|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
Ninitoja w opisie nie jest wyszczególnione na próbki i właściwe zaproszenia,bo pisze ogólnie,że termin realizacji od 7 do 14 dni roboczych.Dzisiaj mija 15 dzień roboczy.Ok,ja wiem,że to jest napisane,ale myślałam,że z próbkami pójdzie im szybciej...
Gwiazdeczka ale tylko te zaproszenia mi się podobają Przejrzałam całe Allegro i dziesiątki stron na googlach. I kupa![]() Tak narzekacie na ceny welonów,a mój jest za 900 zł. Mimo wszystko nie mogę nigdzie zamówić,bo ciężko znaleźć np.na All 3 metrowy welon z koronką,a do tego koronka musi pasować do koronki z sukni.Nie mam wyjścia,ale taki welon to moje marzenie... |
|
|
|
#3932 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
![]() ja rowniez jestem sierpniowa panna mloda 27.08.2011tak sie zastanawiam kiedy zaczac rozdawac zaproszenia jak myslicie czerwic to nie zapozno?
|
|
|
|
#3933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ta fryzura jest super Cytat:
bizu i kwiaty ładniejsze fioletowe chociaż sama będę mieć chyba czerwone ![]() fryzurka bardzo fajna podoba mi się coś takiego prostego tylko jak w taki kok na boku wtedy się wpina welon
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do kiedy macie potwierdzenie ?? dla mnie czerwiec to stanowczo za późno, my już zapraszamy... |
|
|
|
|
#3935 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jenny, ja na czerwień bym stawiała.
|
||
|
|
|
#3936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zadzwon do niej i zapytaj co sie dzieje...Welon za 900zl????? w zyciu ![]() Cytat:
![]() Wiecie co??? Kupilam sobie buty Niechcaco zobaczylam je z autobusu i specjalnie wysiadlam. Kosztowaly tylko 8f (ok40zl) i moze nawet zaloze je do sukni slubnej Nie sa to moze typowe buty slubne ale sa tak wygodne, ze z pewnoscia przetanczylabym cale wesele. Na zywo pieknie sie mieniaA jak nie to na poprawiny beda akurat.
|
|
|
#3937 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Bardzo ładne . Ja na początku też chciałam proste, bo myślałam, że Łoś zdobionych nie założy. A on mnie zaskoczył i wybierał takie bardzo skomplikowane wzory. W końcu wybraliśmy coś pomiędzy ![]() Jak dla mnie wszystko bardzo ładnie dobrane w obu zestawieniach. Osobiście byłabym za fioletem (bo sama będę taki kolor mieć, i też polowałam przez chwilę na te butki w deichmannie). W sumie na początku też mieliśmy mieć bordo. Całą masę dodatków w tym kolorze miałam na dysku. Aż nagle nam coś się odmieniło. A moja mama tylko skwitowała że "dobrze bo biało czerwono to tak partyjnie" ![]() Cytat:
Btw. wrzucałaś tu zdjęcie tych zaproszeń? Jeśli nie to pokaż, może pomożemy szukać kogoś innego, kto Ci je zrobi. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
teoretycznie savoir vivre mówi, że powinno się zawiadomienia rozsyłać około 3 miesięcy przed planowaną datą ślubu. Widzę, że masz termin taki jak my. Weź więc pod uwagę tych krewnych, którzy mają np. dzieci w wieku szkolnym, czy pracujących, którzy muszą dużo wcześniej wiedzieć, kiedy urlop planować. Tak samo ewentualni dojeżdżający z daleka. Wcześniej rozdając zaproszenia dajesz sobie też komfort ze względu na to, że dużo osób od razu odmawia/potwierdza, dzięki czemu wiesz na czym stoisz, i ewentualnie komu noclegi rezerwować itp itd. |
||||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3938 |
|
Rozeznanie
|
butterfly20 ciężko jest mi Tobie doradzić. Trochę patowa sytuacja skoro nie ma tych zaproszeń nigdzie indziej. Może zadzwoń do kobity i spytaj skąd to opóźnienie i kiedy mogłabyś się spodziewać zaproszeń jeśli je zamówisz. Jeśli kobieta będzie nieprzyjemna, będzie to znak żeby może jednak odpuścić, niż później nerwy tracić.
Jeśli zaproszenia są z allegro, warto poczytać czy inni kupujący mieli jakieś problemy z przedłużającą się dostawą. My pewnie zaczniemy rozdawać zaproszenia jak tylko przyjdą, czyli w Święta. Wtedy będzie na to czas i trochę rodziny się też zjedzie, więc będzie okazja. A pozostałe, przy każdej późniejszej sposobności. Najpóźniej w czerwcu chciałabym mieć sprawę z głowy.
|
#3939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem na etapie oglądania dopiero...
|
|
#3940 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieki dziewczyny za dorade ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
fakt ze wszyscy wiedza o slubie i kto bedzie zaproszony wiec nie ma co zwlekac tylko zapraszac![]() kolejny problem, zaproszenia trzeba wybrac |
||
|
|
|
#3941 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3942 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3943 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rozpieszczałam TŻ papier ma być ponoć w czwartek...:/ mam nadzieje, że się w końcu zjawi, bo TŻ ma już dość moich ciągłych pytań o to, ale nic nie poradze, że mnie to drażni, że tak długo go nie ma... ![]() ja właśnie też dlatego w salonie będę zamawiała, martwie się, że na allegro zamówie w innym odcieniu ![]() Cytat:
![]() myślę, że każda z nas chciałaby, żeby było jak w bajce.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale to subiektywne bo sama taki kolor wybieram
|
||||
|
|
|
#3944 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Ufff... Przebrnęłam... Nie było mnie 1.5 dnia na wątku, a Wy tyle naprodukowałyście :P
Gratuluję wszystkim ślubnych zakupów i trzymam kciuka za szukających pracy (sama szukam :P ) Kinga - piękne buty!! Takie w moim stylu Ale mam zupełnie inne, ale za to zabójczo wygodne Między mną, a TŻ nie ma żadnej różnicy wzrostu, więc cokolwiek bym nie założyła, to będę wyższa od niego, ale mam najpłaściejsze buty, jakie w życiu widziałam, więc myślę, że będzie ok ![]() Niunia - welon super Też zamawiałam przez All, ale robiony na zamówienie :PCytat:
Ale absolutnie bez trenu moim zdaniem Z trenem optycznie wydaje się ciężka i hmmm... niestabilna? :P Lepiej wygląda bez trenu A co do dodatków, to moim zdaniem BEZAPELACYJNIE FIOLET A fryzurka super!Cytat:
Cytat:
Ale to by nie było problemu, bo w złocie łatwo jest zeszlifować i zrobić nowy grawer :PCytat:
Moim zdaniem za późno Przyłączam się do innych, że NAJPÓŹNIEJ 3 miesiące przed ślubem. My już prawie wszystkie mamy rozdane :PCytat:
Przypomnij mi, jaką masz suknię ![]() Cytat:
Twój TŻ Cię zaskoczył :P Mój też mnie co krok zaskakuje ![]() A tekst Twojej mamy jest THE BEST ![]() PS. Dziewczyny, a jaki grawer robicie? My nie chcemy standardowo Data i imie, bo imie bedziemy pamietac, a z data nie chce TŹ ułatwiać :P ma pamiętać, a nie ściągę na palcu nosić :P Może (BARDZO) nietypowo, ale my grawerujemy cytat z serialu (Może któraś z Was oglądała - amerykański serial komediowy - "Jak poznałem Waszą matkę" (How i met your mother)Na obrączce TŻ: It's gonna be legen... A na mojej: Wait for it... dary Oryginalny cytat z serialu: "It's gonna be legen... (Wait for it) dary" wiecie LEGENDARY :PMoim zdaniem bardzo pasuje i dla nas jest ważny ten cytat A będzie niestandardowo :P ( Tak, jak się pewnie zorientowałyście - większość rzeczy u nas jest nieszablonowe).
|
||||||
|
|
|
#3945 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my będziemy zaoraszać na przełomie maja/czerwca i też ślubujemy 27 sierpnia ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3946 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myśleliśmy o wygrawerowaniu jeszcze 1 Kor 13,1−13 , ale stanęło na imionach tylko. Może na 1 rocznicę sobie coś dodatkowo wygrawerujemy. ![]() U nas też o ślubie wiedzą wszyscy, zresztą zapraszamy tylko najbliższe 50 osób
Edytowane przez Almariel Czas edycji: 2011-04-05 o 20:52 |
|
|
|
|
#3948 |
|
Zadomowienie
|
Jenny, ja wprawdzie sama dla siebie wybrałam inną sukienkę, ale Ty w swojej wyglądasz pięknie, fajnie podkreśla kształty, z tego co widzę serduszko ładnie wyeksponuje biust i moim zdaniem jest ładna
![]() Co do koloru to moim zdaniem pasuje ten i ten, ale ja osobiście (ze względu na upodobania kolorystyczne) wybrałabym fiolet. Ale pasuje ten i ten Co do tego, czy fryzurka pasuje to się nie wypowiem, bo ja jakoś nigdy nie widzę, czy coś do czegoś pasuje czy nie. Ale fryzura świetna, będę miała właśnie coś takiego (pozwoliłam sobie zapisać to zdjęcie ). Jak dla mnie- idealna!! butterfly, kurcze, ludzie czasem nie zdają sobie sprawy, że ktoś czeka na próbki, że chciałby już zamówić... Ja dobrze wiem, jak to miło, kiedy są problemy z zaproszeniami Mam nadzieję, że szybciutko listonosz przyniesie te próbki i będziesz mogła zamówić. Ale jak to taki niesolidny sprzedawca to różnie może być. A pokażesz zaproszenia? A co do welonu: drogi, ale jeśli to jest Twoje marzenie to jak najbardziej spełniaj je, bo ja wychodzę z założenia, że później 500 zł nie przykleisz na ten welon, jeśli nie będzie tym wymarzonym. Ja tak miałam z sukienką- pomyślałam sobie, że gdyby nawet kosztowała 2 razy tyle, co założyłam sobie, a była moją wymarzoną- to i tak bym ją kupiła ![]() nintoja, cieszę się, że się podobają Twój typ- śliczne gwiazdeczka, dziękuję Planujemy podobnie jak Wy, imię i datę Tyle. Nie podobają mi się napisy typu "Bądź grzeczny", choć oczywiście nie jestem na "nie", bo niektórzy tak lubią i w pełni to rozumiem Czasem się złościmy, że coś nie idzie po naszej myśli, a potem wychodzi to na dobre Super, że tak wyszło z tym grawerem, teraz przynajmniej nie macie kłopotu ![]() Powiem Ci, że butki śliczne ![]() Kwiatuszek1604, witaj hmmm... my dokładnie w tym samym dniu, pierwsze zaproszenia rozdamy w okolicach świąt, bo rodzina przyjeżdża z daleka, ale resztę to pewno jakoś pod koniec maja zaczniemy rozdawać. To chyba zależy od regionu, u nas zaprasza się nie wcześniej niż 3 miesiące przed.paula, dziękuję A pokazywałaś już może swoje obrączki ? Chętnie bym obejrzała ![]() jusztyska, ja teraz też zamówiłabym w salonie, ale za późno (na szczęście są piękne tak czy siak). To TŻ pewno szczęśliwy skoro taki rozpieszczony ![]() jesteś usprawiedliwiona Cieszę się, że podobają Ci się obrączki Łączone są piękne, ale ja mam łączony pierścionek i bałam się, że byłoby za dużo. Na jakie się zdecydujecie ? Na Twój typ czy typ TŻ? sanderek, podoba mi się taki pomysł z grawerem, bo nie jest oklepany
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-04-05 o 21:08 |
|
|
|
#3949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my obraczki zamowilismy juz kilka miesiecy temu i nawet nie pomyslalam zeby grawerowac cos innego niz imiona i data slubu a teraz zastanawiam sie czy grawer mozna zmienic
|
|
|
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
jak wy tak o obrączkach to wrzucę nasze
50588164.jpg 1.jpg 2.jpg mamy je już od sierpnia. nie możemy się doczekać aż będziemy je nosić |
|
|
|
#3951 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3952 | |
|
Raczkowanie
|
gwiazdeczka26
buty masz rzeczywiście zjawiskowe pewnie to przez to migotanie a jeśli wygodne, to nie myśl za dużo tylko pakuj je choć do torby na zmianę ![]() Kwiatuszek1604 o innym grawerze jak imię i data tez nie myślałam.. oczywiście rypnęłam się w dacie i podałam jubilerowi 2010, bo w 2010 zamawialiśmy.. ale na szczęście z niego mniejsza gapa niż ze mnie i poprawił Teraz zastanawiałam się czy nie poprawić na OD imię.. i data.. albo jakieś mądre zdanie.. ale z drugiej strony ściągawka dla chłopa to może dobra rzecz ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
![]() A co masz wygrawerowane? Serduszko i co? Edytowane przez martitaw Czas edycji: 2011-04-05 o 21:06 |
|
|
|
|
#3953 |
|
Raczkowanie
|
nie chce się powtarzać z postami więc wkleje zaległości tu:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=542 |
|
|
|
#3954 | |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
grawer: serduszko Natalka/Adam 27.08.2011 |
|
|
|
|
#3955 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie widzę za bardzo obrączek, ale na pewno też śliczne Podobają mi się buciki
|
|
#3956 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
hehe mnie te łączone to średnio się podobają no ale pójdę pewnie na ugodę, bo widziałam ostatnio tak proste i ładne łączone, że sama się zdziwiłam, że mi się spodobały ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3957 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gratuluję wyboru
|
|
|
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3959 | ||||
|
Zakorzenienie
|
spokojnie jest Nas więcej
czasem załuje ze musze odmawiac sobie szpilek ale coż...Cytat:
na razie wzięłam się w końcu za ruszenie przygotowan bo ostatnio nie miałam na to zupełnie czasu - za 2 tyg konczy nam sie mieskzanko wykańczac![]() Cytat:
![]() chyba każda z nas ma wizje swojego ślubu jako bajki- oby Nasze marzenia się spełniły ![]() Cytat:
a co do tych papierkowych załatwiń to się boję bo i u mnie w parafi i prafii Tzeta księza duzo sobie życzą za takie pozwolenia :/Cytat:
skoro tak gadamy o zaproszeniach to wstawie kilka swoich jutro zrobie zdjęcia tym wyczarowanym dzisiaj jeśli bedziecie chciały
Edytowane przez margolka1986 Czas edycji: 2011-04-06 o 00:05 |
||||
|
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
4 miesiące !
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.

Przejrzałam całe Allegro i dziesiątki stron na googlach. I kupa

jak myslicie czerwic to nie zapozno?

Zadzwon do niej i zapytaj co sie dzieje...
Nie sa to moze typowe buty slubne ale sa tak wygodne, ze z pewnoscia przetanczylabym cale wesele. Na zywo pieknie sie mienia
. Ja na początku też chciałam proste, bo myślałam, że Łoś zdobionych nie założy. A on mnie zaskoczył i wybierał takie bardzo skomplikowane wzory. W końcu wybraliśmy coś pomiędzy
Jakas opatrznosc chyba.

Trzymam kciuki za pracę, żeby coś się szybciutko znalazło !