Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. 1 1,61%
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. 2 3,23%
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. 1 1,61%
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. 0 0%
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. 0 0%
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. 0 0%
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 19 30,65%
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! 6 9,68%
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! 1 1,61%
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. 4 6,45%
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 28 45,16%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-28, 20:20   #3241
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!

Principessino, niech skonam! JAKIE PYSZNOŚCI!

z tym miganiem, to ja nie chcę jakiejś rozbudowanej formy komunikacji, wystarczy kilka podstawowych znaków. Widziałam filmik, jak zapłakane dzieciątko pokazywało, że jest głodne Zobaczymy, jak będzie w praktyce)

A Ty masz świetne perspektywy dla Flavio! Będzie dwujęzyczny! Jeśli Ty będziesz mówić tylko po polsku, a mąż po włosku, to Maluch będzie znał dwa języki))

Kasiu łódzka, śliczna komoda! Ależ TŻ zapunktował

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 20:21   #3242
principessina
Zakorzenienie

Mamusie juz Wam wloska kuchareczka daje przepisik proste jak barszczyk
To jest pasta sfoglia (takie kruche ciasto francuskie lub takie na jak strudel, nie wiem za bardzo czy ma takowe ciasto polska nazwe), z kremem chantilly i owocami lesnymiSkladniki na ciasto:
250 g maki, jajko plus tylko bialko z drugiego jajka, szczypta soli, kapka soku z cytryny, woda tak aby zagniesc ciasto.
Jak juz zagnieceimy i rozwalkujemy cienutko to zostawiamy do przeschniecia, pozniej smarujemy rozpuszczonym maslem, ukladamy na papierze do pieczenia, wrzech smarujemy roztrzepanym jajkiem. Uprzednio robimy 2-3 warstwy, smarujemy kremem (ja kupilam juz taki gotowy w proszku krem chantilly), na to kladziemy owoce lesne (u mnie dostepne tylko mrozone i to "na wage" zlota, obszukalam wszystkie pobliskie miasta).
Pieczemy w 180° jakies 40 min, pozniej gore posypujemy cukrem pudrem, smacznego

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
mój mężul wczoraj do mnie :
- będziesz rodzić dziś ???
- nie ! to dobrze, winka się napiję

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
mowia w tv ze na wyspach rodzi sie wiecej dzieci wrod polakow niz w polsce, powod? lepsze warunki placowe, za darmo leki w ciazy oraz rok po urodzeniu itp...

a w niemczech, we francji jeszcze lepiej

czasem sie nie dziwie ze ludzie wyjezdzaja, ze mezowie wyjezdzaja, ze nikomu sie do dziecka nie spieszy, jak tu w kraju wszystko drożeje bardzo a wyplaty w miejscu

ja mam najnizsza krajowa 1000zl do reki, akurat place za wynajem.
dobrze, ze Tż ma dobra prace, jednak jakim kosztem....
czasem nie widze swej przyszlosci.

z kolei nie wiem czy wiesz, ze Wlosi to najstarszy narod swiata i rodzi sie tu najmniej dzieci

agus87 gratki za udana wizyte, ale Twoja mala juz duza dziewuszka, chyba ze 4 kg bedzie wazyc

Edytowane przez principessina
Czas edycji: 2011-03-28 o 20:23
principessina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 20:25   #3243
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Aguś, a jak ten Palmer's pachnie?

o Musteli poporodowej nie wiem za dużo, oprócz ceny ale poczytam, popytam i dam znać))

Kasiu łódzka, gratuluję udanej wizyty! A o ściskaniu brzucha nie słyszałam, jakiś barbarzyński zwyczaj a ja dziś się zapisałam na USG, mam w środę

vege!
Stary 2011-03-28, 20:28   #3244
Lolka1212
Zadomowienie

Siasiu

Aga87 za wizytę! Jak myślisz ile Olka będzie ważyć jak się urodzi?

Dziewczynki a na bolące sutki co szykujecie maść bepanthen, czy alantan plus?
Stary 2011-03-28, 20:30   #3245
Siasiek
Zadomowienie

Matal u mnie też były dzisiaj naleśniki

Aguś to może Ole do 3300 dociągniesz wydaje mi się, że u Ciebie jeszcze tak do 2 tygodni i może będziesz rodzić hehe ale zleciało.

Eweska ja tu czasem nic nie piszę, żeby tylko dziwnie nie wyglądało... a Ty tak dobrze się trzymasz, ja tam chętnie poczytam co Ci dolega

Poszłam robić kolacje ale Tż mnie zdenerwował... cały czas myje te gary, od zeszłego tygodnia przychodził na posprzątane i gotowe, a dzisiaj od rana tylko wrzucałam bo czekałam aż on się ruszy i coś mi pomoże, przecież ja mam ODPOCZYWAĆ, NIE??? a on do mnie, że gary nie pomyte i że jutro umyje i ja mam mu jeszcze kolacje zrobić.

Zastawiłam wszystko i przyszłam znów do Was

Ooo Dziewczonka wróciła grzecznie leży ???

Lolka hejo ja po cichu napisze, że czarny wózio fajny ale mi się ten brąz podoba

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2011-03-28 o 20:35
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 20:37   #3246
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Ewesko, dla mnie jesteś BOHATERKĄ, WETERANKĄ i KRÓLOWĄ, ja nie mając nawet połowy Twoich obowiązków jestem ospałym, zasapanym wielorybem ze zgagą

Siasiu, konsekwentnie tam! U nas na zmianę zmywaliśmy, ale teraz wprowadziła się ONA... cudowna, jedyna, wspaniała... zmywareczka

A jak tam Czaro?

vege!
Stary 2011-03-28, 20:49   #3247
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Ewesko, dla mnie jesteś BOHATERKĄ, WETERANKĄ i KRÓLOWĄ, ja nie mając nawet połowy Twoich obowiązków jestem ospałym, zasapanym wielorybem ze zgagą

Siasiu, konsekwentnie tam! U nas na zmianę zmywaliśmy, ale teraz wprowadziła się ONA... cudowna, jedyna, wspaniała... zmywareczka

A jak tam Czaro?
Oczywiście, ja nigdy nie odpuszczam
Słysze, że gary myje bo woda leci, a on zaraz wychodzi... ciekawe czy kolacje mi zrobi? To, że chłop to nie znaczy, że ma nic nie robić...nie?
Jutro za karę jeszcze firaneczki zmieni

Młody dzisiaj zadowolony bo koleżanka moja była z córą
Kiedyś dziewczynka taka wstydliwa była a dzisiaj to nawet buziaka dostał. Biegali po całym mieszkaniu a popołudniu byliśmy po moja mamę u jej (i Czara) fumfeli Kobita PO 40 ale młody jej na Ty sadzi- towarzyski

It's not about anger
Stary 2011-03-28, 21:01   #3248
Weredka
Zadomowienie

Cytat:

A jak tam Czaro?

Zazdroszczę zmywareczki.... Nienawidzę zmywać...
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 21:03   #3249
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Mamusie juz Wam wloska kuchareczka daje przepisik proste jak barszczyk
To jest pasta sfoglia (takie kruche ciasto francuskie lub takie na jak strudel, nie wiem za bardzo czy ma takowe ciasto polska nazwe), z kremem chantilly i owocami lesnymiSkladniki na ciasto:
250 g maki, jajko plus tylko bialko z drugiego jajka, szczypta soli, kapka soku z cytryny, woda tak aby zagniesc ciasto.
Jak juz zagnieceimy i rozwalkujemy cienutko to zostawiamy do przeschniecia, pozniej smarujemy rozpuszczonym maslem, ukladamy na papierze do pieczenia, wrzech smarujemy roztrzepanym jajkiem. Uprzednio robimy 2-3 warstwy, smarujemy kremem (ja kupilam juz taki gotowy w proszku krem chantilly), na to kladziemy owoce lesne (u mnie dostepne tylko mrozone i to "na wage" zlota, obszukalam wszystkie pobliskie miasta).
Pieczemy w 180° jakies 40 min, pozniej gore posypujemy cukrem pudrem, smacznego

z kolei nie wiem czy wiesz, ze Wlosi to najstarszy narod swiata i rodzi sie tu najmniej dzieci

agus87 gratki za udana wizyte, ale Twoja mala juz duza dziewuszka, chyba ze 4 kg bedzie wazyc
oo to nie realne jest
gin mowi, ze dziecko bedzie w sam raz, nie z amale nie za duze ok 3200-3400 max vpowinna wazyc
ja wazylam 3250 a tz 3450 i bierze sie z tego srednia
polozne mowia, ze w 98% tak sie sprawdza
Cytat:
Aguś, a jak ten Palmer's pachnie?

o Musteli poporodowej nie wiem za dużo, oprócz ceny ale poczytam, popytam i dam znać))

Kasiu łódzka, gratuluję udanej wizyty! A o ściskaniu brzucha nie słyszałam, jakiś barbarzyński zwyczaj a ja dziś się zapisałam na USG, mam w środę
hmm
jak dla mnie to jak przeterminowane maslo kakaowe do ciala niezbyt ladnie
Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Siasiu

Aga87 za wizytę! Jak myślisz ile Olka będzie ważyć jak się urodzi?

Dziewczynki a na bolące sutki co szykujecie maść bepanthen, czy alantan plus?
no tak jak gin obstawia wlasnie 3200-3400

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość

Aguś to może Ole do 3300 dociągniesz wydaje mi się, że u Ciebie jeszcze tak do 2 tygodni i może będziesz rodzić hehe ale zleciało.
)
no tak bym chciala
mnie tez sie tak wydaje
Stary 2011-03-28, 21:06   #3250
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Hehehehe wielorybem ze zgagą to i ja jestem

Dobra już po kapieli jestem, suszy mnie dziś strasznie, pewnie w nocy będę latać do wc co godzinę
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 21:09   #3251
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
jezdem!

córka nadal jest córką
waży 2760g
glowica od usg jezdzil mi po wzgorku lonowym, wiec mialam racje, wstawia sie glowka w kanal

na fotelu gin mowi "brzuch sie pani obnizyl, szyjka sie skrocila, wszystko sie rusza do porodu, ma 1 cm"ale jest zamknieta poki co
nie znam sie
ale w 29 tygodniu miala 5p, pozniej 4 p, 2p a teraz 1p i tak siezastanawiam co to
a juz wiem
palce, wyczytalam w necie

ogolnie to humor mi sie pprawil
ciesze sie, ze wszystko dobrze
tetno malej okej dzisiaj w normie, moje cisnienie u niego normalne, obrzekow mam troszke, ale nie za duzo,
przytylam 1kg przez 2 tygodnie

ciesze sie, ze sie rusza wszystko
mowi, ze miesiac mi zostal wiec te wszystkie dolegliwosci sa normalne
bole, wieksze uplawy itp itd
ale w dalszym ciagu ciolek mi ktg nie robi
wiec do poloznej sobie zadzwonie

dzieki za kciuki

no wlasnie musze ten palmers zamowic
choc niezbyt ladnie pachnie
wydajny byl
jako ze miesiac zostal a ten foliacti mi sie konczy
to se go zamowie jeszcze
a pozniej wlasnie chce mustele po porodzie 120 zl za 2 butelki
co mowisz na ten temat??

co to jest>?
matko zaraz mi slina pocieknie
gratki za wizytę kurde jak się średnią wylicza to ciekawe ile moja będzie ważyła jak ja miałam 3300 a mój Tż 3700
Stary 2011-03-28, 21:13   #3252
Paulizia
Wtajemniczenie

Hej Dziewczynki!!!

Nadrabiam Was caly dzien... no moze nie caly, bo obudzilam sie dzisaj o... 12 bosko mi sie spalo i mialam erotyczne sny
Ciezki dzien troszke mialam... ostatnio mam same problemy i wszystko sie wali na leb. Przez to trace nerwy i duzo placze... mam nadzieje, ze ta zla passa sie niedlugo skonczy ech... wiem ze to sie odbija ma malenstwu, ale to silniejsze ode mnie... juz mi czasem psycha siada. No nic... czekam az zaswieci w koncu slonce.

Jutro tz wraca do pracy i ma ranne zmiany po 12 godzin takze od jutra jestem z Wami od rana... chyba

Piekne macie brzuszki i w ogole sliczne z Was mamusie sa zazdraszczam, ze z Was takie lachonki

Dziewczonko super, ze jestes w domku. Dzielne z Was dziewczynki
Kasia24 komoda jest naprawde extra!!!
Migotka03 ja tez mam 24 lata i uwazam, ze to bardzo odpowiedni czas na rodzenie dzieci To sprawa indywidualna!
Princi wozek jest swietny!!!
Stary 2011-03-28, 21:18   #3253
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:

Wrzucam fotke slodkosci, ktora wlasnie zrobilam, smacznego
Jak to wygląda

Cytat:
jezdem!

córka nadal jest córką
waży 2760g
glowica od usg jezdzil mi po wzgorku lonowym, wiec mialam racje, wstawia sie glowka w kanal

na fotelu gin mowi "brzuch sie pani obnizyl, szyjka sie skrocila, wszystko sie rusza do porodu, ma 1 cm"ale jest zamknieta poki co
nie znam sie
ale w 29 tygodniu miala 5p, pozniej 4 p, 2p a teraz 1p i tak siezastanawiam co to
a juz wiem

tetno malej okej dzisiaj w normie, moje cisnienie u niego normalne, obrzekow mam troszke, ale nie za duzo,

ciesze sie, ze sie rusza wszystko
mowi, ze miesiac mi zostal wiec te wszystkie dolegliwosci sa normalne
bole, wieksze uplawy itp itd
ale w dalszym ciagu ciolek mi ktg nie robi
wiec do poloznej sobie zadzwonie
Świetne wieści

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 21:20   #3254
principessina
Zakorzenienie

Cytat:
oo to nie realne jest
gin mowi, ze dziecko bedzie w sam raz, nie z amale nie za duze ok 3200-3400 max vpowinna wazyc
ja wazylam 3250 a tz 3450 i bierze sie z tego srednia
polozne mowia, ze w 98% tak sie sprawdza
agus87 ja wazylam 4300 a moj maz 4500 to jaka jest srednia dla naszego dzidziolka nawet mi nie pisz, bo bede miala koszmary, pewnie bedzie wielki i nie zmiesci sie nawet w te maciupkie ubranka co mu pokupowalam

Paulizia
dziekuje widzisz w koncu kupilismy, bo juz sie balam ze nigdy moj maz sie nie zdecyduje, wybieral ten wozek conajmniej jak auto dla siebie uf uf

ide na kolacje, bo mezyk zaraz wroci z pracy, zrobilam papryczki w piekarniku z pomidorami mniam
Stary 2011-03-28, 21:23   #3255
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez migotka03 Pokaż wiadomość
Witajcie po weekendzie!
Ja was tak dzisiaj gonię i dogonić nie mogę. Co przeczytam jedną stronę to tu następna.
Piszecie o liczeniu ruchów dzidziusia. Ja już powoli głupieję bo słyszałam różne wersje, że 10 ruchów w ciągu 12 godzin, 10 ruchów w godzinę, 4 ruchy na godzinę, albo po jedzeniu. Moja mała rusza się dość często ale za dużo nie szaleje i są też momenty kiedy się nie rusza i po jedzeniu też nie koniecznie. Więc nie wiem jak to ma być. Gin mi nie kazała liczyć ruchów tylko pyta zawsze czy czuje ruchy, a ja uważam że jest ok.
Kasia nie wiem czy dobrze przeczytałam, ze uchwyty do komody będą kosztować 100zł. Nie wiem może na oczy już źle widze, jak tak to sory. Uważam że to strasznie drogo. No chyba że będą jakieś suuuuper to owszem. A komoda bardzo ładna.

Wczoraj TZ zrobił mi zdjęcia z brzuszkiem, więc pochwalę się wam(nie najlepiej wyglądam bo włosy już musze podciąć, nie wiem co z nimi robić, po 2-3 tyg nie jestem już w stanie ich ułożyć, ja sobie a one sobie). Przy okazji zobaczycie moją komodę (znaczy TZa dla malutkiej). Miałam się jeszcze nie chwalić bo jest jeszcze nie skończona, no ale skoro już jest w tle. Jeszcze tylko uchwyty i siostra TZa ma namalować misia ale nie wiem czy z jej podejściem zdąży do porodu. Wyszła fajnie, mi się podoba resztę rzeczy pokaże jak będą skończone.
Mój brzuszek już duuuzy zwłaszcza w tej bluzce, mam już +10kg i 102cm w brzuszku (ja mierzę po prostu w najgrubszym miejscu bo chyba o to chodzi). 10kg to jeszcze nie dużo ale teraz sobie myśle że mogłoby być mniej.
Coraz bardziej dokucza mi ten ból skóry na brzuchu, juz mam tego dość, ale pewnie nie ma na to żadnego lekarstwa

Moniqac cudowny serniczek

Nie pamiętam już co pisałyście, za duzo tego.

Internet nie chce mi chodzić i przez to komputer się zawiesza. Muszę znowu was nadrabiać Wrrrrr
swietnie wygladasz, i komoda tez fajna

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
A co do spacerkow, to wydaje mi sie ze pogoda juz bedzie na tyle laskawa ze nie bedziemy musialy dlugo w domku sie kisic i po tygodniu góra dwoch male spacerki bede zaliczala
ja od razu bede smigac z mlodym, jakos nie przemawiaja do mnie kwarantanny w domu, no chyba ze bedzie padac to co innego
Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Jestem spowrotem obiadzik zrobiony

Oto moje brzuchy, dla porownania 32 i 36 tydzien, chyba wiele nie jest wiekszy

Zytus ani mi sie waz za okna brac
MigotkA, Miodzio
suuper

Cytat:
no to ja tez wrzuce swoj
36 tydzien
ale piekna pileczka

Cytat:
Napisane przez migotka03 Pokaż wiadomość
W sierpniu będzie 4 lata, ja miałam 20. byliśmy razem już ponad 3 lata i po prostu chcieliśmy wziąć ślub, zamieszkać razem i tyle. A że byliśmy młodzi... no cóż

Zjadłam już kolacje (jeśli to można nazwać kolacją) i jestem dalej głodna
to mozemy sobie strzelic pione, ja tez mialam 20scia, slub byl z bardzo malo romantycznych powodow, zorganizowamy w 10 dni, oczywiscie tylko cywilny, tz wszystko zalatwil, ehh fajnie sie wspomina, teraz stuknelo 6 lat po, a moj tz ma 33

Cytat:
jezdem!

córka nadal jest córką
waży 2760g

nie znam sie
a juz wiem

pieknie

a ja dzisiaj posprzatalam samochod, nie uwiezylybyscie jaki syf mialam, ale musialam cos zrobic, czyms sie zajac,

do tego moj mlody-ten starszty tak mnie wkurza dzisiaj , ze szok! jutro wysylam go do przedszkola, bo juz wyrobic nie moge

dzisiaj chcialam kocim ruchem sie odwrocic i go wyzwac ze nie slucha i jak mnie zlapala kolka chyba w prawy bok, to lzy mi ciekly ciurkiem, oddychac nie moglam, cos strasznego. cos sie zlego ze mna dzieje, czy ktos slyszal o depresji przedpporodowej? bo jak cos takieog istnieje to chyba mam

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
agus87 ja wazylam 4300 a moj maz 4500 to jaka jest srednia dla naszego dzidziolka nawet mi nie pisz, bo bede miala koszmary, pewnie bedzie wielki i nie zmiesci sie nawet w te maciupkie ubranka co mu pokupowalam
ja wazylam 2500 tz 2600 , pierwszy mlody 1925, ciekawe ile drugi,moglby te 2500
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 21:24   #3256
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Siasiek, normalnie żonka idealna jesteś ale dobrze! Żeby się nie rozpuścił zbyt! Tylko pochwal Go potem Z trzema chłopakami, to musisz tam trzymać lejce

Buziaka dostał?! Jakaś narzeczona pierwsza, czy coś?

Weredko, u nas to świeży nabytek, a mieliśmy kupić w grudniu i tak się zeszło, ale już kasa była odłożona. Ogromna wygoda. Można powiedzieć, że becikowe styknie na taką atrakcję

Aguś, no zmartwiłaś mnie, nawet nie mam jak powąchać. I teraz nie wiem, no

Ewesko, ale Ty taka aktywna, wszystko masz dopięte na ostatni guzik

Dobra, nie ma co narzekać, jakoś wszystkie przetrwamy Dla mnie ciąża to motywacja, żeby dbać o figurę po ciąży, bo taka zasapana, z wielkim brzuchem to ja nie chcę chodzić, że nie wspomnę o robieniu pedicuru.

Pauliziu, jakie problemy?! KOGO BIĆ?

vege!
Stary 2011-03-28, 21:30   #3257
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
gratki za wizytę kurde jak się średnią wylicza to ciekawe ile moja będzie ważyła jak ja miałam 3300 a mój Tż 3700

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Jak to wygląda

Świetne wieści

Cytat:

Paulizia
dziekuje widzisz w koncu kupilismy, bo juz sie balam ze nigdy moj maz sie nie zdecyduje, wybieral ten wozek conajmniej jak auto dla siebie uf uf

ide na kolacje, bo mezyk zaraz wroci z pracy, zrobilam papryczki w piekarniku z pomidorami mniam
slonce tak mi mowily polozne
bardo mozliwe, ze wasz Flavcio bedzie mial ok 4 kg
Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
swietnie wygladasz, i komoda tez fajna

ja od razu bede smigac z mlodym, jakos nie przemawiaja do mnie kwarantanny w domu, no chyba ze bedzie padac to co innego

suuper

ale piekna pileczka

to mozemy sobie strzelic pione, ja tez mialam 20scia, slub byl z bardzo malo romantycznych powodow, zorganizowamy w 10 dni, oczywiscie tylko cywilny, tz wszystko zalatwil, ehh fajnie sie wspomina, teraz stuknelo 6 lat po, a moj tz ma 33

pieknie

a ja dzisiaj posprzatalam samochod, nie uwiezylybyscie jaki syf mialam, ale musialam cos zrobic, czyms sie zajac,

do tego moj mlody-ten starszty tak mnie wkurza dzisiaj , ze szok! jutro wysylam go do przedszkola, bo juz wyrobic nie moge

dzisiaj chcialam kocim ruchem sie odwrocic i go wyzwac ze nie slucha i jak mnie zlapala kolka chyba w prawy bok, to lzy mi ciekly ciurkiem, oddychac nie moglam, cos strasznego. cos sie zlego ze mna dzieje, czy ktos slyszal o depresji przedpporodowej? bo jak cos takieog istnieje to chyba mam

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

ja wazylam 2500 tz 2600 , pierwszy mlody 1925, ciekawe ile drugi,moglby te 2500

Cytat:
Siasiek, normalnie żonka idealna jesteś ale dobrze! Żeby się nie rozpuścił zbyt! Tylko pochwal Go potem Z trzema chłopakami, to musisz tam trzymać lejce

Buziaka dostał?! Jakaś narzeczona pierwsza, czy coś?

Weredko, u nas to świeży nabytek, a mieliśmy kupić w grudniu i tak się zeszło, ale już kasa była odłożona. Ogromna wygoda. Można powiedzieć, że becikowe styknie na taką atrakcję

Aguś, no zmartwiłaś mnie, nawet nie mam jak powąchać. I teraz nie wiem, no

Ewesko, ale Ty taka aktywna, wszystko masz dopięte na ostatni guzik

Dobra, nie ma co narzekać, jakoś wszystkie przetrwamy Dla mnie ciąża to motywacja, żeby dbać o figurę po ciąży, bo taka zasapana, z wielkim brzuchem to ja nie chcę chodzić, że nie wspomnę o robieniu pedicuru.

Pauliziu, jakie problemy?! KOGO BIĆ?
kochana bardzo mi przykro, no ale naprawde nieladnie pachnie
Stary 2011-03-28, 21:33   #3258
matallewar
Zakorzenienie

My z tż oboje jako drugie dziecko - ja 3800, tż 3700...

Czyli Edzik będzie ważył 3750?
Nie no, mogło być gorzej Chociaż do SN wolałabym tak 3-3,5 kg

A w ogóle to byłam małym grubaskiem 51 cm i prawie 4 kg

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 21:34   #3259
andziot
Zakorzenienie

wku.... się na moje dziecko
wrzasnęłam,
trzasnęłam drzwiami

i teraz ryczę ....

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 21:36   #3260
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Aguś, ja się jeszcze prześpię z decyzją o kupnie

Uciekam, Mamuśki! Zamierzam wziąć relaksujący prysznic, wysmarować się wszystkim po kolei i poczytać.

vege!
Stary 2011-03-28, 21:39   #3261
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
wrzasnęłam,
trzasnęłam drzwiami

i teraz ryczę ....
Oj to teraz będą wyrzuty sumienia ale Andziotku to pewnie nie ostatni raz...
Może Cie to nie pocieszy ale pewnie też już Ci ciężko + hormony.

Mary posmaruj się za mnie bo mi się już wstać nie chce...

It's not about anger

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2011-03-28 o 21:40
Stary 2011-03-28, 21:40   #3262
Weredka
Zadomowienie

Cytat:

Ech, becikowe to pójdzie na oddanie pożyczki na auto, które na szybko kupowaliśmy... Ale jak tylko się odbijemy od dna, to będzie to pierwszy zakup (nawet przed pralką
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 21:46   #3263
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
wrzasnęłam,
trzasnęłam drzwiami

i teraz ryczę ....

wlasnie siedze i mam wyrzuty sumienia z teog samego powodu.

az sam sie poszedl polozyc do lozka i obrazony spac na mnie, a ja teraz siedze z poczuciem winy ze powinnam miec wiecej cierpliwosci
Stary 2011-03-28, 21:57   #3264
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

az sam sie poszedl polozyc do lozka i obrazony spac na mnie, a ja teraz siedze z poczuciem winy ze powinnam miec wiecej cierpliwosci
wszystko mi się kumuluje od paru tygodni i już nie wyrabiam ...
a jej się obrywa

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 21:59   #3265
moria44
Wtajemniczenie

andziotka wiesz, my teraz wszystkie nerwowe Ja mam to samo, wkurzam się o jakieś głupoty, szczeknę na TŻ'ta a później mam wyrzuty sumienia.

agus waga cudo! Ja myślę, że 3,5 może córa ważyć za miesiąc

mary ja zrobiłam rekonesans no i mustela wypada najlepiej, dlatego się tak obkupiłam. Oglądałam jakiś program na tvn style coś o zdrowiu i właśnie był temat rozstępy. Jakaś dr wypowiadała się, że balsamy, które zawierają kolagen są o kant bo cząsteczki kolagenu są za duże by przejść przez skórę i działać no i, że najważniejsze są takie składniki, które stymulują produkcję kolagenu m.in krzem i xylo coś tam albo hyroxy... coś tam. No i Mustela to ma a inne nie mają więc kupiłam 1 krem przeciw rozstępom, 2 na rozstępy, 2 żele poporodowe (b. dobre opinie wyczytałam) i 1 żel na cycki. Wszystko na allegro bo w SF nawet po 25% rabacie drożej wychodzi

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 22:01   #3266
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Aguś, ja się jeszcze prześpię z decyzją o kupnie

Uciekam, Mamuśki! Zamierzam wziąć relaksujący prysznic, wysmarować się wszystkim po kolei i poczytać.
i slusznie
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
andziotka wiesz, my teraz wszystkie nerwowe Ja mam to samo, wkurzam się o jakieś głupoty, szczeknę na TŻ'ta a później mam wyrzuty sumienia.

mary ja zrobiłam rekonesans no i mustela wypada najlepiej, dlatego się tak obkupiłam. Oglądałam jakiś program na tvn style coś o zdrowiu i właśnie był temat rozstępy. Jakaś dr wypowiadała się, że balsamy, które zawierają kolagen są o kant bo cząsteczki kolagenu są za duże by przejść przez skórę i działać no i, że najważniejsze są takie składniki, które stymulują produkcję kolagenu m.in krzem i xylo coś tam albo hyroxy... coś tam. No i Mustela to ma a inne nie mają więc kupiłam 1 krem przeciw rozstępom, 2 na rozstępy, 2 żele poporodowe (b. dobre opinie wyczytałam) i 1 żel na cycki. Wszystko na allegro bo w SF nawet po 25% rabacie drożej wychodzi
dzieki
Stary 2011-03-28, 22:02   #3267
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
wszystko mi się kumuluje od paru tygodni i już nie wyrabiam ...
a jej się obrywa

u nas to samo. mam taki kryzys jakiego jeszcze nie mialam. a swoja droga ze on mnie nie slucha po rozpieszczaniu dziadkow...........
Stary 2011-03-28, 22:05   #3268
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Eve1603 no dorosłe te nasze dzieci się robią
moja "daj" już mówi, ale w jej wydaniu to jest "dan", ostatnio też nauczyła się "kółka" jakieś tam słowa łapie ale wolniutko ...

jak to Olek o 10 spi jeszcze ?????????
Czasami pospi do 10 a dzisiaj widocznie mial dzien spiocha bo o 14 poszedl na drzemke i spal do... 19 Teraz Majewskiego oglada i tanczy

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
mowia w tv ze na wyspach rodzi sie wiecej dzieci wrod polakow niz w polsce, powod? lepsze warunki placowe, za darmo leki w ciazy oraz rok po urodzeniu itp...
Nie chce tu wielkich wykladow na ten temat robic, ale mnie w Irlandii jest duzo lzej niz w Polsce, nie musze pracowac, stac nas ogolnie na wszystko, ceny albo identyczne jak w Polsce albo nizsze, a zarobki jakby nie bylo wyzsze. W zwiazku z tym i ludzie inni, milsi, zyczliwsi i jakos tak przyjemniej sie rano wstaje.
To ciekawe ze nagle mowia, ze na wyspach tak dobrze - dopiero zywnosc dla "glodujacej" Irlandii zbierali i pokazywali polskich narkomanow z Dublina - ze niby recesja ich do zycia na ulicy zmusila

Cytat:
wrzasnęłam,
trzasnęłam drzwiami

i teraz ryczę ....
Cytat:

Oj kochane, ja juz pare razy mialam takie wyrzuty bo mnie Olek do totalnego szalu doprowadzil - niestety czasami emocje biora gore, ale jestesmy tylko ludzmi a i ciaza sprawia, ze chyba latwiej popadamy w gniew.
Oczywiscie jak sie wydarlam na Olka, to pozniej go calowalam i ryczalam i przytulalam, ale jestem z nim bez przerwy od 2 lat, bez mozliwosci odpoczynku od niego (np. babcia lub niania) wiec mam chyba prawo wyjsc z siebie i stanac obok ?

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 22:11   #3269
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

ja ogladalam tak drastyczny program, ze az lzy sie cisnely do oczu, nie wiem na jaki kanale ale bylo o kremach............ brutalna prawda ze nie ma kremow przesiakajacych przez skore, nie ma kremow ktore redukuja zmarszczki, jedyne jakie sa, to maja taka skutecznosc ze widac ze zmniejszaja tylko pod mikroskopem. to samo bylo z kremami do cial. no i mowili ze za wiele nie roznia sie te bardzo drogie od sredniej polki myslalam ze padne. to samo mowili o maseczkach u kosmetyczek i takich tam zabiegach

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Oj kochane, ja juz pare razy mialam takie wyrzuty bo mnie Olek do totalnego szalu doprowadzil - niestety czasami emocje biora gore, ale jestesmy tylko ludzmi a i ciaza sprawia, ze chyba latwiej popadamy w gniew.
Oczywiscie jak sie wydarlam na Olka, to pozniej go calowalam i ryczalam i przytulalam, ale jestem z nim bez przerwy od 2 lat, bez mozliwosci odpoczynku od niego (np. babcia lub niania) wiec mam chyba prawo wyjsc z siebie i stanac obok ?

masz masz, moj mlody mial 2 lata jak wracalam z uk, 2 lata wychowywalismy go sami bez jakiego kolwiek wolnego wieczoru dla siebie, ale jakos po czasie i tak lepiej wspominam ten czas niz teraz sama, z pomoca babci czy dziadka.

mam identycznie ze najpeirw nawyzywam a potem ide wysciskac i pogadac. ehhh ale mi zle.
Stary 2011-03-28, 22:36   #3270
violisia
Zadomowienie

czesc

na poczatku :jezuuuu jakie fajne brzucholki

Agus super wiesci, Ola ślicznie rosnie, ja mam wizyte jutro.. czuje ze moja Olusia sie neistety nie przekrecila jeszcze albo i stety..

Widzialam ze pisalyscie o wieku i weselu itp.. ja wyszlam za maz 2 lata temu, mialam wtedy rowno w weselicho 21 lat, zareczylismy sie jak mialam 19 i nie zaluje, zawsze marzylam o tym jedynym o rodzinie takiej jaka mialam ja sama.. jak kolezanki imprezowaly i zmienialy facetow, ja juz od 16 roku zycia wiedzialm ze moja milosc mam obok a macierzynstwo, hmmm nawet kilka miesiecy przed staraniami nie chcialam dziecka , nie bylam gotowa,ale przyszedl ten miesciac i poczulam ze to juz ze mam wszystko , ze jak bedzie to mial byc ten czas to zajde w ciaze a jak nie to wiadomo i udalo sie w pierwszym cyklu a ja i maz oszalelismy ze szczecia..

..a dzis..?? hmmm mam dola jak stad na koniec swiata, przeryczalam poltorej godziny, pol dnia przelezalam, i przechodzilam jak ćma.. z kąta w kąt, ciągnie mi sie ta ciąża juz nie moge se miejsca znaleźć łzy same ciekna, maż mnie tulił przed praca i wogole ale nie moglam przestac beczeć, rozkleilam sie totalnie.. tak bardzo chce miec juz małą przy sobie ale wiem ze za szybko i musi tak siedziec jeszcze.. w dodatku brzuich mi dzis twardnieje strasznie co jakis czas ehh.. jutro mam wizyte u gina, 3majcie kciuki
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości