![]() |
#481 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Ciąża i poród w Lublinie/Mamusie 2011
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#482 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Z drugiej strony boję się, że mnie nie zechcą przyjąć bo nie chodzę do żadnego lubelskiego lekarza ![]() ehhh bądź człowieku mądry...a termin za 6 dni...
![]() |
![]() |
#483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- ela_84 ja tak z innej beczki: zauważyłam na liście mam lipcowych ze mamy termin na ten sam dzien. Może się spotkamy na oddziale ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym na Twoim miejscu jechała do Lublina i nie martw się przyjęciem ![]()
![]() |
![]() |
#485 |
Raczkowanie
|
Nam nawet w szkole rodzenia mówili, że jak przyjeżdża pacjentka z zaawansowanym porodem to nie mogą odesłać, choćby mieli położyć na leżance w zabiegowym
![]() A wracając do torby, spakowałam niezbędne rzeczy a i tak sporo tego jest :| Potwierdzam, że dla dziecka biorę oprócz pieluch i chusteczek rękawiczki, czapeczkę, o pielucha tetrowa - nie myślałam o tym ale wezmę jak tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#487 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
W takim razie pojadę, jak nie w jednym to w drugim szpitalu mnie przyjmą skoro tak mówicie.
![]() |
![]() |
#488 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wrócę jeszcze do porodów w wodzie, bo wczoraj podczas wizyty miałam się zapytać o nie i niestety się nie zapytałam.... Sorki, ale wynikly u mnie nieciekawe sprawy z żylakami i tak mnie lekarz przewałkował na ten temat, że o innych rzeczach już pozapominałam i się nie spytałam. No i kurcze schudłam na dodatek więc jeszcze miałam szczegółowy pomiar dziecka, czy wszystko jest oki. A i jeszcze chciałam napisać (bo było o to pytanie wczesniej), że chodzę właśnie do dr Surmacza. Teraz prywatnie, a wczesiej przez jakiś czas jak była taka możliwość to do poradni przyszpitalnej na NFZ. Ale teraz nie dostali kontraktów, choć podobno od marca dostali jakieś minimalne przydziały - nie wiem czy to prawda ale ponoć dr Surmacz na NFZ w szpitalu może przyjąć cztery pacjentki tygodniowo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#489 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, powiedzcie mi czy odwiedzalyscie szpitale w celu zobaczenia jak jest np na porodowce itp? W SR mowili, ze obowiazkiem szpitali jest oprowadzenie ciezarnej i pokazanie wszystkiego, ale jak to wyglada w praktyce? do kogo trzeba sie zglosic? interesuje mnie najbardziej szpital na krasnickich.
![]() |
#491 | |
Zakorzenienie
|
No słyszałam niestety źle o tym szpitalu
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#492 |
Wtajemniczenie
|
my mamy jechac do Swidnika zwiedzac szpital, a Krasnickie to chyba musimy sami odwiedzic...
![]() |
#493 |
Raczkowanie
|
Ja mam genetyczną skłonność do żylaków, ale do tej pory nie było z tym u mnie większych problemów. Niestety jakieś dwa tygodnie temu zaczęły bardzo mi puchnąć nogi, a szczególnie lewa. Nie mogłam zakładać skarpet bo robiła mi się z tej opuchlizny taka oponka nad ściągaczem, który nie był wcale jakiś ciasny. Żyły pod łydką wyszły brzydko "na wierzch" i jedna zaczęła przypominać "meandrującą rzekę". Zrobiły się takie nieestetyczne uwypuklenia. Ale najgorsze jest chyba to, że pojawił się krwiak pod skórą przy tych żyłach i oprócz zasinienia pojawiła się sieć widocznych małych spękanych naczynek jak pajęczyna odchodząca od tego zasinienia. Tak było te dwa tygodnie temu. Nie informowałam wtedy o tym lekarza, zostawiając to na wizytę, a zadzwoniłam do siostry, która jest farmaceutką i dodatkowo ma od dawna bardzo duże problemy naczyniowe. Kazała mi od razu zacząć smarować te opuchnięte nogi liotonem 1000 i trzymać je w górze, nie przeciążać. I tak przez ten czas do wizyty sytuacja uległa znacznej poprawie. Krwiak się zmniejszył żyły już nie były takie jak nadmuchane i już rzadziej odczuwałam ból w tej łydce. Ogólnie tak "na oko" stwierdziłam, że już praktycznie jest ok. Wczoraj powiedziałam lekarzowi o tym i pokazałam łydkę, a on mnie strasznie nastraszył ryzykiem zakrzepu. Mam bardzo uważać na tę nogę i brać leki usprawniające krążenie i dalej stosować lioton. A jeśli sytuacja się pogorszy, czy noga znów zacznie bardziej puchnąć albo boleć to mam się zgłosić na oddział.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#495 | ||
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
- nie zawsze każda mama po porodzie od razu ma mleko, - trzymanie dziecka przy piersi cały czas, aby zaspokoić potrzebę ssania [bo i zdarzają się dzieciaczki o bardzo dużej potrzebie] lub aby je uspokoić, może się niestety źle skończyć dla karmiącej ![]() -nie ma problemu, kiedy mama jest sama z dzieckiem w domu, ale w szpitalu panują takie warunki, jakie panują, a kobiety, często wyczerpane porodem, przestraszone czasem nowymi obowiązkami też chciałyby choć odrobinę odpocząć. W szpitalu oczywiście nie da się uniknąć takich sytuacji, ale co innego, jak trwa ona kilka minut, a co innego, jeżeli jednak dłużej. Nie wspominałabym o tym, gdyby nie fakt, że sama położna z SR nas na to uczulała, na podstawie swoich obserwacji i wniosków. Być może u Was nie będzie potrzeby użycia smoczka, czego szczerze życzę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#496 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Podobno w SR oprowadzają, a tak indywidualnie, to ja bardzo wątpię, że ktoś zechce pozwolić na takie tournee. Tam sa kobiety po porodach, noworodki, to pewnie jest krępujące i gdyby każdy pojedynczo przychodził, to byłoby słabo.
![]() |
![]() |
#497 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#498 |
Wtajemniczenie
|
wczoraj mąż przyniósł mi nowiny, że jego kolegi żona miała lekarza z Kraśnickich a rodziła w Świdniku i jest bardzo zadowolona. Podobno obyło się bez nacięcia, sprzęt mają super i wogóle...Chyba wezmę ten szpital pod uwagę...bym miała nawet bliżej niż do Lublina
![]() |
#499 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#500 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#501 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ahaa i jeszcze było pytanie o torbę w czasie porodu - moja była ze mną cały czas. choc akurat w czasie porodu przydała mi się tylko woda. ale można skorzystac z prysznica, żeby sobie troche ulzyć więc i ręcznik i klapki są pod ręką jakby co. ![]()
Ola ![]() 12.03.2011 Edytowane przez miamore999 Czas edycji: 2011-03-30 o 08:44 Powód: dopisek |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#503 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie, tych ichnich podkładów z ligniny nie wspominam dobrze. Haha, piłka fajna rzecz, wprawdzie mam w domu swoją ale... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#504 |
Zakorzenienie
|
najlepsze było to, że niby mozna smoczek, majtki siateczkowe, czy dokarmiać butelką jak mama nie ma pokarmu, ale podczas obchodu trzeba majtki sciągać i chować smoczki, butelki
![]() a i odwiedziny najlepeij po 14-tej jak ordynator pójdzie do domu ![]() tak bylo na Staszica |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Raczkowanie
|
Bo co? Kary cielesne będą stosować jak się nie zastosować do tych warunków?
![]() Dziewczyny, nie dajcie się zastraszyć. To wasza sprawa czy karmicie butelką, czy podajcie smoczka, czy nosicie majtki, nikt nie ma prawa ingerować w takie sprawy i niczego narzucać. W prawach kobiety rodzącej jest nawet wzmianka, że można nie zgodzić się na badania publiczne (tj w obecności innych osób, nawet innych pacjentek czyli podczas obchodu). Kobieta ma prawo do intymności i może zażądać badania w gabinecie, bez świadków w postaci osób postronnych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Zadomowienie
|
w ilu stopniach powinnam uprać ciuszki z drugiej ręki?
mam jeszcze pytanie czy jest tu ktoś kto pierze ciuszki w zwykłym proszku. Ja mogę używać tylko bryzy. Mam uczulenie na zmiany proszku, wysypkę i krosty na całym ciele. Chciałabym dziecka ciuszki także prać w tym proszku. czy jemu to nie zaszkodzi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Raczkowanie
|
Ja przy pierwszym dziecku prałam ubranka w zwykłym proszku i nic się nie działo.
Nie wiem szczerze mówiąc na ile warto kupować specjalne proszki a na ile to propaganda. Ja trochę jej ulegam i teraz będę prać w specjalnym ale tylko na początku, potem mam zamiar spróbować normalnego proszku. Bo na pewno to nie jest tak, że zaszkodzi na 100%, owszem może ale nie musi. A co do temperatury, to chyba będę ustawiać zalecaną na metce, choć jeśli jest wyższa niż 40 stopni to raczej zatrzymam się na 40. No właśnie nie wiem jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#508 |
Zakorzenienie
|
jeszcze mi się przypomniało odnośnie staszica, że w poniedziałki jest masa studentów
![]() ![]() ![]() ![]() i majtki siateczkowe na obchodzie miałam i nikt nic nie mówił ![]() ![]()
![]() |
#509 |
Zadomowienie
|
wiec teraz upiorę w zwykłym najwyżej w czerwcu jeszcze raz, zobaczę.
a jak jest z siateczkowymi majtkami chodzi mi o rozmiarów-kę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Zakorzenienie
|
ja kupiłam te
http://allegro.pl/wieloraz-majtki-po...515872945.html byłam zadowolona ![]() tez nie wiedziałam jaki rozmiar wziąć ale te są uniwersalne ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.