Walczymy o nasze marzenia! cz.3 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-01, 11:09   #3211
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.3

od rana jest mi zimno. nie wiem czy to z powodu cyklu i hormonow czy moze szykuje sie jakas choroba. a twarz prawie mi plonie,jednak czuje sie dobrze i nic poza brzuchem (jak podczas@) mnie nie boli.
jesli malpa nie przyjdzie w weekend, najpredzej w poniedzialek bede testowac,aby nie napalac sie zbytnio. chyba, ze TZ zrobi jak ostatnio...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 11:17   #3212
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Dziewczyny na Bocianie poleciły mi lekarza Tomasza Milewicza, bo podobno dobry jest i przyjmuje prywatnie i pracuje w szpitalu (więc liczę na to, że położy mnie do szpitala i zrobi wszystkie badania jeszcze raz). Myślę, że u mnie trzeba zbadać wszystko jeszcze raz, po odstawieniu wszystkich leków (hormony, bakterie) no i zrobić HSG.
Irmusia Milewicz jest świetnym specjalistą od immunologii i poronień z tego co wiem...i dość trudnym człowiekiem w kontakcie (bardzo delikatnie mówiąc - jest niemiły) - to wiem z doświadzcenia, bo trafiłam na niego jeszcze na studiach całkiem przypadkiem nie chcę cię zniechęcać, ale nie nastawiaj się, że jak płacisz to ma byc miło bo raczej nie będzie. Moje wszystkie kolezanki, które u niego wylądowały wlasnie po poronieniach robiły badania prywatnie (przynajmniej te wszystkie przeciwciała itp).

A ty chyba pisałaś ze byłaś u Chrostowskiego (czy miałaś być)? nie wolisz tam zostac?
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 11:23   #3213
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Karolca a jakie masz długie cykle?
Irmusia trzymam kciukasy.
Stary 2011-04-01, 11:28   #3214
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Karolca a jakie masz długie cykle?
Irmusia trzymam kciukasy.
28-29 dni, ale bez wzgledu na dlugosc cyklu, okres dostaje w okolicy weekendu.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-04-01, 11:38   #3215
edzia
Rozeznanie

GG do edzia Send a message via Skype™ to edzia

Irmusia widzę ,że mnie danika wyprzedziła z wypowiedzią ale ja Ci już chyba pisałam swoje zdanie na temat Milewicza i powiem tylko tyle życzę powodzenia i daj znać jak było bo ja nieraz miałam z nim doczynienia w klinice i jak danika napisała jest bardzo nie miły i wręcz antypatyczny .... raz o mało ale się z nim nawet nie pokłóciłam a dziewczyny z oddziału biły mi brawo a on się wtedy obrócił na pięcie i poszedł do prof. po decyzję bo ja jestem nie jego pacjentką tylko prof.Krzyśka a wtedy prof. nie mógł być na obchodzie i podjąć decyzji a ja miałam w karcie zaznaczone,że mają mi zrobić hsg a on do mnie co ja tutaj robię i w ogóle dopiero salowa mu przypomniała ,że prof. zaznaczył hsg i kazał mi czeka,że się musi z nim skontaktować i nie wolno mi było nic jeść poczym minęło koło 2 godzin i nikt nie dawał mi znać i spytałam się salowej a ona na to to Milewicz jeszcze nie dał pani żadnej odpowiedzi a ja na to ,że nie noi mi mówi,żebym sobie już coś zjadła bo była 12 że otej porze raczej już mi nie zrobią hsg a ja widząc Milewicza jak przyjmuje swoje pacjentki w tym czasie podeszłam i pytam się czy był już u prof. skonsultować się odnośnie mojego hsg a on do mnie krzykiem a jadła pani już śniadanie a ja do niego no właśnie nie bo pan mi powiedział,że przyjdzie i mi da znać a minęły już 2 godziny i jeszcze kilka słów mu powiedziałam bo ja sobie nie dam w kaszę dmuchać nie należę do takich osób ....i kazał mi poczekać ,że pójdzie do niego po czym po 10 min. przylatuje salowa cała czerwona i pyta się jadła pani a ja mówię,że nie to szczęście bo o 13 ma pani hsg proszę przyjść na zastrzyk i to była moja ostatnie spotkanie z tym kretynem na szczęście teraz staram się go unikać jeżeli jest to możliwe co i jak dalej już nie wspomnę jak traktuje swoje pacjentki też makabra jakaś i to była starsza pani a prawie się na nią wydarł na obchodzie oto,że się chciała tylko coś spytać lepiej nie pytać daj znać bo bardzo jestem ciekawa jakie na Tobie zrobi wrażenie
Stary 2011-04-01, 14:44   #3216
agawaaa
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny Wpadłam na chwilkę bo zaraz do pracy muszę wrócić. Karolca trzymam za Ciebie kciuki żeby @ nie przyszła.
U mnie 39 dc już myślałam że dzisiaj małpa przyjdzie ale jednak nie, brzuch mnie boli więc ja też w weekend dostanę
Wrócę do Was w poniedziałek bo dzisiaj muszę jechać na zajęcia. Będę cały weekend bez mężulka, pierwszy raz od ślubu na tak "długo" go zostawię hihi

Zapomniałam Wam powiedzieć jaki miałam sen. Był bardzo realny. Śniło mi się, że jestem w ciąży, mam duży brzuch a dziecko bardzo mocno kopało, jakby się przekręcało w środku.Nawet myślałam sobie że to takie dziwne uczucie bo czułam je tak wyraźnie. Rano obudziłam się pełna nadziei ale od razu skojarzyłam dlaczego tak bardzo czułam te ruchy w brzuchu. Mąż był w pracy na noc a ze mną spał kot, który prawdopodobnie wiercił się na moim brzuchu

Edytowane przez agawaaa
Czas edycji: 2011-04-01 o 15:06
agawaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 15:26   #3217
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

To rzeczywiście,świetny sen- dobrego masz tego kota. Uśmiałam się
a zawsze przed @ Cię brzuch boli

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-01, 15:29   #3218
agawaaa
Raczkowanie

Tak zawsze mnie boli cały brzuch, ok kilku dni bolały mnie jajniki, raz jeden raz drugi. Troszkę dawało mi to nadziei jednak dzisiaj jestem pewna że @ przyjdzie. Mierzycie temperaturę? Ja tego jeszcze nie robiłam bo wydawało mi się że umiem poznać dni płodne. Chyba od tego cyklu zacznę mierzyć. Jak myślicie?
agawaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 16:15   #3219
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam z kawką
Ale mam dziś zabiegany dzień dopiero usiadła i popijam pierwszą kawę...zazwyczaj o tej porze to już druga leciała...na szczęście już piątek

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie moge wielocytowac,więć każdej z was dziekuje za komplementyBrzuszek nie jest jakos strasznie okazały,więc mało kto wierzy,że to juz końcówka ciązy.Jedyną oznaką jest to ,że się znacznie obnizył i dzisiaj zauwazyłam dziwne coś.Zmniejszył się w obwodzie o 1,5 cmChyba to wynik tego obniżenia,czyli godzina zero tuż,tuż,bo od soboty to juz drugie obniżenie

Trzymajcie kciuki,bo oże mnie wziąc w każdej chwili Ciekawa jestem czy dotrzymam wtorkowej wizyty,a jesli tak to co powie lekarz-czy bedzie jakies rozwarcie,ile sie szyjka skróciła itd.
Kochana trzymam kciuki, żeby szybko i sprawnie poszło
Trzymajce się cieplutko dziewczynki, czekamy na Was

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Paulinko, poproszę o zmianę wieku na liście
Dziś skończyłam 28 lat
Sto Lat Kochana Wszystkiego najpiękniejszego oraz spełnienia marzeń

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość

dziś 28 dc, temp nadal podwyższona (37.1)
żeby nie przylazła!

Cytat:
Bry
Dziękuję za życzonka
A my mamy dziś wizytę u gin Już nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć że wsio dobrze (innej opcji nie zakładam)
To trzymam kciuki za wizytę daj nam znać po to zrzucę Cię na dolną liste

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
A ja mało się teraz odzywam bo do niedzieli mam ogrom roboty. W niedzielę jadę na kiermasz wielkanocny i muszę jeszcze dużo rzeczy narobić. Stroiki w lesie, jaja w lesie, kartki w lesie. To znaczy coś tam mam ale muszę mieć więcej żeby stoisko puste nie było. Sypiam po 4 godziny. Ale w niedzielę jak tylko wrócę z kiermaszu idę spać na dłużej
Kochana już sobie wyobrażam jakie cudeńka powstają teraz u Ciebie
Czekam na fotki

Scio Kochana a co tam u Ciebie?? Zerknęłam na suwaczka, to już 26tc...ale zleciało...napisz jak się czujesz

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów,proszę o pisanie do mnie na priv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek
Pozdrawiam Paulinaizabela.

Niech zimowy dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek

Na liście mamy 17 staraczek

paulinaizabela (Paulina,26 lat, Irlandia) staranka zawieszone
Tacca (Maryla, 30 lat) staranka zawieszone
KALWI23 (Magda, 27 lat, Cieszyn) staranka zawieszone
LadyMK (Magda, 24lata, łódzkie)staranka zawieszone

Atila (Natalia, 25 lat, Sandomierz) cykl 3, last @ 21,01
Kobra913 (Agnieszka, 23 lata, Szczecin) cykl 18,last @ 22,01
Darusiaaaa (Daria, 24 lata, Sieradz) cykl 2, last @ 31,01
Tincia (Justyna, 28 lat, Zielona Góra)cykl 2, last @ 3,02
Ewakol (Ewa, 22 lata, Poznań) cykl 17, last @ 13,02
Becik_4 (Beata, 28 lat, Kielce)cykl 7, last @ 13,02
Nina_k ( Maria, 30 lat, Centrum) cykl 26, last @ 19,02
Agawaaa (Agnieszka, 28 lat, lubelskie)cykl 11, last @ 22,02
Baby29 (Edyta, 30 lat, Radom) cykl 25, last @ 1,03
Karolca (Karolina, 25 lata, kuj - pom) cykl 4, last @ 6,03
Malami82 Agnieszka, 29 lat, Lubuskie) cykl 21, last @ 15,03
Irmusia81 (Aneta, 30 lat okolice Krakowa) cykl 24, last @ 17,03
Cherubinka (Aga,28 lat, Podlasie) cykl 29, last @ 25,03
Pacierp (Marta, 27 lat, Wrocław) cykl 25, last @ 25,03
Zafrine (Dorota, 23 lata, pomorskie) cykl 35, last @ 26,03
Mezaga (Agnieszka, 29 lat, Gorlice) cykl 41, last @ 28,03
alexa83 (Ola, 27 lat, Bielsko) cykl 11, last @ 29,03

Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki)

Mamy 12 zafasolkowanych:

Coralady (Nela,28 lat,Małopolska) gratulujemy! dwie kreseczki w 19 cyklu (t.p. 10 kwiecień 2011)
Edzia - (Edyta, 32 lat, Roma) gratulujemy!dwie kreseczki w 25 cyklu (t.p 28 czerwca 2011)
Malinka123108 -(Marlena, 21 lat, Lublin) gratulujemy! dwie kreseczki w 12 cyklu (t.p 29 czerwca 2011)
Bella7 (Ania, 21 lat,)gratulujemy! dwie kreseczki w 7 cyklu (t.p. 1 lipca 2011)
Scio - (Paulina, 23 lata, Góry Świętokrzyskie) gratulujemy! dwie kreseczki w 15 cyklu (t.p 7 lipca 2011)
Nadiazloto1 - (Agata, 27 lat, Zielona Góra) gratulujemy! dwa serduszka (t.p 12 lipca 2011)
DAnia - (Ania, 34 lata,dolnośląskie)gratulujemy! dwie kreseczki w 11 cyklu (t.p 14 sierpnia 2011)
xhankax(Hania,28lat,Śląsk) gratulujemy!dwie kreseczki w 56cyklu (t.p 23 sierpnia 2011)
Danika (Ewa, 27 lat, małopolskie)gratulujemy!dwie kreseczki w 16 cyklu (t.p 29 września 2011)
Caroline_1988(Karolina, 22 lata, kuj - pom) gratulujemy! dwie kreseczki w 3 cyklu (t.p 30 września 2011)
Magdulec - (Magda, 29 lat, Lubelskie) gratulujemy! dwie kreseczki w 22 cyklu (t.p 7 października 2011)
Egwene6 - (Dorota, 33lata, Lublin) gratulujemy! dwie kreseczki w 16cyklu (t.p 10 października 2011)

Na liście występuje kolor biały:

dra - Aniołek[*]
PatkaM84- Aniołki dwa [*] [*]
Nika1980 - Aniołek [*]
agagmm23 - Aniołek [*]
gooha3 - Aniołek [*]
celka2000 - Aniołek [*]
ankamb - Aniołek [*]
pomarnczka - Aniołek [*]
NPerelka1987 - Aniołek [*]
nayhde - Aniołek[*]
ola_k11 - Aniołek [*]
karolcia228 - Aniołek [*]
sylfiaaa - Aniołek [*]
DAnia - Aniołek [*]
serduszkowata - Aniołek [*]
Pamela86 - Aniołek [*]
bella7 - Aniołek [*]
evelina.00 - Aniołek[*]
Daget -Aniołek[*]

alexa83 - Aniołek[*]
Stary 2011-04-01, 16:28   #3220
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

ale ta @ sobie w kulki leci mogła by sobie odpuścić raz a konkretnie
Paulinko, a no leci i to jak

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
tak aktualne-wznosc ma do października 2011 i szkoda,zeby sie zmarnowaly.
Kurcze to szybko cos przyszła
i Rafcio przesyła całusy i fluitki
Daruś, napiszę Ci wiadomość na priv ...dziękuję za buziaki i oczywiście porywam wszystkie fluidki

Cytat:
Napisane przez egwene6 Pokaż wiadomość
Ja też jestem bardzo ciekawa jakiej są płci nasze kruszynki. Kiedyś miałam wywróżone że będę miała dwójkę dzieci tej samej płci z których będę bardzo dumna i być może się sprawdzi bo w tej samej wróżbie powiedziano mi że moja największa miłość będzie pochodziła z bardzo daleka (a nie znałam wtedy jeszcze mojego męża).
Mdłości mnie jeszcze wprawdzie nie opuściły zupełnie ale jest już zdecydowanie lepiej bo teraz to już faktycznie tylko "poranne mdłości" które przechodzą bo jedzeniu.
No i właśnie z tym wiąże się ta "trauma" z morfologią. Najpierw miałam kłopoty z doczekaniem do rana z próbką moczu bo teraz pęcherz mam chyba jak orzeszek i wstaję w nocy po kilka razy do toalety no a potem musiałam wyjść z domu bez śniadania a że w przychodni była kolejka do laboratorium na godzinę stania to wymuliło mnie naprawdę porządnie i czułam się źle praktycznie przez cały dzień. Przynajmniej wyniki mam wszystkie w normie więc wynikło z tego coś dobrego
egwene, dobrze, że wyniki ok

Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość

A ja wczoraj miałam wizytę u gin, wszystko jest ok, dzidzia rośnie, znowu nie dała się podglądnąć - mały uparciuch ciągle pokazuje profil albo tył Ale za 3 tyg jestem umówiona na połówkowe - może wtedy się ujawni
Dania, a to mały wstydzioszek ...ale w końcu się ujawni

Cytat:

Mój tatko wczoraj z 100% pewnością powiedział, że będziemy mieć syna, bo z naszych dat narodzin tak wychodzi i ten sposób u nas w rodzinie się sprawdza :P Tak pewnie, to powiedział, że prawie mnie przekonał, hehe...
Pożyjemy zobaczymy...
Tincia, jestem ciekawa czy się spełni i co to za rodzinna wróżba

Cytat:
Czekam na bociana
Irmusia, mam nadzieję, że bocian przyleci szybciutko

Cytat:
Napisane przez alexa83 Pokaż wiadomość
w tym cyklu nici ze staranek przez te pieprzone bakterie
zastanawiam się nad piciem ziółek
za jak najszybszy powrót do staranek, a ziółka z pewnością nie zaszkodzą

Cytat:
W weekend mamy zaplanowana sesję z koleżanką,więc moze będzie sie czym chwalić.
Cora, wyglądasz kwitnąco, rewelacyjnie, cudnie ...mogłabym tak wymieniać i wymieniać

Cytat:
Napisane przez agawaaa Pokaż wiadomość
Witajcie. Mogę się przyłączyć?
Z mężem staramy się o dziecko. Zaraz po ślubie czyli 11 misięcy temu przestaliśmy się zabezpieczać z myślą żę może akurat. Nie liczyliśmy na wiele.Kochalismy się jak tylko mieliśmy na to ochotę. Z każdym miesiącem jednak coraz bardziej zaczęliśmy uważać na dni płodne. Zawsze wtedy bolą mnie jajniki. Niestety na razie nie udaje się. Jest mi smutno bo bardzo bym chciała mieć maleństwo. Za dwa miesiące idę do lekarza. Muszę wam powiedzieć że zawsze miałam problem z nieregularnymi i bolesnymi miesiączkami, które próbowano leczyć tabletkami. Nie biorę ich ponad rok czasu a @ są w miarę regularne.Dziś okresu nie mam jest to 38 dc. Nie wiem czy mieć nadzieję boję sie rozczarować.Mam nadzieję że z wami się uda, nie mam komu się wyżalić, niewiele osób rozumie ten problem.
agawaaa, witaj wśród nas ...życzę Ci, żebyś nie musiała długo czekać na cud

Cytat:
Napisane przez edzia Pokaż wiadomość
Paulinko no za dwa tygodnie lecimy do Polski już się nie mogę doczekać strasznie ale serce mam rozdarte bo bardzo mi smutno,że muszę męża samego tutaj zostawić aż na dwa miesiące prawdopodobnie doleci do nas na koniec czerwca i całe 2 miesiące będzie z nami a potem znowu będzie sam do grudnia i bardzo źle się z tego powodu czuję i zastanawiam się czy nie wrócic wcześniej z małą ale zdaję sobie sprawę,że Boże Narodzenie raczej byśmy spędzili w tedy we Włoszech .....
ale zobaczymy jeszcze samo wyjdzie w praniu co i jak ....
a we wtorek przylatuje do mnie kuzynka to jak będziemy w Rzymie i.t.d to postaram się żeby mi zrobiła jakąś małą sesję zdjęciową bo powiem szczerze,że z okresu ciąży nie mam żadnego jeszcze zdjęcia a będę chciała żeby mi z mężulkiem zrobiła kilka fotek na pamiątkę a i tak nikt mi nie wierzy,że jestem już w 7 miesiącu ciąży ponieważ po mnie nie widać tego zawsze byłam przy kości i jak ktoś nie wie ile schudłam w zeszłym roku to nawet się nie domyśli podobno,że jestem w ciąży tak mi ostatnio znajomi powiedzieli bo znajoma się mnie spytała:to Ty już w 4 miesiącu jesteś ????a ja jak to w 4 nie jestem już w 7 a ona na to chyba żartujesz bo u mnie w cale nie widać dużego brzuszka a od samego początku wszystko mi poszło raczej w biodra (na szerokość) od razu po spodniach czułam bo się szybko w nie nie mieściłam
Edzia, aż trudno uwierzyć, że to już właściwie końcówka ...z niecierpliwością czekam na fotki

Scio, oczywiście, że pamiętamy

Tincia, STO LAT

Pacierpku,
masz rację ...to PCO wykańcza ...buziaki dla Ciebie, Słonko

Edytowane przez cherubinka
Czas edycji: 2011-04-01 o 16:31
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 17:12   #3221
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Aguś, Paulinko, Chrubinko

U nas dobrze. Agata rośnie, kopie, ja czuje się dobrze, oprócz zgagi nic mi nie dolega. Coraz bliżej porodu, ale jak na razie jestem bardzo spokojna - w ogóle bardzo jestem rozsądna i spokojna - żyje jak żyje, nie panikuje przesadnie itd. Ale już bym chciała małą mieć przy sobie.

A dla wszystkich staraczek Agatowe fluidki bardzo bym chciała, zeby juz staraczek nie było
w ogóle nie pisze, bo jakoś tak dziwnie. Nie chciałabym sprawiać przykrości staraczką takim ciążowym paplaniem. Ale wiecie jak tak podczytuje, to uważam, ze mieliśmy z mężem ogromne szczęście, ze się udało tak szybko.

Sciskam mocno

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami

Edytowane przez Scio
Czas edycji: 2011-04-01 o 17:14
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-01, 17:20   #3222
Irmusia81
Zakorzenienie

Danika, Edzia dziękuję bardzo za opinie o Milewiczu Czytałam dużo podobnych niestety Ale ja już nie wiem, co mam robić??? Miałam plan żeby iść na sono HSG do Artvimedu (do Chrostowskiego), ale na Bocianie dziewczyny odradzają, bo niby sono HSG niedokładne jest. Ja się tam nie znam, chciałabym tylko sprawdzić czy jajowody drożne, jajniki mają prawidłową budowę i czy z macicą wszystko ok. Potem chciałam pokazać Chrostowskiemu wszystkie wyniki badań i dowiedzieć się, co proponuje ( mailowałam z nim i wstępnie wiem, że raczej IUI). A na Bocianie piszą mi, żebym się nie decydowała na IUI tylko szukała przyczyny niepowodzeń. Aaa tam jest dziewczyna, która leczy się u Milewicza i miała wszystkie badania bezpłatnie na Kopernika. Opinie są różne jak widać. Ale podobnie jest niestety z prof Krzyśkiem. Wiem Edziu, że Ty jesteś przykładem, że u niego można zajść i ogólnie masz o nim dobre zdanie, ale przeczytałam dziesiątki bardzo złych opinii o tym lekarzu i się przestraszyłam Ja nie chcę, żebyście pomyslały, że jestem uprzedzona do jakiegoś lekarza, ale po prostu prawie o każdym (poza Chrostowskim) jest przewaga negatywnych opinii typu, że leczenie u X jest stratą czasu i ja nie wiem już, co mam zrobić, do kogo iść. A potrzebuję, żeby ktoś wreszcie pomógł mi w tę ciążę zajść To co radzicie? Spróbować z tym Chrostowkim, tak jak wcześniej myślałam? Czy w którejś z klinik w Krakowie można zrobić tradycyjne HSG, jeśli sono HSG nie jest dokładne?
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 17:47   #3223
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

To trzymam kciuki za wizytę daj nam znać po to zrzucę Cię na dolną liste
Nasze maleństwo ma 17mm rośnie jak należy, wsi sobie główką w dół :P Serduszko bije
Niestety torbiel jak była, tak jest... nic się nie zmniejszyła i dodatkowo mam ta nieszczęsną grzybicę :/
Aaaa termin porodu 10 listopada 2011, także myślę, że teraz mogę spaść już na dolną listę

No i zostawiam :mag ia:: magia:

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-04-01 o 17:49
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 17:52   #3224
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Nasze maleństwo ma 17mm rośnie jak należy, wsi sobie główką w dół :P Serduszko bije
Niestety torbiel jak była, tak jest... nic się nie zmniejszyła i dodatkowo mam ta nieszczęsną grzybicę :/
Aaaa termin porodu 10 listopada 2011, także myślę, że teraz mogę spaść już na dolną listę

No i zostawiam :mag ia:: magia:
Bardzo się cieszę, że wszystko w porządku u Was A co do torbielki to może się wchłonie. Trzymam kciuki. I porywam
Stary 2011-04-01, 17:56   #3225
karolca
Zakorzenienie

Jest mi zimno, bo mam ogólnie podwyższoną temp ciała do 37.1 tak po prostu? W pracy miałam aż wypieki na policzkach

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-01, 17:57   #3226
paulinaizabela
Zakorzenienie

Tincia Super jeszcze raz Gratuluję
i porywam pierwsze fluidki od Twego dzieciątka
Mam nadzieję, że torbiel i grzybek szybko sobie pójdą precz

Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów,proszę o pisanie do mnie na priv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek

Na liście mamy 16 staraczek

Mamy 13 zafasolkowanych:

Coralady (Nela,28 lat,Małopolska) gratulujemy! dwie kreseczki w 19 cyklu (t.p. 10 kwiecień 2011)
Edzia - (Edyta, 32 lat, Roma) gratulujemy!dwie kreseczki w 25 cyklu (t.p 28 czerwca 2011)
Malinka123108 -(Marlena, 21 lat, Lublin) gratulujemy! dwie kreseczki w 12 cyklu (t.p 29 czerwca 2011)
Scio - (Paulina, 23 lata, Góry Świętokrzyskie) gratulujemy! dwie kreseczki w 15 cyklu (t.p 7 lipca 2011)
Nadiazloto1 - (Agata, 27 lat, Zielona Góra) gratulujemy! dwa serduszka (t.p 12 lipca 2011)
DAnia - (Ania, 34 lata,dolnośląskie)gratulujemy! dwie kreseczki w 11 cyklu (t.p 14 sierpnia 2011)
xhankax(Hania,28lat,Śląsk) gratulujemy!dwie kreseczki w 56cyklu (t.p 23 sierpnia 2011)
Danika (Ewa, 27 lat, małopolskie)gratulujemy!dwie kreseczki w 16 cyklu (t.p 29 września 2011)
Caroline_1988(Karolina, 22 lata, kuj - pom) gratulujemy! dwie kreseczki w 3 cyklu (t.p 30 września 2011)
Magdulec - (Magda, 29 lat, Lubelskie) gratulujemy! dwie kreseczki w 22 cyklu (t.p 7 października 2011)
Egwene6 - (Dorota, 33lata, Lublin) gratulujemy! dwie kreseczki w 16cyklu (t.p 10 października 2011)
Tincia (Justyna, 28 lat, Zielona Góra)gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (t.p 10 listopada 2011)

dra - Aniołek[*]
Nika1980 - Aniołek [*]
agagmm23 - Aniołek [*]
gooha3 - Aniołek [*]
celka2000 - Aniołek [*]
ankamb - Aniołek [*]
pomarnczka - Aniołek [*]
nayhde - Aniołek[*]
ola_k11 - Aniołek [*]
sylfiaaa - Aniołek [*]
DAnia - Aniołek [*]
Pamela86 - Aniołek [*]
bella7 - Aniołek [*]
evelina.00 - Aniołek[*]
Daget -Aniołek[*]

alexa83 - Aniołek[*]
Stary 2011-04-01, 19:33   #3227
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Danika, Edzia dziękuję bardzo za opinie o Milewiczu Czytałam dużo podobnych niestety Ale ja już nie wiem, co mam robić??? Miałam plan żeby iść na sono HSG do Artvimedu (do Chrostowskiego), ale na Bocianie dziewczyny odradzają, bo niby sono HSG niedokładne jest. Ja się tam nie znam, chciałabym tylko sprawdzić czy jajowody drożne, jajniki mają prawidłową budowę i czy z macicą wszystko ok. Potem chciałam pokazać Chrostowskiemu wszystkie wyniki badań i dowiedzieć się, co proponuje ( mailowałam z nim i wstępnie wiem, że raczej IUI). A na Bocianie piszą mi, żebym się nie decydowała na IUI tylko szukała przyczyny niepowodzeń. Aaa tam jest dziewczyna, która leczy się u Milewicza i miała wszystkie badania bezpłatnie na Kopernika. Opinie są różne jak widać. Ale podobnie jest niestety z prof Krzyśkiem. Wiem Edziu, że Ty jesteś przykładem, że u niego można zajść i ogólnie masz o nim dobre zdanie, ale przeczytałam dziesiątki bardzo złych opinii o tym lekarzu i się przestraszyłam Ja nie chcę, żebyście pomyslały, że jestem uprzedzona do jakiegoś lekarza, ale po prostu prawie o każdym (poza Chrostowskim) jest przewaga negatywnych opinii typu, że leczenie u X jest stratą czasu i ja nie wiem już, co mam zrobić, do kogo iść. A potrzebuję, żeby ktoś wreszcie pomógł mi w tę ciążę zajść To co radzicie? Spróbować z tym Chrostowkim, tak jak wcześniej myślałam? Czy w którejś z klinik w Krakowie można zrobić tradycyjne HSG, jeśli sono HSG nie jest dokładne?
Irmusia ja mam dokładnie ten sam dylemat. W maju najprawdopodobniej zaczniemy szukać dla siebie lekarza (o ile nam się znowu nie odwidzi hehe) - i najprawdopodobniej w Krakowie. Teraz nawet nie czytam już opinii bo głowa od tego wszystkiego boli.
Stary 2011-04-01, 21:27   #3228
edzia
Rozeznanie

GG do edzia Send a message via Skype™ to edzia

Irmusia bo prawda jest taka,że każdy będzie chwalił lekarza jak mu się uda a ze mną nie jest tak ponieważ ja też już wątpiłam w prof. i pisałam Wam o tym i poszłam na dwie inne konsultacje do dr.Kostyka i Janeczko ale nie usłyszałam nic nowego oczym bym już nie wiedziała a i leczenia konkretnego też nie zaproponowali oprócz tego,że dostałam skierowanie na ifv do Warszawy i w tedy stwierdziłam,że muszę być nadal silna i nie poddawać się i wierzyć prof. w to co robi noi życie samo mnie zaskoczyło w niedługim czasie a co do tego to ja bym już wolała iść do prof. bo on wykona wszystkie badania na klinice na NFZ mnie w pierwszej kolejności robił laparoskopie a potem hsg i szereg badań a i nie czeka się na termin przyjęcia do szpitala tylko się pyta Ciebie kiedy Ci pasuje bo on jest tam kierownikiem kliniki a Milewicz jest teraz podobno ordynatorem oddał mu to stanowisko prof. nie wiem czemu ale jeden jest + pozytywny tego prof. ma więcej czasu dla swoich pacjentek teraz niż wcześniej bo za wiele miał na głowie wcześniej cała klinikę,przychodnie gabinet prywatny i wykłady ....
A ja nikogo nie będę namawiać i przekonywać bo każdy musi podjąć decyzję ale co lekarz to opinia a ja w swoim życiu przewinęłam się już przez kilku lekarzy z tym moim pco i odkąd trafiłam do prof. nie mogę złego słowa na niego powiedzieć chociaż bywało różnie i juz traciłam siły i wiarę w niego ale najważniejsze jest to żeby się nie poddawać i być wytrwałym w dążeniu do celu a doczekacie się własnych CUDÓW zobaczycie tego Wam Wszystkim z całego serca życzę i przesyłam od Kamilki świeżutkie
Stary 2011-04-01, 22:01   #3229
nadiazloto1
Zakorzenienie

Tincia super że maluch zdrowo się rozwija

A co z Corą? Czyżby już urodziła
nadiazloto1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-02, 08:25   #3230
malinka123108
Wtajemniczenie

czesc kochanei milego dnia!
tincia jeszcze raz gratuluje ,a torbiela sie nie przejmuj,podobno zdarzaja sie bardzo czesto w ciazy!jesli by w ostatecznosci nie zniknela to cc bedziesz miec i odrazu ja usuna,ale mniejmy nadzieje ze obedzie sie bez tego
Stary 2011-04-02, 10:03   #3231
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
czesc kochanei milego dnia!
tincia jeszcze raz gratuluje ,a torbiela sie nie przejmuj,podobno zdarzaja sie bardzo czesto w ciazy!jesli by w ostatecznosci nie zniknela to cc bedziesz miec i odrazu ja usuna,ale mniejmy nadzieje ze obedzie sie bez tego
Niby się nie przejmuje, chociaż nie chciałabym cc :/ Poza tym brakuje mi przytulanka ehhh...

Faktycznie, cora milczy:P

Corciaaaaa w- are- U!!!??? :P

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-04-02 o 10:04
Stary 2011-04-02, 10:28   #3232
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edzia Pokaż wiadomość
Irmusia bo prawda jest taka,że każdy będzie chwalił lekarza jak mu się uda a ze mną nie jest tak ponieważ ja też już wątpiłam w prof. i pisałam Wam o tym i poszłam na dwie inne konsultacje do dr.Kostyka i Janeczko ale nie usłyszałam nic nowego oczym bym już nie wiedziała a i leczenia konkretnego też nie zaproponowali oprócz tego,że dostałam skierowanie na ifv do Warszawy i w tedy stwierdziłam,że muszę być nadal silna i nie poddawać się i wierzyć prof. w to co robi noi życie samo mnie zaskoczyło w niedługim czasie a co do tego to ja bym już wolała iść do prof. bo on wykona wszystkie badania na klinice na NFZ mnie w pierwszej kolejności robił laparoskopie a potem hsg i szereg badań a i nie czeka się na termin przyjęcia do szpitala tylko się pyta Ciebie kiedy Ci pasuje bo on jest tam kierownikiem kliniki a Milewicz jest teraz podobno ordynatorem oddał mu to stanowisko prof. nie wiem czemu ale jeden jest + pozytywny tego prof. ma więcej czasu dla swoich pacjentek teraz niż wcześniej bo za wiele miał na głowie wcześniej cała klinikę,przychodnie gabinet prywatny i wykłady ....
A ja nikogo nie będę namawiać i przekonywać bo każdy musi podjąć decyzję ale co lekarz to opinia a ja w swoim życiu przewinęłam się już przez kilku lekarzy z tym moim pco i odkąd trafiłam do prof. nie mogę złego słowa na niego powiedzieć chociaż bywało różnie i juz traciłam siły i wiarę w niego ale najważniejsze jest to żeby się nie poddawać i być wytrwałym w dążeniu do celu a doczekacie się własnych CUDÓW zobaczycie tego Wam Wszystkim z całego serca życzę i przesyłam od Kamilki świeżutkie
Dziękuję Ci bardzo W następnym cyklu będę musiała zdecydować, co dalej i może faktycznie spróbuję się umówić do prof Krzyśka i zobaczę, co mi powie. A na razie odświeżę sobie niektóre badania, bo pewne sprawy były badane rok a nawet dwa lata temu i nie wiadomo, jak to teraz wygląda
Stary 2011-04-02, 11:37   #3233
magdulec
Zadomowienie

Hej!!!

musiałam odespac cały tydz, bo nie wysypiam sie ostatnio. rozmowy z porcelana trwaja nadal, najgorzej jest rano, ale zrobiłam ekspryment ze czasami rano nic nie jadłam i nie zwracałam tylko z piciem i posiłkiem czekałam do 9-10, wiec chyba bedzie sposób aby sie rano az tak nie meczyc, ostatnio to garaz zaznaczyłam najgorsze jest to ze strasznie mi naczynka po wymiotach pekają a w poniedziałek leciała mi rano krew z nosa, powiem o tym na wizycie lekarzowi, ale wyniki badan miałam dobre, moze cos innego mi zleci.

dzisiaj idziemy na imieniny do tescia, a tak bym sie winka lub likieru napiła a tu niestety......

cora sliczny kotek a brzusio to masz przecudny taki zgrabniutki, mój pomału tez sie zaokrogla, ale fajnie wyglada tylko z lewego profilu bo po prawej stronie mam szef po operacji i szpeci mi brzuszek i zniekształca.

Cytat:
Witajcie. Mogę się przyłączyć?
Z mężem staramy się o dziecko. Zaraz po ślubie czyli 11 misięcy temu przestaliśmy się zabezpieczać z myślą żę może akurat. Nie liczyliśmy na wiele.Kochalismy się jak tylko mieliśmy na to ochotę. Z każdym miesiącem jednak coraz bardziej zaczęliśmy uważać na dni płodne. Zawsze wtedy bolą mnie jajniki. Niestety na razie nie udaje się. Jest mi smutno bo bardzo bym chciała mieć maleństwo. Za dwa miesiące idę do lekarza. Muszę wam powiedzieć że zawsze miałam problem z nieregularnymi i bolesnymi miesiączkami, które próbowano leczyć tabletkami. Nie biorę ich ponad rok czasu a @ są w miarę regularne.Dziś okresu nie mam jest to 38 dc. Nie wiem czy mieć nadzieję boję sie rozczarować.Mam nadzieję że z wami się uda, nie mam komu się wyżalić, niewiele osób rozumie ten problem.
Cytat:
Cieszę się <jupi> że mnie przygarniacie. Jestem Agnieszka,z lubelskiego, mam 28 lat, staramy się 11 miesięcy. Ostatnią @ miałam 22 lutego. Jak na razie ani widu ani słychu do kolejnej hihi

P.S. nie wiem jak ja to zrobiłam że napisałam dwa posty, chyba za bardzo chciałam do Was dołączyć:P
witaj mam nadzieje ze szybko uda Wam sie spełnic marzenia no i kolejna osoba z moich okolic

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

zapomniałam sie pochwalic ze zlozylismy sami szafe w przedpokoju, jak pochodzilimy po sklepach i zyczyli sobie 2500-3000zł za szafe to stwierdzilismy ze moze sami sprobujemy, zamówilismy płyty do wyciecia, kupilismy system drzwi przesównych w necie i cała szafa wyszła nam za 700zł

tż ma juz ochote robic garderobę tak mu sie to spodobalo.....
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 19:52   #3234
karolca
Zakorzenienie

nadal jest mi zimno a od czasu do czasu dostaję takie wypieki, jakby było mi gorąco.
Męczy mnie to.
Wczoraj @ nie przyszła, dziś [jeszcze] też
Jeszcze wieczór i jutro. I zobaczymy.
Piersi bolą mnie okrutnie. Chce mi się ciągle jeść i pić. Ale to jest raczej normalne u mnie przed @.
Brzuch mnie boli jak podczas @ i to już trzeci dzień.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-04-02, 19:56   #3235
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
nadal jest mi zimno a od czasu do czasu dostaję takie wypieki, jakby było mi gorąco.
Męczy mnie to.
Wczoraj @ nie przyszła, dziś [jeszcze] też
Jeszcze wieczór i jutro. I zobaczymy.
Piersi bolą mnie okrutnie. Chce mi się ciągle jeść i pić. Ale to jest raczej normalne u mnie przed @.
Brzuch mnie boli jak podczas @ i to już trzeci dzień.
Mocno trzymam kciuki, żeby @ się nie pojawiła
Stary 2011-04-02, 20:00   #3236
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Mocno trzymam kciuki, żeby @ się nie pojawiła
mam podwyższoną temp. ciała.
rano miałam 37.1 jest nadzieja

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-04-03, 09:44   #3237
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nadiazloto1 Pokaż wiadomość
Tincia super że maluch zdrowo się rozwija

A co z Corą? Czyżby już urodziła
Cytat:
Faktycznie, cora milczy:P

Corciaaaaa w- are- U!!!??? :P
Spokojnie dziewczyny jeszcze godzina zero nie nadeszła.Nawet sie nie zapowiada,żadnych skurczy ani innych dolegliwości.Zaczynam pić wywar z liści malin,więc zobaczymy.Ciekawa jestem czy do wtorkowej wizyty cos się ruszy
Możecie cos podejrzewac jak przez 3 dni nie napisze żadnej wiadomości,bo będzie szansa żem juz w szpitalu
A tak poza tym to zero stresu.Sama sobie przyklaszczę za ta postawę

Karolca trzymam kciuki.Tempka obiecująca!

Tincia super,że wszystko z Maluszkiem ok.Spóźnione życzenia urodzinowe!!!Spełnienia marzeń!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2011-04-03 o 09:57
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 09:54   #3238
baby29
Raczkowanie

[QUOTE=paulinaizabela;2610 0226]Tincia Super jeszcze raz Gratuluję
i porywam pierwsze fluidki od Twego dzieciątka
Mam nadzieję, że torbiel i grzybek szybko sobie pójdą precz

Na liście mamy 16 staraczek

Mamy 13 zafasolkowanych:

Tincia (Justyna, 28 lat, Zielona Góra)gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (t.p 10 listopada 2011)

dra - Aniołek[*]
Nika1980 - Aniołek [*]
agagmm23 - Aniołek [*]
gooha3 - Aniołek [*]
celka2000 - Aniołek [*]
ankamb - Aniołek [*]
pomarnczka - Aniołek [*]
nayhde - Aniołek[*]
ola_k11 - Aniołek [*]
sylfiaaa - Aniołek [*]
DAnia - Aniołek [*]
Pamela86 - Aniołek [*]
bella7 - Aniołek [*]
evelina.00 - Aniołek[*]
Daget -Aniołek[*]

alexa83 - Aniołek[*][/QU
/witam! proszę o zmianę last@3.04 cykl 26
Stary 2011-04-03, 09:55   #3239
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
A tak poza tym to zero stresu.Sama sobie przyklaszczę za ta postawę
Super, że bez stresu No patrz, a ja myslałam, że już sie porodówkujesz hehehe... Ten napar malinowy to na skurcze, czy na co?

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-04-03, 10:08   #3240
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Super, że bez stresu No patrz, a ja myslałam, że już sie porodówkujesz hehehe... Ten napar malinowy to na skurcze, czy na co?
No widzisz-mój czas jeszcze nie nadszedł
A napar z liści malin pomaga w przygotowaniu macicy do porodu i korzystnie wpływa na rozwieranie szyjki macicy-tym samym może trochę go przyspiesza,choc wiadomo jak to jestDzidzia i tak wyjdzie kiedy będzie chciała.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości