|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
linuska, ale czym się przejmujesz? w końcu ciąża to coś pięknego i nie ma czego się wstydzić
![]() u mnie na początku było tak że nie chwaliłam się ale jeśli ktoś zapytał to nie zaprzeczałam choć musiałam się przyznać przed świętami jak zwolnienie miałam, ale to kilka osób wiedziało. A teraz już ukryć się nie da ale spotykam się tylko z życzliwym podejściem
|
|
#3062 |
|
Raczkowanie
|
ja tez sprubowalam sposoby "na facebooka"
ale napisalam tylko ze "dziewczynka"...chyba naprawde wolalabym zeby sie ktos zapytal czasem fakt, meczy mnie to...ale z drugiej strony...fakt faktem kobieta w ciazy przyciaga uwage, nie zaleznie czy z zazdrosci czy z faktu myslenia "taka mloda, pewnie wpadka"..
|
|
|
|
#3063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super zakupki, rampersik w kwiatki śliczny muszę przegrzebać allegro co tam ciekawego bo jutro nie będę mieć czasu do lumpka zajrzeć a mam ochote coś kupić
|
|
|
#3064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ok 18 zjadłam pare cukierków ale to chyba nie miało wpływu . Na czczo wynik był w normie tylko po tej glukozie już nie
|
|
|
|
|
#3065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
|
|
|
#3066 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
, melduję się po weekendzie. My z tżem wczoraj nie skorzystalismy z pieknej pogody, bo musielismy wracac z Warmii do Wawy, takze pol dnia w samochodzie![]() Dziś o 18.20 mamy wizytę kontrolną u gina, nieśmiało proszę o kciuki ![]() Zmalowana, ja też uwielbiam ten kawałek Czesława z Kulka, kiedyś mnie wręcz prześladował i non stop go słuchałam Nerola, oj u Was to zawsze coś się musi dziać, bidulo Madzia, spóźnione życzonka urodzinowe ode mnie i Mai ![]() Fajny brzuś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
wodaqua już mam dwie płytki na dysku :P Teraz słucham
|
#3068 |
|
BAN stały
|
Kochane co sadzicie o tej chuście?
http://moto.allegro.pl/chusta-tkana-...534527157.html Beatko a czego szukasz? To Ci znajde ![]() Na ten śpiworek polowałam ponad dwa miesiace ale powiedizałam sobie,ze nie dam więcej niż 10 zł. i w końcu się udało. Mam jeszcze to: http://moto.allegro.pl/5-pak-sliniac...523080410.html http://moto.allegro.pl/7-pak-skarpet...523080706.html http://moto.allegro.pl/recznik-z-kap...519634961.html http://moto.allegro.pl/balerinki-hm-...527010779.html http://moto.allegro.pl/az-4-lancuszk...520417587.html a z kosmetyków np.: http://moto.allegro.pl/mustela-stela...528527795.html http://moto.allegro.pl/chusteczki-pi...534801442.html http://moto.allegro.pl/mustela-zel-d...536428056.html http://moto.allegro.pl/mustela-bebe-...537113688.html http://moto.allegro.pl/hipp-krem-och...535344902.html Ale to już duża część od cioci Izuni ![]() Nie chciałam naciągać,więc wolałam próbki i tanie rzeczy u jednego sprzedawcy.Szwagierki córa będzie chrzestną małej a nie ma jeszcze 17 lat,więc ma być tanio!!! Przy okazji poza aukcją żel Hipp do włosków i mycia,mleczko ale duże nowe opakowania. |
|
|
|
#3069 | ||||
|
Rozeznanie
|
witam po weekendzie
u mnie było wczoraj 24 stopnie C a dzisiaj od rana ponuro, pochmurno i nie chciało się z łóżka wychodzić ![]() editka2022- gratuluję córci ![]() blondynkapoznan- i synka ![]() Zmalowana- możemy sobie podać rękę jeśli chodzi o zbereźne sny nie pamiętam kiedy ostatnio miałam je z taką częstotliwością Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
adaptera nie kupuję, a laktator ręczny, raczej z aventu. co myślicie o butelkach Tommee Tippee- tych z sutkopodobnym smokiem?
|
|
#3070 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://kotlet.tv/lukier-plastyczny-do-tortow a potem dołożyć barwników i rozwałkować, a jeśli nie to zrób tak jak tam - posmaruj cały kremem i udekoruj szprycą jakimś kremem w innym kolorze takimi małymi rozetkami jak w tym przepisie i też będzie fajnie. Cytat:
![]() Cytat:
na szczęście tż nie jest zabobonny i nic nie mówi jak coś nowego do domu przynoszę, tylko mu się chwale za ile, że po 1zł przeważnie albo ciut więcej. jakbym miała czekać do narodzin to pewnie bym musiała wszytsko nowe w sklepie kupić bo nie byłoby czasu ani siły po lumpkach chodzić, a tak na spokojnie sobie kompletuje powoli wszystko bez stresu że nie zdąże, no i przede wszystkim za grosze ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
a teraz to nikogo nie dziwi - bo w końcu na uczelni jestem postrzegana jako "stateczna mężatka" więc wiedzieli że na dziecko przyjdzie pora, ale i tak zdziwienie było konkretne ale raczej dlatego że niczego nie było widać po mnie. Kiedyś w busie jak jechałam do Rze to zaczepiła mnie jakaś starsza babcia - taka po 70-tce i zobaczyła obrączkę na moim palcu - i zaczęła coś pleść że "taka Pani młoda, a już ma Pani męża! - dawniej to dziewczyny tak wcześnie za mąż wychodziły a teraz to po 30-tce dopiero o ślubie myślą, a Pani już wyszłą za mąż taka młodziutka!" - na szczęście nie zauważyła brzuszka pod płaszczem bo by się jej gadka rozwinęła na inny temat a ja czułabym się jak małolata..
|
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
wodaqua- efekt uboczny trzeźwości i kiedy tatuś sypiał z mamusią- genialne
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
Beata ja jestem papierową studentką, tzn. nie mam juz zajęć, nie chodze na uczelnie, musze się tylko obronić (ale zeby to zrobić, trzeba najpierw napisać prace
)
|
|
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
Vaniliova 2 lata temu na pewno była taka poradnia tylko w Zabrzu
może teraz jest też w Rudzie gdyby tak było to ja nawet chyba bliżej mam do Rudy niż do Zabrza a pewnie cukrzyca mnie dopadnie
|
#3074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobają mi się takie ładne baldachimy nad łóżeczko i chyba tego sobie nie odmówie i kupię a co myślicie na temat telewizora w pokoju gdzie będzie spało dziecko? bo w sumie w sypialni mamy miejsce na telewizor na przeciwległej ścianie co łóżeczko, na wprost naszego łóżka, stał tam jeszcze wcześniej jak ja mieszkałam w tym pokoju bo teraz ten telewizor jest z nami u teściowej gdzie mieszkamy. Tż chce zeby on tam nadal był, bo nie chce przyzwyczajać dziecka do spania w absolutnej ciszy, gdzie każdy szept od razu budzi dziecko. Ja mam trochę mieszane uczucia do tego pomysłu, jak jest z tym u Was? telewizor w sypialni ok czy raczej nie? a co do butelek Tommee Tippee to podobają mi się właśnie te o których piszesz, te z rurka - antykolkowe i chyba kupię taką.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-04 o 11:23 |
|
|
|
|
#3075 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
heeeej
wróciłam heheChciałam strzelić focha.... i nie nadrabiac ani nie czytać tych setek stron no ale kurcze się nie da! babska ciekawośc jest straszna...........Editka gratuluje córci ![]() Blondynko czyli jednak synus tak jak chcieliście, super!! ![]() Wszystkie zakupy śliiiiiczne normalnie Muszę sie pochwalic, że w piątek kupilismy małej wanienke z leżaczkiem i termometrem do wody heheCena identyczna jak na allegro, a przynajmniej koszta wysyłki zostały w kieszeni......... W tym tygodniu jak tylko wpłynie kasa kupujemy reszte mebli i jak dotrą to będziemy je juz skręcać i sie przyzwyczajac do nich ![]() Nie no, niech troche sie wywietrzą bo nie lubie zapachu nowych mebli.. Idę sprzątać i obiadek gotować ![]() Aaaa własnie miałam pytac..... bo jesteśmy teraz w 22t.c. i mała waży ok 0,5 kg.... nie za dużo troche?? Jak to jest u Was mamusie?? |
|
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
u nas bedzie tv, bo mamy póki co jeden pokój. Ja tez tak mieszkałam z rodzicami. do tego pod mieszkaniem rodziców jest sklep (mieszkają w bloku i zamiast parteru są sklepy) i od 5 rano przyjzdzali z melkiem, chlebem i łubudu mtalowe kosze o metalowe pręty co były taką kratą na podwyższeniu do wejscia do magazynu.
ale teraz jak usne to moze się walić i palić
|
|
|
|
#3078 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy Wam też tak stopy rosną/puchną? Ostatnie kilka tygodni chodziłam w lekkich sportowych półbutach ecco, które są megawygodne no i luźne. Ale wczoraj chciałam założyć skórzane pantofelki, płaskie - po kilku sekundach musiałam je zdjąć, noga mi chyba urosła wzdłuż i wszerz
Jak to nie minie, to czeka mnie wymiana wszystkich butów... A moje stopy nie tolerują za bardzo butów, które nie są skórzane i dlatego rzadko kupowałam buty, ale jeśli już, to z clarksa, ryłko, ecco - wymiana będzie kosztowała majątek
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na razie kupiłam jedną butelke z lovi samosterylizującą się z dynamicznym smoczkiem. Ale jak sie okaze ze z karmienia piersia nic nie wyjdzie to kupie tt z ta rurką
|
|
|
|
#3080 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak dla mnie OK, byleby nie dorósł do 4,5 kg lub ewentualnie jeśli zamierza, to mógłby się zdecydować na wyjście na świat jakieś dwa tygodnie szybciej... tak dla ochrony mamusi ![]() Ostatnio koleżanka mnie nastraszyła, bo jej znajoma po porodzie naturalnym dużego dziecka ma przepuklinę kręgosłupa ( ) i czeka ją poważna operacja, nie mówiąc o codziennym bólu. Ma też spaprane szycie nacięć/pęknięć, konieczna jest rekonstrukcja. Całe szczęście rzadko się zdarzają takie historie, być może dlatego, że często się robi CC...
|
|
|
#3081 |
|
BAN stały
|
Mam 3 butelki TT i jedną z rurką.Krystian je lubił,zobaczymy co Iza na to.
Ponawiam pytanie: Co myślicie o tej chuście? http://moto.allegro.pl/chusta-tkana-...534527157.html Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-04-04 o 11:38 |
|
|
|
#3082 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
U Nas jednak śliczna pogoda
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
||
|
|
|
#3083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
generalnie argument podstawowy to ten, że tż nie umie zasnąć jak wcześniej w łóżku nie poogląda chwilę tv ![]() chociaz ja i tak go oduczyłam zostawiania telewizora na fukcji SLEEP na 15-20minut kiedy sam się wyłączał jak tż już zdązył usnąc - ja nie umiem spać jak mi coś brzęczy za uchem, lubię oglądac tv w łóżku ale jak mnie spanie bierze to wyłaczam i już. Mąż już też się teraz tak nauczył i wyłącza przed spaniem. a dzieciatko jak się przyzwyczai od małego do takiego szmeru podczas snu to potem chyba nie powinno się tak łatwo wybudzać ze snu jak usłyszy jakiś drobny hałas. Mojego R. własnie jak spi to by można było razem z łóżkiem wynieść i by się nie obudził a ja łatwo się budzę. I w ogóle ja mam dosyć lekki sen.
|
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
beatka - jako że nie mam sypialni dziecko ebdzie anrazone do czsu wprowadzi do swojego brata na ogladanie z nami tv. wlasciwie to i tak za czesto nie ogladamy, czasem cos wieczorem. artur nie mial nic rpzeciwko to i kinga nie bedzie
zakrywalismy bok łóżeczka kocykiem zeby nie mrugał ekran i jakos sie dałoproszki - ja wlasnie dzidziusia lubie i jest jeszcze bobas ale nie uzywalam. lovella i jelp mi ani nie pachnialy ani nie spierały za dobre ciuszków z plam (kupa, marchewka...) rozek - nie mialam i nie bedze miala, mi bardzo podoba sie tulenie takiego malego ciałka w spioszkach a i maz szybko sie przyzywczaił (maly jak kolkowal to czesto zasypial na czyjejs klatce piersiowej lezac na brzuszku http://www.photoblog.pl/artur2008/21...ly-placek.html) Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-04-04 o 11:46 |
|
|
|
#3085 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No jedyne wytłumaczenie że wszystkie R maja tak samo ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja właśnie się pod tym wzgledem zastanawiałam nad baldachimem że on mógłby przesłonić trochę żeby TV nie migał do łóżeczka. idę buszować na all jak cos kupie może to się Wam pochwalę
|
|
|
#3087 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry mamusie
![]() Ja się wczorja poleniłam jak nigdy, za to w nocy nie było już tak różowo, Filip dokazywał ![]() Kurcze patrzę na te wasze szaleństwa zakupowe i troche zazdroszcze, ja nic nie kupuję, bo w zasadzie wszystko mam po Filipie, Trzeba bedzie tylko drugie łóżeczko kupić, bo Filip jeszcze za mały żeby go do większego przenosić. Co do TV w sypialni to ja uważam że jeśli ktoś ma taką możliwość to lepiej nie.. To już nawet nie chodzi o maleństwo ale bardziej o Was - jak tu oglądać jakiś dobry film wieczorem jak obok dziecko śpi? Ani głośniej nie można zrobić itd.. Cytat:
Cytat:
|
|
#3088 | ||
|
Zadomowienie
|
Cieszę się
Ja się rzuciłam na oryginalne i upolowałam autografy od Czesia Ja też sobie włączyłam Looknij na to:http://www.tvp.pl/rozrywka/festiwale...ownika/2625609 Cytat:
![]() Cytat:
![]() Beatko, dzięki za ten przepis, może najpierw popróbuje :P i zobaczę co mi wyjdzie... |
||
|
|
|
#3089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś jak się o 3 w nocy obudziłam z płaczem że mi się śniło że R. ma jakąś laskę na boku i mu opowiedziałam sen to przytulił i powiedział że on nie ma ani czasu ani pieniędzy na druga kobietę na boku więc - raczej - jestem spokojna ![]() Mój Rafał, a Twój też czy może Robert?
|
|
|
#3090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez nie jestem za spaniem w totalnej ciszy i nie mam zamiaru chodzic na paluszkach. A baldachim mam taki co sie go do sufitu montuje, ale narazie nie bede zawieszala, moze na 2 lata jak sie bedzie chciala w krolewne bawic
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

choć musiałam się przyznać przed świętami jak zwolnienie miałam, ale to kilka osób wiedziało. A teraz już ukryć się nie da ale spotykam się tylko z życzliwym podejściem 
ale napisalam tylko ze "dziewczynka"...chyba naprawde wolalabym zeby sie ktos zapytal

Zakończone: 2
zębole