|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
gratuluje synusia i dziewczyny piekne macie brzuszki
|
|
#2072 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
znam chłopaka, który na prośbę dziewczyny się obrzezał i bardzo żałuje, bo doznania podobno są nieporównywalne.Moim zdaniem, skórka rulezzz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://gorny.edu.pl/imiona/ Cytat:
![]() Natka_ ![]() Zmalowana ![]() U nas 26 tydzień
|
|||||
|
|
|
#2073 |
|
Zadomowienie
|
Shira
za wizytę!!!Madzia gratuluję siusiaczka ![]() A ja wlaśnie wróciłam z krótkiego spacerku, bo jakoś się słabo poczułam i wolałam szybko wrócić do domu, żeby czasem nie paść gdzieś na chodniku
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuje |
|
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
Natka super że wszystko ok
musiało tak być ale powiem Ci że nosisz kawał chłopa w brzuszku !!!ja nie mam bladego pojecia ile moje szczęscie waży bo od 6 tygodni nie miałam usg i musze jeszcze dwa tygodnie wytrzymać
|
|
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to jak sie dobrze zaprze i stoisz akurat naprzeciwko wylotu.. to masz przesrane
|
|
|
|
|
#2077 |
|
BAN stały
|
Za moment porozsyłam Wam zaproszenia do KLUBU
![]() Dopiero wróciłam z podwórka z Krystusiem bo T. i Szymon pojechali do szkoły spytac czy nasz 5 latek ma tam chodzić obowiązkowo a Krystuś biedny tak sie popłakał bo chciał brum,brum i siedziałam na huśtawce. I mój Szymon od września obowiązkowo idzie do zerówki.Szok. Monia-nadążam ale ja mam 3 chłopaków.Każdy ma podział obowiązków,najgorszy jest Maks ale z drugiej str.odkurzy,umyje podłogi,ugotuje obiad(a to on uwielbia),gorzej z pilnowaniem młodszych bo tłuką się nieziemsko. Szymon jest bardzo ugodowy i też mi służy.Nie broi,bawi sie z Krystkiem. A Krystek jak ja lezę,to on koło mnie. Nie jest źle. Idzie ich wszystkiego nauczyć. Shirko jasne,że trzymam kciuki!!!! Natko cieszę sie,żeś pozamykana a mały ma się dobrze.I gdzie on tam grzebie ciekawski mały? I to właśnie Aga zniknęła,po tym jak pisała,że się martwi o dzidzię ale była na wizycie i wszystko ok.Można do niej na PW spróbować. |
|
|
|
#2078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rosną dzieci nasze rosną Zleci Ci szybko, a jaka radość będzie przy oglądaniu |
|
|
|
|
#2079 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje wszystkim za gratki!!!
No więc wizytę miałam na 7:00, więc długo nie musiałam czekać, ale za to nie spałam od 3, bo taka byłam podekscytowana, że jak tylko oczy zamknęłam to widziałam usg. To była wizyta u innego lekarza, nie prowadzącego ale podobno najlepszego w mieście na lepszym usg. Mam lekki niedosyt bo nie mam żadnych zdjęć, lekarz bardzo skupiał się na pomiarach i chyba zapomniał pstrykać fotki, a my wpatrzeni w monitor o tym też nie myśleliśmy. Wszystko nam dokładnie pokazywał i opisywał. Siusiaczka też ładnie widzieliśmy Mały 3 razy mocniej kopnął, tak że go poczułam w kulce od usg, a przez cały czas wymachiwał rączkami i nóżkami, co tak bardzo podobało się TŻ. Po prostu KOCHAMY NASZEGO BĄBELKA.Waży 427g. i termin z usg pokrywa mi się z OM, (jeden dzień róznicy) czyli 21t4d czyli Zanka możesz mi wpisać 06.08.2011 tp Dominik (imię może jeszcze ulec zmianie bo tylko Zuzia była naszym pewniakiem , a do Dominika jeszcze TŻ musi się przekonać![]() Carmela jak tylko będę w Gdańsku to dam znać, chociaż często tam nie bywam. ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Natka super, że dzidziuś ma się dobrze
|
#2080 |
|
Wtajemniczenie
|
A mi niedawno kurier przywiózł łóżeczko, materacyk i pościel dla synka
Jak myślicie łóżeczko już złożyć?
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
madziulka - ja zostawilam łóżeczko do zlozenia po porodzie bo po pierwsze zawadzaloby do tego czasu a po drugie - mąż by zwariowal sam w domu jak nie bylo nic do roboty,a w szpitalu caly dzien nie mogl byc wiec takie bojeowe zadanie na jeden dzien mial - zlozyc łóżko, obwlec powłoczki i ustawic wszystko. jeszcze skoczyl do sklepu i kupi poduszke z ślimakiem, bo mu sie podobala i wyslal mi smsa "slimak czeka na ciebie, arturku"... jak chcesz to tylko złoz czy sa wszystkie czesci, bo w razie czego zareklamujesz, ale ja bym potem chyba rozłozyla (ale ja mam male mieszkanie)
|
|
|
|
#2082 |
|
Raczkowanie
|
Jeżeli chodzi o witaminki, to ja do tej pory brałam femibion, a od dzisiaj biorę omega med pregna, czyli już tylko kwas DHA, oprócz tego cały czas magnez B6, jod, i euthyrox 150, bo mam niedoczynność.
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
Jakbym miała łóżeczko to bym już rozłożyła, bo miejsce już na nie przygotowane
Ale pościeli bym nie dawała.
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie się kurzyć i dodatkowy mebel do sprzątania![]() Ja to sobie wymyśliłam, ze łóżeczko M. złoży jak będę w szpitalu Raz, z to takie fajne mi się wydaje jak facet szykuje miejsce dla bąbla, a dwa oszczędze sobie wysłuchiwania różnych brzydkich słów
|
|
|
|
|
#2085 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rano nie miała kompletnie czasu, żeby poleżeć. Od razu musiałam się zerwać i byłam cały czas zajęta, a wiadomo, że wtedy nie zauważa się co tam się w brzuchu dzieje. Przynajmniej póki nie są to już prawdziwe, mocne kopniaki ![]() Ale... Ale dwa małe jakby pyknięcia jednak poczułam... Chyba...Zmalowana - trzymam kciuki. Wracaj szybko i nam opowiedz, co i jak ![]() Kolinka - też oczywiście ![]() Natka - super że wszystko dobrze Cytat:
![]() Madziulka - Kacper jest pięęęknie!!! U mnie to długo był nr. jeden i pewnie tak nazwałabym synka, gdyby mąż nie miał nic do gadania. A on Kacpra nie chciała, bo powiedział, że t imię kojarzy mu się z ... łobuziakiem A ja tam lubię łobuziaków ![]() agulaaabar - bardzo zgrabny szczuplaczek z Ciebie Cytat:
Gratulacje
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Aga dokładnie napisała, że jest ok i potem już znikła, pisała też coś z tego co pamiętam, że ma jakieś problemy i nie może wchodzić tak często, ale nie pamiętam dlaczego. |
|
|
|
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia ja był złozyła
materac bym miesiące przed porodem otworzyła aby sie wywietrzył pościel ja bym zakładał po wyjściu ze szpitala
|
|
|
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
Nerola dziękuję za zaproszenie
a ja właśnie dostałam powera i pucuję kuchnię , tak solidnie jak już zachciało mi się coś robić to muszę to wykorzystać
|
|
|
|
#2089 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=margaret82;26029351]Seata Leona
![]() hej my 2 lata temu kupilismy seata leona rocznego bardzo dobrze sie sprawuje.oczko w glowie mojego meza
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam sobie porządek w szafie i poległam
![]() Do żadnych jeansów nie wchodzę, wybrałam 2 pary które ewentualnie przerobię, na szczęście mam bluzki które zakrywają brzuszek i wyglądam dobrze. Muszę zainwestować w tym miesiącu w jakieś półbuty płaskie i fajne oraz myślałam o wysokich trampkach które teraz są modne ![]() Kupiłam sobie na wyprzedażach u mnie kurtkę skórzaną za 39 zł biała i nie umiem się zapiąć |
|
|
|
#2091 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moje gratulacje
|
|
|
|
|
#2092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madzia a materac jaki kupiłaś? |
|
|
|
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój Tofik też ma adhd, ale on ma dopiero 11 miesięcy i ze wszystkiego cieszy się jak szalony ![]() Też go uczymy pokorniejszego chodzenia na smyczy, chociażby po jednej stronie, a nie jak latawiec , ale najgorsze jest to, że jak zobaczy jakiegoś psa, to się kładzie na ziemi i czeka, aż tamten podejdzie |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2094 |
|
Raczkowanie
|
Brumek i inne warszawaskie ciezarówki:
w SR ( bezpłatnej ) na Inflanckiej są jeszcze wolne miejsca zapisują bez względu na tydzień ciązy, ale sugerują zajęcia w III trymestrze potrzeba zameldowania na stełe lub czasowo (załatwiłam w 5 min), zaswiadczenie od lekarza, ze możena ćwiczyć i buty na zmianę ja się zapisałam od 27 kwietnia do 26 maja, zajęcia środy i czwartki g.19-21 link do strinki: http://www.szkolarodzenia.org.pl/ |
|
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a te Wasze terminy będą się tak co usg zmieniać?
kurcze ja nie wiem, ale termin wg. usg połówkowego to żaden termin moim zdaniem, dzieci rosną własnym tempem i chyba powinien być termin wg. OM ewentualnie z genetycznego ok. 11.-13.t.c. kiedy dzieci rosną w takim samym tempie bo tak to możemy zmieniać te daty co usg u mnie by się zmienila już 5 razy
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
zanka - ja nie podaje zmienionych dat po usg bo za kazdym razem inaczej a i tak wyjdzie jak bedzie chciało
|
|
|
|
#2097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
Kacper bardzo ładne imię
![]() Zanka u mnie tez się zmienia, ale to kwestia paru dni, więc ja tak czy siak sie trzymam tego z OM. Chyba nie ma sensu tego zmieniać, bo tak to cały czas bysmy zmienialy a to o jeden dzien a to o dwa... |
|
|
|
#2099 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Alez bym zjadła takiej kapustki
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#2100 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kurka chyba masz rację. znalazłam coś takiego: http://www.szpital-inflancka.pl/site/beata-szol a to stronka szpitala. to znaczyt, że tam jest co najmniej 2 szkoły rodzenia! zapisałam się do szpitlanej na 26.04, wtorki i srody od g.19 u Beaty Szol i. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

znam chłopaka, który na prośbę dziewczyny się obrzezał i bardzo żałuje, bo doznania podobno są nieporównywalne.

mówię na to bigos wiosenny 
i musze jeszcze dwa tygodnie wytrzymać 

Alez bym zjadła takiej kapustki