|
|
#2521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2
często spotykam się z osobami, które zerówki noszą wyłącznie w pracy, więc sadzę- że nie wszyscy się lansują
![]() co mnie rozwala ostatnio. zimowe kozaki do rybaczek- w ogóle kozaki, do takich spodni ![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
|
|
#2522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślałam, że im to służy to obsługi jakiś super wypasionych dotykowych telefonów komórkowych
|
|
|
#2523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2524 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez Juliszka Czas edycji: 2011-04-04 o 21:09 |
|
|
|
|
#2525 |
|
Wtajemniczenie
|
Co mnie dzisiaj rozwaliło : dziewczyna w legginsach w kwiaty do tego ekoskórka do połowy pleców i żadnej spódnicy, spodni czy czegokolwiek
Niezłe widoki miałam na jej tył Na ogół zauważam bardzo fajnie ubrane dziewczyny, ale ostatnio mam pecha...
|
#2526 |
|
Rozeznanie
|
hit sezonu: karmelowa skórka i chusta w kwiatki
|
|
|
|
#2527 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
Karmelowa skórka (nie skóra ) też mnie rozwala
Dlatego że jest wszędzie i dlatego że jest zwyczajnie brzydka bo ten kolor jest wyjątkowo niewdzięczny w sztucznej skóry bardzo podkreśla jej sztuczność i zazwyczaj ma brzydki ocień ochry przypominający farby w starych socjalistycznych budynkach który nie umywa się do bardzo ładnego koloru naturalnej skóry. A już creme de la creme okropności jest w tym torebka "atmosfiire" ze złotym zamkiem którą jest z tak okropnego materiału że to widać z 5 metrów i to z wada wzroku i jest tak oklepana że już sie bardziej nie da . Chustka w kwiatki ładna rzecz ale w zestawieniu z kilkoma charakterystycznymi hitami sezonu daje chodzącego manekina że nu nie powiedziec armie zwłaszcza |
|
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do tego absolutnie zgadzam się co do kozaków i rybaczek, a baardzo często to widzę
|
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2531 |
|
Raczkowanie
|
A mnie rozwalają tzw. "ekoskórki" ze zmechaconymi ściągaczami z jakiegoś (?) materiału.
To już jakaś plaga normalnie.
|
|
#2532 |
|
Raczkowanie
|
Wszystko to, co mnie "kłuje w oczy", zostało już dobitnie tu wyrecytowane. No ale przecież niech tam sobie każdy nosi to, co mu się podoba. W końcu ilu ludzi, tyle gustów.
![]() W ostatnim czasie oczywiście najbardziej rzucają mi się w oczy "szafiarki" i ich oklepana oryginalność. [Przy okazji pozwolę sobie polecić kawałek i teledysk Stasiaka "Ja chcę być vintage", jeżeli któraś nie zna. ]
|
|
|
|
#2533 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i podpisuję się obiema rękoma, mnie od jakiegoś czasu "szafiarki" itp. przyprawiają o dreszcze |
|
|
|
|
#2534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie się one podobają,są zadbane. Zresztą należą do Kim Kardashian. ![]() Ona zawsze ma krótkie i pomalowane albo- na jasne- albo - na ciemne-kolory.Nigdy nie widziałam ,,na niej'' nic pomiędzy. ![]() Cytat:
Dokładnie. Nie wyobrażam sobie lekarza czy kogoś innego ,pracującego ,,przy ciele ludzkim'' i mającego długie szpony. Nie dałabym się dotknąć np.mojej ortodontce,gdyby miała długaśne paznokcie.Na szczęście ma króciutkie i bez lakieru-doskonale widać,że są czyste.Choć-oczywiście- i tak zakłada rękawiczki. ![]() Natomiast zupełnie nie przeszkadza mi wygląd paznokci różnej maści ,,biurowych'' pań-wszelkie urzędniczki,kasjerki,bank ierki,itd-dla mnie mogą nosić co im się podoba.
|
||
|
|
|
#2535 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2536 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2537 |
|
lokalna gwiazda
|
A już przymierzałam się do chustki w kwiaty i mnie wystraszyłyście, że to takie fuj! Ekoskórki nie posiadam i nie zamierzam. Nie posiadam też absolutnie żadnej części garderoby w kwiaty. Nie wiem , co mnie naszło...
|
|
|
|
#2538 |
|
Raczkowanie
|
Ja coraz więcej widze kwiatowych legginsów i to u niekoniecznie zgrabnych babek,ahh zgrozo....
|
|
#2539 |
|
Zadomowienie
|
U mnie nie zaobserwowałam tego zjawiska chusty w kwiatki zdarzają się ładne, chociaż nie przepadam za tym motywem
|
|
#2540 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj w przez niecałą godzinę spotkałam 3 dziewczyny ubrane w stylu:
czarna bluzka w czerwone/różowe kwiaty+chustka w panterkę+czarna ekoskórka bluzka w panterkę+ chustka w kwiaty(jak wyżej)+ czarna ekoskórka chyba nie nadążam za modą... Zbrzydły mi te bluzki/chustki/legginsy w kwiaty bo wrzucili je do każdego możliwego sklepu i dziewczyny je masowo kupują.
|
#2541 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie lubię sztucznych skórek, po których ewidentnie widać, że są sztuczne - na domiar złego dziewczyny smażą się w nich w upały
.Nie rozumiem również noszenia legginsów (zaznaczam, że nie tregginsów) do krótkich bluzek - tak, jakby to były spodnie. Dziwi mnie też kupowanie wayfarerów/aviatorów, nierzadko oryginalnych, przez osoby którym te modele zwyczajnie nie pasują (i to nie pasują w taki niezaprzeczalny sposób). Ja sama o takich marzyłam, ale niestety plan kupna takowych musiałam porzucić - zainwestowałam w okulary, w których przynajmniej nie wyglądam głupio. marryme21, uwielbiam Twój avatar
|
|
#2542 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2543 |
|
Wtajemniczenie
|
Widziałam dzisiaj 2 dziewczyny uczesane tak samo, identyczny kolor włosów (farbowane) i dokładnie tak samo ubrane. Identycznie. Tylko buty różne miały. Myślałam, że bliźniaczki, ale nie.
|
#2544 |
|
Raczkowanie
|
a ja Twój! to Effie, prawda? właśnie obejrzałam 2 sezony
a żeby było na temat, dzisiaj na facebooku przeglądałam zdjecia jednej dziewczyny i ujrzałam to, o czym pisała cannabis. na jednym zdjęciu: tunika czarna w czerwono-szare kwiaty + czarne legginsy + biało-czarne adidasy, drugie zdjęcie: czarna tunika tym razem w różowe kwiaty + czarne legginsy + beżowy szalik w panterkę + brązowa również ostatnio wspominana eko skórka... a koleżanka obok chyba pożyczyła od niej poprzednią tunikę, albo ma prawie identyczną
|
|
|
|
#2545 |
|
Wtajemniczenie
|
hahaha, musze przyznac, ze jak tak Was czytam to placze ze smiechu. jestem na zwolnieniu w domu i nie moge podziwiac teraz tych wszystkich 'modowych pieknosci, ktore poczuly wiosne'
![]() co do zdjec, tak przy okazji. Irytuja mnie strasznie panny, ktore ustawiaja sie do zdjecia i lapia sie tak za koncowki swoich wlosow, nacigajac je w dol. Wiecie co mam na mysli? To tez mnie rozwala ostatnio
|
#2546 |
|
Rozeznanie
|
też dziękuję
tęsknię za tymi dwoma generacjami, 3 wcale mi się nie podoba niestety...Jeszcze przypomniało mi się - jak ja nie lubię wielkich czap z pomponami, (często z przeplecioną błyszczącą nitką lub podobnymi atrakcjami) które są mocno naciągnięte na głowę, że wygląda się jak bobas, + eleganckiego płaszcza i kozaków na obcasie. Może u mnie 'w wiosce' tak jest, ale zimą widywałam to nagminnie.
|
|
#2547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2548 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2549 |
|
Rozeznanie
|
Ehh nie wierzyłam, ale ostatnio zobaczyłam jeden z żywych przykładów tego o czym piszecie
) i tunikę ledwo zakrywającą pośladki. Kiedy wysiadała z autobusu współpasażerowie musieli mieć niezły widok Na domiar złego jechała tak ubrana do szkoły...
|
#2550 |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatnio ogolnie zauwazam pelno dziewczat u mnie w szkole ubranych... nie jak do szkoly. Sama jestem w drugiej liceum, ale nie wiem czemu od pewnego czasu razi mnie, jak widze dziewczyne w pelnym makijazu, na szpilkach do nieba i odstawiona jak na impreze. Rozumiem, mozna wygladac ladnie, przywiazywac do tego wage, ale gdy widze dziewczyne w sukience za tylek, rajstopach i 13cm na oko szpilce, ubrana jak na impreze, to mnie to troszke razi. A zarazem mysle sobie: ze jej sie tak chce chodzic w tak wysokich butach. Sama kiedys czesto nosilam obcasy do szkoly, z reguly do 8-9cm i na grubym obcasie, ale ostatnio zrezygnowalam z nich na rzecz trampek, w korych mi wygodniej o niebo.
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.