Sierpniowe Panny Młode cz.II - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-01, 12:27   #3811
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II

Cytat:
Napisane przez sanderek5 Pokaż wiadomość

Ojej... Współczuję!!! A udało Ci się u wszystkich pozmieniać ten termin?
Tak, tylko dlatego zdecydowalismy sie na zmiane terminu, i dlatego tez jest to piatek. generalnie sala byla wolna nawet w sobote 13, ale nie pasowalo kamerzyscie-fotografowi. Wiec wzielismy juz ten piatek, z poprawinami w sobote.
To byla juz ostateczna opcja, a jak nie to zostalby pazdziernik - no a bardzo nie chcialam was opuszczac

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczynki Mam dziś bardzo dobry humor TŻ przyjeżdza, przed chwilą stworzyłam tiramisu i jutro jedziemy na ostatnie spotkanie w poradni, jak to mój TŻ mówi do "śluzowców" :P

Dobrze, że wszystko się skończyło w miarę pomyślnie no i szybciej zostaniesz Żoną
Pogrubione - the best
No i zona faktycznie zostane szybciej
Nagle zrobilo sie 4 mce z kawalkiem zamiast 5 To mi sie podoba

Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość

Gwiazdeczka, jeju, ale miałaś przejścia, biedactwo, ile nerwów musiałaś mieć. No i jeszcze przekładanie dosłownie wszystkiego na inny termin... straszne. A nie mieliście przypadkiem gotowych zaproszeń ze starą datą? Najważniejsze, że wszystko się udało załatwić, bardzo się cieszę Już będziesz spać spokojnie! No i wcześniej zostaniesz żonką

A nam przyszły dziś zaproszenia.... no i niestety nie wszystko jest tak jak chcieliśmy Przede wszystkim różnią się kolory (!!!!) tzn miało być ecru z beżem, a wszystko jest ecru. Całe szczęście, że kokardka złota tak jak chciałam. Mało tego prosiłam, aby nazwiska gości wypisane zostały powiększoną czcionką, a są taką samą jak reszta zaproszenia... także ogólnie nie jestem zadowolona Tzn zaproszenia są bardzo ładne, ale denerwuje mnie, że nie jest tak jak chciałam Dzwoniłam już do faceta od tych zaproszeń, bardzo przepraszał i dał mi trzy opcje do wyboru: zwrot części kosztów (50zł z 200 zł, które zapłaciliśmy), wydrukowanie i wysłanie zupełnie nowych zaproszeń, już prawidłowych albo wykonanie za darmo podziękowań dla rodziców.
Podziękowań nie chcemy, więc to odpadło. Nie chciałam, żeby te zaproszenia co do nas przyszły się zmarnowały (bo są naprawdę ładne) no i nie chciałam, żeby tego faceta jakoś zbytnio obciążać drukowaniem, wysyłaniem, bo przecież pomyłki się zdarzają, przeprosił, zachował się grzecznie, a ja nie jestem osobą, która za wszelką cenę będzie utrudniać. Ale jednocześnie nie jest tak jak chciałam, więc trochę czuję się pokrzywdzona. Więc uznaliśmy z tym panem, że dla niego najlepszą opcją będzie zwrot tych 50 zł, dla mnie też, więc stanęło na tym.

A mój K. mówi, że te ecru bardziej mu się podobają niż te beżowe, hehehe

Wstawiam zdjęcia, ale robiłam je przed chwilą przy słabym świetle, także niezbyt ładnie wyszły. Ale w rzeczywistości zaproszenia ładne wyglądają na szczęście
Co do waszych zaproszen to sa sliczne. Czcionka tez sie nie przejmuj, bo to naprawde maly szczegol -aczkolwiek wierze, ze jesli chcialas inaczej mialas prawo sie zdenerwowac. Ale zlosc pieknosci szkodzi
No i widac, ze sprzedawca bardzo w porzadku, zachowal sie odpowiednio proponujac wam nawet nowe zaproszenia.
Zyczylabym sobie, zeby wszyscy ludzie tacy byli

Co do moich zaproszen, to tak, faktycznie mialam juz gotowe (nawet niektorzy znajomi stad juz dostali). Na szczescie w zaproszeniach, wnetrze jest na luznej kartce, ktora po prostu sama moge wydrukowac na nowo. A pamietam, jak na poczatku wsciekalam sie, ze ta kartka wlasnie nie jest jakos przyklejona do srodka - teraz musialabym zamawiac nowe zaproszenia.

No i nerwow stracilam co niemiara - dobrze ze mam blond wlosy, bo napewno dostalam siwych wlosow z tych stresow

A i dzisiaj jeszcze wyslalam list z prosba o zwrot zaliczki. Sama jestem dumna z siebie jak dosadnie wyjasnilam 'panu derektorowi', ze nie widze w tym zadnej swojej winy i zwrot mi sie nalezy Moze sie uda
Stary 2011-04-01, 12:47   #3812
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

troszke ponadrabiam

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Ja mam z innej beczki pytanie :

Co zrobicie w dniu wesela z otrzymanymi kopertami ?
Chodzi mi o to, gdzie będziecie je przechowywać?

Ojejku, ja o tym wogole nie pomyslalam A jak jeszcze mowicie, ze w pustym domu niezbyt bezpiecznie..... faktycznie, to moze byc problem

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Odnośnie chowania kopert, to dla przezornych historyjka - rada. Ktoś schował swoje pieniądze w skarpecie i włożył do pralki. Obrabowali mu dom, ale pieniążki zostały A o tym faktycznie warto pomyśleć, bo w TYM DNIU pewnie nie będzie głowy do takich spraw - wiele się słyszy o tym, że okradają mieszkania, gdy wiedzą, że rodzina będzie na weselu. Mam babcie pesymistkę i nawet zostawienie w apartamencie przy sali dla niej nie wchodzi w grę, bo przecież ktoś może mieć zapasowy klucz. O aucie to nawet nie wspomnę Najlepiej zawieźć do banku
O widzisz, w skarpetke i do pralki Calkiem niezly pomysl
Zeby tylko ktos prania w miedzyczasie nie wstawil

Cytat:
Napisane przez martitaw Pokaż wiadomość
jak dla mnie zdecydowanie najlepiej w 3 wariancie czyli bez ogona i bez frędzli

dziekuje. Juz nawet zaczelam odpruwac fredzle

Cytat:
Napisane przez aniak_1988 Pokaż wiadomość
Dzięki
Ślub jeszcze nie jest oficjalnie odwołany... bo nikt jeszcze nie wie, że nam się nie układało ostatnio. Generalnie mieliśmy już taki kryzys, mój TZ obiecał, że zmieni to co robił źle...
No ale niestety sytuacja się powtórzyła. Najgorsze jest to, że go kocham ale jednocześnie nie chcę spędzić życia z kimś do kogo nie mam już zaufania. Mam nadzieję, że jakoś sobie z tym wszystkim poradzę... Przepraszam, że psuję trochę nastrój już więcej nie będę. Trzymajcie się

Nie zdazylam Cie powitac, a tu taka smutna historia. Wspolczuje i zycze wszystkiego co najlepsze. Moze jeszcze sie ulozy

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Proszę : http://allegro.pl/slub-zaproszenia-s...508008016.html

Chyba jedyne, które nam się ostatnio spodobały na Allegro i od razu je zamówiliśmy.
Sliczne zaproszenia

Cytat:
Napisane przez sanderek5 Pokaż wiadomość
Współczuję... Przykro się słucha/czyta takie historie... moja bardzo dobra koleżanka miała podobną sytuację... Miesiąc przed ślubem jej narzeczony jej oświadczył, że ją zdradził pół roku wcześniej (kilka razy), ale "to jest mało ważne, bo już więcej tego nie zrobi"... a na koniec okazało się, że średnio co kilka miesięcy sypiał z inną (mieszkali prawie 500 km od siebie i widywali się tylko co któryś weekend, ale to go nie usprawiedliwia...). A tu już było wszystko pozamawiane i pokupowane, suknia w domu, ozdoby wszystkie, 150 (!) butelek wódki itd. I wszystko poszło się j.... chociaż wódkę udało jej się odsprzedać komuś, ale mimo wszystko tragedia straszna... Jak miał takie podejście, to mógł się jej w ogóle nie oświadczać... A tu nie dość, że się rozstali, to jeszcze okazało się, że ona w ciąży... i została biedna sama z dzieckiem i kupą długów... A on teraz sie dziecka wypiera i ogólnie jest nieciekawie... Więc czasem bywają takie sytuacje i aż człowiekowi się włosy jeża, że coś takiego może się zdarzyć...
Przepraszam za psucie nastroju teraz przechodzę do weselszego... Wszystkim gratuluję zakupów i załatwiania spraw! I ja się pochwalę. Wreszcie znaleźliśmy krawat IDEALNIE w kolorze mojej tasiemki I zaniosłam próbkę tasiemki do salonu, żeby mi w identycznym kolorze wiązanie sukni zrobili. I przy okazji dowiedziałam się, że moja suknia już kończy się szyć I w zeszłym tygodniu zamówiliśmy obrączki! Ale nie chcemy graweru u tego jubilera, tylko będziemy zanosić do innego (lepsze czcionki).

Więc już mamy załatwione:
-datę i godzinę w Kościele
-restaurację (i tort)
- autko (wujek TŻ)
- fotograf (koleżanka i wujek)
- kamerzysta (kolega)
- makijażystka (koleżanka)
- paznokcie (koleżanka)
- fryzjerka (próbna fryzura w maju... wychodzi na to, że chyba jednak koczkopodobne coś :P)
- suknia (kończy się szyć)
- bukiet wybrany (obecnie w trakcie poszukiwań dobrej kwiaciarki)
- biżuteria kupiona (kolczyki+bransoletka)
- welon w domku
- bielizna prawie w komplecie (brakuje pończoch i podwiązki)
- buty kupione
- OBRĄCZKI - zamówione
- krawat kupiony

Jeszcze do załatwienia:
- nauki i poradnia
- formalności w kościele i USC (zaświadczenia itd)
- podpisanie protokołu (koniec kwietnia)
- prezenciki dla gości do rozdawania przed Kościołem (zrobić pudełeczka i kupić cukierki)
- podziękowania dla rodziców
- szampan
- dekoracja samochodu
- "niezbędnik" Panny Młodej
- prawie cały ubiór TŻ (TŻ jest na etapie odchudzania, więc garnitur na ostatnią chwilę kupimy)
- zamówić część ciast na podziękowania dla rodziny, kupić pojemniki, podrukować i poprzyklejać "etykiety"
- porozwozić resztę zaproszeń (90% z gości do restauracji już zaproszone i jakieś 50% gości tylko do Kościoła też)
- dopilnować, żeby rodzice i rodzeństwo mieli się w co ubrać (nie kupować im :P niech sami sobie kupią/pożyczą, ale dopilnować, by to zrobili i ew. pomóc w wyborze)
- zastanowić się, jakie pieśni do Kościoła i kto na czytanie
- kupić i ustroić kieliszki do tłuczenia
- zastanowić się nad poduszką pod obrączki i ewentualnie zamówić
- kupić tuby strzelające konfetti

No i na dzień dzisiejszy nie przychodzi mi nic więcej do głowy
Imponujace grono znajomych - pomocnych w sprawach slubnych hehe. Makijaz, paznokcie, kamerzysta, fotograf - ale Ci sie udalo
A ta historia - tragiczna
Stary 2011-04-01, 13:02   #3813
thea2
Zadomowienie

Dziewczyny, jestem taka wściekła, że szok Mój "miły" pan sprzedawca zaproszeń, który wczoraj godził się na wszystkie warunki, poprosił mnie dziś o wysłanie zdjęć zaproszeń. Więc wysłałam, po czym dostałam maila mniej więcej takiej treści:
"mam dla pani dobrą wiadomość, dostała pani takie zaproszenia, jak pani zamawiała! To było chyba nieporozumienie, całe szczęście, że wszystko się rozwiązało "
.
Nawet nie wiecie, jak mi ciśnienie podniósł! Od razu zadzwoniłam (wolałam ja zadzwonić, bo narzeczony jest dość porywczy i nie skończyłoby się to dobrze) a ten pan mi mówi, że kolor na zdjęciu to był ecru a nie beż, że to ja źle widzę!! Pokazałam mu, że na jego stronie na zdjęciu jest zaproszenie ecru, które wyraźnie różni się od tego wyżej (i że ja dostałam takie ecru właśnie a chciałam to wyżej), a on mi dalej mówi, że to to samo i że zapewne to wina mojego monitora !!
Słuchajcie, gadałam z nim 15 minut, przez ten czas opowiedział mi o monitorach, o kartonikach, o klientach i cały czas twierdził, że nie mam racji i prosił o pozytywny komentarz. Powiedziałam mu, że wstawianie zdjęć niezgodnych ze stanem faktycznym nie jest fair. W ogóle sugerował mi, że za taką niską cenę (2 zł) to są super zaproszenia i że dziwna jestem, że zwracam uwagę na kolory I że gdyby były droższe to bym ich nie kupiła. Ale nie podarowałam mu, powiedziałam, że mówi bzdury i robi sobie ze mnie żarty wmawiając mi różne rzeczy i stanęło na tym, że odda... 25 zł... No ale dobre i to, zawsze coś. Już naprawdę miałam dość tej całej sytuacji i wolałam to zakończyć. Nie życzę Wam dziewczyny takich przejść absolutnie !

nynka, ardillka, gwiazdeczka, dziękuję Wam za słowa otuchy, powolutku oswajam się z tym kolorem zaproszeń

Edytowane przez thea2
Czas edycji: 2011-04-01 o 13:04
thea2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 13:11   #3814
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, jestem taka wściekła, że szok Mój "miły" pan sprzedawca zaproszeń, który wczoraj godził się na wszystkie warunki, poprosił mnie dziś o wysłanie zdjęć zaproszeń. Więc wysłałam, po czym dostałam maila mniej więcej takiej treści:
"mam dla pani dobrą wiadomość, dostała pani takie zaproszenia, jak pani zamawiała! To było chyba nieporozumienie, całe szczęście, że wszystko się rozwiązało "
.
Nawet nie wiecie, jak mi ciśnienie podniósł! Od razu zadzwoniłam (wolałam ja zadzwonić, bo narzeczony jest dość porywczy i nie skończyłoby się to dobrze) a ten pan mi mówi, że kolor na zdjęciu to był ecru a nie beż, że to ja źle widzę!! Pokazałam mu, że na jego stronie na zdjęciu jest zaproszenie ecru, które wyraźnie różni się od tego wyżej (i że ja dostałam takie ecru właśnie a chciałam to wyżej), a on mi dalej mówi, że to to samo i że zapewne to wina mojego monitora !!
Słuchajcie, gadałam z nim 15 minut, przez ten czas opowiedział mi o monitorach, o kartonikach, o klientach i cały czas twierdził, że nie mam racji i prosił o pozytywny komentarz. Powiedziałam mu, że wstawianie zdjęć niezgodnych ze stanem faktycznym nie jest fair. W ogóle sugerował mi, że za taką niską cenę (2 zł) to są super zaproszenia i że dziwna jestem, że zwracam uwagę na kolory I że gdyby były droższe to bym ich nie kupiła. Ale nie podarowałam mu, powiedziałam, że mówi bzdury i robi sobie ze mnie żarty wmawiając mi różne rzeczy i stanęło na tym, że odda... 25 zł... No ale dobre i to, zawsze coś. Już naprawdę miałam dość tej całej sytuacji i wolałam to zakończyć. Nie życzę Wam dziewczyny takich przejść absolutnie !

nynka, ardillka, gwiazdeczka, dziękuję Wam za słowa otuchy, powolutku oswajam się z tym kolorem zaproszeń
No co za koleś.... A dopiero napisałam że dobrze, że uczciwy - odwołuję... No ale dobre i 25zł, ale jak zgodził się na 50zł to mogłaś mu powiedzieć że umowa słowna też się liczy. Ehhh może to taki żart i odeśle 50zł :P

http://pannymlode2011.blogspot.com/2.../ardillka.html
ardillka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 14:03   #3815
blueberry88
Zakorzenienie

thea2, co za... Tylko go...
To, że on nie odróżnia kolorów, to nie wina monitora
A tekst: "mam dla pani dobrą wiadomość, dostała pani takie zaproszenia, jak pani zamawiała! To było chyba nieporozumienie, całe szczęście, że wszystko się rozwiązało"... śmiechu warte!

Zaproszenia są ładne, więc nie ma się co przejmować
Tłumaczenia, że są nie takie jak powinny, bo kosztują 2 zł żałosne.
Kupiłaś na all? - zgłosiłabym to im
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 14:19   #3816
thea2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ardillka Pokaż wiadomość
No co za koleś.... A dopiero napisałam że dobrze, że uczciwy - odwołuję... No ale dobre i 25zł, ale jak zgodził się na 50zł to mogłaś mu powiedzieć że umowa słowna też się liczy. Ehhh może to taki żart i odeśle 50zł :P
Na 50 zł zgodził się, bo myślał, że zamawiałam złote, a dostałam ecru. A później, po przesłaniu zdjęć, stwierdził, że dostałam dobre i że przesadzam, więc co najwyżej może mi oddać 25 zł, bo słowna umowa już nie obowiązuje Śmieszne to jest wszystko, nie mam już ochoty się z nim wykłócać i walczyć o swoje, więc niech prześle choć tyle No on żartować sobie lubi, ale nie wydaje mi się, żeby teraz było mu do śmiechu i wysłał 50 zł
Cytat:
thea2, co za... Tylko go...
A tekst: "mam dla pani dobrą wiadomość, dostała pani takie zaproszenia, jak pani zamawiała! To było chyba nieporozumienie, całe szczęście, że wszystko się rozwiązało"... śmiechu warte!

Zaproszenia są ładne, więc nie ma się co przejmować
Tłumaczenia, że są nie takie jak powinny, bo kosztują 2 zł żałosne.
Kupiłaś na all? - zgłosiłabym to im
Tak, kupiłam na all, i jeśli nie odda tych pieniędzy, dostanie na pewno negatywa i to takiego, że się nie pozbiera . Ale jeśli zachowa resztki uczciwości i zwróci pieniądze, to wspaniałomyślnie dam mu spokój
A najlepsze było to, że powiedział, że wyśle pieniądze dopiero, jak mu wystawię komentarz pozytywny. Chyba oszalał Wyjaśniłam mu, że komentarz świadczy o zakończeniu transakcji, więc jak ją zakończy (czyli wyśle kasę) to dostanie komentarz. Zgodził się, nie miał wyjścia.
Stary 2011-04-01, 14:20   #3817
magratka
Rozeznanie

Cytat:
t
Ja nie bronię tego sprzedawcy, ale nie do końca tak, jak piszesz, weź dwa dowolne monitory i porównaj barwy. Poza tym ludzie różnie nazywają kolory. Akurat z kolorami to sprawa bardzo indywidualna. Dlatego nie zdecydowałam się zamawiać przez internet.
Inną kwestią jest to, że nazwiska są tej samej wielkości, co reszta tekstu, więc produkt nie jest zgodny z zamówieniem.
Ale i tak masz ładne zaproszenia ardillka, więc się nie martw
magratka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 14:25   #3818
thea2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magratka Pokaż wiadomość
Ja nie bronię tego sprzedawcy, ale nie do końca tak, jak piszesz, weź dwa dowolne monitory i porównaj barwy. Poza tym ludzie różnie nazywają kolory. Akurat z kolorami to sprawa bardzo indywidualna. Dlatego nie zdecydowałam się zamawiać przez internet.
Inną kwestią jest to, że nazwiska są tej samej wielkości, co reszta tekstu, więc produkt nie jest zgodny z zamówieniem.
Nie zgodzę się z Twoją opinią, być może niejasno się wyraziłam. Na jego stronie znajdowały się dwa zdjęcia obok siebie- jedno było ecru a drugie beżowe. Ja zamawiałam beżowe, a on przesłał ecru. Więc niezależnie, na jakim monitorze będziesz patrzyć- one są różne już na jego stronie. Przecież niemożliwe, żeby jedno zaproszenie monitor "przekłamał", a drugie (znajdujące się obok) zostawił takie, jak powinno być Z ciekawości patrzyłam na zdjęcia na trzech monitorach i w każdym widać ogromną (!!) różnicę
Także blueberry ma tu akurat rację

Cieszę się, że Ci się podobają, magratka, dzięki za pocieszenie

Edytowane przez thea2
Czas edycji: 2011-04-01 o 14:27
thea2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 14:27   #3819
magratka
Rozeznanie

Cytat:
Nie zgodzę się z Twoją opinią, być może niejasno się wyraziłam. Na jego stronie znajdowały się dwa zdjęcia obok siebie- jedno było ecru a drugie beżowe. Ja zamawiałam beżowe, a on przesłał ecru. Więc niezależnie, na jakim monitorze będziesz patrzyć- one są różne już na jego stronie. Przecież niemożliwe, żeby jedno zaproszenie monitor "przekłamał", a drugie (znajdujące się obok) zostawił takie, jak powinno być Z ciekawości patrzyłam na zdjęcia na trzech monitorach i w każdym widać ogromną (!!) różnicę
Także blueberry ma rację
W takim razie ma rację. Myślałam, że było jedno zdjęcie i zostało zinterpretowane na dwa sposoby.
Stary 2011-04-01, 14:32   #3820
thea2
Zadomowienie

Cytat:
W takim razie ma rację. Myślałam, że było jedno zdjęcie i zostało zinterpretowane na dwa sposoby.
Nie nie To raczej kwestia przekłamanych kolorów (być może obróbki graficznej) na jednym ze zdjęć albo zwyczajnie nie umiejętności przyznania się do wykonania innych zaproszeń niż zamówione
Stary 2011-04-01, 14:38   #3821
ardillka
Zadomowienie

Zamówiłam naklejki na alkohol mojego autorstwa - oby były ładne i przyszły szybko :P

Stary 2011-04-01, 14:42   #3822
thea2
Zadomowienie

Cytat:
Zamówiłam naklejki na alkohol mojego autorstwa - oby były ładne i przyszły szybko :P
Super Pochwal się koniecznie jak już przyjdą
Stary 2011-04-01, 14:59   #3823
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
yyyy ale to nie ja mam problem tylko thea2 ale dzięki za pochwalenie moich zaproszeń :P

Stary 2011-04-01, 15:20   #3824
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Skonczylam nadrabiac, i jestem na biezaco

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
No więc dziewczyny wrzucam zdjęcie w sukni
Na zdj jestem w białej, bo była z satyny i ładniej sie układała, a w rzeczywistości będę miała ecru. W salonie ecru była z taftyi nie lezała tak fajnie
bardzo ladnie Ci w tej sukni. Choc nie w moim guscie, to na Tobie lezy rewelacyjnie

Cytat:
Kochane, kupujecie te tuby z płatkami róż? Ile? Będą wystrzelać przed kościołem? Ktoś może tradycyjne - drobne?
Ja planuje takie kupic Drobniakow raczej bym nie chciala zbierac, jak juz to ryz (nie zbierac tylko sypac)

Cytat:

Rozdaję już, bo jak gotowe, to po co mają leżeć . Poza tym my mamy ślub w niedzielę, więc goście weselni muszą brać poniedziałek wolny. Poza tym lepiej wcześniej rozdać, bo jak słusznie zauważyłaś, są to wakacje.
A gdzie jest zdjęcie Twoich butów, hmmm?
Masz slub w niedziele? czyzby 14.08?
Tez zastanawialam sie nad tym terminem, ale poniewaz bylby problem z fryzjerka czy makijazystka, wybralam piatek

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
hej!!!

zamówiłam welon

http://allegro.pl/show_item.php?item=1518473347

brakuje mi podwiązki jeszcze i pończoch

uciekam do pracy.

Cytat:
Niech mnie ktoś uświadomi, po co jest ta podwiązka, która nic nie trzyma? Taka tradycja i już?
Tradycja tez, i przy okazji mozliwosc zalozenia czegos niebieskiego

Cytat:
Jedna sukienka (nr1) była moją wymarzoną przez aplikacje ale fason z obniżonym stanem dla mnie odpada.. Sukienka nr2 była wymarzoną - ale jak założyłam coś podobnego, to wszyscy mówili, że za skromna i zbyt poważna dla mnie i stanęło na sukience nr3, bo do pozostałych mam ponoć zbyt dziewczęcą urodę. Podnoszę w niej stan i dodaję tiulowe ramiączko z jednej strony, które ma ciągnąć się skosem przez tułów. Na tiul zachodzą takie same koronki.
Sliczna suknia

Cytat:
dziewczyny myślicie, że buty z odkrytym palcem będą dobre do takiej sukienki?
Ja mysle, ze jak najbardziej

Cytat:
"mam dla pani dobrą wiadomość, dostała pani takie zaproszenia, jak pani zamawiała! To było chyba nieporozumienie, całe szczęście, że wszystko się rozwiązało ".

O kurcze, a dopiero co go pochwalilam No i niezle to sobie obmyslil, zeby zwalic cala wina na Ciebie. Dobrze, ze nie probowal Ci wmowic, ze niedowidzisz
Stary 2011-04-01, 15:30   #3825
ardillka
Zadomowienie

Cytat:

Kochane, kupujecie te tuby z płatkami róż? Ile? Będą wystrzelać przed kościołem? Ktoś może tradycyjne - drobne?
Ja preferuje grosiki - bo to na szczęście I chce bańki mydlane :P A reszta mi obojętne, niech sypią czym chcą:P Żeby tylko nikt pomidorem nie rzucił :P

Stary 2011-04-01, 15:38   #3826
magratka
Rozeznanie

Cytat:
yyyy ale to nie ja mam problem tylko thea2 ale dzięki za pochwalenie moich zaproszeń :P
Twoje też na pewno są bardzo ładne. Twoje thea2 też oczywiście.
Sorry za pomyłkę.

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Masz slub w niedziele? czyzby 14.08?
Tez zastanawialam sie nad tym terminem, ale poniewaz bylby problem z fryzjerka czy makijazystka, wybralam piatek
W niedzielę, ale 7.08. U mnie jakoś problemu nie było z organizacją, a w niedzielę nie ma korków, więc się na spokojnie dojedzie. W tym kierunku, w którym będziemy jechać z kościoła na przyjęcie w piątek wieczorem potrafi być masakra.
Stary 2011-04-01, 15:53   #3827
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
Twoje też na pewno są bardzo ładne. Twoje thea2 też oczywiście.
Sorry za pomyłkę.

W niedzielę, ale 7.08. U mnie jakoś problemu nie było z organizacją, a w niedzielę nie ma korków, więc się na spokojnie dojedzie. W tym kierunku, w którym będziemy jechać z kościoła na przyjęcie w piątek wieczorem potrafi być masakra.
Spoko nie gniewam się, to nawet zabawnie wyszło:P

Edytowane przez ardillka
Czas edycji: 2011-04-01 o 15:55
Stary 2011-04-01, 16:11   #3828
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Super Pochwal się koniecznie jak już przyjdą

Cytat:
.

Trochę bezczelna ta wiadomość. Ale masz rację, nie ma się co denerwować, niech oddaje chociaż te 25 i po sprawie. Zaproszenia są ładne.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 17:13   #3829
thea2
Zadomowienie

magratka, nic się nie stało, pomyłki się zdarzają, zrozumiałam, że chodzi o mnie
Almariel, Cieszę się, że Ci się podobają Mail od niego to była najbezczelniejsza wiadomość, jaką kiedykolwiek dostałam.
Dziękuję dziewczyny za pocieszenie
Stary 2011-04-01, 18:26   #3830
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Ja preferuje grosiki - bo to na szczęście I chce bańki mydlane :P A reszta mi obojętne, niech sypią czym chcą:P Żeby tylko nikt pomidorem nie rzucił :P
A nie boisz sie, ze od baniek zrobia sie jakies plamy na sukni?

Cytat:

Acha, pomyslalam o 14.08, bo 15 jest dniem wolnym od pracy.
A jesli wszystko Ci pasuje to super
Stary 2011-04-01, 18:34   #3831
Goyya
Raczkowanie

Cytat:
Mam to samo myslenie tez chce banki mydlane,choc slyszalam ze moga brudzic suknie wiec trzeba wczesniej sprawdzic zeby nie bylo wtopy... a grosiki mam juz zapowiedziane wiec nie moge nie chciec hahaha
Goyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 18:39   #3832
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Goyya Pokaż wiadomość
Mam to samo myslenie tez chce banki mydlane,choc slyszalam ze moga brudzic suknie wiec trzeba wczesniej sprawdzic zeby nie bylo wtopy... a grosiki mam juz zapowiedziane wiec nie moge nie chciec hahaha
Najgorszy jest chyba ryż, bo wpada we włosy i w ogóle.
Ja też moim gościom zostawiam wolną rękę, co do sypania.
Stary 2011-04-01, 19:44   #3833
martitaw
Raczkowanie

Cytat:
A ja wciąż nie wiem czym mają rzucać, poza tym myślę, że i tak nad wszystkimi nie zapanuję
Zastanawiam się też nad zrobieniem paznokci ale w nich podobno tragicznie zbiera się te drobne
A co do baniek, to też myślałam nad nimi - niech i dzieciaki mają coś dla siebie.. a nie próchnicę od cukierków ;P

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Najgorszy jest chyba ryż, bo wpada we włosy i w ogóle.
Ja też moim gościom zostawiam wolną rękę, co do sypania.
ryż wpada WSZĘDZIE ;D

Edytowane przez martitaw
Czas edycji: 2011-04-01 o 19:43
martitaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 21:21   #3834
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
A nie boisz sie, ze od baniek zrobia sie jakies plamy na sukni?

Acha, pomyslalam o 14.08, bo 15 jest dniem wolnym od pracy.
A jesli wszystko Ci pasuje to super
Nie, nie boję się, to tylko woda i płyn... Poza tym nie sądzę żeby dzieci dmuchały mi specjalnie tak żeby plamy były. Nie martwię się. Bardzo mi się podobają zdjęcia z bańkami - takie romantyczne moim zdaniem i chce kilka takich przy zbieraniu pieniążków

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Ja tam wychodzę z założenia że jakoś mi tak głupio by było mówić gościom że nie chce grosików, albo że nie chce ryżu... Dla zaproszonych to też radość tak obsypać młodą parę. Nie mam nic przeciwko, żeby ryżem sypali, nawet jak wszędzie wchodzi - te bardzo widoczne można powyciągać, reszta sama wypadnie na weselu :P

Stary 2011-04-01, 21:28   #3835
martitaw
Raczkowanie

Cytat:
Dla zaproszonych to też radość tak obsypać młodą parę. Nie mam nic przeciwko, żeby ryżem sypali, nawet jak wszędzie wchodzi - te bardzo widoczne można powyciągać, reszta sama wypadnie na weselu :P
Radość ogromna móc sypnąć groszem jak się młodym wydaje, że już wszystko wyzbierali albo ryżem.. FAKT
Ryż wypadnie z włosów i wpadnie gdzie indziej aż się sama dziwię jak to się dzieje

Edytowane przez martitaw
Czas edycji: 2011-04-01 o 21:29
martitaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 22:07   #3836
ardillka
Zadomowienie

Poszukałam biżuterię moją co ma już kilka lat, ale lubię ją i jak nic nie znajdę to tą ubiorę do ślubu... Myślę że będzie pasować do sukni, co sądzicie??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0849.jpg (76,6 KB, 29 załadowań)

Stary 2011-04-01, 22:09   #3837
sanderek5
Raczkowanie

Cytat:
poszukałam biżuterię moją co ma już kilka lat, ale lubię ją i jak nic nie znajdę to tą ubiorę do ślubu... Myślę że będzie pasować do sukni, co sądzicie??
piękna!!!

A my czym będziemy obsypani, tym będziemy nie przywiązujemy do tego większej wagi grosiki mile widziane
Ale baniek mydlanych nie chcemy, bo mojej przyjaciółce na sukni porobiły się od nich plamy w kolorze tęczy oczywiście zmywalne, ale przecież w trakcie wesela sukni się nie pierze

Edytowane przez sanderek5
Czas edycji: 2011-04-01 o 22:11
sanderek5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 22:17   #3838
martitaw
Raczkowanie

ardillka
dla mnie ten komplet jest bardzo ładny i delikatny.. tylko sukienki nie pamiętam Kolczyki są super. Czy one mają delikatny kolor? Czy to tylko światło tak w nich gra?

a jak myślicie, co będzie pasowało do mojej? raczej okrągła buzia i stosunkowo krótka szyja Ddoatkowo powiem, że albo zakładałam kolczyki albo korale bo razem zwykle było za dużo.. chyba, że jakiś delikatne kolczyki i wisiorek..
Góra sukienki jest chyba wyszywana perełkami..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Arteo1.jpg (48,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bizu.jpg (34,6 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cwiety.jpg (51,8 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Lara1.jpg (34,6 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg perly.jpg (46,0 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (27,2 KB, 12 załadowań)
Stary 2011-04-01, 22:41   #3839
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
ardillka
dla mnie ten komplet jest bardzo ładny i delikatny.. tylko sukienki nie pamiętam Kolczyki są super. Czy one mają delikatny kolor? Czy to tylko światło tak w nich gra?

a jak myślicie, co będzie pasowało do mojej? raczej okrągła buzia i stosunkowo krótka szyja Ddoatkowo powiem, że albo zakładałam kolczyki albo korale bo razem zwykle było za dużo.. chyba, że jakiś delikatne kolczyki i wisiorek..
Sukienka jest w linku w moim opisie... A Tu jest bezpośredni link do niej http://4.bp.blogspot.com/-zdIS5AIL10...0/s1600/03.jpg

Kolczyki są bez barwne tak jak i naszyjnik. Wszelki kolor to odbicie z lampy

Co do twojej biżuterii, to mam problem żeby Ci doradzić... Ale tak myślę że może te ostatnie - o kształt mi chodzi.

Stary 2011-04-02, 11:31   #3840
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Poszukałam biżuterię moją co ma już kilka lat, ale lubię ją i jak nic nie znajdę to tą ubiorę do ślubu... Myślę że będzie pasować do sukni, co sądzicie??
Bardzo ładna. Będzie pasować.

Cytat:
ardillka

Jak na moje oko, to albo drugi komplet, albo ostatni.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości