|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
Cześć dziewczynki.
Madzia1k1, gratuluję synka. Zmalowana, trzymam kciuki za wizytę u prawnika- na pewno wszystko pójdzie gładko. ![]() Natka, super, że z małym (i z szyjką) wszystko ok i rośnie jak na drożdżach. ![]() Co do łóżeczka, to ja bym się jeszcze wstrzymała- my pewnie będziemy składać tak miesiąc przed planowanym terminem porodu. ![]() Jeśli chodzi o witaminy, to biorę to co zaleciła gin czyli Femibion Natal 2 i do tego żelazo, które też mi spadło. Jestem z siebie dumna, umyłam okna i założyłam nowe firanki - w takich chwilach cieszę się, że nasze mieszkanko jest małe i okien dużo do mycia nie ma.Zjadłam już obiad (swoją drogą jem go coraz wcześniej bo z głodu nie mogę wytrzymać- efekty oczywiście widoczne, mam wrażenie, że brzuch rośnie mi z dnia na dzień ), wezmę psiaka na spacer i chyba zrobię sobie drzemkę.
|
|
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo dokładnie Ja osobiście ten wiosenny bigos jem z ziemniakami, ale pysznie też smakuje z bułką.Pyszna też jest zupa z młodej kapusty, na samych warzywach bez kostki rosołowej |
|
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie wiem czemu zmieniacie terminy przecież powinien się liczyć ten wedgług ost @
![]() ja właśnie robie liste co muszę kupić dla dzidziola
|
|
|
|
#2104 |
|
BAN stały
|
Ja ani razu nie zmieniłam terminu bo po co?
Z ostatniej miesiaczki i tyle.W karcie ciaży jest jasno napisane,ze TP wg. ostatniej miesiaczki i on jest dla mnie święty.Mam i drugi z USG genetycznego i są inne. poza tym co wizytę musiałabym Zance pupcię zawracać bo termin się przesuwa.Po co tyle zamieszania? A,,,,Kolinko ja jestem na 1 str. Jako druga bo spadłam po przyjściu jeszcze jednej mamy czerwcowej o 1 piętro Muszę dziś obcykać brzuś bo po naprawie kompa nie mam ani jednego zdjecia,jedynie te z wizażu ale jak je znaleźć spośród tylu postów? Dostałam na PW wiadomość od jednej Wizażanki. Wkleiłam ja w KLUBIE w temacie:Początek. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-03-29 o 14:26 |
|
|
|
#2105 |
|
Zadomowienie
|
Dzięn dobry
![]() trochę późno tu dziś zaglądam bo od rana były porządki i robienie miejsca na ubranka Fasola...... zjadłam właśnie obiad i wybieram sie na przachadzke z mężem...ma kilka dni wolnego więc go wykorzystam ![]() zaneta - za mna też chodzi bigosik i młode ziemniaczki z koperkiem....... na kolacje bede miala zupe owocowa z grzankami ja uwielbiam a moj maz mowi ze wolalby nic nie jesc caly dzien niz to paskudztwo |
|
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
sweet - ja sie nei dziwie, dla mnie zupa owocowa to kisiel z owocami plus makaron/grzanki. nie potrafie sie tym najeść...
|
|
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
Oj do mnie też nie przemawia zupa owocowa, pamiętam w szkole kazała Nam nauczycielka zrobić z truskawek i myślałam że zwymiotuje bleee
|
|
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki!
dawno się nie odzywałam. Co do tej cholestazy to fałszywy alarm. Ufff... gratuluję poznanych płci i trzymam kciuki za pozostałe wizyty. U mnie chyba już przyszła wiosna, słonce świeci, ale i tak teraz pod kocem leżę przed kompem. Kurcze od kilku dni boli mnie brzuch, jak na miesiączkę...Staram się odpoczywać. Chciałabym jeszcze spytać jedną z mamuś czerwcowych - nerolę ( z tym samym terminem co mój , nawet na mój suwaczek nie muszę patrzeć, tylko jak czytam wątek to zerkam na jej ) czy czuje już te skurcze, hmm jakos one sie tam nazywają, podobno w tym tyg występują, może to to,może przez to tak boli brzuch..Ahh jeszcze wczoraj i dzis miałam stresu co nie miara...Na szczęście wszystko się wyjaśniło. Nie ma to jak sobie ponarzekać
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2109 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pościel, ochraniacz, moskitierę itp. włożę narazie do szuflady ![]() Scio materac kupiłam gryka - pianka - kokos. Dokładnie zestaw z tej aukcji: http://allegro.pl/lozeczko-hafty-ser...511743907.html Łóżeczko naturalna sosna, pościel misie na huśtawce w kremie. Polecam, wszystko jest naprawdę ładne. Cytat:
|
|
#2110 |
|
Zadomowienie
|
monia, zaneta - znam duzo osob ktore nie nawidza zupy owocowej...ale coz ja zrobie jak ja ja tak lubie
![]() co do tych terminow jatez sie trzymam tego z OM chociaz moja siostra siostra cioteczna miala rodzic w polowie maja a okazalo sie ze lekarz je zle wyliczyl termin i bedzie rodzic w kwietniu wiec ma nawal zakupow i przygotowan bo myslala ze ma jeszcze 1,5 mc a tu niestety
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-03-29 o 15:10 |
|
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
sweet - no jak lubisz to jedz, bo teraz każda twoja zachcianka powinna zostać spełniona
![]() a ja sie zastanawiam nad obiadem... bo mężczyznom rosól ugotowalam, a sama juz na ta zupe patrzec nie moge. wiec albo frytki albo ziemniaki z jajkiem sadzonym i ser smażony... musze wymyslec surowke (marchewka z jabłkiem?) boniezdrowo jem ostatnio... |
|
|
|
#2112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja po ostatniej wizycie i nakazach lekarza moge tylko pomarzyc o takim jedzonku
|
|
|
|
|
#2113 |
|
BAN stały
|
Marina1 tak,te skurcze i bóle to norma.
Byleby skurcze nie powtarzały się często i nie powodowały rozwarcia.Dlatego leż,leż i ....leż. Dziś miałam tylko kilka skurczy ale mała jest spokojna,więc nie prowokuje macicy. Monia ja już po frytasach a chłopaki po pomidorówce.Też muszę uspokoić sumienie jakimś warzywem bo jem tak jak Ty ![]() Mój T. lubi zupę owocową ale latem i nie na obiad a do pochlipania w międzyczasie.Ja nie lubię. |
|
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To do rosołu daj sobie koncentratu pomidorowego + śmietana i będziesz miała pomidorową chodzą za mną jakieś owoce |
|
|
|
|
#2115 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapomniałam Wam pokazać fotki z wczorajszego USG
![]() Siusiaczek
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mi dziś słabo. |
|
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
zaneta - tyle ze pomidorowa byla wczoraj
|
|
|
|
#2118 |
|
Zadomowienie
|
jestem jestem
![]() wszytko ok jestem pozamykana na cztery spusty szyjka cacy tak twierdzi gin mam tylko dokupić żelazo bo jadę po bandzie tak się lekarz wypowiedział no to nic będę łykać raz dziennieNerolka, sygine,vaniliova, natka kciuki działają cuda a my już od wczoraj jesteśmy w 27tc poważna sprawa jak a mój gust![]() a faktycznie zniknęła Aga ta kobitka co zawsze się martwi hmmm ![]() Scio jak ci słabo to odpoczywaj sobie jakiś relaksik sobie zapodaj następna wizyta 19 kwietnia pytał dziś mojego gina czy mi na urlop nie wypyli mówił że jedzie 19 lipca mam nadzieję, że się do tego czasu rozsypie
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
Shirka
chce wyciągnąć męża na mały spacerek do parku, żeby się dotlenić jak przyjdzie
|
|
|
|
#2120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to od rana chodził za mną obważanek i już od rana wiedziałam ze jak będę na mieście to sobie kupie ( zawsze u tej samej kobitki kupuje sprzedawane z tego wózka ) i byłam za późno bo już nie miała
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#2121 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u nas na wsi był dziś kiermasz firan no to przecież musiałam popatrzeć no i jedna mi wpadła w oko muszę tylko obszyć i będzie ładniusio
|
|
#2122 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój mi obiecał dzisiaj przejażdżkę
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra jak się objadłam tym bigosem.... nie wyszedł mi nawet taki najgorszy
Nie mam siły nawet posprzątać po obiedzie.... ale muszę sie przemóc, posprzątać, pojeździć na odkurzaczu i siąde sobie później wcinając rożki lodowe ![]() ![]() ![]() ![]() A na wieczór zrobie mężowi muffinki
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka, gratulacje syneczka
![]() wpadłam po dwóch dniach nieobecności i dopiero zbieram się do nadrabiania
|
|
#2125 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super jak pozamykana To Ty też pędzisz już 27 prosze prosze ![]() Cytat:
Tż kiedyś miał leona i bardzo sobie go do dzisiaj chwali Podobno dobre autka. Nawet jak kupowalismy dla mnie to myslał o takim czyms ale nie ma 3 drzwiowych a ja zakochana w coupe jestem![]() A ja czekam na bigos, bo teściowa dzwoniła czy nie mam ochoty to posle przeż Tż-ta A ja co? oczyyyyyyywiście, że mam U nas też śliczna pogoda, wysprzątałam mieszkanko i sie byczymy z Dominiczkiem
|
|||
|
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
Już po odwiedzinach
Szybko czas nam minął na pogaduchach NADROBIŁAM WAS A teraz przyznać się która wysłała mi zaproszenie na facebooka
|
|
|
|
#2127 |
|
Rozeznanie
|
witam
z każdym dniem coraz piękniej na dworze, jak ja kocham wiosnę gratki kochana!Zmalowana- trzymam kciuki oraz za wszystkie dzisiejsze wizyty co do witamin- najpierw brałam Prenatal, teraz Falvit Mama, zmienię jak będą złe wyniki hemoglobiny. Generalnie nie robi mi różnicy, co biorę, sugeruję się ceną
|
#2128 |
|
Zadomowienie
|
jeszcze raz dziekuje za wczorajsze zyczonka reszcie Kolezanek Zmalowana - na wizyte u prawnika to bym sie raczej cieszyla, a nie stresowala- to osoba, ktora zawsze bedzie po twojej stronie i co najwazniejsze-bedzie Ci pomagac! trzymam kciuki, zebys dowiedziala sie od neigo czegos, co Cie wzmocni ![]() Monia - ja daje Mloda na czwartek i piatek do zloba i tego sie bede nadal trzymac. Trzy dni w tygodniu sam na sam z malym urwipolciem daje sobie jakos rade, a te dwa dni mam na odpoczynek, zakupy i sprzatanie. W weekend jest luz, bo maz sie nia glownie zajmuje. Moze w ten sposob to rozwiazesz? Powodzenia na wizytach dziewczyny! |
|
|
|
#2129 |
|
Raczkowanie
|
ale tu jest tempo
ja dzisiaj korzystalam z wolnego od uczelni..nasza miniaturka mieszkanka lsni tylko od domestosu nos mnie piecze i strasznie w gradle drapie..czulam ostatnio moje dzieciatko..a teraz taki spokoj..ja chce znowu to "smyranie".... ech..teraz mam problem bo moj mąż niedlugo ma urodiznki...bedzie to miesiecznic naszego slubu, chcialam zabrac go na jakis wyjazd..ale czy zdaze zorganizowac cos w tydzien?? a myslicie ze to dobry pomysl zeby zabrac go na usg 3-4d w ramach prezentu?? |
|
|
|
#2130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

- w takich chwilach cieszę się, że nasze mieszkanko jest małe i okien dużo do mycia nie ma.
), wezmę psiaka na spacer i chyba zrobię sobie drzemkę.

Alez bym zjadła takiej kapustki

Zakończone: 2
super jak pozamykana