|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Cytat:
Cytat:
integruje sie w bolu.nawet teraz nie mam zlewu w kuchni i myje pod prysznicem ![]() ale w pt przyjedzie do mnie moja pierwsza w zyciu wlasna zmywareczka ![]() Cytat:
![]() moj tz przygotowywuje sobie rozliczenie, wlasnie dzwonil oznajmic mi ile czasu byl w polsce w 2010r. ![]() ![]() : mdleje: byl z nami 117 dni
|
|||
|
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
Andziot, Grazin, no tak, wody, macica, łożysko, opuchlizna
Trzeba szukać pozytywów I teraz nie wiem, co jeść, z każdym kęsem będzie mi stawało przed oczami wielkie dziecko ![]() Kasiu łódzka, zapraszam z brudnymi naczyniami, a nawet bez nich, u mnie nie będziesz musiała zmywać
|
|
|
|
#3693 |
|
Wtajemniczenie
|
mysle zeby zagranice wyjechac jak mala podrosnie troche, moze by sie udalo chociaz Tż jakas prace znalezc...
naprawde sobie nie wyobrazam tu zyc...chyba ze Tż zacznie zarabiac z 1000zl wiecej ale bedzie w domu po max 10h a nie tak jak teraz po 15h
|
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
Violisiu, jakoś damy radę, co?
![]() Antropia, zaraz wpadam na gołąbki razem z dziewczynami
|
|
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
też się wybieram do fryzjera, tylko ciągle czasu nie mogę znaleźć
poproszę dwa i duuuuuuuuużo sosiku
|
|
|
|
#3696 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każdy mój kolejny zjedzony Michałek jawi mi się jako dodatkowy skurcz potrzebny na wypchnięcie Gabryśki
|
|
|
|
|
#3698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Chociaz podejrzewam, ze wystarcza mi wypady weekendowe na zielona trawke. No i to miasto tez jakies wielkie nie jest...Mam nadzieje, ze uda wam sie wziasc ten kredyt za rok. Bedziemy trzymac kciuki ![]() Albo, tak jak piszesz, za pare lat wyjechac? No a co do realii polskich, lepiej w ogole nie bede zaczynac komentowac... ![]() Ja tez zmykam na razie. Troche mam do zrobienia w domu... Szkoda, ze tak brzydko i deszczowo dzis na dworze. |
|
|
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
to przez te witaminy z sorbetów!
|
|
|
|
#3700 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Odpoczywam kochana , teraz idę trochę poprasowac rzeczy dla małej, nie potrafię sobie odmówic takiej przyjemności, chociaż mam zaproponowała pomoc
|
|
|
#3701 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() W ramach relsaksu wizaż ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że moja też się obróci ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
tożto jak lemoniadka![]() Cytat:
ja jeszcze właśnie nie mam pościeli i się zastanawiam, ale 3 stówy to trochę sporo .. Muszę przemyśleć ![]() Cytat:
Gratuluję
|
|
#3702 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a wiesz ze ja tez mysle zeby wykladzine zalozyc...pokoik mam nie duzy, ciekawe ile by nas to wynioslo ![]() Cytat:
![]() oj kusi mnie bardzo! Cytat:
pozdrów ją![]() Cytat:
ja tez sie ciesze ze nie musze lezec, ze z ciaza wszystko ok ![]() oj ja kiedys tak myłam naczynia jak mi sie zlew zapchał- masakra to byla Cytat:
dobra ide myc
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczonko, czy to znaczy, że lubisz prasować? Bo jeśli tak, to serdecznie zapraszam do mnie, zawsze, o każdej porze
![]() Dbaj o siebie, może prasuj na siedząco? Masz jak? ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Enchantresss, dzięki! Wiesz co, dzielna jesteś, że z tą szkołą sobie radzisz, chodzisz, etc.
|
|
|
|
#3704 |
|
Zadomowienie
|
Hej. Ale się tu rozpisujecie
Ja piorę ciuszki Małej i wieszam, potem trzeba to będzie wyprasować,ale mąż już się zadeklarował![]() Gołąbki...też bym zjadła Ja dzisiaj również z mielonym mam obiad: naleśniki z mięsem mielonym. Też dobre. A na gołąbki chyba Teściową namówię.Ja czuję się już coraz ciężej...Nogi to mi po spacerku tak puchną, że masakra. Nie widziałam nigdy czegoś takiego;p Po nocy opuchlizna schodzi,ale co z tego,skoro przejdę kawałek i już puchną;/ Ech, jeszcze tylko trochę. Trzymam kciuki za Mimbi, współczuję wsłuchiwania się w odgłosy z porodówki:P Moria a Ty to na jakąś bezsenność cierpisz chyba,co?;> Dziękuję za odp na prv ![]() Gusiagatkoale z Ciebie to lasencja, normalnie miss wśród ciężarnych ![]() 24kasia idź, idź do fryzjera, na pewno zmiana fryzury podniesie samopoczucie. I koniecznie wstaw zdj tego co w sb przyjdzie ![]() Eve faktycznie standard życia w PL znacznie odbiega od zachodu, chociaż jest mnóstwo bogatych ludzi i tych którzy bardzo dobrze sobie radzą i w naszym kraju. Wiadomo, jedno są bardziej zaradni, jedni mniej, jednym bez przerwy wiatr w oczy wieje, pensje są stanowczo za niskie, a ceny za wysokie, dlatego na zakupy odzieżowe do dobrze np. do Berlina pojechać, zwł że akurat z Poznania mamy bliżej niż do Warszawy. Pozostaje tylko liczyć na to że będzie lepiej. I zgadzam się też, że ludzie w Irlandii na pewno są milsi, bo w zawiści i nieszczerości to Polacy są chyba mistrzami świata:P Paulizia fajny bębenek ![]() grazin koszmarne te siostry TŻ...współczuję, ale musisz mieć po prostu zawsze swoje zdanie i nie przejmować się ich głupią gadką, która przeważnie wynika z zazdrości. Aha, 24kasia życzę oczywiście jak najlepiej z kredytem,ale na dom pod Łodzią to bardzo dużo kasy będzie potrzeba, a kryteria przyznawania kredytów hipotecznych są teraz tak zaostrzone, że ja nie wiem komu oni dają te kredyty. Chyba z 6 tyś na rękę trzeba zarabiać żeby 250 tyś dostać;/ Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2011-03-30 o 13:49 |
|
|
|
#3705 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jeszcze troche
|
|
|
#3706 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ja was opuszczę na trochę bo mnie oczy tak przeraźliwie zaczęły bolec i łzawić, że nie wiem co jest grane... położę się na trochę....mam nadzieje, że przejdzie bo mi się aż w głowie kręci...
|
#3707 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo samo dojechanie do szkoły mnie męczy, a co mówić siedzieć po 8 godzin na tych twardych krzesłach ehhhh ..ale do 11 kwietnia mamy mieć oceny wystawione, więc po 11stym już raczej rzadko się tam będę pokazywać i 29kwietnia zakończenie roku na szczęście potem tylko maturka i mogę rodzić
|
|
#3708 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wiesz ja marze o fryzierze, uwielbiam cudowac z wlosami, to jedyna rzecz z ktorej dumna jestem, bo juz sporo zapusciłam i ubolewam nad kazdym mm ktory musze obciac-wiadomo koncowki na pewno wstawie foty lozeczka ehhhhhhhhhhhh ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
![]() ja tez uciekam....
|
|
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
andziot; a jesz które michałki ? ja wczoraj kupiłam rodzicom te słynne białe. Podobne przepyszne. Powąchałam je sobie chociaż
Próbowałas tej nowosci ? gusiaczku i ja przyłączam sie do zachwytów nad Twoim brzusiem i w ogole wyglądem !! 24Kasia86, słuchaj męża dobrze Ci radzi Idz do fryzjera i zrób sie na bóstwo!! Od razu będziesz tez miała lepsiejsze samopoczucie Ja planuję iśc przed porodem na manicure i pedicure tylko sama nie wiem w jaką datę sie wstrzelić.. bo nóz widelec urodzę przed czasem poziomka, szlafroczek juz kupiony ?? Biedny mimbasek, ale przynajmniej oswoi sie z tymi odgłosami wiec poniekąd ma to swoje dobre strony Jaki zapach w końcu zafundowałas swojej zmywareczce ? bo pamietam, ze nie wiedziałas co wybrac ja skusiłam sie na cyrtynowo-limonkowy ale to nie moje klimaty aha a jak do pana diabetologa zadzwoniłam, ze jestem na statoilu i czy mam wejśc do srodka, czy czekac w aucie to odp. mi "niech pani wejdzie do srodka, jestem własnie w toalecie" Dziewczonka, ale Ty nie przesadzaj z tym prasowaniem
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
a my na weekend ze znajomymi planujemy grilla na trawce i wspinaczkę na Ślężę (tyle ze tą atrakcję akurat sobie odpuszczę
)idę na leżaczek podrzemać
|
|
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
anula I mam nadzieję, że w tej ciąży ostatnią tą glukozę...
A ja nie tyle wstaję, co się budzę i leżę Bo np. do łazienki w ogóle nie chodzę w nocy ![]() mary 3kg karate kid, płyn 1kg, łożysko ponad 0,5kg, cycki 1kg, macica 1kg, płyny i krew (dodatkowo magazynowana) 3,5kg ![]() Łącznie: 10kg i w tym ANI GRAMA tłuszczu ![]() eweska żeby chłopaki posiedzieli w brzuchu jeszcze 3 tygodnie, zgodnie z życzeniem mamy ![]() ddaaiissyy Nie pytałam ile teraz waży, ale jak wcześniej pisałam ona je pączki i to jest jej dieta Na moje oko to z 75-80kg ma teraz... Ale wiesz, ona mówiła, że 3 obiady dziennie to jej mało było ![]() antropia A ja się wyłamię z gołąbkowego szaleństwa. Mam taką zgagę, że mogłabym nic nie jeść... I tak już 3 dzień ![]() Nic mi nie pomaga... KOMPLETNIE NIC ![]() (ale jest mały + dzięki temu nie jem słodyczy 3 dzień )mary Ona się wtapiała w fotel 24kasia86 A jest jakiś przesąd dotyczący farbowania włosów w ciąży?? Ogólnie to chyba raczej jest tak, że te z amoniakiem mogą zaszkodzić, bo to silny środek chemiczny... Ale to raczej bardziej na początku ciąży, teraz dzidziole mają już wszystko powykształcane ![]() A poza tym fryzjerka może użyć takiej farby, którą można w ciąży bez problemu
|
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja kupiłam czekoladowe a mężu nie mógł się opanować i dwa dni później poleciał po te białe ![]() także mam co podżerać ![]() (choć chyba te czekoladowe jednak smaczniejsze) |
|
|
|
|
#3713 |
|
Wtajemniczenie
|
Mary jakas Ty kochana...
pewnie gdzies tak bedzie, bo w lutym bylo 85... i ja widze te okropne kilogramy. I moj maz tez i wszyscy co mnie znaja tez widza ide zjesc kiwi z tej rozpaczy!Spice chce isc do tesco, ale pada... ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Andziot biale michalki sa dobre, jednak te tradycyjne lepsze. Biale sa za slodkie zdecydowanie. ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- BTW chlone informacje od Mimbi jak gabka. Wie juz kiedy wychodzi? Ode mnie tez buzio w brzusio!
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
Ddaaiissyy, ja szlafroka nie mam jeszcze, a Mimbi wczoraj kupowała i z tymi zakupami pojechała do szpitala...
![]() Perfumy zmywarkowe, też mamy te, co Ty, bo jakiś gratis był przy zmywarce, ale bez szału, będę próbować inne Myślisz, że Dior coś ma do zmywarek? ![]() Akcja z lekarzem boska Matall, no nie ma tłuszczu i w ogóle pewnie cellulit mi od razu się wchłonie ![]() Idę pospać, za miesiąc mogę już nie wiedzieć, co to spanie w ciągu dnia |
|
|
|
#3715 |
|
Wtajemniczenie
|
jest moniaqc
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
Pauliziu, ja na fejsie na zdjęciach widzę takiego lachona, że mi oczy z zazdrości wypadają! A tu brzuszek też piękny, nie wiem, gdzie pochowałaś te kg. Może Ty masz jakąś wagę z importu?
![]() Mimbi pisała, że potrzymają Ją ze 4 dni, więc już w weekend powinna z nami tłuc posty
|
|
|
|
#3717 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
muszę tz-towi narobic ochoty to może się skusi
|
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
Moniquac
---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Kolejna pozycja do listy zakupów ![]() dobra, idę spaaać
|
|
|
|
#3719 |
|
Zadomowienie
|
oooosz Ty
masz radar jak się ktoś nowy pojawia? chciałam Was ponadrabiać i wrzucić kilka fotek - dajcie mi szanse . w pokoju mijego synusia .zaraz dorzuce z buźką moją do albumu - 34t i 3dc. |
|
|
|
#3720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moniqac Bardzo ładne brzusie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.

i chyba tez sie wezme za mycie podlog i odkurzanie, dobrze ze mam dwa male pokoiki, wiec duzo tego nie jest- gorzej z myciem naczyn-jak ja tego nie trawie

siostry Tż na szczescie tak i jakos daja rade, a ta najmlodsza 8lat ma i mieszka z rodzicami, nawet nie maja zeby dac jej na wycieczke, chyba ze my cos damy albo dziewczyny...

Czekamy na Ciebie fasolko
padłam... podobno do 3500-4000 g dobije..