|
|
#1381 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Przyczajone Mamy Wizażowe :)
Koralik
![]() ![]() klask i: dla Nikosia, chłopak mężnieje i zaczyna być odpowiedzialny
|
|
#1382 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1383 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() Do tego od 3tyg interesują go cyferki. Ma ulubioną bajkę Supercyfry, patrzy na nią jak zaczarowany Można też kupić książeczki z tej bajki, mamy ich już cały stosik, a on mały, skubany na palcach dodaje i odejmuje Mówi tylko : "pokaż mi gdzie w książce jest napisane np 3 " No normalnie śmieszne połączenie, mały rozrabiaka w okularach interesujący się cyframi. Dodajmy jeszcze do tego sytuację z przedszkola ze słowem ku*** Śmieszny ten mój Nikoś |
|
|
|
|
|
#1384 |
|
Rozeznanie
|
koralik
Nikoś to juz prawdziwy mężczyzna . Farrah niestety babeczek nie zrobiłam bo TŻ zrobił mi wolny wieczór wczoraj i wyszłam do pobliskiego pubu/pizzeri na piwko z dziewczynami .. Normalnie odpoczęłam że szok!Potrzebowałam takiego wyjścia. Niby tylko lekko ponad 3 godziny a jednak pełen relaks ![]() Dzis mielismy kolejne szczepienie - rotawirusy i żóltaczka. Maja fajnie zaczyna przybierać, waży 5,054 kg Przepraszam was za literówki itp. ale jesteśmy u rodziców i jakaś dziwną ta ich klawiatura
|
|
#1385 |
|
Rozeznanie
|
Hello!
![]() Pusto tutaj, pewnie przy sobocie imprezujecie ![]() U mnie pogoda straszna, pada śnieg Mam dość zimy... Chcę wiosnę!!!Koralik brawo dla Nikosia! Mądry chłopczyk! Kamila fajnie, że mogłaś sobie wyjść trochę z domu na piwko.. zazdroszczę! Ja to już tak daaawno nigdzie nie byłam, że szok.. Idę legnąć przed tv
|
|
#1386 |
|
Rozeznanie
|
Mnie też dziś zdenerwował za oknem padający śnieg Dziękuję Dziś rano zaliczyliśmy pierwszą wizytę u dentysty i mamy pierwszą naprawioną dziurkę w zębie ![]() Mały dzielnie siedział na fotelu, nic a nic nie pisnął i nawet go za łapkę nie musiałam trzymać ![]() ![]() ![]() Potem w nagrodę pojechaliśmy na kryty plac zabaw i na kawę do siorki. Tak minęło nam popołudnie ![]() A teraz zostałam sama z dziećmi , Tż ze szwagrem pojechali na jakąś galę walki, szwagier jako fotograf a mój mąż jako pomocnik Zaraz kąpie dzieciaki, a potem będę się relaksować Marzą mi się takie łóżka dla dzieci http://www.babybest.pl/lozka47.html http://www.babybest.pl/zdjecia/lozka40.jpg http://www.babybest.pl/lozka50.html http://www.babybest.pl/lozka49.html |
|
|
|
|
#1387 |
|
Wtajemniczenie
|
a moje dziecko jest jakieś jodnokierunkowe
kupiła mu babcia książeczkę z dziećmi (takimi z plasteliny) które pokazują części ciała. Pokazujemy mu nosek, oczka, buzię, a on cały czas powtarzał "brum brum". Mowię Konradku tu nie ma autka, zobacz to nosek. A on uparcie "brum brum" i cały czas otwierał mi jedną stronę. I co się okazało jak dokładnie przyjrzałam się rysunkom? Chłopczyk miał na bluzeczce samochodzik! Ale jak on to wypatrzył to nie wiem! Ma roczek a nic go nie obchodzi tylko autka. Normalnie 100% mężczyzna
|
|
|
|
|
#1388 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1389 |
|
Rozeznanie
|
Życzę Wszystkim miłej niedzieli!!! |
|
|
|
|
#1390 |
|
Rozeznanie
|
koralik dziękujemy
![]() U nas za oknem piekne błękitnw niebo ale przymrozek :-/.. Dziś chyba zostaniemy z Mają w domku bo TŻ do pracy na 14.00 a ja jakoś weny nie mam na wyjście. Nie lubię spędzać sama niedzieli.. Brrr..
|
|
#1391 |
|
Rozeznanie
|
Cześć!
Ja dzisiaj też sama praktycznie, bo mąż na 14.00 do pracy U nas ładne słonko, ale zimno... może zapakuje dzieciaki do wózka i się przejadę do teściów, no zobaczę jak to się rozwinie, w ostateczności zawsze mogę się polenić w domu ![]() Lausanne mój Adam też bardzo lubi samochody i co jakiś widzi mały to krzyczy brum brum tit tit.. Koralik Bartek uwielbia chodzić do dentysty, Adaś już mniej Z Adamem muszę chodzić, bo jak mu dwójki wychodziły to brał antybiotyk i jedna dwójka jak wyszła to miała taki mleczny kolor, ale jakoś się nie psuje, bo co 3 miesiące musimy jeździć na jakieś zabezpieczenie tych ząbków, żeby próchnica nie atakowała Bartek natomiast ma piękne ząbki, żadnych ubytków, z chęcią dba o zęby, w nagrodę mu kupiłam elektryczną szczoteczkę do zębów.. Szoruje aż miło, ale cieszę się, bo chcę żeby mieli ładne zęby w przyszłości, co by się dziewczyny nie śmiały! ![]() Idę zrobić sobie herbatkę ..
|
|
#1392 | ||
|
Rozeznanie
|
To tak samo jak Kamilka, no ale pracują w tym samym zawodzie
Ja mam dziś Tż-a w domku Cytat:
U nas pogoda identyczna Jaki masz wózek, taki podwójny? Cytat:
![]() ![]() Dobry pomysł, może ja też moim urwisom kupię takie szczoteczki ![]() Pojechaliśmy z dzieciakami do Kościoła, Natalka była grzeczna, ale Nikodem natychmiast po przekroczeniu progu dostaje owsiki Diabeł mały, jak mówię w domu, że teraz się pomodlimy to bolą go kolana, buzia...itd Indywidualista z niego i już ![]() Karola to dziś macie chrzciny? Trzymam kciuki za pomyślność na całej linii Kamilko jest dziś średnio na dworze, co tam, zostańcie w domku i leniuchujcie mamz Ewka pewnie tupta chętniej niż siedzi w wózku, co? Jak ma się Twój brzuszek? marejta a co u Ciebie, planujesz sobie już co kupisz, oglądasz jakieś bobaskowe rzeczy....? Ja też za 7m-cy zostanę ciocią |
||
|
|
|
|
#1393 |
|
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim!
Nie było mnie kilka dni, ale miałam trochę roboty, bo u mnie urodziny schodzą się razem z imieninami, no i wiadomo, coś trzeba było upiec, potem gości bawić, na ale już mam luz. Kurcze u nas wczoraj sypał śnieg i było paskudnie, a dziś słońce i niebo bez jednej chmurki. Dziwna ta pogoda. Koralik ani się nie obejrzysz a Nikoś będzie Ci do domu laski sprowadzał Moja Ewka już chodzi, cieszę się bardzo, ale kurcze oczy dookoła głowy trzeba mieć, no i meble z gumy by się przydały, bo przecież ona nie patrzy, że jakiś kant mebla, tylko leeeciiii...nie patrzy nawet czy zabawki leżą pod nogami, nie omija ich tylko idzie jak czołg. Farahh jakoś Ci nie odpisałam wcześniej odnośnie soczewek i płynu. Co do płynu, to musisz sama wypróbować, bo każde oczy co innego lepiej tolerują, ale chyba większość jest teraz takich dość delikatnych, więc myślę, że tu nie będzie problemów. A do okulisty wybierz się koniecznie, niech Ci przede wszystkim dokładnie zbada wzrok, bo będziesz miała dobrze dobrane soczewki, a to podstawa. Co do FB, to ja Ci kiedyś tam podałam swoje namiary w klubie, sama nie mogę Cię znaleźć bo kurcze nie pamiętam nawet jak się nazywasz, ani z jakiej jesteś miejscowości Kamila super że masz możliwość od czasu do czasu gdzieś się wyrwać ze znajomymi, to bardzo ważne ![]() Karolina nie zazdroszczę przygotowań do chrzcin, bo wiem ile to roboty. Sama też robiłam w domu i przy drugim też tak będzie. Pewnie dziś były te chrzciny? Mam nadzieję, że wszystko wyszło ok. Jak już odpoczniesz, to daj znać jak było ![]() A teraz zmykam, bo mój mężulek zaraz wraca z pracy i pewnie będzie głodny
|
|
|
|
|
#1394 |
|
Zadomowienie
|
Ale się urobiłam
![]() ![]() Wczoraj mnóstwo roboty a dzisiaj od samego rana! msza by ła o 12,30. Mały był grzeczny, nie płakał nawet podczas lania wody ale tak go polali,że cały becik i tył głowy mokry Córkę jakoś tak sprytnie polali,że tylko wytarłam chusteczką a on biedny cały mokry![]() Potem obiad-kurczak z piekanika ,gotowane klopsy, sałatki,ogórki, buraczki. Potem tort ,sernik i murzynek. A na zimną płytę: wędliny,sery, pomidorki, ogórki 5 rodzjów , 3 rodzje sałatki, 2 rodzaje śledzi, kuleczki z twarogu (takie robię ziołowo czosnkowe), ślimaczki z wędliny z almette,jajeczka... A na wiecżór faszerowane pieczarki pieczone w piekarniku... Dużo zjedli ale dużo też zostało. Następny taki spęd ludzi dopiero na chrzciny. Jakoś tak wyjątkowo się stresowałam-nawet nie przejełam się jak się okazało,że nie posoliłam ziemniaków ![]() Babcie twierdzą,ze dziecko po chrzcie zmienia się-na małego to chyba nie zadziałalo bo wieczorem swoje się musiał wydrzeć ![]() Wszyscy zasnęli-tz już chrapie a dzieciaki jak na razie cicho w pokoju to chyba spią Ja też idę spać bo padnięta jestem. Dobranoc.
|
|
|
|
|
#1395 | |
|
Rozeznanie
|
Niedawno wstałyśmy z Natalką, przesunięcie tylko jednej godziny, a ja się jakoś dziwnie czuję
![]() Dziś wieczorem czeka mnie relaksik, na 20 idę na pazurki i na brwi.No a potem standardowo na kije Cytat:
To już po, można odsapnąć....Nieźle się napracowałaś....same pyszności przygotowałaś, mniam, mniam ![]() ![]() Jakie miałaś sałatki i co to za kulki z twarogu ziołowo-czosnkowe? Smakowicie brzmi.... ![]() No nic, czas się przebrać, posprzątać po śniadaniu i zaplanować jakiś spacerek, bo słonko za oknem świeci. Miłego dnia życzę Wszystkim Zapraszam na częste pogawędki na Wizażu
|
|
|
|
|
|
#1396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1397 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo fajne te łóżka, kiedyś też oglądałam tą stronę i pewnie za jakiś czas się tam wybiorę ![]() Cytat:
![]() Na razie dzisiaj idę na wizytę kontrolną i już nie mogę się doczekać kiedy to będzie. Mój tż chce iść ze mną, mam nadzieje, ze lekarz nie będzie miał nic przeciwko a jak u was to wyglądało? Chodziłyście z tz czy same?
|
|
|
#1398 | ||
|
Raczkowanie
|
Cześć
U mnie weekend strasznie szybko minął, piątek i sobotę byliśmy u znajomych i rodzinki, a wczoraj mój tż był na dzień w pracy więc wybrałam się z młodym do mojej mamy, ja odpoczęłam a tż przyjechał do nas po pracy na kolacje. ~~~~ Dziś mam za oknem śliczną pogodę, Tż szykuje mój rower na ten sezon, swój już ma gotowy, więc pewnie na dniach zaczną się rowerowe wycieczki ~~~~ Cytat:
, super że wszystko się udało, teraz zostaje Ci tylko odpoczywanie ![]() ~~~~ Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1399 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) i sałatka z kiszonego kalafiora.Kulki to twaróg tłusty zmieszany z dużą ilością czosnku, t masy robię kuleczki "panieruję " w ziołach(bazylia,oregano,t ymianek) i zalewam olejem-tak czekają w lodówce kilka dni. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1400 |
|
Rozeznanie
|
marejta ja też chodziłam z TŻ'tem i też wchodził ze mna do lekarza, rozmawiał, zadawał mase pytań, skarżył na mnie
. Ciesze się że tak to wyglądało bo wspólnie przeżywaliśmy wszystkie chwile ciąży ![]() karolinko mniam, mnia!! Kurde na pewno zrobię te kulki bo uwielbiam i ser i czosnek . Na pewno jesteś padnięta, sama doskonale wiem co to znaczy, więc teraz odpoczywaj Dziewczyny dziś rano był alarm... Majka nie chciała od wczoraj południa jeść, dziś stan podgorączkowy.. Poszliśmy do lekarza ale nas zbyła... Powiedziała żeby obserwować i tak sobie czytam i wszystkie objawy pasują mi na ząbkowanie... Rzadsze kupki, rozdrażnienie, brak apetytu, podwyższona temp... Ale chyba to nie możliwe... Maja ma 3,5 miesiąca
|
|
#1401 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja za pierwszym razem od czasu do czasu szłam z mężem, ale nie za często, bo zwykle był w pracy. Teraz zawsze chodzę sama, bo ktoś musi małej przypilnować. Ale przyznam, że czasem się aż głupio czuję, bo tam gdzie chodzę większość przychodzi w dwójkę, a ja zawsze siedzę sama jak sierota ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1402 |
|
Rozeznanie
|
Ja tylko na chwilę dziewczyny..
Kamila moje chłopaki oboje dostali pierwszego ząbka jak skończyli 3 miesiące.. także wszystko możliwe, że i Majka lada chwila zacznie gryźć zębem
|
|
#1403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A czy za wcześnie? mojej koleżanki dziecko zaczęło ząbkować jakoś zaraz przed 3 miesiącem i też nie wiedziała na początku czy to zęby czy początek jakiejś infekcji. Także trzymam za Was kciuki |
|
|
|
|
|
#1404 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1405 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W pierwszej ciąży chodziliśmy razem, w drugiej samotnie, bo Tż zostawał z Nikosiem w domku. Cytat:
Pierwsze słyszę Jak to się robi.Kuleczki na bank zrobię sobie!!!! Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żeby u Was to było ząbkowanie!!! Ja już po paznokciach i brwiach, jak Tż wróci z siłowi to śmigam na kije |
|||
|
|
|
|
#1406 |
|
Rozeznanie
|
koralik_1982
![]() kurdę to Natalka naprawdę szybko zaczęła ząbkować.. Wiesz, u nas myślę że to też ząbkowanie, wszystko na to wskazuje (nawet to jej straszne ślinienie się od 3 tygodni) a ja przewrażliwiona mama szybko do przychodni leciałam ![]() Tak więc po porannej panice wybrałyśmy się z chrzestną Mai na spacerek do biblioteki, było tak fajnie cieplutko że grzechem było siedzieć w domu. Później zrobiłam sałatkę, godzinę temu kąpiel Mai która musiałam do niej budzić co się nie zdarza i teraz śpi sobie smacznie . Zaraz wraca TŻ więc jakieś przytulańce, film i nyny. Jutro TŻ ma wolne .marejta jak po wizycie. Napisz co ci lekarz powiedział. karolinko hmmm... o tym kalafiorze też nie słyszałam... ![]() Farahh uspokoiliście mnie. Bo ciągle w koło słyszałam że ząbkowanie to 5 miesiąc i wogóle, ale widzę że sporo dzieci wcześniej ząbkuje . Kupiłam malej taki malutki gryzaczek i ma z niego tyyyle radochy
|
|
#1407 |
|
Miliana23
|
Witajcie tak sobie pomyślałam że i ja się przyłączę do was,czytam od jakiegoś czasu ale jakoś trudno sie wbic w rozmowę ehhe mam nadzieję ze mnie przygarniecie mam córcie Natalie 2 latka w kwietniu skończy,pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#1408 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#1409 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak córce wychodziły ząbki to na dziąsełkach miała najpierw takie białe podłużne plamki-wyglądają jak pleśniawki ale nie da się ich zetrzeć wacikiem i są dokładnie w miejscu zęba. A mam pytanie-Maja wyciąga już rączki do czegoś? bo Kacper cały czas macha rączkami bez sensu
|
|||
|
|
|
|
#1410 |
|
Rozeznanie
|
Ja tylko na chwilkę..
karolinko Maja już od miesiąca wyciaga ręce jak do niej podchodzę co chyba oznacza "weź mnie". Łapie lalkę nad łóżeczkiem, bawi się gryzakiem i naciąga na twarz wszystko co możliwe . Największą radochą jest jak widzi mamy włosy i może je pociągnąć . Ale spokojnie Kacper też lada dzień zacznie
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.

klask i:

kupiła mu babcia książeczkę z dziećmi (takimi z plasteliny) które pokazują części ciała. Pokazujemy mu nosek, oczka, buzię, a on cały czas powtarzał "brum brum". Mowię Konradku tu nie ma autka, zobacz to nosek. A on uparcie "brum brum" i cały czas otwierał mi jedną stronę. I co się okazało jak dokładnie przyjrzałam się rysunkom? Chłopczyk miał na bluzeczce samochodzik! Ale jak on to wypatrzył to nie wiem! Ma roczek a nic go nie obchodzi tylko autka. Normalnie 100% mężczyzna

a ja jakoś weny nie mam na wyjście. Nie lubię spędzać sama niedzieli.. Brrr..

i na brwi.
, super że wszystko się udało, teraz zostaje Ci tylko odpoczywanie
. Na pewno jesteś padnięta, sama doskonale wiem co to znaczy, więc teraz odpoczywaj