|
|
#1861 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze opisy na GG! Część XXIII
your blue eyes, poprostuAsiss, istny_paradoks
a ty za ile sprzedasz miłość? na ile wycenisz swoje szczęście?
jak bardzo mnie kochasz, jeśli rozważasz odejście? nie ma być łatwo. ma być trudno, ciężko i momentami cholernie źle. nie zmienisz całego świata, ale możesz zmienić mój. wystarczy. najgorsze w obietnicach jest ich dotrzymanie. ty wiesz coś o tym, prawda?
|
#1862 |
|
Raczkowanie
|
"Chciałam więcej, choć miałam już wszystko. Całe szczęście bliżej niż blisko." "Chciałam w zgiełku o ciszy zapomnieć. W próżnym biegu straciłam oddech." "Gnało serce, o krok przed rozumem." "Chciałam więcej niż mogłam unieść. Niż mogłam unieść..." Varius Manx - Przebudzenie
|
|
#1863 |
|
Rozeznanie
|
dziękuje za wyróżnienia
![]() Stara miłość nie rdzewieje. Ona się starzeje. Czekała, aż on zrobi pierwszy krok. On czekał aż to ona zrobi pierwszy krok. Nigdy się nie spotkali. Widziałeś mnie, a teraz nagle udajesz ślepego. Przecież nie przeproszę cię za to, że nie jestem taka jaką sobie wymarzyłeś.
|
|
#1864 |
|
BAN stały
|
♫ szukam Cię już nawet w głębszych stanach mojej podświadomości próbując odnaleźć barwę Twego głosu gdy mówisz, że kochasz, że już na zawsze... ♫ tylko cichy szum wiatru odrywał ją od wspomnień. a poranne promienie słońca dzieliły czas, na ten przepłakany w nocy i ten za dnia, w którym trzeba było zmuszać osobno każdą komórkę ciała do wykonania najprostszych czynności, które trzymają człowieka przy życiu. tylko po co, skoro nie ma Ciebie? ♫ |
|
|
|
#1865 |
|
Zadomowienie
|
"
Odszedłeś bez pożegnania, nawet słowo nie zostało powiedziane Żadnego pocałunku który zapieczętowałby cokolwiek Wiem że mam kapryśne serce i trudne do zniesienia Zabłąkane spojrzenie i przeciążenie w głowie Dałam Ci przestrzeń abyś mógł oddychać, Trzymałam się na dystans żebyś mógł być wolny, Miałam nadzieję że znajdziesz brakujące element Który przyprowadzi Cię z powrotem do mnie Dlaczego nie pamiętasz, nie pamiętasz? Powodu przez który kochałeś mnie wcześniej, Kochanie proszę pamiętaj że kiedyś mnie kochałeś. " Adele
|
#1866 |
|
Raczkowanie
|
Może to chore ale cholernie lubie żyć w moim świecie fikcji.
A gdy poranki będą już ciepłe a twoje serce zimne, przyjdź zawsze możemy zamrozić się razem. Ludzie kryją się bo boją się reakcji drugiego człowieka. Kochają po cichu bo tak im wygodniej. Nigdy nie patrzył mi w oczy. Bał się uczucia , które dawno temu już się zrodziło. A , gdy zrozumie miłość, czarną kredką narysuje słońce. Normalny związek w tych czasach jest czymś nadzwyczajnie nienormalnym.
|
|
|
|
#1867 |
|
Raczkowanie
|
Płatał jej figle, a ona coraz bardziej się w nim zakochiwała. Jej zimny jak skała, choć jego dotyk sprawia przyjemność. Nie mówi jak bardzo ją kocha, ale ona wie. _________________________ ______________ "Denerwuje ją na każdym kroku, ale nie wyobraża sobie podążać bez Niego.
Złośnica się zakochała." |
|
|
|
#1868 |
|
Zadomowienie
|
" Budzę się sama... Powietrze w mojej sypialni rozbrzmiewa ciszą.. To musiała być miłość, Ale już się skończyła. To musiało być dobre, Ale w jakiś sposób to straciłam. Zamykam oczy i odpływam w marzeniach... To musiała być miłość. Od chwili, kiedy się dotknęliśmy do momentu, w którym wyśliznął nam się czas. To musiała być miłość. Ale już się skończyła. " Roxette
|
#1869 |
|
Rozeznanie
|
czekanie na ciebie wlokło się i wlokło, a mi siwiały włosy z każdą minutą.
pachnę kawą i mam myśli niespełnione tobą. są ludzie, których znamy od pierwszego wejrzenia, a są tacy, których poznajemy za późno, w odpowiednim czasie, albo w ogóle. Lubimy wstać wcześniej, wypić kawę, przejrzeć maile, ociągać się z założeniem skarpetek. Nie przeszkadzaj nam w tym. Rzadko to mówię, więc muszę powiedzieć: jest dobrze! ![]() nie lubię herbaty a jednak ją piję. rozumiesz metaforę (bo to jest metafora, ośle!)?
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
aż mi się buzia cieszy
![]() śmieję się z nim, rozśmiesza mnie,
|
|
#1871 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję za uznanie Myszki
![]() *
... A jak będę trzymać mocno za rękę, to nigdy nie odejdziesz, prawda? Bezsenność. Kolejny dzień leżę, próbuję uspokoić oddech, próbuję wyciszyć myśli, próbuję zasnąć. Mimo świadomości, że do spokojnego snu potrzebuję jedynie Twoich zamkniętych ramion. Zobaczyła Go. Serce jej zdrętwiało. Wiedziała, że od dziś będzie treścią jej własnej historii. Zapragnęła, by stał się sensem jej istnienia. Odezwałam się, aby zbadać grunt. Wkrótce jednak zrozumiałam, że nie chcesz po Nim stąpać ze mną. Jakieś piwko, bilard, kino.. Czy już jestem Twą dziewczyną? ![]()
(...) a jak już chcieć to tak, że od samej chęci rośnie serce. .. gdzie nadać list, aby dotarł do Ciebie? Marika, moja Mała Iskierko, tak bardzo mi Ciebie brak.. [*] Edytowane przez poprostuAsiss Czas edycji: 2011-03-30 o 17:08 |
|
|
|
#1872 |
|
Rozeznanie
|
dziękuje <3
miło na sercu się leży i poprawia nocami pod głową
gdy niepotrzebne w klatce piersiowej znajduje nowe swe zastosowanie tak puste i cierpkie. od kilku miesięcy cicho i pusto, nic nie jest wystarczająco ważne. czekanie dzieli się na trzy kategorie: a) czekasz aż się w końcu doczekasz b) czekasz i nigdy się nie doczekasz c) czekasz, a to na co czekasz pojawia się i znika ten niepokój kiedy pod powiekami pojawiają się sny, których porankami pijąc kawę nie chcesz sobie przypominać, które wprawiają w mdłości i bladość skóry, a rzeczywistość bardziej dobijająca. nieprawidłowo kieruje swoim życiem wiem, ale na inne kierowanie nim nie mam już siły, straciłam ją dosyć dawno. to nie uczucie to sposób istnienia. osłabłam, mdleje gdy nikt nie patrzy i uspakajam się tłamsząc w sobie to o czym głośno boję się mówić. tak naprawdę to lęk przed kolejną pustą minutą, to nienawiść do kolejnego pustego i wymuszonego uśmiechu z mojej strony. nie staraliśmy się o siebie. nigdy. po prostu byliśmy, a dziś po prostu nas nie ma. /we didn't try for yourself. never. We were just, and today in simply to not exist./ coraz częściej drżały jej dłonie, mało kogo to obchodziło. wystarczyło zaśmiać się i powiedzieć, że trzeba odstawić kawę. papieros i wódka są dobre kiedy wszystko inne zawodzi. co myślisz kiedy czujesz na sobie wzrok osoby, która zrujnowała Ci życie, która Cię nienawidzi, a jednocześnie patrzy na Ciebie tęskno? ja wtedy wybaczam. palę, bo to osłabia serce. mam nadzieję, że je zagłuszę dymem nikotynowym. / I smoke, because it weakens the heart. I hope that they howl with smoke nicotine./ za późno wróciłeś, skończyłam się. jak się czujesz?
|
#1873 |
|
Wtajemniczenie
|
xxgroszek07xx
![]() ' Bądź moim sidem, ja będę twoją nensi, założę różową sukienkę i pobawimy się w dirty dancing. pytania wciąż te same, a odpowiedzi jak nie było tak nie ma są ludzie po których odejściu pozostaje coś ponad wspomnienia moja miłość życia ? weekend, ale co dziesięć miesięcy zdradzam Go z wakacjami szczęście zamyka się na bardzo mały kluczyk, który łatwo zgubić pół mnie, pół Ciebie, i na pozór już mamy siebie '
|
#1874 |
|
Przyczajenie
|
siemsiemsiem
![]() " i bądźmy tak radośnie, żałośnie niedorośli <3 nie pisz. nie pytaj. nie pamiętaj. nic już nie rób, bo ranisz. emocjonalnie zepsuta. później przyjdź. Znowu zaciskam pięści, głęboki oddech i do przodu. Sukcesy trwają, dopóki ich ktoś nie spieprzy. Porażki są wieczne. pragnę Cię ponad normę. Please don't, don't leave me here, take my hand and breathe in deep. I don't understand why you can't take me with you. Proszę nie, nie zostawiaj mnie tutaj, chwyć mnie za rękę i zrób głeboki wdech. Nie rozumiem dlaczego nie możesz zabrać mnie ze sobą. So breathe in, breathe in, breathe in, breathe out. Więc zrób wdech, wdech, wdech i wydech. " |
|
|
|
#1875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moje dwa ulubiona najukochańsze Kociaczki Mój głos przypomina melodię twego serca.
mogę mieć takie życie, jaki inni mają sen! ![]() Edytowane przez patrysiowa_ Czas edycji: 2011-03-30 o 16:04 |
|
|
|
|
#1876 |
|
Rozeznanie
|
Wiem, że może nam się udać, dopóki mówisz, że mnie kochasz.
a miało nie być uczuć. Przyjaciel to ten, który zna nas i mimo wszystko kocha. "zanim nasze serca zdecydowały, że nadszedł czas by znów kochać." Jesteś moją obsesją.
|
|
#1877 |
|
Raczkowanie
|
Jesteś promieniem słońca w moim życiu " Jak sie zakochac i jednocześnie nie cierpieć? Nie stracić równowagi? Nie zachwiać od zawrotu głowy? Jak przeżyć miłość, unikając niebezpieczeństw, tych wszystkich up i down, wzlotów i upadków, pozytywne upojenie i negatywnego kaca, egzaltację i depresję ? Podążasz za mną - ja uciekam. Ja podążam - ty uciekasz. Nie można snuć planów na przyszłośc, ciągnąc za sobą przeszłość. Zachowanie poprzedniego związku i kontynuowanie nowego jest nie do pogodzenia. Aby budować, trzeba najpierw zburzyć, bo fundamenty nie wytrzymają. Podtawową wadą mężczyzn jest ucieczka, a główną wadą kobiet opowiadanie o swoich przeżyciach. Dla nas też kochanie wkrótce rozkwitną róże. To moja specjalność: żyję wspomnieniami, albo marzeniami.Pogrążam się w nostalgii lub żywię nadzieję. Rzeczywistość mnie złości. Najlepszy sposób, by nie żałować, to sprawić, by oni żałowali. Wygłaszam deklarację miłości, ale w czasie przeszłym . pustynny mężczyzna Najważniejsze jest to, by umieć wybrać drogę najmniejszego cierpienia, bez względu na to, dokąd prowadzi. Miłość na pół etatu Znam miłość i wiem, że przychodzi i odchodzi. Oduczam się odmieniać czasownik ,,kochać" z punktu widzenia posiadacza i uczę się koniugacji prowadzącej do wolności. Aby zdobyć miłość, nie można od niej za wiele oczekiwać. A tym bardziej żądać! Trzeba ją dawac, to się stokrotnie wraca. Miłośc jest czasem egoistyczna, niekiedy nieokiełznana, ale jednocześnie bywa wielkim zauroczeniem... jest zdobywaniem i uległością, egzaltacją i nieszczęściem...nadmiarem i brakiem... "
Chcę damą być i chcę być natchnieniem Divą kobiecych kaprysów i wad Dla jednych muzą, a dla innych snem Chcę stworzyć na nowo swój świat Irminka http://www.facebook.com/profile.php?id=100000420827906 Edytowane przez i_nie_zmienia_sie_nic Czas edycji: 2011-03-30 o 19:54 |
|
|
|
#1878 |
|
Raczkowanie
|
Powiedział, żeby odeszła, ułożyła sobie życie z kimś innym, że nie jest jej wart i nie chce żeby cierpiała. Ona jedynie się do niego uśmiechnęła i powiedziała, że takiego właśnie go pokochała i nie zamierza odejść. Podszedł do niej bliżej. Otulił ją swoimi silnymi ramionami i prosił by nigdy nie odchodziła. Zdziwiłbyś się, gdybym Ci powiedziała jak wiele Ciebie jest we mnie? _________________________ ______________________ "Denerwuje ją na każdym kroku, ale nie wyobraża sobie podążać bez Niego. Złośnica się zakochała." |
|
|
|
#1879 |
|
Raczkowanie
|
m_isiek, i_nie_zmienia_sie_nic - okradłam.
wiem, że jestem głupia, dziecinna i nieodpowiedzialna. ale to mi daje szczęście.
czemu się oburzają? czy kochanie świata jest złe? czerpię z życia jak najwięcej. i nigdy nie będę za to przepraszać. cieszyła się słońcem i wolnością. czekała na miłość. wiesz? po raz pierwszy była naprawdę szczęśliwa. księżniczka założyła trampki i pobiegła żyć po swojemu.
|
#1880 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gdzie jesteś, kiedy się wypalam? Pamiętam...nawet nie byłeś przy mnie, kiedy cię kochałam. Lubię smak twoich ust, lepszy od wiosennych truskawek, bo czuję bez niego prawdziwą pustkę, której nie zapełni nawet czekolada. Lubię, kiedy szalejesz na mój widok, czuję się taka nadzwyczajnie doceniona.
|
|
#1881 |
|
Raczkowanie
|
wiesz jak to jest, gdy nie ma nic, co dałoby siłę by żyć.? i nie wiem już który raz dotykam dna. |
|
|
|
#1882 |
|
Przyczajenie
|
eajAgnes , słodkje, ukradłam <3
![]() " Krztusząc się łzami,tęskniła tak cholernie mocno. " |
|
|
|
#1883 |
|
Rozeznanie
|
miło, że pamiętasz.
![]() _________________ - przecież zależy mi.
- chłopcze, gdyby Ci zależało stałbyś właśnie teraz obok niej trzymając ją za rękę. zawsze byłam, jestem i będę dziewczyną, której zawsze bardziej zależy. tak, bardziej od Ciebie. i choć jesteś trzymając mnie za rękę, pokaż, że kochasz najgoręcej. nie byłam wstanie dojść tak daleko jak Ty to potrafisz. zatrzymałam się, stoję. a czas dalej biegnie i nie ma mowy, aby się zatrzymał.
|
#1884 |
|
Zadomowienie
|
nie chcę być twoim planem "B", chcę być wersją ostateczną. - Miłość to zbyt mało. Wybacz musiałem Ci to powiedzieć. - Wiem o tym - Uff.. wiedziałem, że nasza miłość nie miała sensu. - Miłość może nie. Ale ta miłość plus zaufanie wbrew wszystkiemu miała sens... nigdy nie powiesz, że żałujesz, rozpacz w niej utopisz, a ona z Tobą będzie, chociaż doskonale wie, że w jej oczach będziesz szukał mnie. sprzedał swoje jutro, by podarować mi moje dzisiaj.
żegnaj przyjacielu. Malina 19.01.1994 - 24.09.2012 [*] Edytowane przez SparklyAngel Czas edycji: 2011-03-30 o 20:54 |
|
|
|
#1885 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję. ![]() Nic nie poprawia pamięci tak jak chęć zapomnienia.
Kto nigdy nie robi błędów, nigdy nie robi niczego. Zabierz miłość,a nasza Ziemia stanie się grobowcem. Żaden chłopak nie jest wart twoich łez, a ten, który jest, nie doprowadzi cię do płaczu.
|
|
|
#1886 |
|
Rozeznanie
|
"spytaj siebie czego pragniesz,
dlaczego kłamiesz, że miałeś wszystko? gdy udając, że śpisz, w głowie tropisz bajki z gazet, kiedy nie chcesz już śnić, cudzych marzeń... na linie nad przepaścią tańcz, aż w jedną krótką chwilę pojmiesz po co żyjesz."
|
#1887 |
|
Raczkowanie
|
Tego co do Ciebie czuję nie wyrazi żadne słowo
Choć jest ich tak wiele W tak różnych językach. Kim byłabym bez Ciebie skoro wypełniasz każdą myśl jaka przepłynie przez moją głowę ? Niczym. Bo jak inaczej nazwać pozostałości po człowieku z którego wyleciało szczęście, ulotniło się życie... Pierwszy raz włożyłam w coś cząstkę siebie Nie czując nutki rozczarowania - bo nic to nie dało. Ogarnęło mnie jakieś przemierzłe uczucie Jakby życie miało jednak sens... Niestety znikło równie szybko jak Ty. Powierzyłam Ci wszystko moje tajemnice, Poznałeś każdą wadę mojego umysłu i ciała. Wyrecytowałam Ci wszystkie błędy jakie popełniłam. Opowiedziałam o rzeczach które są złe a jednak ich nie żałuję. A Ty mimo tego wszystkiego podjąłeś ryzyko mnie pokochać Kogoś nieznaczącego nic w współczesnym świecie, nic nie wartą mnie.. Dlatego obiecuję kochać Cię do końca mych dni I nawet kiedy odejdziesz Będę czekać, bo być może zechcesz wrócić..
|
#1888 |
|
Przyczajenie
|
'Dni te trafił szlag, a przyszłość jest, ale już bez nas'.
'Choć nieraz myślałam, że to Ty, to jeszcze Cię nie spotkałam'. 'Widzę Twój uśmiech, czuję, nie jest prawdziwy. Też się uśmiecham, ale nie jestem szczęśliwa'. 'Wiem, że jutro też chcę budząc się widzieć Twój uśmiech'. 'Ja też mam przecież serce, którego często nie chcesz'. 'Albo nie umiesz, albo życie tak sprawiło, że o bólu nic nie powiesz i ukryjesz wszystko, nawet miłość'. 'Wielu odpuściło i dało sobie spokój, ja proszę o drugą szansę- bądź na każdym kroku'. 'Staram się opanować, wiem, że spokój to narzędzie'. 'Rodzisz się i drzesz mordę wniebogłosy, może podświadomie mamy odrazu wszystkiego dosyć'. 'Słodka rzeczywistość, kiedy wszystko jest LOL, LOL za LOLEM, kiedy wszystko jest SPOX'. ![]() 'Dziś znowu sztucznie zmniejszam wielkość źrenic, bo nie chcę patrzeć na świat, którego nie zdołam zmienić. Wiem, ile jest wart mój spokojny sen, i nagapiłam się już dość, na to co widzisz za szkłem'. 'Jestem ponad tym, w tym szaleństwie dopiero czuję, że żyję, mimo że właśnie tracę hajs, równowagę i siłę'. 'Codzień tracisz to, co już nie wraca'. 'Widzę wszystko i wszystko boli'. 'Słyszałaś o kole karmy? Nie da się budować szczęścia na czyimś bólu. Niszczysz- ktoś za chwilę zniszczy Ciebie'. 'Mówisz o miłości, ale nie wiesz jak to jest, kiedy zdasz sobie sprawę, że nie jesteś tą jedyną'. 'Raz za razem próbowałam odejść, ale to nie łatwe, kiedy twoja dusza rozdarta jest na dwoje, więc po prostu rezygnuję z tego każdego dnia, teraz wszystko co mogę, to zostawić to Tobie'. ![]() :roll eyes:![]()
|
#1889 |
|
Zadomowienie
|
***** " Ona jest czernią i bielą, ona jest smutkiem i nadzieją. Ona ostatnią bogów wybranką, moją sekretną siostrą i kochanką.. ***** Mój ból wsiąkał z deszczem w ziemię, takie dziwne oczyszczenie.. ***** Już nie czuję chłodu, gdy pada deszcz, mogę znowu z Tobą być tutaj gdzie nieśmiertelna daje mi swoją krew, nie pytając nawet czy jej chcę " ***** closterkeller - "czas komety"
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem absurdalną prostytutką w tym irracjonalnym burdelu. Będę nieśmiało stąpać po tym niepewnym gruncie, zwanym ziemią. Ze złudną nadzieją, że kiedyś poczuję szczęście rozrywające moje wnętrze, doszczętnie. Potrzebowałam dnia, żeby Cię pokochać. Teraz potrzebuję całego życia, aby Cię zapomnieć. Dzisiaj nie patrzysz na mnie jak na wartościową kobietę za którą mnie uważałeś. Dzisiaj patrzysz na mnie jak na zbędny przedmiot, przeszkadzający w procesie oddychania. Mam awersję na własne, osobiste serce. Bo za każdym razem, gdy Cię widzę, mimowolnie czuję niewysłowioną ekstazę. Nawet jeżeli permanentnie, usunę Cię z moich wspomnień, to i tak moje serce nie będzie w stanie zachorować na amnezję. Gdybym tylko mogła, to uwierz, że wyrwałabym sobie serce, a później wyrzuciła je za okno z największą siłą jaką potrafię. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.

Kocham Cię.