|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
19 | 33,33% |
Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
23 | 40,35% |
W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
2 | 3,51% |
W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
0 | 0% |
Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
5 | 8,77% |
Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
1 | 1,75% |
Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
0 | 0% |
Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
5 | 8,77% |
Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
1 | 1,75% |
Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
1 | 1,75% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 |
Zadomowienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
No pewnie że nie bedziesz !! Będziesz wspaniała mamuśka
![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2403 |
Zadomowienie
|
Dobry
![]() nadrobiłam was od wczoraj rany nie było łatwo ![]() Kolina masz wizytę następną tak samo jak ja ![]() Linuska fajny pomysł z tym usg na prezent ![]() Dzięki za kciuki wszystkim ![]() taka fajna pogoda dziś a mi się nic nie chcę kurde szkoda..... ale nie mogę się zmobilizować ![]()
#2404 |
Zadomowienie
|
Marina -
![]() ![]() ![]() ![]() jacieeee - sliczne kafelki, ja tez mam paradyza- takie: http://www.paradyz.com.pl/Collection...oom/fascia-cao uwielbiam zielen i jasne kolory i jak tylko je zobaczylam, wiedzialam, ze beda MOJE ![]() szkoda tylko, ze niedlugo sie przeprowadzam do mieszkania z lazienka, ktora wcale mi sie nie podoba.. no, ale wyzsza koniecznosc. Natka - zastanow sie jeszcze z ta SR. Ja bym bardzo polecala. Raz, ze poznasz szpital, w ktorym chcesz rodzic, zobaczysz jak wyglada porodowka, nie bedzie ona obcym nieznanym miejscem. Dwa, ze poznasz polozne i potem jak przyjedziesz to porodu to i one poznaja Ciebie. A trzy, ze poznasz ludzi w takiej sytuacji jak Ty, zyskasz nowe kolezanki moze nawet na lata.. Ja mam dwie, z ktorymi kontakt utrzymuje intensywnie i bardzo sie wspieramy ![]() Pisalas, ze czasem sie nudzisz bedac sama w domu - to jest rowniez szansa na ROZRYWKE, naprawde ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2405 | |||||
Wtajemniczenie
|
Ale wy macie wene
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ja lece w 20tc a wracam w 22 wiec powinno byc ok Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2406 |
Zakorzenienie
|
Hej, ale napisałyście, ciężko Was nadgonić. Byłam dzisiaj na badaniach, mocz, morfo i ta glukoza 50g. Dali do wypicia w plastikowym kubeczku, rozrobione z ciepłą wodą, i bardziej przeszkadzała ta woda jak ta słodycz, z mniej ciepławą by poszło lepiej. Ale i tak nie było tak tragicznie. Badania juz odebrałam przez internet, wszystko jest ok.
Robiłam prywatnie, bo prywatnie chodze do gina no i musiałabym iśc do swojego rodzinnego najpierw po skierowanie, a to sie wiąże z czekaniem kolejkach, do tego nie lubie tego wiejskiego ośrodka zdrowia jak tam jade coś mi sie robi. Od wczoraj coś z moim podwoziem nie tegez, chyba jakiś grzyb,dziwny śluz i lekkie swędzienie, dobrze ze w pt mam wizyte to gin coś zaradzi. Ale powiedzcie z czego to cholerstwo sie robi? Seksu zero, higiena na najwyższym poziomie...nie wiem. MARINA ja też miałam takie lekkie załamki, czy jestem gotow ana dzidziola, a pRzede wszystkim czy dam rade, i mimo ze staralismy sie o dziecko i to była swiadoma robota. Myśl pozytywnie, nie zadręczaj się, rozumiem ze sytuacja z mężem Ci nie pozwala, nie znam sprawy więc konkretnych rad nie udzielę, bądź dzielna ![]() Lubię oglądać te wasze zakupy lumpkowe, więc wstawiajcie oko nacieszyć. jak znajdę wenę to porobię zdjęcia. Dzisiaj byłam w 1 lumpku, ale nic nie wygrzebałam. BaboniK szybkiego powrotu do stanu używalnośći życzę ![]() ![]() Zanka sliczny brzusio, porównuje do swojego bo ja tez 25 tc. bardzo podobne mamy ![]() Dziwnie mnie dziś brzuch w nocy bolał, tak z prawej strony, ledwo sie przekręciłam na drugi bok. Może dlatego ze śpię na prawym boku, podobno trzeba na lewym.. Pochwalę się, ze umyłam dzisiaj okna, jutro pomyje tarasy. Wkurzyła mnie tesciówka (sory, musze sie wyżalić), zawsze sie interesuje gdzie jade, ile siatek zakupów na górę wnoszę tylko filuje. a ja mam taki charakter, ze nie lubię sie spowiadać.Czuje sie jak intruz, nigdy mi nic nie powiedziała ale mam wrażenie, ze jej przeszkadza ze mój tż tylko zarabia a ja to wydaje! Źle mi z tym. Przydałoby sie oddzielne wejście od nas. Wtedy by oknami filowała. nadrabiam dalej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2407 |
Zadomowienie
|
telik - ale masz smakowita stronke w podpisie.......
![]() ![]() patik - ja tez czyscioszka jestem itp. ale w ciazy chyba bardziej podatne jestesmy na jakies infekcje i tez spie na prawym boku kwestia wieloletniego przyzwyczajenia
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-03-30 o 16:25 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2408 |
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam od lekarza (przyjęła mnie bez numerka) Na kaszel dała mi coś pod język homeopatycznego, cerutin i paracetamol na gorączkę. Na szczęście w płucach nic nie słychać i gardło też nie najgorsze Bardzo się boję o Alicję mam nadzieję, że nic jej się nie stanie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2409 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2410 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja już wróciłam od lekarza .... synuś rośnie prawidłowo, wszystko jest ok, szyjka też dobrze, na te napięcia brzucha mam brać Asmag i ewent no-spe ................ zdj dzidzi nie mam , nie dał mi, a szkoda ..... ale jestem mega szczęśliwa że dobrze wszystko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak poza tym widze że tu prawie każda z nas ma te napinania brzuszka ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2412 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tyle wiem,ze 50 mam mieć. Taką zwykła glukozę zrobiłam sobie ostatnio, na czczo pobierając krew ![]() ![]() Jutro robię gołąbeczki ![]() ![]() Cytat:
![]() I jak będzie Emilka na 100% to na pewno będę chciała aby miała braciszka ![]() Cytat:
Rozmowa, rozmowa, rozmowa, rozmowa, rozmowa. Kompromis, kompromis,kompromis,kompr omis. Ja na początku czułam się tak jakbym była sama z tą ciążą...a potem okazało się że dla męża był to szok no i potrzebował czasu na oswojenie. Liczył się że będę w ciąży, ale nie dowierzał że to już ten czas. On oczekiwał ode mnie aby Ja go oswoiła w jakiś sposób, a Ja oczekiwałam od niego aby po prostu ze mną o ciąży rozmawiał. Kiedy sobie wyjaśniliśmy wszystko to zupełnie oboje żeśmy się nastawili na to że Nasze rolę zmienią się w rodziców ![]() Czytamy wzajemnie co się rozwija w każdym tyg u dzieciątka. Rozmawiamy co musimy kupić, jakie kolory,fasony itd. Jedynie w czym dał mi wolną rękę to pojazd małej, bo stwierdził że kompletnie się na tym nie zna, może mi pomóc ale wie że się o tym naczytałam i powiedział, że lepiej będzie jak wybiorę ![]() do sklepu ![]() GŁOWA DO GÓRY - nikt się nie urodził od razu mamą ![]() Cytat:
Wolę zdecydowanie mniej wiedzieć, a co do ludzi to jakoś wolę mieć do nich dystans.. Złożyło mi się tak fajnie, że kuzynka za nie długo ur, potem koleżanka więc pewnie będziemy sobie robić spotkania mamusiek ![]() ~~*~~ Zaszalałam z teściową ![]() A CCC nic nie znalazłam interesującego, w Orsay kupiłam sobie zwykłe topy, ale takie fajne długie, które zakrywają ślicznie brzuch ![]() No i w Auchan małe zakupki. Zrobię dzisiaj na kolację zapiekankę z papryką, szynką i cebulą ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2413 |
Zadomowienie
|
Właśnie wróciłam od lekarza i przy okazji zrobieniu zakupów
![]() Byliśmy w M1 na zakupach kupiłam sobie buty wiosenne ![]() ![]() Wzięliśmy już od znajomego fotelik samochodowy ![]() Na moim magnezie z b6 też pisze że nie brac w ciąży ![]() ![]() Na glukoze dostałam recepte ale okazała sie niepotrzebna |
![]() ![]() |
![]() |
#2414 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
Super, oby tak dalej, rośniemy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2415 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2416 |
Zakorzenienie
|
http://kobieta.wp.pl/gid,13271519,im...iazdjecie.html
Taka mała ciekawostka, co można robić w czasie ciąży ![]() Myślę i tak że to zależy wszystko indywidualnie od każdej kobiety jak do tego podejdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2417 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
Melduje, ze juz wrocilismy od rodzicow...ale odwyk od netu... a tu 55 stron do nadrobienia, tylko kiedy jak taka ladna pogoda? Pewnie nie szybko bede na biezaco, a jutro mam USG polowkowe. Trzymajcie kciuki, ciekawe czy to faktycznie dziewczynka? |
![]() ![]() |
![]() |
#2418 |
Rozeznanie
|
ja też mam odwyk od forum przez pogodę i remont
![]() ![]() Gratuluje wizyt, płci, trzymam kciuki za kolejne Aga za Twoją jutro (to zapamiętałam bo ostatni wpis ![]() W poniedziałek idę na glukozę, nie dostałam recepty ale skierowanie tak. Umówiłam się z koleżanką też ciężarówką, będziemy sobie razem mdleć i rzygać ![]() Babonik - wracaj szybko do formy. Kurcze zdecydowana byłam na Jedo a tu kusicie tym Implastem ![]() Marina, nie martw się, ja też nie czuję się szczególnie dumna z faktu bycia w ciąży, nie czekam na każdego kopniaka, wkurza mnie brzuch, ograniczenia, dolegliwości. Z przerażeniem myślę o nieprzespanych nocach, obolałych sutkach i burzy hormonalnej po porodzie. Myślę, że to naturalne reakcje i wszystko się zmieni jak zobaczymy nasze dzieci ![]() tyle zapamiętałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2419 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2420 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
Widzę, że dziś na tapecie znów temat ruchów. Pytanie: jak odróżnić zwykle kopniaczki od czkawki? Jak się czuję czkawkę dziecka? No i druga sprawa która mnie nurtuje, mianowicie rozmiar czapeczki. Widziałam w sklepach różne rozmiary, typu 37, 40.... Jaki rozmiar mniej-więcej powinna mieć pierwsza czapeczka? Kupiłam sobie w pepco taką oznaczoną na 1 miesiąc (czy coś takiego), ale wydaje mi się taka maleńka... może to dla wcześniaka? |
![]() ![]() |
![]() |
#2421 |
Zadomowienie
|
ja juz po kolacji......były kanapeczki z wedlinka serkiem i pomidorkiem........
brunetka - kochana odpoczywaj pod kolderka duzo spij i nic sie nie mart niuni ni sie nei stanie to silna dziewuszka ![]() ![]() jakoś mnie wygina na spanie a tu dopier o 8 ........ nie wiem jaki wózek kupic .....bladego pojecia ani pomyslu nie mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2422 | |
Zadomowienie
|
Witam, odpisuję na raty
![]() Cytat:
[QUOTE=Brida;26049690] Zależy jak znosisz ciążę. Wiem, że niektóre linie lotnicze nie chcą wpuszczać po 27 tygodniu, inne pozwalają do 32 tygodnia, ale tylko z potwierdzeniem od lekarza, że ciąża przebiega prawidłowo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2423 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy
![]() Dziś leżę cały dzień, bo mam te boleści brzucha. Może jutro pójdę się przewietrzyć trochę, dotlenić mózg. I jutro porozmawiam za radą jednej z Was z mężem. Zobaczymy, co dalej. Gratuluję udanych wizyt!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2424 |
Zadomowienie
|
Kolina gratuluję serii ruchów
![]() Dziękuję za kolejne życzenia powrotu do zdrowia ![]() ![]() ![]() ![]() Vaniliova- to fajnie,że mąż dostał L4 ,będziecie miec czas dla siebie ![]() ![]() witam po przerwie dwie krakowskie Agnieszki ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Słoneczko -super wieści ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2425 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Gratuluje udanych wizyt ![]()
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2426 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2427 |
Zakorzenienie
|
marina - ja jestem juz matka a nadal nie wiem czy bede i jestem dobra matka... tego chyba nigdy sie nie dowiem, bo niby jak. podobno wystarczy byc wystarczajaco dobra matką
![]() rozmiar czapeczki - ja bym brala najmniejsza w sklepie, moje nawet w takiej na 1 miesiac sie topiło... patik - w ciazy kwasowosc pochwy maleje i wszystko moze nas zagrzybić |
![]() ![]() |
![]() |
#2428 |
Zakorzenienie
|
margaret pomysł bombowy
![]() ![]() ![]() Zjadłam wczoraj truskawki z jogurtem i cukrem, dosłownie 5 sztuk i rano mi dzisiaj wyskoczyły plamy na twarzy. Pewnie uczulenie, chociaż nigdy nie miałam. ![]() Gratuluję wszystkich udanych wizyt Dziewuszki ![]() A zdjęcia brzuszków są super ! Lubię je oglądać ![]() ![]() A i zanka zapomniałam Ci napisać, że wyglądasz bardzoo szczupło stąd mój szok, że się tak tą wagą martwisz. Wyglądasz b. ładnie ![]() Ja zauważyłam że buzia mi trochę spulchniała, ale co tam w ciąży nie jest się wiecznie ![]()
#2429 |
BAN stały
|
Usuwam posta bo i tak beza sensu.
Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-03-31 o 07:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2430 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.