|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
no wlasnie czytalam kilka razy jak pisalyscie ze po zawolaniu meza babel sie uspakajal, wiec nie chcialam ploszyc malucha, siedzialam w bezruchu i wczuwalam sie w brzuch
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się wkurzyłam
Miesiąc temu zamówiłam torbę na laptopa, nie dość, że wysyłali mi 3 razy maila że została wysłana - ostatnio 25 marca, dzisiaj przyszła a na kopercie 28 marca! no ciul z tym.... ale torba jest normalnie przecięta!! jakby ja ktos nożem przeciął, dziura na 5cm koperta nie jest uszkodzona więc taka mi po prostu wysłali!! Napisałam maila gościowi że żądam zwrotu kasy, bo takiego gówna nie potrzebuje Ciekawe co odpowie....... A z dobrych wiadomości - sprzedałam moje buty ślubne za połowe kasy za jaką kupiłam, więc jak na uzywki to jestem zadowolona ![]() Dobra ide dalej prasować... |
|
|
|
#2343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Taka piękna pogoda, a tu praca, praca, praca i jeszcze raz praca ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
do mnie doszła ta zamówiona patelnia
![]() dzisiaj się ważyłam i niby waga pokazała mniej niż ost u gina
|
|
|
|
#2345 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=beata_1988;26051368]zaległa odpowiedź na posta z poniedziałku:
na początku schudłam jakieś 4-5 kilo. mdłości nie miałam jakichś strasznych, po 18tc minęły całkiem, apetyt wcześniej był tak sobie ale też już dawno wrócił do normy, a teraz jak jem już lepiej i w sumie nie odmawiam za bardzo niczego to dalej słabo przybieram, to znaczy brzuszek rośnie fajnie taka piłeczka, nawet tż mówi że brzuszek z każdym dniem większy ale chyba mi gdzie indziej ubywa za to, w udach nie tyje, w boczki mi nie idzie, ja już nie wiem co jest grane jak jem normalnie ![]() dzisiaj właśnie się ważyłam i mam 75,8kg czyli w tydzień (od wizyty u gina ) przytyłam pół kilo czyli że coś tam przybieram..[/QUOTEU mnie jest identyczna sytuacja. Waga wyjściowa 72 kg. W pierwszym miesiącu schudłam 3 kg. ale też specjalnie nie wymiotowałam, tylko nie miałam w ogóle apetytu i niedobrze mi było. nudności trwały miesiąc, a teraz ważę w 21t5d 71-72, w zależności od pory dnia. Co przez dzień przybiorę to rano znowu waga 71 albo jeszcze mniej. ale nie przejmuję się, bo z synkiem wszystko dobrze. A nawet czuje się w ciąży bardziej atrakcyjna, szczuplejsza na twarzy i w udach i tylko piłeczka ładna rośnie
|
#2346 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ale ja mam dzisiaj lenia... Wstałam po 10, zjadłam śniadanko i leżę... Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() A jeszcze Wam pokażę stopę mojego synka
|
#2347 |
|
Raczkowanie
|
Ale piękna stópka
|
#2348 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny zaczynam sie martwic,wczoraj tylko rano czulam ruchy i od tej pory nic sie niedzieje,zaczynam swirowac
![]() co do wozkow to wczoraj trafilam na strne szerlok.pl i tez niektore w dobrych cenach |
|
|
|
#2349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2350 |
|
Raczkowanie
|
ale słodka stópka
)))
|
|
|
|
#2351 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie wróciłam ze sklepu i jest mega cieeeepluuuutko
![]() Taki jakiś dziś mam dobry humor. Mężuś coraz lepiej się czuje, płytki w łazience się kładą (rękami specjalisty http://www.paradyz.com.pl/Collection...iroe-hiro-nero Tylko u Nas będzie większość tych jasnych z kwiatkami i dodatki z grafitowych.
|
#2352 |
|
Zadomowienie
|
brumek, jestem o krok przed Toba wiec i Ty lada dzien sie doczekasz
![]() Madziulka_17, sliczna stopenka jacieeeee, plytki ladne, gustowne pokazesz efekt koncowy?blondynkapoznan, co to za patelnia? nadaje sie na indukcje? musze zkaupic gary na indukcje i poszukuje dobrej marki w dobrej cenie
Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2011-03-30 o 13:17 Powód: literowka |
|
|
|
#2353 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() jak przetestuje to napisze czy warto |
|||
|
|
|
#2354 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
boskie uczucie Cudna stópka Cytat:
Cytat:
bardzo fajne płytki
|
|
#2355 |
|
Zadomowienie
|
Brumek Editka nie martwcie sie ja też na poczatku nie czułam ruchów codziennie
choc tez zdarzają sie dni spokojniejsze tak jak niedziela no i wtedy panikuję ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Madziulka śliczna stópka Jacieee bardzo fajne płytki też jestem ciekawa efektu końcowego
|
|
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetne te płytki! Ja uwielbiam taką prostotę, choć do mojej łazienki takie ciemne są niestety niewskazane, chyba że będę miała mnóstwo luster, co mi się nie uśmiecha bo tego czyszczenia jest jedno i oc chwile jakaś pasta na nim![]() ~~*~~ Madziulka17 takie maleństwo i popatrz jakie daje kopniaki ~~*~~ Ja już wróciłam. Internista dała mi skierowanie na badanie, ale dała znać że nie bardzo jej się to podoba ![]() Nie wypisała mi recepty na Pimafucin i muszę iść do mojego gina Osz... Powiedzcie mi czy wy na glukozę dostałyście receptę?! Ja już nie wiem co jest z moja gin. Zapominalska jest ostatnio... ![]() Tyle dobrego, że załatwiłam mojemu mężowi rozliczenie i dostanie zwrot konkretny, więc będzie szczęśliwy Czekam na teściową i jedziemy na zakupki do Orsaya Rwa kulszowa mnie napiernicza
|
|
|
|
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś czuje się szczuplejsza pomimo brzuszka i piękniejsza, tylko piłeczka z przodu a reszta chudsza niż przed ciążą
|
|
|
#2358 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Karlinee- ![]() Cytat:
![]() można brac magnez , nospe, ja biorę aspargin,on dodatkow na serducho dobrze wpływa Cytat:
![]() Cytat:
![]() muszę zapisac ![]() Cytat:
, zeby mężowi puściłodziekuje ![]() dzięki ![]() Cytat:
ale to jak z wszystkim w ciąży![]() bardzo dziękuję za całe wsparcie,komu nie podziękowałam to przepraszam,ale ja tak na szybko,bo próbuję mimo wszyskto jakś funkcjonowac i obiadek rodzinie podac do tego GG mi padło
|
||||||
|
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/next-ciaza-jeans-s...520138923.html Czy któraś z Was zamawiała takie leginsy ciążowe?!
Szukam takiej imitacji jeansów w miarę tanie |
|
|
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stara prawda Zawsze tak jest!
|
|
#2361 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nadal nadrabiam czytanie Któraś napisała o wygoleniu przez mężana zero i myslałam, że padnę ze śmiechu! Muszę mojemu zakazać takich numerów, bo już się cieszy na zabawę we fryzjera :PMadziulka - stopa superaśna! Chciałabym taką fotę
|
|
|
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie martwcie się, że nie czujecie ruchów dzidzi
, bo czuję od 18tc . A liczy się ruchy dopiero po 30tc-także luzikWybieram się dziś do lumpeksów ![]() Poza tym dzisiaj zamierzam trochę poleniuchować-może mi się uda
|
|
|
|
#2363 |
|
Zadomowienie
|
A ja dziś byłam na wizycie i oczywiście się niczego nie dowiedziałam...
Dostałam skierowanie na badania, a na USG mam iść za 2 tyg, więc może w końcu poznam płeć...
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka ale słodka ta stópka
![]() Kurcze powieka mi znowu skacze Co najśmieszniejsze zauważyłam, że zaczela skakać odkąd biorę Magnez... dziwne![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Dokładnie, ruchy nie są regularne. Jednego dnia dziecko potrafi kopać cały dzień a następnego leniuchuje i jest spokojne. Jak każdy człowiek mają gorsze i lepsze dni-także spokojnie Ja wczoraj czułam caly dzień a dzisiaj kopnie mnie parę razy i to jest wszystko. Każde dziecko jest inne, nie może siebie zabardzo porównywać.A ruchy nawet można poczuć w 24tc dopiero, bo są i takie przypadki. Ale żeby się nie stresować można zawsze podjechac na IP albo do poloznej i zmierzyc tetno plodu, ja raz mialam taki stresik i pojechalam i się uspokoilam Na drugi dzien poczulam Dzidzię
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-03-30 o 14:24 |
|
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
na glukoze nie ma recepty, mozna normalnie kupic
|
|
|
|
#2366 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny.
Ja tez czekam na pierwsze ruchy. Niby cos tam czuje, ze sie przelewa, bulgocze ale nic konkretnego 7 kwietnia ide na USG i wtedy sie dowiem (mam nadzieje ze sie nie schowa lobuz maly) Telik ja Cie pamietam na poczatku watku udzielalam sie czesciej a teraz z braku czasu tylko was podczytuje i od czasu do czasu cos napisze. Pamietam tez Weruczka i Maugoszatke ktore gdzies zniknely, no i oczywiscie nasze aniolkowe mamusie. A przy okazji nie wiecie co tam u nich?????
|
|
|
|
#2367 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Wam bardzo
Zanetaa88 ja też mam mini mini łazieneczkę, ale z tych ciemnych będzie tylko jeden pasek dla akcentu. Większość jednak bianco. Właśnie przeraża mnie tak mała łazienka, nie jestem przyzwyczajona bo w domu mam sporą, a ta jest wręcz klaustrofobiczna. A jeszcze mąż uparł się na kabinę zamiast wanny i w ogóle nie ma tam już miejsca. Wodaqua moje dzieciątko też przestaje harcować jak tylko małż kładzie rękę na brzuchu
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trochę się przewietrzyłam i spowrotem do kompa
|
|
|
#2369 |
|
Zadomowienie
|
babonik - ja stosowalam masc końską w szpitalu mi polecili a z masci to zadnych wiecej
wodaqua - super zakupki monia - z tą wypłata mam podobnie zero kasy zero perspektyw ![]() ela_84 - na jaczewskiego madziulka - słodka stópeńka aga - a możesz ja odesłać?
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-03-30 o 14:54 |
|
|
|
#2370 |
|
Raczkowanie
|
[/QUOTE]
Pamietam tez Weruczka i Maugoszatke ktore gdzies zniknely, no i oczywiscie nasze aniolkowe mamusie. A przy okazji nie wiecie co tam u nich?????[/QUOTE] No właśnie ja też kojarzę weruczka, bo miała taki sam tp, a teraz gdzieś przepadła.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:06.

Rozmawia z nim, puka do niego a mi sie łezka w oku kręci 
za połowe kasy za jaką kupiłam, więc jak na uzywki to jestem zadowolona 

Zakończone: 2

)))

trzymam kciuki żeby przeszło. Spróbuj może żelu ProfenidGel -mi lekarz przepisał go jak miałam bóle pleców i mi pomógł. W ciąży można go używać, bo przepisał mi go właśnie ginekolog w 12tc