|
|
#1771 |
|
Przyczajenie
|
'czasami musimy przestać analizować przeszłość, przestać planować przyszłość, przestać zastanawiać się co tak naprawdę czujemy, przestać decydować rozumem co chce czuć serce. czasem musimy po prostu powiedzieć sobie 'niech się dzieje co chce' i iść dalej.
I ja też czuję się jak dziecko, które nagle zgubiło się w mieście; cały czas kurczowo trzymało się ręki swojej matki, aby nie wpaść do obłożonych zabawkami i watą cukrową wilczych dołów. A tu ciach. Jak ty mogłeś wszystko tak s✂✂✂✂✂✂✂ić? Miałam Go tylko polubić, a zakochałam się do granic własnych możliwości. Nawet nie wiedziałam, że tak potrafię. jestem typem dziewczyny, która dusi wszystko w sobie, ale nie prosi o pomoc, bo liczy na to, że oczy powiedzą wszystko. 2/3 problemów ludzi bierze się stąd, że nikt z nikim nie rozmawia.'
|
#1772 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wasze opisy na GG! Część XXIII
Dziękuję za pamięć <3
_________ 1. ...A oczy pieką od nadmiaru kłamstw, rzucanych w oczy, niczym ziarenka piasku w wietrzną pogodę. 2. Andersen doskonale wiedział, że z bajką jak z życiem - nie każda ma happy end. Widocznie moja bajka należy do wyciskaczy łez z dziecięcych lat. Ach, ileż to razy płakałam nad losem porzuconej na drodze stokrotki. Dziś sama dzielę jej los. Lecz nikt nie płacze. 3. Mój mały kawałek nieba, w środku samego piekła. 4. Wieniec laurowy zdobi mą skroń. Nie, nie jestem dumna z wygranej. Dlaczego? A Ty byś chciał być złotym medalistą peletonu samotności? 5. Smaku pocałunków już nie znam. Za to doskonale wiem jak smakuje wódka o piątej nad ranem. |
|
|
|
#1773 |
|
Zadomowienie
|
"
- ja.. ubieram się w lumpeksach.. - w czym..? - w sklepach z odzieżą używaną. - znaczy nosisz ubrania, których ktoś już nie chciał. - facetów też mam tylko takich, których nikt nie chciał.. - przepraszam, że Cię kiedyś zraniłem. Najważniejsze że sobie jakoś z tym poradziłaś.. - tak.. tylko z jednym sobie jeszcze nie poradziłam. Ja Cię ciągle kocham.. - kiepski dzień? - dlaczego? - bo dziś uśmiechnęłaś się tylko raz.. "
|
|
#1774 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tutaj cały czas jestem. <3
ruchy Twe powolne mowią w niezrozumiałym języku, gubią kropki i myślniki, znaki zapytania i przecinki, niepewność kroków Twych niepokoi mnie, oczyszcza mnie kilka kopel spadającego porannego deszczu. nocnych świateł czytam znaki, blask Twoich ust rozpieszcza mnie wewnetrznie, kochamy sie namietnie gubiąc przyzwoitosci ostatnie okruchy, Twoje rozpalone wnętrze czuje na tylnej szybie nocnego tramwaju. moja obojętność królować oziębłością od teraz Tobie bedzie. widzę Twoje przeciągające się rano kąciki ust, i gasi to lekko moje podkrązone oczami sińce. doszczetnie topie sie w dniu kazdej ewolucjii, popijajac łyk za łykiem twojej ekstrawagancjii. |
|
|
|
#1775 |
|
Rozeznanie
|
papergirl, parala - <3
to rodzaj chłodu, który ścina wszystko na swej drodze i nie daje nadziei na jakikolwiek powrót. po stokroć wracam do tych chwil choć już żadna nie wypala dziury w sercu, każda z nich po części wyblakła i od częstego rozpamiętywania stała się normalna, ale nigdy nie przestała być piękna. wyjazd nic nie da, bo miejsce nic nie zmienia. walka toczy się w środku z tym co czuje, a z tym czego czuć nie powinnam. tak naprawdę jesteśmy tacy sami, bawimy się ludźmi. czemu więc trafiliśmy na siebie? It isn't our time, there is no such thing as OUR time. / to nie jest nasz czas, nie ma takiego czegoś jak NASZ czas/ tell her you love her, and she that you are handsome. / mówisz jej, że ją kochasz, a ona mówi, że jesteś przystojny./ is a girl who wouldn't assist you to get up when you were drunk, because she was afraid that that will be dirty. / to dziewczyna, która nie pomogłaby Ci wstać kiedy byłbyś kompletnie pijany, bo bałaby się, że się ubrudzi. / Cinderella was a happy end, because the prince wasn't only about sex. / Kopciuszek miał szczęśliwe zakończenie, bo księciu nie chodziło tylko o seks. / nie ograniczaj czasu do godzin. serce pęknięte na kształt imienia, które je pękło. We are meat, we shouldn't love. / jesteśmy mięsem, nie powinniśmy kochać. / Makeup is the first step to make people think you can handle yourself. The second is a clean dress, and the third is an artificial smile. /makijaż to pierwszy krok do tego by ludzie myśleli, że radzisz sobie. drugi to schludny ubiór, a trzeci to sztuczny uśmiech. / it rains, it falls well being. / pada deszcz, spada dobre samopoczucie/ nie ograniczaj się do tego co powinieneś, a tego co nie wypada.
|
#1776 |
|
Rozeznanie
|
parala, paralogiczna !
![]() he broke your heart he took your soul /złamał Twoje serce zabrał Twoją duszę w Twoich oczach widzę tylko pustkę. Pustka wypełnia także Twoje serce. zostawmy to wszystko za sobą. i nigdy nie wracajmy. wspomnienia zachowamy na gorsze dni.
|
#1777 |
|
Rozeznanie
|
Już poznałam zapach miłości Nawet milion róż nie dorówna temu zapachowi Teraz samotny kwiat W moim towarzystwie Rozdziera mnie na wskroś Przyjdź do mnie Jak poezja w piosence Pokaż mi Nowy świat namiętności Kochaj mnie Bezinteresownie i bez powodu Bo skoro nie wiem nic o miłości Będę chronić swe serce |
|
|
|
#1778 |
|
Raczkowanie
|
bo bez Ciebie życie traci sens jakikolwiek,
bez Ciebie nie mogę nawet w nocy zmrużyć powiek. każdy dzień i każdą noc chcę być tylko przy Tobie. kocham kiedy obsypujesz mnie pocałunkami, nie do opisania jest uczucie między nami. bo moja miłość do Ciebie nie zna granic, nigdy Cię nie oddam na Świecie nikomu za nic. ja słucham Twoich rad, dla Ciebie staram pozbyć się wad, bo wokół Ciebie kręci się cały mój Świat. ______ Mesajah - Każdego dnia Edytowane przez chocolatelady Czas edycji: 2011-03-25 o 16:16 |
|
|
|
#1779 |
|
Zadomowienie
|
' Niszczę sobię włosy farbą, wątrobę wódką,
płuca fajkami, a serce tobą.'
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję myszki <3Paralogiczna, SparklyAngel - jeeej przepiękne kłamstwa wewnątrz twego serca.
|
|
#1781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, że jesteś ____ Gdziekolwiek pójdziesz Cokolwiek zrobisz Ja będę zawsze czekać na Ciebie.
|
|
#1782 |
|
Raczkowanie
|
"
melanż ciał i aromatów oczy, które nawet świętą sprowadziłyby na drogę grzechu rozświetlone drogi miłości "
Chcę damą być i chcę być natchnieniem Divą kobiecych kaprysów i wad Dla jednych muzą, a dla innych snem Chcę stworzyć na nowo swój świat Irminka http://www.facebook.com/profile.php?id=100000420827906 |
|
|
|
#1783 |
|
Raczkowanie
|
Issuee, papergirl, ratatamm - Urzekłyście mnie swoimi ostatnimi postami
Spacerowała po parku myślać o tym co będzie. Nie wiedziała , że to będzie jej ostatnie myślenie o nim. Chwilowa odbudowa uczuć i regeneracja serca. Trzymaliśmy się za ręce, co kilkanaście sekund całowałeś mnie lekko rozchylając wargę. Mówiłeś , że tak bardzo mnie kochałeś a ja wtedy zafascynowana Tobą , głupia i naiwna nie rozmyślałam nad słowem "kochałem". Był czas na miłość, przeminął. Czas bycia nastolatką zniknął za rogiem mózg ciągle czatuje z przeszłością a serce nie akceptuje słabości i rozczarować. Ciągnęło ją do słońca. Może zwyczajnie nie wyobrażała sobie zimy bez niego ? |
|
|
|
#1784 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
"Zawsze będziesz tym najlepszym, tym którego najbardziej kocham i chcę mieć do końca. lecz jakimś sposobem, ja wciąż jeszcze żyje. zabrałeś mi oddech, ale przeżyłam nie wiem w jaki sposób, ale nie dbam już o to." |
||
|
|
|
#1785 |
|
Raczkowanie
|
"
Szacunku nie można wymagać. Trzaba na niego zasłużyć. Plugastwa, które na mnie wylewasz, brudzą tylko ciebie. Uwodzenie jest najbardziej podniecającym sposobem porozumiewania się. Od pesymistów uciekam jak od zarazy. "
Chcę damą być i chcę być natchnieniem Divą kobiecych kaprysów i wad Dla jednych muzą, a dla innych snem Chcę stworzyć na nowo swój świat Irminka http://www.facebook.com/profile.php?id=100000420827906 |
|
|
|
#1786 |
|
BAN stały
|
'często za późno się ogarniam. często za wcześnie idę do przodu. Znasz na bank kogoś z kim chwilę trwają zbyt krótko, że nawet całe życie to za mało Szczęście to coś do zrobienia, ktoś do kochania i nadzieja na coś. Ej, bez tlenu oddycham, patrz teraz bije mi serce. Szczęście - pojęcie względne, nie szukam go już wszędzie Wiem, że żal, ale to nie koniec świata. Jeszcze kilka takich będzie.
przechodzisz przez etap PRZYPOMNIENIA, następnie na nowo PRZEŻYWASZ wszystko, akceptujesz to i na końcu po prostu SOBIE ODPUSZCZASZ' |
|
|
|
#1787 |
|
Zadomowienie
|
TiS, papergirl!
Jesteś bryzą, wiejąca wzdłuż uliczki, lekkością i wędrownym światłem.
|
|
#1788 |
|
Raczkowanie
|
Nie kocha się kogos z powodu wygladu , ciuchow czy samochodu. Kocha się go dlatego, ze spiewa on piesn , której nikt poza toba nie potrafi zrozumiec.
Swiat jest teatrem. Aktorami ludzie, którzy kolejno wchodza i znikaja Spraw by nasze życie nigdy nie oślepło, ale nabrało kolorów Ciesz się tym co masz, bo możesz kiedys tego nie mieć Inny smak ma powietrze.. po tylu przejsciach jest coraz ciezsze gęstsze Jeśli nie spelnia się moje sny.. uśmiechnę się , chocby przez lzy |
|
|
|
#1789 |
|
Raczkowanie
|
ja tylko na chwile.
![]() bo widzisz, nawet słowo 'kocham' nie wyrazi tego co do Ciebie czuję. czasami powinnam Cię tak porządnie uderzyć w głowę. może wtedy zrozumiesz jak mi zależy. 'bo łatwiej nam udawać cholernie szczęśliwych, niż zdobyć się na szczerą rozmowe..'
|
#1790 |
|
Przyczajenie
|
Lubię to!
|
#1791 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuję bardzo tak mi niezmiernie miło ![]() Każdego wieczora boję się zasnąć. Boję się, że nie będzie mi dane się jutro obudzić. Albo, że nie będzie jutra. Albo, że nie bedzie Ciebie, albo nie będzie mnie. Miłość tak na nią działała. Miała połamane skrzydła i zbyt spracowane dłonie. A serce - serce miała dziurawe. herbata ogrzewa me usta, czuję się bezpiecznie, pierwszy raz od wielu tygodni, bezpieczna, pomimo tego, że z oczu kapią czarne łzy. po raz pierwszy od wielu tygodni mówię o uczuciach. po raz pierwszy mówię co naprawdę czuję. Czasem tylko jeszcze przed snem pozwalam sobie na myslenie. To taka odskocznia od szarości dnia. Myslę wtedy o Tobie. To taka mala chwila szaleństwa. Żałuję jej przez cały następny dzień, jednak wieczorem znów się jej poddaję. Patrząc na milczącą zakochaną parę zastanawiam się jak to między nimi jest? Czy nie mówią nic dlatego, że wszystkie słowa zostały już wypowiedziane, czy może poprostu nie mają sobie już nic do powiedzenia? Uzmysłowiłam sobie, że tej przeraźliwej pustki w moich oczach już nic nie zastąpi.
Nawet książę z bajki. On po prostu nie będzie Tobą.
żegnaj przyjacielu. Malina 19.01.1994 - 24.09.2012 [*] Edytowane przez SparklyAngel Czas edycji: 2011-03-25 o 21:25 |
|
|
|
|
#1792 |
|
Przyczajenie
|
Wiesz o czym teraz myśle?O Wszystkich chwilach spędzonych z Tobą, o tych dobrych i złych.Wiem,były momenty w których myślałam że to się już dawno skończy..jednak zawsze dawaliśmy sobie jakoś z tym wszytkim rade,zawsze szukaliśmy wyjścia z problemu.Nigdy nie było sytuacji z której nie było wyjscia..A teraz?Powiedz,co teraz się z Nami stało?Gdzie się podział tamten zapał,miłość i pragnienie szczęscia?Zgubiliśmy to i zniszczyliśmy.
Wiesz..To chore.Mimo że już kogoś mam czuje ogromną pustke w sercu.Czuje że brak mi czegoś co powinno być na 1 miejscu.Brak mi prawidziwego uczucia, i Twojego spojrzenia jakbym była najważniejsza osobą na świecie.Całuje go ale myśle o własnie o Tobie.Mówie do niego,opowiadam mu różne historie ale czuje,że lepiej byłoby gdybym to Tobie je opowiała.Po prostu TY byleś mężczyzna mojego życia,nie żaden Nowy.Tylko Ty. Jestem kobietą,czasem slabą,czasem zadającą ból.Ale mnie również raniono.Więc dlaczego teraz oczekujesz odemnie czegoś,czego nie potrafie spełnic?Nie potrafie Ci zaufać i zacząć wszystkiego od nowa,przykro mi. Mam nadzieję że z czasem zapomne,zapomne jak smakowaly twoje usta.Jak pachnialy włosy.Zapomne jak czułam się przy twoim boku.Nie będe pamietać o tym,że dzień w którym stałam sie 'twoja' był najlepszym dniem w moim życiu.Zniszcze wszystkie wspolne dni,godziny,minuty,sekund y. Gdybym mogła cofnąć czas..Pewnie bym Cie nie spotkała,nie znalibyśmy się.Domyślałabym się że istnieje na świecie ktoś taki jak ty.Ale nie wiedzialabym dokladnie..że mieszka tak blisko mnie,że masz tak piękne ciemne oczy i potrafi mnie uszczesliwić.Uszczęśliwil es mnie dlatego nie chce cofac czasu-szkoda tylko że na tak krótko. Ehe.Pamietam.Pamietam to dokładnie.13.02 - dzien przed walentynkami. Byl naszym dniem. Własnie wtedy staliśmy się parą.Nie byl to związek niewiadomo jak długi,ale zdąrzyłam sobie uświadomić kilka rzeczy. Nie kochać więcej to raz. Nie starać się to dwa. Nie dawać sobą pomiatać to trzy. Żyć z nadzieją że mimo wszytsko wrócisz i przeprosisz... to cztery :-( znam to skąś.Mówisz:Tak,jak wróci to będe kazala mu odejść.Czy oby napewno?Czy Ty naprawde wierzysz w to że wróci?Nie.Sama w to nie wierzysz.Wiesz o tym że odszedl i to na zawsze.Dlatego usiłujesz sobie wmówić że wygonisz go precz jeśli przyjdzie.Jeśli naprawde twoje zamiary by sie spelnily i by chciał wrocic..dałabyś mu jeszcze jedna szanse..Uwierz..za bardzo go kochasz.taka miłośc zadko sie zdarza, tak silna i mocna. ona pokona wszystko.uwierz. |
|
|
|
#1793 |
|
Raczkowanie
|
"Nie znasz składu powietrza, którym oddychasz. To powietrze Cię zabija" "Żyję cicho krwawiąc, krwawie cicho żyjąc." _________________
moje ukochane z sali samobójców. |
|
|
|
#1794 |
|
Raczkowanie
|
i nawet tak bardzo nie bolało.
miłość i ból, to często to samo. nie histeryzuj, maleńka. to są dopiero początki.
|
#1795 |
|
Rozeznanie
|
A cisza mówi dużo głośniej niż słowa O złamanych obietnicach Tak ciężko powiedzieć 'żegnaj' W momencie, gdy właśnie wyciągam dłonie po miłość W bezkresnym niebie jesteśmy jedyni I żyjemy w moich snach Dlaczego nie możemy uratować przyszłości? Czy jesteśmy za ślepi by ujrzeć to co sprawia że myślimy o niepowodzeniach w które nie możemy uwierzyć? Edytowane przez grise Czas edycji: 2011-03-26 o 10:04 |
|
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
grise, papergirl -
___ Lubię niesamowite na swój sposób wieczory, które przynoszą mi ulgę, pozwalają zakończyć dzień, pozwalają przestać okłamywać wszystkich i wszystko w okół - moją ścianę, okno, kwiatek, twoje zdjęcie w ramce. I ponure poranki, których nigdy nie doświadczysz. Zmęczone kłamstwa. Uczucie, które sprawia, że czujesz się mniejsza od przechodzącego pająka. Wstyd mi przed sobą, więc staram się nie patrzeć w lustro. A gdy już koniecznie muszę, nieśmiało uciekam wzrokiem na włosy, ubranie, żeby tylko nie spojrzeć sobie w oczy.
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: .
<wstydniś> dziękuję ; * Połowę serca zgubiłam gdzieś, opętał mnie, straciłam pamięć
|
|
#1798 |
|
Raczkowanie
|
"
-zakochałem się w Tobie... -dlaczego? - bo tak pięknie jesz kanapki i pamiętaj ze każdy chłopczyk znajdzie kiedyś swoją dziewczynkę, bo jest ona mu przeznaczona budzi sie we mnie zwierz , to chyba leniwiec Mój Świat i Moje Kredki...Won Z Mazakami ;]] Poprawiasz mi humor lepiej niż milion kostek czekolady, lody z filmem i koc z herbatą. Lubię Cię bardziej niż dobrą książkę nocą i czekoladowy budyń! Bo chodzi tylko o to żeby nie wpaść w błoto A potem polecimy samolotem Całowanie się z Tobą to jak jedzenie truskawek w zimie "
|
|
|
|
#1799 |
|
Rozeznanie
|
Wydaje mi się, że znów stoimy w tym samym miejscu.
Oszalałam na twoim punkcie tak bardzo jak to tylko możliwe. A gdy wypowiem zaklęcie, pojawisz się przy mnie? Pozbieram tylko kawałki mojego złamanego serca i już mnie nie ma. Chyba w końcu cię rozgryzłam. Nie kochasz mnie.
|
|
#1800 |
|
Wtajemniczenie
|
jesteśmy czwórką minus dwa jesteśmy dwójką, która przeraża się w jedność spytali się czy potrafię zapłakać na zawołanie przywołałam wspomnienia o tobie płakałam jak dziecko za mamą - nie mogli mnie uspokoić jak mam zapomnieć skoro nawet dywan przypomina mi ciebie? w końcu to na nim stawałeś gdy przychodziliśmy do mnie zmieniłam się ta słodka, naturalna 'ja' została zamieniona na twardą, rockową 'nie ja' mimo ostrego wyglądu dusza pozostała duszą jestem bezsilna nie ma cię - z mojego horyzontu znikłeś jakieś miesiące temu mimo to dalej odprawiam codzienny rytuał jak mam się ubrać na nasze spotkanie nie jestem chora psychicznie, po prostu nie radzę sobie z informacją, że to koniec nas wypłakałam wszystkie łzy jakie miałam w zapasie sorry już mnie nie obchodzisz kochałam go - więcej grzechów nie pamiętam za wszystkie serdecznie żałuję i postanawiam się poprawić i więcej nie grzeszyć ♥ avocadowa patrysiowa_ ( ) parala TiS
Pieprz ich. Kompletnie. Nie potrzebujesz ich. Jesteś najfajniejszą laską na tej półkuli. Pieprz ich. Pieprz ich. Pieprz ich. Poważnie. Nie możesz pozwolić, żeby takie dupki rządziły twoim życiem. Edytowane przez krysztalik Czas edycji: 2011-03-26 o 16:17 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:49.

dziękuję myszki <3