężko tylko musiałabym się upewnić że będę miała zapłacone za tę pracę

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 13:20   #4338
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczynki no właśnie powiedzcie mi czy warto podjechać do warszawy zobaczyć sukienki jakie są ceny tak mniej więcej?? Bo mój TŻ ma rodzinkę w Wawie i mamy się do nich wybrać i nie wiem czy by od razu po salonach nie połazić??
Sukienki w Wawie są chyba drogie w porównaniu z innymi miastami, najdrożej jest chyba na jana pawła. Ja takie tiulowe i falbaniaste to widziałam średnio za 3000tyś z kawałkiem. Takie empire są chyba tańsze (nie jestem pewna bo takich nie oglądałam)ale wydaje mi się ze za mniej niż 2500tyś to nie dostaniesz;-(

A 3 lata temu koleżanka kupiła na Jana Pawła sukienkę empire za 3000zł.

Edytowane przez Seagirl
Czas edycji: 2011-03-28 o 13:28
Stary 2011-03-28, 13:25   #4339
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
kurcze to faktycznie nieciekawie... tzn ja bym sie nie poddawała od razu (to zupełnie nie w moim stylu, jestem typem walczącym ), ale sprawdziła jak będzie jeszcze w następnych dniach... zwłaszcza że o pracę ciężko tylko musiałabym się upewnić że będę miała zapłacone za tę pracę
ewika19 - Też tak uważam Z pracą jest baaardzo ciężko, więc nie rzucaj tego jeszcze w cholerę, tylko poobserwuj bieg wydarzeń Choć ja bym się zniechęciła już na starcie i nie miała okazji kontynuować takiej przygody... Żeby do laski 2 lata starszej mówić "pani"? Ta dziewczyna jest chyba śmieszna :/ I to jej zachowanie... No, ale zależy czy wynagrodzenie rekompensuje Ci te wk.ur.wy

Dziękuję dziewczynki, że jestem tu przez Was tak mile widziana
Stary 2011-03-28, 13:26   #4340
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
W Wawie jest straszna drożyzna, ceny w salonach zaczynają się od 3000, przynajmniej w tych, w których ja byłam (a sporo ich zwiedziłam już, bo chodziłam z tegoroczną PMką), no czasem się coś zdarzy tańszego, ale rzadko i zwykle z wyprzedaży. Ja tu będę tylko przymierzać, ale na kupowanie tu się raczej nie zdecyduję (chyba, że jakaś wyjątkowa okazja by była i suknia marzenie). Ale jak już tu będziecie, to pewnie, że możesz coś pooglądać. Wybór na pewno jest duży, a może i coś trafisz dla siebie?

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Bardzo długo mnie nie było, ale na nic nie mam czasu, do tego tyle i dobrych i złych rzeczy się dzieje, że zwyczajnie nie wyrabiam... Nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego- dopiero czytałam 112 stronę, a muszę się zbierać do pracy... Masakra
Mój kryzys z TŻem minął, ale było na prawdę ciężko i nawet nie wiem, kiedy mi minęła magiczna granica 500 dni do ślubu- zostało 487.
Nie mam zespołu- nie mogę się dogadać z tym, który sobie upatrzyłam (chodzi o termin przesłuchania, bo ja nie mam czasu w inny dzień, poza niedzielą...), no i czekam na odpowiedź od kamerzysty- napisałam do niego kilka dni temu i nie odezwał się jeszcze :/
A i mignęło mi, że któraś z Was, Kochane, zmaga się z policystycznym zespołem jajników. W ramach pocieszenia przykład znajomej- ma tą samą chorobę i DWOJE wspaniałych dzieci!!
Nooo, faktycznie dawno Cię nie było! Super, że minął kryzys, teraz już będzie tylko lepiej A zespół nie ma jakichś nagrań z wesel, na których grali, żeby Wam dać do posłuchania? Może wtedy łatwiej byłoby się zdecydować.

Cytat:
A, no tak, ja tam byłam jakoś w zimie, więc może go tam jeszcze nie było Tam jest tyle tych salonów, że ja nie pamiętam, który się jak zwie

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 13:35   #4341
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Sukienki w Wawie są chyba drogie w porównaniu z innymi miastami, najdrożej jest chyba na jana pawła. Ja takie tiulowe i falbaniaste to widziałam średnio za 3000tyś z kawałkiem. Takie empire są chyba tańsze (nie jestem pewna bo takich nie oglądałam)ale wydaje mi się ze za mniej niż 2500tyś to nie dostaniesz;-(

A 3 lata temu koleżanka kupiła na Jana Pawła sukienkę empire za 3000zł.

do 3000 zł kupisz sukienkę - są salony też w których ceny są nizsze ale ich wygląd choć nie zawsze tak jest
Waże jest to że jak wejdziesz do salonu to musisz powiedziec do ilu chcesz preznaczyć na sukienkę i do tylu ilu powiedziałas Ci szukaja sukienek ale tak jak pisze za 2500-3000 znaleźć można fajne kreacje

Mozna tez wypożyczyć np już od 1800 zł sukienki - ale ja Chę mieć "swoją"
Stary 2011-03-28, 13:45   #4342
jagodzia133
Zakorzenienie

ja też chce mieć swoją połażę u mnie w lublinie ;p ale wybieram się też na Ukrainę daleko nie mam a przejechać się można ;p nawet o tak o ;p zawsze coś tam też można kupić dla siebie na bieżąco
Lili & Gabryś

Stary 2011-03-28, 13:46   #4343
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie słyszałam, że na Targowej są śliczne sukienki i na pewno tam się wybiorę

muszę się pochwalić- dostałam się na szkolenie językowe i będę się edukować od kwietnia do końca września prawie każdy weekend, ale tylko po 3 godzinki, no i mam możliwość nie być kilka razy, więc nie jest źle i co najważniejsze-za szkolenie nic nie płacę.

Edytowane przez evoonia86
Czas edycji: 2011-03-28 o 13:48
evoonia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 13:52   #4344
vesna84
Zakorzenienie

Cytat:
ja też chce mieć swoją połażę u mnie w lublinie ;p ale wybieram się też na Ukrainę daleko nie mam a przejechać się można ;p nawet o tak o ;p zawsze coś tam też można kupić dla siebie na bieżąco

moja kolezanka kupowała suknie na Ukrainie
była mega zadowolona, szczególnie, ze ceny tam sa sporo niższe niz u nas.
Ja narazie przeglądam strony internetowe z sukienkami slubnymi, niechce sie napalac na żadna bo znajac mnie za chwile bedzie podobało mi sie juz cos innego
dlatego cierpliwie czekam, ja swoja suknie bede szyła, tzn.beda mi szyli w pracowni krawieckiej, moge przyniesc projekt a oni juz robia swoje.
Stary 2011-03-28, 13:53   #4345
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
Oj, ja również witam się serdecznie z Tobą, Wiktusiaczku Też co prawda mnie nie było długo... ale już się stęskniłam na tyle za Wami dziewczyny, że musiałam przyjść Również cieszę się, że kryzys zażegnany Trzeba się kochać i radować każdym wspólnym dniem (szczególnie pókim młode i piękne) - i choć brzmi to banalnie to taka jest prawda Ostatnio sama musiałam sobie to uświadomić - wspólne mieszkanie okazało się dla mnie nie tylko wielką radością ale też wielkim niedogadywaniem XD W miłości siła!
Stary 2011-03-28, 14:24   #4346
Magdzia0108
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość
A Ty, Magdzia, uciekaj czym prędzej do tego lekarza i rób te badania!!! Ja sama mam zamiar iść do gina w maju, jak już wreszcie będę w Polsce. Badania się nie bój, ostatnio pisałam o tym mojej Psiapsióle, bo niedawno zaczęła współżyć i też się bała pójść przebadać A serio nie ma czego się bać Ważne jest żebyś się w miarę jak najbardziej wyluzowała. O nic nie martw, wziernik jest wkladany tylko odrobinę i doslownie na jedyne 3-4 sekundy- poczujesz tylko jego chlod, bo to stal, więc wiadomo, zimna, ale nic więcej nie poczujesz, TO ABSOLUTNIE NIE BOLI. Więc się odpręz. To jak zaglądanie do nosa czy ucha, serio. Pobiera się wymaz, by podczas pozniejszej analizy sprawdzic czy nie ma jakichs stanow zapalnych, czy zmian komorkowych, czy nie grozi rak szyjki macicy. To badanie jest bardzo wazne, a jednoczesnie tak podstawowe, ze naprawdę warto do niego się nastawic jak to najzwyklejszego badania gardla A jesli chodzi o drugie badanie- badanie palpacyjne-, nie wiem nawet czy to byl jeden czy dwa palce, lekarz zrobil to na tyle delikatnie, ze obstawialabym, ze jeden delikatnie wklada palec/palce do srodka, badając scianki pochwy,szyjkę macicy i przeponę miednicy, wtedy jednoczesnie drugą ręką
lekko uciska podbrzusze- okolice jajnikow, macicy-i pyta czy Cię to w jakis szczegolny sposob nie boli, tym samym sprawdzając czy w organizmie nie zachodzą jakies zmiany chorobotworcze; odpornosc na bol podpowiada lekarzowi o obecnosci guzkow czy niepokojących stwardnien. To badanie tez trwa tylko chwilkę I tez nie jest bolesne Wyluzuj się, Magdzia, naprawdę. Bo nie ma w ogole powodu do stresu, ani tyci tyci. I szkoda tylko tego czasu 3 lat.... Pisz mi jak poszło
Byłam u gienka. Faktycznie nie było tak źle. Nawet miałam plastikowy wziernik, a nie metalowy. Wykrył mi nadżerkę (podkreślił, że malutka i nie niepokojąca) ale mam się pokazać jeszcze raz na cytologię i to tak po tygodniu czasu.
U mnie ostatnio jak zaczęłam mieszkać z TŻ to kłótnie są głównie o to, że on ciągle siedzi na lapie i tych jego grach w piłkę nożną i nic więcej. Normalnie nerwicy można dostać. Bo ja mu mowie, żeby może coś innego zrobił, a nie ciągle na tym kompie, to ten zaraz się unosi, że głupoty opowiadam, że wcale nie siedzi ciągle, bo przecież jeszcze pracuje :|

Gosza tort z pampersów cudny. Takie to sprzedają, a ty proszę, sama zrobiłaś

Co do tych winietek krzesełkowych co są na allegro, to chyba zakupię i będę robiła sama z brystolu

menipe tez się zastanawiałam nad tą fotografką. I co, podpisałaś już umowę? Jakie ceny ? Co w ofercie, warto? Kiedy masz ślub? Mam nadzieję, że nie 23.06.2012 :P
Tak w ogóle to jesteś z moich okolic. Macie już kamerzystę lub zespół?

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 14:35   #4347
tusia_m
Zakorzenienie

Cytat:
piękna suknia! bardzo mi się podoba
Cytat:
Skłaniam się w stronę odrzucenia tej oferty, bo ja mam słabe nerwy na takie babsko, a przecież w końcu coś znajdę . No i umowy też bym nie dostała bo ona musi dobrze swoich pracowników przetestować... Totalny niewypał, a na rozmowie kwalifikacyjnej było tak miło
hmmm..... to rzeczywiście nieciekawie wielka "Pani" się znalazła i myśli, że można pomiatać nowym pracownikiem. A nie ma nic gorszego niż nieprzyjemna atmosfera w pracy.
Może to jej sposób na "obronę" przed faktem, że pracuje z nową osobą? Może boi się, że zagrozisz jej stanowisku?
Zobaczysz zresztą jak będzie wasza współpraca się układać. zawsze możesz zrezygnować.
Trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło
Cytat:
Hej hej! cieszę, się, że kryzys z TŻ zażegnany

Chatka - współczuję Wiem co to znaczy- brud, hałas itd. TŻ remontuje u siebie w domu już drugi miesiąc mają tam rozkopane wszystko. tylko jego pokój nadaje się, żeby w nim usiąść, bo reszta - gipsowanie, malowanie, wykładanie podłóg panelami, płytki, wiercenie, itd itp. Jeden wielki syf. Biedactwo ma od dwóch m-cy taki plan dnia, że pół dnia w pracy a kolejne pół dnia remontują z tatą i bratem. Ale cieszę się, że niedługo to jeszcze potrwa.

Nie potrafię się zmobilizować i siąść do książek leń śmierdzący ze mnie........

Can you feel the love tonight?
It is where we are...
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 14:45   #4348
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Hejka poniedziałkowo laseczki !

Cytat:
Napisane przez vesna84 Pokaż wiadomość
Witam! mozna sie przyłączyć?
od lutego tego roku jestem szczęśliwą narzeczona (czekajacą 8 lat ) a w przyszlym roku, bede żoną
Witam nową PMkę To żeś się dziewczyno wreszcie doczekała!!! Gratulacje Macie już salę, tak? A gdzie? Bo My też będziemy właśnie okolice Krakowa objeżdżać i oglądać różne miejscówki Ale to dopiero w maju....

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Wiesz nasza historia ma jeszcze wątek szkolnej wycieczki. W 2003roku w mojej 5kasie podstawówki byliśmy razem na wycieczce w Zakopcu. Nie znaliśmy się osobiście ale znałam jego nazwisko bo znałam jego wujka z którym kiedyś u mnie był-w każdym razie w dniu ogniska jak siedzieliśmy sobie przed domkiem z koleżankami on cały czas święcił mi latarką po oczach a ja tylko" .... No przestan mi glupku świecić ta latarką "i uciekłam. Potem masz kontakt odnowił się gdy zablokowałam jego kolegę na gg i ten poprosił mojego TŻ żeby napisał do mnie abym go odblokowala. A było to 31.03.2005roku

A jestem rocznik 90

Cytat:
Dzieńdoberek buziaczki wielkie oby ten nowy tydzień minął ja najszybciej ;p

biedna ja też rocznik 90 ;p
O żesz Ty!!! To ja się złą datą sugerowałam, w takim razie!!!
Eeee to Wy młodziuteńkie jesteście jeszcze Ja się zaręczyłam w Wazym wieku
Jagodzia ja też jestem z Ciebie dumna, 4,5kg w 10dni to i tak mega wyczyn!!!! A teraz 7kg Takie 7kg by mi się przydało zrzucić, bo mam lekki nadbagaż 7kg...nic więcej

Cytat:
Witaj vesna84, dzień dobry wszystkim;-)

Dziewczyny ja już za parę dni chyba zamówię suknię;-))
Przez prawie dwa tygodnie jedna była moją faworytką ale w sobotę obleciałam sklepy z mamą i na razie inna zwyciężyła;-)

Cena w porównaniu z innymi w Warszawie bardzo niska bo to jest ostatnia i już mi nowej nie uszyją tylko miałabym tą. Oczywiście pani mi ją pięknie wyszykuje i dopasuje.

Ale jak myślicie czy coś sie może stać z materiałem do czasu ślubu? Kurcze chyba nie, mam nadzieję.
Przecież jak szyją na zamówienie to też z materiału który jakiś czas leży.
Co o tym myślicie?
Cytat:
Nie no mi się wydaje że nie bo to tylko no powiedzmy 11 miesięcy. Jak jest dobrze uszyta i z dobrego materiału to nie ma prawa się coś stać. Co innego jakby leżała 10 czy 20 lat.
Nie no co Ty, Seagirl, mówię dokładnie to samo co jagodzia- taka kiecka musiałaby na serio lataaaami leżeć żeby coś się miało zacząć dziać niedobrego z materiałem.... Ciekawa jestem jaką wypatrzyłaś
NightButterflyVIP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 15:01   #4349
(kicia)
Zakorzenienie

cześć dziewczynki zaznaczam iż wszystko nadrobiłam ale nie wszystko pamiętam

sztuczka witaj z powrotem
vesna84 witaj wśród nas

Nightbutterfly a którą datą się sugerowałaś?

evika moze lepiej rzuć tą pracę. denerwują mnie osoby które są starsze ode mnie rok dwa a każą zwracać się per pani a nie są ode mnie wcale wyżej rangą czy coś

Chatka wiem co to znaczy sajgon w domu w październiku miałam wymieniane okna

jagodzia no to gratuluję utraty wagi i powodzenia dalej

Seagirl sukni na pewno się nic nie stanie spokojnie wiele PM dużo wcześniej kupuje, Ja miałam te same obawy bałam się że może zżółknąć ale raczej wątpię w to. Sukienka którą pokazałaś ładna ale nie w moim stylu

A ja dziewczynki dopiero się zwlokłam z łóżka spałam od 11 do 15 a brzuch boli nadal.nienawidz ę @ cały dzień wyjęty z życia a ja mam tyle do roboty
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 15:08   #4350
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Cytat:
No juz wklejam, udało mi się.
Wiem że nie wszystkim moze się podobać ale to jest mój styl, zawsze marzyłam o trenie;-) Ważę 49-50kg i w takich wąskich sukniach się nie widzę. Na początku myslałam o ecru ale w tej bieli jest taki śliczny kontrast a do tego ślub zimą wiec wezmę biel.

Aha, ten haft jest oczywiscie ładniejszy na żywo i połyskuje.

Dołączam zdjęcie przodu, trochę małe ale moze znajdę gdzieś większe.
Opłaca się zmieniać ten haft za 400zł??/
Malutkie te foteczki, ale pięknie się prezentuje ta suknia nawet na tak niewielkim zdjęciu... Ciekawe jak Ty w niej wyglądasz Ja bym nie ruszała już nic przy tej górze- jest jedyna w swoim rodzaju taka, jaka jest teraz.

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Witam Was kochane!
Dawno mnie tu nie było! Jakos mało się udzielam ostatnio, ale nie mam nastroju.. ;/

Witaj vesna84 Gratuluje zaręczyn i przygotowań do wesela

U nas po staremu, przygotowania na razie stoja w miejscu. Czekamy na kwiecień. No jedynie zarezerwowałam dekoratorkę i przy okazji dowiedziałam się, że tą samą dekoratorkę będzie miała znajoma z mojej miejscowości (ślub na w lipcu tego roku) i chcą w tych samych kolorach co my, więc będę mogła zobaczyć zdjecia i się przekonać jak będzie wyglądała dekoracja
Wczoraj rozmawiałam z siostrą TŻ i się domyśla, że planujemy slub, ale starałam się nie wygadać Powiemy im w kwietniu Choć nie wiem, czy ona myśli o slubie, czy ciąży, bo powiedziała mi tak : A wy planujecie jakąś niespodziankę dla nas? Bo K (brat TŻ, powiedział im telefonicznie, bo też jest w UK, że zostanie tatusiem) powiedział nam o wszystkim przez telefon, a Wy m0że chcecie tak osobiście? i cisza w słuchawce ale zaśmiałam się tylko i zmieniłam temat
Heeeej dobrze "poznac" tę wytęsknioną przez dziewczyny Witaj

Cytat:
Jak zrobię zdjecie na sobie to wam pokażę, ona jest o wiele ładniejsza w rzeczywistości.
Z tą zmianą zdobienia chodzi o to że wszystko jest odpruwane, i na górze mam doszyte dwa rzędy takiego paska z cyrkonii oraz to samo na dole. Nie trzy a dwie linie zdobienia na gorsecie.
Pytanie czy opłaca się to robić za 400zł więcej?

Dodam że suknia kosztowała 3700 a teraz mogę ją mieć za 2500 gdyż już jej nie uszyją bo ten salon nie współpracuję już z tamtą firmą.
Woooooow z 3700 na 2500 ?!?!?! Ostrooo A jak byla za 3700 to bylas gotowa tyle za nią dać? Zastanów się czy tyle byś dała, czy tylko jak jest za 2500 to chcesz ją kupić....bo jesli wzięłabyś ją nawet za to 3700, a teraz zalezy Ci na tych zdobieniach, to 2500+400=2900 i tak wychodzi 800zl taniej, niz poczatkowe 3700...i z tych 800 spokojnie kupisz jeszcze sobie ten zakiecik/plaszczyk
Ale jak dla mnie- tak jak mowilam, piekna jest taka jaka jest teraz....
Tym bardziej, zastanow sie jaka bizuterie bedziesz miala, jesli nie bedzie ona delikatna, to serio nie mysl o tych zdobieniach juz, bo moze tego byc pozniej za duzo dla oka i dla ciala

A te plaszczyki super Ten pierwszy szczegolnie
NightButterflyVIP jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości