|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszyscy którzy chcą schudnąc ok. 5 kg- cd. ZAPRASZAM!
Cytat:
![]() Zmiksowałam dwa małe banany z mlekiem i cynamonem,wstawiłam do lodówki,żeby się schłodziło i przegryzło. Kurde,co jeszcze mogę tak miksować skoro jeszcze nie sezon na truskawki,jagody,maliny?: confused: Macie pomysły? |
|
|
|
|
#3512 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3513 |
|
Zadomowienie
|
A ja nadal grzesze a weekend najbardziej z Tż
ale dzis było małe ograniczanie sięa zaraz bede robic placuszki z otrębów . Wiec narazie czytam Was i czytam... i powoli się ograniczam mam nadzieje ze po 10tym bedzie lepiej bo bede mogła iśc za zdrowe zakupy ![]() ![]()
|
|
#3514 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja w weekendy też mam zawsze jakoś pod górkę z dietą ![]() giovinezza dasz radę! tylko się nie zniechęcaj jak jest tego wart to zrób wszystko, żeby ratować ten związek. trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie jest chyba łatwiej w weekendy niż w tygodniu
Co do miksów owocowych - jak nie sezon na coś, na co masz ochotę to kup mrożone .
|
#3516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
* 2 łyżki otrębów owsianych * 1 łyżka otrębów pszennych * 1 jajo * 1 łyżka jogurtu naturalnego * 1 łyżka oleju do smażenia W miseczce wymieszać otręby z jajkiem i jogurtem. Posolić. I smażymy na patelni okrągłe placuszki , można na słodko lub lub inne dodatki , wiesniak warzywka itp ![]() a i dzis kupiłam jeszcze nasionka na kiełki z rzodkiewki
Edytowane przez monissskaa Czas edycji: 2011-04-04 o 17:38 |
|
|
|
|
#3517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie chce mi się koktajlu z truskawek,z jakimiś otrębami. Bo jednak banan jest za mdły,może kiedyś spróbuję zmiksować go z rozpuszczalną kawą i zrobić taka mrożoną bananową kawę
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
monika13k, a może to taki chwilowy kryzys? Czy jesteś pewna, że już nie ma powrotu do tego jak było wcześniej? Bo brzmisz na bardzo zrezygnowaną, ale może są jeszcze szanse?
![]() I dzięki dziewczyny za odpowiedź co do chleba z lidla! Przeszukam wątek, a jak nie- napisze do nich ![]() monia, na czym polega ta dieta norweska? Spadek na pewno będzie! Ja ostatnio chciałam miksować gruszki, ale TŻ wybił mi to z głowy. Myślę tak jak winyl- jest dużo mrożonych owoców, bo te obecne chyba się nie nadają... A myślisz, że jak zamrozić takie owoce zmiksowane z jogurtem, wyjdą (w miarę) jadalne lody? Dietetyczne lody byłyby hitem ![]() banan z rozpuszczoną kawą i lodami giovinezza, więc masz tym lepszą motywację do spięcia pośladów i dbania o siebie! Przecież zmiana koloru na głowie to sprawa jednego popołudnia, a dobra dieta już po paru dnach daje rezultaty, przede wszystkim w głowie Dasz radę!![]() monissska, bardzo fajny przepis! Ja robiłam kiedys podobne, ale z płatków owsianych i z białym twarogiem. Do tego kroiłam owoce i były placki śniadaniowe. Ale to przez wakacje, kiedy było dużo czasu ![]() ciekawe co u Agnes, pewnie szaleje po przyjeździe TŻta
|
|
|
|
#3519 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj było już ładnie: 2 kanapki z wędliną serem, pomidorem i ogórkiem, banan, wielkie jabłko, 3 małe kotleciki z pieczarkami + surówka koperkowa i caaaałe opakowanie marwitek Trochę mało, ale taka się czułam dzisiaj ociężała po wczorajszym, że więcej nie dało rady...Dziewczyny, przepraszam, gdzie był taki piękny dzień? Bo ja dziś jak otworzyłam rolety, to miałam ochotę popełnić harakiri. Deszcz i szaro, mam nadzieje że jutro będzie lepiej.. Cytat:
Pamiętam że zawsze miałyśmy taki sam cel Co do komplementów - znam to, aż się ciśnie na usta "Kłamiesz!". Mój TŻ też tak jakoś ma, że rzuci komplementem jak się czuje jak pasztet
|
|
|
#3520 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Faktycznie to zabawne, bo ja też od dłuższego czasu śledzę różne wątki, trochę się udzielam ale mało chudnę :P Cytat:
strasznie lubię wiedzieć co kto czyta, zawsze ludziom zaglądam przez ramię Weekendy są faktycznie najgorsze...imprezki, spotkania ze znajomymi, teraz się sezon wesel zaczyna...słodyczy jeszcze można odmówić, ale wódki?? :P
|
|
|
#3521 |
|
Raczkowanie
|
SlodkoOstra haha masz rację wódki cięzko odmówić
karola_plm no u mnie do 14 było ślicznie, a potem całkowita zmiana, deszcz szaro buro i chłodno. dziś póki co słonecznie ![]() bita smietana wiesz myślę, że szanse są zawsze, ale ile mogę tylko ja walczyć, nie wiem czasem myślę, że może to ja za dużo od niego wymagam, ale z drugiej strony im związek dłuższy tym więcej zaangażowania trzeba żeby sie nie wypaliło. ale tak to jest z facetami, jak już zdobędą to potem sobie odpuszczają. nie wiem już sama, czuje cholerne przyzwyczajenie do niego, dużo razem przeżyliśmy ale jestem chyba zbyt młoda żeby czuć się w związku jak w starym dobrym małżeństwie. dobra nie marudzę już niedawno wstałam, i zjadłam kanapkę z twarożkiem do tego pokroiłam sobie rzodkiewkę, ogórka i dużo papryki no i oczywiście zielona herbatka
|
|
|
|
#3522 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
Ale tu cicho! Niestety nie mam zbyt dużo do nadrabiania :PCo u mnie. Jestem mega zaganiana. Do tego mam kompletną zmianę pokoju, mam przez to niezły burdel we wszystkich moich pomieszczonkach. Garderoba pełni funkcje.. chyba wszelkie możliwe, łącznie z kuchnią:P A końca nie widać ![]() Co do diety - idzie mi bardzo dobrze )) Zero śmiecia. Oczywiście TŻ stale karmi mnie lodami, ale to nie aż taki grzech :PNo i nadalżyje w błogiej nieświadomości ile ważę. Ale czuję się super. W miarę :P Lekko... Cytat:
Mój mi mówi bardzo często, czasami czuję się dzięki temu jak ideał :P Ale czasami w złości walnie coś tak niemiłego, że później dla mnie te komplementy są mało wiarygodne, nie wierzę w nie i czuję się jak pasztet.:P Ale wiem, że mnie uwielbia :P Cytat:
![]() Twój świat chyba nieźle stanął na głowie ![]() Cytat:
- wiem jak banalnie to brzmi ;p
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
karola- pięknie było w Katowicach
btw, jest któraś z Was ze śląska? Wieczorem niestety już lało i dzisiaj także...SlodkoOstra, jesli lubisz czytać, możesz polecic coś lekkiego i odmóżdżającego? Mam ochotę na taką książkę, a zawsze sięgałam po cięzszy kaliber ![]() monika13k marudź ile wlezie, po to jesteśmy Albo faktycznie on zacznie coś robić i kryzys minie albo cóż... jesteśmy młode i piękne, nie czas na poważne zobowiązania, prawda?![]() ania, gratuluję powrotu na żywieniową prostą też się staram, acz...![]() Z komplementami- no mój mi nie mówi, czasem rzuci, że ładnie wyglądam, kiedy założę coś fajnego, ale tak to średnio. Nawet kilka razy mu to powiedziałam, że może ściemniać, ale miło byłoby coś usłyszeć i nic Wrzucę kiedyś fotę to ocenicie czy aż tak brzydka jestem, że nie można się zdobyć na nawet jeden komplement, bo sama nie ogarniam tematu Wywnętrzyłam się! I tak swoją drogą zaspałam na kolosa z angielskiego- znaczy mam go niedługo i od 8 miałam się uczyć. Ale do 2 szukalam sposobów na rozjaśnienie włosów (decyduje się!) i do 4 z przejęcia nie mogłam zasnąć Miłego dnia dziewczyny! |
|
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
No co Ty, nie przejmuj się tak komplementami, faceci ogólnie nie potrafią ich mówić :P Ewentualnie jak ich wyćwiczymy tak, żeby mówili to co chcemy usłyszeć
- bynajmniej ja mam czasami takie wrażenie, kiedy słucham mojego. Ale czasami uda mi się spotkać faceta, który jest JUZ nauczony (trafnego !) komplementowania kobiety . Wtedy to jest boskie Mam takiego nowego pana w szkole, achh. zajęcia z nim... xD Ale Twój jest dziwny,że Ci nie mówi, nawet kiedy go o to prosisz Bo jesteś turbo, śliczna, piękna, zgrabna i najlepsza niech to doceni!
|
#3525 |
|
Raczkowanie
|
U mnie z odchudzaniem kiepsko
ale od wczoraj znowu wziełam się za siebie zobaczymy jak będzie z efektami.Co do komplementów to ja dostaje ich sporo. Jak wiem że naprawdę fajnie wyglądam, ale też jak czuje się tragicznie, co już nie jest takie fajne. Ostatnio zaskoczył mnie, że pamięta sytuacje z przed 5 lat z dokładnością w co byłam ubrana i nawet jaki miałam lakier do paznokci Miałam zły humor i w ten sposób udowodnił mi, że naprawdę mu się podobam, bo to nie były jakieś ważne momenty typu pierwsze spotkanie czy studniówka tylko zwykłe wyjście nad rzekę. Ulubione miejsca chyba wszystkie A ja mam takie problemy z wrastającymi włoskami![]()
|
|
|
|
#3526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pewnie stosujesz Mogę jeszcze polecić maść kerapil
|
|
#3527 |
|
Raczkowanie
|
biedroneczek trzymamy kciuki!
na pewno będą efekty diety! sama od wczoraj zaczęłambita smietana no pewnie, że za młode jesteś w pełni usprawiedliwiona, w końcu to co na głowie jest bardzo istotneaniabaniaa to brawo, że trzymasz się diety! no ja ostatnio też mam fazę na lody a co do tego co napisałaś odnośnie facetów to masz rację, no ale z nimi źle bez nich jeszcze gorzej |
|
|
|
#3528 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może takie lody by się zamroziły albo dodać odrobinę żelatyny ![]() Cytat:
![]() W tamtym roku miałam 3 weselicha,w tym roku też by się jakieś przydało a kieliszek wódki ma 50kcal,widziałam ostatnio na ilewazy.pl :PCytat:
Przez cały czas trzeba się starać,nie można sobie odpuszczać po pewnym czasie. Ale moim zdaniem jak ktoś kocha i zależy mu na tej drugiej osoby to te staranie się wychodzi tak samo z siebie.Cytat:
A lody są dobre,ale wiadomo że lepiej wybierać sorbety. Uwielbiam sorbety Gracyana Wczoraj nie ćwiczyłam bo chyba z 3 godziny spacerowaliśmy z tż. Dostałam bukiet bazi wiooosna |
||||
|
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
Moniaaa, Ty zawsze tak pięknie piszesz o swoim związku, jesteś stale zakochana
![]() Nie powiem, ja mam podobnie, ALE Ty zachowujesz się, jakby on Ciebie nigdy nie wku**wiał :P A mojemu się zdarzy od czasu do czasu :P) Więc Ci zazdroszczę To samo Winyl! Zero narzekań na faceta :P Trafiłyście na już wychowanego?:P Czy same sobie "wytresowałyście" faceta. ? ![]() Apropo Grycana, moja babcia twierdzi że to jest jakaś nasza rodzina xD co nawet udało jej się udowodnić! :P Mimo wszystko mam do tej historii mocno sceptyczne nastawienie, jednak sentyment do samych lodów - dziwnie większy i silniejszy, też uwielbiam te sorbety, achhhHhhhHh! )
Edytowane przez aniabaniaa Czas edycji: 2011-04-05 o 12:09 |
|
|
|
#3530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kiedyś nie było tak różowo,jak sobie przypomnę swoje fochy i odzywki jak miałam 16-17 lat to aż wstyd :P Ale też zmieniliśmy się,wydorośleliśmy. Wiemy co nas wkurza,co sprawia nam przykrość,więc nie robimy tego. Wolimy pogadać,przeprosić niż obrażać się na tydzień. Zmieniły nam się priorytety ![]() A w Gracyanie kiedyś byłam na dniu próbnym,dobrze płacą jak na stawki w moim mieście i kierowniczka mówiła,że to firma z tradycją,same naturalne świeże składniki i takie tam :P
|
||
|
|
|
#3531 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za rady, chyba spróbuję z tą gąbką
2 pieczenie przy jednym ogniui spróbuję dzisiaj jakiś sorbet fajny zrobić
|
|
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam robić rano galaretkę,ale mam same wieloowocowe herbaty,żadnej truskawkowej albo malinowej,a z takich wychodzą najsmaczniejsze. |
|
|
|
|
#3533 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry babki
U mnie coraz większy strach w gaciach przed maturą... ale zero mobilizacji do nauki. Najlepsze że nie mam jeszcze mojej pracy na polski. Największy mam problem jak zacząć... potem juz poleci. Ogólnie to czasu wciąż za mało... albo raczej wciąż źle rozdysponowany... A z moją wagą nie wiem czy chwilowo czy na dłużej ale powróciłam w okolice 45 AGNES nic się nie odzywasz kochana co u Ciebie, jak po przyjeździe TŻ i jak wam się tu razem żyje ANIA jak czytałam o Twojej garderobie która jednoczesnie pelni funkcję kuchenną to... GIOVI witaj spowrotem
|
|
#3534 |
|
Rozeznanie
|
Hej chudzinki. Dobre spostrzeżenie ciekawe co u Agnes pewnie cieszy się powrotem swojego TŻ i przeprowadzkę ma
Monia jak czytam o zachowaniu w waszym związku to tak jak bym czytała o sobie i o swoim TŻ. Nie kłócimy się czasami mamy jakieś ostrzejsze wymiany zdań ale to wtedy jest foch na 15 min a potem wybuch śmiechu i koniec tematu. Ja też wczoraj dostałam od TŻ bukiet. Tylko kupiony w kwiaciarni tak bez okazji. A co do komplementów to są i to bardzo często. Ulubiona część ciała piersi Dzisiaj zgrzeszyłam 6 krakersami. Ale ponadto zjadłam na śn. kromkę chleba z wędliną drobiową i mały talerzyk sałatki jarzynowej(z majonezem i jogurtem pół na pół) na 2 śn. kromkę chleba z serem żółtym i rzodkiewką, na obiad będę jadła zupę ogórkową z dużą ilością ogórków, marchewki i pietruszki zielonej, a na kolację zrobię domowe burgery z mięsa indyka, dużo warzyw, na grahamce.
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski
Jestem zawalona klasówkami i czas mi leci jak popierdzielony Co do komplementów: mój TŻ często mi mówi coś miłego, bo ja lubię takie rzeczy słuchać Zresztą widzę, że mu się podobam. Raz tylko poczułam się zaniedbana i upomniałam się, że już nie prawi mi żadnych komplementów itp., stwierdził, że faktycznie (akurat wtedy miał sesję, pochłonięty nauką itp., nasze rozmowy przez tel. ograniczały się do jakichś zdawkowych informacji), ale teraz już jest jak dawniej A lody, ja lubię z Grycana, ale moje ukochane są w Świecie Lodów i w takiej kawiarni na samej górze w Galerii Krk Przepyszne! No i taaakie wielkie, że ...
Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2011-04-05 o 14:46 |
|
|
|
#3536 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. ![]() Ha! Zazdroszczę takiej rodziny . Uwielbiam sorbety grycana! Chyba nawet sobie kupię w najbliższym czasie . Jak będę mieć ochotę na coś słodkiego to trochę zjem i już . Cytat:
. Oczywiście czekamy na relacje . A co do pracy z polskiego - prawda! Ja też tak miałam, nie mogłam zacząć, a jak już zaczęłam to poszłooo ! Rozpisałam się na 14 stron . Cytat:
. Co do tej kawiarni w galeri krk fuu! Tamte lody owocowe są takie plastikowe, sztuczne blee :P. Muszę Wam powiedzieć, że coś mi to zdrowe odżywianie wchodzi w krew . Cieszy mnie to, staje się moim stylem życia. Więc teraz tylko ćwiczenia i będzie cudnie! No i wreszcie znowu się cieszę tym odchudzaniem, znowu mam optymistyczne podejście (choć nadal nie wierzę, że kiedykolwiek coś schudnę ) iiii życie jest piękne . To chyba wpływ tej dobrej pogody (choć właśnie się skończyła ulewa Macie jakieś fajne buty na deszcz, tak apropos? Kupiłam sobie dzisiaj chyba czterdziestą torebkę
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
winyl, owocowych nie jadłam, bo ja ogólnie nie przepadam za owocowymi :P Jadłam bodajże tiramisu i jeszcze jakiś słodki, kremowy
Mój facet jadł owocowe i mu smakowały :PJa się ze swoim lubimy poprztykać, ale i tak siebie uwielbiamy :P Bodajże 2-3razy zdarzyły nam się poważne kłótnie. Ale i one są potrzebne, mobilizują do pracy nad związkiem. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3538 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja swoja pracę ukradłam Cytat:
Cytat:
Na deszcz miałam kalosze,ale nie dałam rady w nich chodzić i sprzedałam na all po jednym wyjściu. U mnie na razie tylko przelotne deszcze, jazzówki spokojnie dają sobie radę :P I poka torebkę! Zmiksowałam banana,potem dodałam kawe z duuuża ilością mleka,cynamon,trochę wanilii, teraz chłodzi się w lodówce. Zobaczymy co z tego wyjdzie :P A w zamrażarce mamy pełno truskawek,mama mnie oświeciła
|
|||
|
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
Monia, rozwaliła mnie ta praca
|
|
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa widzisz, te nie-owocowe są dobre, ale owocowe są mega sztuczne
. Za to gryyycan
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

sama nie wiem, mam minimalną szansę, aby uratować ten związek, w sumie w ostatniej chwili się obudziłam i tak będzie trzeba się na starać! i nie było wow
tylko wkurza mnie to, że jak wyglądam lipnie i sama sobie się nie podobam a on mi wtedy rzuci tekst "ładnie wyglądasz" to mam ochotę odciąć mu jęzor
Ale też potrafi zjechać, że przytyłam i np. mam większe boczki itp.

ale dzis było małe ograniczanie się

i zamiast się dołować to ruszaj ze zdwojoną siłą!
A potem kołdra,zielona herbata i książka 
Ale tu cicho! Niestety nie mam zbyt dużo do nadrabiania
:P
Przepyszne! No i taaakie wielkie, że ...