Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-04-04, 16:26   #781
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 375
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

dziêkujê za poprzednie komentarze, by³y bardzo mi³e wrzucam niedzielne, wiosenne U-

¶niadanie: owsianka (na zimno z jogurtem ekologicznym) z 4 ³y¿ek p³atków i ³y¿ki otrêbów, z dodatkiem mango i banana, z pokruszonymi migda³ami i nerkowcami.

II ¶niadanie: sa³atka z sa³aty lodowej, cukinii, awokado, dwoch rodzajów melona, szynki parmeñskiej, z dodatkiem czarnych oliwek i podpra¿onych orzeszków pini.

1,5 godziny jazdy konnej

obiad: porcja pe³noziarnistej tarty rozmarynowej z past± z ciecierzycy, soczewic± i serem kozim. du¿a szklanka ¶wie¿o wyciskanego soku z pomarañczy.

podwieczorek: du¿y domowy pe³noziarnisty muffin z p³atkami migda³owymi z nadzieniem z twaro¿ku, jagód i malin. gar¶æ niesolonych pistacji, kawa latte

kolacja: dwie pe³noziatrniste bruschetty- jedna z serkiem philadelphia, ³ososiem, sa³at± lodow± i zielonym ogórkiem, druga z oliw±, mozarell± i passat± z pomidorów i bazylii

przed snem 45 min jogi.

do tego jakie¶ 2 litry wody, herbata owocowa

Edytowane przez agnieszka16
Czas edycji: 2011-04-04 o 16:27
agnieszka16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-04, 16:58   #782
GrazynkaLubicz
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 234

Dzisiejsze U (wychodzenie z R)
¦niadanie: owsianka z 6 ³y¿ek p³atków owsianych, mleka 2%, sporego jab³ka, gar¶ci rodzynek i orzechów i kilku suszonych moreli
II ¶niadanie: kanapka sk³adana z 2 kromek razowca z mas³em ro¶linnym, wêdlin± drobiow±, serem ¿ó³tym, pomidorem i ogórkiem
III ¶niadanie: kromka razowca z mas³em ro¶linnym, wêdlin± drobiow±, ¿ó³tym serem, pomidorem i ogórkiem i druga kromka razowca z twarogiem pó³t³ustym i musem jab³kowym, kilka suszonych moreli
Obiad: pier¶ z kurczaka panierowana, ziemniak, duuuu¿o surówki z ró¿nych warzyw
na deser - Satino Light czekoladowe
Kolacja: jajecznica z 2 jaj sma¿ona na ma¶le ro¶linnym z wêdlin± drobiow± i warzywami
(nie wiem, czy dodawaæ jeszcze chleb, bo 5 kromek chleba dziennie wydaje mi siê ju¿ do¶æ du¿± ilo¶ci±).

Wydaje mi siê, ¿e jest trochê za ma³o tego wszystkiego. Co prawda najadam siê, wydaje mi siê, ¿e kalorycznie wychodzi dosyæ skromnie.
Bardzo proszê o ocenê

Edytowane przez GrazynkaLubicz
Czas edycji: 2011-04-04 o 17:14
GrazynkaLubicz jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-04, 17:36   #783
ironique
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 83

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
Ok, rozumiem, skoro nie ma wyj±tkowo to ok

Dziêki za komplement
Po diecie mo¿esz je¶æ tak samo, wtedy zobaczysz jaka to przyjemno¶æ mieæ centralnie gdzie¶ kalorie ^^
nawet nie wiesz jak na to czekam
ironique jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-04, 18:01   #784
BigGirlsDontCry2
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 576

Witam Was dziewczyny.
Od 2 tygodni siê odchudzam i chyba niezle mi idzie. Jestem ogromnym ¿ar³okiem, dlatego musia³a bardzo ograniczyc to co jem, bo inaczej nic by nie by³o z mojego odchudzania. Teraz nie jem du¿o ale bardzo siê boje tego momentu kiedy juz bêdê mia³a swoj± wymarzon± wagê to znów zacznê je¶æ tyle co wczesniej Napisze Wam co jem zazwyczaj. I nie æwicze bo tego bardzo nie lubie, jedyny mój ruch to ok 1 godziny szybkiego marszu dziennie.

¦niadanie: Kanapka (ciemne pieczywo) + ser albo ogórek albo sa³ata i pomidor
Obiad: 2 ziemniaki + piers z kurczaka bez panierki i smazone bez tluszczu + kefir albo zupa warzywna/pomidorowa albo czasami tylko jogurt
Kolacja: Activia (zawsze i tylko sama)

Napiszcie proszê czy jest ok buzka

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=693962
BigGirlsDontCry2 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-04, 18:15   #785
martina1988
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 139

Witam to moje dzisiejsze RRRR.. moze teraz ktos rzuci okiem???

1- 3 lyzki platkow owsianych z mlekiem, ( po godzinie jeszcze : niestety zwykla kromka z almette)
2- jogurt z utartym jablkiem
3- duza miska makaronu pelnoziarnistego z kurczakiem i duza iloscia pieczarek z dodatkiem jogurtu troche
4- nie bylo bo spieszylam sie na cwiczenia i nie mialam czasu, a nawet nie bylam glodna! makaron mnie chyba tak trzymal!
5- filet z pnagi w panierce z jajka i odrobina maka smazona na lyzeczce oliwy z oliwek + pomidory koktajlowe+ marchewki

o piciu nie pisze bo nie wiem ile w ciagu dnia tego poszlo...

i jak?
martina1988 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-04, 18:18   #786
Dekas
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 651
GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez BigGirlsDontCry2 Poka¿ wiadomo¶æ
Witam Was dziewczyny.
Od 2 tygodni siê odchudzam i chyba niezle mi idzie. Jestem ogromnym ¿ar³okiem, dlatego musia³a bardzo ograniczyc to co jem, bo inaczej nic by nie by³o z mojego odchudzania. Teraz nie jem du¿o ale bardzo siê boje tego momentu kiedy juz bêdê mia³a swoj± wymarzon± wagê to znów zacznê je¶æ tyle co wczesniej Napisze Wam co jem zazwyczaj. I nie æwicze bo tego bardzo nie lubie, jedyny mój ruch to ok 1 godziny szybkiego marszu dziennie.

¦niadanie: Kanapka (ciemne pieczywo) + ser albo ogórek albo sa³ata i pomidor
Obiad: 2 ziemniaki + piers z kurczaka bez panierki i smazone bez tluszczu + kefir albo zupa warzywna/pomidorowa albo czasami tylko jogurt
Kolacja: Activia (zawsze i tylko sama)

Napiszcie proszê czy jest ok buzka
jest ¼le
przeczytaj chociaz przedostatnia strone tego watku
jesz za malo
za rzadko
i ograniczylas tluszcze

robisz sobie krzywde
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Ciê ¿ycie!
Dekas jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-04, 18:36   #787
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 801

Cytat:
Napisane przez martina1988 Poka¿ wiadomo¶æ
Witam to moje dzisiejsze RRRR.. moze teraz ktos rzuci okiem???

1- 3 lyzki platkow owsianych z mlekiem, ( po godzinie jeszcze : niestety zwykla kromka z almette) nie dziwiê siê, przecie¿ ¶niadanie by³o ma³e. daj 4-5 ³y¿ek p³atków, do tego owoce
2- jogurt z utartym jablkiem niech bêdzie
3- duza miska makaronu pelnoziarnistego z kurczakiem i duza iloscia pieczarek z dodatkiem jogurtu troche tu mi siê bardzo podoba
4- nie bylo bo spieszylam sie na cwiczenia i nie mialam czasu, a nawet nie bylam glodna! makaron mnie chyba tak trzymal!
5- filet z pnagi w panierce z jajka i odrobina maka smazona na lyzeczce oliwy z oliwek + pomidory koktajlowe+ marchewki pangê zmieni³abym na makrelê, tuñczyka czy ³ososia - ogólnie jak±¶ t³ust± rybê, bo brakuje NNKT

o piciu nie pisze bo nie wiem ile w ciagu dnia tego poszlo...

i jak?
nie jest ¼le

Utrzymanie
I. Owsianka z 4 ³y¿ek p³atków z jogurtem naturalnym 150g i bananem.
II. Dwie kromki razowca z twaro¿kiem, polêdwic± drobiow± & ogórkiem, princessa orzechowa, kilka paluszków.
III. Pier¶ z kurczaka faszerowana szpinakiem zapieczona w sosie pomidorowym, porcja kaszy gryczanej, surówka z marchewki, gar¶æ kie³ków s³onecznika skropionych cytryn±.
lody w³oskie w wafelku
IV. Dwie kromki razowca: z wêdlin± drobiow±, twaro¿kiem i ketchupem/z twarogiem pó³t³ustym, pomidorem, kie³kami s³onecznika & rze¿uch±; kawa z mlekiem.

Mo¿e wpadnie jeszcze jab³ko albo marchewka do pochrupania przed TV

I jak to siê prezentuje? Móg³by kto¶ oceniæ? By³abym wdziêczna.
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-04, 18:43   #788
martina1988
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 139

dzieki za odp
mam jeszcze pytanie: pytalam juz wczesniej ale nie odp - czy mozna jesc kaszanke od czasu do czasu na R???
martina1988 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-04, 18:51   #789
Jedwabna
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 451

Cze¶æ, oto moja redukcja na dzi¶

1) jajecznica z 3 jajek, ca³a podsma¿ona cebula na ³y¿ce oleju z pestek winogron, pokrojona kie³basa (5 plasterków), kanapka z dwoma plastrami szynki drobiowej z papryk±, kawa z mlekiem 2%, herbata zielona

2) kromka chleba graham z grub± warstw± twarogu pó³t³ustego, dwie marchewki

3) godzina przed obiadem kromka tego samego chleba z twarogiem, grub± warstw±, jab³ko

4) ma³a miska roso³u, 3 ³y¿ki ziemniaków, spory kawa³ek piersi z kurczaka duszonej, ogórki w curry w³asnej roboty

1h TurboFire (to tak jak godzina aerobiku) 30 minut si³owych g³ównie na brzuch

5) dwa jajka na miêkko i czy mogê zje¶æ jab³ko jako wêgiel prosty po æwiczeniach?
Jedwabna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-04, 18:52   #790
polny mak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 773

Cytat:
Napisane przez Lady1000 Poka¿ wiadomo¶æ
nie jest ¼le

Utrzymanie
I. Owsianka z 4 ³y¿ek p³atków z jogurtem naturalnym 150g i bananem.daj 5 ³y¿ek i zamieñ jogo na twaróg b±d¼ wie¶niaka
II. Dwie kromki razowca z twaro¿kiem, polêdwic± drobiow± & ogórkiem, princessa orzechowa, kilka paluszków.
III. Pier¶ z kurczaka faszerowana szpinakiem zapieczona w sosie pomidorowym, porcja kaszy gryczanej, surówka z marchewki, gar¶æ kie³ków s³onecznika skropionych cytryn±.pycha
lody w³oskie w wafelku
IV. Dwie kromki razowca: z wêdlin± drobiow±, twaro¿kiem i ketchupem/z twarogiem pó³t³ustym, pomidorem, kie³kami s³onecznika & rze¿uch±; kawa z mlekiem.

jw.

zastrze¿enia mam tylko co do ¶niadania, reszta bardzo ³adnie

zdrowo siê od¿ywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !
polny mak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-04, 18:52   #791
Becia012
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 169

Utrzymanie:

¦niadanie: Grahamka na pó³: 1/2 z mas³em, sa³at±, kie³kami, pomidorem, papryk± i marynowanymi grzybkami, 1/2 z domow± past± pomidorow±
(koncentrat pomidorowy, zio³a prowansalskie, ¶wie¿a bazylia, suszone pomidory, oliwa i s³onecznik), kawa inka na mleku z ³y¿eczk± miodu,
serek homo, naturalny z konfitur± ¶liwkow±.
¦niadanie2: Kanapka z chleba graham (mas³o, camembert, ogórek, kie³ki),
kartonik soku pomarañczowego, jab³ko.
Obiad: 1. zupa-krem broku³owa, 2. 1/2 woreczka kaszy gryczanej,
2 duze pulpety w sosie pomidorowym, sa³ata polana ¶mietan± zmieszan± z
granulowanym czosnkiem.
Po: Jedno Rafaello
Podwieczorek: Banan pieczony w piekarniku w cie¶cie nale¶nikowym,
posypany kostk± czekolady, 2 ga³ki lodów waniliowych, trochê migda³ów, grejpfrut, kawa z mlekiem.
Kolacja: Wie¶niak po wiejsku (kie³basa, chrzan, pomidor, papryka, ogórki konserwowe, marynowana marchewka, podgrzybki marynowane, sa³ata), kromka grahama zapieczonego w tosterze z mas³em czosnkowym, kakao.

Ci±gle zdaje mi siê, ¿e za du¿o jem ale chyba nie jest ¼le, nie?
Stary 2011-04-04, 19:06   #792
monita01
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 949

Dziewczyny, moje R/U... przejdzie?

1. trzy sucharki pe³noziarniste z philadelphia light, pomidorem i cebulka, zielona herbata z cytryna

kawa z mlekiem i lyzeczka cukru

2. jablko i jogurt cytrynowy light, zielona herbata

3. spora porcja salatki z: gotowanej ciecierzycy, surowej papryki, zielonego ogorka, cebulki, natki pietruszki, oliwy z oliwek i octu winnego

4. (niestety mia³am ochotê na s³odkie): dwa sucharki penoziarniste z cienkim maslem i dzemem niskoslodzonym, tryskawkowym, dwie kosteczki mlecznej czekolady, herbata czarna z lyzeczka cukru

5. pieczone w rekawie udko z kurczaka z salatka z salaty, bialego serka, pomidorow, orzechow roznych, oliwy z oliwek, octu balsamicznego i miodu, zielona herbata.

Co Wy na to?
monita01 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-04, 19:36   #793
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Cytat:
Napisane przez Becia012 Poka¿ wiadomo¶æ
Utrzymanie:

¦niadanie: Grahamka na pó³: 1/2 z mas³em, sa³at±, kie³kami, pomidorem, papryk± i marynowanymi grzybkami, 1/2 z domow± past± pomidorow±
(koncentrat pomidorowy, zio³a prowansalskie, ¶wie¿a bazylia, suszone pomidory, oliwa i s³onecznik)sama robisz takie cuda? , kawa inka na mleku z ³y¿eczk± miodu,
serek homo, naturalny z konfitur± ¶liwkow±. mm..
¦niadanie2: Kanapka z chleba graham (mas³o, camembert, ogórek, kie³ki),
kartonik soku pomarañczowego, jab³ko. zdrooowo i smacznie!
Obiad: 1. zupa-krem broku³owa, 2. 1/2 woreczka kaszy gryczanej,
2 duze pulpety w sosie pomidorowym, sa³ata polana ¶mietan± zmieszan± z
granulowanym czosnkiem. Prawie to samo, co u mnie
Po: Jedno Rafaello <3
Podwieczorek: Banan pieczony w piekarniku w cie¶cie nale¶nikowym,
posypany kostk± czekolady, 2 ga³ki lodów waniliowych, trochê migda³ów, grejpfrut, kawa z mlekiem. maaaamciu!! To musia³o byæ pyyyszne!! :¦lina:
Kolacja: Wie¶niak po wiejsku (kie³basa, chrzan, pomidor, papryka, ogórki konserwowe, marynowana marchewka, podgrzybki marynowane, sa³ata), kromka grahama zapieczonego w tosterze z mas³em czosnkowym, kakao. mmm..! po wiejsku

Ci±gle zdaje mi siê, ¿e za du¿o jem ale chyba nie jest ¼le, nie?

Jesz pysznie, zdrowo, kolorowo, pomys³owo!!!

Py:

¦: Owsiaaana (7³ych owsianych, 1/2 szkl. mleka, 2 starte jab³ka, banan, fura rodzynek, suszona ¿urawina, masa cynamonu, kiwi)

II¦: muller mix chocko balls (kocham t± firmê!), jab³ko, kanapka z dwóch razowych z mas³em, serem salami, sa³at± lodow±, pomidorem i bazyli±.

Ob: 2 pulpety gotowane, du¿o ry¿u z sosem pomidorowym i masa buraczków

P: Waniliowa kasza manna z dosypan± pokruszon± czekolad±, rodzynkami i d¿emem truskawkowym, kiwi, mega gruucha, grzaniec.

K: idê po wie¶niaka z pomidorami, szczypiorem i bazyli± i dwie du¿e kromy grahama z mas³em...

I pewnie wpadn± jeszcze czekoladki z bombonierki dziadka, zapewne pistacjowe i orzechowe, bo te lubiê najbardziej.
Albo deser z koron±.. no albo kisiel.

I jak?

Edytowane przez Nora_Grey
Czas edycji: 2011-04-04 o 19:57
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-04, 19:48   #794
BigGirlsDontCry2
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 576

Cytat:
Napisane przez Dekas Poka¿ wiadomo¶æ
jest ¼le
przeczytaj chociaz przedostatnia strone tego watku
jesz za malo
za rzadko
i ograniczylas tluszcze

robisz sobie krzywde
To co moge zrobic Boje siê ze jesli bede jadla wiecej to znow wroca stare nawyki i bede myslala: aaa to moze jeszcze sobie to zjem i to... nie zaszkodzi mi przeciez.
Widze ze dziewczyny ktore tez sa na R jedza duzo, a ja sie tego boje

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=693962
BigGirlsDontCry2 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-04, 20:05   #795
Delli
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 401

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Poka¿ wiadomo¶æ
dziêkujê za poprzednie komentarze, by³y bardzo mi³e wrzucam niedzielne, wiosenne U-

¶niadanie: owsianka (na zimno z jogurtem ekologicznym) z 4 ³y¿ek p³atków i ³y¿ki otrêbów, z dodatkiem mango i banana, z pokruszonymi migda³ami i nerkowcami.

II ¶niadanie: sa³atka z sa³aty lodowej, cukinii, awokado, dwoch rodzajów melona, szynki parmeñskiej, z dodatkiem czarnych oliwek i podpra¿onych orzeszków pini.

1,5 godziny jazdy konnej

obiad: porcja pe³noziarnistej tarty rozmarynowej z past± z ciecierzycy, soczewic± i serem kozim. du¿a szklanka ¶wie¿o wyciskanego soku z pomarañczy.

podwieczorek: du¿y domowy pe³noziarnisty muffin z p³atkami migda³owymi z nadzieniem z twaro¿ku, jagód i malin. gar¶æ niesolonych pistacji, kawa latte

kolacja: dwie pe³noziatrniste bruschetty- jedna z serkiem philadelphia, ³ososiem, sa³at± lodow± i zielonym ogórkiem, druga z oliw±, mozarell± i passat± z pomidorów i bazylii

przed snem 45 min jogi.

do tego jakie¶ 2 litry wody, herbata owocowa
Wprowadzam siê do Ciebie!
Moje kubki smakowe Ciê kochaj±

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Lady1000 Poka¿ wiadomo¶æ
nie jest ¼le

Utrzymanie
I. Owsianka z 4 ³y¿ek p³atków z jogurtem naturalnym 150g i bananem.
III. Pier¶ z kurczaka faszerowana szpinakiem zapieczona w sosie pomidorowym, porcja kaszy gryczanej, surówka z marchewki, gar¶æ kie³ków s³onecznika skropionych cytryn±. Moje smaki!
lody w³oskie w wafelku
IV. Dwie kromki razowca: z wêdlin± drobiow±, twaro¿kiem i ketchupem/z twarogiem pó³t³ustym, pomidorem, kie³kami s³onecznika & rze¿uch±; kawa z mlekiem. Mogê wpa¶æ na kolacje?

mniam! ¶wietny jad³ospis!

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Edytowane przez Delli
Czas edycji: 2011-04-04 o 20:07
Delli jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-04, 20:43   #796
aleksandra112233
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 014

witam dziewczyny bardzooo prosilabym o ocenê i rady co d moje jad³ospisu, jest to U po R :
¶n: owsianka (3 ³y¿ki), 2 ³y¿ki otrêbów, pó³ szklanki mleka, kilka suszonych ¶liwek, kilka plastrów suszonego jab³ka, cynamon
II ¶n: 2 kromki razowca z serkiem Toskania, sa³at±, papryk±, kie³kami
po jakiej¶ godzinie wpad³o wielkie jab³ko i ca³y kubu¶ marchew-brzoskwinia
obiad: du¿a porcja fasolki w sosie pomidorowym z marchewk± i wkrojonymi 2 cielêcymi paróweczkami, du¿oooo surówki z czerwonej kapusty
podwieczorek: batonik corny linea, satino light czekoladowe
kolacja: bu³ka razowo-¿ytnia posmarowana serkiem ¶mietankowym z polêdwic± drobiow±, pomidorem, rzodkiewk±, sa³at±, kie³kami, koperkiem, jajecznica (pó³ cebuli, pó³ startej cukinii, jedno jajko, zio³a) oczywi¶cie w ci±gu dani woda i herbatki
PROSZÊ O OCENÊ, dodam ¿e staram siê odzyskaæ @, jednocze¶nie nie chcia³abym zaprzepa¶ciæ rezultatów diety proszê o porady Was bardziej do¶wiadczone wizazanki
aleksandra112233 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-04, 21:09   #797
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 891

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;26140055]

Teraz moje U/R

¦niadanie: Owsianka (2,5 ³y¿ki p³atków owsianych, 2,5 ³y¿ki pêczaka jêczmiennego, ³y¿ka zmielonego siemienia lnianego, 1,5 szklanki mleka, rodzynki, ¿urawina suszona, pomarañcza, miód i cynamon), Kubek zielonej herbaty

2 ¦niadanie: Jab³ko pokrojone w kostkê i posypane cynamonem, na górê starty pasek czekolady b±blolada, wszystko podgrzane w mikrofali (na krótko po ¶niadaniu, nie by³am g³odna)

Obiad: Zupa grzybowa zabielana z makaronem i ziemniakami, 1 porcja ryby i ok 3 ³y¿ek pêczaka jêczmiennego, surówka i szpinak.

Podwieczorek: Miseczka maku z kluskami i rodzynkami, 2 cukierki gumowe, kubek zielonej herbaty

30 min roweru i 30 min szybkiego marszu

Kolacja:
Jajecznica z 2 jaj na ma¶le z cebul± i rze¿uch±, do tego szpinak i surówka z obiadu, kubek zielonej herbaty.

Pokusi siê kto¶ o ocenkê? Mo¿e Winky, albo Pozytywna Wariatka? [/QUOTE]

Podbijam, jest kto¶, kto by³by w stanie zerkn±æ?
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-04, 21:18   #798
Winky
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 231

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;26140055]Zdecydowanie za ma³o jesz. Ja jad³am wiêcej na redukcji! Nie wiem, ile masz do przytycia, ale je¶li zale¿y Ci na tym to musisz zwiêkszyæ porcje. Brakuje te¿ warzyw.

Teraz moje U/R

¦niadanie: Owsianka (2,5 ³y¿ki p³atków owsianych, 2,5 ³y¿ki pêczaka jêczmiennego, ³y¿ka zmielonego siemienia lnianego, 1,5 szklanki mleka, rodzynki, ¿urawina suszona, pomarañcza, miód i cynamon), Kubek zielonej herbaty fajne i po¿ywne ¶niadanko. (Tylko mam nadziejê, ¿e ³y¿ki porz±dne, bo jak ostatni przeczyta³am, ¿e7 ³y¿ek p³atków zajmuje komu¶ 1/3 szklaki, to siê za³ama³am.)

2 ¦niadanie: Jab³ko pokrojone w kostkê i posypane cynamonem, na górê starty pasek czekolady b±blolada, wszystko podgrzane w mikrofali (na krótko po ¶niadaniu, nie by³am g³odna) ok, ale pasowa³by mi do tego jeszcze jaki¶ jogurt albo serek wiejski, ale jak mia³a¶ ochotê tylko na to, to w porz±dku.

Obiad: Zupa grzybowa zabielana z makaronem i ziemniakami, 1 porcja ryby i ok 3 ³y¿ek pêczaka jêczmiennego, surówka i szpinak. Super, ¿e dwa dania. Jaka rybka?

Podwieczorek: Miseczka maku z kluskami i rodzynkami, 2 cukierki gumowe, kubek zielonej herbaty Uwielbiam mak. pycha

30 min roweru i 30 min szybkiego marszu

Kolacja:
Jajecznica z 2 jaj na ma¶le z cebul± i rze¿uch±, do tego szpinak i surówka z obiadu, kubek zielonej herbaty. Je¶li szpinaku i surówki du¿o, a jajka niemikroskopijne to równie¿ fajnie.

Pokusi siê kto¶ o ocenkê? Mo¿e Winky, albo Pozytywna Wariatka? [/QUOTE]
Ogólnie bardzo fajnie. Ale je¶li nastawiasz siê chocia¿ trochê na R, to do drugiego albo czwartego posi³ku doda³abym jakie¶ bia³ko.
Oto jest ¿ycie: nic a jak¿e dosyæ...
Winky jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-04, 21:27   #799
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez Winky Poka¿ wiadomo¶æ
Ogólnie bardzo fajnie. Ale je¶li nastawiasz siê chocia¿ trochê na R, to do drugiego albo czwartego posi³ku doda³abym jakie¶ bia³ko.
Dziêkujê bardzo Ogólnie to wczoraj by³am jako¶ dziwnie ma³o g³odna, dlatego nie jad³am normalnego 2 ¶niadania i podwieczorku. Co do ³y¿ek, mo¿esz mi wierzyæ - moje s± porz±dne Dodatkowo szpinaku zjad³am sporo a jajka by³y nawet du¿e. Rybka to by³ jaki¶ szprot rekini chyba, ale nie dam g³owy. Dodatkowo, u mnie w domu zawsze siê jada 2 dania na obiad, wiêc z tym nigdy nie mam problemu A zerknê³aby¶ mo¿e na dzisiejsze?

U/R

¦niadanie: Owsianka (3 ³y¿ki p³atków owsianych, 2 ³y¿ki pêczaka kujawskiego, 1,5 szklanki mleka 1,5%, gar¶æ rodzynek, pomarañcza, mandarynka, ³y¿ka miodu, cynamon), kubek zielonej herbaty

35 min biegania, 15 min spaceru z psem

2 ¦niadanie: Wie¶niak 200g z wkrojonym jab³kiem i cynamonem, kubek zielonej herbaty

Obiad:
Zupa grzybowa zabielana z makaronem i ziemniakami, 2 porcje ryby i ok 1/2 torebki jêczmiennej per³owej, miseczka szpinaku, 2 du¿e li¶cie sa³aty

Podwieczorek: Jogurt Activia naturalna, gar¶æ rodzynek

Kolacja: 2 jajka na miêkko, pó³ pomidora, 2 du¿e li¶cie sa³aty, rze¿ucha

Dodam, ¿e ostatnio zauwa¿y³am spadek wilczego g³odu u siebie, dlatego porcje s± mniejsze - ¿eby nie by³o, ¿e siê g³odzê No i na dodatek nie mogê je¶æ pieczywa, wiêc stosujê warzywa w formie "zapychacza"

Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Czas edycji: 2011-04-04 o 21:28
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-04, 21:33   #800
Winky
Zadomowienie

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;26160190]Dziêkujê bardzo Ogólnie to wczoraj by³am jako¶ dziwnie ma³o g³odna, dlatego nie jad³am normalnego 2 ¶niadania i podwieczorku. Co do ³y¿ek, mo¿esz mi wierzyæ - moje s± porz±dne Dodatkowo szpinaku zjad³am sporo a jajka by³y nawet du¿e. Rybka to by³ jaki¶ szprot rekini chyba, ale nie dam g³owy. Dodatkowo, u mnie w domu zawsze siê jada 2 dania na obiad, wiêc z tym nigdy nie mam problemu A zerknê³aby¶ mo¿e na dzisiejsze?

U/R

¦niadanie: Owsianka (3 ³y¿ki p³atków owsianych, 2 ³y¿ki pêczaka kujawskiego, 1,5 szklanki mleka 1,5%, gar¶æ rodzynek, pomarañcza, mandarynka, ³y¿ka miodu, cynamon), kubek zielonej herbaty

35 min biegania, 15 min spaceru z psem

2 ¦niadanie: Wie¶niak 200g z wkrojonym jab³kiem i cynamonem, kubek zielonej herbaty

Obiad:
Zupa grzybowa zabielana z makaronem i ziemniakami, 2 porcje ryby i ok 1/2 torebki jêczmiennej per³owej, miseczka szpinaku, 2 du¿e li¶cie sa³aty

Podwieczorek: Jogurt Activia naturalna, gar¶æ rodzynek

Kolacja: 2 jajka na miêkko, pó³ pomidora, 2 du¿e li¶cie sa³aty, rze¿ucha

Dodam, ¿e ostatnio zauwa¿y³am spadek wilczego g³odu u siebie, dlatego porcje s± mniejsze - ¿eby nie by³o, ¿e siê g³odzê No i na dodatek nie mogê je¶æ pieczywa, wiêc stosujê warzywa w formie "zapychacza"
[/QUOTE]
Te¿ fajnie, tyle, ¿e dorzuci³abym jakie¶ NNKT. Mo¿e rodzynki z podwieczorku zamieñ na jakie¶ orzechy? Proponujê od czasu do czasu zje¶æ jak±¶ t³ust± rybê: ³ososia czy wêdzon± makrelê. No i, trzy razy masz nabia³, a to mo¿e utrudniac chudniêcie i, nie do koñca wiem czemu, nabia³ ogólnie nie jest polecany na R. Co do tego jedank musz± wypowiedziec siê jakie¶ specjalistki.
Stary 2011-04-04, 21:36   #801
Konto usuniête

Cytat:
Te¿ fajnie, tyle, ¿e dorzuci³abym jakie¶ NNKT. Mo¿e rodzynki z podwieczorku zamieñ na jakie¶ orzechy? Proponujê od czasu do czasu zje¶æ jak±¶ t³ust± rybê: ³ososia czy wêdzon± makrelê. No i, trzy razy masz nabia³, a to mo¿e utrudniac chudniêcie i, nie do koñca wiem czemu, nabia³ ogólnie nie jest polecany na R. Co do tego jedank musz± wypowiedziec siê jakie¶ specjalistki.
Zapamiêtam te rady Je¶li o ryby chodzi to o obiadach decyduje mama, ale postaram siê dorwaæ do makreli i ograniczyæ nabia³ do jednego razu na dzieñ. Redukcja co prawda nie ma byæ mocna, ale mi³o gdyby by³y efekty. Jutro NNKT bêdê mia³a - migda³y w owsiance i oliwê z oliwek w 2 ¶niadaniu.
Stary 2011-04-04, 21:44   #802
Winky
Zadomowienie

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;26160434]Zapamiêtam te rady Je¶li o ryby chodzi to o obiadach decyduje mama, ale postaram siê dorwaæ do makreli i ograniczyæ nabia³ do jednego razu na dzieñ. Redukcja co prawda nie ma byæ mocna, ale mi³o gdyby by³y efekty. Jutro NNKT bêdê mia³a - migda³y w owsiance i oliwê z oliwek w 2 ¶niadaniu.[/QUOTE]
My¶lê, ¿e nabia³ mo¿esz spokojnie je¶æ dwa razy dziennie, skoro nie chcesz popadaæ w obsesjê. Try razy to jednak ciut za du¿o. A schud³a¶ ju¿ co¶?
Stary 2011-04-04, 21:46   #803
Konto usuniête

Cytat:
My¶lê, ¿e nabia³ mo¿esz spokojnie je¶æ dwa razy dziennie, skoro nie chcesz popadaæ w obsesjê. Try razy to jednak ciut za du¿o. A schud³a¶ ju¿ co¶?
Jutro idê siê wa¿yæ, ale w ubraniu i po jedzeniu bêdzie to trochê ma³o miarodajne ;/ Niestety nie mam w³asnej wagi a z oszczêdzaniem u mnie ciê¿ko. Jak tylko bêdê mia³a fundusze to kupiê sobie. Jednak¿e mam wra¿enie, ¿e wizualnie trochê mnie mniej. Na pewno mam bardziej zbite nogi A z nabia³em to u mnie ró¿nie. Jak nie mam pomys³u na jaki¶ posi³ek to siêgam po serek i tak siê zbiera.
Stary 2011-04-04, 21:49   #804
Winky
Zadomowienie

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;26160747]Jutro idê siê wa¿yæ, ale w ubraniu i po jedzeniu bêdzie to trochê ma³o miarodajne ;/ Niestety nie mam w³asnej wagi a z oszczêdzaniem u mnie ciê¿ko. Jak tylko bêdê mia³a fundusze to kupiê sobie. Jednak¿e mam wra¿enie, ¿e wizualnie trochê mnie mniej. Na pewno mam bardziej zbite nogi A z nabia³em to u mnie ró¿nie. Jak nie mam pomys³u na jaki¶ posi³ek to siêgam po serek i tak siê zbiera.[/QUOTE]
To mo¿e zamiast siê wa¿yæ zacznij siê mierzyæ(byleby bez obsesji), co? Oszczêdno¶ci to lepiej wydac na now± torebkê.
Stary 2011-04-04, 21:50   #805
Konto usuniête

Cytat:
To mo¿e zamiast siê wa¿yæ zacznij siê mierzyæ(byleby bez obsesji), co? Oszczêdno¶ci to lepiej wydac na now± torebkê.
Mierzê siê tak¿e, obwody trochê spadaj±
Stary 2011-04-04, 22:17   #806
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

Cytat:
Napisane przez monita01 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny, moje R/U... przejdzie?

1. trzy sucharki pe³noziarniste z philadelphia light, pomidorem i cebulka, zielona herbata z cytryna sucharki pe³noziarniste? a zwyk³y chleb pe³noziarnisty, ¿ytni lub graham? nie ma bia³ka, dodaj chocia¿ dwa jajka na twardo, twaro¿ek na kanapki.

kawa z mlekiem i lyzeczka cukru

2. jablko i jogurt cytrynowy light, zielona herbata jab³ko i jogurt to nie posi³ek, a ju¿ na pewno nie na R, jogurty maj± ma³o bia³ka a du¿o wêgli, proponujê sa³atkê z kurczakiem, kanapkê z tuñczykiem plus jab³ko i jogurt.

3. spora porcja salatki z: gotowanej ciecierzycy, surowej papryki, zielonego ogorka, cebulki, natki pietruszki, oliwy z oliwek i octu winnego okey, ale to obiad? jest ciecierzyca, wiêc w sumie w porz±dku.

4. (niestety mia³am ochotê na s³odkie): dwa sucharki penoziarniste z cienkim maslem i dzemem niskoslodzonym, tryskawkowym, dwie kosteczki mlecznej czekolady, herbata czarna z lyzeczka cukru na u okey, na r wiadomo, ¿e ¶rednio, szczególnie w porze podwieczorku, jak ju¿ to lepiej rano. no i te suchatki ..

5. pieczone w rekawie udko z kurczaka z salatka z salaty, bialego serka, pomidorow, orzechow roznych, oliwy z oliwek, octu balsamicznego i miodu, zielona herbata. w porz±dku.

Co Wy na to?
na u mo¿e byæ, ale bez sza³u, na r - raczej niezbyt .

Edytowane przez pozytywna-wariatka
Czas edycji: 2011-04-04 o 22:18
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-04, 23:48   #807
tranqil babe
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 084

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;26151991]Hmm fakt, to zmienia ca³± sprawê, skoro to Twój normalny sposób od¿ywiania. Moim zdaniem i tak to jest dosyæ malutka ilo¶æ, my¶lê ¿e mog³aby¶ rozbudziæ metabolizm dodaj±c wiêcej bia³ka, poniewa¿ dziêki niemu szybciej siê chudnie. Staraj siê nie ograniczaæ bardziej jedzenia i je¶æ pe³nowarto¶ciowo. Nie bój siê t³uszczy ro¶linnych i bia³ka, bo wbrew pozorom to dziêki nim dieta jest skuteczna. Pamiêtaj te¿, ¿e bia³kow± kolacjê mo¿esz zje¶æ na 2-3 h przed snem, wiêc nie musisz siê trzymaæ zasady "nic po 18". Wêglowodanów nie dodawaj, w³a¶nie je trzeba ograniczyæ bêd±c na redukcji. Szkoda, ¿e nie lubisz owoców, s± ¼ród³em wêglowodanów prostych i wielu witamin, ale zamiast tego powinna¶ zadbaæ o wiele warzyw w diecie i wszystko powinno byæ w porz±dku.[/QUOTE]

To sie jeszcze spytam,czy dobrym pomys³em jest jedzenie odzywek bia³kowych jako ostatni posilek? Moze znasz jakies dobre? Bo to by mi pasowa³o

Edytowane przez tranqil babe
Czas edycji: 2011-04-04 o 23:49
tranqil babe jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-04, 23:51   #808
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez tranqil babe Poka¿ wiadomo¶æ
To sie jeszcze spytam,czy dobrym pomys³em jest jedzenie odzywek bia³kowych jako ostatni posilek? Moze znasz jakies dobre? Bo to by mi pasowa³o
Na od¿ywkach siê osobi¶cie nie znam, ale uwa¿am, ¿e to nie jest zbyt dobry pomys³, poniewa¿ od¿ywki powinny s³u¿yæ za uzupe³nienie diety, a posi³ek to posi³ek - oprócz bia³ka zawiera ró¿ne mikro i makroelementy oraz witaminy, które potrzebne s± do prawid³owego funkcjonowania organizmu. Od¿ywki bia³kowe spo¿ywaj± raczej sportowcy i kultury¶ci, Tobie poradzi³abym zamiast tego je¶æ np tuñczyka/jajka/serek wiejski/twaróg/makrelê albo chude miêsko. W zdrowej diecie chodzi o to, ¿eby nie musieæ wspomagaæ siê takimi ¶rodkami.
Stary 2011-04-05, 00:35   #809
tranqil babe
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 084

Cytat:
Napisane przez Tynusia Poka¿ wiadomo¶æ
¯adnych owoców ?
Kurde a¿ trudno mi uwierzyæ ,¿e ¿adnych.
No nie lubiê i ju¿

tranqil babe jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-05, 07:43   #810
orchidea24
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 191

Hejoooo DzisiejszeRRR luknie kto¶?

1. Owsianka 3 ³ychy, ³y¿ka otr±b, serek homo 180g, ³y¿ka rodzynek, starte jab³ko, cynamon, przyprawa piernikowa

2. Serek wiejski 200 g z ³y¿k± orzechów w³oskich

3. 100g szynki, ogórek, gar¶æ migda³ów

4. Gotowana pier¶ z kurczaka 1/3 woreczka ry¿u br±zowego

trening si³owy/ aeroby

5. pó³ szklanki makaronu pe³noziarnistego, tuñczyk w/s/w

6. pó³ wêdzonej makreli

I jak??

Robiê prawko ZDANE! 20.04.2011

orchidea24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.