|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)
dziewczyny co do tego ze okres L4 to okres bezskładkowy to niestety prawda, ja po poronieniu długo siedziałam na L4 i niestety nawet na świadectwie pracy to pisze wiec mimo ze to sprawdziłam to mam jeszcze pisemne potwierdzenie na świadectwie pracy
|
|
|
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2733 |
|
Zadomowienie
|
caroline_1988 - "Mamo Tato co Ty na to?" też wczoraj się zastanawialam czy nie zamówić tej ksiażki przez net ale najpierw pójde obejrzec w empiku
No air - zdrówka mucka21 - no to będę pisanka letnia :P zamówiłam sobie granatową, bo ja to taki sztywniak jestem i jakoś ciężko mi zaszaleć z ciuchami na całego kapka - ja mam rewelacyjną karotkę, odkryłam w zeszły czwartek na bazarku i codziennie pożeram przynajmniej jedną na surowo bluzka na duży biust to z tych które już dostałam to ta czarna, szara jest raczej wąska ale na brzuszku na pewno będzie sie dobrze układać Ja właśnie dotarłam do domu. Mama mi pomogła w zakupach, bo ogólnie nie pozwala mi nic dźwigać. Nawet ciężkiego wózka w sklepie nie mogę pchać Ale ok, chce pomagać, niech pomaga. Mam jeszcze na dziś trochę roboty ale na razie się byczę i wyciągam na łóżeczku, a potem planujemy ucztę lodową :P
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2011-03-30 o 18:51 |
|
|
|
#2734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze trafię na taki, który schodzi w jedną stronę![]() Tak sobie przeglądam różne strony i wiecie, że np. w Norwegii przysługuje tylko 1 usg w 20 tygodniu ciąży |
|
|
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
Naprawdę coś cicho tu dzisiaj. Ale widze że mam jedna strone do nadrobienia więc zabieram sie do robnoty ale najpierw sie pochwalę
![]() Wróciłam właśnie z Lidla i w moim akurat jest taka wyprzedaż wszystkiego i w tych koszach natknełam sie na kombinezonek dziecięcy za 12 zł! To aż grzech było nie kupić! Nowiuśki z metkami! Tym bardziej, ze ja w lumpkach nie potrafię szukać a ciuszków od rodziny w spadku żadnych nie dostanę ten kombinezon to jak za darmo Tylko gdzie ja go schowam teraz?
|
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
Martusiaaa21 ale super
Też ci się wydaje że to mimo wszystko daleko ?
|
|
|
|
#2737 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i za wizytę
|
|
|
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Mam znowu bób. Oszalałam na jego punkcie chociaż przyznam szczerze że jak na siebie dzisiaj popatrzyłam w przymierzalni to się lekko załamałam i muszę się ograniczyć z jedzeniem - ale bób nie tuczy przecież hahah.
|
|
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
cotynato szczerze przyznam ze nigdy w zyciu nie próbowałam bobu a Ty tak go zahwalasz, ze chyba się skuszę
Ale od wielu osób słyszałam jaki to bób jest dobry Tylko jakoś nigdy nie było okazji spróbować A jak go jesz? Normalnie sie go tylko gotuje czy jkoś specjalnie przyrządza jak szpinak np?---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- http://www.kwestiasmaku.com/zielony_.../przepisy.html tu jakieś przepisy z bobem znalazłam
|
|
#2740 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Kiciulec, gratuluję udanej wizyty
![]() No air, FERBI, zdrówka Cytat:
Nie pomyślałam nawet, że więcej za takie wizyty lekarze biorą, myślałam że ciąża to ciąża, a nie przeliczanie na ilość dzieci w brzuchu.Cytat:
Jestem fanką bsolutną Jakieś szczegóły poproszę (w jakiej formie się ją kupuje, czy jako bryłki czy ukrytą w czymś no i za ile).Cytat:
Jakbym i ja mogła Cię Cotynato prosić o linkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ty miałaś puste jajo, ja ciążę obumarłą, przyczyną tego na pewno nie był niedobór progesteronu Cytat:
![]() W każdym razie gratuluję zakupu To pierwszy?Wczoraj czułam się tak dobrze, poszłam z mężem na spacer do lasu, pogoda śliczna, owady jeszcze nie dokuczają, żyć nie umierać. Wróciłam głodna i zabraliśmy się za obiad, a tu w trakcie nie stąd ni z owąd tak mnie od tych zapachów i widoków zemdliło (w sumie nic takiego, nie wiem czemu zapach kiszonego ogórka i widok surowego jajka mnie tak obrzydził). Zamiast jeść obiad ja walczyłam w łóżku z mdłościami. A dziś to samo - takiego miałam smaka na zupę jarzynową, a tu przy jej gotowaniu totalny odrzut. Znowu mam tak, że na nic do jedzenia nie mam ochoty, nic mi nie podchodzi
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mamuśki, czemu chcecie linka nie mam nic ciekawego i wstyd mi za moje komentarze |
|
|
|
|
#2742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i może uda mi się wpasować w Twoją rozmiarówkę.Bób czeka w mojej zamrażarce na swój dzień, ale coś się doczekać nie może. Zrobił mi się smak przez Ciebie, ale czuję coś dziwnego w żołądku, pewnie po tej mega jarzynowej jarzynówce i już sama nie wiem czy to dobry pomysł
|
|
#2743 |
|
Zadomowienie
|
Ja ze smakami mam różnie.
Był taki tydzień, że dzień w dzień wieczorem pożerałam michę sałatki z surowych warzyw - przeszło. Innym znów razem kurki marynowane w occie - przeszło bo się w domu zapasy skończyły, a ja uznaje tylko te domowej roboty, ze względu na proporcje octu - muszą być kwaśne. Ogórki kiszone - zawsze uwielbiałam co kwaśne - na pierwsze mdłosci bardzo mi pomagały, potem się chyba troche przejadły, ale na kanapce z pasztetem czy z wędlinką zawsze muszą być. Był etap kanapek z masłem i pomidorem - obowiązkowo z solą. Mimo iż sól odwadnia, to mi pomaga na mdłosci, poprostu staram sie wiecej pić. Za to moich ulubionych chipsów solonych do ust nie biorę, jak raz mnie po nich wzdęło na cały dzień. Zamieniłam na frytki. Nawet w książce wyczytałam, że to zdrowo Teraz jest faza kanapek z masłem i rzodkiewką ( wczoraj mąż mi robił bo nie miałam wieczorem siły wstać) zaraz sama skoczę sobie zrobić ![]() No i karotka na przegryzki - przeważnie rano w drodze do pracy, bo jak jadę prawie godzinę to po drodze robię się głodna. Za to wszyscy, jak by się zmówili pytają mnie czy nie mam ochoty na śledzia.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2011-03-30 o 20:25 |
|
|
|
#2744 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aleś mi smaka zrobiła, aż mi w brzuchu jeździ - też uwielbiam bób ale ostatnio jadłam go jak było można kupić świeży - a ty kupujesz jakiejś firmy mrożonki? Jaki jest dobry? Zrobię jutro rajd po marketach po ten bób jak nic ![]() I w ogóle wiecie co wkurzyłam się - miałam mieć usg połówkowe 26 kwietnia, ale dziś zadzwoniła do mnie babka z recepcji, że to jest wtorek od razu po świętach i pracownia usg ma wolne czy jakoś tak... A w tej mojej przychodni usg robią tylko we wtorki - chciała mi przełożyć na za tydzien przed lub po 26 kwietnia, ale 19 mam wyjzad do Warszawy którego nie mogę odwołać, a w potem wypada 3 maj i znów nieczynne! No to przełożyła mi na kolejny wtorek na 10 maja dopiero Dobrze, że chociaż ta data mieści mi się w terminie wyznaczonym przez gina do zrobienia tego usg połówkowego - kazał mi na nie iść między 18 kwietnia a 11 maja czyli się łapie... Chyba kota dostanę to będzie już 23 tc!
|
|
#2745 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uwielbiam bób, ale jadłam tylko świeży, mrożonego nigdy. Jutro poszukam w sklepie
![]() Dzisiaj pierwszy raz od kiedy jestem w ciąży zjadłam mięso. Do tej pory na samą myśl o mięsie było mi niedobrze, a dzisiaj sobie zażyczyłam kebaba ![]() jaki był pyszny!
|
#2747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2748 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój nick jest taki sam jak tu tylko ma " -" na początku i na końcu ![]() Cytat:
Cytat:
z tej ekscytacji nie sądziłam, że narobię takiego smaka. Wydawało mi się że nie każdy to tak lubi. Mam w zamrażalniku jeszcze dwa worki to mogę wam ugotować A ja kupuję "cerfurowski" , za ok 5 zł. Czyli tanio nie jest, ale warto ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2749 |
|
Rozeznanie
|
i jeszcze piszecie o wędkowaniu tż, a ja z tż jesteśmy wędkarzami i zawsze do tej pory już jakąś wodę z wędkami odwiedziliśmy a teraz nie. a teraz to jak się rybki budzą i są głodne to jest satysfakcja z łowienia
ciekawe ile bede musiała jeszcze leżeć bo nic nie wiem, w szpital przy wypisie to nawet lekarz nic nie mówił o oszczędzaniu się, zresztą jak wcześniej mówił to nie mówił o leżeniu tylko o tym żeby nie współżyć, nie dźwigać itp
|
|
|
|
#2750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też bym ześwirowała Dziwnie, że robią usg jeden dzień w tygodniu Doczekasz sięCiekawe gdzie lullalby Mam nadzieję, że wszystko ok
|
|
|
|
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
Może została na noc na obserwacje czy coś? Albo wróciła do domku i śpi bo taki ogrom emocji... Mam nadzieję , że da znać co i jak niedługo. Oby wszystko było ok.
|
|
|
|
#2752 | ||||
|
kosmitka
|
Cytat:
W zamian za to niestety już po - dla mam z dziećmi - to słaba praca, bo po 11-12 godzin dziennie, do ok 20tej wieczorem. Coś za coś. Cytat:
Jeszcze co najmniej 30 lat pracy przed Wami, zdążycie tych składek nazbierać. I nie mówię tego jako laik. Cytat:
I mama też mi wczoraj pomagała, wózek dzielnie pchała, ziemię do kwiatów nosiła i sadziła z mężem moje wymarzone tuje na balkonie .Cytat:
Chyba Agnyska kiedyś pisała też o smażonej makreli w occie - też mam .
|
|
|
#2753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2754 |
|
kosmitka
|
Natko, dziel się koniecznie przepisem. Zapadajmy na manię zbiorowo.
![]() U mnie od dzisiaj kanapki z sałatą .
|
|
#2755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.wiecie co..uwielbienie do bobu to jedno, ale później te śmierdzące gazy masakratory![]() cotynato-masz fajne te ciuszki pytanie z tych głupich: Uciska na krocze nadal czuje, tak się zastanawiam czy jest możliwe by (przez podnoszenie tych cholernych worków)macica z bąblem obnizyła się ?Jak jutro będe czuć ucisk to w piatek wybiore się do lekarza..
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
cotynato też wąłśnie przeglądam twoje ciuszki i są bardzo fajne
Wyprzedajesz głównie swoje czy ściągasz skądś i sprzedajesz na allegro?
|
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba mi część cytatów wcięło
![]() Przypomniało mi się teraz, że jeszcze miałam napisać w sprawie tej problematycznej wizyty na NFZ i nieobecnego lekarza (Mucka?). Masz wypis ze szpitala i zawsze tym możesz się podeprzeć Cotynato, dobrze odpisałaś na tego nega
|
#2758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a będę miała kasę na coś nowego Idę na YCD , uwielbiam to |
|
|
|
|
#2759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
firma Lisner w każdym razie, kiedyś była w StokrotceCytat:
![]() Upolowałam kupony rabatowe do Reserved i Mohito (15 i 20%) Może kilka bluzek uda mi się kupić
Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-03-30 o 21:41 |
||
|
|
|
#2760 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
A z czym jest? poza tym, że z chrzanem .Kapka ja tak dziwnie się czułam po przedźwiganiu, ale zwykle pomagał dzien-dwa leżenia. Raz dzwoniłam do lekarza, ale miałam plamienia. Na wszelki wypadek może zadzwoń, a teraz leż, odpoczywaj, uważaj na siebie. I żadnych worków! ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Natko ja mam dużo wakacyjnych ciuchów, wiosennych też sporo,tylko już nie mogę doczekać się ciepła. A na lato marzę o lekkich sukienusiach . Chyba raczej nic nie kupię. Zamówiłam ostatnio leginsy i rajstopy ciążowe, do tego sporo luźnych bluzek i musi wystarczyć. Trochę szkoda mi kasy na zbyt dużo ciuchów, zwłaszcza, że to tylko na 1 sezon. Chociaż żal mi pewną część ciała ściska, hehe.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

Ale ok, chce pomagać, niech pomaga. Mam jeszcze na dziś trochę roboty ale na razie się byczę i wyciągam na łóżeczku, a potem planujemy ucztę lodową :P
17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię
Mierzyłam 54 cm.
Zawsze trafię na taki, który schodzi w jedną stronę

Tylko gdzie ja go schowam teraz?
za wizytę

Nie pomyślałam nawet, że więcej za takie wizyty lekarze biorą, myślałam że ciąża to ciąża, a nie przeliczanie na ilość dzieci w brzuchu.
Ale z tego co pytałam koleżanki to żadna nie miała (albo nie wiedziała) że miała podczas ciąży wyższą tempeaturkę... A jak to jest z Wami? Czy są tu dziewczynki mające wyższą tempkę od początku ciąży cały czas?
nie mam nic ciekawego