Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. 19 33,33%
Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. 23 40,35%
W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. 2 3,51%
W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. 0 0%
Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. 5 8,77%
Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. 1 1,75%
Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. 0 0%
Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. 5 8,77%
Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. 1 1,75%
Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-30, 15:12   #2401
margaret82
Zadomowienie

Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Dziękuję
Może nie będę jakąś złą matką...

heh dzięki dziewczyny
No pewnie że nie bedziesz !! Będziesz wspaniała mamuśka Wiele kobiet bedąc w ciąży sie obawia jak sobie poradzi i w ogóle, ale podobno jak sie trzyma już małą kryszynke w ramionach to wszystkie wątpliwości mijają i instynkt nam podpowiada co mamy robić.
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 15:17   #2402
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
No pewnie że nie bedziesz !! Będziesz wspaniała mamuśka Wiele kobiet bedąc w ciąży sie obawia jak sobie poradzi i w ogóle, ale podobno jak sie trzyma już małą kryszynke w ramionach to wszystkie wątpliwości mijają i instynkt nam podpowiada co mamy robić.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 15:26   #2403
Shira_83
Zadomowienie

Dobry

nadrobiłam was od wczoraj rany nie było łatwo
Kolina masz wizytę następną tak samo jak ja
Linuska
fajny pomysł z tym usg na prezent

Dzięki za kciuki wszystkim
taka fajna pogoda dziś a mi się nic nie chcę kurde szkoda..... ale nie mogę się zmobilizować
Stary 2011-03-30, 15:31   #2404
meszsares
Zadomowienie

Marina - trudno, zebys sie nie przejmowala brakiem entuzjazmu, w koncu to Twoje zycie (a w zasadzie to juz nie tylko Twoje) a kazdy chcialby moc sie cieszyc wszsytkim co go spotyka... Ale pocieszajace jest to, ze ciaza sie niedlugo skonczy, a Ty bedziesz miala tyle radosci, szczescia i... roboty, ze wszelkie obecne rozterki przestana istniec
jacieeee - sliczne kafelki, ja tez mam paradyza- takie: http://www.paradyz.com.pl/Collection...oom/fascia-cao
uwielbiam zielen i jasne kolory i jak tylko je zobaczylam, wiedzialam, ze beda MOJE
szkoda tylko, ze niedlugo sie przeprowadzam do mieszkania z lazienka, ktora wcale mi sie nie podoba.. no, ale wyzsza koniecznosc.

Natka - zastanow sie jeszcze z ta SR. Ja bym bardzo polecala. Raz, ze poznasz szpital, w ktorym chcesz rodzic, zobaczysz jak wyglada porodowka, nie bedzie ona obcym nieznanym miejscem. Dwa, ze poznasz polozne i potem jak przyjedziesz to porodu to i one poznaja Ciebie. A trzy, ze poznasz ludzi w takiej sytuacji jak Ty, zyskasz nowe kolezanki moze nawet na lata.. Ja mam dwie, z ktorymi kontakt utrzymuje intensywnie i bardzo sie wspieramy
Pisalas, ze czasem sie nudzisz bedac sama w domu - to jest rowniez szansa na ROZRYWKE, naprawde
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 15:33   #2405
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Ale wy macie wene

Cytat:
Napisane przez umbryjka Pokaż wiadomość
Lecialam w ciazy juz 3 razy (loty dwugodzinne w 7, 12, 18 tygodniu) , pytalam lekarza i absolutnie nie mial nic przeciwko. Lot za kazdym razem znioslam normalnie, tylko pilam duzo wody. Tak wiec jesli ciaza przebiega prawidlowo nie powinno byc przeciwwskazan (bynajmniej moj lekarz nie mial)
lekarz tez mi tak powiedział zeby kupic rajstopy przeciwżylakowe i popijać wode, ale wiecie jak to w ciązy nagle wszyscy chcą dawać najlepsze rady i nagadali mi ze pewnie poronie i wogóle

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
a ile u Was kosztuje SR?????? ja byłam w szpitalu w ktorym chce rodzic i połozna rzuciła mi z uśmiechem.......parę złotych pytam ile a ona : 500 no dla niej to moze pare złotych ale dla mnie ciut sporawo......
u mnie darmowa

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
w czerwcu bym sie juz bala, to jednak wysoko bedzie juz
a slyszalam (info do sprawdzenia) ze linie lotnicze powyzej ktoregos tygodnia wymagaja zaswiadczenia od lekarza ze mozna latac

kiedys bylam na wczasach gdzie bylo malzenstwo z malutkim dzieckiem, bardzo malym, nie mialam doswiadczenia by okreslic w jakim jest wieku i w samolotach tez widywalam male dzieci, mysle ze nie ma ograniczen, ale to tez moznaby sprawdzic u przewoznikow
powyżej 26 tygodnia mozna mieć zaświadczenie
a ja lece w 20tc a wracam w 22 wiec powinno byc ok

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
tez tak kiedys zrobilam - czyli brak kasy nie zawsze jest przeszkoda dla zakupoholiczki

zapomnialam napisac o czyms bardzo waznym, wczoraj poczulam serie ruchow po raz pierwszy tak pod rzad i przez dluzsza chwile, przylozylam reke do brzucha i przez skore czulam delikatnie dotkniecia
mam nadzieje ze teraz juz coraz czesciej bede czula dzidziolka
wczesniej czulam cos delkatnie, smyranie, jakies pukniecia ktore byly jednorazowe i pozniej mimo czekania na kolejne nie pojawialy sie
hihi

aha, do hurtowni nie jade, a tak mi sie nie chcialo
gratuluje poczucia ruchów, u mnie na razie bardzo delikatne wciąż czekam na prawdziwego kopniaka

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny.

Ja tez czekam na pierwsze ruchy. Niby cos tam czuje, ze sie przelewa, bulgocze ale nic konkretnego ja plci tez nie znam jeszcze. Jestem jako jedna z ostatnich 7 kwietnia ide na USG i wtedy sie dowiem (mam nadzieje ze sie nie schowa lobuz maly)

Telik ja Cie pamietam na poczatku watku udzielalam sie czesciej a teraz z braku czasu tylko was podczytuje i od czasu do czasu cos napisze. Pamietam tez Weruczka i Maugoszatke ktore gdzies zniknely, no i oczywiscie nasze aniolkowe mamusie. A przy okazji nie wiecie co tam u nich?????
dziękuje

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
zapraszam kto chętny, wyszedł miooooodziooooo
ale bym zjadła
Stary 2011-03-30, 16:12   #2406
patik87
Zakorzenienie

Hej, ale napisałyście, ciężko Was nadgonić. Byłam dzisiaj na badaniach, mocz, morfo i ta glukoza 50g. Dali do wypicia w plastikowym kubeczku, rozrobione z ciepłą wodą, i bardziej przeszkadzała ta woda jak ta słodycz, z mniej ciepławą by poszło lepiej. Ale i tak nie było tak tragicznie. Badania juz odebrałam przez internet, wszystko jest ok.
Robiłam prywatnie, bo prywatnie chodze do gina no i musiałabym iśc do swojego rodzinnego najpierw po skierowanie, a to sie wiąże z czekaniem kolejkach, do tego nie lubie tego wiejskiego ośrodka zdrowia jak tam jade coś mi sie robi.

Od wczoraj coś z moim podwoziem nie tegez, chyba jakiś grzyb,dziwny śluz i lekkie swędzienie, dobrze ze w pt mam wizyte to gin coś zaradzi. Ale powiedzcie z czego to cholerstwo sie robi? Seksu zero, higiena na najwyższym poziomie...nie wiem.

MARINA ja też miałam takie lekkie załamki, czy jestem gotow ana dzidziola, a pRzede wszystkim czy dam rade, i mimo ze staralismy sie o dziecko i to była swiadoma robota. Myśl pozytywnie, nie zadręczaj się, rozumiem ze sytuacja z mężem Ci nie pozwala, nie znam sprawy więc konkretnych rad nie udzielę, bądź dzielna

Lubię oglądać te wasze zakupy lumpkowe, więc wstawiajcie oko nacieszyć. jak znajdę wenę to porobię zdjęcia. Dzisiaj byłam w 1 lumpku, ale nic nie wygrzebałam.

BaboniK szybkiego powrotu do stanu używalnośći życzę

Zanka sliczny brzusio, porównuje do swojego bo ja tez 25 tc. bardzo podobne mamy

Dziwnie mnie dziś brzuch w nocy bolał, tak z prawej strony, ledwo sie przekręciłam na drugi bok. Może dlatego ze śpię na prawym boku, podobno trzeba na lewym..

Pochwalę się, ze umyłam dzisiaj okna, jutro pomyje tarasy.

Wkurzyła mnie tesciówka (sory, musze sie wyżalić), zawsze sie interesuje gdzie jade, ile siatek zakupów na górę wnoszę tylko filuje. a ja mam taki charakter, ze nie lubię sie spowiadać.Czuje sie jak intruz, nigdy mi nic nie powiedziała ale mam wrażenie, ze jej przeszkadza ze mój tż tylko zarabia a ja to wydaje! Źle mi z tym. Przydałoby sie oddzielne wejście od nas. Wtedy by oknami filowała.

nadrabiam dalej.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 16:24   #2407
SweetAngel1984
Zadomowienie

telik - ale masz smakowita stronke w podpisie....... zapisałąm do ulubionych i napewno bede korzystac

patik - ja tez czyscioszka jestem itp. ale w ciazy chyba bardziej podatne jestesmy na jakies infekcje i tez spie na prawym boku kwestia wieloletniego przyzwyczajenia

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-03-30 o 16:25
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 17:24   #2408
brunetka2000
Zakorzenienie

Właśnie wróciłam od lekarza (przyjęła mnie bez numerka) Na kaszel dała mi coś pod język homeopatycznego, cerutin i paracetamol na gorączkę. Na szczęście w płucach nic nie słychać i gardło też nie najgorsze Bardzo się boję o Alicję mam nadzieję, że nic jej się nie stanie
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 17:28   #2409
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam od lekarza (przyjęła mnie bez numerka) Na kaszel dała mi coś pod język homeopatycznego, cerutin i paracetamol na gorączkę. Na szczęście w płucach nic nie słychać i gardło też nie najgorsze Bardzo się boję o Alicję mam nadzieję, że nic jej się nie stanie
Spokojnie lekarka wie co mozesz w ciazy brać i nie dała by Ci niczego co by zaszkodziło dziecku.
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
Stary 2011-03-30, 17:28   #2410
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

dziewczyny ja już wróciłam od lekarza .... synuś rośnie prawidłowo, wszystko jest ok, szyjka też dobrze, na te napięcia brzucha mam brać Asmag i ewent no-spe ................ zdj dzidzi nie mam , nie dał mi, a szkoda ..... ale jestem mega szczęśliwa że dobrze wszystko

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 17:33   #2411
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
dziewczyny ja już wróciłam od lekarza .... synuś rośnie prawidłowo, wszystko jest ok, szyjka też dobrze, na te napięcia brzucha mam brać Asmag i ewent no-spe ................ zdj dzidzi nie mam , nie dał mi, a szkoda ..... ale jestem mega szczęśliwa że dobrze wszystko
Super że synek zdrowo rośnie i z szyjką wszystko ok.
A tak poza tym widze że tu prawie każda z nas ma te napinania brzuszka taki chyba urok tego okresu ciąży mnie dzisiaj nawet - odpukać - nie napinał się na tyle żebym czuła, ale zaraz wezmę magnez tak profilaktycznie i witaminki bo ostatnio kilka dni nie brałam - zapomniałam

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 17:36   #2412
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a ja mam na skierowaniu wlasnie glukoza... wróć : test obciazenia glukozą
A Ja mam eve... coś tam nie umiem się doczytać i - krzywa cukrowa
tyle wiem,ze 50 mam mieć.
Taką zwykła glukozę zrobiłam sobie ostatnio, na czczo pobierając krew

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
zapraszam kto chętny, wyszedł miooooodziooooo
ale bym zjadła!
Jutro robię gołąbeczki specjalnie dla mojego mężusia

Cytat:
A ja mam okropny podły nastrój...
Ehh kończę na tym jednym dziecku, bo ciąża to dla mnie gehenna ;/
A Ja znowu mogłabym być w ciąży, świetnie się czuje
I jak będzie Emilka na 100% to na pewno będę chciała aby miała braciszka

Cytat:

Aj łezka się zakręciła...
dzięki, naprawdę dziś to już miałam całkiem dość. Czasem warto się jednak wygadać...A mąż? cóż wogóle mi nie pomaga...żyjemy tak jakby w dwóch innych światach...

Rozmowa, rozmowa, rozmowa, rozmowa, rozmowa.
Kompromis, kompromis,kompromis,kompr omis.

Ja na początku czułam się tak jakbym była sama
z tą ciążą...a potem okazało się że dla męża był to szok
no i potrzebował czasu na oswojenie.
Liczył się że będę w ciąży, ale nie dowierzał że to już ten czas.
On oczekiwał ode mnie aby Ja go oswoiła w jakiś sposób,
a Ja oczekiwałam od niego aby po prostu ze mną o ciąży rozmawiał.
Kiedy sobie wyjaśniliśmy wszystko to zupełnie oboje żeśmy się nastawili na to że Nasze rolę zmienią się w rodziców
Czytamy wzajemnie co się rozwija w każdym tyg u dzieciątka.
Rozmawiamy co musimy kupić, jakie kolory,fasony itd.
Jedynie w czym dał mi wolną rękę to pojazd małej,
bo stwierdził że kompletnie się na tym nie zna,
może mi pomóc ale wie że się o tym naczytałam i powiedział,
że lepiej będzie jak wybiorę ale i tak go wezmę na jazdę próbną
do sklepu

GŁOWA DO GÓRY - nikt się nie urodził od razu mamą

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość

Natka - zastanow sie jeszcze z ta SR. Ja bym bardzo polecala. Raz, ze poznasz szpital, w ktorym chcesz rodzic, zobaczysz jak wyglada porodowka, nie bedzie ona obcym nieznanym miejscem. Dwa, ze poznasz polozne i potem jak przyjedziesz to porodu to i one poznaja Ciebie. A trzy, ze poznasz ludzi w takiej sytuacji jak Ty, zyskasz nowe kolezanki moze nawet na lata.. Ja mam dwie, z ktorymi kontakt utrzymuje intensywnie i bardzo sie wspieramy
Pisalas, ze czasem sie nudzisz bedac sama w domu - to jest rowniez szansa na ROZRYWKE, naprawde
A Ja znowu zupełnie inne podejście mam, uważam że im będę więcej wiedziała co i jak na porodówce itp itd to potem się będę zastanawiała a co by było gdyby itd.
Wolę zdecydowanie mniej wiedzieć,
a co do ludzi to jakoś wolę mieć do nich dystans..
Złożyło mi się tak fajnie, że kuzynka za nie długo ur,
potem koleżanka więc pewnie będziemy sobie robić
spotkania mamusiek

~~*~~

Zaszalałam z teściową
A CCC nic nie znalazłam interesującego,
w Orsay kupiłam sobie zwykłe topy,
ale takie fajne długie, które zakrywają ślicznie brzuch
No i w Auchan małe zakupki.

Zrobię dzisiaj na kolację zapiekankę z papryką, szynką i cebulą do tego śmietana i koncentrat mój mąż ją uwielbia, a jest taka super prosta

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 17:48   #2413
Vaniliova11
Zadomowienie

Właśnie wróciłam od lekarza i przy okazji zrobieniu zakupów Lekarka stwierdziła mężowi rwe kulszową i dostał tabletki i l4 .
Byliśmy w M1 na zakupach kupiłam sobie buty wiosenne w kurtke wiosenną jeszcze wchodze
Wzięliśmy już od znajomego fotelik samochodowy myślałam że nie ma on wkładki dla noworodka i będzie trzeba kupić ale na szczęście ma
Na moim magnezie z b6 też pisze że nie brac w ciąży jedynie pod kontrola lekarza no przecież sama sobie go nie przepisałam
Na glukoze dostałam recepte ale okazała sie niepotrzebna
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 17:52   #2414
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
wygrzewaj się pod kołderką, o niunie się nie martw, te leki na pewno jej nie zaszkodzą, lekarz wie co robi.

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:

Super, oby tak dalej, rośniemy
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 17:53   #2415
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
a dlaczego nie dostałaś zdjecia ? Ja tam bym sie od razu upomniała
Stary 2011-03-30, 17:59   #2416
zanetaa88
Zakorzenienie

http://kobieta.wp.pl/gid,13271519,im...iazdjecie.html

Taka mała ciekawostka, co można robić w czasie ciąży
Myślę i tak że to zależy wszystko indywidualnie od każdej kobiety
jak do tego podejdzie

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 18:35   #2417
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Hej!

Melduje, ze juz wrocilismy od rodzicow...ale odwyk od netu... a tu 55 stron do nadrobienia, tylko kiedy jak taka ladna pogoda?

Pewnie nie szybko bede na biezaco, a jutro mam USG polowkowe. Trzymajcie kciuki, ciekawe czy to faktycznie dziewczynka?
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 18:44   #2418
Stapelka
Rozeznanie

ja też mam odwyk od forum przez pogodę i remont ale już bliżej końca mam nadzieję. najważniejsze że łazienka działa

Gratuluje wizyt, płci, trzymam kciuki za kolejne
Aga za Twoją jutro (to zapamiętałam bo ostatni wpis )

W poniedziałek idę na glukozę, nie dostałam recepty ale skierowanie tak. Umówiłam się z koleżanką też ciężarówką, będziemy sobie razem mdleć i rzygać

Babonik - wracaj szybko do formy.

Kurcze zdecydowana byłam na Jedo a tu kusicie tym Implastem muszę go gdzieś na żywo zobaczyć i się przejechać.

Marina
, nie martw się, ja też nie czuję się szczególnie dumna z faktu bycia w ciąży, nie czekam na każdego kopniaka, wkurza mnie brzuch, ograniczenia, dolegliwości. Z przerażeniem myślę o nieprzespanych nocach, obolałych sutkach i burzy hormonalnej po porodzie.
Myślę, że to naturalne reakcje i wszystko się zmieni jak zobaczymy nasze dzieci

tyle zapamiętałam
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 18:48   #2419
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
a wizytę super że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Hej!

Melduje, ze juz wrocilismy od rodzicow...ale odwyk od netu... a tu 55 stron do nadrobienia, tylko kiedy jak taka ladna pogoda?

Pewnie nie szybko bede na biezaco, a jutro mam USG polowkowe. Trzymajcie kciuki, ciekawe czy to faktycznie dziewczynka?
mówisz i masz
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 18:48   #2420
CrazyMachine
Zadomowienie

Hej dziewczyny,
Widzę, że dziś na tapecie znów temat ruchów. Pytanie: jak odróżnić zwykle kopniaczki od czkawki? Jak się czuję czkawkę dziecka?
No i druga sprawa która mnie nurtuje, mianowicie rozmiar czapeczki. Widziałam w sklepach różne rozmiary, typu 37, 40.... Jaki rozmiar mniej-więcej powinna mieć pierwsza czapeczka? Kupiłam sobie w pepco taką oznaczoną na 1 miesiąc (czy coś takiego), ale wydaje mi się taka maleńka... może to dla wcześniaka?
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 18:51   #2421
SweetAngel1984
Zadomowienie

ja juz po kolacji......były kanapeczki z wedlinka serkiem i pomidorkiem........

brunetka - kochana odpoczywaj pod kolderka duzo spij i nic sie nie mart niuni ni sie nei stanie to silna dziewuszka

jakoś mnie wygina na spanie a tu dopier o 8 ........

nie wiem jaki wózek kupic .....bladego pojecia ani pomyslu nie mam
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 18:53   #2422
DaKaro
Zadomowienie

Witam, odpisuję na raty.
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Witajcie

musze powiedzieć że macie śliczne brzuszki, mój ze wzgledu na to ze mam termin na 30/08 nie ma jeszcze takiego ładnego okrągłego kształtu

pewnie wszystko przede mną

mam pytanie czy któras z was leciała samolotem w ciży
my wylatujemy za 2 tygodnie na wakacje i jestem ciekawe jak bede znosic lot?
Ja leciałam w 7 i 9 tygodniu ciąży, bez większych problemów. Lecę też za 3 tygodnie, a potem w połowie maja. Jakoś nie mam oporów.
[QUOTE=Brida;26049690]
Zależy jak znosisz ciążę. Wiem, że niektóre linie lotnicze nie chcą wpuszczać po 27 tygodniu, inne pozwalają do 32 tygodnia, ale tylko z potwierdzeniem od lekarza, że ciąża przebiega prawidłowo.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 18:56   #2423
Marina1
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy Dobrze, że jest to forum...I dobrze wiedzieć, że nie tylko ja mam takie obawy...
Dziś leżę cały dzień, bo mam te boleści brzucha.
Może jutro pójdę się przewietrzyć trochę, dotlenić mózg.
I jutro porozmawiam za radą jednej z Was z mężem. Zobaczymy, co dalej.

Gratuluję udanych wizyt!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-30, 18:58   #2424
BABONIK
Zadomowienie

Kolina gratuluję serii ruchów

Dziękuję za kolejne życzenia powrotu do zdrowia mam problem,jestem alergikiem i teraz cś pyli niemiło i jak kicham to dpiero chce mi szyję urwac ehhhh

Vaniliova- to fajnie,że mąż dostał L4 ,będziecie miec czas dla siebie a rwa kulszowa-nie zazdroszczę,oby leki szybko zadziałały

witam po przerwie dwie krakowskie Agnieszki

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Słoneczko -super wieści

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 19:03   #2425
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Super że synek zdrowo rośnie i z szyjką wszystko ok.
A tak poza tym widze że tu prawie każda z nas ma te napinania brzuszka taki chyba urok tego okresu ciąży mnie dzisiaj nawet - odpukać - nie napinał się na tyle żebym czuła, ale zaraz wezmę magnez tak profilaktycznie i witaminki bo ostatnio kilka dni nie brałam - zapomniałam
Hehe ja mam jeden listek z witaminami położony na stoliku i patrzę na niego codziennie kilkanaście razy ale zawsze wieczorem się zastanawiałam czy wzięłam czy nie I od jakiegoś czasu moje witaminki wyglądają tak ale przynajmniej wiem czy witamina wzięta czy nie

Gratuluje udanych wizyt
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg STA76261.jpg (56,9 KB, 54 załadowań)
Stary 2011-03-30, 19:06   #2426
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Kolina gratuluję serii ruchów

Dziękuję za kolejne życzenia powrotu do zdrowia mam problem,jestem alergikiem i teraz cś pyli niemiło i jak kicham to dpiero chce mi szyję urwac ehhhh

Vaniliova- to fajnie,że mąż dostał L4 ,będziecie miec czas dla siebie a rwa kulszowa-nie zazdroszczę,oby leki szybko zadziałały

witam po przerwie dwie krakowskie Agnieszki

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Słoneczko -super wieści
Babonik ja też jestem alergikiem i ostatnie dni były koszmarne ciągłe prychanie i łzawienie oczu na szczęście po kroplach troche lepiej
Stary 2011-03-30, 19:10   #2427
83monia
Zakorzenienie

marina - ja jestem juz matka a nadal nie wiem czy bede i jestem dobra matka... tego chyba nigdy sie nie dowiem, bo niby jak. podobno wystarczy byc wystarczajaco dobra matką

rozmiar czapeczki - ja bym brala najmniejsza w sklepie, moje nawet w takiej na 1 miesiac sie topiło...

patik - w ciazy kwasowosc pochwy maleje i wszystko moze nas zagrzybić

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 19:16   #2428
Zmalowana
Zakorzenienie

margaret pomysł bombowy- wykorzystam go bo sama mam problem z witaminami i pamięcią

Zjadłam wczoraj truskawki z jogurtem i cukrem, dosłownie 5 sztuk i rano mi dzisiaj wyskoczyły plamy na twarzy. Pewnie uczulenie, chociaż nigdy nie miałam. Trudno ;p dobrze, że nie trąd ;p

Gratuluję wszystkich udanych wizyt Dziewuszki

A zdjęcia brzuszków są super ! Lubię je oglądać Chociaż przed ciążą mnie to trochę obrzydzało, a teraz to coś naprawdę fajnego

A i zanka zapomniałam Ci napisać, że wyglądasz bardzoo szczupło stąd mój szok, że się tak tą wagą martwisz. Wyglądasz b. ładnie
Ja zauważyłam że buzia mi trochę spulchniała, ale co tam w ciąży nie jest się wiecznie

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 19:37   #2429
nerola
BAN stały

Usuwam posta bo i tak beza sensu.

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-03-31 o 07:38
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 19:40   #2430
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Hej!

zacisniete

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Hehe ja mam jeden listek z witaminami położony na stoliku i patrzę na niego codziennie kilkanaście razy ale zawsze wieczorem się zastanawiałam czy wzięłam czy nie I od jakiegoś czasu moje witaminki wyglądają tak ale przynajmniej wiem czy witamina wzięta czy nie

Gratuluje udanych wizyt
super patent tylko że ja mam tabletki w buteleczce a nie w listkach

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości