|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |||||
|
kosmitka
|
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A Turczynki wcale nie są takie piękne, w ośrodkach jest więcej Turków-mężczyzn niż kobiet Cytat:
Jak było czuć, że masz bakterie? Ja mam upławy, ale nie jakieś dramatyczne, ale gęste, jak gilony. ![]() Cytat:
Nie wiem, o co poszło z mężem, ale trzymam kciuki, by się naprostowało, wyjaśniło - a teraz ciąża to chyba dobry, najlepszy czas na porozumienie. ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Nie ma czego kochana
|
|
|
#2342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chyb abęde musiała poszukac tych lupków może uda mi sie coś upolowac no ale poczekam az juz nie bede łazic do pracy![]() Anciaahk mój Marceli to już wam tu od poczatku piszę
|
|
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
anciaahk Nie, coś ty
tż będzie malował, ale mnie męczy sam fakt tego, że jednak trzeba to powkładać do kartonów, posegregować, przygotować , mieć lekki dyskomfort kilka dni. W końcu u mnie to mieszkanie- wcale nie takie duże, dwa pokoje więc jak jeden będzie kilka dni odcięty to będzie ciężko Liwaczka, korzystaj póki możesz, ale niech cię porozpieszczają a nie tylko zabraniają ![]() . Ja teraz wykorzystuję mojego tż ile mogę, czasami aż przesadnio ale później już nie będzie czasu na rozczulanie się nad sobą Mi też nie wolno zakupów nosić ciężkich, teraz kiedy przyszło to "promieniowanie" którym nikt się nie przejmował to mi z domu nie pozwolili wyjść , fajnie tak oczywiście o ile nie zaczyna się popadać w skrajność
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-03-28 o 16:41 |
|
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
co do noszenia to zakupy nosi mój męża i nie pozwala mi nic brać, sukcesem ostatnio było ze dał mi papier toaletowy do noszenia he he
![]() no ale mówię ze wystarczy ze idąc do pracy laptopa właśnie muszę targać no ale nie mam wyjścia wiec nosze
|
|
|
|
#2345 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Bo ja o dziewczynce do pary dla Marcela widziałabym Michalinę. Cytat:
|
|
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musiałam często chodzić do kibelka (jeszcze częściej niż normalnie ) a sikałam po kilka kropelek Na wynikach wszyło że "liczne bakterie".Ja tam mam tylko biały śluz
|
|
|
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo to w remontach, zaraz po hałasie i dyskomforcie najgorsze
|
|
|
|
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dobrze czy źle ? Gratuluje udanych wizyt! Gratuluje dziewczynek i chłopczyków! Owocne wizyty! Trzymam kciuki za nastepne owocne wizyty ![]() Dzięki za odpowiedz co do połówkowego bo akurat w pierwszy dzień 20 tyg wizyta mi wypada ![]() Jutro mam przegląd dentystyczny, muszę powiedzieć że byłam w grudniu , jeden ząbek mi został i plomba, a teraz widze mini ubytek jeszcze jednen, kiedy to się stało ??? W środę wizyta też się doczekać nie mogę , jak tam dzdzia urosła :d
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-03-28 o 16:52 |
|
|
|
|
#2350 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
. W wynikach miałam pojedyncze bakterie, ale gin orzekł, że to w normie.Cytat:
|
|
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2352 |
|
kosmitka
|
Musimy, lepiej teraz niż przy dziecku. To kolejny niestety remont w przeciągu chyba 3 lat, więc naprawdę można mieć dość.
|
|
#2353 | |
|
Zadomowienie
|
Gratuluje udanych wizyt
![]() trzymam kciuki za popołudniowe i wieczorne wizyty ![]() Cytat:
![]() też nie lubię remontów, ale na szczęście ten u mnie już powoli dobiega końca
|
|
|
|
|
#2354 |
|
Rozeznanie
|
Witam nowe mamusie
anciaahk GRATULUJĘ ślicznego brzuszka bianeczkaa GRATULUJĘ udanej wizyty i prawdopodobnie córeczki - zazdraszczam! Dziewczyny mnie dopadło przeziębienie czuję się okropnie, zimno mi, śliny przełknąć nie mogę, nochal zapchany, to znów z niego kapie... ![]() Postanowiłam nie męczyć się i nie daj Bóg jeszcze bardziej pochorować i zadzwoniłam do swojej gin. zawsze mi mówi, że w razie by się coś działo albo miałabym jakieś pytania mam dzwonić do niej o każdej porze dnia i nocy No i podała mi listę leków homeopatycznych i prawoślazowych, nie wiem czy mogę tu nazwy podać ale co tam Któreś pisały, że są chore więc może ta lista leków się przyda a więc : rutinoscorbin (3x dziennie) oscillococcinum (przez 3dni 2xdziennie) tantum verde -tyleże wziewny wysusza gardło, więc polecała jakieś tabletki gardlox (czy jakoś tak, które nawilżają) w razie gorączki paracetamol. Myślę, że choroba szybko minie, bo po leczeniu herbatkowym, choroba nawraca... a i herbata z cytryną też nie są takie zdrowe - w bardzo bardzo ogromnych ilościach, wiadomo, że od razu nie zaszkodzi. ZDROWIA Wam wszystkim życzę, uciekam pod kołderkę |
|
|
|
#2355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wiesz ze była taka opcja![]() kasiakuleczka mam nadzieje ze choróbsko szybko pójdzie precz |
|
|
|
|
#2357 |
|
Wtajemniczenie
|
miałam coś napisać i zapomniałam co
![]() Kochane gratuluję wizyt I współczuję remontów - ja ich nie znoszę
|
|
|
|
#2358 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie.
Pewnie mnie nie pamietacie, bo udzielam się tu sporadycznie, ale mam do Was pytanie. Regularnie Was podczytuję i najczęściej piszecie, że w trakcie USG genetycznego Wasze dzieciaczki bardzo się ruszają i trudno nawet zmierzyc niektóre parametry. Ja miałam dzisiaj USG genetyczne i mój dzidziuś w ogóle się nie ruszał. Lekarka musiała kilka razy szturchnąc podbrzusze, ale to chyba niczego nie zmieniło. Niby wszystko OK, ale ja się i tak martwię. Czy u którejś z Was też zdarzyło się że dzidziuś się nie ruszał? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź.
|
|
#2359 |
|
kosmitka
|
Klion78 nie martw się na zapas. Ja pisałam, że mój się ostatnio nie ruszał, bo... spał
. Jeśli jest bicie serduszka, to najważniejsze. Mój się gimnastykował na 1 badaniu, a na 2 spał jak suseł.Kasiuleczkakuleczka dużo zdróweczka życzę, kuruj się, wygrzewaj, żebyś już się choróbska pozbyła na dobre! Aa2 a jak się zdrabnia Marcel - Marcelek?? U nas 2 poważną opcją jest Franio lub Staś. Ale to nic pewnego, ot takie typy. Chociaż warto byłoby być zdecydowanym. Tak Ci zazdroszczę, że macie jeden pewny typ!!
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde dziewczyny, to za co ja te 400 zł mam zapłacić?
Jestem umówiona tylko na usg, na oddziale w szpitalu, o innych badaniach nic mi lekarz nie mówił... Sama już nie wiem, czy powinnam popytać u innych lekarzy, czy to tak ma być? Mimo wszystko, 400 zł nigdy nie jest zbędne...![]() klion78, a co powiedziała Ci lekarka? |
|
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
a co tu taka cisza sie zrobiła?
klion78 nie u wszystkich dzieciaczki były bardzo ruchliwe, wiec mysle ze nie masz sie co martwić, moze akurat trafiliscie na moment jak dziecko si=obie spało albo odpoczywało, jak bije serducho i wymiary wyszły ok i lekarz nie mówił ze coś nie tak to nie masz sie co martwić a jak było spokojne to przynajmniej pomiary mogł lekarz porobić he he
|
|
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
Kobitki moje kochane nadal żyje w niewiedzy
z wrażeń po 1. zapomniałam zapytać lekarza a po 2. dzidzia była boczkiem i skulona więc pewnie i tak nie dałoby się nic podejrzeć.Dzidzia rośnie dobrze i wszystko w środku też ok, tzn. macica prawidłowo się rozrasta i takie tam ![]() za to ja mam anemie i przytyłam podobno za mało bo tylko pół kilograma wg jego wagi. I przez to taka jakaś zdołowana jestem
|
|
|
|
#2363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale na Marcel ato fakt jestem mega zdecydowana choć nie kazdemu sie to podoba, ale ja mam to gdzię to nasze dziecko i w sumie ime to wymyslił moj maz i tak zostanie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2364 |
|
Zadomowienie
|
aneciahk, aa dziękuję za odpowiedz
No air na wizycie z nadmiaru wrażeń nie zapytałam czy ten brak ruchu to coś złego, ale potem zadzwoniłam do lekarki i powiedziała, że mam się nie stresowac, ale jakoś mnie to nie przekonało.
|
|
#2365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to jawne naciąganie, wypowiadałam się na ten temat już, sama chodze do dobrego gina prywatnie w swoim mieście, ale bierze za każda wizytę 80zł, czy to badanie usg zwykłe czy prenatalne, połówkowe itp.....
|
|
|
#2367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam pod koniec 20tyg i jakoś do mnie nie dociera, że to będzie już połowa Też bym musiała do dentysty![]() Cytat:
Kuruj sięNo air wiesz za takie usg to myśmy tu płaciły tak jak za normalną wizytę albo ok 250zł, 400zł to już naciąganie Popytaj jeszcze w innych miejscach.
|
||
|
|
|
#2369 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Ach zazdroszczę podejścia, też bym tak chciała, jakoś bardziej wpływowa jestem i niezdecydowana. W codziennym życiu mam inaczej, na punkcie dziecka jestem bardziej przewrażliwiona.
|
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
Witam znowu. Próbowałam się przespać ale przez katar nie dałam rady zasnąć. Przeziębienie znowu wrociło do mnie ze zdwojoną siłą ale mamusia kochana poszła mi do apteki bo nowy Prenalen i Propolki. Do tego oczywiście mdłości męczą mnie nadal... :/
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:40.

dla dzieczynki mamy pare typów ale nic konkretnego
Co do badań to nie wiem bo np mocz mam za każdym razem badany, ale miałam bakterie i było to czuć. Jeśli ci nic nie dolega to myślę, że nie ma powodu do zmartwień. U mnie upławów jakichś dziwnych nie ma
i tak sobie myślę że dobrze że nie ze wszystkiego zdają sobie sprawę (chociażby z takiej pierdoły jak ile waży moja torba z laptopkiem itp) bo już w ogóle nie byłoby życia.
bo to podobno towar deficytowy i schodzi jak ciepłe bułeczki
no ale poczekam az juz nie bede łazic do pracy
) a sikałam po kilka kropelek

czuję się okropnie, zimno mi, śliny przełknąć nie mogę, nochal zapchany, to znów z niego kapie...
Któreś pisały, że są chore więc może ta lista leków się przyda a więc : rutinoscorbin (3x dziennie) oscillococcinum (przez 3dni 2xdziennie) tantum verde -tyleże wziewny wysusza gardło, więc polecała jakieś tabletki gardlox (czy jakoś tak, które nawilżają) w razie gorączki paracetamol.
a i herbata z cytryną też nie są takie zdrowe - w bardzo bardzo ogromnych ilościach, wiadomo, że od razu nie zaszkodzi. 
Też bym musiała do dentysty
Kuruj się