Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz. III. - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-01, 10:11   #4831
ibyza
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez Seagirl Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi tak poza tematem, jak się robi buźki w tekście i podpisie? I jak się zmienia czcionkę w podpisie bo coś mi nie wychodzi.:-(
w ustawieniach jest zakładka edytuj podpis to chyba to nie wiem bo ja nie używam tej opcji ale tak mi się wydaje
ibyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 10:13   #4832
ewika19
Zadomowienie

Post Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Jesstem troszkę zdenerwowana bo dyrektor wezwał TŻ-ta i jego cały region + osoby z 2 innych regionów do firmy no i pojechał w okolice Piotrkowa. Jak dyro wzywa to nie jest fajnie. NIgdy z takiego spotkania wszyscy nie wrócili, zawsze cześć ludzi pozwalniał. NO i się boję i TŻ-też bo nie wiadomo jak to będzie. Na 12 jest zebranie i będę siedzieć i czekać na jakieś info jak na szpilkach. Trzymajcie kciuki żeby wrócił jednak autem a nie pociągiem bo jak by on jeszcze teraz stracił pracę to kaszana totalna
Wszystko będzie dobrze Wiesz, że nasze kciuki zawsze działają
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 10:18   #4833
evoonia86
Zakorzenienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
kurcze tak teraz pomyślałam... a jak mi się trafi tak pogoda na ślubie a jak do tego by padało to już w ogóle
wizaż ma wielka moc- będziemy wszystkie trzymały kciuki za piękną pogodę w dzień ślubu każdej z nas
Stary 2011-04-01, 10:28   #4834
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
wizaż ma wielka moc- będziemy wszystkie trzymały kciuki za piękną pogodę w dzień ślubu każdej z nas
jejku mam nadzieję że będzie piękna ehhhh....
Dla zainteresowanych z Lublina i okolic
9,10 kwietnia 2011roku odbędą się targi gdzie można tam kupić biżuterię i nie tylko, różne rzeczy do samodzielnego zrobienia biżuterii. Są też stoiska ze svarowskim także jak by któraś chciał sobie obejrzeć albo kupić już coś na ślub to polecam. Ja się napewno wybiorę
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 10:46   #4835
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość
Wszystko będzie dobrze Wiesz, że nasze kciuki zawsze działają
no baaaa, dlatego też się z tym tu zgłosiłam

Drukowałam przed chwilą karty do mojej księgi gości i jak na złość tusz mi się skończył będę musiała jutro drukarkę TŻ-ta wykorzystać

A jutro z rana idę robić z siostrą zdjęcia. jakąś sesyjkę w plenerze zrobimy. muszę wreszcie zrobić sobie portfolio

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 11:25   #4836
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tusia_m Pokaż wiadomość

Ale śnił mi się dziś sen....... Było po naszym ślubie (wesele miało być dopiero za jakiś czas ). Dostaliśmy już prezenty i przez cały sen.....liczyliśmy z TŻ pieniądze z kopert Zamiast spędzać ten czas ze sobą i najbliższymi to my wyciągaliśmy kasę z kopert, przeliczaliśmy i wrzucaliśmy do wielkiej skrzyni W rzeczywistości kasa z wesela to ostatnia rzecz jaką będę się zajmować a tu taki sen hehe.
Też miałam koszmar związany ze ślubem...

A właśnie. Odpisał mi ten zespół " co pije" Bo mu ostatnio napisałam ze niestety podziękujemy za ich usługi i że szukamy kogoś kto traktuje swoją prace poważnie i kto nie będzie pił
Odpisali że "nie każdy kto nie pije traktuje swoją prace poważnie i jest profesjonalny, ale to już od nas zależy."

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 11:25   #4837
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze tak teraz pomyślałam... a jak mi się trafi tak pogoda na ślubie a jak do tego by padało to już w ogóle
jagodzia bo jak Cię kopnę tam gdzie słońce nie dociera to zobaczysz będziemy miały piękną pogodę i o takie myślenie bardzo Cię proszę a nasze kochane PM proszę by za piękną pogodę trzymały kciuki wizaż ma MOC

Cytat:
no baaaa, dlatego też się z tym tu zgłosiłam

Drukowałam przed chwilą karty do mojej księgi gości i jak na złość tusz mi się skończył będę musiała jutro drukarkę TŻ-ta wykorzystać

A jutro z rana idę robić z siostrą zdjęcia. jakąś sesyjkę w plenerze zrobimy. muszę wreszcie zrobić sobie portfolio
beat będzie dobrze - musi być
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 11:33   #4838
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ibyza Pokaż wiadomość
w ustawieniach jest zakładka edytuj podpis to chyba to nie wiem bo ja nie używam tej opcji ale tak mi się wydaje
wszystkie macie emotikonki w tekstach a ja nie;-(

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Też miałam koszmar związany ze ślubem...

A właśnie. Odpisał mi ten zespół " co pije" Bo mu ostatnio napisałam ze niestety podziękujemy za ich usługi i że szukamy kogoś kto traktuje swoją prace poważnie i kto nie będzie pił
Odpisali że "nie każdy kto nie pije traktuje swoją prace poważnie i jest profesjonalny, ale to już od nas zależy."
Ja bym ich olała...
Seagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 11:34   #4839
ewika19
Zadomowienie

Cytat:
jak piszesz wiadomość to po prawej stronie nie masz emotikonów?
Stary 2011-04-01, 11:36   #4840
beat@
Zakorzenienie

Dziewczyny te co oglądają seriale z tej strony ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ jak wy je tam oglądacie (przez to megavideo? ) bo mi się one coś ostatnio ładować wcale nie chcą

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
może masz je wyłączone. z tego co pamiętam jest opcja że emotikony będą wyłączone w tekście

oo dokładnie jak odpisujesz to poniżej w dodatkowych opcjach jest coś takiego jak różne opcje i tam masz 3 okienka do zaznaczenia. jak masz zaznaczone trzecie to emotikonów mieć nie będziesz

Patrycja 28.06.2014

Edytowane przez beat@
Czas edycji: 2011-04-01 o 11:38
Stary 2011-04-01, 11:39   #4841
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
jagodzia bo jak Cię kopnę tam gdzie słońce nie dociera to zobaczysz będziemy miały piękną pogodę i o takie myślenie bardzo Cię proszę a nasze kochane PM proszę by za piękną pogodę trzymały kciuki wizaż ma MOC

beat będzie dobrze - musi być
ok ok już nic nie mówię wiedziałam że nie powstrzymasz się od komentarza;p ;p
Lili & Gabryś

Stary 2011-04-01, 11:49   #4842
ibyza
Wtajemniczenie

ja słyszałam, że wszystkie soboty w 2012 roku mają być piękne, nawet te zimowe nikt nic nie mówił o deszczu tylko słońce, słońce, słońce
Stary 2011-04-01, 11:50   #4843
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Ja bym ich olała...
Ustawienia -> Edytuj podpis -> i otwiera Ci się okno z tekstem i po prawej masz wyświetlone te ikonki
A jak nie to masz tam u góry pasek ze zmiana czcionki, wielkoscia kolorem i taka morka pozniej jest to tam sa tez emiotki

O i wtedy też pod tym edytorem masz napisane DOSTĘPNE KODY W PODPISACH, i tam w drugiej kolumnie pisze "EMIOTKI" jesli masz przy nich "TAK" to znaczy ze są włączone. a jak"Nie" to dziewczyny pisaly że gdzieś widziały że można je włączyc

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2011-04-01 o 11:53
Stary 2011-04-01, 11:51   #4844
beat@
Zakorzenienie

Cytat:
ja słyszałam, że wszystkie soboty w 2012 roku mają być piękne, nawet te zimowe nikt nic nie mówił o deszczu tylko słońce, słońce, słońce
i amen tak będzie napewno

Patrycja 28.06.2014

Stary 2011-04-01, 11:51   #4845
evoonia86
Zakorzenienie

ibyza chyba doszły nas te same słuchy
Stary 2011-04-01, 11:52   #4846
ibyza
Wtajemniczenie

będzie, będzie
evoonia najwidoczniej mamy tych samych informatorów
Stary 2011-04-01, 12:00   #4847
melod_y
Zakorzenienie

a jeżeli chodzi o emiotki w tekscie to dajesz ZAAWANSOWANE (dodawanie fotek) i tutaj powinny być

Stary 2011-04-01, 12:03   #4848
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
Ja też mam dużą rodzinę, od strony taty - siedmioro rodzeństwa, każdy średnio 3 dzieci - już dorosłych, połowa już założyła swoje rodziny, ale są tacy, którzy np nie odwiedzili nas od 13 lat dla mnie to nie rodzina, mimo, że bliska, taki wujek czy ciotka nic o mnie/nas nie wie, wolę zaprosić grupę przyjaciół, z którymi spotykamy się regularnie przynajmniej wiem, że dobrze się będziemy czuć w takim towarzystwie. Jest to przemyślane, utwierdzaliśmy się w tym przekonaniu przez kilka lat, nie chcę mieć rodziny na siłę

Macie w planach kamerzystę?
My wyszliśmy z tego samego założenia i nie będzie nikogo, z kim nie utrzymujemy kontaktu, a i tak będzie ok. 200 osób Bo Jesteśmy rodzinni po prostu. A i Przyjaciół trochę mamy

My jak najbardziej będziemy mieć kamerzystę, ale robimy z tego film bardziej o nas, niż z wesela. Mam nadzieję, że już niedługo uda nam się spotkać z firmą, którą sobie upatrzyliśmy

Cytat:
Nie wiem jak tam będzie bo wiem że są komunie i chrzciny robione na 50-100osób. Jak dla mnie głupota.
Dla mnie to też głupota, robienie z tego takich drugich wesel. Ale każdy ma swoje

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
A mam do was takie pytanie odnośnie garnituru dla TŻ. Chcecie kupić taki typowo ślubny który oczywiście jest droższy czy zwykły plus kamizelkę ślubną?
I ja nie wiem, na czym polega różnica między ślubnym i zwykłym Myślę, że kupimy Mu po prostu taki, w jakim najlepiej się będzie prezentował i będzie miał przyzwoitą cenę. Raczej będziemy więc omijać "ślubne" w nazwie

Cytat:
dziewczyny moi rodzice planują przeprowadzkę do domku jednorodzinnego już od roku tylko nic nie możemy znaleźć ciekawego w cenie no góra 280tys. No i mój tata wpadł na pomysł żeby kupić w bieszczadach!!! A ja z Lublina jestem!!! No i co teraz?? Oglądałam ogłoszenia i jest kilka ciekawych domów i to w niskiej cenie. A jak oni się naprawdę zdecydują i co wtedy?? Wiem że byśmy się napewno wyprowadzili od razu. A ślub?? przecież ma być w lublinie? i co dalej?
Kochana, raz, że nie wiadomo, czy to przed ślubem się uda, a dwa, że na odległość też można wesele organizować - my tak robimy, mieszkamy w Wawie, a wesele będzie za Lublinem. Byle mieć na miejscu jakąś bazę, gdzie można przenocować kilka dni, to da się wszystko spokojnie załatwić A Bieszczady cudne są, masz rację, że na urlop z dziećmi idealnie

Cytat:
Napisane przez Mała999 Pokaż wiadomość
Oj to szkoda, ale na pewno znajdziesz kogoś ciekawego. Do mnie z Tarnowa jest już ok 120... Myślałam o facecie z Gorlic (prawie 100km ode mnie) studio Kadr - podoba mi się ten wstęp (i fajna piosenka) http://www.youtube.com/watch?v=ywkuU5OP9XQ , ale TŻ narzeka, że mu się w oczach od tego mieni. W ogóle to ja się chyba nigdy nie zdecyduję na kamerzystę. Mam już sześciu na oku, a lista cały czas się wydłuża Do każdego mam jakieś ale. Może dlatego, że wiekszość kamerzystów pokazuje podobne "produkcje". Do zdjęć nie przywiązywałam takiej wagi, bo jakie by nie były i tak chętnie się je ogląda - przynajmniej ja tak mam
Oj, nie lubię takiego migania, ale kręci przyzwoicie Zawsze można dać wolniejszą piosenkę i wtedy kadry zmieniają się płynniej
hehe, my przywiązujemy dużą wagę i do zdjęć i do filmu. Fotografów znaleźliśmy idealnych dla siebie, teraz tylko pytanie, czy firma video, którą upatrzyliśmy sobie podoła naszym wymaganiom.. No ale przekonamy się o tym pewnie już za 2, 3 tygodnie, kiedy pojedziemy w lubelskie i się z nimi spotkamy. W sumie zaklepali nam już wstępnie datę, więc jakby ich mamy, mam nadzieję, że to będzie dobry wybór

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
A ja wlasnie zarezerwowałam bilety na Euro 2012, w związku z tym, że kciuki na tym forum działają cuda to proszę bardzo ładnie o ich trzymanie, alby mnie wylosowali. Zarezerwowałam mecz otwarcia (liczę na wystepy jakiś gwiazd muzycznych i fajerwerki) ćwierćfinał i półfinał Zobaczymy co z tego będzie. A w poniedziałek mam egzamin więc też nie obrażę się za trzymanie kciuków
Kciuki się 3mają Ja jestem fanką portugalskiej reprezentacji narodowej, a w szczególności ich byłego bramkarza Ricardo (http://www.imagensgratis.com.br/imag...es-pereira.jpg ) no uwielbiam faceta
No, ale ogólnie to, podobnie jak tusia, wolę grać w nogę, niż ją oglądać

Cytat:
znalazłam dzis boską fryzurkę, co myślicie??

I znalazłam też zdjęcia mojej sukni na jakiejś PMce, zobaczcie co się z dołem sukni porobiło...szok - przeraża mnie to jak ona będzie wyglądała po całonocnej imprezie ale swoją drogą śliczna ta dziewczyna
Fryzurka cudna, tylko trzeba chyba duuużo lakieru, żeby się to utrzymało w powietrzu Laska mi się nie podoba, Ty jesteś ładniejsza A suknia jak suknia, jak jest długa, to nie ma opcji, żeby się coś nie porobiło... Najważniejsze, żeby była czysta pierwsze kilka godzin, potem już nikt nie widzi

Cytat:
A mi u tego wychodzi 2500tys z plenerem (po zniżce bo mam ślub poza sezonem), w porównaniu z innymi którzy oferowali dużo mniej (czyli mało odbitek i np.godzinę fotografowania na weselu) wychodzi mi bardzo atrakcyjna cena.
Dobra cena i dobry fotograf - fajnie, że już będzie z głowy

Cytat:
A powiedzcie mi tak poza tematem, jak się robi buźki w tekście i podpisie? I jak się zmienia czcionkę w podpisie bo coś mi nie wychodzi.:-(
Możliwe, że masz jak u mnie, że tylko kiedy wcisnę "cytuj" pokazują mi się buźki i edycja tekstu. Po odpowiedź mam tylko puste okienko.

Cytat:
Jakby to powiedziała moja śp. Babcia... "srala mundrala" Pewnie, że nie każdy, kto nie pije jest profesjonalistą. Co nie zmienia faktu, że tego, kto pije w pracy profesjonalistą nazwać się nie godzi.

ibyza, ja też tak słyszałam Teraz w 2011 niech się wypada, a 2012 ma być samo słońce

tusia, ale z Was senne materialisty!

Dziewczyny, wczoraj lato, a dziś jesień... Cholerny kwiecień!
Żartu też Wam żadnego nie sprzedam, nie przepadam za tymi wszystkimi prima aprilisami i lanymi poniedziałkami... Za to wrzucę artykulik z całkiem rozsądnymi radami, może się którejś przyda: http://myweddspace.pl/artykul/report...on-impossible/

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-04-01 o 12:06
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 12:08   #4849
jagodzia133
Zakorzenienie

no właśnie niech w tym roku leje ile chce a w przyszłym poprosimy słoneczko i ciepełko
Lili & Gabryś

Stary 2011-04-01, 12:09   #4850
ewika19
Zadomowienie

Post Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
O i do mnie takie informacje dotarły

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Teraz w 2011 niech się wypada, a 2012 ma być samo słońce
Oby tego PM 2011 nie zobaczyły A ich jest baaardzo dużo
Stary 2011-04-01, 12:12   #4851
Seagirl
Zadomowienie

Dzięki, już mam Miałam ustawiony prosty edytor tekstu, teraz zmieniłam na zawansowany.
Stary 2011-04-01, 12:15   #4852
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
My jak najbardziej będziemy mieć kamerzystę, ale robimy z tego film bardziej o nas, niż z wesela. Mam nadzieję, że już niedługo uda nam się spotkać z firmą, którą sobie upatrzyliśmy
/
hmmm... bardzo zaciekawił mnie ten pomysł nakręcenia filmu bardziej o PM niz wesela. Możesz zdradzić jakie planujecie miec to nagranie i co oczekujecie od kamerzysty ?

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Dzięki, już mam Miałam ustawiony prosty edytor tekstu, teraz zmieniłam na zawansowany.

Stary 2011-04-01, 12:23   #4853
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
A ja wlasnie zarezerwowałam bilety na Euro 2012, w związku z tym, że kciuki na tym forum działają cuda to proszę bardzo ładnie o ich trzymanie, alby mnie wylosowali. Zarezerwowałam mecz otwarcia (liczę na wystepy jakiś gwiazd muzycznych i fajerwerki) ćwierćfinał i półfinał Zobaczymy co z tego będzie. A w poniedziałek mam egzamin więc też nie obrażę się za trzymanie kciuków
super też bym poszła na taki meczyk
trzymam
Cytat:
Napisane przez monikazmc Pokaż wiadomość
Ewika ślub mam w kwietniu więc troszkę wcześniej niż ty masz więc nie jest to dla mnie za wcześnie komplecik kupiłam na allegro więc mógł mi się już później nie trafić i bym żałowała, że nie kupiłam.
gratuluję zakupów

Cytat:
Hej, dziewczynki
a ja tak późno trochę dzisiaj;-)
Co myślicie o tym fotografie?

http://www.marcinkowalczyk.com/index2.html

JA go znalazłam w rankingu fotografów, pierwsza najlepsza 50-tka w Polsce.
http://www.forumslubne.pl/top_20_fotografia_slubna

On jest na miejscu 20-stym ale ci przed nim to albo byli za drodzy albo mi się nie podobali. Pierwsze miejsce mi się podoba ale u nich najtańszy pakiet kosztuje 3000zł bez pleneru;-(Za plener dodatkowo 1500zł!

Chciałam mieć napewno kogos z tej listy, doszłam do miejsca 20-tego i jak narazie tylko on mi odpowiada ze wszystkim. I raczej podpiszemy z nim umowę;-)
super fotograf ja też takich artystów szukałam
(moi też są w rankingu, ale z bieżącej edycji - 9 miejsce http://www.forumslubne.pl/artykul/zo...ubnej-etap-iii)

Ja nie robię nikomu żartów na Prima Aprilis mam nadzieję ze nikt mnie nie wkręci

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 12:27   #4854
Seagirl
Zadomowienie

Dziewczynki przy okazji zapraszam was do mojego sklepu.
Wszystkie informacje będą pojawiały się w podpisie.
Ok, już nie spamuję;-)

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
super też bym poszła na taki meczyk
trzymam

gratuluję zakupów

super fotograf ja też takich artystów szukałam
(moi też są w rankingu, ale z bieżącej edycji - 9 miejsce http://www.forumslubne.pl/artykul/zo...ubnej-etap-iii)

Ja nie robię nikomu żartów na Prima Aprilis mam nadzieję ze nikt mnie nie wkręci
Ooo, a mój w tej edycji na 10-tym;-))miodzio
Stary 2011-04-01, 12:39   #4855
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
hmmm... bardzo zaciekawił mnie ten pomysł nakręcenia filmu bardziej o PM niz wesela. Możesz zdradzić jakie planujecie miec to nagranie i co oczekujecie od kamerzysty ?
Hm, no więc, planujemy nakręcić taki prawdziwy film o nas. Ze scenariuszem (tzn. oczywiście bez przesady, że dosłowne dialogi, ale mamy pomysł na jakąś taką całość i poszczególne sceny). Będzie to więc jakby film o jednym dniu z życia (dzień ślubu of kors), ale który będzie przeplatany naszymi wspomnieniami, w formie takich flashbacków/retrospekcji, które nakręcimy przed ślubem i komentarzami naszymi nakręconymi już po weselu (co nam się podobało, co mogło być lepiej, jakie były emocje - wszystko to wplecione jakoś w "akcję" ślubno-weselną). Nie chcemy zwykłej relacji ślubnej, bo nam to po prostu nie wystarcza. Dlatego nie oczekujemy od kamerzystów nie wiadomo jakich umiejętności i sprzętu - potrzebny nam jedynie steadycam i może coś jeszcze, nie wiem, bo jeszcze się nie orientowałam, co innego by się przydało (może na spotkaniu coś nam doradzą) - ale przede wszystkim możliwości tworzenia tego filmu wspólnie, naszego pełnego zaangażowania w pomysł, ścieżkę dźwiękową i wglądu w pracę nad montażem... Niestety większość firm (nawet tych najlepszych) robi wszystko na jedno kopyto, bo mają pewną renomę i jej się muszą 3mać, ale przez to filmy te są jak dla mnie mało osobiste... i owszem, potrafią być piękne i wzruszające i czyjś taki film chętnie obejrzę... Ale nasz musi być dokładnie taki, jaki my chcemy, co oznacza dla takiego kamerzysty dużo cierpliwości i przede wszystkim zaangażowania w projekt - muszą dokładnie zrozumieć, o co nam chodzi, wczuć się w rolę niejako reżysera, bo jednak materiał będą nagrywać oni. Z tego, co wynika z maili, który nam wysłali, wstępnie rozumieją, o co nam chodzi i są nastawieni do tego pomysłu entuzjastycznie - a jak to będzie po dokładnej, szczegółowej rozmowie z nami, kiedy pokażemy im swoje konkretne już pomysły, jakieś fragmenty scenariusza itd. to zobaczymy Mam nadzieję, że się nie przestraszą, a wręcz jeszcze ich to zachęci - tak mieliśmy przy spotkaniu z naszymi Fotografami (siedzieliśmy 4 godziny i obie strony były tak samo zafascynowane naszym weselem i pomysłami zdjęciowymi wypływającymi z nas i z nich, co nas naprawdę zachwyciło), mam więc nadzieję, że i tu nas intuicja nie zmyliła i będzie tak samo
Eh, sorki, że taki wywód, ale mam lekkiego fioła na punkcie tego naszego filmu i mogę o nim gadać godzinami - to jest właściwie w telegraficznym skrócie

Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość
Oby tego PM 2011 nie zobaczyły A ich jest baaardzo dużo
hehe, może powinnam to napisać na szaro Nie no, oczywiście nie życzę deszczu nikomu... Ale prawda jest taka, że jak miałabym wybierać, to wolę, żeby lało Im, niż Nam One na pewno to rozumieją, bo też wybrałyby siebie, a nie nas

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 12:42   #4856
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:
Hm, no więc, planujemy nakręcić taki prawdziwy film o nas. Ze scenariuszem (tzn. oczywiście bez przesady, że dosłowne dialogi, ale mamy pomysł na jakąś taką całość i poszczególne sceny). Będzie to więc jakby film o jednym dniu z życia (dzień ślubu of kors), ale który będzie przeplatany naszymi wspomnieniami, w formie takich flashbacków/retrospekcji, które nakręcimy przed ślubem i komentarzami naszymi nakręconymi już po weselu (co nam się podobało, co mogło być lepiej, jakie były emocje - wszystko to wplecione jakoś w "akcję" ślubno-weselną). Nie chcemy zwykłej relacji ślubnej, bo nam to po prostu nie wystarcza. Dlatego nie oczekujemy od kamerzystów nie wiadomo jakich umiejętności i sprzętu - potrzebny nam jedynie steadycam i może coś jeszcze, nie wiem, bo jeszcze się nie orientowałam, co innego by się przydało (może na spotkaniu coś nam doradzą) - ale przede wszystkim możliwości tworzenia tego filmu wspólnie, naszego pełnego zaangażowania w pomysł, ścieżkę dźwiękową i wglądu w pracę nad montażem... Niestety większość firm (nawet tych najlepszych) robi wszystko na jedno kopyto, bo mają pewną renomę i jej się muszą 3mać, ale przez to filmy te są jak dla mnie mało osobiste... i owszem, potrafią być piękne i wzruszające i czyjś taki film chętnie obejrzę... Ale nasz musi być dokładnie taki, jaki my chcemy, co oznacza dla takiego kamerzysty dużo cierpliwości i przede wszystkim zaangażowania w projekt - muszą dokładnie zrozumieć, o co nam chodzi, wczuć się w rolę niejako reżysera, bo jednak materiał będą nagrywać oni. Z tego, co wynika z maili, który nam wysłali, wstępnie rozumieją, o co nam chodzi i są nastawieni do tego pomysłu entuzjastycznie - a jak to będzie po dokładnej, szczegółowej rozmowie z nami, kiedy pokażemy im swoje konkretne już pomysły, jakieś fragmenty scenariusza itd. to zobaczymy Mam nadzieję, że się nie przestraszą, a wręcz jeszcze ich to zachęci - tak mieliśmy przy spotkaniu z naszymi Fotografami (siedzieliśmy 4 godziny i obie strony były tak samo zafascynowane naszym weselem i pomysłami zdjęciowymi wypływającymi z nas i z nich, co nas naprawdę zachwyciło), mam więc nadzieję, że i tu nas intuicja nie zmyliła i będzie tak samo
Eh, sorki, że taki wywód, ale mam lekkiego fioła na punkcie tego naszego filmu i mogę o nim gadać godzinami - to jest właściwie w telegraficznym skrócie

hehe, może powinnam to napisać na szaro Nie no, oczywiście nie życzę deszczu nikomu... Ale prawda jest taka, że jak miałabym wybierać, to wolę, żeby lało Im, niż Nam One na pewno to rozumieją, bo też wybrałyby siebie, a nie nas
A ja mogę mieć prawie 100% pewnosć że u mnie nie będzie lało hihi
U mnie jedynie śnieg może padać
Stary 2011-04-01, 12:46   #4857
melod_y
Zakorzenienie

wiecie co mi się przypomniało, a nie mogę znaleźć..
pewna czołówka do wesela otóż było tak

Młodzi nagrywali film że są gdzieś na plaży i za nic nie mogą dotrzec na swój ślub. Są ubrani itp.. patrza na zegarek a to juz ta godzina. Więc szybko lapią jakąś okazję ale i tak muszą sporo czekać.. I wiem że Pan młody poszedł jeszcze do MC. po coś do zjedzenia.
I to wszystko było puszczone gościom i to tak realistycznie wyszło kiedy na filmiku młodzi podbiegają juz do drzwi a oni w odpowiednim momencie wchodzą
Oczywiście na weselu to nie wypali bo dziwnie by to wyszło, ale na jakimś cywilnym bądz przyjęciu- fajny pomysł

Mykam ubierac się na uczelnie

Chatka- fajny pomysł. Na prawde bardzo mnie zaciekawił i tym samym spodobał mi się. Muszę porozmawiać o tym z TŻ
Bo jednak za kilkanaście lat kiedy (o ile płyta odpali ) lepiej można się wczuć w to wszystko jak słyszy się własne słowa, przeżycia i emocje Nawet o czymś śmiesznym można wspomnieć

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2011-04-01 o 12:54
Stary 2011-04-01, 12:52   #4858
ewika19
Zadomowienie

Cytat:

Pomysł cudowny. Jednak my z TŻem nie należymy do zbyt pomysłowych ludzi i wymyślenie jakiegokolwiek projektu tego filmu dla nas byłoby koszmarem.

A z tym wyborem pogody to doskonale Cię rozumiem. U nich na wątku też pewnie pisało, że albo nam albo i PM 2010 ma padać .
I ja ogólnie już na dzień dzisiejszy bardzo boję się o pogodę... Strasznie mi zależy na słoneczku, jednak chyba powinnam troszeczkę wyluzować .
Stary 2011-04-01, 12:59   #4859
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
wooow, Swietny fotograf nie zastanawiaj się
Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
zgadzam się zdjęcia superaśne Dotk4 super wybór - ale zdjęcia w górach mmmmmmm ale Wam zazdroszczę
Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Bardzo interesujące zdjęcia!!
Dzieki dziewczyny za mile slowa. Ja sie w faceci, a raczej jego zdjeciach zakochalam. Mamie tez sie podobaja, TZ tez, choc w sumie wcozraj nie mial za bardzo czasu, zeby im sie przyjec, ale mam nadzieje, ze w najblizszym czasie razem je przejrzymy i na cos sie zdecydujemy

Cytat:
Ja tez zarezerwowalam 3 dni temu Dla mnie, Mamy, Taty Moze do kogos z nas usmiechnie sie szczescie

Cytat:
znalazłam dzis boską fryzurkę, co myślicie??

I znalazłam też zdjęcia mojej sukni na jakiejś PMce, zobaczcie co się z dołem sukni porobiło...szok - przeraża mnie to jak ona będzie wyglądała po całonocnej imprezie ale swoją drogą śliczna ta dziewczyna
Fryzura przesliczna Wlasnie o takiej marze To moj faworyt od dluuuugiego czasu, wiec mysle, ze na takiej wlasnie fryzurze stanie
A dziewczyna mi sie nie podoba. Ogolnie nie przepadam za takim typem urody

Cytat:
Hej, dziewczynki
a ja tak późno trochę dzisiaj;-)
Co myślicie o tym fotografie?

http://www.marcinkowalczyk.com/index2.html
Zdjecia swietne! Ja bym brala I cena tez jeszcze do przelkniecia, wiec mysle, ze nie masz sie co zastanawiac

Cytat:
Olalabym. Serio. Moim zdaniem picie na wesele tu brak szacunku dla klienta. A czy ludzie, ktorzy wykonuja inny zawod, np. pracuja w biurze, sklepie czy cokolwiek innego, moga pic, jesli nie przeszkadza im to w pracy?!

Dziewczyny, TZ oddal magisterke!!!!! Jestem taka szczesliwa, dumna, taka ulge czuje, ze normalnie cos niesamowitego! Jutro mamy zamiar posiwetowac z jego znajomymi z uczelni Hurra

Ja sie wybieram na ostatnie juz dzis zajecia, a pozniej na solarke (moja bialosc jest przerazajaca :P) i moze jakis spacerek, bo pogoda przesliczna Niestety, jesli juz, to samej, bo TZ w pracy i w oogole sie wczoraj troszke popsztykalismy, to nawet lepiej, ze sobie sama pochodze :P
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 13:03   #4860
nena1984
Zakorzenienie

Ciągle pada....

Cytat:
Dla zainteresowanych z Lublina i okolic
9,10 kwietnia 2011roku odbędą się targi gdzie można tam kupić biżuterię i nie tylko, różne rzeczy do samodzielnego zrobienia biżuterii.
Dobry pomysł - ja byłam kiedyś na targach kamieni szlachetnych w krakowie i się niezłych cudów naoglądałam, ale ceny niestety dużo dużo wyższe niż na allegro.

Cytat:
Drukowałam przed chwilą karty do mojej księgi gości
To już taką na ślub?? pokazuj nam tu projekcik szybciutko!!

Cytat:
To dziwne, bo ja też tak słyszałam. Dorotka Gardias w tevałenie mówiła

Cytat:
Kurczę dziewczyno...jeseteś niewyczerpaną kopalnią pomysłów, a pomysł z własnym filmem - genialny

a ja wam się wyżalę, że dzis się już zdążyłam z Tż pokłócić Jako że mam dziś wolne postanowiłam zrobić porządek z samochodem tj. - wymienić opony, zrobić przegląd i wymienić nieszczęsną żarówkę. no i tu zaczął się problem, bo mój Tż stwierdził że nie opłaca się płacić 10 zł za wymianę żarówki i on to zrobi sam!
Najpierw pół godziny ją odkręcał...pech chciał że ta cholerna żarówka jest bardzo niewygodnie umiejscowiona. Później tadaaaam udało się wykręcić starą żarówkę. Po kolejnym kwadransie rzucania przekleństwami w końcu założył nową. I tu dopiero zaczął się prawdziwy dramat, bo w trakcie jej zakładania wyskoczyła jakaś sprężyna. No i jak słowo daję już mnie szlag trafił, bo w niedziele z rana wyjeżdzam do Krakowa, muszę mieć sprawny samochód, musze zrobić jeszcze masę zakupów, wymienić nieszczęsne opony - a byłam umówiona na 11. No więc pytam go grzecznie "Kochanie, długo jeszcze?" a on łapy umorusane jakimś błotem, spodnie na kolanach brudne od klęczenia, deszcz się na głowę leje wrzasną na mnie "że jak mi się k**** spieszy to po co ja mu wogóle tym głowę zawracałam i trzeba było jechać do mechanika" No i nie wytrzymałam Oczywiście na wymianę opon nie zdążyłam, mogłam czekać godzinę! więc zrezygnowałam. Po prostu jest mi już wszystko jedno...przepraszam ale musiałam się wyżalić..przynajmniej przegląd zrobiłam a pan jak zobaczył moją minę (pewnie wyglądałam jak sto nieszczęść) to już podarował mi tą nieświecącą żarówkę i podbił przegląd a na koniec rzucił jeszcze, że nie trzeba się przejmować i z wymianą żarówki nie powinno być problemu i że nawet mój chłopak będzie sam w stanie to zrobić....szkoda że nie widziałyście jego wściekłej miny

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości