Moda, która Cię "rozwala" część 2 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-04, 19:01   #2521
Shinn
Zakorzenienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2

Cytat:
Napisane przez 6roove Pokaż wiadomość
dokładnie tak jak moje
często spotykam się z osobami, które zerówki noszą wyłącznie w pracy, więc sadzę- że nie wszyscy się lansują

co mnie rozwala ostatnio. zimowe kozaki do rybaczek- w ogóle kozaki, do takich spodni

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
Napisane przez abiblabla Pokaż wiadomość
ale wciąż nie rozumiem, w roli czego sprawdzają się zerówki? przeciez zerówki to zerówki, nic nie mają, mogłoby ich nie byc.
a skoro twoje okulary zle wpływają na twoje oczy to chyba powinnas je zmienic?...

wybaczcie takie pytania, ale nigdy nie mialam okularów i właściwie nie znam nikogo kto by je nosił więc kompletnie się na tym nie znam
Mam taką pracę, że albo okulary ochronne, albo okulary korekcyjne. Takie są zasady bhp. Więc skoro nie mogę ochronnych, to przerzucam się na te drugie

Wiki Królikowska: Ładne nogi, płaski brzuch czy fajne cycki?
Jakub Żulczyk: Przede wszystkim jędrny mózg.

Shinn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 19:31   #2522
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kreolkaa Pokaż wiadomość
Ale jak widzę długie paznokcie u faceta to mnie skręca z obrzydzenia W ogóle zauważyłam, że Hindusi mają zwyczaj zapuszczania paznokcia małego palca tak na długość ok. 1cm - ktoś wie czemu to ma służyć?
Heh, też to zauważyłam. Obrzydliwe. Chińczycy to samo. I jeszcze tak dbają o ten paznokieć, piłują w taki ostry kształt, Chinki malują ten jeden w jakieś wzorki... Ja myślałam, że im to służy to obsługi jakiś super wypasionych dotykowych telefonów komórkowych (tzn. Chińczykom, bo w Indiach mniej tych gadżetów)

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 21:07   #2523
Serendipity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Heh, też to zauważyłam. Obrzydliwe. Chińczycy to samo. I jeszcze tak dbają o ten paznokieć, piłują w taki ostry kształt, Chinki malują ten jeden w jakieś wzorki... Ja myślałam, że im to służy to obsługi jakiś super wypasionych dotykowych telefonów komórkowych (tzn. Chińczykom, bo w Indiach mniej tych gadżetów)
Chińczycy robią to, aby podkreślić, że już nie przynależą do klasy robotniczej.
Stary 2011-04-04, 21:08   #2524
Juliszka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez abiblabla Pokaż wiadomość
ale wciąż nie rozumiem, w roli czego sprawdzają się zerówki? przeciez zerówki to zerówki, nic nie mają, mogłoby ich nie byc.
a skoro twoje okulary zle wpływają na twoje oczy to chyba powinnas je zmienic?...

wybaczcie takie pytania, ale nigdy nie mialam okularów i właściwie nie znam nikogo kto by je nosił więc kompletnie się na tym nie znam
Antyrefleks, filtr polaryzacyjny, fotochromy, filtry UV - jest bardzo duzo rodzajow soczewek, ktore sie nosi m.in. jako zerowki - niektorzy, jak np ja, maja bardzo dobre zastosowanie dla nich w pracy. To chyba nie jest takie niezrozumiale :/

Edytowane przez Juliszka
Czas edycji: 2011-04-04 o 21:09
Juliszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 22:15   #2525
Czarna14
Wtajemniczenie

Co mnie dzisiaj rozwaliło : dziewczyna w legginsach w kwiaty do tego ekoskórka do połowy pleców i żadnej spódnicy, spodni czy czegokolwiek Niezłe widoki miałam na jej tył Na ogół zauważam bardzo fajnie ubrane dziewczyny, ale ostatnio mam pecha...
Stary 2011-04-04, 22:18   #2526
glamour9
Rozeznanie

hit sezonu: karmelowa skórka i chusta w kwiatki
glamour9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 22:32   #2527
peanut_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Czarna14 Pokaż wiadomość
Co mnie dzisiaj rozwaliło : dziewczyna w legginsach w kwiaty do tego ekoskórka do połowy pleców i żadnej spódnicy, spodni czy czegokolwiek Niezłe widoki miałam na jej tył Na ogół zauważam bardzo fajnie ubrane dziewczyny, ale ostatnio mam pecha...
ja dzisiaj to samo. jakby jeszcze dziewczyna chociaż była szczupła
peanut_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 22:39   #2528
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamour9 Pokaż wiadomość
Karmelowa skórka (nie skóra ) też mnie rozwala .
Dlatego że jest wszędzie i dlatego że jest zwyczajnie brzydka bo ten kolor jest wyjątkowo niewdzięczny w sztucznej skóry bardzo podkreśla jej sztuczność i zazwyczaj ma brzydki ocień ochry przypominający farby w starych socjalistycznych budynkach który nie umywa się do bardzo ładnego koloru naturalnej skóry.
A już creme de la creme okropności jest w tym torebka "atmosfiire" ze złotym zamkiem którą jest z tak okropnego materiału że to widać z 5 metrów i to z wada wzroku i jest tak oklepana że już sie bardziej nie da .

Chustka w kwiatki ładna rzecz ale w zestawieniu z kilkoma charakterystycznymi hitami sezonu daje chodzącego manekina że nu nie powiedziec armie zwłaszcza
Dione jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 23:04   #2529
abiblabla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shinn Pokaż wiadomość
często spotykam się z osobami, które zerówki noszą wyłącznie w pracy, więc sadzę- że nie wszyscy się lansują

co mnie rozwala ostatnio. zimowe kozaki do rybaczek- w ogóle kozaki, do takich spodni

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Mam taką pracę, że albo okulary ochronne, albo okulary korekcyjne. Takie są zasady bhp. Więc skoro nie mogę ochronnych, to przerzucam się na te drugie
no rozumiem, fajnych rzeczy się mozna dowiedziec nawet z takiego wątku

a do tego absolutnie zgadzam się co do kozaków i rybaczek, a baardzo często to widzę
Stary 2011-04-04, 23:07   #2530
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Napisane przez Dione Pokaż wiadomość
A już creme de la creme okropności jest w tym torebka "atmosfiire" ze złotym zamkiem którą jest z tak okropnego materiału że to widać z 5 metrów i to z wada wzroku i jest tak oklepana że już sie bardziej nie da .
Najgorsze sa te pol na pol skaj i material w kwiatki, zuczki i bog wie co jeszcze.
Stary 2011-04-04, 23:49   #2531
pipimele
Raczkowanie

A mnie rozwalają tzw. "ekoskórki" ze zmechaconymi ściągaczami z jakiegoś (?) materiału.

To już jakaś plaga normalnie.

V
V
V
pipimele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 00:08   #2532
introwertyczka
Raczkowanie

Wszystko to, co mnie "kłuje w oczy", zostało już dobitnie tu wyrecytowane. No ale przecież niech tam sobie każdy nosi to, co mu się podoba. W końcu ilu ludzi, tyle gustów.
W ostatnim czasie oczywiście najbardziej rzucają mi się w oczy "szafiarki" i ich oklepana oryginalność.

[Przy okazji pozwolę sobie polecić kawałek i teledysk Stasiaka "Ja chcę być vintage", jeżeli któraś nie zna. ]
introwertyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 00:20   #2533
peanut_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez introwertyczka Pokaż wiadomość
W ostatnim czasie oczywiście najbardziej rzucają mi się w oczy "szafiarki" i ich oklepana oryginalność.

[Przy okazji pozwolę sobie polecić kawałek i teledysk Stasiaka "Ja chcę być vintage", jeżeli któraś nie zna. ]
dobry kawałek, wiesz co piszesz no i podpisuję się obiema rękoma, mnie od jakiegoś czasu "szafiarki" itp. przyprawiają o dreszcze
Stary 2011-04-05, 01:04   #2534
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kruche Ciastko Pokaż wiadomość
Wracajac do tematu, bo nie mam zamiaru Ci wiecej tlumaczyc, to patrze na to zdjecie i naprawde uwazam, ze krotkie paznokcie nie wygladaja ladnie z niektorymi kolorami, dzisiaj dolaczyl do nich czerwony w takim wydaniu:

http://imagefrog.net/out.php/i150898_czerw.jpg

Mnie się one podobają,są zadbane.
Zresztą należą do Kim Kardashian.
Ona zawsze ma krótkie i pomalowane albo- na jasne- albo - na ciemne-kolory.Nigdy nie widziałam ,,na niej'' nic pomiędzy.

Cytat:
Napisane przez kreolkaa Pokaż wiadomość
Co człowiek to opinia
Ja nie lubię długich paznokci zarówno naturalnych jak i tipsów, wg. mnie są niehigieniczne W końcu skądś się wzięły wymagania krótkich pazurków w niektórych zawodach.

Dokładnie.
Nie wyobrażam sobie lekarza czy kogoś innego ,pracującego ,,przy ciele ludzkim'' i mającego długie szpony.
Nie dałabym się dotknąć np.mojej ortodontce,gdyby miała długaśne paznokcie.Na szczęście ma króciutkie i bez lakieru-doskonale widać,że są czyste.Choć-oczywiście- i tak zakłada rękawiczki.

Natomiast zupełnie nie przeszkadza mi wygląd paznokci różnej maści ,,biurowych'' pań-wszelkie urzędniczki,kasjerki,bank ierki,itd-dla mnie mogą nosić co im się podoba.

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 06:26   #2535
Kawitacja
Raczkowanie

Cytat:
To samo miałam pisać - istny wysyp
Kawitacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 06:40   #2536
Funit
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Hmm, może taki paznokieć potrzebny jest im do wykopywania "skarbów" z nosa?
Funit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 12:42   #2537
I am Rock
lokalna gwiazda

A już przymierzałam się do chustki w kwiaty i mnie wystraszyłyście, że to takie fuj! Ekoskórki nie posiadam i nie zamierzam. Nie posiadam też absolutnie żadnej części garderoby w kwiaty. Nie wiem , co mnie naszło...
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 12:48   #2538
Marciamartyna
Raczkowanie

Ja coraz więcej widze kwiatowych legginsów i to u niekoniecznie zgrabnych babek,ahh zgrozo....
Zapuszczam włosy
Marciamartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 12:50   #2539
pralinkax
Zadomowienie

Cytat:

U mnie nie zaobserwowałam tego zjawiska

chusty w kwiatki zdarzają się ładne, chociaż nie przepadam za tym motywem

Bądźcie szaleni, ale zachowujcie się jak normalni ludzie. Podejmijcie ryzyko bycia odmiennym, ale nauczcie się to robić, nie zwracając na siebie uwagi.

Paulo Coelho
pralinkax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 13:40   #2540
cannabis
Raczkowanie

Dzisiaj w przez niecałą godzinę spotkałam 3 dziewczyny ubrane w stylu:
czarna bluzka w czerwone/różowe kwiaty+chustka w panterkę+czarna ekoskórka
bluzka w panterkę+ chustka w kwiaty(jak wyżej)+ czarna ekoskórka

chyba nie nadążam za modą...
Zbrzydły mi te bluzki/chustki/legginsy w kwiaty bo wrzucili je do każdego możliwego sklepu i dziewczyny je masowo kupują.
Stary 2011-04-05, 18:31   #2541
yousuck
Rozeznanie

Ja nie lubię sztucznych skórek, po których ewidentnie widać, że są sztuczne - na domiar złego dziewczyny smażą się w nich w upały .
Nie rozumiem również noszenia legginsów (zaznaczam, że nie tregginsów) do krótkich bluzek - tak, jakby to były spodnie.
Dziwi mnie też kupowanie wayfarerów/aviatorów, nierzadko oryginalnych, przez osoby którym te modele zwyczajnie nie pasują (i to nie pasują w taki niezaprzeczalny sposób). Ja sama o takich marzyłam, ale niestety plan kupna takowych musiałam porzucić - zainwestowałam w okulary, w których przynajmniej nie wyglądam głupio.

marryme21, uwielbiam Twój avatar
Stary 2011-04-05, 18:40   #2542
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yousuck Pokaż wiadomość

Dziękuję.

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 19:00   #2543
Duszaniola
Wtajemniczenie

Widziałam dzisiaj 2 dziewczyny uczesane tak samo, identyczny kolor włosów (farbowane) i dokładnie tak samo ubrane. Identycznie. Tylko buty różne miały. Myślałam, że bliźniaczki, ale nie.

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 19:10   #2544
peanut_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yousuck Pokaż wiadomość

a ja Twój! to Effie, prawda? właśnie obejrzałam 2 sezony

a żeby było na temat, dzisiaj na facebooku przeglądałam zdjecia jednej dziewczyny i ujrzałam to, o czym pisała cannabis. na jednym zdjęciu: tunika czarna w czerwono-szare kwiaty + czarne legginsy + biało-czarne adidasy, drugie zdjęcie: czarna tunika tym razem w różowe kwiaty + czarne legginsy + beżowy szalik w panterkę + brązowa również ostatnio wspominana eko skórka... a koleżanka obok chyba pożyczyła od niej poprzednią tunikę, albo ma prawie identyczną później ciekawe dlaczego nie mogę już patrzeć na te kwiatowe wzory, niekoniecznie na wszystkie, ale na pewno na te różane/folkowe
Stary 2011-04-05, 19:14   #2545
malinowydzemx3
Wtajemniczenie

hahaha, musze przyznac, ze jak tak Was czytam to placze ze smiechu. jestem na zwolnieniu w domu i nie moge podziwiac teraz tych wszystkich 'modowych pieknosci, ktore poczuly wiosne'
co do zdjec, tak przy okazji. Irytuja mnie strasznie panny, ktore ustawiaja sie do zdjecia i lapia sie tak za koncowki swoich wlosow, nacigajac je w dol. Wiecie co mam na mysli? To tez mnie rozwala ostatnio
Stary 2011-04-05, 19:31   #2546
yousuck
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez peanut_ Pokaż wiadomość
a ja Twój! to Effie, prawda? właśnie obejrzałam 2 sezony
też dziękuję Ano Effie tęsknię za tymi dwoma generacjami, 3 wcale mi się nie podoba niestety...

Jeszcze przypomniało mi się - jak ja nie lubię wielkich czap z pomponami, (często z przeplecioną błyszczącą nitką lub podobnymi atrakcjami) które są mocno naciągnięte na głowę, że wygląda się jak bobas, + eleganckiego płaszcza i kozaków na obcasie.
Może u mnie 'w wiosce' tak jest, ale zimą widywałam to nagminnie.
Stary 2011-04-05, 19:37   #2547
kunia1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinowydzemx3 Pokaż wiadomość
co do zdjec, tak przy okazji. Irytuja mnie strasznie panny, ktore ustawiaja sie do zdjecia i lapia sie tak za koncowki swoich wlosow, nacigajac je w dol. Wiecie co mam na mysli? To tez mnie rozwala ostatnio
Chwyt "za buta" też jest niezły

kunia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 19:46   #2548
malinowydzemx3
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kunia1 Pokaż wiadomość
Chwyt "za buta" też jest niezły
hahaha, dokladnie. + slodki dziubek
Stary 2011-04-05, 19:55   #2549
Xtase
Rozeznanie

Ehh nie wierzyłam, ale ostatnio zobaczyłam jeden z żywych przykładów tego o czym piszecie Dziewczyna miała na sobie prześwitujące, zielone rajstopy (na moje oko 15 DEN) i tunikę ledwo zakrywającą pośladki. Kiedy wysiadała z autobusu współpasażerowie musieli mieć niezły widok Na domiar złego jechała tak ubrana do szkoły...
Stary 2011-04-05, 20:34   #2550
malinowydzemx3
Wtajemniczenie

Ostatnio ogolnie zauwazam pelno dziewczat u mnie w szkole ubranych... nie jak do szkoly. Sama jestem w drugiej liceum, ale nie wiem czemu od pewnego czasu razi mnie, jak widze dziewczyne w pelnym makijazu, na szpilkach do nieba i odstawiona jak na impreze. Rozumiem, mozna wygladac ladnie, przywiazywac do tego wage, ale gdy widze dziewczyne w sukience za tylek, rajstopach i 13cm na oko szpilce, ubrana jak na impreze, to mnie to troszke razi. A zarazem mysle sobie: ze jej sie tak chce chodzic w tak wysokich butach. Sama kiedys czesto nosilam obcasy do szkoly, z reguly do 8-9cm i na grubym obcasie, ale ostatnio zrezygnowalam z nich na rzecz trampek, w korych mi wygodniej o niebo.

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości