|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
![]() A powiedź mi jak Ty to robisz, że dostajesz z potrójną polewą, bo ja już kilka razy próbowałam i nie ma takiej opcji. Nawet chciałam dodatkowo dopłacić, ale nic z tego...
|
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
brunetka - mozna chociaz czasem te kremy podrazniaja. no i niektore maja intensywny zapach... ale ja prze porodem sobie zorbilam sesje z kremem depilujacym i git było
|
|
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może tak źle nie będzie |
|
|
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka ja mam uraz co do porodów na Lubartowskiej i generalnie opinii o tym szpitalu. Chociaż "anomalia" zdarzają się w każdym. Zostaję jednak przy swoim.
Nerolka mnie się zielona chusta najbardziej podoba wizualnie
|
#3155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oliweczka ja jedyne co mogę to cię odwiedzić po porodzie bo rodzić tam nie zamierzam, wybrałam szpital na Jaczewskiego, a jeśli mnie nie przyjmą to Świdnik tu gdzie mieszkam |
|
|
|
|
#3156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od tego chcę dzieciaka jak najdłużej dalej trzymać!---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co do stóp to mi w ciązy poprzedniej popuchły i mam wrażenie że teraz mam większy rozmiar
![]() Zawsze miałam 38, a ostatnio kupuje na 38,5 albo na 39 i moje buty sprzed ciąży z Filipem jakieś ciasne ![]() Teraz znowu jestem w ciąży więc ciężko stwierdzić jaka prawda ale mam nadzieję że stópka wróci mi do poprzedniego rozmiaru.. sygine co do chust to już pisałam nie wiem czy widziałaś ale mam Hoppediza i jest super. Elastyczna podobno na krótko starcza więc bardziej opłaca się od razu zainwestować w tkaną marzena no super się mężulek sprawił ja już nie wyobrażam sobie spania bez rogala, a i tż czasem się do niego przytulaNatka to super masz wyniki po glukozie ![]() Co do rożków to ja akurat mam inne doświadczenie, swojego użyłam parę razy.. jakoś nie mogłam wyczuć w nim małego i wolałam go trzymać bez. W sumie to tylko w szpitalu posłużył a potem babcie go używały sweetangel nie stresuj się bo masz jeszcze czas na poczucie ruchów, a poza tym skąd lekarz ma wiedzieć ż eto nie dziecko tylko jelita mój tez mi wmawiał że na pewno ruchów jeszcze nie czuję, a ja wiem że już czułam.Może zjedz coś wieczorem i połóż się to zachęcić maluszka
|
#3158 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wizyte u chirurgaCytat:
![]() Cytat:
![]() Ja cukier mialam 66 na czczo, a norma zaczyna sie od 60 i tez mi powiedzialy panie ze mam niski ale jest w normie, obciazenie 75g wyszko ok mam nadzieje ze u Ciebie tez bedzie ok A ruchy napewno poczujesz na dniach ja jak nie czuje jak leze na plecach to klade sie na boku i wtedy zaczyna szalec roznie hehe ![]() Cytat:
Cytat:
super sprawa rogal ![]() Swietne zdobycze lumpkowe piekne
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-04-04 o 15:49 |
|||||
|
|
|
#3159 |
|
Zadomowienie
|
youyou to już jesteś kolejną osobą, która poleca hoppediz i dlatego poluję na taką
tylko 300 zł wydać ot tak sobie to mnie przeraża, dlatego tak jak pisałam wcześniej - na noworodku wypróbuję elastyczną, a jak się sprawdzi to wtedy zainwestuję w tkaną hoppediz właśnie - tylko raczej używaną kupię
|
#3160 |
|
BAN stały
|
Madziulka-my jak podjeżdzamy do okienka w MC.Donaldzie to mówimy tej maszynie,ze lód z potrójną polewą i dodatkowym wafelkiem.Każda polewa to 1 zł. a wafel za darmo
U nas też położne pytrają o swoje rożki.I tak się nauczyłam przy Krystku rożka ,ze teraz sobie nie wyobrażam inaczej. I znów widzę cudne ubranka Aania i jak i co chirurg na pieprzyka rzekł? Przywiózł. T. foteliki i chłopaki w nich siedzą w pokoju ![]() Czekam na okazje w zwiazku z chustą-tkaną ![]() Brunetko ja chcę zdjęcia!!!! A krem mam ale mam obawy przed uzyciem teraz bo grzybek sie moze przypałętać.Na razie jakoś sobie(chyba) radzę bez lustra ale nie widziałam.T. mówi,że ok a ja na dotyk jadę ![]() Mam pełen kosz prania i co z tym fantem zrobic?Ręcznie napieprzać? Kurczę ale zamek w śpiworku na pleckach Trzeba coś wykombinować faktycznie.Dziewczynki juz po wizytach?Jedna po południu będzie a reszta? My od miesiąca mamy TV w sypialni ale to ze względu na mnie i moje lęki nerwicowe.(jednak na razie nie oglądany a my śpimy w salonie przy TV)U nas cicho nie bywa,to Iza sie nasłucha od powrotu do domku. Zawsze odkurzałam,trzaskałam garami jak dzieci spały,więc w ciszy chowane nie są. Zaraz się chyba wezmę za pakowanie powolutku torby.Bo jak czytam kwietniowo-majowe w każdej chwili można trafić do szpitala przed porodem. Izce muszę ręcznie poprać,to co dziś przyszło. |
|
|
|
#3161 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Do dziewczyn, które nie czują ruchów. Nie martwcie się kochane. Spróbujcie jakoś zachęcić dzieciaczki, np. zjeść coś słodkiego i położyć się na plecach lub lewym boku Julek mnie kopie cały czas. Czasem się zastanawiam czy te dziecko w ogóle czasem śpi? ![]() Ja za chustą nawet się nie rozglądam. Jakoś się boję... z moją niezdarnością to wszystko może się zdarzyć Kupimy tylko usztywniany rożek.Zaczęliśmy małe zakupy dla dziecka. Na początek chusteczki jakieś nieznane mi bo Pampers naturally clean ( za 128 sztuk 10 zł także cena niezła), szczotkę do włosów, obcinaczki, pilnik i nożyczki do paznokci (komplet Canpol). Na następnych zakupach kupimy rzeczy typowo kosmetyczne. Coś w końcu ruszyło
|
#3162 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam połikendowo
![]() Pogoda coś się psuje ![]() Mój mąż wczoraj pierwszy raz dostał kopniaczka od Dzidziolka i chyba trochę go to zaskoczyło, bo więcej nie chciał sprawdzać. Musi chyba przegryźć sprawę ![]() Cytat:
A fajne 2 kocyki kupiłam ostatnio w lumpku ![]() Cytat:
Z tym częstym bieganiem do toalety też mi się zdarza, ale to chyba też kwestia ułożenia Maluszka, bo zazwyczaj wtedy czuję go jak kopie na dole. Telewizor w sypialni niestety mamy, a to dlatego że innego pokoju dla nas niet... Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2011-04-04 o 16:18 |
||
|
|
|
#3163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3164 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wizyteMoj mąż też nie dość ze sam gra w piłkę (czyli treningi w tygodniu i mecze w weekend), trenuje 2 grupy młodzieżowe w dwoch innych mniejszych miejscowosciach (treningi w tygodniu i mecze w weekend), w tv mnostwo meczów ogląda nom coz kocham go bardzo i nic wiele nie mowie hehe , czasem mnie denerwują te mecze w tv on to kocha wiec ciesze sie ze on sie cieszy a i pieniazki wpadają zawsze dodatkowe takiego oto piłkarza mam w domku ![]() Cytat:
nie trzeba zadnych ubranek miec na pobyt, tylko na wyjscie ze szpitala oczywiscie pieluszki i chusteczki tez trzeba miec - nom chyba ze chce sie dzidzia w tetrze miec w szpzitalu to wtedy nie
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-04-04 o 16:32 |
||
|
|
|
#3165 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka dziewczynki.
Nie miałam wcześniej chwili do Was zajrzeć i teraz mam tyyyle nadrabiania ![]() U mnie w sypialni jest TV i w nowym mieszkaniu też będzie. TŻ nie ogląda telewizji w sypialni, ale jak ma nocki to ja uwielbiam zasypiać przy cichutko puszczonym TV. Nie czuję się wtedy aż tak sama A TŻ widząc dziś jak mój brat przebiera malutką córeczkę stwierdził, że owszem może umyć Naszego dzidziola, ale kupy to on mu nie wytrze To się zdziwi jak go zmuszę
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to my )
|
|
#3167 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmalowana ślicznie wyglądasz
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana - Tobie widze naprawdę libido szaleje - kudłate myśli cos masz
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
Beatka chyba mi przeszło od Ciebie
![]() TP który podaje lekarz to jest 38 tc czy 40 tc ? ;>
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-04-04 o 17:19 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie pamiętam dlaczego Ja nie używam, wolę posiedzieć trochę dłużej w wannie i zwykłego mydła zrobić pianę ![]() Ale masz beben ~~*~~ Ja na chwile, odpocząć muszę. Ciasto drożdżowe sobie rośnie, a Ja czekam na seriale ![]() Ja Tv w sypialnie nie mam, uważam że sypialnia do spania się nadaję. Tv stoi sobie w salonie. U mnie nawet nie bylo by gdzie dać tv, bo mam szafę wbudowaną na przeciwko łóżka któa zajmuje całą ściane
|
|
|
|
|
#3171 |
|
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY OD PÓŁ GODZ WAS NADRABIAM, TYLE NAPISAŁAM I MI SIĘ WSZYSTKO SKASOWAŁO, ✂✂✂✂...
|
|
|
|
#3172 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale nie wiadomo, czy będzie miejsce, wtedy spadam na Lubartowską być może.
|
|
|
#3173 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupiłam Szymkowi przewijak
![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=1523858089
|
|
#3174 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3175 |
|
Zadomowienie
|
U nas w sypialni TV jest, ale też ze względu na to, że innego pokoju nie mamy
Ale nie mamy anteny do niego więc i tak nie oglądamy Zresztą łóżeczko naszego Natana będzie stało za szafą, która trochę zasłoni telewizor, a poza tym łóżeczko też ma przy głowie i przy stopach całą deskę a nie szczebelki, więc myślę, że z tym TV nie będzie problemu
|
#3176 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzeba założyć fanklub miłośniczek lumpkowania. Ja dopiero się "uczę", ale widzę, że to naprawdę wciąga- muszę się jeszcze rozejrzeć za jakimiś innymi lumpkami w okolicy. ![]() Dziewczyny, zachęcam do oglądania cudu narodzin na onet.vod - jeśli ktoś kojarzy "pierwszy krzyk", który swego czasu leciał na tvp1, to to jest taka angielska wersja. ![]() http://vod.onet.pl/cud-narodzin,9016,serial.html |
|
|
|
|
#3177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pięknie ![]() Już po nawet szybko poszło, od razu decyzja o wycięciu, znieczulenie miejscowe, pół godziny i po pieprzyku poszedł do badania histopatologicznego, bo to norma w tej sytuacji. Za tydzień mam iść na zdjęcie szwów, do 10 dni powinny być wyniki - mam nadzieję że wyjdą dobre i nic to strasznego nie było, może nie znajdą jakiegoś gada! No ale pani dr stwierdziła że to nie wygląda na groźnego pieprza więc tego się trzymam kciuki jeszcze poproszę jak pójdę odbierać wynik ![]() no ale nie poszłam z Babonikiem na joge szwy na karku więc lepiej głową nie kręcić..a teraz się wkurzyłam Kilka dni temu sprzedałam ciuszek na allegro, pan zapłacił za list priorytetowy polecony. takim wysłałam, a teraz mi listonoszka przynosi zwrot "brak adresu" cholera jedna...dla zasady im nie odpuszczę. Gdzie to reklamować??
|
|
|
#3178 |
|
BAN stały
|
Zmalowana no poza Twoimi z Filipkiem,to chciałam Brunetkę zobaczyć w nowym kolorze włosków...na GŁOWIE
Takie o zdjęcia!!! Ależ masz duży pokój ![]() A myślałaś o wibratorku?Nie wiem tylko jak to się ma do ciaży Zleję sie przez Ciebie. ![]() Lekarz liczy do 40 tc. a 38 to już donoszona ![]() Moja Iza to wariatka.Ja tu na kibelku robie to,co ciężej idzie a ta mnie pogania i popycha łapkami zołza jedna. I tyle się narobiłam-na raty![]() Fajne te przewijaki ![]() Ja mam zwykły ecru bez koloru usztywniany a wczoraj w Tesco widziałam miękki za...99 zł ![]() Pakuję torbę i pół pokoju mi wyszło,ze muszę zabrać. No ale wszystko potrzebne i co tu wywalić? Patik bidulko ,ale mi tez kilka postów zjadło Jacieeee mój też powiedział,ze cipki nie będzie przewijał i woli jednak Krystkowe gówienka i jajca.Ja mu dam ![]() T. kupił pilota za jedyne 39 zł. ![]() A i się okazuje ,że ani na allegro ani nigdzie u nas nie ma silnika do naszej pralki |
|
|
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na poczte sie przejdź i zrób rozrube! normalnie masz prawo zlozyć reklamacje Eh mąż dzwonił......... złapał kapcia.... normalnie mu opona strzeliła na pół..... eh chyba samochód mu dał znak że juz chce letnie kapcie
|
|
|
|
|
#3180 | ||
|
Zadomowienie
|
Ja po połówkowym, większości umknęło, ale się nie gniewam
.Wszystko w normie, łożysko wysoko, położna sprawdziła wszystkie parametry. Najlepsze było, gdy ledwo weszliśmy do gabinetu, a kobieta z tekstem, że nie mówią jaka płeć. No cóż, przygotowana na to byłam. Najistotniejsze, że z dzidzią wszystko w porządku. Bardzo się kręciło, nie mogła spokojnie pomierzyć. Cytat:
Cytat:
.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.

Od tego chcę dzieciaka jak najdłużej dalej trzymać!

ja już nie wyobrażam sobie spania bez rogala, a i tż czasem się do niego przytula

za wizyte u chirurga

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Zresztą łóżeczko naszego Natana będzie stało za szafą, która trochę zasłoni telewizor, a poza tym łóżeczko też ma przy głowie i przy stopach całą deskę a nie szczebelki, więc myślę, że z tym TV nie będzie problemu 

Zakończone: 2