|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Principessino, niech skonam! JAKIE PYSZNOŚCI!
![]() z tym miganiem, to ja nie chcę jakiejś rozbudowanej formy komunikacji, wystarczy kilka podstawowych znaków. Widziałam filmik, jak zapłakane dzieciątko pokazywało, że jest głodne Zobaczymy, jak będzie w praktyce )A Ty masz świetne perspektywy dla Flavio! Będzie dwujęzyczny! Jeśli Ty będziesz mówić tylko po polsku, a mąż po włosku, to Maluch będzie znał dwa języki ))Kasiu łódzka, śliczna komoda! Ależ TŻ zapunktował
|
|
|
|
#3242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mamusie juz Wam wloska kuchareczka daje przepisik
![]() To jest pasta sfoglia (takie kruche ciasto francuskie lub takie na jak strudel, nie wiem za bardzo czy ma takowe ciasto polska nazwe ), z kremem chantilly i owocami lesnymi Skladniki na ciasto:250 g maki, jajko plus tylko bialko z drugiego jajka, szczypta soli, kapka soku z cytryny, woda tak aby zagniesc ciasto. Jak juz zagnieceimy i rozwalkujemy cienutko to zostawiamy do przeschniecia, pozniej smarujemy rozpuszczonym maslem, ukladamy na papierze do pieczenia, wrzech smarujemy roztrzepanym jajkiem. Uprzednio robimy 2-3 warstwy, smarujemy kremem (ja kupilam juz taki gotowy w proszku krem chantilly), na to kladziemy owoce lesne (u mnie dostepne tylko mrozone i to "na wage" zlota, obszukalam wszystkie pobliskie miasta ).Pieczemy w 180° jakies 40 min, pozniej gore posypujemy cukrem pudrem, smacznego Cytat:
Cytat:
![]() agus87 gratki za udana wizyte, ale Twoja mala juz duza dziewuszka, chyba ze 4 kg bedzie wazyc
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2011-03-28 o 20:23 |
||
|
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś, a jak ten Palmer's pachnie?
![]() o Musteli poporodowej nie wiem za dużo, oprócz ceny ale poczytam, popytam i dam znać ))Kasiu łódzka, gratuluję udanej wizyty! A o ściskaniu brzucha nie słyszałam, jakiś barbarzyński zwyczaj a ja dziś się zapisałam na USG, mam w środę
|
|
|
|
#3244 |
|
Zadomowienie
|
Siasiu
Aga87 za wizytę! Jak myślisz ile Olka będzie ważyć jak się urodzi? Dziewczynki a na bolące sutki co szykujecie maść bepanthen, czy alantan plus? |
|
|
|
#3245 |
|
Zadomowienie
|
Matal u mnie też były dzisiaj naleśniki
![]() Aguś to może Ole do 3300 dociągniesz wydaje mi się, że u Ciebie jeszcze tak do 2 tygodni i może będziesz rodzić hehe ale zleciało.Eweska ja tu czasem nic nie piszę, żeby tylko dziwnie nie wyglądało... a Ty tak dobrze się trzymasz, ja tam chętnie poczytam co Ci dolega Poszłam robić kolacje ale Tż mnie zdenerwował... cały czas myje te gary, od zeszłego tygodnia przychodził na posprzątane i gotowe, a dzisiaj od rana tylko wrzucałam bo czekałam aż on się ruszy i coś mi pomoże, przecież ja mam ODPOCZYWAĆ, NIE??? a on do mnie, że gary nie pomyte i że jutro umyje i ja mam mu jeszcze kolacje zrobić.Zastawiłam wszystko i przyszłam znów do Was ![]() Ooo Dziewczonka wróciła grzecznie leży ???Lolka hejo ja po cichu napisze, że czarny wózio fajny ale mi się ten brąz podoba
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-03-28 o 20:35 |
|
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
Ewesko, dla mnie jesteś BOHATERKĄ, WETERANKĄ i KRÓLOWĄ, ja nie mając nawet połowy Twoich obowiązków jestem ospałym, zasapanym wielorybem ze zgagą
![]() Siasiu, konsekwentnie tam! U nas na zmianę zmywaliśmy, ale teraz wprowadziła się ONA... cudowna, jedyna, wspaniała... zmywareczka A jak tam Czaro? |
|
|
|
#3247 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Słysze, że gary myje bo woda leci, a on zaraz wychodzi... ciekawe czy kolacje mi zrobi? To, że chłop to nie znaczy, że ma nic nie robić...nie? Jutro za karę jeszcze firaneczki zmieni ![]() Młody dzisiaj zadowolony bo koleżanka moja była z córą ![]() Kiedyś dziewczynka taka wstydliwa była a dzisiaj to nawet buziaka dostał. Biegali po całym mieszkaniu a popołudniu byliśmy po moja mamę u jej (i Czara) fumfeli Kobita PO 40 ![]() ![]() ale młody jej na Ty sadzi- towarzyski
|
|
#3248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zazdroszczę zmywareczki.... Nienawidzę zmywać... |
|
|
|
|
#3249 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gin mowi, ze dziecko bedzie w sam raz, nie z amale nie za duze ok 3200-3400 max vpowinna wazyc ![]() ja wazylam 3250 a tz 3450 i bierze sie z tego srednia ![]() polozne mowia, ze w 98% tak sie sprawdza Cytat:
jak dla mnie to jak przeterminowane maslo kakaowe do ciala niezbyt ladnie![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mnie tez sie tak wydaje ![]()
|
||||
|
|
|
#3250 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Dobra już po kapieli jestem, suszy mnie dziś strasznie, pewnie w nocy będę latać do wc co godzinę |
|
|
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurde jak się średnią wylicza to ciekawe ile moja będzie ważyła jak ja miałam 3300 a mój Tż 3700
|
|
#3252 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczynki!!!
Nadrabiam Was caly dzien... no moze nie caly, bo obudzilam sie dzisaj o... 12 bosko mi sie spalo i mialam erotyczne sny Ciezki dzien troszke mialam... ostatnio mam same problemy i wszystko sie wali na leb. Przez to trace nerwy i duzo placze... mam nadzieje, ze ta zla passa sie niedlugo skonczy ech... wiem ze to sie odbija ma malenstwu, ale to silniejsze ode mnie... juz mi czasem psycha siada. No nic... czekam az zaswieci w koncu slonce. Jutro tz wraca do pracy i ma ranne zmiany po 12 godzin takze od jutra jestem z Wami od rana... chyba ![]() Piekne macie brzuszki i w ogole sliczne z Was mamusie sa ![]() Dziewczonko super, ze jestes w domku. Dzielne z Was dziewczynki Kasia24 komoda jest naprawde extra!!! Migotka03 ja tez mam 24 lata i uwazam, ze to bardzo odpowiedni czas na rodzenie dzieci To sprawa indywidualna! ![]() Princi wozek jest swietny!!!
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak to wygląda
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet mi nie pisz, bo bede miala koszmary, pewnie bedzie wielki i nie zmiesci sie nawet w te maciupkie ubranka co mu pokupowalam![]() Paulizia dziekuje ![]() ide na kolacje, bo mezyk zaraz wroci z pracy, zrobilam papryczki w piekarniku z pomidorami mniam
|
|
#3255 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale piekna pileczka Cytat:
![]() Cytat:
a ja dzisiaj posprzatalam samochod, nie uwiezylybyscie jaki syf mialam, ale musialam cos zrobic, czyms sie zajac, do tego moj mlody-ten starszty tak mnie wkurza dzisiaj , ze szok! jutro wysylam go do przedszkola, bo juz wyrobic nie mogedzisiaj chcialam kocim ruchem sie odwrocic i go wyzwac ze nie slucha i jak mnie zlapala kolka chyba w prawy bok, to lzy mi ciekly ciurkiem, oddychac nie moglam, cos strasznego. cos sie zlego ze mna dzieje, czy ktos slyszal o depresji przedpporodowej? bo jak cos takieog istnieje to chyba mam ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- ja wazylam 2500 tz 2600 , pierwszy mlody 1925, ciekawe ile drugi,moglby te 2500 |
|||||
|
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
Siasiek, normalnie żonka idealna jesteś
ale dobrze! Żeby się nie rozpuścił zbyt! Tylko pochwal Go potem Z trzema chłopakami, to musisz tam trzymać lejce![]() Buziaka dostał?! Jakaś narzeczona pierwsza, czy coś? ![]() Weredko, u nas to świeży nabytek, a mieliśmy kupić w grudniu i tak się zeszło, ale już kasa była odłożona. Ogromna wygoda. Można powiedzieć, że becikowe styknie na taką atrakcję ![]() Aguś, no zmartwiłaś mnie, nawet nie mam jak powąchać. I teraz nie wiem, no ![]() Ewesko, ale Ty taka aktywna, wszystko masz dopięte na ostatni guzik Dobra, nie ma co narzekać, jakoś wszystkie przetrwamy Dla mnie ciąża to motywacja, żeby dbać o figurę po ciąży, bo taka zasapana, z wielkim brzuchem to ja nie chcę chodzić, że nie wspomnę o robieniu pedicuru. ![]() Pauliziu, jakie problemy?! KOGO BIĆ?
|
|
|
|
#3257 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bardo mozliwe, ze wasz Flavcio bedzie mial ok 4 kg Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
My z tż oboje jako drugie dziecko - ja 3800, tż 3700...
Czyli Edzik będzie ważył 3750? ![]() Nie no, mogło być gorzej Chociaż do SN wolałabym tak 3-3,5 kg A w ogóle to byłam małym grubaskiem
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
wku.... się na moje dziecko
wrzasnęłam, trzasnęłam drzwiami i teraz ryczę .... |
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś, ja się jeszcze prześpię z decyzją o kupnie
Uciekam, Mamuśki! Zamierzam wziąć relaksujący prysznic, wysmarować się wszystkim po kolei i poczytać.
|
|
|
|
#3261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może Cie to nie pocieszy ale pewnie też już Ci ciężko + hormony. Mary posmaruj się za mnie bo mi się już wstać nie chce...
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-03-28 o 21:40 |
|
|
|
|
#3262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wlasnie siedze i mam wyrzuty sumienia z teog samego powodu. az sam sie poszedl polozyc do lozka i obrazony spac na mnie, a ja teraz siedze z poczuciem winy ze powinnam miec wiecej cierpliwosci
|
|
|
|
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jej się obrywa |
|
|
|
|
#3265 |
|
Wtajemniczenie
|
andziotka wiesz, my teraz wszystkie nerwowe
agus waga cudo! Ja myślę, że 3,5 może córa ważyć za miesiąc mary ja zrobiłam rekonesans no i mustela wypada najlepiej, dlatego się tak obkupiłam. Oglądałam jakiś program na tvn style coś o zdrowiu i właśnie był temat rozstępy. Jakaś dr wypowiadała się, że balsamy, które zawierają kolagen są o kant
|
#3266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3267 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3268 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz Majewskiego oglada i tanczy ![]() Cytat:
To ciekawe ze nagle mowia, ze na wyspach tak dobrze - dopiero zywnosc dla "glodujacej" Irlandii zbierali i pokazywali polskich narkomanow z Dublina - ze niby recesja ich do zycia na ulicy zmusila ![]() Cytat:
Cytat:
Oczywiscie jak sie wydarlam na Olka, to pozniej go calowalam i ryczalam i przytulalam, ale jestem z nim bez przerwy od 2 lat, bez mozliwosci odpoczynku od niego (np. babcia lub niania) wiec mam chyba prawo wyjsc z siebie i stanac obok ? |
||||
|
|
|
#3269 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myslalam ze padne. to samo mowili o maseczkach u kosmetyczek i takich tam zabiegach---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
masz masz, moj mlody mial 2 lata jak wracalam z uk, 2 lata wychowywalismy go sami bez jakiego kolwiek wolnego wieczoru dla siebie, ale jakos po czasie i tak lepiej wspominam ten czas niz teraz sama, z pomoca babci czy dziadka .mam identycznie ze najpeirw nawyzywam a potem ide wysciskac i pogadac. ehhh ale mi zle. |
||
|
|
|
#3270 |
|
Zadomowienie
|
czesc
na poczatku :jezuuuu jakie fajne brzucholki ![]() Agus super wiesci, Ola ślicznie rosnie, ja mam wizyte jutro.. czuje ze moja Olusia sie neistety nie przekrecila jeszcze albo i stety.. Widzialam ze pisalyscie o wieku i weselu itp.. ja wyszlam za maz 2 lata temu, mialam wtedy rowno w weselicho 21 lat, zareczylismy sie jak mialam 19 i nie zaluje, zawsze marzylam o tym jedynym o rodzinie takiej jaka mialam ja sama.. jak kolezanki imprezowaly i zmienialy facetow, ja juz od 16 roku zycia wiedzialm ze moja milosc mam obok a macierzynstwo, hmmm nawet kilka miesiecy przed staraniami nie chcialam dziecka , nie bylam gotowa,ale przyszedl ten miesciac i poczulam ze to juz ze mam wszystko , ze jak bedzie to mial byc ten czas to zajde w ciaze a jak nie to wiadomo i udalo sie w pierwszym cyklu a ja i maz oszalelismy ze szczecia....a dzis..?? hmmm mam dola jak stad na koniec swiata, przeryczalam poltorej godziny, pol dnia przelezalam, i przechodzilam jak ćma.. z kąta w kąt, ciągnie mi sie ta ciąża juz nie moge se miejsca znaleźć łzy same ciekna, maż mnie tulił przed praca i wogole ale nie moglam przestac beczeć, rozkleilam sie totalnie.. tak bardzo chce miec juz małą przy sobie ale wiem ze za szybko i musi tak siedziec jeszcze.. w dodatku brzuich mi dzis twardnieje strasznie co jakis czas ehh.. jutro mam wizyte u gina, 3majcie kciuki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

Zobaczymy, jak będzie w praktyce
)

), z kremem chantilly i owocami lesnymi
).

ale poczytam, popytam i dam znać
a ja dziś się zapisałam na USG, mam w środę
za wizytę! Jak myślisz ile Olka będzie ważyć jak się urodzi?
i ja mam mu jeszcze kolacje zrobić.

ale jest zamknieta poki co
obiadzik zrobiony