Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. 19 33,33%
Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. 23 40,35%
W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. 2 3,51%
W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. 0 0%
Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. 5 8,77%
Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. 1 1,75%
Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. 0 0%
Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. 5 8,77%
Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. 1 1,75%
Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-04, 10:27   #3061
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011

linuska, ale czym się przejmujesz? w końcu ciąża to coś pięknego i nie ma czego się wstydzić
u mnie na początku było tak że nie chwaliłam się ale jeśli ktoś zapytał to nie zaprzeczałam choć musiałam się przyznać przed świętami jak zwolnienie miałam, ale to kilka osób wiedziało. A teraz już ukryć się nie da ale spotykam się tylko z życzliwym podejściem

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 10:29   #3062
linuska33
Raczkowanie

ja tez sprubowalam sposoby "na facebooka" ale napisalam tylko ze "dziewczynka"...chyba naprawde wolalabym zeby sie ktos zapytal czasem fakt, meczy mnie to...ale z drugiej strony...fakt faktem kobieta w ciazy przyciaga uwage, nie zaleznie czy z zazdrosci czy z faktu myslenia "taka mloda, pewnie wpadka"..
linuska33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 10:29   #3063
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Ja się zakochałam w tych ubrankach w Tesco ale rozsadek zwyciężył.
Nawet śliniak kosztuje koło 2 dych.A śpiwór 69 zł.

Beatko bo chłopy to gady.Mój dziś gada jak człowiek prawie.Już ja mu roboty w domu znajdę.

Ja kupiłam:
http://moto.allegro.pl/body-0-6-mies...498264195.html
http://moto.allegro.pl/bawelniany-wy...501564308.html
http://moto.allegro.pl/pizamka-spioc...503666068.html
http://moto.allegro.pl/spodnie-early...514953423.html
http://moto.allegro.pl/rampers-w-kwi...514954043.html
Czekam dziś na to.Wszystko u jednego sprzedawcy.
Nerola - ja się nie bawię tak! jak Ty takie cudeńka za takie groszę na all kupujesz?? szczęściara - ładne wszystko i śpiworek super jest - też poluje na taki super zakupki, rampersik w kwiatki śliczny

muszę przegrzebać allegro co tam ciekawego bo jutro nie będę mieć czasu do lumpka zajrzeć a mam ochote coś kupić

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 10:29   #3064
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ale fajnie że już masz urządzone wszystko - my jeszcze nic, pod koniec kwietnia wlatujemy z malowaniem naszej sypialni u moich rodziców na piętrze i wtedy będę się wyżywać artystycznie nad dekoracjami dla Julii i jej kącika. A sofę będziemy mieć bo mamy sypialnię dużą i duże łoże małżeńskie tez jeszcze przed ślubem kupione tam a jak moje biurko się wywali - wielka krowę z BRW - bratu opchnę bo jak nowe jest - to akurat sofa tam wejdzie i niedaleko łóżeczka będę ją mieć.

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

a nie jadłaś czegoś słodkiego w nocy albo coś? ja właśnie miałam iść w piątek na badanie ale zjadłąm kawałek czekolady rano nieświadomie i wolałam już nie iść żeby nie zafałszowało mi wyniku.
Jakoś w nocy nie podjadam może że lodówka daleko Ok 18 zjadłam pare cukierków ale to chyba nie miało wpływu . Na czczo wynik był w normie tylko po tej glukozie już nie
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 10:31   #3065
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Ja też studiuję ale mi to totalnie nie przeszkadza, a nawet lubię te spojrzenia które przyciąga mój brzucholek. Przecież to nie jest gimnazjum ani szkoła średnia, tylko wyższa uczelnia, nie wydaje mi się by dojrzali ludzie patrzyli złośliwie na brzuch. A tak to już jest, że kobieta w ciaży przyciąga uwagę nawet samoistnie.
pewnie że ciążowy brzuszek przykuwa uwage, sama wiem jak się mimowolnie przyglądałam jak któraś z dziewczyn na uczelni miała brzuszek taki odruch i tego się nie kontroluje tak łatwo.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Witam Mamuśki!
Ja tylko na chwilę i zaraz znikam - zawieźć do pracy zwolnienie.
Paskudna pogoda po wczorajszym dniu się zrobiła i aż się nie chciało z łóżka wstać
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, jeśli któraś dzisiaj ma
a u mnie pogoda piękna za to tylko z rana jak rozwieszałam pranie to chłodno było a przez szybę wydawało się że cieplutko bo tak słoneczko świeciło od rana

Stary 2011-04-04, 10:37   #3066
karolinee1983
Zadomowienie

Dzień dobry, melduję się po weekendzie. My z tżem wczoraj nie skorzystalismy z pieknej pogody, bo musielismy wracac z Warmii do Wawy, takze pol dnia w samochodzie

Dziś o 18.20 mamy wizytę kontrolną u gina, nieśmiało proszę o kciuki

Zmalowana, ja też uwielbiam ten kawałek Czesława z Kulka, kiedyś mnie wręcz prześladował i non stop go słuchałam

Nerola, oj u Was to zawsze coś się musi dziać, bidulo ale myślę, że limit przeszkód musi się w końcu wyczerpać!

Madzia, spóźnione życzonka urodzinowe ode mnie i Mai

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

My dzisiaj zaczynamy 25tc czyli leci 26
A to my z brzucholkiem
Fajny brzuś i jeszcze malutki jak na taki poważny tydzień

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny,pochwale sie wygrana aukcja http://moto.allegro.pl/zestaw-ubrane...536092339.html
Super te ciuszki

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Witam
Byłam dziś rano na badaniu glukozy . Samo badanie nie było takie złe ale wynik już tak po 50 glukozy miałam aż 210 . Po południu ide do mojej gin i napewno dostane skierowanie do poradni cukrzycowej .
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty żeby dziewczyny miały lepsze wiadomości niż ja
Ojoj, mam nadzieję, że to nie oznacza cukrzycy ciążowej, oby nie...

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 10:38   #3067
Zmalowana
Zakorzenienie

wodaqua już mam dwie płytki na dysku :P Teraz słucham

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 10:38   #3068
nerola
BAN stały

Kochane co sadzicie o tej chuście?
http://moto.allegro.pl/chusta-tkana-...534527157.html

Beatko a czego szukasz?
To Ci znajde
Na ten śpiworek polowałam ponad dwa miesiace ale powiedizałam sobie,ze nie dam więcej niż 10 zł. i w końcu się udało.

Mam jeszcze to:
http://moto.allegro.pl/5-pak-sliniac...523080410.html
http://moto.allegro.pl/7-pak-skarpet...523080706.html
http://moto.allegro.pl/recznik-z-kap...519634961.html
http://moto.allegro.pl/balerinki-hm-...527010779.html
http://moto.allegro.pl/az-4-lancuszk...520417587.html

a z kosmetyków np.:
http://moto.allegro.pl/mustela-stela...528527795.html
http://moto.allegro.pl/chusteczki-pi...534801442.html
http://moto.allegro.pl/mustela-zel-d...536428056.html
http://moto.allegro.pl/mustela-bebe-...537113688.html
http://moto.allegro.pl/hipp-krem-och...535344902.html

Ale to już duża część od cioci Izuni
Nie chciałam naciągać,więc wolałam próbki i tanie rzeczy u jednego sprzedawcy.Szwagierki córa będzie chrzestną małej a nie ma jeszcze 17 lat,więc ma być tanio!!!
Przy okazji poza aukcją żel Hipp do włosków i mycia,mleczko ale duże nowe opakowania.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 10:51   #3069
LadyInBlack2
Rozeznanie

witam po weekendzie
u mnie było wczoraj 24 stopnie C co za pogoda!
a dzisiaj od rana ponuro, pochmurno i nie chciało się z łóżka wychodzić

editka2022- gratuluję córci

blondynkapoznan- i synka

Zmalowana- możemy sobie podać rękę jeśli chodzi o zbereźne sny nie pamiętam kiedy ostatnio miałam je z taką częstotliwością

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
ja tak myślę że będę ściągać pokarm w ciągu dnia i mrozić .... a przed pracą nakarmię, w momencie jak będę w pracy to dzidzia będzie jadła jeszcze inne posiłki , jakaś zupka i jabłuszko i oczywiście między czasie moje mleczko rozmrożone , a dla mam karmiących przysługuje godzinna przerwa więc o tą godzinę będę krócej pracować i szybciej przyjadę do synka i znów nakarmię juz z cyca
ha, na to nie wpadłam, że można by wychodzić godzinę wcześniej z pracy- genialne! W trakcie pracy raczej w godzinę nie dojadę do i z domu na karmienie a dziecka też nie będzie miał mi kto przywieźć.

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Ja tez zamierzam uzywac Dzidziusia, czytalam opinie o tym proszku i niemal wszystkie pozytywne takze szkoda przeplacac
nie słyszałam o tym proszku, muszę poszukać bo ostatnio cena Lovelli w promocji z płynem do płukania w tesco mnie powaliła- 39,90 zł! Czy wszystko dla dzieci musi TYLE kosztować??

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Kochane oglądałam różki powiedziecie mi tak naprawdę na jak długo one są potrzebne?! Bo nie raz są ceny z kosmosu a potem się okaże że wykorzystałam to raz albo dwa...
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Powiem Ci tak jak mi Pan zachwalał w sklepie ostatnio - "przydają się zwłaszcza dokąd tata boi się taką kruszynę na ręce wziąć jak już dziecko podrośnie to jest łatwiej, ale na początku potrzebne zwłaszcza dla panów"
co do rożków- położna na SR mówiła, że rożki nie są czymś co trzeba mieć- można dziecku zrobić rożek z kocyka i też się sprawdza. My z mężem generalnie wychodzimy z założenia, że kupujemy tylko najpotrzebniejsze rzeczy dla maluszka, a jak się okaże, że coś więcej się jednak przyda, to zawsze można dokupić już później. Z umeblowaniem też nie będziemy wariować bo co potem zrobimy z tymi meblami? Dlatego kupuję tylko łóżeczko, komodę, przewijak, jakąś małą sofę, regał już mam więc zostawię i tyle. Potem jak mały będzie siadał i zacznie rysować to dokupię takie małe krzesełko ze stolikiem.

adaptera nie kupuję, a laktator ręczny, raczej z aventu.

co myślicie o butelkach Tommee Tippee- tych z sutkopodobnym smokiem?
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 11:07   #3070
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Myślę, że po takiej akcji, to już Ci podobnego numeru nie wykręci :P
I jak będzie zaplanowany seksi wieczór, to nie opusci
No ja myslę że już więcej takiego numeru nie odwali bo ubije
Cytat:
Widzisz Beatko, ja też nie liczyłam, że cokolwiek dostaniemy, bo ostatnio urodzone dzieci mają już po 2 lata, więc myślałąm, że już się wszystkiego pozbyli, a tu niespodzianka. Musimy zrekompensować te prezenty, więc coś maluchom pokupujemy
A ja wczoraj tą pościel poogladałam, aż cały pokój dzieciątkiem pachniał
Dzięki za ten przepis, właśnie taki gdzieś widziałam i mi przepadł. Za mase marcepanową to się chyba nie wezmę, bo nie mam talentu do ciast takiego jak Ty
Ja robiłam masę cukrową- możesz spróbować wcześniej ją zrobić czy Ci wyjdzie, wcale nie taka trudna do zrobienia - jak chcesz to tu masz mega dokładną instrukcję
http://kotlet.tv/lukier-plastyczny-do-tortow
a potem dołożyć barwników i rozwałkować, a jeśli nie to zrób tak jak tam - posmaruj cały kremem i udekoruj szprycą jakimś kremem w innym kolorze takimi małymi rozetkami jak w tym przepisie i też będzie fajnie.

Cytat:
Ja mam tak samo, na szmatach dużo rzeczy znajduję, a kiedy jedziemy do jakiegoś CH, to tylko mój mąż szaleje... Już nie potrafię wejść do sklepu, gdzie wszystko takie samo, kupisz taka rzecz i potam cała wiocha w tym chodzi. A na szmatach nigdy nie wiesz jakie cudeńko spotkasz... A ja ostatnio odkryłam już większą przyjemność w szukaniu dla małej niż dla siebie...chyba coś się we mnie zmienia
ja mam tak samo a czasem dla mnie jakiś ciuszek dosłownie sam przypadkiem wpadnie mi w ręcę bo go ktoś wrzuci do kosza z ciuszkami dla dzieci

Cytat:
Ja ostatnio kilkakrotni usłyszałam, że za wcześnie się za to biorę i wnerwa mam - a skąd mogę wiedzieć czy w dobrym zdrowiu dotrwałm do końca ciąży? Kto to potem za mnie zrobi? Mąż? No raczej nie, wolałabym nie, bo nie zna się na tym i dziwi się do teraz ile to wiedzy trzeba mieć. Poza tym ja kupię w lumpkach a on nie umie szukać więc kasy by poszło.... Kuzynka mnie ostatnio pocieszyła, że to już czas na zakupy więc resztę mam w
mój tato mojej mamie zabronił kupować rzeczy dla dzidzi bo że niby się nie powinno - i tak kupujemy obie tylko mu nie pokazujemy nic

na szczęście tż nie jest zabobonny i nic nie mówi jak coś nowego do domu przynoszę, tylko mu się chwale za ile, że po 1zł przeważnie albo ciut więcej.

jakbym miała czekać do narodzin to pewnie bym musiała wszytsko nowe w sklepie kupić bo nie byłoby czasu ani siły po lumpkach chodzić, a tak na spokojnie sobie kompletuje powoli wszystko bez stresu że nie zdąże, no i przede wszystkim za grosze

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Mnie tak ogladały mamusie na wywiadówce.Jakby cieżarnej nie widziały.Nie wiem ale mówia,ze teraz dziecko to rarytas.
No widzisz, rarytas - to Ty będziesz miec teraz rarytasików cały dom

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Napisane przez linuska33 Pokaż wiadomość
ja tez sprubowalam sposoby "na facebooka" ale napisalam tylko ze "dziewczynka"...chyba naprawde wolalabym zeby sie ktos zapytal czasem fakt, meczy mnie to...ale z drugiej strony...fakt faktem kobieta w ciazy przyciaga uwage, nie zaleznie czy z zazdrosci czy z faktu myslenia "taka mloda, pewnie wpadka"..
u mnie na szczęście teraz już nikt nie myśli że wpadka - chyba że małżeńska bo wszyscy znajomi wiedzą że już mężatką jestem prawie od dwóch lat, gorzej wtedy było bo już wszyscy gadali że w ciąży jestem i dlatego bierzemy ślub - ba! nawet wiedzieli kiedy mam rodzić

a teraz to nikogo nie dziwi - bo w końcu na uczelni jestem postrzegana jako "stateczna mężatka" więc wiedzieli że na dziecko przyjdzie pora, ale i tak zdziwienie było konkretne ale raczej dlatego że niczego nie było widać po mnie.

Kiedyś w busie jak jechałam do Rze to zaczepiła mnie jakaś starsza babcia - taka po 70-tce i zobaczyła obrączkę na moim palcu - i zaczęła coś pleść że
"taka Pani młoda, a już ma Pani męża! - dawniej to dziewczyny tak wcześnie za mąż wychodziły a teraz to po 30-tce dopiero o ślubie myślą, a Pani już wyszłą za mąż taka młodziutka!"

- na szczęście nie zauważyła brzuszka pod płaszczem bo by się jej gadka rozwinęła na inny temat a ja czułabym się jak małolata..

Stary 2011-04-04, 11:09   #3071
Zmalowana
Zakorzenienie

wodaqua- efekt uboczny trzeźwości i kiedy tatuś sypiał z mamusią- genialne

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 11:19   #3072
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Beata ja jestem papierową studentką, tzn. nie mam juz zajęć, nie chodze na uczelnie, musze się tylko obronić (ale zeby to zrobić, trzeba najpierw napisać prace)

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 11:21   #3073
zanka205
Zakorzenienie

Vaniliova 2 lata temu na pewno była taka poradnia tylko w Zabrzu
może teraz jest też w Rudzie
gdyby tak było to ja nawet chyba bliżej mam do Rudy niż do Zabrza
a pewnie cukrzyca mnie dopadnie

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 11:22   #3074
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
My z mężem generalnie wychodzimy z założenia, że kupujemy tylko najpotrzebniejsze rzeczy dla maluszka, a jak się okaże, że coś więcej się jednak przyda, to zawsze można dokupić już później. Z umeblowaniem też nie będziemy wariować bo co potem zrobimy z tymi meblami? Dlatego kupuję tylko łóżeczko, komodę, przewijak, jakąś małą sofę, regał już mam więc zostawię i tyle. Potem jak mały będzie siadał i zacznie rysować to dokupię takie małe krzesełko ze stolikiem.

co myślicie o butelkach Tommee Tippee- tych z sutkopodobnym smokiem?
my też z meblami nie szalejemy bo w sypialni mamy komodę z 5 szufladami, dokupimy tylko łóżeczko pod kolor mebli, przewijak na łóżeczko, sofę już mamy, regalik też więc po co kupować.

Podobają mi się takie ładne baldachimy nad łóżeczko i chyba tego sobie nie odmówie i kupię

a co myślicie na temat telewizora w pokoju gdzie będzie spało dziecko?
bo w sumie w sypialni mamy miejsce na telewizor na przeciwległej ścianie co łóżeczko, na wprost naszego łóżka, stał tam jeszcze wcześniej jak ja mieszkałam w tym pokoju bo teraz ten telewizor jest z nami u teściowej gdzie mieszkamy.
Tż chce zeby on tam nadal był, bo nie chce przyzwyczajać dziecka do spania w absolutnej ciszy, gdzie każdy szept od razu budzi dziecko.

Ja mam trochę mieszane uczucia do tego pomysłu, jak jest z tym u Was? telewizor w sypialni ok czy raczej nie?

a co do butelek Tommee Tippee to podobają mi się właśnie te o których piszesz, te z rurka - antykolkowe i chyba kupię taką.

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-04-04 o 11:23
Stary 2011-04-04, 11:27   #3075
justa878
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
witam sie i ja poniedziałkowo

nerola też widziałam te śliczne ale mega drogie kubusiowe pajace w tesco i dokładnie takie samo pytanie sobie zadałam: kto kupuje w tych cenach??????????
moja siostra, która ma być chrzestną i oszalała na punkcie małego

11.07.2010
05.06.2010
justa878 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 11:28   #3076
agulaaabar
Zakorzenienie

heeeej wróciłam hehe

Chciałam strzelić focha.... i nie nadrabiac ani nie czytać tych setek stron no ale kurcze się nie da! babska ciekawośc jest straszna...........

Editka gratuluje córci

Blondynko czyli jednak synus tak jak chcieliście, super!!

Wszystkie zakupy śliiiiiczne normalnie ja tylko czekam jak wyplate wpłynie na konto, bo juz wiem ile mamy dostac i będzie istne szaleństwo haha

Muszę sie pochwalic, że w piątek kupilismy małej wanienke z leżaczkiem i termometrem do wody hehe

Cena identyczna jak na allegro, a przynajmniej koszta wysyłki zostały w kieszeni.........

W tym tygodniu jak tylko wpłynie kasa kupujemy reszte mebli i jak dotrą to będziemy je juz skręcać i sie przyzwyczajac do nich
Nie no, niech troche sie wywietrzą bo nie lubie zapachu nowych mebli..

Idę sprzątać i obiadek gotować

Aaaa własnie miałam pytac..... bo jesteśmy teraz w 22t.c. i mała waży ok 0,5 kg.... nie za dużo troche??
Jak to jest u Was mamusie??

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 11:29   #3077
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

u nas bedzie tv, bo mamy póki co jeden pokój. Ja tez tak mieszkałam z rodzicami. do tego pod mieszkaniem rodziców jest sklep (mieszkają w bloku i zamiast parteru są sklepy) i od 5 rano przyjzdzali z melkiem, chlebem i łubudu mtalowe kosze o metalowe pręty co były taką kratą na podwyższeniu do wejscia do magazynu.
ale teraz jak usne to moze się walić i palić

Agatka jest już z nami
Stary 2011-04-04, 11:29   #3078
ela_84
Raczkowanie

Dziewczyny czy Wam też tak stopy rosną/puchną? Ostatnie kilka tygodni chodziłam w lekkich sportowych półbutach ecco, które są megawygodne no i luźne. Ale wczoraj chciałam założyć skórzane pantofelki, płaskie - po kilku sekundach musiałam je zdjąć, noga mi chyba urosła wzdłuż i wszerz Jak to nie minie, to czeka mnie wymiana wszystkich butów... A moje stopy nie tolerują za bardzo butów, które nie są skórzane i dlatego rzadko kupowałam buty, ale jeśli już, to z clarksa, ryłko, ecco - wymiana będzie kosztowała majątek
Stary 2011-04-04, 11:32   #3079
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ja na razie kupiłam jedną butelke z lovi samosterylizującą się z dynamicznym smoczkiem. Ale jak sie okaze ze z karmienia piersia nic nie wyjdzie to kupie tt z ta rurką

Agatka jest już z nami
Stary 2011-04-04, 11:32   #3080
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Aaaa własnie miałam pytac..... bo jesteśmy teraz w 22t.c. i mała waży ok 0,5 kg.... nie za dużo troche??
Mój mały miał w 23 tygodniu 650 g Jak dla mnie OK, byleby nie dorósł do 4,5 kg lub ewentualnie jeśli zamierza, to mógłby się zdecydować na wyjście na świat jakieś dwa tygodnie szybciej... tak dla ochrony mamusi

Ostatnio koleżanka mnie nastraszyła, bo jej znajoma po porodzie naturalnym dużego dziecka ma przepuklinę kręgosłupa () i czeka ją poważna operacja, nie mówiąc o codziennym bólu. Ma też spaprane szycie nacięć/pęknięć, konieczna jest rekonstrukcja. Całe szczęście rzadko się zdarzają takie historie, być może dlatego, że często się robi CC...
Stary 2011-04-04, 11:33   #3081
nerola
BAN stały

Mam 3 butelki TT i jedną z rurką.Krystian je lubił,zobaczymy co Iza na to.

Ponawiam pytanie:

Co myślicie o tej chuście?

http://moto.allegro.pl/chusta-tkana-...534527157.html

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-04-04 o 11:38
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 11:37   #3082
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Kochane oglądałam różki powiedziecie mi tak naprawdę na jak długo one są potrzebne?! Bo nie raz są ceny z kosmosu a potem się okaże że wykorzystałam to raz albo dwa...
Mój bratanek do tej pory używa rożka a ma rok i 8 miesiecy. Oni kupili taki w miarę cienki i jak był mały to zawijali Viktora w niego a jak troche podrósł to używali jako kołderki. A teraz jak małemu chce sie spać to zbiera rożek i idzie sie położyć. Taka przytulanka sie z niego zrobiła

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Powiem Ci tak jak mi Pan zachwalał w sklepie ostatnio - "przydają się zwłaszcza dokąd tata boi się taką kruszynę na ręce wziąć jak już dziecko podrośnie to jest łatwiej, ale na początku potrzebne zwłaszcza dla panów"
No własnie mój D mówi ze on się bedzie bał brac maluszka na ręce na początku to ja mu mówię ze w rozku to nie ma się czego bać bo dzidziuś jest opatulony wiec raczej krzywdy zrobić się nie da .

U Nas jednak śliczna pogoda
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 11:43   #3083
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
u nas bedzie tv, bo mamy póki co jeden pokój. Ja tez tak mieszkałam z rodzicami. do tego pod mieszkaniem rodziców jest sklep (mieszkają w bloku i zamiast parteru są sklepy) i od 5 rano przyjzdzali z melkiem, chlebem i łubudu mtalowe kosze o metalowe pręty co były taką kratą na podwyższeniu do wejscia do magazynu.
ale teraz jak usne to moze się walić i palić
dzieki za odp.
generalnie argument podstawowy to ten, że tż nie umie zasnąć jak wcześniej w łóżku nie poogląda chwilę tv
chociaz ja i tak go oduczyłam zostawiania telewizora na fukcji SLEEP na 15-20minut kiedy sam się wyłączał jak tż już zdązył usnąc - ja nie umiem spać jak mi coś brzęczy za uchem, lubię oglądac tv w łóżku ale jak mnie spanie bierze to wyłaczam i już. Mąż już też się teraz tak nauczył i wyłącza przed spaniem.

a dzieciatko jak się przyzwyczai od małego do takiego szmeru podczas snu to potem chyba nie powinno się tak łatwo wybudzać ze snu jak usłyszy jakiś drobny hałas.
Mojego R. własnie jak spi to by można było razem z łóżkiem wynieść i by się nie obudził a ja łatwo się budzę. I w ogóle ja mam dosyć lekki sen.

Stary 2011-04-04, 11:44   #3084
83monia
Zakorzenienie

beatka - jako że nie mam sypialni dziecko ebdzie anrazone do czsu wprowadzi do swojego brata na ogladanie z nami tv. wlasciwie to i tak za czesto nie ogladamy, czasem cos wieczorem. artur nie mial nic rpzeciwko to i kinga nie bedzie zakrywalismy bok łóżeczka kocykiem zeby nie mrugał ekran i jakos sie dało

proszki - ja wlasnie dzidziusia lubie i jest jeszcze bobas ale nie uzywalam. lovella i jelp mi ani nie pachnialy ani nie spierały za dobre ciuszków z plam (kupa, marchewka...)

rozek - nie mialam i nie bedze miala, mi bardzo podoba sie tulenie takiego malego ciałka w spioszkach a i maz szybko sie przyzywczaił (maly jak kolkowal to czesto zasypial na czyjejs klatce piersiowej lezac na brzuszku http://www.photoblog.pl/artur2008/21...ly-placek.html)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-04-04 o 11:46
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 11:58   #3085
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
dzieki za odp.
generalnie argument podstawowy to ten, że tż nie umie zasnąć jak wcześniej w łóżku nie poogląda chwilę tv
chociaz ja i tak go oduczyłam zostawiania telewizora na fukcji SLEEP na 15-20minut kiedy sam się wyłączał jak tż już zdązył usnąc - ja nie umiem spać jak mi coś brzęczy za uchem, lubię oglądac tv w łóżku ale jak mnie spanie bierze to wyłaczam i już. Mąż już też się teraz tak nauczył i wyłącza przed spaniem.

a dzieciatko jak się przyzwyczai od małego do takiego szmeru podczas snu to potem chyba nie powinno się tak łatwo wybudzać ze snu jak usłyszy jakiś drobny hałas.
Mojego R. własnie jak spi to by można było razem z łóżkiem wynieść i by się nie obudził a ja łatwo się budzę. I w ogóle ja mam dosyć lekki sen.
Beata czy my nie mamy tego samego męża ? No imie to samo przyzwyczajenia podobne No jedyne wytłumaczenie że wszystkie R maja tak samo

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Vaniliova 2 lata temu na pewno była taka poradnia tylko w Zabrzu
może teraz jest też w Rudzie
gdyby tak było to ja nawet chyba bliżej mam do Rudy niż do Zabrza
a pewnie cukrzyca mnie dopadnie
Bede trzymać kciuki żeby Cie jednak nie dopadła A w pierwszej ciąży musiałaś brac jakieś leki czy tylko stosowałas diete ?
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 11:59   #3086
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
beatka - jako że nie mam sypialni dziecko ebdzie anrazone do czsu wprowadzi do swojego brata na ogladanie z nami tv. wlasciwie to i tak za czesto nie ogladamy, czasem cos wieczorem. artur nie mial nic rpzeciwko to i kinga nie bedzie zakrywalismy bok łóżeczka kocykiem zeby nie mrugał ekran i jakos sie dało

no ja właśnie się pod tym wzgledem zastanawiałam nad baldachimem że on mógłby przesłonić trochę żeby TV nie migał do łóżeczka.

idę buszować na all jak cos kupie może to się Wam pochwalę

Stary 2011-04-04, 11:59   #3087
youyou
Zakorzenienie

dzień dobry mamusie

Ja się wczorja poleniłam jak nigdy, za to w nocy nie było już tak różowo, Filip dokazywał

Kurcze patrzę na te wasze szaleństwa zakupowe i troche zazdroszcze, ja nic nie kupuję, bo w zasadzie wszystko mam po Filipie, Trzeba bedzie tylko drugie łóżeczko kupić, bo Filip jeszcze za mały żeby go do większego przenosić.

Co do TV w sypialni to ja uważam że jeśli ktoś ma taką możliwość to lepiej nie.. To już nawet nie chodzi o maleństwo ale bardziej o Was - jak tu oglądać jakiś dobry film wieczorem jak obok dziecko śpi? Ani głośniej nie można zrobić itd..

Cytat:
Witam
Byłam dziś rano na badaniu glukozy . Samo badanie nie było takie złe ale wynik już tak po 50 glukozy miałam aż 210 . Po południu ide do mojej gin i napewno dostane skierowanie do poradni cukrzycowej .
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty żeby dziewczyny miały lepsze wiadomości niż ja
kurcze trochę spory ten wynik po... chyba dieta Cię czeka...

Cytat:

Moje małe miało podobny wynik więc myślę że jest OK
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 12:00   #3088
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
wodaqua już mam dwie płytki na dysku :P Teraz słucham
Cieszę się Ja się rzuciłam na oryginalne i upolowałam autografy od Czesia
Ja też sobie włączyłam Looknij na to:
http://www.tvp.pl/rozrywka/festiwale...ownika/2625609

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
rozek - nie mialam i nie bedze miala, mi bardzo podoba sie tulenie takiego malego ciałka w spioszkach a i maz szybko sie przyzywczaił (maly jak kolkowal to czesto zasypial na czyjejs klatce piersiowej lezac na brzuszku http://www.photoblog.pl/artur2008/21...ly-placek.html)
Jakie to slodkie

Cytat:
Moja tez około pół kg, ae doktorek powiedział, że all w normie

Beatko, dzięki za ten przepis, może najpierw popróbuje :P i zobaczę co mi wyjdzie...
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 12:02   #3089
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Beata czy my nie mamy tego samego męża ? No imie to samo przyzwyczajenia podobne No jedyne wytłumaczenie że wszystkie R maja tak samo
no mam nadzieję że tego samego nie no chyba że prowadzi podwójne życie..

kiedyś jak się o 3 w nocy obudziłam z płaczem że mi się śniło że R. ma jakąś laskę na boku i mu opowiedziałam sen to przytulił i powiedział że on nie ma ani czasu ani pieniędzy na druga kobietę na boku więc - raczej - jestem spokojna

Mój Rafał, a Twój też czy może Robert?

Stary 2011-04-04, 12:03   #3090
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Podobają mi się takie ładne baldachimy nad łóżeczko i chyba tego sobie nie odmówie i kupię

a co myślicie na temat telewizora w pokoju gdzie będzie spało dziecko?.
My mamy TV w naszej sypialni, a pokój dzidzi był totalnie pusty, wiec musielismy poszalec z meblami, ale Tv narazie jej nie wstawimy

Tez nie jestem za spaniem w totalnej ciszy i nie mam zamiaru chodzic na paluszkach.

A baldachim mam taki co sie go do sufitu montuje, ale narazie nie bede zawieszala, moze na 2 lata jak sie bedzie chciala w krolewne bawic

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości