Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem 21 42,86%
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi 3 6,12%
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy 0 0%
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe 9 18,37%
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery 7 14,29%
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy 8 16,33%
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy 0 0%
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy 1 2,04%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-05, 18:04   #931
Tity
Zakorzenienie

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
Wiadomość od Lustereczka!
Dziś (!!!) o 13.25 przyszedł na świat nasz synek Ksawery Było ciężko. Ale warto było.
Gratulacje!!!!:roza :
wanilia To kiedy organizujemy pierwszą randkę dzieciaków?

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak ubieracie swoje dzieciaczki po domu, bo ja się czasem zastanawiam, czy mojej nie za gorąco w bodziaku i pajacu
Ja zakładam albo kaftanik + śpioszki, albo sam pajacyk.
Byliśmy u lekarza, mały ma prawdopodobnie uczulenie na coś, więc muszę trochę na diecie pobyć i zobaczymy, na pupkę dostał Triderm i dostał też coś na brzuszek w proszku do rozrabiania.

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2011-04-05 o 18:05
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 18:22   #932
mokra6
Zadomowienie

mam pytanie: co zrobić żeby dziecku się nie ulewało?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 18:24   #933
Castia
Wtajemniczenie

hej, ja opadam juz z sił, ostatnie dni to masakra. malwince cos dolega

nie spi całe dnie, dobrze ze chociaz noce jako tako przesypia. płacze mi ciagle. dzis podalam jej sab simplex bo ciagle sie prezy i podkurcza nozki, nie wiem czy nie dopadły nas kolki
poza tym strasznie ulewa, wrecz chlusta pokarmem tak jakby miała refluks czasem ładnie je a czasem płacze przy jedzeniu, wrecz krzyczy, złosci sie,odpycha sie raczkami od piersi nie wiem o co chodzi
głownie ma to miejsce wieczorem.
no i moja mama stwierdziła ze jest uchynieta. nie wiem czy mam w to wierzyc czy nie. co o tym myslec bo wczoraj sprawdzała czy sie dostaje prawe kolanko do lewego łokcia no i sie nie dostaje. mówi ze to oznaka uchyniecia - ale kurde jakies takie sredniowieczne gadanie, niby jakis babki sa od takich rzeczy i masuja dzieciaki. nie chce poddawac mojego dziecka jakiejs czarownicy!!!
od takich rzeczy jest neurolog - prawda??
wczoraj ja naoliwiłam i masowałam spokojnie całe ciałko,podobało jej sie, wyciszyla sie i grzecznie lezala co sie rzadko po kapieli zdarza
chyba jej to cos pomagało bo w ogole nie plakala.tak jakby to masowanie ulge jej przynosiło.
no i nastepny problem to kupki ktorych nie ma a mała steka a one nie chca wyjsc ech co moge kupic bez recepty????? koperek nie pomaga...
moja pediatra na zwolnieniu

sliczne te nasze watkowe maluszki wszystkie!!!!!

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-04-05 o 18:41
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 18:42   #934
trzyrazyi
Zadomowienie

Mam pytanie ...mozna dziecku oczyszczac nosek podczas snu???Chodzi mi o aplikowanie soli fizjologicznej???
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 20:00   #935
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość

Byliśmy u lekarza, mały ma prawdopodobnie uczulenie na coś, więc muszę trochę na diecie pobyć i zobaczymy, na pupkę dostał Triderm i dostał też coś na brzuszek w proszku do rozrabiania.

Co twój maluszek ma z pupcia i czy ta maśc jest na receptę bo mój mały ma takie krosty czerwone na pupci i nie wiem czy to odparzenie bo często mu zmieniam pieluszki czzy co to jest
Wogóle czym dziewczyny smarujecie pupcie dzieciaczków??

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 20:21   #936
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
Co twój maluszek ma z pupcia i czy ta maśc jest na receptę bo mój mały ma takie krosty czerwone na pupci i nie wiem czy to odparzenie bo często mu zmieniam pieluszki czzy co to jest
Ma bardzo odparzoną, ale wysypkę też miał. Przestałam używać nawilżanych chusteczek, a zaczęłam przemywać pupę przegotowaną wodą i zeszła, ale odparzenie nie mimo wietrzenia, ale może za mało wietrzę jeszcze. A pupę smarowałam już i Niveą i Sudokremem i Penatenem i Bepentenem, zasypywałam Alantanem, a najlepiej chyba jest po zwykłej mące ziemniaczanej. A maść jest na receptę bo z antybiotykiem.

L
J
Stary 2011-04-05, 20:26   #937
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Ma bardzo odparzoną, ale wysypkę też miał. Przestałam używać nawilżanych chusteczek, a zaczęłam przemywać pupę przegotowaną wodą i zeszła, ale odparzenie nie mimo wietrzenia, ale może za mało wietrzę jeszcze. A pupę smarowałam już i Niveą i Sudokremem i Penatenem i Bepentenem, zasypywałam Alantanem, a najlepiej chyba jest po zwykłej mące ziemniaczanej. A maść jest na receptę bo z antybiotykiem.
mamo, współczuję, ile tych preparatów.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-05, 20:45   #938
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość

nie spi całe dnie, dobrze ze chociaz noce jako tako przesypia. płacze mi ciagle. dzis podalam jej sab simplex bo ciagle sie prezy i podkurcza nozki, nie wiem czy nie dopadły nas kolki
poza tym strasznie ulewa, wrecz chlusta pokarmem tak jakby miała refluks czasem ładnie je a czasem płacze przy jedzeniu, wrecz krzyczy, złosci sie,odpycha sie raczkami od piersi nie wiem o co chodzi
no i moja mama stwierdziła ze jest uchynieta. nie wiem czy mam w to wierzyc czy nie. co o tym myslec bo wczoraj sprawdzała czy sie dostaje prawe kolanko do lewego łokcia no i sie nie dostaje. mówi ze to oznaka uchyniecia - ale kurde jakies takie sredniowieczne gadanie, niby jakis babki sa od takich rzeczy i masuja dzieciaki. nie chce poddawac mojego dziecka jakiejs czarownicy!!!
wczoraj ja naoliwiłam i masowałam spokojnie całe ciałko,podobało jej sie, wyciszyla sie i grzecznie lezala co sie rzadko po kapieli zdarza
chyba jej to cos pomagało bo w ogole nie plakala.tak jakby to masowanie ulge jej przynosiło.
no i nastepny problem to kupki ktorych nie ma a mała steka a one nie chca wyjsc ech co moge kupic bez recepty????? koperek nie pomaga...

Co to znaczy uchynięta?

A generalnie od stawiania diagnozy jest lekarz, więc nie zamartwiaj się na zapas. Ja bym na Twoim miejscy poszła do lekarza, albo nawet na Izbę Przyjęć. Bo jak dziecko słabo zjada, to bardzo szybko może się odwodnić, a to dla takiego maleństwa może być bardzo niebezpieczne. Mój słabo jadł dwa dni i mocno się odwodnił. A że jadł z piersi, to nie wiedziałam ile zjadał. No i okazało się, że za mało. Także nie ma żartów, szczególnie, że niepokoi Cię więcej zachowań.

Edytowane przez Harrods
Czas edycji: 2011-04-05 o 20:56
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 20:57   #939
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Tity dziekuję za odpowiedź jutro chyba pójdę z nim do naszego pediatry niech to zobaczy i przepisze mu coś córka nie miała takich problemów a synuś widać ma bardzo wrażliwą skórkę

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 21:02   #940
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
kurcze, Tymek ma wielkie pleśniawki w całęj buzi, przemywam mu gazikiem z przegototwana woda, ale to niewiele daje, na krótką metę
czy miała któaś z was problem z tym właśnie???
i wyskoczyly mu krostki na czole, czekam na tą położna niech coś zaradzi.
Ja dostalam na to Anthin.

Cytat:
Nie wiem do końca jak wygląda, mój mały ma całe czoło zsypane, myślałam, że to potówki bo się spocił właśnie na czole kilka razy, ale to mu się nasila i dzisiaj idziemy do lekarza I jeszcze czerwone placki mu się porobiły razem z tą wysypką, podejrzewam, że uczulenie ma jakieś.
mordka, wanilia śliczne kruszynki

Kurczę i jeszcze posmarowałam małemu wczoraj pupę maścią, którą poleciła położna i dzisiaj jest armagedon na pupie...
No nic może lekarz dzisiaj coś poradzi. Skumulowały się problemy, jeszcze ciągle ten brzuszek i napinanie się...eh.
Co do niani to mam z Fisher Price, też chyba za 100 zł. Bez jakichś specjalnych bajerów, ale zadowolona jestem, odbiór jest super.

Aaaa zapomniałam napisać:
EIRENE GRATULACJE!!!!
Ja Mateuszowi zafundowalam uczulenie jedzac pomidory podobno. Niestety leki nie dzialaja i wysypka sie nasila. W tyg znowu wybieram sie do lekarza.

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
ja na razie jabłuszka, banany, gruszki... i jest ok
zjadłam truskawki i małego wysypało, mogłam sie tego spodziewać ale mialam nadzieje,ze moze..nie... no cóz..

do schrupania! sliczna!

na szczescie babeczka zauważyła,że maly juz nie jest zólty

Ja mam elektryczny z TT...w zestawie była 1 butelka i dwa pojemniczki.. z pojemniczkow nie korzystam bo mieszcza tylko 50 ml a moje dziecie już je więcej.. duzo wiecej ogolnie jest ok, u mnie fajnie sciaga pokarm dodatkowo mam butelki z TT co mi daje lącznie 3 małe i 2 duze ( jeszcze nie rozpakowane )

sliczna! ależ ją ten kociak pilnuje

sliczna Lenuś

dlatego ja dzisiaj zamawiam chustę albo nosidło marsupi dla niemowlaka

Harrdos
- współczuje szpitala ;((( dlaczego nie możesz byc z maluszkiem cały czas?!

Na szczęście zółtaczka schodzi
a podobno u dzieci karmionych piersią może to dłużej potrwać , więc mam się nie martwić.
I waży już 3880

dziewczyny,wiem ,że ten temat był poruszany wieeele razy ale czy szczepicie dzieci na rota i pneumo?
co na to Wasi pediatrzy?bo mój mi udzielił tylko informacji ale nic nie doradził.... przemyślałam sprawę i chyba zaszczepimy i na to i na to..
zrobiłam się strasznie przewrażliwioną matką
w ciąży wszystko było takie proste
My szczepimy na rota, bo to cholerstwo mozna zlapac wszedzie, a pneumo jak maly bedzie szedl do przedszkola

Cytat:
Izabella, Tajka88, to z tym karmieniem wyłąćznie MM jesteśmy we 3
ja już powoli nie mam wyrzutów sumienia. to była moja decyzja, świadoma, jestem dietetykiem i mimo to zdecydowałam się na MM. w moim przypadku gdybym karmiła piersią skończyłoby się depresją...ostatnio pediatra mnie ochrzaniła , ze jestem wygodnicka itd. i mam nadzieje ze to była ostatnia osoba która skrytykowała moją decyzję!!! z tymi butelkami to juz zwariowalam wszedzie pisza ze do pol roku trzeba wyparzac po kaazdym uzyciu, to czemu polozna powiedzialaa ze jest wyjalowiony, przeciez o to chodzi w sterylizacji butli
Montii ja się decyduję na rota i pneumokoki. co prawda szczepienie wyznaczone mamy dopiero na 12 maja, ale decyzja już jest podjęta teraz mnie lekarka nastraszyła żeby do pierwszego miesiaca mały nie miał zbyt dużego kontaktu z róznymi osobami i głównie tylko z nami przebywa. własnie dlatego zeby rota nie złapał.

Wanilia , okazało si ę że przyjdzie w czwartek, a ja czekałam na nia było słonce i jak zadzwonilam i zapytalam to powiedziala zeby aphtin kupic i cebion. tylko jak tym aphtinem siegnac koncowki języka, boje sie ze mu krzywde zrobie. i generalnie przez to nie poszlam na spacer, bo zaszlo slonce i wiatr sie zwiekszyl .

Harrods super ze juz w domku jesteście, teraz juz musi byc tylko dobrze!!!
Ja kupilam taka szczoteczke do zebow silikonowa, ktora sie na palec naklada. Jest mega delikatna i maly jest zachwycony, bo kojarzy mu sie to ze smoczkiem, wiec moge spokojnie nia czyscic jezyk i policzki, a Anthin podaje mu na smoczku. Polecila mi ten sposob polozna. To jest slodkie i Mateo pozera smoczka jak mu na nim pare kropel podam.

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
mam pytanie: co zrobić żeby dziecku się nie ulewało?
Polozna polecila karmienie w pozycji siedzacej i odbijaie zaraz po nakarmieniu. Poza tym zalecila zageszczacz.

Cytat:

Takie cwiczenie polecila mi pediatra, ma ono zapobiegac kolkom.

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Mam pytanie ...mozna dziecku oczyszczac nosek podczas snu???Chodzi mi o aplikowanie soli fizjologicznej???
Wiesz jak spiacemu dziecki wkropisz nagle cokolwiek do noska to moze sie przestraszyc i zaksztusic. Jakby Tobie ktos tak zrobil to tez bys sie zerwala na rowne nogi i przestraszyla
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 21:16   #941
Tity
Zakorzenienie

Jok3r no, a ja podejrzewam, że czekoladą małemu biedy narobiłam bo ostatnio mnie podkusiło i parę dni jadam i mniej więcej po tym się pojawiła ta wysypka. A pomidory i mleko jadłam wcześniej i nic się nie działo, ale na wszelki wypadek odstawię....najbardziej mi szkoda tych pomidorów...

L
J
Stary 2011-04-05, 21:20   #942
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Ja dostalam na to Anthin.

Ja Mateuszowi zafundowalam uczulenie jedzac pomidory podobno. Niestety leki nie dzialaja i wysypka sie nasila. W tyg znowu wybieram sie do lekarza.

My szczepimy na rota, bo to cholerstwo mozna zlapac wszedzie, a pneumo jak maly bedzie szedl do przedszkola

Ja kupilam taka szczoteczke do zebow silikonowa, ktora sie na palec naklada. Jest mega delikatna i maly jest zachwycony, bo kojarzy mu sie to ze smoczkiem, wiec moge spokojnie nia czyscic jezyk i policzki, a Anthin podaje mu na smoczku. Polecila mi ten sposob polozna. To jest slodkie i Mateo pozera smoczka jak mu na nim pare kropel podam.

Polozna polecila karmienie w pozycji siedzacej i odbijaie zaraz po nakarmieniu. Poza tym zalecila zageszczacz.

Takie cwiczenie polecila mi pediatra, ma ono zapobiegac kolkom.

Wiesz jak spiacemu dziecki wkropisz nagle cokolwiek do noska to moze sie przestraszyc i zaksztusic. Jakby Tobie ktos tak zrobil to tez bys sie zerwala na rowne nogi i przestraszyla
po napisaniu posta tak wlasnie pomyslalam

Dziewczyny mam pytanie ..jak zwykle..dretwieja wam w nocy jeszcze konczyny...bo mnie prawie co noc palce u rak albo troche reki..nie wiem czemu,czy dlatego ze na lekach i tyle krwi starcilam i jeszcze zle sie czuje czy cos innego??

Edytowane przez trzyrazyi
Czas edycji: 2011-04-05 o 21:22
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 22:38   #943
aja1
Zakorzenienie

Castia błagam Cię nie wierz nawet w takie bzdury jak uchynięcia

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 09:01   #944
traicionera
Zakorzenienie

mnie zawsze śmieszą te wszystkie uroki i inne bzdury (bez urazy, takie jest moje zdanie).
Pytanie do dziewczyn, które były nacinane i miały rozpuszczalne szwy- ile czasu wam się rana goiła?
I do tych po zzo-macie jakieś efekty uboczne, bo u mnie niestety się pojawiły bóle w szyi i części lędźwiowej pleców, długo nie trwają, ale pojawiają się kilka razy dziennie, tak nagle przychodzą i znikają.
a tu dla pokrzepienia mam karmiących sztucznym mlekiem taki artykuł
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...ybor_mamy.html
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-04-06, 09:51   #945
Montii
Zakorzenienie

wow też nie wiem co to jest uchynięcie.

Dziewczyny mój Fabianek też miał kłopoty z prężeniem się, z twardym brzuszkiem itp itd
podawałam koperek i jak ręką odjął więc pił go codziennie i co ? powróciło wszystko ! pediatra mi powiedział ,że za dużo koperku wywołuje efekt odwrotny od zamierzonego.. że za bardzo gromadzą się gazy w jelitach itp itd
odstawiłam koperek, podaję Bobotik i nasze problemy brzuszkowe odeszły w niepamięć a ja myślałam,że tak pomagam tym koperkiem...

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 09:55   #946
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie ..jak zwykle..dretwieja wam w nocy jeszcze konczyny...bo mnie prawie co noc palce u rak albo troche reki..nie wiem czemu,czy dlatego ze na lekach i tyle krwi starcilam i jeszcze zle sie czuje czy cos innego??
Mi drętwieją nadal palce u jednej ręki tak boleśnie jak w ciąży, tylko ciut mniej.
Montii a nasz wcale nie chce pić koperku i w ogóle niczego co nie jest mleczkiem...

L
J
Stary 2011-04-06, 10:01   #947
diatoma
Zadomowienie

witam, ja dziś średnio wyspana synek jakims cudem dałmi pospac od8 do10.i teraz spi, a od 5 był żwawy jak nie wiem. stwierdziliśmy z tż że bedziemy go wybudzać w okolicy 18-19 bo spi, a potem od 21 oczy jak 5zł i nam sie spac chce a on potrzebuje uwagi. wczoraj tak slodko wygladal ze go nie wykąpaliśmy. aczkolwiek i tak ustaliłam że kąpiemy małego co 2 dni, a tak t o newralgiczne punkty przecieram mu wacikiem z woda i czyms.
Jokr a czy to na palec to jest cos specjalnego dla dzieci, czy użytek z czegoś innego zrobiłaś??? jak możesz podeślij link takiej rzeczy bo sobie wyobrazic nie moge.
Niutka1 no chyba ze o takie wyjałowienie chodzi, bo polozna ciagle mowila o butelkach, ze smoczki niepotrzebnie wyparzam!!! i idąc tokiem rozmowy wywnioskowałam ze chodzi o butelki, aczytałam ze do 6 m-ca życia trzeba za każdym użyciem wyparzać.
Castia a dla mnie śmieszne nie jest to co mówi twoja mama. coś w tym jest, kkiedys nie bylo rtg i usg i ludzie sobie jakos radzili. lepiej to sprawdz a to są typowe objawy przy przesunięciu=uchyleniu, wszedzie sie to inaczej nazywa. ja tez bylam dzieckiem przesunietym, mama pielegniarka, wysmiala babcie, a taw tajemnicy wziela mnie do jakiejs kobitki i mnie nastawily i skoncyzly sie placze i brak apetytu.
Czytałam że jak takie dziecko małema pleśniawkę, to znaczy że zaraziło się od matki. już w brzuszku, jak dla mnie to ewentualnie przy przechodzeniu przez kanał rodny. ale to chyba nie regula.
przecieram gazikiem małemu i aphtinem i nawet ładnie zeszło,mam to robić 3 razy dziennie, a potem cebion mu podać. to właśnie mu dam na smoczku bo innego pomysłu nie mam.

Montii a ile dziennie Fabio wypijał koperku??? Tymek wyciąga 40 ml i teraz się boje czy nie za dużo??? tylko że my mu dajemy zeby wypił jakiś płyn. najgorse jest to zę Tymo w szpitalu dostawał glukozę do picia, i takie zalecenie dostałam ja żeby ta glukoze mu robic jak wyjdziemy, doprzepajania. efekt jest taki ze mały ma 3 tyg i pluje samą wodą. a z herbatka tez było smiesznie, bo jak ja robie ta koperkowa, to wypijał10ml a jak tż to 40ml. i zastanawiałam sie dzie jest problem iokazalo sie ze tż sypie wiecej i to jest słodkie, a ja tylko kilka granulków.ot cała tajemnica. mały cwaniak. teraz pomyslalam ze jeszcze mu ulegne i bedzie mial slodkie te picia, ale jak sie zacznie cieplo i pragnienie mu sie pojawi to bede mu dawac sama wode, bo bedzie mu sie chcialo pic .

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-04-06 o 10:09
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 10:12   #948
blackrose4u
Wtajemniczenie

cześć, jakoś ostatnio nie mam ochoty na przesiadywanie przed komputerem. Włącze i gapie się bez celu bo nie wiem co mam z nim zrobić.

Cytat:
też Natalka dostaje krostek czerwonych a jest często pieluszka zmieniana. Myślałam że to po chusteczkach no ale po zmienie krostki dalej są. Jak mama z nią zostawała to czyściła pupcie zwykłą wodą i wacikiem bo swojemu i powiem że prawie zniknęły, nie wiem czy to możliwe by miała uczulenie na większość chusteczek nawilżanych? Teraz sprawdze jak podziała na to Sudocream. A na codzień smaruje próbką z Nivei na odparzenia.

Powiedzcie mi jakiej wody używacie do przygotowania MM?

Ja muszę odciągać z piersi i po karmieniu jeszcze tym samym moim mlekiem dokarmić ale z butli bo po 10 minutach Natalka cyca już nie chce a w kołysce nie umie zasnąć i jak zje z butelki to nawet jeszcze 60-80ml a potem śpi jak suseł. A na noc będę podawać MM bo kupiłam wczoraj by babcia miała ją czym nakarmić bo zostawiłam laktator w mieszkaniu u siebie teraz to zuzyje opakowanie. Kupiłam z Hippa mleczko a te Nan będę kotom podawać bo położna powiedziała skoro tak mocno ulała po nim to nie jej nie spasował bo i kupka była zielonkawa.

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
fghf

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 10:13   #949
traicionera
Zakorzenienie

Dziewczyny, co robić, jak się dziecko nie wypróżnia, bo Nadunia już dwa dni kupki nie robiła i się martwię. Baki puszcza zawodowe, ale na tym poprzestaje.

Dziś już odpadł nam kikucik pępowiny
Wczoraj znowu zaliczyłyśmy dwa piękne uśmiechy Ach te dziąselka.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-04-06, 10:14   #950
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
mordka, tajka śliczne maluszki

wanilia
malutka jest słodka i widać, że kociak ją lubi

dziękujemy

Cytat:
Dziewczyny, jak ubieracie swoje dzieciaczki po domu, bo ja się czasem zastanawiam, czy mojej nie za gorąco w bodziaku i pajacu

najczęściej bodziak z krótkim + pajac lub bodziak z długim + śpioszki,

jak śpi to jeszcze okrywam kocykiem

Cytat:

kochana jak najszybciej

mam nadzieje że szybko odkryjecie od czego Leonek ma uczulenie

castia biedactwo może to skok rozwojowy u nas to już norma że Nadia robi kupki co parę dni, więc ja się martwię jak zrobi więcej niż jedną dziennie tak jak tej nocy były 3 ja już się zastanawiam czy do lekarza nie lecieć martwi mnie tylko to chlustające ulewanie Malwinki chyba czegoś w twojej diecie nie toleruje

co to znaczy że dziecko jest uchyniete ??

agus235
ja smaruje każdorazowo penatenem a jak zrobi kupę to zamiast penatenu używam bephantenu lub sudocremu, pupcia jest ok

mokra mojej ulewa się nawet po odbiciu czasami jak ją odłożę po obiciu potem jej się ulewa, podnoszę ją i ona znowu beka

trzyrazyi mi nic nie drętwieje

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 10:26   #951
patrycja_22
Rozeznanie

Ja Alankowi czyszczę od czasu do czasu w buzi tą szczoteczką na palec i problemu nie ma

Dzisiaj świętuję dwie rzeczy :
-Alanek ma dzisiaj równe 6 tygodni !!!
-no i dzisiaj staję na wadze a tu niespodzianka i waga z przed ciąży a nawet ciut mniej

traicionera gratuluję odpadnięcia pępuszka

trzyrazyi mi nie drętwieją może powinnaś jakieś witaminy brać bo czegoś organizmowi brakuje?

Edytowane przez patrycja_22
Czas edycji: 2011-04-06 o 10:29
patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 11:04   #952
wanilia83
Zadomowienie

dubel

Edytowane przez wanilia83
Czas edycji: 2011-04-06 o 16:18
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 11:08   #953
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, co robić, jak się dziecko nie wypróżnia, bo Nadunia już dwa dni kupki nie robiła i się martwię. Baki puszcza zawodowe, ale na tym poprzestaje.

Dziś już odpadł nam kikucik pępowiny
Wczoraj znowu zaliczyłyśmy dwa piękne uśmiechy Ach te dziąselka.
Jupiiii
Uzywalas czegos na pepuszek czy na sucho????

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-06, 11:44   #954
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Ja Alankowi czyszczę od czasu do czasu w buzi tą szczoteczką na palec i problemu nie ma

Dzisiaj świętuję dwie rzeczy :
-Alanek ma dzisiaj równe 6 tygodni !!!
-no i dzisiaj staję na wadze a tu niespodzianka i waga z przed ciąży a nawet ciut mniej
Gratulację skończenia 6 tygodni jak ten czas leci no i powrotu do wagi sprzed ciąży . Pozazdrościć . A ile przytyłaś w czasie ciąży ?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 12:29   #955
patrycja_22
Rozeznanie

dziękuję Przytyłam 14kg

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 12:46   #956
tajka88
Zakorzenienie

Zwazylam sie rano i waze 73,5 a przed porodem 80,5 wiec poszlo 7kg jeszcze 5kg ... masakra;p ale ja dopiero piaty dzien po porodzie

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 13:03   #957
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:

a co to w ogóle jest to uchyniecie, czy przesuniecie ( to castia) , nigdy nie słyszałam o czyms takim

Cytat:
Ja smaruje na przemian- maść posladkowa ziajka, krem dla niemowląt ziajka, alantan, a raz na kilka przewinięć nie smaruje wcale, moja mała na szczęście, odpukac jak na razie nie ma z pupcia problemów, ale często ją wietrze ( prawie przy kazdym przewijaniu tak z 7-10 min lub dłuzej) , czesto zmieniam pampki ( teraz to tak co 2-3 godziny, bo mała bardzo duzo sika no i kupki sa często) , jak jest kupa to zmieniam od razu, tylko w nocy zmieniam rzadziej- tzn jak sie budzi do karmienia.
Poza tym trzeba pamiętac ze dziecko moze miec uczulenie na wszelkie pampersy i wtedy trzeba kobinowac z tetrą, niestety sa takie przypadki
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 13:14   #958
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi jakiej wody używacie do przygotowania MM?
zwykłej przegotowanej wody

Cytat:
Montii a ile dziennie Fabio wypijał koperku??? Tymek wyciąga 40 ml i teraz się boje czy nie za dużo???
ja daję tak ok 25 ml,
ale tej herbatki koperkowej wsypuję kilka granulek

a tak ogólnie to chce kupić herbatkę HUMANA Herbatka na brzuszek,
ponoć bardzo dobrze działa i jest od 1 tygodnia życia

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Dziewczyny mój Fabianek też miał kłopoty z prężeniem się, z twardym brzuszkiem itp itd
podawałam koperek i jak ręką odjął więc pił go codziennie i co ? powróciło wszystko ! pediatra mi powiedział ,że za dużo koperku wywołuje efekt odwrotny od zamierzonego.. że za bardzo gromadzą się gazy w jelitach itp itd
odstawiłam koperek, podaję Bobotik i nasze problemy brzuszkowe odeszły w niepamięć a ja myślałam,że tak pomagam tym koperkiem...
super, że tak na Fabianka działa Bobotik
jak często mu podajesz?

no tak jest że części dzieci koperek pomaga,
a u części wzmaga gromadzenie się gazów,
także trzeba uważać,
i obserwować dziecko

dla tych na które działa koperek pozytywnie dużo mam poleca wodę koperkową
http://www.cefarm24.pl/gripe-water-w...0-ml-p915.html

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
Ja smaruje na przemian- maść posladkowa ziajka, krem dla niemowląt ziajka, alantan, a raz na kilka przewinięć nie smaruje wcale, moja mała na szczęście, odpukac jak na razie nie ma z pupcia problemów, ale często ją wietrze ( prawie przy kazdym przewijaniu tak z 7-10 min lub dłuzej) , czesto zmieniam pampki ( teraz to tak co 2-3 godziny, bo mała bardzo duzo sika no i kupki sa często) , jak jest kupa to zmieniam od razu, tylko w nocy zmieniam rzadziej- tzn jak sie budzi do karmienia.
Poza tym trzeba pamiętac ze dziecko moze miec uczulenie na wszelkie pampersy i wtedy trzeba kobinowac z tetrą, niestety sa takie przypadki
ja używam Sudocremu przy każdym przewijaniu, na razie nie mamy problemów skórnych

ale ostatnio od 2 mam usłyszałam bardzo pozytywne opinie na temat używania pudru zamiast maści/kremów

Czy któraś pudruje pupcie swojego dziecka czy wszystkie kremują?
Stary 2011-04-06, 13:20   #959
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
dziękuję Przytyłam 14kg
Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Zwazylam sie rano i waze 73,5 a przed porodem 80,5 wiec poszlo 7kg jeszcze 5kg ... masakra;p ale ja dopiero piaty dzien po porodzie
to mnie pocieszacie może i ja zgubię te kg a mam ich już ponad 20

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 13:24   #960
bosti
Zadomowienie

a my dziś byłysmy na pierwszej wizycie u pediatry. Anika na szczęście zdrowiutka jak rybka, ładnie rośnie i przybiera, od wypisania ze szpitala czyli 3 tyg. przybrała już 550g i obecnie waży 3400, a główka jej urosła aż o 3cm. bardzo mnie ucieszyły te wiadomości, bo była taką kruszynką. zresztą widzę po ubrankach jak szybko rosnie. poza tym nadal jest bezproblemowym dzieckiem, ładnie je, nic jej nie dolega, ja jem wszystko tak jaj zalecała doradca laktacyjna w szpitalu, niczego sobie nie odmawiam. już nawet jadłam fasolę i bigos, a małej zupełnie nic nie było. tak samo z owocami i czekoladą - jem codziennie i jest ok. za skórą też na szczęście żadnych problemów, łuszczenie się skończyło, pupa bez podrażnień. przy przewijaniu używam chusteczek huggies, a smaruję linodermem i jest super tak więc oby tak dalej

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości