Sierpniowe Panny Młode cz.II - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-02, 13:55   #3841
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II

Cytat:
Napisane przez ardillka Pokaż wiadomość
Nie, nie boję się, to tylko woda i płyn... Poza tym nie sądzę żeby dzieci dmuchały mi specjalnie tak żeby plamy były. Nie martwię się. Bardzo mi się podobają zdjęcia z bańkami - takie romantyczne moim zdaniem i chce kilka takich przy zbieraniu pieniążków

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Ja tam wychodzę z założenia że jakoś mi tak głupio by było mówić gościom że nie chce grosików, albo że nie chce ryżu... Dla zaproszonych to też radość tak obsypać młodą parę. Nie mam nic przeciwko, żeby ryżem sypali, nawet jak wszędzie wchodzi - te bardzo widoczne można powyciągać, reszta sama wypadnie na weselu :P
Na zdjeciach napewno banki beda wygladac bajkowo

Ja tez wlasciwie nie planuje nikomu nic mowic, czym maja sypac czy nie sypac.
Stwierdzilam tylko co bym chciala, a czego raczej nie
Poza tym takie banki czy tuby platkow, to trzeba by raczej gosciom kupic

Cytat:
Poszukałam biżuterię moją co ma już kilka lat, ale lubię ją i jak nic nie znajdę to tą ubiorę do ślubu... Myślę że będzie pasować do sukni, co sądzicie??
Napewno bedzie pasowac Sliczna, bardzo delikatna.

Cytat:
Napisane przez martitaw Pokaż wiadomość
ardillka
dla mnie ten komplet jest bardzo ładny i delikatny.. tylko sukienki nie pamiętam Kolczyki są super. Czy one mają delikatny kolor? Czy to tylko światło tak w nich gra?

a jak myślicie, co będzie pasowało do mojej? raczej okrągła buzia i stosunkowo krótka szyja Ddoatkowo powiem, że albo zakładałam kolczyki albo korale bo razem zwykle było za dużo.. chyba, że jakiś delikatne kolczyki i wisiorek..
Góra sukienki jest chyba wyszywana perełkami..
Jak masz perelki na sukni, to ja mysle, ze bardziej cos z perelkami by pasowalo... a ksztalt to juz jaki pasuje do Ciebie
Stary 2011-04-02, 14:33   #3842
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Na zdjeciach napewno banki beda wygladac bajkowo

Ja tez wlasciwie nie planuje nikomu nic mowic, czym maja sypac czy nie sypac.
Stwierdzilam tylko co bym chciala, a czego raczej nie
Poza tym takie banki czy tuby platkow, to trzeba by raczej gosciom kupic
No właśnie ja planuje kupić coś do robienia baniek... Myślałam nad pistoletem do baniek, ale znalazłam same świecące i co gorsza wydające dźwięki, a nie chce żeby w dniu ślubu pod kościołek ktoś do mnie strzelał... Chyba kupimy zwykłe urządzenie do baniek - takie za złotówkę :P Kupi się 3 da się dzieciom i komuś kto będzie chciał jeszcze i już

http://pannymlode2011.blogspot.com/2.../ardillka.html
ardillka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 15:33   #3843
martitaw
Raczkowanie

Cytat:
Sukienka jest w linku w moim opisie... A Tu jest bezpośredni link do niej http://4.bp.blogspot.com/-zdIS5AIL10...0/s1600/03.jpg

Co do twojej biżuterii, to mam problem żeby Ci doradzić... Ale tak myślę że może te ostatnie - o kształt mi chodzi.
GAPA ze mnie
Muszę powiedzieć, że masz przepiękną suknię. Prostą, klasyczną ale jakby ażurową Super. Biżuteria, którą wyszperałaś będzie jak najbardziej na miejscu - i załatwiasz od razu kwestię "czegoś starego"

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Jak na moje oko, to albo drugi komplet, albo ostatni.
Cytat:
Jak masz perelki na sukni, to ja mysle, ze bardziej cos z perelkami by pasowalo... a ksztalt to juz jaki pasuje do Ciebie
te dwa (drugi i ostatni) też mi się najbardziej podobały.. nawet perła wygrywa z racji perełek na gorsecie.. ALE te przesądy i gadanie ciotek-klotek o perłach i łzach.. Ale na svarowskiego już nie mogę patrzeć.

Edytowane przez martitaw
Czas edycji: 2011-04-02 o 15:35
martitaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 15:46   #3844
jagoda221
Raczkowanie

Cytat:
te dwa (drugi i ostatni) też mi się najbardziej podobały.. nawet perła wygrywa z racji perełek na gorsecie.. ALE te przesądy i gadanie ciotek-klotek o perłach i łzach.. Ale na svarowskiego już nie mogę patrzeć.
A skąd ten wstręt do Svarowskiego??
jagoda221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 15:58   #3845
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
GAPA ze mnie
Muszę powiedzieć, że masz przepiękną suknię. Prostą, klasyczną ale jakby ażurową Super. Biżuteria, którą wyszperałaś będzie jak najbardziej na miejscu - i załatwiasz od razu kwestię "czegoś starego"

Dzięki Właśnie jest cała wykonana w stylu "haft richelieu" - taka wycinana... Na zdjęciu nie widać ale jest obszyta cała kryształkami swarovskiego

Stary 2011-04-02, 16:00   #3846
martitaw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jagoda221 Pokaż wiadomość
A skąd ten wstręt do Svarowskiego??
wszędzie go pełno.. owszem pięknie odbijają światło
Tylko płaci się za coś majątek a "takie same" (na oko) kamienie można dostać w sklepie z pasmanterią za grosze
Stary 2011-04-03, 10:41   #3847
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Poszukałam biżuterię moją co ma już kilka lat, ale lubię ją i jak nic nie znajdę to tą ubiorę do ślubu... Myślę że będzie pasować do sukni, co sądzicie??
Bardzo ładna, sukienka śliczna i uważam, że będzie pasować, bo suknia jest chyba błyszcząca? Gratuluję wyboru

Cytat:
ardillka
dla mnie ten komplet jest bardzo ładny i delikatny.. tylko sukienki nie pamiętam Kolczyki są super. Czy one mają delikatny kolor? Czy to tylko światło tak w nich gra?

a jak myślicie, co będzie pasowało do mojej? raczej okrągła buzia i stosunkowo krótka szyja Ddoatkowo powiem, że albo zakładałam kolczyki albo korale bo razem zwykle było za dużo.. chyba, że jakiś delikatne kolczyki i wisiorek..
Góra sukienki jest chyba wyszywana perełkami..
Wg mnie albo nr 2, albo z perełkami komplet

A my kupiliśmy wycieczkę na podróż poślubną Radochę mam od paru dni, chociaż coraz bardziej stresuję się weselem i tym co będzie po, tzn. nie chodzi mi o relacje z moim TŻ, ale odbiór mieszkania, remont i jeszcze parę innych rzeczy, które trzeba zrobić, a wcale nie chcę ich robić. Chyba sobie jakiś persen kupię albo nie wiem

Buty pewnie jutro przyjdą to wkleję, jeśli któraś jest zainteresowana, bo zamawiałam przez internet

Piękny dzień dzisiaj

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 11:37   #3848
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Bardzo ładna, sukienka śliczna i uważam, że będzie pasować, bo suknia jest chyba błyszcząca? Gratuluję wyboru

A my kupiliśmy wycieczkę na podróż poślubną Radochę mam od paru dni, chociaż coraz bardziej stresuję się weselem i tym co będzie po, tzn. nie chodzi mi o relacje z moim TŻ, ale odbiór mieszkania, remont i jeszcze parę innych rzeczy, które trzeba zrobić, a wcale nie chcę ich robić. Chyba sobie jakiś persen kupię albo nie wiem

Buty pewnie jutro przyjdą to wkleję, jeśli któraś jest zainteresowana, bo zamawiałam przez internet

Piękny dzień dzisiaj
Dzięki, tak mieni się w świetle bardzo ładnie...

Stary 2011-04-03, 11:42   #3849
thea2
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki Właśnie jest cała wykonana w stylu "haft richelieu" - taka wycinana... Na zdjęciu nie widać ale jest obszyta cała kryształkami swarovskiego
Oj, to musi się pięknie mienić Sukienka jest prześliczna
Cytat:
No właśnie ja planuje kupić coś do robienia baniek... Myślałam nad pistoletem do baniek, ale znalazłam same świecące i co gorsza wydające dźwięki, a nie chce żeby w dniu ślubu pod kościołek ktoś do mnie strzelał... Chyba kupimy zwykłe urządzenie do baniek - takie za złotówkę :P Kupi się 3 da się dzieciom i komuś kto będzie chciał jeszcze i już
Masz rację, pistolet z efektami dźwiękowymi odpada Możnaby go wprawdzie popsuć, żeby nie grał, to na pewno kwestia odłączenia kabelka od "spustu", ale komu będzie się chciało z tym bawić
My planujemy jedynie płatki róż, ale najprawdopodobniej z żywych, jasnych kwiatów. Mimo że czerwone czy różowe lepiej wyglądają, to jednak boję się, że mogą zabrudzić suknię. No i pewno będą grosiki Oby tylko nie było ryżu!

Cytat:

Piękny dzień dzisiaj
Ale super, gratuluję wyboru wycieczki A gdzie się wybierzecie??? My niestety nie możemy liczyć na urlop ze względu na pracę K., ale na pewno na jakiś weekend po slubie pojedziemy No i w piątek wybieramy się w podróż przedślubną () w góry

Nie stresuj się tymi wszystkimi rzeczami, zobaczysz jak to przyjemnie urządzać sobie własny kąt, owszem, pracy przy tym sporo, ale jaka radość A z resztą sobie też dacie radę, bo przecież będziecie już małżeństwem
Koniecznie pochwal się bucikami
Stary 2011-04-03, 12:08   #3850
martitaw
Raczkowanie

Poprawiam swoją wypowiedź odnośnie svarowskiego
Na ubraniach i sukniach wygląda przepięknie Drobne kamyczki, które powodują, że cała syknie lśni w słońcu nadając pięknego blasku kobiecie
Ale całkowicie zbaraniałam gdy zobaczyłam w sklepie z pasmanteria kamyczki takie jak chociażby w załączniku i w różnych innych wzorach i kolorach sprzedawane po 2zł/sztuka a takie kolczyki od 40zł w górę..

A buty to i ja sobie sprawiłam - podgląd w załącznikach Postawiłam na wygodę (5cm-5,5cm) i bezpieczeństwo palców rezygnując z wyciętych
Tylko mój Luby będzie mnie chciał teraz upchnąć pod pachą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg svar.jpg (62,2 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg buty1.jpg (39,5 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg buty2.jpg (37,5 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg buty3.jpg (38,5 KB, 4 załadowań)
Stary 2011-04-03, 12:26   #3851
thea2
Zadomowienie

Cytat:
Na ubraniach i sukniach wygląda przepięknie Drobne kamyczki, które powodują, że cała syknie lśni w słońcu nadając pięknego blasku kobiecie
Ale całkowicie zbaraniałam gdy zobaczyłam w sklepie z pasmanteria kamyczki takie jak chociażby w załączniku i w różnych innych wzorach i kolorach sprzedawane po 2zł/sztuka a takie kolczyki od 40zł w górę..

A buty to i ja sobie sprawiłam - podgląd w załącznikach Postawiłam na wygodę (5cm-5,5cm) i bezpieczeństwo palców rezygnując z wyciętych
Z kamyczkami Swarovskiego to jest tak, że kupując je osobno nie są wcale takie drogie, zależy oczywiście od wielkości, ale taki średni kolczykowy kamyczek to wydatek rzędu kilku złotych. Cena kolczyków (dość wysoka) bierze się z tego, że nie dość, że dochodzi do nich srebro (najczęściej) to jeszcze ktoś je musi zrobić, a ręczne wykonanie do najtańszych nie należy Ja widzę różnicę między Swarovskim a takimi zwykłymi kamyczkami- Swarovski jest w mojej opinii trwalszy, lepiej błyszczy, zwykle wykonany jest porządniej Ale to tylko moje zdanie.
Nie mam nic do zwykłych kamyczków, mam kolczyki i ze zwykłymi

Butki bardzo ładne, będę miała pewno podobne, tylko wyższe (chcę tak z 8 cm, bo na co dzień w takich chodzę). Fajny fason, proste, eleganckie No i ten paseczek- będzie dobrze trzymał stopę, więc powinny być wygodne

Edytowane przez thea2
Czas edycji: 2011-04-03 o 12:27
thea2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 12:42   #3852
martitaw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość
Z kamyczkami Swarovskiego to jest tak, że kupując je osobno nie są wcale takie drogie, zależy oczywiście od wielkości, ale taki średni kolczykowy kamyczek to wydatek rzędu kilku złotych. Cena kolczyków (dość wysoka) bierze się z tego, że nie dość, że dochodzi do nich srebro (najczęściej) to jeszcze ktoś je musi zrobić, a ręczne wykonanie do najtańszych nie należy Ja widzę różnicę między Swarovskim a takimi zwykłymi kamyczkami- Swarovski jest w mojej opinii trwalszy, lepiej błyszczy, zwykle wykonany jest porządniej Ale to tylko moje zdanie.
Nie mam nic do zwykłych kamyczków, mam kolczyki i ze zwykłymi

Butki bardzo ładne, będę miała pewno podobne, tylko wyższe (chcę tak z 8 cm, bo na co dzień w takich chodzę). Fajny fason, proste, eleganckie No i ten paseczek- będzie dobrze trzymał stopę, więc powinny być wygodne
Faktycznie praca ręczna nie jest tania. A te "udawane" kamyczki często są z tyłu powleczone jakąś farbką i po prostu matowe, ale to taki wątek poboczny

Co do bucików - DZIĘKUJĘ. Cieszę się, że się podobają. Oby mnie jeszcze nie zjadły Choć podczas mierzenia same weszły na nogę i mnie sobie wybrały
W pracy to ja śmigam w wyższych.. ale wiadomo, że tam się więcej siedzi.. Na weselach zwykle około oczepin zamieniałam takie wysokie na jakieś cichobiegi a tu bałabym się, że sukienka za bardzo by się za mną ciągnęła po zmianie butów na niskie.

Edytowane przez martitaw
Czas edycji: 2011-04-03 o 12:45
Stary 2011-04-03, 12:48   #3853
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:

Ale super, gratuluję wyboru wycieczki A gdzie się wybierzecie??? My niestety nie możemy liczyć na urlop ze względu na pracę K., ale na pewno na jakiś weekend po slubie pojedziemy No i w piątek wybieramy się w podróż przedślubną () w góry

Nie stresuj się tymi wszystkimi rzeczami, zobaczysz jak to przyjemnie urządzać sobie własny kąt, owszem, pracy przy tym sporo, ale jaka radość A z resztą sobie też dacie radę, bo przecież będziecie już małżeństwem
Koniecznie pochwal się bucikami
Dzięki za słowa otuchy, niestety mam taki charakter, że wszystko za bardzo przeżywam i nie potrafię nabrać dystansu, ale codziennie próbuję inaczej na to patrzeć i widzieć pozytywne strony

Jedziemy na tydzień na Wyspy Kanaryjskie

Cytat:

Śliczne!!!

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 12:53   #3854
martitaw
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki za słowa otuchy, niestety mam taki charakter, że wszystko za bardzo przeżywam i nie potrafię nabrać dystansu, ale codziennie próbuję inaczej na to patrzeć i widzieć pozytywne strony

Śliczne!!!
dzięki

a co do Wysp, to zazdroszczę Mieszkania również Możliwość samodzielnego zamieszkania to bardzo dużo a remontowanie i wyposażanie swojego gniazdka to mimo ogromnego wysiłku wielka przyjemność i czasem zabawa. Choć często niezgodność gustów bywa powodem spięć Ale pomyśl jak będzie pięknie, jak przez to przejdziecie
Stary 2011-04-03, 12:59   #3855
thea2
Zadomowienie

Cytat:

Wiem coś o tym, bo sama mam taki charakter niestety... To męczące Ale próbuję dostrzegać pozytywne strony i cieszyć się z drobnych sukcesów, także nie jest źle
Ale zazdroszczę tych Wysp Super !! Szczęściara z Ciebie
Stary 2011-04-03, 16:36   #3856
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:

My niestety nie możemy liczyć na urlop ze względu na pracę K., ale na pewno na jakiś weekend po slubie pojedziemy No i w piątek wybieramy się w podróż przedślubną () w góry
My niestety tez raczej nie wybierzemy sie w podroz poslubna, przynajmniej nie w tym roku. Raz, ze nie mamy juz urlopu, a dwa planujemy kupic mieszkanie, wiec bedzie ciezko z finansami.

Podroz przedlubna to fajny pomysl

Cytat:
Bardzo ladne te butki.

Cytat:
Nic tylko zazdroszcze A gdzie konkretnie?
My bralismy pod uwage Fuerteventure, jesli jakos jednak udaloby sie pojechac
A moim marzeniem sa Maledivy - niestety nowe mieszkanie wyklucza takie rarytasy.
Stary 2011-04-03, 20:23   #3857
paula54
Zakorzenienie

Szybkie nadrabianie, bo gonicie z wątkiem :
Cytat:
Ja preferuje grosiki - bo to na szczęście I chce bańki mydlane :P A reszta mi obojętne, niech sypią czym chcą:P Żeby tylko nikt pomidorem nie rzucił :P
Też mam takie podejście. Nie wiem czy nie kupimy kilku takich "bańkomatów". Znalazłam w Krakowie sklep "Świat baniek mydlanych" gdzie można kupić takie słodkie malutkie pudełeczka, m.in. w kształcie tortów weselnych, serduszek itp itd. Muszę zobaczyć jeszcze na cenę, bo nie pamiętam dokładnie, ale zdaje mi się, że nie była za duża. Tylko może być problem, nawet nie z barwieniem sukni, tylko z rozlewaniem płynu - jeśli któremuś dziecku chlapnie na posadzkę, to reszta się pozabija tam później.

Cytat:
Bardzo ładna. I do sukni pasuje. Delikatna, ale błyszczy i przyciąga wzrok.

Cytat:
wszędzie go pełno.. owszem pięknie odbijają światło
Tylko płaci się za coś majątek a "takie same" (na oko) kamienie można dostać w sklepie z pasmanterią za grosze
I dlatego uwielbiam kolczyki z tego typu "pseudo-svarowskiego". Owszem, od spodu często jest pokryty czymś w stylu postebrzenia jak na lustrze, które schodzi (np. jak się na jednym łańcuszku nosi wisiorek i pierścionek w pracy żeby nie zgubić), ale i tak są ładne.
Zresztą niewprawne oko często nie odróżnia oryginału od podróbki, a jak dla mnie podróbki też coś w sobie mają

Cytat:
A my kupiliśmy wycieczkę na podróż poślubną
Zazdroszczę bardzo, bardzo. Nam pewnie plany podróży jakiejkowiek spełzną na niczym. Łoś nadal szuka pracy (już od wakacji), więc na wymarzony motocykl i wycieczkę nim po Europie nas nie stać. Ale może za rok...

Cytat:

Co do cen - zgadzam się w 100% - za kamyczki na moje ulubione kolczyki Łoś dał łącznie podobno około 15-20 zł (za 3 komplety po 3 kamyczki - bo się nie mógł zdecydować na kolor) i potem je dał jubilerowi do obrobienia. Także wyszło niecałe 100 zł za 3 komplety. A nie 100 za komplet.
Buty bardzo ładne - wyglądają na wygodne i stabilne. Można zapytać, ile dałaś? Tylko czemu Luby ma cię pod pachę upychać?

U nas nic nowego. Dziś rozdaliśmy kolejne 3 zaproszenia. Buty mierzyłam wczoraj w deichmanie za 59 zł. Całkiem niegłupie, tylko rozbita 36 była i mi prawy spadał. A poza tym dziś była piękna pogoda i urządziliśmy sobie spacer w poprzek Krakowa, bo nam się zachciało przejść nad Wisłę koło Wawelu.
Miłego wieczoru!
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 21:47   #3858
thea2
Zadomowienie

Cytat:
My niestety tez raczej nie wybierzemy sie w podroz poslubna, przynajmniej nie w tym roku. Raz, ze nie mamy juz urlopu, a dwa planujemy kupic mieszkanie, wiec bedzie ciezko z finansami.

Bardzo ladne te butki.

A moim marzeniem sa Maledivy - niestety nowe mieszkanie wyklucza takie rarytasy.
No niestety zawsze jest coś za coś Ale perspektywa własnego, ślicznego mieszkanka jest chyba bardziej kusząca niż podróże To znaczy dla mnie by na pewno była Tak sobie myślę, że na wszystko przyjdzie czas i teraz możecie sobie pojechać gdzieś bliżej,a jak zrealizujecie wszystkie plany, to sobie zaszalejecie Tak więc się nie martw

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość

Też mam takie podejście. Nie wiem czy nie kupimy kilku takich "bańkomatów". Znalazłam w Krakowie sklep "Świat baniek mydlanych" gdzie można kupić takie słodkie malutkie pudełeczka, m.in. w kształcie tortów weselnych, serduszek itp itd. Muszę zobaczyć jeszcze na cenę, bo nie pamiętam dokładnie, ale zdaje mi się, że nie była za duża. Tylko może być problem, nawet nie z barwieniem sukni, tylko z rozlewaniem płynu - jeśli któremuś dziecku chlapnie na posadzkę, to reszta się pozabija tam później.

U nas nic nowego. Dziś rozdaliśmy kolejne 3 zaproszenia. Buty mierzyłam wczoraj w deichmanie za 59 zł. Całkiem niegłupie, tylko rozbita 36 była i mi prawy spadał. A poza tym dziś była piękna pogoda i urządziliśmy sobie spacer w poprzek Krakowa, bo nam się zachciało przejść nad Wisłę koło Wawelu.
Miłego wieczoru!
Tyle czasu spędzam w Krakowie, a nawet nie słyszałam o takim sklepie Ostatnio się baaardzo zdziwiłam, gdy zobaczyłam szyld wypożyczalni gier planszowych Ale o bańkach nie słyszałam
Ale bym sobie pospacerowała brzegiem Wisły... Wstyd się przyznać, ale ładnych kilka lat mnie tam nie było Ale tak sobie kiedyś pomyślałam, że chciałabym jakieś zdjęcia ślubne/teledysk/cokolwiek w okolicy Wawelu i na Rynku Kiedyś, w październiku wybraliśmy się z K. na Rynek, było już ciemno, wszystko było pięknie oświetlone i tak mi się właśnie zamarzyło, żeby pójść tam wieczorową porą w sukni ślubnej No ale na pewno nie w dzień ślubu, bo mamy za daleko

Ech... zabieram się za pracę dyplomową Bo już bzdury wypisuję, byleby tylko to odwlec
Stary 2011-04-03, 22:05   #3859
martitaw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość

Buty bardzo ładne - wyglądają na wygodne i stabilne. Można zapytać, ile dałaś? Tylko czemu Luby ma cię pod pachę upychać?

A poza tym dziś była piękna pogoda i urządziliśmy sobie spacer w poprzek Krakowa, bo nam się zachciało przejść nad Wisłę koło Wawelu.
Miłego wieczoru!
Buty kosztowały 90zł a kupiłam je na bazarku z paragonem, pudełkiem i gwarancją - żeby nie było
Co do upychania mnie pod pachą, to jestem od Niego niższa i chodzę w cichobiegach, więc gdy idziemy objęci to mój bark mieści mu się pod pachą Stąd nawyk wpychania mnie tam nawet jak mam nieco wyższe buty
Luby jednak odgrażał się, że będzie szukał butów na "koturnach" żeby zachować proporcje między nami

A spacerów po Krakowie i ogólnie wspólnego korzystania z pogody zazdroszczę Ja swojego Szczęścia nie widziałam już od miesiąca. Nie ma to jak szkolenia

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
No niestety zawsze jest coś za coś Ale perspektywa własnego, ślicznego mieszkanka jest chyba bardziej kusząca niż podróże To znaczy dla mnie by na pewno była

Ale bym sobie pospacerowała brzegiem Wisły... Wstyd się przyznać, ale ładnych kilka lat mnie tam nie było Ale tak sobie kiedyś pomyślałam, że chciałabym jakieś zdjęcia ślubne/teledysk/cokolwiek w okolicy Wawelu i na Rynku Kiedyś, w październiku wybraliśmy się z K. na Rynek, było już ciemno, wszystko było pięknie oświetlone i tak mi się właśnie zamarzyło, żeby pójść tam wieczorową porą w sukni ślubnej
Wizja wspólnego mieszkanka i mnie by przekonała do rezygnacji z wakacyjnych wojaży a odpocząć od wszystkiego można i na niedzielnym spacerku

Odnośnie spacerów po Krakowie: my kiedyś z okolic Lublina wyruszyliśmy do grodu Kraka grubo po południu. Na miejscu byliśmy ok 23 Pokręciliśmy się po rynku, wypiliśmy kawę i o 6 rano byliśmy w domu Taki spontan

Edytowane przez martitaw
Czas edycji: 2011-04-03 o 22:08
Stary 2011-04-03, 23:43   #3860
margolka1986
Zakorzenienie

tak podczytuje podczytuje i chyba znów do Was powróce sierpnioweczki zazdroszcze planowania podróży poslubnej- u Nas niepewna sprawa z praca wiec na dzien dzisiejszy nic nie mozemy zaplanować... a poza tym kaski nie mamy na to bo wykańczamy mieszkanie zeby zaraz po ślubie się wprowadzić

tak jak Was czytam to ja mam mało załatwione zrealizowane itp ale od jutra biore sie do roboty- na początek produkcjs zaproszeń

wymianka książkowa

Moje papierowe szaleństwa
margolka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 09:02   #3861
blueberry88
Zakorzenienie

Bardzo zazdroszczę wspólnego mieszkania. By na razie będziemy wynajmować, bo nawet nie wiemy, w którym mieście chcemy zamieszkać - w rodzinnym, czy tam, gdzie jesteśmy aktualnie
Jak już kupimy mieszkanie, to będziemy spłacać dłuuuugo kredyt, także teraz to ostatnia okazja pewnie na długi czas, żeby zaszaleć i pojechać na super wakacje - podróż poślubną. Jeszcze tylko nie wiemy dokąd Myśleliśmy o klasycznych ciepłych krajach, ale leżenie dwa tygodnie na plaży... nieee - nuda

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Widzę, że wszystkie miałyście nieco więcej czasu. Od zaręczyn 2,5 miesiąca, a my i tak już nie możemy się doczekać. Także podziwiam - szczególnie, gdy czekacie dwa lata!

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Co do ryżu, to będę sugerować gościom, że wolałabym nie Liczę też na rozsądek - już widzę ryż w moich włosach, którego nie da się wydostać bez niszczenia fryzury
Ja bym się bała, że płyn z baniek pozostawi ślady na ubraniach - także dla mnie odpada.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 09:12   #3862
ninitoja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczynki Mam dziś bardzo dobry humor TŻ przyjeżdza, przed chwilą stworzyłam tiramisu i jutro jedziemy na ostatnie spotkanie w poradni, jak to mój TŻ mówi do "śluzowców" :P
Hahaha, świetne określenie .

Cytat:
Bardzo ładne buciki . Ja też już mam buty, które kolorem myślę będą pasować do sukni, ale są dość niskie i wolałabym mieć je na przebranie (choć są całkiem fajne)- u nas też jest ten problem, że TŻ sporo wyższy ode mnie. Chyba w końcu muszę się wybrać do Wrocławia. Tam może w końcu coś znajdę. Strasznie mało jest ładnych butów ecru .

Cytat:
Ale super!!! Zazdroszczę . My pewnie będziemy tak spłukani po ślubie, że nie damy rady nigdzie wyjechać. Z urlopem może też być problem. Ale jeszcze się zastanawiam czy nie zrobić TŻtowi niespodzianki i nie zarezerwować gdzieś hotelu np. w górach na 3 dni. Tak żeby jeszcze przedłużyć tą poślubną atmosferę .

Muszę spytać naszego księdza czym można sypać pod kościołem. Czasami zabraniają sypać ryż ze względu na gołębie. A tak poza tym to pozostawiam pełną dowolność gościom .

ninitoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 09:12   #3863
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:

Piękny dzień dzisiaj
Gratuluję podróży poślubnej

Cytat:

Ładne

Cytat:

Bardzo ladne te butki.

My też myśleliśmy o Fuerteventurze. Ale co z tego wyjdzie zobaczymy. Czeka nas gruntowny remont i urządzanie mieszkania, więc też musimy oszczędzać. Ale mam nadzieję , że uda nam się mimo wszystko wyrwać chociaż na tydzień.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 09:17   #3864
blueberry88
Zakorzenienie

martitaw, buty bardzo klasyczne i naprawdę ładne. Wyglądają na wygodne - a dla mnie to priorytet

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
Napisane przez ninitoja Pokaż wiadomość

Ale super!!! Zazdroszczę . My pewnie będziemy tak spłukani po ślubie, że nie damy rady nigdzie wyjechać. Z urlopem może też być problem. Ale jeszcze się zastanawiam czy nie zrobić TŻtowi niespodzianki i nie zarezerwować gdzieś hotelu np. w górach na 3 dni. Tak żeby jeszcze przedłużyć tą poślubną atmosferę .

Muszę spytać naszego księdza czym można sypać pod kościołem. Czasami zabraniają sypać ryż ze względu na gołębie. A tak poza tym to pozostawiam pełną dowolność gościom .
Wesele nawet jak nie w całości, to choć w części "się zwraca", więc może z kaską nie będzie tak źle...

Właśnie wyobraziłam sobie: wychodzimy z kościoła, rzucają ryżem, a na nas cała zgraja gołębi... brrr
Stary 2011-04-04, 10:16   #3865
ninitoja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
martitaw, buty bardzo klasyczne i naprawdę ładne. Wyglądają na wygodne - a dla mnie to priorytet

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Wesele nawet jak nie w całości, to choć w części "się zwraca", więc może z kaską nie będzie tak źle...

Właśnie wyobraziłam sobie: wychodzimy z kościoła, rzucają ryżem, a na nas cała zgraja gołębi... brrr
My za wesele w całości będziemy właśnie płacić "z kopert" i mam nadzieję, że nie braknie . Do opłacenia też mamy zespół, fotografa i kamerzystę. A na jesieni lub zimą chcemy wyremontować łazienkę. Czas też pomyśleć o dzieciach... Więc wydatki na razie przekraczają wpływy . Ale gdyby jakimś cudem udało się nam przyoszczędzić, to kto wie...
Ja nawet bym była skłonna zrezygnować z plaży i morza (choć taki wypoczynek uwielbiam) na rzecz gór i nart, ale gdzieś w Alpach w późniejszym terminie, bo nigdy nie byłam. Sierpień zweryfikuje wszystkie moje plany .

Stary 2011-04-04, 10:35   #3866
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninitoja Pokaż wiadomość
My za wesele w całości będziemy właśnie płacić "z kopert" i mam nadzieję, że nie braknie . Do opłacenia też mamy zespół, fotografa i kamerzystę. A na jesieni lub zimą chcemy wyremontować łazienkę. Czas też pomyśleć o dzieciach... Więc wydatki na razie przekraczają wpływy . Ale gdyby jakimś cudem udało się nam przyoszczędzić, to kto wie...
Ja nawet bym była skłonna zrezygnować z plaży i morza (choć taki wypoczynek uwielbiam) na rzecz gór i nart, ale gdzieś w Alpach w późniejszym terminie, bo nigdy nie byłam. Sierpień zweryfikuje wszystkie moje plany .
Chyba, że tak. Na razie trzeba się cieszyć TYM DNIEM i rozpoczęciem wspólnego życia, tak na serio. Też myślimy o dzieciaczkach, domu, a tu studia do skończenia...
Stary 2011-04-04, 11:49   #3867
jusztyska
Zadomowienie

Hej, hej nie było mnie parę dni i teraz miałam sporo nadrabiania
widzę, że temat podróży na topie u nas z podróżą będzie marnie, ja za 2 tygodnie będę bez pracy... no ale może uda się mi coś znaleźć, a wtedy będzie krucho z urlopem, poza tym wolimy pieniądze zaoszczedzić na kupno miekszania lub budowę domu (działkę ma mój TŻ więc spory dodatkowy wydatek odpada), ale może udałoby się nam chociaż na jakiś fajny dłuższy weekend gdzieś wyskoczyć i nie mówie tu już o zagranicznych wojażach

Co do ślubnych postępów, to poradnia już cała zaliczona, więc śluzowców już odwiedzać więcej nie musimy
W sobotę spotkałam się z koleżanką, której brat pracuje w cateringu który zamówiliśmy na wesele, gadałyśmy z nim na skype i sporo mi doradził, podał fajne rozwiązania i powiedział czego unikać a co szefowa będzie wciskała
A wczoraj przesłuchiwaliśmy z TŻ piosenki na pierwszy taniec i póki co będą to chyba "Magiczne słowa" ale wszystko się jeszcze może zmienić, jeszcze trochę czasu mamy
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 12:51   #3868
ninitoja
Rozeznanie

Cytat:
Co do ślubnych postępów, to poradnia już cała zaliczona, więc śluzowców już odwiedzać więcej nie musimy
W sobotę spotkałam się z koleżanką, której brat pracuje w cateringu który zamówiliśmy na wesele, gadałyśmy z nim na skype i sporo mi doradził, podał fajne rozwiązania i powiedział czego unikać a co szefowa będzie wciskała
A wczoraj przesłuchiwaliśmy z TŻ piosenki na pierwszy taniec i póki co będą to chyba "Magiczne słowa" ale wszystko się jeszcze może zmienić, jeszcze trochę czasu mamy
Gratuluję zaliczenia poradni . Nas to też czeka w niedalekiej przyszłości .

Stary 2011-04-04, 14:05   #3869
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety zawsze jest coś za coś Ale perspektywa własnego, ślicznego mieszkanka jest chyba bardziej kusząca niż podróże To znaczy dla mnie by na pewno była Tak sobie myślę, że na wszystko przyjdzie czas i teraz możecie sobie pojechać gdzieś bliżej,a jak zrealizujecie wszystkie plany, to sobie zaszalejecie Tak więc się nie martw

Tyle czasu spędzam w Krakowie, a nawet nie słyszałam o takim sklepie Ostatnio się baaardzo zdziwiłam, gdy zobaczyłam szyld wypożyczalni gier planszowych Ale o bańkach nie słyszałam
Ale bym sobie pospacerowała brzegiem Wisły... Wstyd się przyznać, ale ładnych kilka lat mnie tam nie było Ale tak sobie kiedyś pomyślałam, że chciałabym jakieś zdjęcia ślubne/teledysk/cokolwiek w okolicy Wawelu i na Rynku Kiedyś, w październiku wybraliśmy się z K. na Rynek, było już ciemno, wszystko było pięknie oświetlone i tak mi się właśnie zamarzyło, żeby pójść tam wieczorową porą w sukni ślubnej No ale na pewno nie w dzień ślubu, bo mamy za daleko

Ech... zabieram się za pracę dyplomową Bo już bzdury wypisuję, byleby tylko to odwlec
Pewnie, ze wlasne mieszkanko jest sprawa duzo bardziej priorytetowa, dlatego tez nie mam zalu (no, moze troszke).

Tez uwielbiam miasto noca Widzialam gdzies, kiedys zdjecia Pary Mlodej wlasnie w takiej scenerii - cudnie to wygladalo.

Cytat:

Odnośnie spacerów po Krakowie: my kiedyś z okolic Lublina wyruszyliśmy do grodu Kraka grubo po południu. Na miejscu byliśmy ok 23 Pokręciliśmy się po rynku, wypiliśmy kawę i o 6 rano byliśmy w domu Taki spontan
Wlasnie takie spontany bardzo zblizaja w zwiazku - no i pozniej jest co wspominac

Cytat:
Napisane przez margolka1986 Pokaż wiadomość
tak podczytuje podczytuje i chyba znów do Was powróce sierpnioweczki zazdroszcze planowania podróży poslubnej- u Nas niepewna sprawa z praca wiec na dzien dzisiejszy nic nie mozemy zaplanować... a poza tym kaski nie mamy na to bo wykańczamy mieszkanie zeby zaraz po ślubie się wprowadzić

tak jak Was czytam to ja mam mało załatwione zrealizowane itp ale od jutra biore sie do roboty- na początek produkcjs zaproszeń
Ja nie wiem czemu dopiero teraz tu przyszlas

No i widze, ze wiekszosc z nas przedklada mieszkanka, remonty itp nad podroz poslubna.
Co zrobic, takie czasy
Cytat:
Myśleliśmy o klasycznych ciepłych krajach, ale leżenie dwa tygodnie na plaży... nieee - nuda
2 tyg to faktycznie byloby nudno... ale tydzien... Jak dla mnie perfect
Cytat:

O zgrozo!!! Dobrze, ze w moim miescie nie ma golebi

Cytat:
My tez juz chyba sie zdecydowalismy
Bedzie jednak anglojezyczna,
Jon Secada http://www.youtube.com/watch?v=B6LhWbQthAI
Moze slowa troszke nie do konca pasuja na pierwszy taniec, ale oboje kochamy ta piosenke.

Edytowane przez gwiazdeczka26
Czas edycji: 2011-04-04 o 14:06
gwiazdeczka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 15:47   #3870
kasikkkkka
Zadomowienie

Hej dziewczynki! Znowu mnie bardzo dawno nie było. ale jakoś tak nie mam czasu na wizaż zbyt wiele Teraz też właściwie wpadłam tylko na chwilkę, bo zaraz pędzę do dentysty ... Chciałam się pochwalić sukienką, bo w końcu zamówiłam Dołączam zdjęcie i liczę na pomoc w doborze fryzury, ewentualnie dodatków, bukietu, bo mam mętlik w głowie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknia-slubna-leoni-maggie-sottero-kolor-diamond-white-rozmiar-36-1.jpg (43,2 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg A3311LU_bmaggiesottero.jpg (22,5 KB, 17 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości