|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. VI,pt.Juz prawie w komplecie!
jasiulek no w końcu choć na chwilę zajrzałaś
brzuch masz spory i kurde to może faktycznie to zlecenie co wzięłaś teraz niepotrzebnie no, ale wiem, że każdy grosz jest cenny tak więc i na wieści czekamy już z porodówkishira_83 czy mi się wydaje czy nie było Cię dłuuugo tutaj ![]() ![]() sloneczko w sumie to nie dziwię się z tym weselem na końcówce tak...chociaż ja może czasem czuję się jak krówka (o czym pisałam), ale brzuch aż tak bardzo nie ciąży - choć to 32tydzień u mnie i z każdym dniem rośnie. Nie wiem czy bym poszła czy nie jakbym była w 34tc. Na dzień dzisiejszy jakbym miała zaproszenie na za tydzień czy dwa to bym poszła
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Sloneczko
za wizytę ![]() jasiulek śliczny brzuszek Daj nam znać jak urodzisz!!!A dzisiaj od rana próbuję w necie ogarnąć to co zawsze zabierało mi pół godziny...no i lecę, bo mały znowu płacze... |
|
|
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
ja wrzucę Wam zdjęcie mojego dzisiejszego brzuszka, jeszcze się od początku ciąży nie chwaliłam
|
|
|
|
|
#665 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
Ale widać je tylko "od frontu", na zdjęciu się nie załapały![]() Słoneczko, brzuś się śliczny klaruje ![]() Ollliwko, ja wiem, że pewnie zdrowiej by wyszło, gdybym ten ostatni tydzień przeleżała z małym w brzuchu na kanapie, ale ja nie potrafię odmawiać w takich sytuacjach Wiem, że to głupie myślenie, bo przecież jesteśmy małżeństwem i mąż nigdy w życiu by mi nie wypomniał pieniędzy, ale taki już sprany łeb mam I nadmiar ambicji A co do wieści z porodówki, to napiszę na pewno, tylko, że... nie mam do żadnej z Was numeru Więc może jakaś ochotniczka się znajdzie? Tity, a jak Leoś, grzeczny jest generalnie? Magialeno, a jak Ty się czujesz w drugim trymestrze?
|
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
Anessa oczywiscie,ze je powiadomie jak tylko dostane eska
![]() Sloneczko hbs to zoltaczka,a 50 glukozy to glukoza do picia (musisz ja sama kupic w aptece) Jasiulek,Sloneczko brzucholki Jasiulek a ty masz do ktorejs nr zeby napisac "z frontu" ? heheh teraz doczytalam,ze nie masz Do mnie mozesz napisac jesli chcesz.Zaraz wysle PW z nr
|
|
|
|
|
#667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jasiulek - twoj to juz chyba troszke opuszczony, cooo? Ale sliczny bardzo![]() Kurcze, 10 dni to zaraz zleci ![]() A ja od godziny 15 czasu UK zaczelam moj macierzynski!!!!!!!!!!!!! !! Adriano dostal wyprawke na pozegnanie, ja mnostwo usciskow i mam sie pokazac z wozkiem w maju Pewnie, ze sie pokazeNo to do polowy stycznia jestem w domku
|
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne brzuszki
Jasiulek, no to Ty już w każdej chwili I właściwie jedynym sygnałem było opuszczenie się brzucha ze dwa tygodnie wcześniej i pojedyncze skurcze przepowiadające ![]() Czekam niecierpliwie na wieści z porodówki
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
Anessko no to bo należysz do nielicznych które tak długo pracują w ciąży, należy Ci się wypoczynek Aldii a czemu to tak tylko cichaczem podczytujesz? jak córcia ? i jak w pracy? Jasiulek a wypraweczka już gotowa, wyprana i wyprasowana ? jaki wózio zakupiliście? bo jestem teraz na etapie wyboru
|
|
|
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
aldii, kreti a co tam u Was? ![]() jasiulku Leoś chyba grzeczny , chociaż kocha być na rączkach, ale jak krzyczy to tylko jak jest głodny, zasiusiany, albo zmęczony, no ewentualnie jak nie chce mu się spać tylko chce na rączki A matka się daje wykorzystywać oczywiście i kręgosłup siada Trochę mu brzuszek dokucza i walczę ciągle z odparzoną pupką Ale na szczęście póki co kolek nie ma..ufff. A jutro kończy kalendarzowy miesiąc, kawał chłopa
|
|
|
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
Tity, u mnie przede wszystkim gadanie Tymka
Piszczy i skrzeczy mi całymi dniami, chyba że łaskawie śpi akurat, co mu się ostatnio coraz rzadziej zdarza ![]() Wróciliśmy wszyscy do zdrowia, mąz pracuje jak szalony, a i ja się - niestety, niestety - muszę rozejrzeć za czymś od września... Napadło mnie ostatnio na gotowanie, a w szczególności na pieczenie ciast Mąż mi właśnie wczoraj kupił blachę z wgłębieniami do muffinek, więc chyba się zacznie u nas muffinkowe szaleństwo ![]() Tymo skończył w sobotę 4 miesiące. Zaczyna się przewracać z brzucha na plecy, a podaną zabawkę przekłada sobie z ręki do ręki i obserwuje zafascynowany ![]() Co widac na załączonym obrazku - w łapkach gryzak od wujka. Fotka dzisiejsza.
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
Kreti słodka niunia z Tymcia
|
|
|
|
|
#673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
On juz 4 miesiace ma???? Jak ten czas zaiwania ![]() Ide spac. Podloga czeka
|
|
|
#674 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jak Lu? Cytat:
Na KTG mi zawsze wychodzą takie 80% i czuję je generalnie każdego dnia coraz mocniej łącznie z okropnym napieraniem na szyjkę przy chodzeniu. W związku z tym wydumałam sobie, że może jakieś rozwarcie się robi, czy coś![]() Gratki okazji macierzyńskiego, należy Ci się teraz porządny wypoczynek w miarę możliwości remontowo-przygotowawczych ![]() Cytat:
Dziś jest 9 dni i na dodatek Prima Aprilis Dziś jadę na KTG, może dalej coś drgnęło...Tymulo cudowny, widać jakie ma bystre spojrzenie. ![]() Cytat:
A wózek kupiliśmy TAKO Warrior-na tyle na ile mogę sprawdzić "na sucho", to jestem bardzo zadowolonaCytat:
A na pupkę nic nie działa? Próbowaliście wszelkich maści? My zakupiliśmy kremik z Hippa, ciekawe, czy się sprawdzi...
|
|
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, dziewczyny, za miłe słowa
Sloneczko, błagam, tylko nie niunia Nie znoszę tego słowa ![]() Anessko, no czas zaiwania potwornie, przy małym dziecku najlepiej to widać... Jasiulek, ja używam kremu Hippa na zmianę z Bepanthenem. Zadowolona jestem, pupka ładnie wygląda. Jak w szpitalu nam się porobiły (nie wiem od czego, może po antybiotyku doustnym, który dostawał w domu) odparzenia, to pielęgniarka kazała smarować Sudocremem BARDZO grubo, tak żeby w ogóle nie było skóry widać. I faktycznie pomogło
|
|
#676 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Kretencjo, no już spory chłopczyk z Tymusia Anessko, nie forsuj się, zbieraj siły na pierwsze dni z synkiem u\Jasiulko, dotarł email? Śliczny brzunio Filipem wagą nie grzeszy U Ciebie tez już tuż tuż sama bym z chęcią tą chwile przynajmniej raz przeżyła Takim Maksiów to ja mogę kilku mieć ![]() Scio za okazje z wózkiem ![]() Sloneczko, Tity, Aldii Mój brzdąc leży mi na nogach z nogami na stole i patrzy jak do Was pisze Idę jeść śniadanie, później not podrukuje i wyruszamy na podwórko Ja się będę uczyć a synuś będzie kimał na świeżym powietrzu ![]() Miłego dnia
|
||||||||||||||||||||
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
kreti kiedy Ty masz czas na pieczenie
Ja wczoraj jak rano włączyłam kompa, żeby coś przeczytać, to skończyłam to czytać o 16, a zwykle mi to zajmowało pół godziny ![]() Tymek cudny, fajne skośne lekko oczka ma A, a wczoraj mi z kolei położna powiedziała, żeby Sudokremem nie smarować..i bądź tu mądra. Za to pudruję mu od wczoraj pupę mąką ziemniaczaną jak poradziła i chyba jest trochę lepiej. No i odstawiłam chusteczki nawilżane, bo chyba mu podrażniają skórę. Wietrzę go też ile daję radę, bo nie jestem w stanie ciągle pilnować czy się znowu nie spompował, a sika jak strażak. Anessa i co wyspałaś się? ![]() jasiulku, a ja nie miałam żadnych przepowiadaczy, oprócz 3 podejrzanych skurczy przed samym odejściem wód A mąż w pogotowiu w razie czego? ![]() A Leoś zaczyna się świadomie uśmiechać, mówi się coś do niego i śmieje to ten też się cieszy No i już mnie śledzi jak chodzę po pokoju. Karuzelka też mu się podoba, chociaż jeszcze nie ma skoordynowanego śledzenia z bliska za bardzo Może dzisiaj mu matę wyciągnę, bo nie nadążam z wymyślaniem atrakcji dla niego. Matka pod czysta postacią już chyba mu się nudzi na dłuższą metę ![]() zgadnij Kiedy masz zaliczenia? I w ogóle ile w dzień jest w stanie Maksio przespać tak jednorazowo?
|
|
|
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
Tity, są trzy opcje. Jak mam coś, co można szybko upichcić/upiec to sadzam małego (o ile jest najedzony i spokojny) w bujaczku w kuchni i sobie obserwuje, co robię. Z 15-20 minut tak wytrzyma, to wystarczy, żeby szybkie ciasto przygotować i wlać do formy. I już - piecze się samo. Druga opcja - robię to kiedy śpi. Trzecia - podrzucam tatusiowi na pół godziny
Większość ciast naprawdę nie jest czasochłonna z tego co czytam ![]() Co do Sudocremu, ja wiem, że nie powinno się smarować profilaktycznie jak dupka jest OK. Natomiast na odparzenia jak najbardziej - przecież on po to jest. Profilaktycznie świetnie się u nas sprawdza Bepanthen i krem przeciw odparzeniom Hippa
|
|
#679 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Tity, ja mam ciągle jakieś zaliczenia, np. jutro też
Maksio śpi 2-3 razy w ciągu dnia po średnio 1- 1,5h. Teraz np. zasnął, a ja mam czas się ogarnąć w pracami na zaliczenie.
|
||||||||||||||||||||
|
|
#680 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chyba włoski Tymkowi zjaśniały?
|
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja dziś oglądałam wózki i oczywiście u mnie w miećsie nie ma tako jumper ..... szkoda bo chciałam obmacać ..... oglądałam jakiś DIVERSO http://aslazar.pl/sklep/product_info...roducts_id=175
i drugi BEBETTO http://bebetto.p.win.pl/sklep/wozek-...arny-p-73.html słyszałyście coś o tych wózkach? w sumie poza gabarytami bo ten drugi trochę masywniejszy to ja różnicy nie widzę .... dziś oczywiście kupiłam jeszcze synusiowi ładny kpl ogrodniczki polarowe takie rozpinane w kroku jak śpiochy i bodziak
|
|
|
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
przesłodki
|
|
|
|
|
#684 |
|
Wtajemniczenie
|
Tity - powiem ci, ze nawet sie wyspalam, ale jednak preferuje moj kochany wileki materac
![]() Zmoglo mnie dzis po poludniu ale ze wzgledu na robotnikow niestety nie pospalam nawet minuty ![]() Abz - no, tutaj jest 1 rok macierzynskiego, z czego 9 miesiecy sa platne a 3 nie. Ja narazie zdecydowalam sie na urlop platny ale moge pozniej zmienic zdanie i wziac rowniez ten bezplatny ![]() Podlogi juz prawie zrobione ![]() I chyba tez wozek w przyszlym tygodniu kupimy - nareszcie ![]() TZ mnie tylko wkurza, bo nie chce kupic nowego fotelika samochodowego Na nic moje tlumaczenia i wyjasniania - dla niego jest to nielogiczne i juz Znacie moze jakas strone wyjasniajaca DLACZEGO tak istotne jest, zeby fotelik byl nowy lub apsolutnie z pewnego zrodla? I dlaczego ze szpitala rowniez wychodzi sie tylko z dzieckiem w foteliku??? Ja juz nie mam do niego sily, nie wiem jak mu to wyjasnic i ze to nie ja ustalam przepisy w szpitalach
|
|
#685 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Sloneczko, ciężko znależć ten DIverso, więc ja bym wzięła Bebetto
Tity, jaki on malutki ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Anessko, to nie patrz na TŻ i sama zamów
|
||||||||||||||||||||
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
Sloneczko,Tity,Jasiulek Lu zaliczyla kilka dni temu jelitowke i o maly wlos poszlybysmy do szpitala,bo pic nie chciala.Na szczescie w pore sie "opamietala",poslucha la mamusi zaczela pic i nie doszlo do odwodnienia
Tity Na brzuszek polecam sab simplex,a na pupke jak nic nie pomaga to masc triderm - ale to na recepte za m-c Kreti Zgadnij Anessa http://fotelik.info/ |
|
|
|
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie maleństwo i takie ciemne oczęta, Krzysiu też takie miał, takie jeszcze niewyraźne. Ale ogólnie słodziak
|
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
Abz chodzi o to też że ja na wiele szczegółów nie zwracam uwagi, i oczywiście boję się że coś przeoczę jak będę kupować ..... na razie szukam tako jumper ale znaleść nie mogę chyba muszę się do Rzeszowa przejechać żeby go wymacać
|
|
|
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
Słoneczko tako jumper jest w Tarnowie w centrum "MIeszko" na Jana Pawła, własnie wczoraj oglądałam
jeszcze widziałam Tako warrior chyba, TZ mnie wyciągnął. Ale my chyba kupimy Jedo albo Baby Smile, najbardziej sie nam podobają ![]() Tity jaki przystojniaczek z Leosia słodziaczekAnesko super, że już jesteś na macierzyńskim teraz już tylko czekać na Adrianka
|
|
|
|
|
#690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Choc nadal nie wierze i mysle, ze jutro do pracy trza sie zwlec![]() Tak nam sie chyba te remonty w domu podobaja, ze codziennie cos dodatkowego wymyslamy Dzis zdecydowalismy, ze jednak drzwi wymienimy odrazu w tych 2 pokojach gdzie mamy remont.No i panowie robia Na tym chyba jednak juz poprzestaniemy bo: a) brak dalszych funduszy na dodatkowe idee b) wypadaloby w koncu przygotowac ladnie pokoj dla synka, bo raczej nowa podloga, sciany i drzwi go nie rusza w pierwszych latach zycia ![]() c) chce juz spac w moim lozeczku wygodnym A jutro do Ikeii jedziemy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:27.

brzuch masz spory i
kurde to może faktycznie to zlecenie co wzięłaś teraz niepotrzebnie
no, ale wiem, że każdy grosz jest cenny tak więc
i na wieści czekamy już z porodówki

Wiem, że to głupie myślenie, bo przecież jesteśmy małżeństwem i mąż nigdy w życiu by mi nie wypomniał pieniędzy, ale taki już sprany łeb mam
I nadmiar ambicji
A co do wieści z porodówki, to napiszę na pewno, tylko, że... nie mam do żadnej z Was numeru

Ale na szczęście póki co kolek nie ma..ufff. A jutro kończy kalendarzowy miesiąc, kawał chłopa

Nie znoszę tego słowa