|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja szukam jakiejs fajnej sukienki na lato i nie ma takiej jakbym chciała ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2852 |
Zadomowienie
|
Ale za to dla Syna kupiłam takie śliczności (a w zasadzie to siostry kupiły bratu
![]() ![]() http://allegro.pl/sliczne-buciki-ska...465678380.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2853 |
Zakorzenienie
|
Jeju, ale mi się nic nie chce.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2854 |
Zadomowienie
|
Ooo, jak ja bym chciała, żeby mi ktoś pierożki zrobił
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Caltea Czas edycji: 2011-03-31 o 13:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2855 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Widziałam jeszcze sandały gumowe z kwiatkiem ale się wstrzymam, zobaczę jak w tych sie będzie latać. Przynajmniej brudem nie zajdą ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2856 | |||
kosmitka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja wczoraj zaliczyłam wieczorkiem jeden i dzisiaj też. Dlatego podziwiam, że wy macie tyle czasu na pisanie tutaj. Ja od rana sprzątam, gotuję, potem jakiś spacer i dopiero teraz na chwileczkę usiadłam. A wy już od rana tyle naprodukowałyście ![]() W temacie zakupów - nic na mnie nie wchodzi ![]() ![]() Dzisiaj upatrzyłam sobie takie sportowe bolerko, co myślicie? Zastanawiam się też nad grzybkami, jakie wklejacie, ale dla mnie to rozmiar 40 byłby pewnie potrzebny. Mam brzuch już jak wieloryb, a dobrze byłoby, żeby to chociaż na 2 miesiące starczyło. I chciałabym jeszcze spodnie dresowe ciążowe kupić, bo kupiłam welurowe czarne i niestety są w kółko w sierści, wygladają potwornie. Jeśli macie namiary na jakieś to plizz wklejajcie.
![]() ![]() |
![]() |
#2857 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() trzymam kciuki za wizyty. Ale dzisiaj piękna pogoda ![]() Caltea córy mają gust, śliczne skarpetko-butki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2858 |
Zakorzenienie
|
A ja mam dzisiaj na obiad pierożki
![]() Zadzwoniłam do taty żeby kupił ![]()
#2859 |
Zakorzenienie
|
grzybki fajne
![]() ja na szczęście mam taki luźniejszy płaszczyk na chłodne dni i mam nadzieje ze to mi wystarczy he he a jak będę gdzieś jechać na grilla to sobie do auta wrzucę jakis kocyk i jak będzie mi chłodno to sie nim owinę ![]() a ogólni eto miałam teraz sajgon mały i mogła do was dopiero zajrzeć ![]() byłam niedawno w sklepie koło mojej pracy i były tam takie sliczne maciupkie rzeczy i chciałam kupić ale sie powstrzymałam ![]() ![]() a co do rzeczy to ja ma taki sweterek i jest rewelacyjny , pewnie styknie na cała ciąże ![]() ogólnie mam duzo bluzek na ramiaczkach takich rozciągliwych wiec bede sobie je wkladac i na to ten sweterek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2861 |
kosmitka
|
Aa2 ja też mam sporo sweterków, ale właśnie chodzi mi o sportowe ubrania, bo lubię na co dzień założyć jakieś luźne dresy, bluzy, adidasy, może dlatego, że zwykle chodze dość elegancko ubrana ze względu na pracę. W dresach czuję się najwygodniej. I z psem w sumie też wolę w dresach niż w sukience.
Mam sweterek luźny, podobny do Twojego, ale dłuższy - w sumie na taką pogodę też mógłby chyba być, jak coś się cieplejszego założy pod spód. Muszę tylko do tego kupić jakąś fajną apaszkę.
![]() |
#2862 |
Zakorzenienie
|
cotynato
![]() ![]() ![]() jeszcze troszkę wytrzymasz i wizyta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2863 |
Zadomowienie
|
cotynato to kombinezonik dla dziewczynki, masz przeczucie czt tak byś chciała?
![]() za godzinę będziesz już prawie w gabinecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez cały czas na elegancko ![]() ![]() ![]() a ten sweterek teraz bardzo mi sie przydaje bo zakładam pod niego biała bluzkę na to swetr i śmigam tak do pracy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kupowałam jak nie wiedziałam, że w ciąży jestem, ale teraz ani grama nie żałuję, dobrze, że znalazłam. uwielbiam takie rzeczy z uszkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2866 |
kosmitka
|
Cotynato to fakt, słodkie są takie uszka. Dzisiaj oglądałam na allegro fajne paki ubrań dla takich małych dzieci, ale nie śpioszków czy body, ale właśnie takie kombinezony, jeansy, sweterki - takie wyjściowe. Co prawda używane, ale zastanawiam się, czy nie warto tego kupić, zwłaszcza, że w cenie 150 zł jest np. ok 30 sztuk różnej odzieży.
Będziecie takie coś kupować?
![]() |
#2867 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ogóle ogladam sobie niektóre ciuszki i za fajną cene mozna niezłe rzeczy upolowac ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2868 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2870 |
Raczkowanie
|
Witam dziewuszki!!
Kurrcze ja nie raz mam taki wrażliwy ten brzucholek zwłaszcza na dole , ma któraś tak? |
![]() ![]() |
![]() |
#2871 | |
kosmitka
|
Cytat:
![]() Ja nie planowałam, ale jak pooglądałam, to w sumie chyba się zdecyduję. Niewielkim kosztem będę miała duży wybór. A tak czy inaczej śpioszki, kaftaniki i body kupię nowe. O tak właśnie wymyśliłam. ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- W jakim sensie?
![]() ![]() |
![]() |
#2872 | |
Zakorzenienie
|
No to wyszykowana czekam na tż. Oczywiście on jeszcze nie wyjechał a ma kasę i ma mnie zawieźć. Gdyby nie to to bym poszła sama i miała go w
![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
![]() jezzu trzymajcie kciuki za mnie bo boję się jak przed jakąś wyczekiwaną randką w ciemno prawie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2873 |
Raczkowanie
|
No jak sie głaszcze tak na dole , wydaje mi sie że to już macica tam chyba jest ..to mam takie śmieszne uczucie . ale to dziś akurat i mnie to nie boli .. tylko tak jakby gilgocze
---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Ale muszę też dodać że chyba popadam w schize lekką.. w tamtym roku końcem lipca miałam operacje i wycinali mi cyste dość sporą, wiec teraz każde zakucie w boku a ja jestem w histerii natychmiast. Mało tego na samym poczatku ciąży okazało sie że też mam cyste na 5 cmm więc znowu kontrola ciągnie czy nie ... czuje coś czy nie ..jak sie obracam na bok albo spie na boku i wstaje zaraz a mnie pociągnie teraz to panika że, coś nie tak. W ciąże zaszłam po 5 miesiącach po operacji więc w sumie w środku nie do końca jest to zabliżnione jak bym chciała, gin powiedziała że, wrażliwszy ten brzuszek bedzie rejonie blizny i żeby sie nie spinać ale ja to już chyba całkiem w schize popadłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2874 | ||
kosmitka
|
Cytat:
Kciuki!!!!!!!!!!!!!! Cytat:
Ja miałam laparoskopię w maju, dokładnie na dzień matki.
![]() ![]() |
![]() |
#2875 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie cięcie na 15 cm... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2876 |
kosmitka
|
Niutek ja miałam cięcie na podobną wielkość w 2004 roku, usuwaną dużą cystę. To, że to miejsce jest bardziej wrażliwe, to całkowicie normalne, u mnie niektóre blizny, np. po operacji kolana są wrażliwe do dzisiaj, mimo że od operacji minęło 8 lat. Akurat moja po laparotomii nie boli ani nie czuję jej, ale też od operacji minęło już sporo, bo ponad 6 lat.
Słuchaj się swojej gin, brzuch w tym miejscu jest o wiele bardziej wrażliwy, może zaczęły się robić jakieś pierwsze zrosty, ktore teraz są rozrywane, do tego rozciąga się macica i miejsce, które się goiło, znowu się rozciąga. Mnie też bardzo długo bolało po operacji przy wstawaniu, przekręcaniu itp. Kłuje mnie nawet do teraz bo laparoskopii. Nic się jednak złego dzieje, a ten ból to efekt połączenia ciąży i gojenia. Bardzo Ci współczuję, bo wiem, jak ciężko i długo dochodzi się do siebie po takiej operacji. Bardzo dobrze, że jesteś w ciąży, ja odwlekłam sprawę i zobacz po tylu latach znowu trafiłam na stół. Nic się nie martw, dziecku to nie pomaga a ból u Ciebie będzie inny niż u "zwykłych" ciężarówek.
![]() |
#2877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wróciłam z zakupów ![]() Pierwsza pozytywna sprawa- przeżyłam ![]() Kupiłam sobie sukienkę z dzianiny- taka jakby tuniczkę, rajstopki ciążowe- mega wygodne w brzuszek ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2878 |
kosmitka
|
Archinto gratuluję przeżycia zakupów
![]() Pochwal się gdzie kupiłaś rajstopki ciążowe, bo ja zamówiłam z allegro, ale na ciążowe nie wyglądają ![]() U mnie cycki urosły bardziej, z 70 b na 80b i już 80b jest mały.
![]() |
#2879 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzieki , za słowa otuchy.. bo ja już w panike wpadam jak leże na boku i wstaje a mnie ciągnie..mówie wam nie ma jak sie samemu nakręcać. A co do piersi to ja dalej nosze normalne staniki.. a w 15 tygodniu jestem , Edytowane przez niutek Czas edycji: 2011-03-31 o 15:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2880 |
kosmitka
|
Naprawdę nie dziw się, że Ciebie ciągnie, ja cięcie wspominam najgorzej ze wszystkich moich zdrowotnych przeżyć, bardzo długo nie mogłam dojść do siebie po tym wszystkim. Wszystko ma prawo ciągnąć, boleć. Musisz po prostu bardziej na siebie uważać, absolutnie nic ciężkiego nie podnosić, uważać przy schylaniu. A bliznę spróbuj smarować oliwką dla dzieci, mi to bardzo pomogło, jest niemal niewidoczna i przestała być wrażliwa na dotyk.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.